האם הכל בראש שלי?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• האם הכל בראש שלי?
    אנונימית
    29/12/2015

שלום,

ראשית, אני מתנצלת מראש על הפניה הארוכה.
    מטרת הפניה היא רק לדעת האם יכול להיות שאני חולה בטרשת נפוצה ומומלץ לי לפנות למומחה בטרשת נפוצה, או שלא, ואני צריכה לפנות למומחה בתחום אחר כי התסמינים שאני חווה אינם קשורים למחלה.

לפני שנתיים התחלתי להרגיש נימול בחלק השמאלי של הפנים. הנימול הופיע מספר פעמים ביום, לכמה שניות, והיה מלווה בנעילות לסת.
    עברתי באותה השנה MRI מוח באסף הרופא (צירפתי את ממצאי הבדיקה).
    לאחר שקיבלתי את תוצאות הבדיקה הופנתי למיון בבית חולים תל השומר. במיון עברתי ניקור מותני, ולאחר שהסתכלו שוב על הMRI, קבעו שהכל תקין- גם הניקור המותני וגם הMRI.
    לאחר שנה וחצי נעילות הלסת החמירו, הגעתי למצב בו לא הצלחתי לפתוח כלל את הפה. לפני כחצי שנה, עברתי ארתרוסקופיה במפרק לסת ימין גם כן בתל השומר (לפני הניתוח מסרתי לרופאי פה ולסת פעם נוספת את הדיסק עם הMRI). התנועה בלסת לאחר הניתוח השתפרה. אך עדיין מספר פעמים ביום יש לי נימול בחלק השמאלי של הפנים המלווה בנעילות לסת וכאבי ראש.
    כרגע אף אחד לא היבחן לי את המחלה.

מדוע אני חושבת שיש לי טרשת נפוצה:
    1. אני בגיל המתאים בו פורצת המחלה (כרגע אני בת 27).
    2. תחושת הנימול.
    3. נעילות הלסת, בפורומים השונים קראתי שהרבה מהחולים מתלוננים על נעילות בברך. מכיוון שהמחלה הזו מתאפיינת בתסמינים שונים לכל חולה, נראה לי סביר שנעילת הלסת יכולה להיגרם מהמחלה הזו.
    4. דלקת מפרקים. יש לי פסוריאזיס, ועד עכשיו הבחנו את הכאבים שיש לי במפרקים כדלקת מפרקים פסוריאטית. אני לוקחת מתוטרקסט וזה עוזר לי. אבל האם יכול להיות שזהו תסמין נוסף לטרשת נפוצה ועד עכשיו התעלמו ממנו בגלל הפסוריאזיס?
    5. עייפות תמידית.
    6. מכל המחלות אותם חקרתי, דרך האינטרנט, זו היחידה שאיכשהו יכולה להסביר את התופעה של הנימול בפנים.

למה יכול להיות שאין לי טרשת נפוצה:
    1. הניקור המותני שעברתי יצא תקין. למרות שבאותו הזמן בדקו האם יש לי דלקת קרום המוח. האם ניקור מותני תקין שולל גם את המחלה של טרשת נפוצה? או שהבדיקה הייתה נקודתית לדלקת קרום המוח?
    2. אני לא חווה התקפים שבאים והולכים במהלך השנים. ההתקפים שלי קורים מספר פעמים ביום, אין יום שבו אין לי תחושת נימול ונעילות לסת. (למרות שהייתה תקופה שנעילת הלסת החמירה מאוד).
    3. לא חוויתי התקפים של טשטוש ראיה.
    4. עייפות מאפיינת מחלות רבות, לאו דווקא טרשת נפוצה.
    5. יכול להיות שאני משליכה תסמינים על המחלה בכוח כי אני רוצה לדעת מה יש לי, או שיש לי 2 מחלות לא קשורות אחד לשני.
    6. רעיון נוסף שאני מעוניינת לבדוק במידה ואני לא חולה בטרשת נפוצה, היא שכל התסמינים נגרמים בגלל בעיה ראומטולוגית.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    האם הכל בראש שלי?

הוספת תגובה

• האם הכל בראש שלי? - תגובה

ד``ר יובל כרמון
    29/12/2015

שלום רב,
    הגיל וגם ארועים באים וחולפים של נימול אינם בהכרח סיבה שהאבחנה היא טרשת נפוצה.
    איני יודע מי העריך את מצבך אך ראוי שמומחה לטרשת נפוצה יבחן את הבדיקות שעברת (התשובה של דיקור מותני שאני מתכוון אליה חוזרת לאחר כשבועיים ואינה מיידית - אני מתכוון ל- OLIGOCLONAL BANDS)
    בכל אופן ממליץ שתבדקי ע"י נוירולוג , אם אפשר מומחה לטרשת נפוצה שיעריך את התלונות וסיבות אפשריות.
    ד"ר כרמון

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו