מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- תסמונת תעלה קרפליתיעל27/09/2022
שלום, יש לי 2 שאלות:
1) האם מותר לעשות פילאטיס כשיש תסמונת תעלה קרפלית (קלה) שכן יש לחץ על שורש כף היד בתרגילים מסויימים...
2) כשאני ישנה(עם סד) והיד ישרה לאחר כמה זמן בשינה עם יד ישנה יש כאבים בגומץ המרפק כשאני מקפלת את היד. למה זה קורה?
תודה רבה ושנה טובה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
אפשר לעשות פילאטיס
עדי מור27/09/2022שלום, אפשר לעשות פילאטיס. לגבי המרפק יתכן שהעצב האלנרי מגורה וזה גורם לכאב, כדאי לבדוק.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים בגב כף הידתמר24/09/2022
שלום
מזה שבועות אחדים יש כאב בגב כף היד ,בעיקר באחיזת ברז למשל וכפוף של האגרוף קדימה ולמטה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
זה יכול להיות דלקת במעטפת הגיד או שחיקה בבסיס
עדי מור25/09/2022זה יכול להיות דלקת במעטפת הגיד או שחיקה בבסיס האגודל...תלוי במיקום הכאב ובגיל ועוד ועוד...בדיקה קצרה תאבחן את הסיבה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרע חלקי ברצועה הסקפו-לונטיתשי20/09/2022
שלום, לאחר פעילות מרובה של טניס התחילו כאבים קלים במפרק כף יד ימין לכן הלכתי לאורתופד שהפנה אותי ל MRI ובו נכתב "קרע קטן בחלקה הוולרי של הרצועה הסקפו-לונטית".
האורתופד המליץ לעשות ניתוח ארתרוסקופיה אך אני מנסה לבדוק אם ע"י ביצוע פיזיותרפיה או חבישת סד או אפילו גבס, ניתן לפתור את הבעיה והאם הרצועה תוכל להחלים לבד כי אני חושש מניתוחים.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
לנסות טיפול שמרני לפני ולקבל ייעוץ נוסף
עדי מור20/09/2022חסר מידע רב, אך מהמעט שמופיע, ממליץ כן לנסות טיפול שמרני לפני ולקבל יעוץ נוסף באשר לנחיצות ניתוח.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שבר בשורש כף הידדני18/09/2022
שלום רב,
אמא שלי בת 70, החליקה ושברה שורש כף היד. הרופא המטפל במוקד אורתופדי סם גבס ואמר לעשות רנטגן אחרי שבועיים, הבעיה שאי-אפשר להסיג תור לרופא שיעשה בדיקה חוזרת. רוצה לדעת אם הכל תקין או שיש צורך לפנות בדחיפות לאורתופד. תודה רבה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
ביקורת שבר שרש יד
עדי מור19/09/2022שלום, במידה שלטיפול שמרני כדאי לצלם לביקורת לאחר שבוע. דבר אחר, כדאי לבחון את הצילום הנוכחי בהגדלה לגבי העמדה הנוכחית בצילום זה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים במפרק יד ימיןקרן16/09/2022
לפני שלושה ארבעה חודשיים התחילו לי כאבים בכתף יד ימין זה התבטא בכאבים שלא יכולתי לעשות פעילויות יום יומיות כמו לשים חולצה או להוריד חולצה עכשיו עשיתי אולטרה סאונד והתגלה שיש לי קרע בגיד אני עושה פיזיותרפיה המטפל שלי אמר שאני יצטרך לחיות עם זה כול הזמן עד שהגיד יוצר מעטפת והדלקת מחלימה ואז אני יכל לחזור להרים את היד עכשיו יש לי כאבים במפרק יד ימין אני ממש מיואשת עד עכשיו הכאבים באים חוזרים אני ממש מיואשת מכול המצב הזה מה עושים ? סבל ממש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
ממליץ להפנות את השאלה
עדי מור16/09/2022שלום, לגבי הכתף ממליץ להפנות את השאלה לפורום של מומחה כתף. לגבי מפרק היד לאיזה מפרק את מתכוונת, מרפק, שרש היד?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים באצבע אחרי מכה + בליטהאלכס13/09/2022
לפני כ3 שבועות קיבלתי מכה בחלק התחתון של הכף יד
מרגיש כאבים באזור שבין הזרת לכף יד מאחורה
עשיתי בדיקת רנטגן - תקינה
אך עדיין יש כאבים , ואני מרגיש נפיחות/בליטה באזור
יש סיבה לדאגה?
יש בדיקות נוספות שכדאי לעשות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
יכול להיות פגיעה ברקמה רכה
עדי מור16/09/2022שלום, יכול להיות פגיעה ברקמה רכה, כדאי להבדק
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבמידה וזה אכן פגיעה קלה ברקמה רכה
אלכס21/09/2022מה הטיפול לזה?
מנוחה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים בכף יד ימיןרינה13/09/2022
ד"ר שלום וברכה!
לפני שבעה ימים נפלתי ונחבלתי בכף יד ימין.
בעקבות כאבים ביצעתי צילום רנטגן בשורש כף היד.
להלן הממצאים:
חשד לשבר קורטיקלי ללא תזוזה באטלנטה דיסלטית.
יש לציין שאני חווה כאבים חזקים בשורש כף היד ובאגודל .
כואב לי שאני מזיזה את האגודל וכן שאני מכווזת ומותחת את כף היד, יש לי מגבלה ביד כואב לי שאני מחזיקה חפצים ביד.
שאלותיי הם:
1. מה המשמעות של הפיענוח?????
2. אם לא מדובר בדבר, אז במה מדובר???
3. מה הדרך טיפול????
יש לציין שהייתי אצל רופא טראומה טוען שלא מדובר בדבר ישחרר אותי הביתה ללא טיפול.
בברכה מרובה,
רינה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
המשמעות של הפענוח הוא חשד לשבר
עדי מור13/09/2022המשמעות של הפענוח הוא חשד לשבר, כדי לדעת אם אכן כך, צריך לבדוק אותך, רק לאחר מכן ניתן לדבר על טיפול. נא לגשת לרופא המומחה בתחום.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דלקת באצבע ונפיחות במיפרקי כף ידעדנה31/08/2022
תודה ד'ר מור על תשובתך. הייתי אצל ראומטולוג לפני כחודש וכתב שאפשר לנסות nsaids ברצפים של 3-4 ימים עם יומיים הפסקה וחוזר חלילה וממליץ לקחת כדור לוסק להגנת מערכת העיכול. לאור העובדה שאני סובלת בשנים אחרונות גם מדיבטטיקולוזיס (תודה לאל לא מקבלת תרופה רק כשיש כאבים חזקים קיבלתי כמה ימים אנטיביו') אני שואלת לדעתך האם כדאי בכלל להתחיל עם הכדורים הללו ? לא רוצה לקחת הרבה כדורים כל יום. משתדלת לקחת רק מה שחייבת כמו רבע כדור ניאובלוק להפרעות בקצב הלב סידן בערב וכמה ויטמינים ותוספים. מאד מאד !מודה לך על תשובה עדנה
לזמן קצר שווה לנסות ולא צפוי נזק
עדי מור02/09/2022שלום, לזמן קצר שווה לנסות, לא צפוי נזק.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דלקת בגיד באצבע ביד וגם נפיחות מיפרק מעל אגודלעדנה30/08/2022
שלום. בת 82. סובלת כמה שנים מאוסטוארט' בירכיים כפות רגליים ועוות וכאבים באצבעות ידיים שהולך ומתגבר. ביחוד בסיסי אגודלים. נפיחות סביב mpj של אצבע 3 עם רגישות מעל מיפרק ומעל הגיד המכופף. הכירורג ד'ר לוריא הזריק לי לפני 5 ימים סטר' דיפרוספן ולידוקאין. עד רגע זה אין לי כל הקלה בכאב. שואלת דעתך האם יש סכוי שהכאב יעבור בעוד זמן מה או כדאי עוד זריקה? ועוד שאלה אם מנתחים המפרקים מעל האגודלים כמה זמן ההחלמה ? שמים גבס? אני בת 82. ענין הפרקים בברכיים כנראה גנטי מאמא ז'ל. תודה על תשובתך
עדיין חסר לי מידע רב
עדי מור30/08/2022שלום, עדיין חסר לי מידע רב כדי לדעת אם מתאים יותר לאיזון וטיפול תרופתי ע"י ראומטולוג או שמתאים לניתוח. עם נפיחות במפרקים ובגידים כפי שאת מתארת חובה להבדק גם אצל ראומטולוג.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תעלה קרפלית קלהיעל29/08/2022
שלום,
בת 38. עקב נמלול קל ביד ימין הופנתי ע'י רופא משפחה לemg. הבדיקה היתה ללא מחטים. התוצאה היתה שיש לי תעלה קרפלית סנסורית קלה דו'צ. (SAP מדיאנוס ימין 3.6 ושמאל 3.4 ואולנאריס ימין 3.6 ושמאל 3.1)
השאלות שלי -דו'צ הכוונה בשתי הידיים? כי התלונה שלי היתה על יד ימין.
יש לי כאבים איפה שמכופפים את המרפק בצד הפנימי של המרפק, ובזרוע למעלה(בין המרפק לכתף הכוונה) האם כאבים אלו קשורים לתעלה הקרפלית?
קראתי בגוגל איפה שהוא שלעיתים יש תסמינים של תעלה קרפלית אבל בעצם הבעיה לא בתעלה הקרפלית אלא במקום אחר כמו עמוד השדרה. מתי יש טעם להתחיל לחשוב האם זה לא באמת תעלה קרפלית אלא בעיה בעמוד השדרה?
תודה רבה רבה!
העצב האולנרי יכול גם להילחץ בדרך כלל מדובר
עדי מור29/08/2022דו"צ זה אומר בשתי הידיים, מאוד חסרה לי הבדיקה הגופנית כדי להבין אם יש גם הקרנה מהצוואר או שהבעייה היא בתעלה הקרפלית. העצב האולנרי יכול גם להלחץ, בדרך כלל מדובר בגובה המרפק.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאם העצב האולינרי נמחץ זה עדיין נחשב בעיה
יעל29/08/2022תודה על תשובתך.
הייתי אצל רופא משפחה והוא שלח לemg ולא עשה בדיקה גופנית. יש לי כאב קל מאוד בעורף למעלה מצד ימין לעיתים לכמה שניות וזה עובר. לא זרם אלא כאב קל. לא משהו משתק או מצריך אקמול..אמרתי לרופא והוא אמר שיש מצב שזה שריר.(נשמע לי הגיוני) האם לדעתך יש קשר ליד?
אם העצב האולינרי נמחץ זה עדיין נחשב בעיה בתעלה הקרפלית או שזה שם אחר?
תודה רבה!
נ.ב רופא המשפחה שלח לפיזיותרפיה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זץ די חזק משמאל לאגודל ימיןדוד28/08/2022
שלום,
נשענתי על קיר וכנראה שמתי יותר מדי לחץ על כף היד והרגשתי כזה זץ די חזק בערך 2-3 סנטימטר משמאל לתחתית אגודל ימין. מיד הפסקתי להשען על כף היד, אך הזץ היה די חזק, משהו שלא מוכר לי מהעבר. האם אני צריך לחשוש שקרה נזק כלשהו? אני בן 38. תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
ככל הנראה אין חשש ונשמע כמו גירוי של העצב
עדי מור28/08/2022שלום, ככל הנראה אין חשש, נשמע כמו גירוי של העצב ללא נזק שיורי. יתכן שיהיה שינוי תחושתי שישאר כמה שבועות-חודשים ויתכן כלום.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה
דוד29/08/2022תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ניתוח בשורש הגודלכהן משה23/08/2022
צריך לבצע ניתוח בשורש האגודל בשתי הידיים. האם יש עדיפות לתותב או לניתוח ללא תותב . תודה מראש
ניתוח בסיס אגודל
עדי מור23/08/2022שלום, התוצאות קצרות הטווח עם התותב מעולות, אין כל כך מידע לגבי מה יהיה עוד שנים, ללא תותב, תוצאות יותר צפויות אך החלמה ממושכת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת סיטי לאחר ניתוח באולנהלנגר אבי21/08/2022
לפני 3 שנים עברתי ניתוח ע"ש קפנגי בהשתלת רקמות במקום חלק מהאולנה והסרת עוד עצם בשורש כף היד מאז עם הגבלה ביד במרפק בכתף ובכף יד כמובן לאחרונה יש כאבים בסיבוב היד והרדמות שלה ומצב התקעות עם חוסר יכולת לזוז עקב כאבים חזקים מאוד ונפיחות שלה אשמח לדעת מה אומר הפענוח הזה שלא אומר לי כלום תודה רבה
ללא בדיקה לא ניתן לומר כלום
עדי מור23/08/2022שלום, ללא בדיקה לא ניתן לומר כלום. גם לפי פענוח הסיטי נראה שהמפענח לא מכיר את הניתוח שעברת. בקיצורו של עניין נדרשת בדיקה ובחינה של הדיסק עצמו. הפענוח פחות מועיל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחפשת מומחה לניתוחי כף הידגלינה קפוסטין16/08/2022
מחפשת מומחה לניתוחי כף היד
אני בכללית בת 54 מפתח תקוה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
מחפשת מומחה
עדי מור20/08/2022מוזמנת ליצור קשר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ניתוח החלפת מפרק בשורש האגודלעדה14/08/2022
שמעתי על שיטה חדשה של להחלפת מפרק בשורש האגודל כתוצאה משחיקת סחוס האם מישהו עבר את זה? ולתת חוות דעת. איך ההחלמה האם זה עזר?
החלפת מפרק בסיס אגודל
עדי מור15/08/2022שלום, בשנים האחרונות נכנסו לשוק משתלים של חברות שונות אשר נותנים תוצאות קצרות טווח טובות מאוד מבחינת טווח, כאב ושיקום קצר לאחר ניתוח, עם זאת עדיין אין מעקב לאורך של 15-20 שנים וצורך אפשרי בניתוח נוסף.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם את/ה אלכוהוליסט/ית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)