מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- האם במקרה שלי סביר שאצטרך ניתוח?שלי לבן16/05/2023
מצרפת תוצאות CT בעקבות שבר מנפילה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
לגשת לרופא עם התמונות
עדי מור16/05/2023שלום, יתכן שכן, לגשת עם התמונות לרופא השולח.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שטף דם מתחת לציפורןורד14/05/2023
שלום, נהיה לי שטף דם בציפורן עקב מכה חזקה ויומיים אחרכך הדם התחיל לצאת מהצדדים של הציפורן, רציתי לדעת אם הציפורן יכולה לנשור עקב זה
בתמונה רואים את שטף הדם לאחר המכה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
יתכן שתנשור וגם אם כך יקרה לרוב לא נשאר כל עיוות
עדי מור16/05/2023שלום, יתכן שתנשור, גם אם כך יקרה לרוב לא נשאר כל עיוות לאחר מכן. אל דאגה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שבר בפרק כף הידרונה13/05/2023
שלום.
אשתי בת 84 שברה את פרק כף היד ב 9.3.23 הופנתה לרפואה דחופה בבלינסון שם גבסו את כל היד, לאחר חמישה שבועות הורידו לה את הגבס לאחר צילום. מאז סובלת מאכאבים שלא מרפים ממנה עד היום אדגיש שהכאבים רק מתי שהיא מזיזה את כף היד,במרפאת כף היד בבלינסון הופנתה לפיזיוטרפיה גם טיפול זה לא הועיל.
השאלה: באיזה פרק זמן הכאבים חולפים ואיזה טיפול מועיל יכול לסייע (אופטלגין כבר לא עוזר)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה
עדי מור14/05/2023שלום, תלוי באיזו עצם השבר והאופן שבו החלים. ככל החלמה משבר עשויה להתרחש על פני 6-12 חודשים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זריקה לתעלה הקרפליתמירב12/05/2023
קיבלתי לפני שבוע זריקה לתוך התעלה הקרפלית עקב הרדמות 3 אצבעות ביד וזאת עקב שבר בשורש כף היד לפני שנה וחצי .......
עוד לא מרגישה שיפור ..מתי אני אמורה להרגיש שינוי בהירדמות האצבעות האצבעות נוקשות ?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה
עדי מור14/05/2023שלום, להוועץ ברופא שהזריק.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מפרק נוקשה וכואב-שבר בעצם הסקפואידאסף10/05/2023
שלום רב, לאחר כשנתיים של מגבלה וכאבים בפרק כף יד וחוסר אבחנה בשבר בעצם הסקפואיד ביצעתי ניתוח להכנסת בורג מקבע, הניתוח הצליח והשבר התאחה למרבה המזל אך למרות זאת גם לאחר 10 חודשים מהניתוח (בערך 3 שנים מאז השבר) מתוכם חודשיים עם גבס קיימת מגבלה גדולה וכאבים חזקים מאוד בתנועת כיפוף כף היד.
גם לאחר טיפולי פיזיותרפיה וריפוי בעיסוק באופן מתמיד למעלה מחצי שנה הכאבים החדים לא מרפים.
חשוב לי לציין כי בצילום CT לא נראה שום דבר שנראה לא תקין, על פי דעת כירורג מומחה כף יד.
בשלב זה אני אובד עצות, מכיוון שלרופא המנתח אין עצות נוספות, אשמח לשמוע דעות או דרכי טיפול נוספים.
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה
עדי מור14/05/2023שלום, לעיתים נשאר קשיון של הרקמות הרכות(מעטפת המפרק לאחר ניתוח+קיבוע ממושך בגבס ואין כ"כ מה לעשות לשפר את הטווחים. עם זאת המצב עדיף על שבר לא מחובר שמוביל להרס המפרק ולכאב ולרוב בצורך לניתוחים נוספים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טניס אלבו שנמשךטוביה07/05/2023
אובחנתי עם מרפק טניס לפני כ9חודשים לובש מדי פעם בפעם חבק..
שני אורתופדים הבטיחו לי שזה יעבור לבד בינתיים כלום ושום דבר לצערי וכאבי..
מקריאת חומר באינטרנט יש הבנה שמדובר בתהליך ניווני צלקתי ולכן אני לא מבין איך ניוון וצלקת חולפים סתם כך לבד?
ועוד שאלה ברשותך איך בדיוק תרגילים מסוימים שכל פיזיותרפיסט נותן אמורים "לעקוף" את הניוון והצלקת ולהחזיר את יד לתפקוד מלא ללא כאב???
אנא אשמח לתשובה שתניח את דעתי ולפתרון לא ניתוחי זה כל כך מבעס כי משיטוט של כשנה באינטרנט לא מצאתי עדות אחת בודדת שלמרפק טניס שהחלים בעזרת אופציה לא ניתוחית...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה
עדי מור14/05/2023שלום, אכן מדובר בתהליך דלקתי נווני, וחשוב לזכור שלרוב, מחלים אך יכול לקחת זמן. חודשים רבים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלת המשך.........
טוביה15/05/2023תודה רבה למענה!
האם טיפול בגלי הלם הינו מוכח?
והאם הוא יכול להאיץ את ההחלמה?
שוב תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תשובה
עדי מור16/05/2023שלום, למיטב ידיעתי לא מוכח.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פיענוח צילום כף ידRiva05/05/2023
בבקשה תשובה לגבי פענוח צילום כף יד לאחר כאבים עזים בגב בפרק גב היד ואצבעות מצורף קובץ
תודה
צריך לבדוק אותך ולראות את הצילום
עדי מור06/05/2023שלום, צריך לבדוק אותך ולראות את הצילום. לפי התאור יתכן שמדובר בממצא לוואי שאינו קשור לכאב.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קליקים חזקים מהאגודלבחור צעיר 2304/05/2023
אתמול בלילה בניסיון לסגור את את התריס של חלון הבית שלי עם האגודל, נתמחה לי האגודל(באיזור של הציפורן), ושמעתי 3 קליקים די חזקים,ואחרי זה האגודל שינה צורה, ושעשיתי תנועת לייק עם היד האגודל הלך יותר מדי אחורה, והייתי יכול אתמול לכופף את האצבע נראה לי, בהתחלה קצת כאב לי האגודל,(וחשוב לציין שמאז המקרה אני לא יכול להוציא קליקים רגילים מהאגודל), וגם יש לי תחושת קור או חום מהאגודל אבל פתאום שקמתי אני כבר לא יכול להזיז אותו בכלל, והכאב רק החמיר זה כבר הגיע למצב שאני כבר לא יכול לכופף את האגודל,מה יש לי, ומה עליי לעשות?
תשובה
עדי מור04/05/2023שלום, גש להבדק בהקדם, אם במיון או עדיף אם זמין לך אצל כירורג יד, תצטרך גם לבצע צילום. בהצלחה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים באצבעות 3-4-5 בעקבות תאונת עבודהרינה סבח04/05/2023
ד"ר שלום וברכה!
בתאריך 22.09.20 קרתה לי תאונת עבודה.
בעקבות כך היה לי שבר בראש הרדיוס המרפק כף היד.
היה לי
כמו כן כתוצאה מכך היו לי גם כאבים באמה והתגלתה לי דלקת מרפק טניס.
כמו כן כתוצאה מהתאונה כאבים באצבעות 3-4-5.
ביצעתי אולטראסאונד בשורש כף היד ובאצבעות 4-5.
להלן התוצאות:
בגידי הפלקסור של האצבעות 4-5 הודגם טנוסינוביטיס קל.
מה המשמעות לך????
ומה הטיפול לכך????
בברכה מרובה,
רינה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה
עדי מור04/05/2023שלום, זה יכול להתאים לאבחנה של אצבע הדק, אך צריך לבדוק זאת כי הטיפול משתנה בין זה לדלקת אחרת בגידים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכאבים באצבעות 4-5 בעקבות תאונת עבודה
רינה סבח05/05/2023ד"ר שלום וברכה!
ראשית, תודה רבה על תגובתך המהירה.
שנית, איך ניתן לאבחן שזה אכן אצבע הדק????
בברכה מרובה,
רינה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תשובה
עדי מור05/05/2023בבדיקה גופנית קצרה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ממצא בצילום כף ידגיא03/05/2023
שלום רב,
לפני שנה נחבלתי עם שבר קטן בבסיס הגליל הדיסטלי של האגודל. כעת בצילומים יש ממצא לבן בקצה הגליל הפרוקסימלי וממצא לבן רקמתי באיזור הרצועה המפרקית הצידית. מבחינת התלונות כרגע אין לי כאבים אבל כן אני מרגיש דרגת חופש באיזור המפרק יחסית למפרק הנגדי באגודל השניה. מרגיש מעין חוסר יציבות עם גמישות יתר קדמית אחורית. אשמח אם תגיד לי ממה זה יכול לנבוע? ולמה הממצאים ההיפרדנסים הלבנים יכולים להתאים? צירפתי לך תמונות רנטגן מלפני שנה ומעכשיו. תודה רבה
תשובה
עדי מור03/05/2023שלום, בהתנן גודל התמונה והרזולוציה לא נראה שיש יותר מדי שינוי בין שתי התמונות. שים לב שהקונטרסט שונה, בבחינה ראשונה לא נראה שיש הבדל בממצא ה"לבן" בין שתי התמונות. הממצא הלבן באזור הרצועה לא נראה כקשור לרצועה. סיבוב האצבע שונה בין התמונות. בכלל לגבי הערכת צילום, צריך להתאים לבדיקה. מבחינה רפואית לא נכון לפענח כך צילומים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תעלה קרפלית והפניה לניתוחדנה03/05/2023
שלום,
בת 50, בריאה בד״כ.
עקב הירדמויות בזרועות בשינה אופ״א משפה מפנה ל nct ולפי התוצאות אורתופד כף יד שבדק גם קלינית וזיהה שקע בכרית האגודל, טען לפגיעה בשריר ונתן הפנייה לניתוח. אני מאוד לא רוצה לעשות ניתוח. כרגע אין לי כל סימפטום בים ואני עושה החוג עיצוב שלוש פעמים בשבוע עם משקולות של שני קילו בכל יד. ומבצעת את כל פעולות הבית השוטפות. האם בהעדר סימפטומים אי ביצוע ניתוח מסכן את היד? תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה
עדי מור03/05/2023שלום, ממליץ להבדק ע"י כירורג יד כדי דבר ראשון לבחון אם קיימת אינדיקציה לניתוח. כל השאלות של סיכונים וסיכויים מתאימות להישאל עם עברנו את שאלת נחיצות הניתוח. גם תסמונת תעלקה קרפלית קשה המצריכה ניתוח יכולה להסתמן בתאור התפקודי שלך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לגבי תשובה של בדיקהלילך02/05/2023
מה זה אומר התשובה
באיזור ממצא נמוש באמה ימנית דסטאלית-אספקט אחורי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
הרופא שבדק אותך משש ככל הנראה גוש באמה
עדי מור02/05/2023הרופא שבדק אותך משש ככל הנראה גוש באמה, כדאי לשאול אותו לגבי המשמעות והתוכנית להמשך ברור וטיפול.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פיענוח צילום כף הידש01/05/2023
ברצוני לקבל תשובה על הפיענוח
ואיזה טיפול ניתן לקבל
שינויים שחיקתיים בשביל להתוות טיפול
עדי מור02/05/2023שלום, שינויים שחיקתיים, בשביל להתוות טיפול צריך לבדוק ולראות מה מפריע. גם לרופא ששלח לצילום להמשך טיפול.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תחושת עקצוץ באחת האצבעותרוני30/04/2023
שלום
לפני כמה ימים סחבתי שקית כבדה ביד ימין
וכנראה רוב העומס התרכז באחת האצבעות-הקמיצה- והיא מרגישה שונה
אם אני לוחצת על המפרק מתחת לכרית האמצעית של האצבע אז יש תחושה של זרם ועקצוץ לאורך האצבע
אין לי כאבים והיא נראית כרגיל
מה זה יכול להיות?תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
מתאים ללחץ מקומי על עצב
עדי מור02/05/2023שלום, מתאים ללחץ מקומי על עצב, חולף עם הזמן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הצילו כואבת לי האצבע המורהגבר מודאג 2328/04/2023
נרדמתי על האצבע שלי, ושקמתי כולה כאבה, אני לא מצליח לכופף אותה, וכמה דקות אחרי זה שמתי עליה קרח, היא עדיין כואבת,ויש לי באצבע תחושה קור עזה מאוד, והחום שלי היה כמה דקות אחרי שכמתי 34.4 נכון לעכשיו. זה כואב לי מאוד מה עלי לעשות?
סימפטומים כאלו כפי שאתה מתאר
עדי מור02/05/2023שלום, סימפטומים כאלו כפי שאתה מתאר לרוב חולפים תוך שעות-ימים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם עצבניים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)

.jpg)