מידע רפואי
פורומים
- ניתוחי ילדים, כירורגית ילדים
- פיברומיאלגיה
- שיקום לב
- ביטוח לאומי
- טיפולים אסתטיים בלייזר
- סרטן העור, מלנומה, נקודות חן
- התמכרות, התמכרויות
- קרטוקונוס, עדשות מגע
- גמילה מעישון, גמילה מאכילה רגשית
- אימון אישי, קואצ'ינג
- פסיכולוגיה הוליסטית
- בישול בריאות, מתכוני בריאות
- גוף נפש, רפואת גוף נפש
- שרירנים ברחם - מיומה
- אורתופדיה ילדים
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
ד"ר אחמד אבו אליונס
מומחה לגריאטריה, פסיכוגריאטר בעל ניסיון של למעלה מ-18 שנה. עורך ביקורי בית באזור חיפה והצפון.ד"ר אחיה אמיר
מומחה לגסטרו-ילדים מחלות כבד, תזונת ילדים ורפואת ילדים. תחומי טיפול: כאבי בטן כרוניים, עצירות כרונית, קרוהן, קוליטיס, צליאק, הליקובקטר פילור, מחלות רפלוקס ועוד.
- הרהורים על שיבוץ לקראת שנה הבאהאמאלה16/09/2016
אמנם השנה הנוכחית רק התחילה, אבל הבן שלי אמור לעבור בסופה וועדת השמה ואני רוצה להשתדל להגיע מוכנה עם כל המידע. הבן שלי בן 9 לומד בכיתה רגשית קטנה ואובחן לפני כשנה על הרצף האוטיסטי. בכיתה הוא מקבל טיפול של קלינאית תקשורת בלבד ומשולב כשעה שבועית עם כיתה רגילה. הוא ילד אינטליגנטי בתפקוד גבוה עם ידע עולם רב. לצד כל זה הוא נוטה לפעמים להתפרצויות כעס וזעם קשות בגינם הוא נשלח הביתה מבית הספר במהלך יום הלימודים. מנהלת בית הספר רמזה שעדיף לו כיתת תקשורת. אני לא שוללת על הסף כיתת תקשורת אבל הייתי רוצה לדעת מה ההבדל בין כיתת תקשורת לכיתה קטנה רגשית, מבחינת הצוות, מה הילד מקבל, זכויות, רמה לימודית?
תודה לעונים :)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הרהורים על שיבוץ לקראת שנה הבאה - תגובה
דיטה הוד שיינבלט19/09/2016לצערי אני לא בקיאה בהבדלים בהרכב הצוות הטיפולים.
שתי המסגרות הינן של חינוך מיוחד, ואם אני לא טועה, סל הטיפולים יכול להיות מועשר בחלק מבתי הספר, עבור שני סוגי הכיתות.
מה שחשוב הוא הדגש של הקשיים המאפיינים את הלקות. בכל כיתה הדגש מושם במקום אחר. בכיתת תקשורת יש צוות מקצועי הבקיא בלקות וכל השיח הכיתה, לא רק בטיפול הפרטני, הוא כזה שמכוון לעבודה על קשר, חברתיות, הבנה חברתית, שפה ותקשורת. הקידום של ילדים חייב להתבצע לא רק בשעה / שעתיים/ שלוש שעות היחידניות, אלא בזמני הכיתה. אשמח לעוד משיבים, אם יש בעלי ניסיון. ואני בטוחה שבמערת החינוך ידעו להשיב לך.
חשוב לקחת בחשבון את השינוי שעוד צפוי השנה, נקווה שבנך יתקדם ויפגין מגמה חיובית.
לגבי העובדה שבעת התפרצות הוא נשלח הביתה, הייתי מציעה לשקול מחדש את ההתערבות. אם לא הופחתה, יתכן שהשליחה היתה אינה מהווה ענישה אמיתית או מספקת וכדאי לחשוב על דרכים להגביר מוטיבציה לאיפוק ודחיית סיפוקים או אסטרטגיות מתאימות להתמודדות עם קשיים.
בהצלחה,
דיטה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם טיפוסים חברותיים?