חשדות לטרשת?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• חשדות לטרשת?
    יסמין
    13/10/2012

שלום,
    אני לפעמים חושדת שמתחילה לי טרשת נפוצה (או בעיה אחרת.. אולי בכלי הדם?).
    אומר שיש לי בת דודה עם טרשת נפוצה, ולי עצמי היו בעבר כל מיני תופעות עם אופי נוירולוגי (אחת לכמה שנים, לתקופות זמן קצרות).
    למשל, הייתה לי בעבר תקופה של שבועיים של רגישות יתר של העור בבטן ובגב, והיה לא נוח ללבוש חולצות (גם רחבות)- כל מגע היה כואב קצת ולא נעים.
    מעבר לזה, יש לי משהו שדומה קצת לסינדרום רנו (נוירולוג שלל את התופעה, אמר שזו גרסא קלה ומוחלשת).
    היה לי גם בוקר אחד שבו קמתי מהמיטה, הרגל לא החזיקה אותי ונפלתי.
    ובאופן כללי- אני שנים מרגישה תחושת רדימות ולפעמים לחץ ברגל שמאל. אני צריכה להזיז אותה יותר וקשה לי לשבת לאורך זמן בלי לשנות תנוחה.. אחרת יש תחושה מעצבנת ברגל. (הרדמות/התקררות- גם כשבפועל היא לא קרה מאוד). המצב הזה קבוע שנים- ללא הרעה או התפתחות.

פניתי לפני הרבה שנים לנוירולוגית באותו עניין. היא בדקה רפלקסים, ביקשה שאמתח את הזרועות לפנים בעיניים עצומות למשך מספר דקות והחליטה שאין סיבה לדאגה.
    לאחרונה אני מבקרת את בת דודתי עם הטרשת יותר ולכן אולי טבעי שגם החששות יתגברו.. בכל זאת הייתי רוצה לדעת אם זה נשמע כמו התחלה של משהו מדאיג..

תודה,
    יסמין

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    חשדות לטרשת?

הוספת תגובה

• חשדות לטרשת? - תגובה

ד''ר קרן רגב
    14/10/2012

מרבית התסמינים שתיארת אינם מתאימים באופיים לתסמינים המאפיינים טרשת אולם חלקם דורשים בירור שמרביתו קשור למערכת העצבים הפריפרית (EMG ו NCV). אני ממליצה לך לפנות בשנית לנוירולוג ולתאר לא את התסמינים באופן שתיארת כאן וממליצה על השלמת הבירור.
    בהצלחה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו