בדיקת סי טי עתידית

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בדיקת סי טי עתידית
    אימוש
    03/05/2015

שלום,
    אני אמא לארבעה ילדים, בת 45. סובלת מזה כשלוש שנים מטיניטוס באוזן שמאל ולפני כשלושה חודשים 'נרדמה' לי האצבע השלישית ביד ימין לחמישה ימים (תחושת נימול עזה + נוקשות וחוסר יכולת לכופף או לישר את האצבע), ואח"כ במהלך כשבועיים השתפר מצב היד הימנית עד שנעלמו הסימפטומים לחלוטין. פניתי למומחה לכף יד, שאמר שהבעיה נובעת מבלט בעמוד שדרה צווארי, ולנוירולוגית - שאמרה שבשל הטינטון עליי לבצע ACT (סי טי אנגיו) של המוח והצוואר ושלחה אותי לבדיקת מוליכות עצבית בשתי הידיים.
    שאלתי היא: האם ניתן לאתרבאמצעות בדיקת סי טי אנגיו - את המקבץ האופייני שמעלה חשד לטרשת נפוצה?
    אני מודאגת, משום שממה שקראתי יש לי אוסף של סימפטומים שמתאימים למחלה הזו (בילדותי, בערך בגיל 9 - חליתי בדלקת בבלוטת המגן, ובנוסף אני סובלת מזה 20 שנה מתת פעילות בלוטת התריס, אך מאוזנת).
    אודה על תשובתך, משום שהבדיקות נקבעו לי לסוף מאי ועליי לקבל חומר ניגוד ל-CT ואם כבר עושים - הייתי שמחה אם אפשר היה להוריד מהרשימה את הדאגה מטרשת.
    תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    בדיקת סי טי עתידית

הוספת תגובה

• בדיקת סי טי עתידית - תגובה

ד``ר יובל כרמון
    03/05/2015

שלום רב

התשובה לשאלתך בגדול היא-לא!
    לא ניתן לאבחן או לשלול טרשת נפוצה באמצעות בדיקת CT אנגיו.
    בדיקתCT אנגיו נועדה בעיקרה להדגים את כלי הדם של המוח .
    בכדי לדון הדמייתית בקיום או אי קיום טרשת נפוצה יש צורך בהדמיית MRI של המוח וחוט השידרה.

מקווה שעזרתי,

ד"ר כרמון

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו