ממצאי mri מח וגזע המח

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ממצאי mri מח וגזע המח
    אבי
    29/03/2017

ראשית תודה על הזכות להאיר עיניים שאתם מעניקים!
    בן 56 ביעתי mri למעקב אחרי אדנומה בהיפופיזה ונמצא נגעים קטנים בחומר הלבן ובפונס ללא האדרה. אולי איסכמיה מיקרו וסקולרית.
    לאחרונה אני מושך רגל עם חולשת צד ימין והרדמויות בישיבה וכבדות הרגל ונמצאה רדיקולופתיה רב גבהית מותנית וגבית, פולינוירופתיה קלה.
    בנוסף עברתי ניתוחים לשחרור עצב אולנרי ומיאלי בימין וצריך לעבור גם בשמאל (רק cts)
    יש לי במהלך 3-4 שנים אחרונות התקפי ניתוק קצרים עם אובדן הכרה ולפעמים מלווים בפרכוסים אבל נשללה אפילפסיה. במהלך ההתקפים יש אי סימטריה בפנים עם ירידה בתחושה וכאב ראש עז לאחריהם.
    וגם plmsבדרגת חומרה קשה (מקבל גבעפנטין)
    הופניתי עי האנדוקרינולוגית לשקול נטילת סטטינים ורופאת המשפחה הורתה לי לפנות לנוירולוג לברר את טיבם של הנגעים האם אכן וסקולופתיה או אולי סימנים ל ms
    אני מודע שלא ניתן להמליץ מבלי לראות את החולה וההדמיה, אך האם תוכל להאיר את עיני לכיוונים היכולים לבוא בחשבון והדברים המבדילים ביניהם.
    תודה מקרב לב

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    ממצאי mri מח וגזע המח

הוספת תגובה

• תוספת

אבי
    30/03/2017

כדי לדייק להלן פענוח ה MRI:
    יש מוקד זעיר בהיר ברצף ה- FLAIR בפונס שלא היה בבדיקה הקודמת, לא ספציפי, אולי שינוי מיקרו-וסקולרי איסכמי קל.
    שינויים מינימלים ב- FLAIR בחומר הלבן הצרבלרי השמאלי, ללא שינוי וגם לא ספציפים, יכולים להתאים לשינויים מיקרו-
    וסקולרים איסכמיים.
    אין עדות להאדרה פתולוגית או לרסטריקציה של הדיפוזיה בפרנכימה המוחית.
    בעת האירועים האסימטריה במשיכת הפה והלחי לצד השמאלי.
    כמו"כ יש חוסר יציבות עד נפילות וסחרחורת תנודתית
    תודה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה

ד``ר יובל כרמון
    30/03/2017

שלום.
    מציע שתיגש לנוירולוג שהפנה אותך ל MRI שיסביר את משמעות הממצא בהקשר של כל הבדיקות שתיארת.
    לא כאן המקום לפרש זאת.
    רפואה שלמה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה והבהרה

אבי
    30/03/2017

תודה מקרב לב.
    האם נוירולוג בתחום כלי דם או מומחה לטרשת?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הנוירולוג שהפנה מתחום עצב-שריר

אבי
    30/03/2017

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו