מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- האם אשור של הרס תאי עצב שולל אפגלי13/02/2013
אני סובלת בשנים האחרונות מנוירופטיה פריפרלית בעיקר ברגליים , שהחמירה מאוד בחודשים האחרונים . בעבר עברתי אי אם גי ואנ אס טי והיו תקינים . ניסיתי לקחת טיפול לפי הצעת הנוירולוג בקופה ללא הועיל , ואני לא אוהבת לקחת תרופות סתם , בלי אבחנה בעיקר שאני סובלת מבעיות בריאות לא מעטות כולל אלרגיות לתרופות . הנוירולוג הקודם אמר לי שיש אנשים שזה ככה וצריך לחיות עם זאת , לאחר שפניתי לנוירולוג אחר , שלח אותי לביצוע ביופסיית תאי עצב התשובה : ירדה חמורה בצפיפות תאי עצב בכל הפרמטרים שנבדקו [ בלוטות זיעה , עור שרירים , כלי דם ] . נוסף לבעיות ברגליים , חולשה עייפות וכו הופיעה אצלי תופעה של זרם חשמלי בזווית הפה . לדברי הנוירולוג ייתכן שקשור עם ניתוח התירואיד . יש לי גם עייפות והפרעות ראייה לא קבועות[ עברתי בשני העיניים ניתוחי קטרקט בעין שמאל עדיין הפרעות ראייה לא קבועות ] . לציין שעברתי לפני מספר חודשים מיתוח כריתת בלוטת התריס - התשובה הייתה מטפלזיה נרחבת של תאים ותאים אטיפיים באיסטמוס . עברתי גם ניתוח כריתת בלוטת הרוק [בגלל אדנומה פולימורפיק]. ויש לי אדנומה באדרנל עם ספק קושינג [ השתפר בשנה האחרונה ] כמו כן יש לי אוסטאורטריטיס ובלטי דיסק . סובלת מכאבי גב , ברכיים ומוגבלת בתנועה . אין לי סכרת ולא יתר לחץ דם , אך אי סבילות לסוכר ו"תסמונת מטבולית" לדברי האנדוקרינולוגית אילו לא מסבירים את הנוירופטיה הקשה שמופיעה לאחרונה גם בידיים. , בדיקות דם כולל ל מחלות אוטואימוניות שונות היו תקינות , נמצאו רק פסי השקעה לא ספציפיים של חלבון , והעברתי למעקב המטולוגי . יש לי השימוטו מזה שנים ומטופלת בתירוקסין . ההמטולוגית אמרה שזו מחלה שנלוות למחלות אוטואימוניות אחרות , הראומטולוגית טוענת שבנתיים ניתן לקבוע בודאות אוסטאוארטריטיס ולא מחלה אוטואימונית אחרת . שאלתי האם תשובה זו שוללת אפשרות למחלה כמו טרשת או דומה לה , או שכדאי להמשיך בברור נוירולוגי נוסף . אין אפשרות לmri' [ בגלל קליפס מתכתי בבטן] האם בטרשת יש גם נוירופטיה היקפית ?
היו לי לאחרונה גם ארועים של מעין גמגום , הופיע אחרי התרגזות ולחץ נפשי .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם אשור של הרס תאי עצב שולל אפ - תגובה
ד''ר קרן רגב17/02/2013גלי שלום,
לא ציינת את גילך שהוא פרמטר חשוב אל על פניו לא נשמע שמדובר בטרשת נפוצה שהיא מחלה של מערכת העצבים המרכזית אלא במחלה של עצבים פריפרים שיש לך מספר סיבת לסבול ממנה (תסמונת מטבולית, פס מונוקלונלי באלקטרופורזה של חלבונים)
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
גלי18/02/2013אני בת 55, סובלת מתופעות "נוירולוגיות " לסירוגין כ4 שנים , שגברו בחודשים האחרונים . ברור לי שמדובר במחלה פריפרית [ אין לי סכרת רק אי סבילות לסוכר ]
שאלתי בעצם האם בטרשת נפוצה יכולים להיות גם סימפטומים " פריפריים" נוסף לסימפטומים ה" מרכזיים " כמו הפרעות ראייה . והפרעה בקצה שפה עליונה שהמופעים אצלי גם , כמו גם שינוי בקול [ אחרי ניתוח טירואיד] דבר נוסף שקרה לי כבר פעמיים או שלוש בחודשיים האחרונים זה קושי לזמן קצר בהוצאת מילים , מעין גימגום ושיבוש בשפה למספר שניות [ בדרך כלל אני מדברת מהר מדיי] בקשר לפסי השקעה באלקטרוליזה של חלבונים - נשלחתי להמטולוגית ששלחה אותי להרבה בדיקות דם שכלן היו תקינות . הנוירולוג דווקא שלח אותי לראמטולוגית בשאלה של מחלה אוטואימונית [פרט לזו הידועה השימוטו ] לדעתה כרגע האבחנה שלי אוסטאוטריטיס [קשה של הברכיים והגב] לא חזרתי לנוירולוג , כי אני מעדיפה לא לקחת תרופות סימפטומטיות שהציע לי בטלפון לפני שיש לי אבחנה ברורה , מעדיפה לטפל במקור הבעייה . השאלה אם להמשיך לחפש או ל"הסתפק בצרות שיש לי כבר " מאחר ואני יודעת שטרשת נפוצה היא גם מחלה אוטואימונית , האם לדעתך כדאי לחזור לנוירולוג ולבקש המשך ברור , לציין שאפילו לא עשה בדיקה כללית רק התמקד בבעיות ברגליים . בבדיקתו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך - תגובה
ד''ר קרן רגב20/02/2013אני לא חושבת שמדובר בטרשת נפוצה אבל כן חושבת שכדאי לחזור לנוירולוג הן כדי לברר את ההפרעה בדיבור המופיעה לסירוגין והן על מנת להמשיך מעקב בנוגע לנוירופתיה
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם את נשמרת מפני דלקת נרתיקית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)