מה יכול להיות הכיוון?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מה יכול להיות הכיוון?
    שאול
    13/12/2015

שלום, אני בן 21, ברקע פסוריאזיס ודלקת מפרקים פסוריאטית.
    בחמישה חודשים האחרונים קורים לי בהירדמות דברים מוזרים כמו הבזקי אור, (אפילו ברגע שאני סוגר את העיניים, טרם ההירדמות אני רואה הבהובים ואורות), והזיות ראיה של כל מיני דברים ודמויות וצורות, ותחושות משונות בגפיים כמו עקצוצים וזרמים, וחוסר תחושה בגרון ובלשון לכמה שניות. בזמן האחרון יש לי על סף ההירדמות גם תחושה שכאילו אני תכף הולך להתעלף ומרגיש רע לכמה שניות עם קושי בנשימה. עברתי כבר EEG רגיל שהיה תקין, וEEG בחסך שינה שגם היה תקין. בינתיים יש לי תור לMRI במוח וגם לבדיקת EMG וEEG נוסף חוזר. האם יכול להיות שהכיוון הוא טרשת נפוצה? יש לציין שיש לי ביום-יום לעיתים קרובות גם עקצוצים וזרמים בגפיים, ולפעמים ביום-יום רואה לשניה נקודת אור וזה קורה מדיי פעם, וגם תחושה של קור בשוקיים וביריכיים בזמן הליכה, ולעיתים עקצוץ בשפה תחתונה, אוזן, לשון, שוק וירך.
    ושאלה נוספת לגבי הMRI- האם אפשר לראות בMRI במידה ויש נגעים של טרשת נפוצה גם ללא חומר הניגוד גדוליניום?
    והאם יכולים להיות נגעים גם בלי מחלה בכלל?
    תודה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    מה יכול להיות הכיוון?

הוספת תגובה

• מה יכול להיות הכיוון? - תגובה

ד``ר יובל כרמון
    13/12/2015

ראה תשובה לעיל , לחלק השני של שאלתך
    ד"ר כרמון

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה על תשובתך, משהו נוסף

שאול
    13/12/2015

לגבי הMRI- הוא יהיה בעל ערך אבחנתי מספיק במידה ואבצע אותו ללא החומר ניגוד גדוליניום?

אני מודה על תשובתך המפורטת.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו