קופקסון-תופעות לוואי

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• קופקסון-תופעות לוואי
    VAL
    15/11/2013

אובחנתי כחולה לאחר 2 התקפים. לאחר טיפול סטרואידי. מומלץ להתחיל בטיפול מניעתי. רביף או קופקסון. קראתיעל תופעות לוואי של רביף ואני חושבת שאולי לי מתאים הקופקסון. לא מצאתי פירוט של תופעות הלוואי.
    מהן תופעות הלוואי הקשות של קופקסון?
    מה עדיף רביף או קופקסון???

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    קופקסון-תופעות לוואי

הוספת תגובה

• קופקסון-תופעות לוואי - תגובה

ד``ר יובל כרמון
    16/11/2013

שלום רב!
    הטיפולים ברביף וקופקסון ניתנים שניהם בזריקות. אני מאמין כי מי שהמליץ בחן את כל האופציות והציג בפנייך את מה שמתאים. הטיפול בקופקסון הוא כל יום ויתכן כי מתחיל לעבוד לאט יותר מרביף . שיעור היעילות של קופקסון דומה לרביף והנסיון הבטיחותי של שתיהן די טוב.
    תופעות לואי מקופקסון יכולות להיות גירוי מקומי באתרי ההזרקה . לעיתים נדירות תיתכן תגובה של לחץ בחזה פעם בכמה שנים כחמש דקות אחרי ההזרקה שלרוב חולף וללא סיבה ברורה - פרט לכך אין תופעות לואי.
    לגבי רביף- תיתכן תגובה דמויית שפעת ביום שאחרי הזרקה שיתכן ותחלוף בהמשך. ניתן ליטול כדור משכך כאב כמו נקסין או אקמול שמפחית מאוד התחושה.תיתכן הפרעה בתפקודי כבד או תריס בעתיד אך ניתן לעלות על זה בבדיקות דם.איזו תרופה ליטול ? מכל מקום ההחלטה היא הרבה פעמים של המטופל במידה והנוירולוג שלך לא מציין מה הוא מעדיף. יש להפסיק שתי התרופות לפני נסיון להרות . במידה ויש שאלות נוספות כדאי להתייעץ עם הנוירולוג המטפל.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו