שינויים במבנה כף הרגל ואטרופיה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שינויים במבנה כף הרגל ואטרופיה
    אריק
    03/09/2015

שלום.

לפני מספר ימים הגעתי לבדיקה אצל אורטופד מכיוון ששמתי לב שבשנה האחרונה מידת הנעל שלי ברגל שמאל הפכה לקטנה יותר מרגל ימין. לא מדובר בגדילה של כף רגל ימין, אלא בירידה של כף רגל שמאל וזאת אני יודע ע"פ מידות הנעליים שאני קונה וגם ע"פ העובדה שבנעליים שקניתי מעל לשנתיים כף רגל שמאל קטנה בהן לעומת העבר.

הרופא ביקש ממני להסיר את הבגדים בחלק הגוף התחתון ולאחר הסתכלות הוא הלך להביא סרט מדידה. הוא מדד לי את היקף הרגליים מעל ומתחת לברך והממצא שלו הוא אטרופיה ברגל שמאל.

האם זה יכול להיות סימן לטרשת? האמת היא שאני מאוד מודאג, שכן ע"פ חיפושים שונים נראה שמדובר בסימנים של מחלות עצבים כמו שרקו מרי ו - ALS.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• שינויים במבנה כף הרגל ואטרופיה - תגובה

ד``ר יובל כרמון
    06/09/2015

שלום
    לא שמת לב לחולשה בגפיים או שינוי בכח שלהן אלא רק במידת הנעל שזאת תלונה לא נפוצה.
    מציע לך להיבדק ע"י נוירולוג ולהשלים בדיקת emg שהיא בדיקת הולכות ושרירים מקיפה של הרגליים. בצורה כזאת ניתן יהיה להתרשם האם קיימת בעיה בכלל
    כל טוב

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו