מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- האם אני מזניח את עצמי?אלי13/02/2014
שלום רב (וסליחה מראש על הפוסט הארוך),
לפני 6 חודשים אובחנתי כחולה בטרשת נפוצה. ההתקף שהוביל לבדיקות ואבחנה היה קל (יחסית, לפי עדויות של אחרים) ולווה בצליעה וחולשה של הגפיים הימניות.
לאחר כחודש הסימפטומים הפכו מינוריים מאוד והיום כמעט ואיני מרגיש את הצליעה.
האבחון נקבע כמובן אחרי 2 סריקות MRI ודיקור מותני בניהן. הרופא המטפל המליץ לי להתחיל בטיפול באבונקס. המרשם נרשם לפני חודש בדיוק.
בחוקרי על המחלה והטיפולים המקובלים אני חושש מאוד להתחיל בטיפול. דבר ראשון: הזריקות. דבר שני והמפחיד יותר אלה תופעות הלוואי. רוב העדויות שאני קורא מתארות תופעות לוואי לא נעימות, בלשון המעטה. להתרשמותי, עם אבונקס זה לקחת זריקה פעם בשבוע ולהרגיש חולה בשפעת עד היום שאחרי.
לאור זאת ביקשתי להתחיל עם טקפידרה. התרשמתי שתופעות הלוואי שלה חמורות פחות והיעילות שלה טובה יותר (50% מול 30% של אבונקס ואחרים), מה גם שזה טיפול בכדורים ולא זריקות.
הרופא המטפל לא ממש שש לזה בטענה שזאת תרופה לא מוכרת להם ואין לו אינדיקציה ממטופלים אחרים על השפעתה. קיבלתי את הטענה, אבל התעקשתי (אני Early Adopter של כל דבר, ו"התנדבתי" גם לזה). בבירור שני נאמר לי שלמרות שהתרופה בסל התרופות, היא עדיין לא משווקת.
כל התקופה הזאת (חודש שלם) קופ"ח לא החזירה לי תשובה להתחייבות לקניית האבונקס ואני לא לוחץ ממש. אני מפחד להתחיל עם האבונקס!
חשוב לציין שאני מרגיש טוב למעט עייפות מוגברת וראייה מטושטשת (תמיד הייתה לי ראיה גרועה). אפילו התחלתי להיות יותר ספורטיבי - ריצות בוקר ותרגילי התעמלות.
במקביל לכל זה אני מחכה להתייעצות מומחה (חו"ד שניה) שנקבעה לי לעוד חודש.
בינתיים אני ללא שום טיפול (!).
השאלה שנשאלת: האם אני לא לוקח סיכון גדול מידי?
האם אני "על הקצה" ועקב אי-טיפול אני בסיכון לקבל התקף גדול שיגרום לי להצטער על הפסיביות שלי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם אני מזניח את עצמי? - תגובה
ד``ר יובל כרמון14/02/2014שלום רב,
אתה בודאי מבין שבפורום זה לא ניתן לדון בנושאים הדורשים שיחה וזה לא על קצה המזלג.
הטיפול בטרשת נפוצה כיום מביא עימו אפשרויות כאשר לחלקן יתרונות ובחלקן גם סיכונים. למטופל ניתנת גם אפשרות מסויימת של בחירה.
השיקולים שהצגת ברורים. אני לא חושב שאתה מזניח אבל בהחלט כדאי שתתחיל טיפול בהקדם האפשרי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם טיפוסים רגישים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)