מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- מה יכול להיות הכיוון?שאול13/12/2015
שלום, אני בן 21, ברקע פסוריאזיס ודלקת מפרקים פסוריאטית.
בחמישה חודשים האחרונים קורים לי בהירדמות דברים מוזרים כמו הבזקי אור, (אפילו ברגע שאני סוגר את העיניים, טרם ההירדמות אני רואה הבהובים ואורות), והזיות ראיה של כל מיני דברים ודמויות וצורות, ותחושות משונות בגפיים כמו עקצוצים וזרמים, וחוסר תחושה בגרון ובלשון לכמה שניות. בזמן האחרון יש לי על סף ההירדמות גם תחושה שכאילו אני תכף הולך להתעלף ומרגיש רע לכמה שניות עם קושי בנשימה. עברתי כבר EEG רגיל שהיה תקין, וEEG בחסך שינה שגם היה תקין. בינתיים יש לי תור לMRI במוח וגם לבדיקת EMG וEEG נוסף חוזר. האם יכול להיות שהכיוון הוא טרשת נפוצה? יש לציין שיש לי ביום-יום לעיתים קרובות גם עקצוצים וזרמים בגפיים, ולפעמים ביום-יום רואה לשניה נקודת אור וזה קורה מדיי פעם, וגם תחושה של קור בשוקיים וביריכיים בזמן הליכה, ולעיתים עקצוץ בשפה תחתונה, אוזן, לשון, שוק וירך.
ושאלה נוספת לגבי הMRI- האם אפשר לראות בMRI במידה ויש נגעים של טרשת נפוצה גם ללא חומר הניגוד גדוליניום?
והאם יכולים להיות נגעים גם בלי מחלה בכלל?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מה יכול להיות הכיוון? - תגובה
ד``ר יובל כרמון13/12/2015ראה תשובה לעיל , לחלק השני של שאלתך
ד"ר כרמון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על תשובתך, משהו נוסף
שאול13/12/2015לגבי הMRI- הוא יהיה בעל ערך אבחנתי מספיק במידה ואבצע אותו ללא החומר ניגוד גדוליניום?
אני מודה על תשובתך המפורטת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם יש לכם ביטחון עצמי?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)