מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- Us כף היד, מה זה אימריבגניה חיימוביץ06/07/2022
הבלטה קורטיקלית, בחלק הדיסטלי של MC5 עם ספק לפלס נוזל בתוכו בגודל 0.6 חשד לabc? מה זה אומר? האם זה מסוכן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
US אינה בדיקה מדוייקת כל כך
עדי מור06/07/2022שלום, US אינה בדיקה מדוייקת כ"כ, כדאי שיראה את זה אורתופד יד. במידה שאכן מדובר בממצא מסוג ABC, יש לשקול הסרה כירורגית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהממצא ב us
יבגניה06/07/2022האם ממצא זה מסוכן? Abc זה גידול? והאם הוא סרטני?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
מתקדם לאט אך לא צריך לטפל
עדי מור06/07/2022מתקדם לאט, אך צריך לטפל. תשובה סופית היא בביופסיה, לא בUS.
aneurismal bone cyst* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגידול שפיר זה משהו שאפשר לחיות איתו ללא טיפול
יבגניה06/07/2022קראתי על זה רשום שזה גידול שפיר, זה משהו שאפשר לחיות איתו שנים בלי טיפול?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים בשורש כף ימיןאברהם05/07/2022
שלום,
אני בן 57 ולפני שבוע (30/6/22) החלקתי ונפלתי על יד ימין.
ממצאי צילום הרנטגן היו:
אין לראות קו רדיולוצנטי בעצם נביקולארי
שינויים אוסטאואטרוטיים התחלתיים ב1CMC
צל סידני קטן סמוך לטרפזיאום – חבלתי? ארטרוטי?
לשלילת לחלוטין שבר ממליץ יעוץ אורתופדי.
התור שקבעתי הוא רק בעוד חודש.
ישנם עדיין כאבים ביד ימין, כאשר אני לוחץ על המקום, שהיא נקודת המפגש של הזרת עם שורש כף היד הימנית.
אשמח לדעת מה משמעות הממצאים ?
הם יש משהו שאני צריך לעשות או לא לעשות על מנת לרפא את המקום או למנוע החמרה ?
תודה רבה, אברהם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
כאב לאחר חבלה
עדי מור06/07/2022שלום, בנתיים- נגד כאבים. נסה להקדים תור לאורתופד לשלול שבר (קטן). מייצב קשיח לשרש כף היד עשוי להקל, זה גם הטיפול בדר"כ לשברים מהסוג הזה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ערב טוב : רציתי לברר בקשר לפגיעה וצילום אמראיזהרה30/06/2022
נפלתי בעבודה אני עדין סובלת מכאבים בצילום אמראי
שבר ברדיוס דסטאלי עפ פגיעה במשטח מפרקי התפתחות ארתיטיס מקומי,מלווה בבצקת לשדית המערכת גם אם הלויינט והסקאפוייד
קרע חלקי במרכיב דורסלי של ליגמנט sL,ללא פתיחה של המרווח קרע חלקי במצא אולנארי של TfC ,משמעות קלינית מוטלת בספק ,
אשמח אם תענו לי מה זה אומר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
ממצאים בMRI
עדי מור30/06/2022שלום, בלי הבדיקה הקלינית קשה לקשר את הממצאים לחבלה, הממצאים המתוארים הם שחיקתיים\כרוניים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שבר/סדק בעצם הסירהאלעד צולר29/06/2022
היי , שמי אלעד בן 28.
לפני כשבוע וחצי במהלך כדורגל קיבלתי כדור בעוצמה ליד , לאחר בדיקה אצל רופא וצילום רנטגן נאמר שיש לי סדק בעצם הסירה , אך ברישום בדף שהודפס רשום משום מה שבר ללא תזוזה.
לאחר גבס של שבוע , הורד הגבס , ביקשתי מהרופא אם אפשר לשים סד קל והוא אישר.
1. למה נאמר לי סדק ובסוף נרשם שבר ? האם אין הבדל / ההבדל דק ?
2. אני שופט כדורגל וחייב להמשיך להתאמן מכיוון שיש לי מבחן כושר ב20.7 - רק ריצות , בלי שום משקולות , מתח , שכיבות שמיכה , ריצות בלבד!!
האם זה אפשרי ? זה פוגע בהחלמה ?
3. האם הסד ששמתי עושה את אותה פעולה/אפקט שנותן גבס ? או שעדיף גבס ?
4. תוך כמה זמן אמור לעבור/להתאחות שבר כזה .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
שבר בעצם הסירה
עדי מור29/06/2022שלום, אין דבר כזה סדק, אלא שבר, וטוב שהוא בלי תזוזה. טיפול בגבס\סד עמוק המונע תנועת שרש היד למשך 2-3 חודשים, אין מניעה מריצה. עישון כן פוגע בריפוי.
אם השבר בקוטב המקורב יש לשקול טיפול ניתוחי.
החלמה מהירה וקלה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה דחופה בבקשה תודהאברהם28/06/2022
בס"ד
שלום וברכה הי"ו
יש לי ניתוח תעלה קרפלית בעוד שבוע בגלל אצבעות נרדמות בלילה
זה התחיל לפני כחצי שנה לערך שממש נרדמות בלילה ! כעת בשבועות האחרונים אני חש הקלה מסויימת ויש לי רדימות קלה ויש ימים שאין בכלל רדימות ולפעמים כן אך לא לרוב ! אין לי למי לפנות כרגע האם בכל זאת עלי לבצע את הנינוח??ע"מ להוציא כל חשש לעתיד? והאם ניתוח כזה אינו מיותר? הוא מצליח ?ואם הוא מצליח לרוב אולי כבר עדיף לעשותו לעתיד שלא יהיו שוב בעיות של רדימות בלילה תודה רבה רבה לתשובתך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
ניתוח תעלה קרפלית
עדי מור28/06/2022שלום, לפי מה שתארת אכן ממליץ לשקול שוב נחיצות הניתוח. נא ליצור קשר עם המוסד\הרופא המטפל בעניין בהקדם. בריאות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה מה מומלץ לעשות במצבי הייתידבורה27/06/2022
הייתי אצל מומחה לכף יד והוא כתב כך בסיכום ביקור: סובלת ממספר ציסטות בגב pip J של אידקס מימין וכן יש לציין בUS מבנים ציסטיים בצילום רושם לתגובה פריאוסטלית קלה.
שאלתי אם אפשר לחיות עם זה עד 120 נעניתי שכן .בגדול יש כאבים מידי פעם כשכואב זה מפריע לתיפקוד .כשהורדתי את רמת הפעילות של היד הכאב פחת וכרגע יש הפוגה. אין כאב רק במאמץ כן יש כאב.
הרופא לא נתן המלצה מלבד זה שכתב שכרגע אני לא מעונינת בניתוח וזה לא דבר שאמרתי .הייתי רוצה לשמוע יותר הסבר מה זה ומה זה אומר אם אשאר ככה אם זה יחמיר מה ההשלכות של לא לנתח ולסבול מידי פעם כי בסך הכל הידיים שלי זו העבודה שלי.
אודה על התיחסותך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
ציסטות באצבע והייתי ממליץ לשקול שימוש במשחה
עדי מור27/06/2022שלום, לא ראיתי צילום רנטגן, אך זה ממצא המתאים לשינויים שחיקתיים במידה קלה. מאוד נפוץ, עלול לכאוב יותר בהפעלה, שפיר, אם לא מפריע עדיף טיפול שמרני. לגבי כאב הייתי ממליץ לשקול שימוש במשחת וולטרן\תכשיר דומה, שיקום יד במסגרת ריפוי בעיסוק וביקורת לפי הצורך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שבר באצבע וקושי בקבלת החלטה בנושא הטיפול.טבעונה אזרק19/06/2022
שברתי אצבע באימון כדורשת. עשיתי צילום ולאחר מכן ביקרתי אצל רופא מומחה אשר ציין שמדובר בשבר. עפ"י דבריו ניתן לנתח ואם אחליט שלא אז תישאר גבשושית קטנה והכיפוף של האצבע מוגבל. קשה לי להחליט על המשך טיפול. זה קרה ביום רביעי בלילה וביום חמישי קניתי סד בגלל שהייתה שביתה. מצב האצבע הרבה יותר טוב ומעט כאבים. תודה רבה.
שבר באצבע
עדי מור20/06/2022שלום, לצערי לא ניתן ליעץ בלי לבדוק אותך ולבחון את הצילומים. אין כל מידע הניתן לי כדי לנסות ולסייע לך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- החלפת מפרק שורש האגודלטל29/05/2022
אבקש לדעת
1 . כמה ניסיון והצלחה יש עם ניתוח החלפת מפרק בשורש האגודל בארץ ולאיזה בית חולים יש הכי הרבה ניסיון?
2. האם יש סכנה לאחר ההחלמה במידה ומקבלים מכה באיזור בפעילות ספורטיבית . יכולה לסכן את השתל/ המפרק?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
החלפת מפרק אגודל
עדי מור27/06/2022שלום, התוצאות קצרות הטווח לניתוח הזה טובות מאוד, עם זאת מעקב ארוך טווח אינו קיים בשלב זה, לאורך השנים פרוטזות עלו וירדו. כאמור כמו בכל מצב של חבלה שבר עלול לקרות סביב למשתל זה, גם הטיפול במצבים כאלו עדיין ללא נסיון רב.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נפיחות אחרי ניתוח אינכונדרומהלירון29/05/2022
היי, לפני כחודש וחצי עברתי ניתוח אינכונדרומה באגודל, עברתי גרידה של הנגע והשתילו עצם מלאכותית, האגודל שלי מאוד נפוחה והרופא אמר לי שככה זה ישאר כל החיים, לפי מה שהבנתי אחד הגידים נקרעו, נכון יש טיפול? אני כל החיים יהיה עם אגודל נפוחה?
ניתוח אנכונדרומה
עדי מור20/06/2022שלום, הנפיחות יורדת עם הזמן עד לרמה מסויימת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים בזרת יד שמאלעדי24/05/2022
שלום,
מזה כמה חודשים אני סובלת מכאבים בזרת יש שמאל שחוזרים אחרי כל מכה קטנה בזרת.
זה התחיל ממכה מכדור במשחק כדורשת ומאז כל פעם שמקבלת מכה קטנה זה כאבי תופת.
האצבע לא נפוכה ולא כחולה. האם יכול להיות שבר בפרק העליון של האצבע? כי שם הכאב, או שזה אק נקע חוזר. תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
כאב באצבע לאחר חבלה
עדי מור24/05/2022שלום, כאב ממכה קטנה לא נשמע כמו נקע, ושבר גם מזמן מחלים.
ללא בדיקה צר לי אך אין לי מה לומר...לכן ממליץ לגשת למומחה יד בקרת מקום מגוריך, ככל הנראה יזדקק גם לצלום רנטגן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים באצהע המורהירון20/05/2022
אני בן 60. מזה מספר חודשים סובל מכאבים מלווים בקושי בתנועה ונפיחות באצבע המורה ביד שמאל. נשלחתי ע"י אורטופד לצילום רנטגן ו-US. ברנטגן נמצא OA DIP J 2 לקורלציה אורטופדית. ב-US נמצא נוזל בכמות קטנה באיזור DIP 2 בכף יד שמאל ושינויים דלקתיים קלים.
מאחר והתור לאורטופד המטפל עדיין רחוק אבקש לשאול מה משמעות הממצאים ?
האם להמשיך טיפול אצל ארטופד בקהילה או שעדיף לפנות לכירורג המומחה בכף היד ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
כאב במפרק DIP
עדי מור20/05/2022הממצאים שהצגת מעידים על דלקת, ככל הנראה ע"ר שחיקתי, יש לשלול גם רקע דלקתי מתחום הראומטולוגיה, זה יעשה ע"י רופא המשפחה. לגבי כירורג יד, תלוי עד כמה האורתופד הכללי יודע בתחום. יפנה במידת הצורך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התלבטות לזמן ללא עומס פיזי אחרי הורדת גבס משבר buckle לילד בן 7.5יוסי15/05/2022
שלום רב,
בני בן ה7.5 מחלים משבר Buckle מעט מעל מפרק שורש כף היד. היום הופתעתי לגלות במעמד הורדת הגבס (לאחר 4 שבועות) שהוא התבקש לחודש וחצי קדימה ללא שום עומס פיזי על היד. (כלומר ללא כדורגל או כדורסל)
במיון וגם בביקורת שעשו 10 ימים לפני אמרו שתקופת ההחלמה המלאה כולל תקופת הגבס תהיה 6 שבועות.
חשוב להגיד שהאורתופדית שראתה את הילד והורידה את הגבס אמרה שזה נוהל רגיל מבחינתה כלומר לא בגלל שזיהתה משהו חריג, ההפך לאחר ההורדה בדקה וראתה שהכל מחלים יפה.
אז בעצם יש פה 2 פרוטוקלים מבחינת זמן שמירה שונים ?
מה פיספסתי ?
או שזה פשוט בית שמאי מול בית הילל ?
כמובן שהילד ואני נשמח אם יוכל לחזור לחוגי כדורגל כדורסל שלו עוד שבועיים (בתום 6 שבועות של השבר) ולא עוד 6 שבועות
תודה
מצרף צילומי השבר לרפרנס
משך החלמה משבר
עדי מור20/05/2022שלום, החלמה ראשונית שמאפשרת הסרת גבס הינה 4-6 שבועות, עם זאת העצם ממשיכה תהליך של התחזקות והתחדשות על פני שנתיים (!), לעומסים של ספורט ולגילו מסכים עם המלצתה, נדרש זמן נוסף.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מוקד עצם עם גבול סקלרוטי בסמוך ל hook עצם המאטאירינה13/05/2022
שלום, אני אם חד הורית ל 3 ילדים בת 45 נפלתי על צד ימין עם כל הגוף, בוצע סיטי בשורש כף היד עקב כאבים באזור אגודל... קיבלתי תוצאה של סיטי ללא שבר אך ישנם כאבים באזור הזרועה ושורש כף היד... אני קוסמטיקאית, פדיקוריסטית, מניקוריסטית במקצועה כ 7 שנים... יש לי הרגשה של חולשה ביד שמאל כמה שנים והימין התחילה עם כאבים אחרי נפילה מה שלא היה לפני...
אני היתי רוצה לקבל הסבר מדויק לאבחנה שקיבלתי בסיטי אם אשר... זה מאוד חשוב לי כי ככה אני יכולה אם צריך להפחית עבודה ולשמור על עצמי יותר במידת הצורך ואם אני צריכה לעשות טיפולים או פיזיותרפיה או לחזק דרך התוספי מזון אני אשמח לקבל הכוונה.. תודה רבה על האזרה
מדובר בממצא שפיר אשר אינו קשור לתסמינים
עדי מור13/05/2022שלום, מדובר בממצא שפיר אשר אינו קשור לתסמינים אותן תארת. מה שחסר בכל הסיפור הוא בדיקה של היד לברור מקור הבעיה, לכן עם סיטי זה ממליץ להבדק אצל מומחה יד.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הירדמות אצבעות יד בשינהאלעד08/05/2022
שלום
בן 47
מזה זמן לפעמים נרדמות לי האצבעות בזמן השינה.
אני נוהג לישון על הצד, אך האצבעות שנרדמות הן לא ביד שאני שוכב עליה, אלא על היד העליונה, וכך זה קורה גם ביד ימין וגם ביד שמאל.
נשלחתי לבצע בדיקת EMG שיצאה תקינה.
אני לא בטוח, אבל נראה לי שנרדמות לי בעיקר שלושת האצבעות שכוללות את האגודל ו2 האצבעות הסמוכות לה.
אני מבין שבדיקת EMG תקינה שוללת בעיה בתעלה בשורש כף היד?
איזה עוד אופציות נשארו?
האם יכול להיות בעיה בזרימת דם? נדרש בירור לזה?
האם זה יכול להיות קשור לעמו"ש?
אם זה עמו"ש זה היה אמור להשפיע על כל היד או לפחות על כל כף היד או שגם בעיה בעמו"ש יכולה להשפיע בעיקר על שלושת האצבעות הללו?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
הירדמות אצבעות בלילה
עדי מור09/05/2022שלום, יתכן מאוד ומדובר בענין של תנוחה, כיפוף שרש היד במהלך השינה, מייצב קשיח לשרש היד עשוי לפתור בעיה זו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חוסר תחושה כתוצאה מחתך באצבע 2 בידצבי07/04/2022
שלום דוקטור
נחתכתי מסכין לפני כחודש וחצי באבצע היד.
מאז ועד היום ירידה בתחושה (הרגשת רדימות של חצי אצבע). הפגיעה היא רק בעצב התחושתי של האצבע ואין שום הגבלה בטווח תנועה או כל פגיעה גידית באצבע.
הבנתי שאין דרך לדעת מה בדיוק הנזק שנגרם אלא רק על ידי ניתוח וגם זה לא בטוח שישפר את התחושה. האם התחושה תשתפר, מאוד מתלבט אם לעשות את הניתוח כי מצד אחד אין הגבלה מוטרית אבל הירידה בתחושה מאוד מציקה.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
פגיעה בעצב
עדי מור07/04/2022צריך לחשוב טוב האם כדאי לנתח, העקרון המנחה הוא גובה הפציעה באצבע והאם יש נקודה רגישה וכואבת, נא להתיעץ עם מומחה היד שמטפל בך ולהחליט בהקדם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם את/ה טיפוס בוגדני?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)