אודה לעזרה...

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• אודה לעזרה...
    מיטל
    04/08/2012

שלום דר'.
    גילו אצל בעלי טרשת נפוצה לאחר בדיקת MRI.
    הייתי מודה לך אם תוכלי קצת להסביר לי לגבי הממצאים שהתקבלו.

בבדיקת MRI צווארי - הסיכום הוא שיש מוקדי נזק בחוט, נראים כמוקדי דמיאלניזציה.
    MRI של המוח - תמונה מתאימה למחלה דהמיאלנטיבית עם מוקדי נזק מרובים בחומר הלבן המוחי, הן סופרה ואינפרה טרטוריאלי כאשר לפחות שלושה מוקדים באזור סופרה מתאדרים לאחר גדוליניום ומתבטאים תהליכים טריים - טרשת נפוצה פעילה.

אני מבועתת, אני קוראת שוב ושוב על המחלה, בכל פורום אפשרי, בכל האתרים ואיפה שרק אפשר.. מצד אחד - אני מקבלת תחושה שניתן לחיות עם המחלה באמצעות טיפול נכון ותרופות אורח חיים נורמאלי עד כמה שאפשר ואף חיים ארוכים, מצד שני - לפי התוצאות שקיבלנו אני חוששת... כי עושה רושם שהמצב לא טוב..

בבקשה.. האם המצב חמור, או ניתן לטיפול..?

תודה מקרב לב,
    מיטל.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    אודה לעזרה...

הוספת תגובה

• אודה לעזרה... - תגובה

ד''ר קרן רגב
    06/08/2012

מיטל שלום,
    ראשית לא ציינת מה הסימפטומים הקלינים מהם סובל בעלך. האם המחלה התגלתה באופן אקראי או שהיו תסמינים אשר בעטיים הוא ביצע את בדיקת הMRI ואם כן מה הם היו.
    ממה שאת כותבת נראה שיש מספיק מוקדים לצורך אבחנה רדיולוגית של המחלה אך אין קורולציה מוחלטת בין המראה ההדמייתי למהלך הקליני וכמובן שכעת הוא ללא טיפול ויתכן שתחת טיפול תהיה האטה משמעותית בהתקדמות המחלה.
    אני מקווה שאתם מטופלים במרפאת טרשת נפוצה ואם לא יש לפנות למרפאה כזו בהקדם ולקבל החלטה בנוגע להתחלת טיפול.
    חשוב לזכור שהמחלה מאוד שונה מאדם לאדם וכמו שכתבת רבים חיים איתה חיים ארוכים ומלאים.
    נסי לאזור סבלנות וכוחות, איש מאיתנו אינו נביא אך יש בהחלט מקום לתקווה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אודה לעזרה...

מיטל
    06/08/2012

קודם כל תודה רבה על המענה.
    בקשר לתסמינים,
    בחודש חודשיים האחרונים ממש קשה לו ללכת, הוא גורר את רגל ימין, ויש לו חולשה ביד ימין.
    גם לפני כן היית לו צליעה קלה, אבל בגלל שלפני כשנה התגלו אצלו 2 פריצות דיסק אז האורטופד שייך את גרירת הרגל לפריצת הדיסק.
    בכל אופן ברגע שהרגיש את התופעות בצד ימין של הגוף מיד פנינו לנוירולוג שהפנה לMRI.
    השאלה שלי...
    יש איזשהו טיפול, או מרפאה שאת ממליצה לגשת אליה ? אנחנו מנסים בקושי רב להשיג תור השבוע לתל השומר ...
    ועפ"י הממצאים, ניתן לטפל ?

תודה מקרב לב,
    מיטל..

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אודה לעזרה... - תגובה

ד''ר קרן רגב
    06/08/2012

הי
    תרשמי לי את המייל שלך ואני אכתוב לך מה מומלץ לעשות

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו