נימולים כאבים סחרחורות וטשטוש בראיה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• נימולים כאבים סחרחורות וטשטוש בראיה
    מיכל
    27/06/2016

שלום אני בת 29 ולפני כשלושה חידושים התחילו לי נימולים בגוף אשר התחילו ברגליים, לאחר מכן התפתחו לידיים ואז לראש וקצות האזניים והגיע גם לשפתיים וללשון. יש לציין שזה היה דו צידי ולא בצד אחד של הגוף לפעמים שני הצדדים יחד ולפעמים צד אחד לא משנה איזה.
    לאחר מכן התווספו לנימולים סחרחורות וכאבים מדי פעם בזרועות וברגליים באיזור הירך בעיקר בצד שמאל אבל לא בהכרח. בנוסף הרגשתי טשטוש קל בראיה אך רופא עיניים לא מצא דבר מלבד אלרגיה קטנה בעין והביא לי טיפות עיניים.
    לאחר בדיקות דם התגלה לי מחסור בויטמין D וערכים נמוכים של 221 בויטמין B12.
    הנוירולוג המליץ לי לקחת תוסף של B12 ורופא המשפחה אמר לי לקחת גם כדור ויטמיןD.

לאחר תקופה שזה לא עבר והייתה החמרה ניגשתי לבית חולים שם עשו לי CT אשר יצא תקין. Emg שאני עדיין מחכה לתשובות וחזרו על בדיקת B12 ומחכה לתשובה.
    במקביל הנוירולוג ביקש שאעשה בדיקת שקיעת דם אשר יצאה תוצאות נמוכות מ0.06.
    CPK - 26 כאשר לפני חודשיים וחצי היה 36. בחודשים הללו הפסקתי להתאמן בגלל כל הסיבות הנ"ל.
    אני מחכה לבדיקת MRI שצריכה להיות באוגוסט.

יש לציין כי כל הבדיקות הנוירולוגיות התחושתיות שעשו לי יצאו תקינות ויש לי תחושה בכל חלקי הגוף. בנוסף בשבועיים האחרונים ישנה הקלה בתסמינים.

יש לי מספר שאלות:
    1. האם יש סיבה לדאגה? האם זה משהו נוירולוגי חמור או מחסור בויטמינים כמו ששיערו?
    2. איני יודעת לפענח האם תוצאות שקיעת הדם הן תקינות. אשמח לדעת האם הערכים הינם תקינים.
    3. האם הירידה בCPK יכולה להיות בגלל משהו מסויים או מכיוון שהפסקתי לעשות פעילות גופנית?

תודה מראש

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• נימולים כאבים סחרחורות וטשטוש בראיה - תגובה

ד``ר יובל כרמון
    28/06/2016

שלום רב,

התלונות של הנימול מאוד ממושכות ומאוד מפושטות ....
    אמנם לא בדקתי אותך אבל לדעתי יש מקום להשלים בדיקת MRI מוח וחוט שידרה צווארי והבנתי שיש לך תור
    יש סיכוי טוב שזה יחזור תקין ...
    חשוב להיות במעקב נוירולוג
    יש לבדוק האם תרופה חדשה או אפילו ישנה, שהתחלת היתה קשורה לתלונות?
    התשובות של ה- CPK התבלגנו בשל השורות שקפצו בתשובתך

התלונות של הנימול לא נראה לי קורות ל- CPK וכן יתכן שיש פה סלט של ממצאים שלא קשורים זה לזה
    ממליץ על מעקב נוירולוג לאחר בדיקת MRI חוט צווארי ומוח יחדיו

ד"ר כרמון

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו