מבחן רומברג

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מבחן רומברג
    פלוני
    15/02/2014

שלום
    רציתי לדעת לגבי מבחן רומברג ואם הוא קשור בטרשת נפוצה
    רומברג רגיל בעמידה צפופה ידיים לצדדים שלילי
    אומברג מחודד אני מאבד שיווי משקל
    מבחן אצבע אגוגל תקין
    מה זה אימר ? רומברג מחודד שאני מאבד שיווי משקל בעיניים עצומות זה אטקסיה ? קשור לטרשת ? רומברג רגיל שלילי אצבע אגדול תקין רומברג מחודד אני מאבד שיווי משקל . אציין שאני הולך מדי פעם שאני מאבד ריכוז אני משפשף שמיים בריצפה ואני די עסוק בהליכה שלי . נראה כמו אטקסיה ? כמו סימפטום של טרשת ?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    מבחן רומברג

הוספת תגובה

• מבחן רומברג - תגובה

ד``ר יובל כרמון
    16/02/2014

המבחן ע"ש רומברג בעיניים עצומות מציין כשהוא חיובי שקיימת אטקסיה בעלת מרכיב תחושתי גם כן. אין זו בדיקה שמאבחנת טרשת נפוצה. במידה ויש אטקסיה ללא מרכיב תחושתי של יציבה הבדיקה תהיה לא תקינה גם בעיניים פקוחות כמו שרואים לעיתים במצבים של ארוע מוחי שיכרות מאלכוהול ועוד.גם בטרשת ניתן לראות לעיתים ממצא זה. יש להיוועץ בנוירולוג לגבי הסיבה האפשרית לרומברג החיובי.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה עוד שאלה

פלוני
    17/02/2014

אני יסביר את עצמי
    מבחן רומברג רגיל רגליים צמודות ידיים צמודות שלילי לא מאבד שיווי משאל
    מבחן עקב אגודל בהליכה תקין
    מבחן עקב אגודל בעמידה עיניים עצומות "רומברג מחודד " עיניים עצומות מאבד שיווי משאל אחרי 7 שניות בערך
    mri מוח תקין
    בהליכה אני מרגיש שהרגליים מדי פעם משתפשפות בקרקע
    זה נראה כמו אטקסיה קלה/חמורה ?
    מה אומר רומברג מחודד שהוא לא תקין ורומברג רגיל תקין ?

תודה מראש .

אצבע אף תקין

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה עוד שאלה - תגובה

ד``ר יובל כרמון
    18/02/2014

שלום
    הבנתי את תשובתך. אומר לך כי הדבר הכי טוב זה להיבדק על ידי רופא נוירולוג ולא לאבחן את עצמך . אין כמו התרשמות של רופא נוירולוג מיומן בכדי להחליט אם קיימת בעיה רפואית. הפורום קיים בכדי לענות על דילמות של מטופלים, אבל בכדי לומר שבדיקה תקינה או לא יש לדעתי להיבדק ע"י נוירולוג.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו