תסמינים

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תסמינים
    דנה
    16/04/2014

שלום אני בת 32, בנובמבר האחרון הייתי נתונה ללחץ די גדול. ערב אחד תוך כדי הליכה, הרגשתי כאב במפשעה השמאלית. לאחר מנוחה הכאב עבר אך כשקמתי בבוקר הרגשתי נימול מאוד חזק ברגל שעבר כעבור חצי שעה בערך. באותו בוקר הרגשתי שיד ימין מורדמת קלות, ובימים שלאחר האירוע הזה היד המשיכה להיות מורדמת קלות ומדי פעם הרגשתי זרמים באצבעות היד, כל פעם אצבע אחרת. בכף רגל שמאל חשתי תחושות מוזרות כאילו יש לי כדור מתחת לכף הרגל. מאז יש כאבים ברגל, תחושה שהשוק נפוח, קפיצות שריר והרגל מתעייפת מאוד מהר. 20 דקות של עמידה ממש מעייפים אותי. הזרמים ביד פסקו כמעט לחלוטין אחרי שנטלתי טריבימין. בפברואר רגל ימין היתה נרדמת מהר וגם כן חשתי זרמים קלים ותחושות מוזרות שעברו כמעט לחלוטין. לפני מספר ימים הרגשתי עקצוצים מהברך השמאלית עד לבטן ומאז אני מרגישה כל הזמן צורך להתפנות. אני מצליחה להתאפק שעתיים שלוש אבל התחושה היא של רצון להטיל שתן כל הזמן.
    עשיתי EMG, NVS תקין, בדיקות דם תקינות חוץ מקצת מחסור בוויטמין d , בדיקות vep sep תקינות. נבדקתי על ידי נוירולוג המתמחה בט״נ בדיקה נוירולוגית תקינה. יש לי תור ל MRI מוח וע״ ש צווארי בעוד ח׳דשיים. בינתיים אני נתונה ללחץ מאוד גדול. האם ישנה אפשרות שזה לא טרשת נפוצה? מה עוד זה יכול להיות? ואם זה כן, האם העובדה שהרגל עדיין לא חזרה לעצמה מדאיגה? האם יכול להיות ט״נ ראשונית? סליחה על האורך, חג שמח ותודה מראש על התשובה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    תסמינים

הוספת תגובה

• תסמינים - תגובה

ד``ר יובל כרמון
    17/04/2014

שלום רב.
    התלונות יחסית רבות ולכן יש צורך בבדיקה קפדנית של התחושה כי חלק ניכר מהתלונות נסוב סביב זאת..
    ישנם מצבים שיכולים לחקות טרשת נפוצה דוגמת חסר b12 ומצבים אחרים.
    ההדמיה של mri חיונית לכן. הייתי ממליץ לטפל במקביל בהבט המרכיב של הלחץ אם ניתן בכדי לשפר איכות חייך ולהדמות ב mri מוקדם ככל הניתן.ואז לפנות לנוירולוג שמומחה בתחום הטרשת הנפוצה.
    חג שמח !

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תוצאות MRI

דנה
    02/05/2014

הצלחתי להקדים את ההדמייה
    אין עדות לממצא ברור ברקמת המוח.
    החדרים והחריצים שמורים.
    אין ממצאים בחומר הלבן.
    יש לציין ממצא בעל אופי ציסטי בבלוטה הפינאלית, מימדיו הנם 1.1X0.7 ס"מ.
    אין האדרה פתולוגית בתוך ממצא זה.
    הממצא נראה מולטי ציסטי ב-T1 לאחר הזרקה, ראוי לעקוב אחריו.
    ב-MRI ע"ש הצווארי אשר בוצע ללא ולאחר הזרקה מודגם בקע דיסקלי בגובה C5-C6, מרכזי עם אימפרסיה קלה
    על השק, ללא עדות למיאלופתיה בחוט.
    אין עדות להיצרות של הפורמינות.
    יתר הגבהים נראים שמורים.
    סיכום : הממצא המשמעותי ביותר הנו בקע דיסקלי מרכזי עם אימפרסיה קלה על השק התקאלי, ללא עדות
    למיאלופתיה ברורה בחוט וכן ציסטה פינאלית גדולה יחסית, למעקב.
    ממצאים אלה אינם מסבירים ישירות את הקליניקה.

שאלה: אם הממצאים אינם מסבירים את התלונות, אילו עוד בדיקות כדאי לבצע? האם שולל ט"נ בסבירות גבוהה?

תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תוצאות MRI - תגובה

ד``ר יובל כרמון
    03/05/2014

שלום
    הבדיקות אינן מכוונות לטרשת נפוצה לפי תשובת הבדיקות שציינת . הממצא של הציסטה בבלוטה הפיניאלית כפי שכתבת דורש מעקב נוירוכירורג אבל בעיקר mri.
    היות ורוב תלונותייך אותן ציינת קשורות לרגלייך ממליץ כי תפני לנוירולוג שיחליט האם יש צורך בבדיקות נוספות או בדיקות הדמיה כמו MRI גבי ? שבוע טוב ובריאות טובה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נוירולוג

דנה
    04/05/2014

הנוירולוג החליט לא לשלוח לMRI גבי היות והבדיקה הנוירולוגית תקינה לחלוטין
    ובדיקת פוטנציאליים תקינה אף היא SEP
    המליץ לראות ראומטולוג ואורתופד.
    האם כדאי לחהתעקש על MRI גבי?
    שאלה נוספת - האם פריצת הדיסק בצוואר יכולה לגרום לבעיות תחושה וכאבים ברגליים?
    תודה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו