מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- תוצאות CT שורש כף יד לאחר ניתוחתמר18/03/2023
שלום,
לפני 5 חודשים עברתי תאונת דרכים, עשיתי ניתוח בשורש כף יד ימין- קיבוע עם פלטה וברגים עקב שבר ברדיוס דיסטלי. כיום למרות ריפוי בעיסוק אינטנסיבי יש מגבלות משמעותיות בתנועת כיפוף, יישור, סופינציה ופרונציה +כאבים. כירורג שבדק אמר שכנראה צריך לעשות ניתוח אך כדי להבין לעומק- נשלחתי לעשות CT לכף היד ואלו התוצאות :
"הודגם קיבוע עם פלטה וולרית ברדיוס דיסטלי, השבר ברדיוס דיסטלי הודגם בתהליכי איחוי עם יצירת גשרים גרמיים.
הודגמה אי סדירות גרמית במשטח הארטיקולרי של רדיוס דיסטלי עם יצרת מדרגה כ-2 מ"מ גובה. הודגמו שינויים במפרק רדיו-קרפלי. הודגם סיבוב הוולרי של עצם הלונייט מתאים לאי יציבות מסוג VICI ".
אשמח להבין מה הבעיה, איזה סוג התערבות נחוצה? האם חייבים ניתוח? (בהנחה שלהישאר במצב הנוכחי לא בא בחשבון). ואם כן, איזה מנתח אני צריכה לחפש?
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
לדעתי המנתח שניתח אמור להיות בקיא
עדי מור18/03/2023שלום, לדעתי המנתח שניתח אמור להיות בקיא גם בממצאים האלו. יש לגשת אליו עם תוצאות הבדיקה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שבר ביד בטיול בברזילמירי16/03/2023
שלום אח שלי כרגע בחו"ל , שבר את עצם המסרק בכף יד ליד אצבע קמיצה ,לאחר שבוע הגיע לעיר עם רופא ששם גיבסו אותו וגילו את השבר...אחרי 3 שבועות הורידו לו את הגבס אך בצילום רואים עדיין את השבר. אמרו לו לעשות פיזיותרפיה.
1. האם יש סיכוי שיתאחה? האם לחזור לרופא לקיבוע נוסף?
2. מספר שכואב לו כמו בתחילת הפציעה,שכואב לו לסגור את היד.
האם עליו לעשות תרגילים או לתת ליד לנוח ואם כן איזה תרגילים צריך לעשות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
זה נורמלי לראות שבר עדיין אחרי 3-4 שבועות
עדי מור17/03/2023שלום, זה נורמלי לראות שבר עדיין אחרי 3-4 שבועות. תלוי בעמדת השבר אם יתאחה, לרוב שברים כאלו מתחברים, הייתי מצפה שיהיה פחות כאוב אחרי תקופה זו, אם כי זה מאוד תלוי באיזה סוג גבס טופל. לגבי המשך ההפעלה איני כנראה שצריך להפעיל, איני יודע לומר ללא בדיקה שלו ועיון בצילום.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זריקת קורטיזון בכף הידשירלי15/03/2023
לפני 48 שעות, קיבלתי זריקת קורטיזון בכרית כף היד, בסמוך לאצבע (אצבע).ב- 24 שעות ראשונות חוויתי כאבים עזים. כעט הכאב נרגע, אבל האצבע עדין נפוחה- בעיקר בשליש המתחבר לכף היד. האם זה תקין?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
לעיתים ב1-2 ימים לאחר הזרקה הכאב מתגבר
עדי מור15/03/2023שלום, לעיתים ב1-2 ימים לאחר הזרקה הכאב מתגבר, אני באופן אישי תמיד מדגיש זאת. גם הנפיחות. במידה שהסימפטומים מתגברים יש לעדכן מיד את הרופא המטפל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פרוליה ובחלפת ברךשרהפרוליה והחלפ07/03/2023
אני מקבלת זריקות פרוליה נגד אוסטיאופורוזיס אחת לחצי שנה. המועד הבא להזרקה הוא בחודש מאי. נקבע לי תור להחלפת ברך באמצע מאי . אילו השלכות יכולות להיות לכף. מה עלי לעשות? מה צריך להיות מרחק הזמן בין הזריקה לבין הניתוח?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
שאלה זו אינה בתחום ההתמחות שלי
עדי מור08/03/2023שלום, שאלה זו אינה בתחום ההתמחות שלי. יש לבדוק עם אנדוקרינולוג מצד אחד ומומחה מפרקים המפרקים (אורתופד) מהצד השני. בהצלחה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אצבעות כף הידיים נפוחותיהואש כרמית01/03/2023
האצבעות נפוחות הרבה שנים ללא מענה לבעיה.
האם הבעיה ניתנת לפתרון להורדת הנפיחויות או שנגזר עלי לחיות עם התופעה.
מצרפת תמונה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
במידה שעדיין לא בוצע בירור אצל ראומוטולוג
עדי מור01/03/2023שלום, במידה שעדיין לא בוצע ברור אצל ראומטולוג, ממליץ להוועץ עם רופא המשפחה. בהשלל בעיה בתחום זה הטיפול הוא לרוב שמרני הכולל פיזיותרפיה ושיקום יד.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אשמח לעזרה בממצאיםדניאלה23/02/2023
היי,בחודש ספטמבר 2022 שברתי את מסרק מספר 3 בכף יד שמאל
עשיתי לפני כמה ימים ct
להלן ממצאי סריקה טומוגרפית ממוחשבת של כף יד שמאל
:הסיבה לביצוע הבדיקה – . שבר אלכסוני בגוף המסרק 3ה ,בעמדה שמורה ,מדגים סימני חיבור . אוסטאופיט גבי במפרק ה CMC3.
חיבור גרמי /קואליציה קפיטאט-טראפזואיד
אשמח בבקשה לדעת מה פירוש הממצאים? והאם זה מסוכן?
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
אוסטואופיט זה ממצא שקשור לגיל
עדי מור24/02/2023שלום, אוסטאופיט זה ממצא שקשור לגיל, זה בסדר. לגבי הקואליציה- מדובר בממצא מקרי של חיבור בין שתי עצמות מלידה, ממצא מעניין לאורתופד כי יחסית נדיר אך חסר משמעות קלינית עבור האדם בו הוא קיים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בלוטות בעצבע ביד שמאליגאל אהרון22/02/2023
מה זה בדיוק צמח לי לפני שבועיים כאשר מותח את העצבע או לוחץ כואב .הזמנתי צור לאורטופד לעוד חודשיים פנוי
תשובה
עדי מור22/02/2023שלום, נראה כמו גנגליון של אצבע. שם אחר mucus cyst.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פענוח MRI והמשך טיפולגיל19/02/2023
היי,
בן 29, מנהל אורח חיים ספורטיבי ומזה כחצי שנה שסובל מכאבים בפרק כף היד שמפריעים לי בפעילות.
אני מצרף את תוצאות הMRI, אשמח לדעת האם קיים ממצע משמעותי ומה אפשרויות הטיפול.
תודה רבה
תאור הממצאים:
בסריקה 3 PD SAG שחזורים ,הלונטום מסתכל באופן חד בI.S.I.D.
הרחבה פרוקסימלית של המרווח הסקפולונייט.
אות מוגבר PD של קרע באספקט הדורסלי אמצעי גם וולרי של הרצועה.
המרווח הלונוטריקווטרלי שמור.
אין עדות לשינויים ארטרופטים רדיו קרפליים. ללא עדות לתפליטים, סינוביטיס, או גנגליון .
המפרק הרדיואולנרי תחתון שמור.
אין עדות לשבר או דיסלוקציה.
סיגנל השלד מודגם תקין .
הקומפלקס רצועה ודיסק הTFCC שמור :
אין עדות לקרע צנטרליאו פארא צנטרלי בדיסק.
מאחז הארטיקולרי הטריקווטרלי שמור .
המאחז הפריפרי הפובאלי ולמינה דיסטלית שמור.
גיד הECU תקין.
הגידים המישרים והמכופפים המשכיים, ללא עדות לטנוסינוביטיס.
התעלה הקרפלית מראה תוכן תקין, ללא עדות לטנוסינוביטיס של הגידים הפלקסורים.
אות ועובי העצב המדיאני הודגם תקין.
לסיכום:
קרע SLIL עם מעורבות 3 מרכיבי הרצועה הסקפולנייט.
.D.I.S.I. DEFORMITY
הקומפלקס ודיסק רצועה הTFCC שמור.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
יש להתייחס לממצאים
עדי מור19/02/2023שלום, יש להתיחס לממצאים, לחזור למומחה היד ששלח אותך לבדיקה בהקדם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פענוח אולטרסאונדמור10/02/2023
היי
שנה וחצי לאחר שבר פשוט בצוואר גליל מקורב עם תזוזה מינימלית (לא טופל כי לא אובחן בזמן).
לאור חוסר יישור בוצע כעבור חצי שנה ניתוח שחרור גידים מכופפים, מניפולציה pip ושיקום אינטנסיבי במיוחד (כל יום).
כיום קיימת מגבלה בכיפוף ויישור pip ו dip.
היום בוצע אולטרסאונד דינמי:
סובלוקסציה של מפרק pip עם עליה של הגליל האמצעי יחסית לראש הגליל המקורב+נפיחות של הסינוביה בבסיס האצבע ובמרכז המסרק.
**מה זה אומר ? והאם יש צורך/אפשר לעשות משהו אחרי כל-כך הרבה זמן מהפציעה המקורית? מדובר ביד דומיננטית(בת 26)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
הפענוח לא אומר הרבה כי גם במצב התקין
עדי מור19/02/2023שלום, הפענוח לא אומר הרבה כי גם במצב התקין יש תנועה כזו, צריך לראות את הבדיקה עצמה. בכל אופן כנראה שאין כ"כ מה לעשות, כנראה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ניתוח להוצאת קיבוע מהמרפקשירה09/02/2023
שלום.
לפני 4.5 חודשים עברתי ניתוח לקיבוע שבר אולקרנון. השבר התאחה לחלוטין אך לפני כחודש היתה נדידה של אחד הברגים והוא מפריע לי ושורט אותי מבפנים כך שהצלקת גם לא מגלידה.
הומלץ לי לעבור ניתוח בעוד כחודשיים להוצאת הקיבוע ואני די חוששת.
1. האם מומלץ במצב כזה לעשות ניתוח? פער של 7 חודשים זה מספיק?
2. האם זה ניתוח מסובך?
3. האם חייבים הרדמה כללית?
4. כמה זמן שיקום אצטרך עד שאחזור לתפקוד רגיל?
תודה רבה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
האם להוציא קיבוע אחרי חצי שנה או שנה
עדי מור09/02/2023שלום, האם להוציא קיבוע אחרי חצי שנה או שנה תלוי בהחלמת השבר ועד כמה הקיבוע מפריע. אם רק הבורק מפריע אפשר להוציא רק אותו. ניתוח כזה ניתן גם לבצע בהרדמה מקומית. לגבי השיקום, תלוי מה מצבך כעת. בדר"כ כחצי שנה לאחר הניתוח הראשוני די מתייצבים על טווחי תנועה, למרות שקיים גם שיפור לאחר שנה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קיפוף בקמיצה יד שמאל כתוצאה מנפילהאייל03/02/2023
שלום,
לפני מספר שבועות מעדתי וכשניסיתי לבלום את הנפילה קמיצה יד שמאל ספגה כנראה מכה ונותרה מכופפת מעט כ 20 מעלות במפרק שקרוב לציפורן. אבקש לברר ראשית אם המצב ניתן לתיקון ושנית אם יש צורך ברופא מומחה לכף היד או שגם אוטופד כללי יכול לעזור.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
נשמע כמו אבחנה של mallet finger
עדי מור05/02/2023שלום, נשמע כמו אבחנה של mallet finger. כל רופא יכול לטפל בזה, השאלה אם הוא מכיר...תנסה בהתחלה את מי שזמין, רק להתחיל טיפול בהקדם כבר עבר זמן...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נפיחות באצבע וכאבים עזיםאביב29/01/2023
שלום רב,
אבא שלי סובל מאוד מנפיחות באצבע כמופיע בתמונה, סובל מכאבים עזים. לא הצליח לישון כל הלילה בגלל הכאבים. מה עושים? תודה.
ממליץ לברר תחילה אצל רופא משפחה
עדי מור30/01/2023שלום, ממליץ לברר תחילה אצל רופא משפחה. לפי הצורך לראומטולוג\צילום\כירורג יד
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שבר תלישה אצבע שלישיתעפר25/01/2023
היי עברתי שבר תלישה במפרק דיסטלט באצבע שלישית ביד ימין, לפי אורתופד נדרש להישאר עם סד חודשיים או לבצע ניתוח. מצרף את הצילום אשמח לקבל חוות דעת נוספת.
צריך להתייחס לצילום בסד ואז להעריך את דרגת התזוזה
עדי מור26/01/2023שלום, צריך להתייחס לצילום בסד ואז להעריך את דרגת התזוזה בשבר. אם בסד תהיה תזוזה קלה בלבד- אז להמשך טיפול שמרני.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים ונימול ביד כתוצאה מדלקת בתעלה קרפליתסיגל מרדכי11/01/2023
היי
3 חןדשים לאחר לידה הידיים מרדמות בלילה,נימול וכאבים.4 חודשים אחרי קיבלתי זריקה שמעט עזרה בכאב אבל יש נימול קבוע בקצות האצבעות.עושה דיקור,פיזיותרפיב וישנה עם סד תוצאות הemg הן 6.4 בימין ו5.6 בשמאל.האם יש סיכוי שיעבור ללא ניתוח?כדאי לנסות ארקוקסיה?כמה זה חמור?
תודה
סיגל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
הערכים מעט גבוהים
עדי מור11/01/2023שלום, הערכים מעט גבוהים, אני משער שאם הייתו בודק אותך, הייתי מציע לך להנתח...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שבר בשורש כף הידמירב11/01/2023
אני שנה אחרי שבר בשורש כף היד ללא ניתוח
היד חלשה מאד ובכיפטף קדימה ואחורה שלה היא מאד כואבת , אצבעות 123 רדומות ובקצה שלהם יש כמו תחושה של שרפה ...
עשיתי צילום בשבוע שעבר ויצא תקין
ממה נובעות התחושות האלה ומה עלי לעשות? האם לבקש אולטראסנט כף יד? אולי הרקמות הרכות נפגעו?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שבר בשורש כף היד
מירב11/01/2023מוסיפה שגם הEMG יצא תקין ...תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשבר בשורש כף היד
מירב11/01/2023אפשר בבקשה תשובה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
EMG לא תמיד מצליח להדגים פגיעה בעצב המדיאני
עדי מור26/01/2023שלום, EMG לא תמיד מצליח להדגים פגיעה בעצב המדיאני שעלול להיות לחוץ ולגרום לסימפטומים הללו, ממליץ לך להתחיל בבדיקת כירורג יד , במידת הצורך יפנו לבדיקות נוספות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
לפני שאלה לבדיקות נוספות
עדי מור12/01/2023שלום, לפני שאלה לבדיקות נוספות צריך בדיקת כירורג יד , יש סיבות לנימול כזה אשר לא נצפות בבדיקות הדמיה.
ערוץ הבריאות
האם אתם אנוכיים ומרוכזים בעצמכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)