מוקד לא ספציפי ב- MRI

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום
 
  • מוקד לא ספציפי ב- MRI
    אלון
    01/12/2015

    שלום רב ד"ר,
    אני בן 26, סובל מפיאוכרומוציטומה בפעם השניה בחיי, מועמד לכריתת אדרנל שני ואחרון בעוד כשלושה שבועות. הקליניקה מרשימה מאוד וכוללת בין היתר יתר לחץ דם שמטופל בחוסמי אלפא וביתא.

    לצערי לפני כשבוע אושפזתי בשל שני אירועי TIA בהפרש של כשבועיים, שהתבטאו בכבדות ביד וברגל שמאל ובלשון, באי שיווי משקל, ובהפרעה קלה בזיכרון בעיקר בשליפה, כל זאת עם היקיצה בבוקר, וחלפו לאחר כ- 10 דקות.

    הייתי מאושפז מספר ימים על מנת להריץ בירור נוירולוגי טרם הניתוח, ואכן בוצע USD שפוענח כתקין וכן MRI מוח. לסיכום אשפוז אובחנו שני אירועי TIA על רקע עליות לחץ דם אקוטיות, הומלץ מעקב אדוק ואיזון ל"ד, וכן ביצוע ניתוח כריתה בהקדם (הופסק טיפול אנטיאגרגטי באספירין משום שמכניזם הוא הנ"ל ועל מנת למנוע חלילה דימום).

    בפענוח ה- MRI הכל יצא תקין למעט הדבר הבא: "לסיכום מבני המוח בגדר הנורמה למעט מוקד אות גבוה בלתי ספציפי ב- T2 בצנטרום סמי-אובלה משמאל, ייתכן על רקע מיקרואנגיופתיה, לקורולציה קלינית והמשך מעקב".

    מקריאה הבנתי כי ממצא כזה יכול להימצא גם בטרשת נפוצה, ולכן רציתי לשמוע את דעתך, וכן לשאול האם יש בכלל לעשות מעקב נוירולוגי כלשהו בהמשך ולאחר הניתוח בגין הממצא? מה לגבי MRI ביקורת? בכלל לא ברור לי האם יש משמעות למוקד והאם נדרש מעקב נוירולוגי...נאמר לי שהממצא לא קשור לאירועים שהיו.
    לציין כי כל התחושות חלפו למעט בעיית זיכרון קלה שגם אמרו שסביר שתחלוף תוך זמן קצר.

    אשמח להתייחסותך האדיבה,
    תודה רבה מראש!


    * המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    מוקד לא ספציפי ב- MRI

    הוספת תגובה

     

    לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

  • מוקד לא ספציפי ב- MRI - תגובה

    ד``ר יובל כרמון
    01/12/2015

    שלום רב,
    באתר זה לא מקובל לתת הנחיות רפואיות קליניות אלא כיוון בלבד.
    קשה לי לשפוט לפי חתך אחד בלבד של ה- MRI שצירפת שכנראה לא נעשה בחתכים מספיק דקים, אבל נראה שהממצא הנ"ל לא קשור כמובן לתלונות של הכבדות ברגל שמאל כי הוא נמצא בהמיספרה השמאלית של המוח שאחראית על צד ימין ולא על שמאל.
    מכל מקום נראה לי שמה שחשוב כעת הוא לטפל בבעיה של לחצי הדם והפיאוכרומוציטומה בכדי להבטיח שלא יחזרו עוד ארועים חולפים כפי שציינת.
    לדעתי יש מקום לחזור על ה- MRI שוב בחתכים דקים כולל בחתכים סגיטאליים בכדי לבדוק את אופי המוקד. לא ציינת אם יש האדרה במוקד הנ"ל

    בכל אופן כדאי יהיה להיוועץ בנוירולוגים שבדקו אותך ומכירים אותך לגבי הכיוון בו הם חושבים לברר.
    כדאי להשלים בדיקות למחלות אוטואימוניות ולקרישיות יתר במקביל לפני שפוטרים אותך ככה מהאספירין ...
    בקיצור - יש צורך בהערכה נוירולוגית אצל הנוירולוג המטפל
    בברכה,
    ד"ר כרמון

    * המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

    הוספת תגובה

     

    לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום


שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו