מידע רפואי
פורומים
- הגדלת חזה, הקטנת חזה
- רפואת תינוקות, טיפול בתינוקות
- ניתוחי גב, כאבי גב, עמוד שדרה
- רפואה משלימה, רפואה אלטרנטיבית
- גריאטריה, גרנטולוגיה
- פגים
- אנדוקרינולוגיה ילדים
- אורתופדיה - כירורגית כף יד
- רפואה משלימה בהריון
- מחלות ריאה אסטמה
- פלדנקרייז, שיטת פלדנקרייז, התפתחות תינוקות
- דיכאון אחרי לידה
- אורתודונטיה - יישור שיניים
- ניתוחים לפרוסקופים (כירורגיה לפרוסקופית)
- בחירת שם לתינוק, שמות לתינוקות, נומרולוגיה
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
יפית כהן
מומחית ברוזציאה איבחון וטיפול קליני של העור. בעלים של `המרכז לטיפול ברוזציאה` - קליניקה המתמחה בטיפול ברוזציאה ושגשוג טפיל הדמודקס עם אוריינטציה בטיפול בעור הרגיש.ד"ר אילן בוש
פסיכיאטר ילדים בכיר מומחה בפסיכיאטריה ילדים ונוער, הפרעות קשב וריכוז, מתן ייעוץ פסיכולוגי, פסיכותרפיה, אוטיזם, גיל ההתבגרות, הפרעות חרדה, הגיל הרך
- אשמח לקבל עזרה, להתנהגות של הילדאימא22/02/2016
מדובר בילד PDD, בן 9 שנים (כיתה ג'), בתפקוד בינוני-גבוהה (בינוני מחוץ לבית, גבוהה בבית). השנה לילד שלי יש צוות חדש ו שני ילדים חדשים מקסימים. הילד קיבל את השינויים יפה. מתחילת השנה ראינו התקדמותו בשפה. בזמן האחרון על הילד עובר משהו.
הילד לפני שבועיים בכיתה זרק מספרים, זה פגעה בילד. לעולם לא עשה דבר כזה. המורה שני, כותבת במחברת שלילד בזמן האחרון יש התנהגות לצפויי. מציק לילדים וזורק חפצים. בבית הילד לא זורק שום חפצים (ולא היה זורק) וכשאנחנו בגני שעשויים, הילד שלי שומר מרחק מילדים ולעיתים מרגיש מאויים, גם כשהילדים רחוקים ממנו. הילד שלי כבר שבועיים סובל משינה. מתעורר בארבע, חמש, פעם אחד התעורר בשעה אחת ועד הבוקר לא נרדם. איך שמתעורר, שואל אם היום יש ביה"ס. יש לו בד"כ תנועות עם הידיים. לאחרונה זה מתחזק ומתחזק והתחיל לרוץ כמו טיל מפינה לפינה. אתמול בכיתה אמרו לי שהילד סוגר דלתות וסוגר את הילדים.
שוב, גם את זה אין בבית, אבל הוא היה מספר על הילדים אחרים שעושים את זה (עוד משנה שעברה), אבל על זה לא סיפרתי בכיתה אף פעם. שאילה, כל השינויים, הם: בכיתה זורק חפצים (אין בבית), בכיתה מציק לילדים, בבית אין ילדים (בגני שעשויים הילד לא רק שומר מרחק, מרגיש מאויים), בכיתה הוא סוגר דלות עם הילדים (בבית מספר משנה שעברה שילדים עושים), תנועות עם הידיים וריצה יש בבית ובכיתה. לא יושן טוב ברציפות (זה חדש). אשמח מאוד לקבל עזרה.
תודה וסליחה שיצאה ארוך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המשך קצר
אימא22/02/2016סליחה שכחתי, לאחרונה הילד חזר לחרוק, רואים ירידה ברכוז וברצון ללמוד. מחייך, מחבק, שומעה שירים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך קצר - תגובה
דיטה הוד שיינבלט24/02/2016שלום לאמא,
נשמע שאכן עוברת על כולכם תקופה קשה.
מאוד קשה לשעת במה מדובר ונשמע שאת מעט כעוסה על המורה, אולי את חושבת שמשהו בכיתה מעורר את ההתנהגות או גורם להחרפה שלה. אני מציעה שתפגשי עם המורה בהקדם. שתספרי על הקשיים וההצלחות שאת רואה ותשמעי ממנה פירוט שהוא רב יותר מזה שהיא רושמת בכמה מילים במחברת.
דווקא העובדה שחלה החמרה מסוימת גן בבית מעידה על תקופה כללית פחות טובה. אני מכירה ילדים שחווים "גלים" כאלה בתפקוד פעמיים בשנה ואף יותר. אבל אם עד גיל 9 זה לא היה מוכר לך, אולי פחות מאפיין את הילד שלך.
אני חושבת שכדאי לבקר אצל רופא ולשלול אפשרויות לבעיות רפואיות.
כמנתחת התנהגות, אגיד שכדאי לנסות ולבדוק אם יש קשר בין המצבים בהם מופיעות התפרצויות הזעם. אם למשל תגלו שבכל פעם שמישהו מקניט אותו הוא מגיב בצורה כזו וזה מרחיק ממנו את הילד המציק, בעצם נבין מכך שההתנהגות מחוזקת , ועל כן נשמרת. לכן חשוב שתעשו עבורה משותפת ויעילה, כל מי שנוגע ומטפלת בילד שלך.
מקווה שזה עזור במעט,
דיטה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם עצבניים?