מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- חוסר תחושה כתוצאה מחתך באצבע 2 בידצבי07/04/2022
שלום דוקטור
נחתכתי מסכין לפני כחודש וחצי באבצע היד.
מאז ועד היום ירידה בתחושה (הרגשת רדימות של חצי אצבע). הפגיעה היא רק בעצב התחושתי של האצבע ואין שום הגבלה בטווח תנועה או כל פגיעה גידית באצבע.
הבנתי שאין דרך לדעת מה בדיוק הנזק שנגרם אלא רק על ידי ניתוח וגם זה לא בטוח שישפר את התחושה. האם התחושה תשתפר, מאוד מתלבט אם לעשות את הניתוח כי מצד אחד אין הגבלה מוטרית אבל הירידה בתחושה מאוד מציקה.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
פגיעה בעצב
עדי מור07/04/2022צריך לחשוב טוב האם כדאי לנתח, העקרון המנחה הוא גובה הפציעה באצבע והאם יש נקודה רגישה וכואבת, נא להתיעץ עם מומחה היד שמטפל בך ולהחליט בהקדם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עצם מקורב אגודל ימיןיונתן07/04/2022
שלום ד"ר עדי
שלום
האם קצבות של עצם גליל מקורב עומדות/מקוממות זה מול זה במקום איפה שנגדעו
או שאני רואה נכון והן לא עומדות/מקוממות, זה מול זה.
והאם צריך לעשות ניתוח מתקן.
תודה רבה על תשובתך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
שבר
עדי מור07/04/2022שלום, אין את מנח הקדמי, מהצילום הזה ניתן לומר שהייתה גם ככל הנראה פגיעה בגידים\עצבים, חלק מהעצם חסר. אם האצבע קלינית נראית ישרה באופן סביר, עדיף כך. ניסיון לתקן או מלכתחילה לקבע באורך המקורי עלול לגרום לחוסר חיבור של העצם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם ייתכן נזק עצבי לאצבעות?רעות06/04/2022
שלום, לפני חודשיים החלתי אימוני כוח לזרועות ושכמות. המאמן אמר לי לעשות כל יום וזה היה מוגזם לגוף שלי וגרם לספזם חזק בשרירים שגרם למתיחת שריר ב 3 אצבעות ביד ימין. מומחה כף יד אמר שמתחתי שם שריר ולכן המקום תפוס. התחלתי פיזיותרפיה של עיסוייים ליד והמצב קצת השתפר. לפני כמה ימים לקחתי 2 מנות של מונורול אנטיביוטיקה לדלקת בשתן שלרוב נותנים ליום או יומיים וכבר היום הראשון נגרמה לי תחושת הרדמות מאוד מציקה ב 2 בזרת והקמיצה שהן עם המתיחת שריר. ידוע לי שאנטיביוטיקה יכולה לגרום לנימול. האם ייתכן בסבירות גבוהה שזה נזק עצבי בלתי הפיך? ומדוע דווקא זה קרה באצבעות שיש בהן מתיחת שריר? תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
רדימות ביד
עדי מור06/04/2022שלום, לא מדובר בנזק עצבי בלתי הפיך, נא לעדכן את אורתופד היד שלך לגבי הממצאים החדשים לעדכון הטיפול.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חתך באצבע 2 - גליל אמצעיצבי03/04/2022
שלום ד"ר,
לפני 4 שבועות נחתכתי מסכין באצבע 2 בגליל האמצעי, מאז ועד היום חוסר תחושה דיסטאלי לחתך. רציתי לדעת:
1. האם טינל חיובי לאורך האצבע ללא התחושה כולל החלק המרוחק יכול להעיד על שיקום?
2. הבנתי שעצבים פירפיריים באצבעות היד "צומחים", גם במידה ותא העצב נחתך?
3. vאם עיסויי הצלקת והאיזור הרדום יכולים לשקם את התחושה?
4.האם העובדה שישנה תחושה מסויימת (אך בהחלט פחותה) יכולה להצביע על כך שלא מדובר בחתך מלא? הבנתי שחתך מלא גורם לחוסר תחושה מוחלט
תודה מראש דוקטור!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
פגיעה בעצב והתשובה כן לשאלותייך
עדי מור03/04/2022שלום, התשובה היא כן עבור כל השאלות ששאלת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות בדיקת mri שאלהמל28/03/2022
שלום ד״ר,
בעקבות חבלה מלפני מס׳ חודשים (פגיעה של רכב בכף היד) וכאב במפרק האגודל למטה (אזור הטנר) הופניתי לבדיקת mri שורש כף יד.
להלן הממצאים:
סובלוקסציה של ecu
ריבוי נוסח במעטפת fcr, ברמה שאינה מספקת לקביעת טנוסינוביטיס.
רציתי בבקשה לשאול:
1. מה המשמעות של התוצאות הנ״ל?
2. הרופא הציע להזריק סטרואידים, האם הנוזל יכול לעבור ללא הזרקת סטרואידים?
3. האם פיזיותרפיה יכולה לעזור?
תודה מראש!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
הממצאים לתוצאות הMRI
עדי מור29/03/2022שלום, הממצאים מתאימים לשינויים דלקתיים שעשויים להשתפר בעקבות הזרקת סטרוטידים, גם פיזיותרפיה יכולה לעזור.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ידיים נרדמות בלילה ואצבע אמצעית ביד ימין נתפסהורד חדד24/03/2022
שלום
לאחרונה אני חווה תוךעה מוזרה בלילה היידים נרדמות ואמש האצבע האמצעית נתפסה לי בקיפול והיה לי קשה להרעם אותה למצב שהיד פתוחה לגמרי
קבעתי תור לרופאת משפחה אשמח לדעת מה זה התופעה הזו ואם יש דרך טיפולית תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תופעות בלילה
עדי מור24/03/2022שלום, יכול להתאים לתסמונת תעלה קרפלית ואצבע הדק, תוכלי לקרוא על זה לפני הביקור אצל רופאת המשפחה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פציעה בשורש הציפורן עם תמונהמיקונוס17/03/2022
לפני מספר ימים נפצעתי בשורש הציפורן באמה ביד.
הלכתי למרפאה מקומית (אני בטיול בחול), ניקו וחבשו.
הנחות להמשיך לשטוף, לחטא ולחבוש ושום דבר מעבר לכך
רציתי לדעת האם הטיפול מתאים והאם לדעתך כדאי ללכת לייעוץ נוסף?
מצרף תמונה - לאחר החלמה של כמעט שבוע, הצבע הצהוב זה מהיוד. כאבים פחתו ויש תנועה בכל המפרקים
פציעה בציפורן
עדי מור20/03/2022שלום, אחרי שבוע הטיפול הוא שמרני כפי שהוצע.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם נדרש ניתוח בשבר באצבעofer11/03/2022
שלום,
מצורף תצלום שבר מה 8.3. השבר קרה בתאריך 17.2.
האורתופד לאחר התייעצות לגבי גודל פרגמנט לא מפנה לניתוח. אך אינני רואה סימני איחוי. האם זה נראה סביר להמתין עוד מספר שבועות עם סד?
שבר
עדי מור20/03/2022אכן, הטיפול הוא שמרני, סד למשך 5-6 שבועות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טריגר פינגר באצבע האמה בכף ידבתי מולכו10/03/2022
שלום רב,
אני בתי מולכו מבקשת לשאול יש לי כאב באצבע האמה ביד, אני לא מצליחה לכופף אותה ולסגור את כף היד לאגרוף. לפני כשנתיים נותחתי בעיקבות אותה בעיה בניתוח טריגרפינגר וזה עזר. גם ביד השניה נותחתי.
השאלה מה עושים? מה דעתך על כדורי ברקסין? יכול לעזור?
תודה רבה בתי מולכו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
אצבע הדק
עדי מור20/03/2022שלום, פרסמתי מאמר בנושא באתר הזה, חפשי בכרטיס שלי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שטף דם באגודל מתחת לציפורןניצה03/03/2022
קיבלתי מכה בציפורן לפני כחודשיים אין כאב למעט ברגע המכה אבל שטף דם נשאר קבוע מה עלי לעשות
שטף דם מתחת לציפורן
עדי מור20/03/2022שלום, לא צריך לעשות כלום, יעבור עם גדילת הציפורן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אולטרסאונד רקמות אורטופדיאני01/03/2022
שלום
לפני כמה חודשים חתכתי אצבע במפרק
לאחר איחוי הפצע המשיכו כאבים ומוגבלות בכיפוף ונפיחות.
רופאת המשפחה שלחה אותי לאולטרסאונד רקמות אורטופדי ואלה התוצאות:
בדיקת אולטראסאו?ד רקמות רכות:אצבע יד כף 2 שמאל
סיבת הפ?יה : בירור
לא הודגם ממצא פוקלי ברקמות רכות הנ"ל
גידים של אצבע ברצועות קולטרליות בגובה המפרק PIP תקינים
מפרק PIP מעובה תת עם הדי קורטקס לא סדיר - ניווני? חבלתי ?
אפשר תרגום לעברית ? והאם צריך אורטופד?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובת אולטרסאונד
עדי מור01/03/2022שלום, בלי לבדוק את האצבע לא ניתן להתיחס לתשובה זו. בתשובה כתוב שרואים רק שינויים נווניים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חתך ודבר באצבע 4מיכאל טקוני טקו01/03/2022
שלום
אני אחרי שבועיים תפרים ביד, הורידו לי אותם ונראה שהחתך לא כל כך נסגר, בכל תזוזה של האצבע נראה שהחתך זז, יש גם שבר קטן באצבע. תוך כמה זמן בערך הפצע אצור להיסגר ולמה בעצם מורידים תפרים אחרי שבועיים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
חתך ושבר באצבע
עדי מור01/03/2022שלום, בדרך כלל 10-14 ימים מספיקים להחלמה של פצע כדי להוציא תפרים, ביד העור עבר ובאזור השטחי נראה כאילו לא סגור. תלוי בסוג השבר באצבע, בדרך כלל הנרש קיבוע למשך 3 שבועות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקיבוע
מיכאל טקוני טקו02/03/2022לאחר הורדת התפרים מ14.2-27.2 האורתופד אמר שאין צורך בהמשך קיבוע, וגם הפנה אותי לריפוי בעיסוק וכבר הייתי בטיפול אחד
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שבר
עדי מור02/03/2022בסדר. בכל זאת יש לו יותר מידע ממני לגבי סוג השבר. יש גם שברים שלא צריכים קיבוע כלל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשבר
מיכאל טקוני טקו02/03/2022וכרגע החתך עדיין פתוח, אני שוטף אותו פעמיים ביום עם מים וסבון, מורח סינטומצין ושם פלסטר.
מתי בערך אראה שיפור בחתך?
נ.ב - האם אפשר לשלוח לך תמונה של החתך? לעוד התייעצות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שבר אלכסוני תוך מפרקי של הרדיוס המרוחקרומי12/02/2022
בת 65, פעילה, לפני שבוע נפילה בעת טיול, שבר אלכסוני תוך מפרקי של הרדיוס המרוחק, בימין דומיננטית, אשר הוחזר למקומו להוציא טילט אחורי של 10 מעלות מקסימום.
בביקור אצל מומחה כף יד הוחלט לבצע מעקב צמוד ולהימנע מהתערבות.
השאלה שלי האם ללא ניתוח אוכל להיות פעילה (למשל: תלייה על מתח וכפיפות סמיכה) ללא חשש לשבר עקב חולשת המפרק והאם נכון במקרה שלי לוותר על התערבות כירורגית.
תודה רבה
שבר בשרש כף היד ככל הנראה לא תשאר מגבלה משמעותית
עדי מור12/02/2022לפי המידע שברשותי, גם ממליץ על המשך טיפל שמרני. ככל הנראה לא תשאר מגבלה משמעותית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשבר בשורש כף היד ואיזו מגבלה יכולה להיות
רומי13/02/2022תודה על תשובתך. חשוב לציין שבוועדה בבית החולים המליצו על ניתוח.
שאלתי: איזו מגבלה כן עלולה להיות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
לאחר שבר
עדי מור13/02/2022כאב בהפעלה והגבלת טווח.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפול בציסטה שומניתגיל חיון10/02/2022
אך ניתן לקבל את הטיפול המהיר האפשרי עקב נפיחות וכאבים מטרידים באצבע
טיפול בגוש באצבע ובדיקה אצל כירורג יד
עדי מור10/02/2022שלום, כדאי לפני בדיקת כירורג יד להשלים צילום+אולטרסאונד.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מה המשמעות ל" הודגם נוזל בכמות מעטה"דוריס02/02/2022
תוצאות בדיקת US כתבו ש"אצבעות 2-5 הודגמו בעובי תקין
ומסביבם נוזל בכמות מעטה " מה המשמעות?
אני סובלת מכאבים באצבעות בשנים האחרונות ובתקופה האחרונה הכאב החמיר וימי החורף שקר ואחרי עבודה מרובה אני מרגישה כאבים עזים,אודה לתשובתך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
נוזל בכמות מעטה יכולים להצביע על דלקת
עדי מור02/02/2022ממצאים כאלו יכולים להצביע על דלקת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאתם מטפלים במקרים אלו?
דוריס בורפקר02/02/2022המון תודות להסבר, לא ברור לי מדוע הרופא שלי לא יכל להגיד לי, אתה מטפל בדלקות ידיים? אביא איתי בדיקת דם ESR ו תוצאות בדיקה US,צרפתי את התוצאות, אשמח שתחזרו אלי,תודה על הכל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
דלקות בידיים
עדי מור02/02/2022כעקרון דלקות בידיים ובשאר הגוף עם קשיון בוקר, מטפל ראומטולוג.
ללא בדיקה ושאלון רפואי קשה לי לומר אם יש לתחום הכירורגיה של היד לתרום בטיפול.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם טיפוסים רגישים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)