מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- קליקים בידייםיוסי07/12/2015
מזה כמה שנים יש לי קליקים בידיים באזור שורש כף החדים והאצבעות,
עשיתי אז צילום וללא ממצאים, כרגע יש לי קליקים כל הזמן ולפעמים מלווים בחופשה וכאבים, האם קליקים זה חמור? או בזמן כאבים אפשר לקחת חתול למשכך כאבים?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קליקים בידיים - תגובה
ד``ר דן הוט08/12/2015יוסי שלום
אני ממליץ לא לקחת חתול...
וברצינות, כדור נוגד דלקת כמו ארקוקסיה או אטופן יכול לעזור, אנא התיעץ עם הרופא שלך.
כמו כן טיפול פזיותרפי או בריפוי בעיסוק יכול להועיל.
אם לא יוקלו הכאבים, מומלץ לבוא להבדק במרפאה מאחר ותופעה זו יכולה לנבוע מהרבה סיבות
בברכה
ד״ר הוט* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לאיזה רופא הולכיםרוני30/11/2015
שלום. התחלתי במסגרת העבודה לגהץ הרבה שעות. יש לי כבר בערך 3 חודשים כאבים בכף יד ימין (הפעילה בגיהוץ) חוסר יכולת לקפל את אצבע 4 ויבלות. אולי יש לי דלקת.. לא יודעת לאיזה רופא לפנות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לאיזה רופא הולכים - תגובה
ד``ר דן הוט30/11/2015שלום
הרופא שאת צריכה הוא כירורג כף יד
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה!
רוני30/11/2015* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טריגר פינגר באגודל שמאלד``ר דן הוט26/11/2015
ד"ר נכבדים שלום,
לאחר חודש של היתפסות אגודל יד שמאל עם ניסיונות עצמיים של חימום ועיסוי המקום שלא הועילו, פניתי לאורתופד אשר הזריק לי (אתמול אחה"צ) קורטיזון לבסיס האגודל (באזור הגולה בבסיס האגודל), הזריקה לא כאבה, אך עדיין אין שיפור או שינוי והאגודל ממשיך להיתפס.
מתי והאם אני אמורה להרגיש שינוי כל שהוא?
האם טוב להמשיך ולחמם עם כרית חימום?
במשך התקופה הזו הלכתי עם מקבע .האם מומלץ?
תודה רבה מראש,
בחורה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טריגר פינגר - תגובה
ד``ר ישי רוזנבלט26/11/2015שלום לבחורה
ייתכן ויהיו כאבים בימים הקרובים בעקבות ההזרקה.
אפקט הסטרואידים צפוי בטווח של השבועיים הקרובים.
המשיכי בינתיים עם הסד והחימום* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהד" רוזנבבלט, תודה רבה!
אני27/11/2015* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- באמה ביד ימין - טריגר פינגרד``ר דן הוט23/11/2015
שלום,
מספר חודשים לאחר לידה התחילה אצלי תופעה של טריגר פינגר באמה ביד ימין.
נשללה בעיה ראומטולוגית ע"י בדיקות דם.
ניסיתי שימוש בסד ומנוחה שלא הועילו ובפברואר האחרון עשיתי זריקת קורטיזון.
הזריקה הועילה מאוד ונראה כי הבעיה חלפה.
לפני כחודש החלו כאבים עזים בבסיס האמה וכן הקמיצה. בשעות הבוקר יש קישיון רב בכל אצבעות יד ימין.
האם יש טיפול נוסף שאוכל לעשות? אשמל לעצתכם.
תודה,
לימור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טריגר פינגר - תגובה
ד``ר ישי רוזנבלט23/11/2015תבקשי הפניה לריפוי בעיסוק.
במידה ולא יעזור לך, ייתכן ויהיה צורך בניתוח.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים בכפות הידייםאבי08/11/2015
שלום רב
בתקופה אחרונה הנני סובל מכאבים בכפות הידיים, מגבלה בתנועה משתנה לפעמים בסגירה ולפעמים פתיחה וישור. לפעמים נפיחות ולפעמים ללא נפיחות כאבים עד כדי קושי בלישון ללא אופטלגין.
כמו כן תחושת מלמול , אובדן תחושה בחלק הפני של האצבעות מהאגודל לכיוון הזרד.
לפעמים אובדן תחושה מכאיב (סוג של לחץ באזור).
קיבלתי הפניה לצילום כפות ידיים ומרפק ואלה הם התוצאות:
צילום כפות ידיים + מרפקים :
צ. כפות ידיים: מבנה גרמי תקין, ללא עדות להרס .
צ. מרפקים: מבנה גרמי תקין של העצמות המצולמות, ללא עדות להרס .
מרווחים מפרקיים שבקרבה לאפיקונדיל אולנרי מימין .
שאלתי, האם יש בצילום הסבר לתאורי ?
תודה רבה
אבי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבים בכפות הידיים - תגובה
ד``ר דן הוט23/11/2015אבי שלום
כמובן שללא בדיקה שלך התשובה בערבון מוגבל
מה שנראה הוא שהבעיה ממקור עצבי
ממליץ על בדיקת EMG+NCV
רופא המשפחה יכול להפנותך
לאחר הבדיקה, פנה ליעות מומחה לכירורגיה של היד
בברכה
ד"ר הוט* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גנגיליון בשורש כף הידטלי27/10/2015
שלום לכם,
כבר המון זמן שיש לי גנגיליון בגב שורש כף היד, הייתי אתל כירורג ששאב לי את הנוזל, אך מהר מאוד זה חזר.
אני מעוניינת להסירו בניתוח, אבל אני לא מוצאת באזור מגורי (חדרה) אורטופד שהוא כירורג כף יד, ולכן אני חייבת להרחיק.
אני מיואשת רק מלחשוב שאני אצטרך חצי יום להעביר בנסיעות רק כדי שהרופא יאמר לי שאני יכולה לנתח (מה שכבר ברור לי) ואז עוד יום כדי לנתח... :(
שאלתי היא, האם יש מרפאה או רופא שיפגש איתי, יבחן את הגנגליון וינתח אותי באותה הפגישה?
אני מבוטחת בפניקס, אבל מוכנה לשמוע גם על מרפאה שעושה פרטי אם זה מה שיאחד לי את שתי הפגישות...
תודה רבה, טלי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גנגיליון בשורש כף היד - תגובה
ד``ר ישי רוזנבלט27/10/2015הדרך הנכונה לבצע את ההליך, הוא להבדק תחילה ורק אח"כ לעבור ניתוח.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- MRI כף ידאמיר19/10/2015
מודגמת בצקת והאדרה לשדית נרחבת לאורך הגליל המקורב של אצבע 4 המגיעה עד המשטח הפירקי של ראש הגליל. מודגמת אי סדירות של הקורטקס באספקט הוולארי של השליש הדיסטלי של הגליל. כמו כן מודגמת גם אי סדירות של הקורטקס משני צידי הגליל עם תגובה פריאוסטלית.
באזור המעבר בין ראש לצוואר הגליל מודגם נגע תוך לשדי עם אי שלמות של הקורטקס המכסה בקוטר 6 מ"מ במישור הצידי פנימי, 5 מ"מ במישור הקדמי אחורי, כאשר הנגע מודגם בעל אותות נמוכים בסדרת T1, אותות בעוצמה בינונית בסדרת T2, עובר האדרה לאחר הזרקת גדוליניום, כאשר בתוך הנגע מודגם מוקד היפואינטנסי בכל התהודות אשר אינו עובר האדרה לאחר הזרקת גדוליניום בקוטר 3 מ"מ, ייתכן מוקד סקלורוטי אשר יכול להחשיד לסקווסטרום. מודגמת מלאות העוברת האדרה סביב העצם הדוחקת את הגיד המיישר ואת הגיד המכופף. לא הודגמה בצקת או האדרה לשדית בבסיס הגליל האמצעי.
באבחנה מבדלת של התהליך ניתן לכלול תהליך זיהומי כמו אוסטאומיאליטיס. כמו כן באבחנה מבדלת של הנגע התוך לשדי ניתן לכלול גם אוסטאואיד אוסטאומה. מומלצת קורלציה עם בדיקת CT בחתכים צפופים לאזור ובהתאם לכך לשקול המשך ברור.
המשטחים הפירקיים מודגמים תקינים
מודגמים אותות תקינים ממרקם הגידים הנצפים.
סיכום: בצקת והאדרה לשדית נרחבת בגליל המקורב של אצבע 4 עם נגע תוך לשדי העובר האדרה כשבמרכזו מוקד שאינו עובר האדרה עם תגובה פריאוסטלית נרחבת סביב העצם ומלאות העוברת האדרה סביב העצם.
להמשך בירור ע"י CT ובהתאם לכך לשקול המשך ברור היסטופתולוגי.
האם אתה יכול בבקשה להגיד לי מה אומר הפענוח? אשתי חיה בפרנויות וממש מפחדת וחוששת ולא ישנה בלילות. אנא תרגיע אותי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר MRI כף יד - תגובה
ד``ר ישי רוזנבלט19/10/2015אין זה המקום לפענוחים מסוג זה.
יש לראות את הבדיקה, ביחד עם בדיקת כף ידה של אשתך, כולל הצילומים שעברה עד כה ובהתאם להחליט מה מכל האפשרויות שהוזכרו עשוי להתאים כאבחנה.
יש צורך להשלים ברור ע"י בדיקת CT
ממליץ שתחזרו לרופא המטפל להמשך ברור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ctsיעל02/10/2015
שלום רב,
אני סובלת שנים מתסמונת התעלה הקרפלית, ודחיתי ניתוחים מהפחד. לפני 5 חודשים עברתי סוף סןף ניתוח ביד ימין, יחד עם טריגר של האגודל. עשיתי קודם כל ביד ימין, כי הטריגר כאב מאד. לצערי, ביד שמאל מצב הcts, חמור יותר, אך הייתי חייבת להתחיל בימנית לפי בחירתי, כי הכאבים באגודל היו מאד קשים ומגבילים. עדיין יש רגישות בצד אחד של הצלקת, למרות שחשבתי שיקח פחות זמן לכאב לעבור. לכן אני די ווחה את הצד השני.
אני שוקלת לעשות בקרוב מאד את הניתוח ביד שמאל, כי ההרדמות מציקה לי מאד.
שאלותי: 1, האם הניתוח יהיה קשה יותר, או לא מוצלח כי עבר זמן רב מאד מאז שהתחילה הבעיה והזנחתי ולא נותחתי?
2, האם נגרם נזק בלתי הפיך לעצב במצבי?
3, מתי כבר תעבור הרגישות שיש לי בצד הצלקת.? יש קצת הטבה, אך כאמור עברו כבר 5 וחצי חודשים מהניתוח. אציין שלא הפנו אותי לפיזיוטרפיה, ורפוי בעיסוק. אני פניתי מיוזמתי והתחלתי רק 4 חודים אחרי הניתוח.
אציין שבשנתיים האחרונות הסבל ממש מציק, אך כאמור הבעיה קיימת כבר מספר שנים.
אודה לתשובה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר cts - תגובה
ד``ר ישי רוזנבלט03/10/2015שלום יעל
ממליץ שתעברי את הניתוח בהקדם(במידה והוחלט על צורך בניתוח).
במידה ו ה EMG היה חמור טרם הניתוח, ייתכן וקיים כבר נזק בלתי הפיך בחלקו, אולם לא נדע זאת עד לאחר הניתוח.
מטרת הניתוח היא גם למנוע נזק עתידי.
באשר לרגישות בצלקת הניתוחית- לעיתים חולף זמן רב עד לחלוף התלונות
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהcts - תגובה
ד``ר ישי רוזנבלט03/10/2015שלום יעל
ממליץ שתעברי את הניתוח בהקדם(במידה והוחלט על צורך בניתוח).
במידה ו ה EMG היה חמור טרם הניתוח, ייתכן וקיים כבר נזק בלתי הפיך בחלקו, אולם לא נדע זאת עד לאחר הניתוח.
מטרת הניתוח היא גם למנוע נזק עתידי.
באשר לרגישות בצלקת הניתוחית- לעיתים חולף זמן רב עד לחלוף התלונות
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ציפורן בכף יד עומדת ליפוללירן02/10/2015
שלום מומחים .
מקווה שזה המקום הנכון לשאול את השאלה .
לפני מספר ימים נמחצה לי האצבע תחת משקל רב .
התחילו להופיע צבעים חדשים... כולל צבע יחסית כהה לשאר הציפורנים .
זה לא מרגיש כאילו הציפורן מנותקת מהבשר.... קצת נפוח אבל לא כואב...
מפחד שהציפורן עלולה ליפול .
האם יש דרך לעצור את הנפילה ? להדק עם פלסטר ? מה לעשות ?
מצורפת תמונה.
המון תודה .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ציפורן בכף יד עומדת ליפול - תגובה
ד``ר ישי רוזנבלט02/10/2015מקווה שהצפורן לא תיפול.
במידה וכן, חדשה תצמח במקומה.
אין דרך למנוע את התהליך במידה ויתרחש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הסבר על 'נוירוליזיס'מיכאל25/09/2015
שלום
אני 9 וחצי חודשים לאחר תפירת עצב אולנרי בכף יד לאחר שנחתכתי בעבודתי.
בחודשיים אחרונים הפריע לי יותר ויותר הזרמים שהרגשתי בצלקת ובכף יד ולאחר שנבדקתי ע"י מומחה כף יד,הוא הפנה אותי לניתוח 'נוירוליזיס' לשיחרור הידבקויות מסביב לעצב.
הניתוח יהיה עוד כחודשיים ותהיה לי שוב פגישה עם המומחה כף יד מספר ימים לפני הניתוח (שבו הוא יסביר לי על הניתוח,הסיכונים וכו')
עכשיו שמשום שקשה לי לחכות חודשיים עד הפגישה ארצה לשאול מספר שאלות.
1) מה עושים בניתוח 'נוירוליזיס' ? והאם זה נפוץ לאחר פציעה כמו שלי ?
2) האם בדרך כלל לאחר הניתוח שמים גבס ותפרים על היד ?
3) האם עושים ריפוי בעיסוק/פיזיותרפיה לאחר הניתוח ?
4) לכמה זמן לצפות שאחזור לעצמי ממועד הניתוח ?
בתודה מראש ואשמח שתענה על כל שאלותיי
נ.ב במידה ויש מספר טכניקות בניתוחים מסוג זה אשמח שתענה לי בכלליות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עוד שאלה
מיכאל25/09/2015האם בדרך כלל מדובר בניתוח בהרדמה מקומית או מלאה ?
והאם זה אישפוז יום,או שצריך להתאשפז מספר ימים בבית חולים?
ושוב תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההסבר על 'נוירוליזיס' - תגובה
ד``ר ישי רוזנבלט29/09/2015שלום רב
נוירוליזיס- שחרור העצב מההדבקויות באזור הניתוח.
הניתוח מתבצע בשיטה פתוחה (יהיו תפרים בסוף ניתוח)
תצטרך ככל הנראה פיזיותרפיה וריפוי בעיסוק לאחריו.
לגבי הגבס- ייכתן ותגובס לתקופה קצרה
שא השאלות- תפנה למנתח שלך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים בכף הידעדי21/09/2015
שלום רב,
לפני מס׳ חודשים נפצעתי בכף ידי ונזקקתי לסד למשך כחודשיים.
יש לי עדיין כאבים באצבעות ובשורש כף היד והגבלה בכיפוף האצבעות (מגיעה ל 1/2-3/4 אגרוף). עשיתי בדיקת U.S. לא מזמן והרופא שביצע את ה U.S. המליץ על בדיקת MRI.
האם בדיקת MRI בודקת רק את שורש כף היד או שגם האצבעות נבדקות?
תודה רבה,
עדי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבים בכף היד - תגובה
ד``ר ישי רוזנבלט29/09/2015בדיקת MRI בודקת כל מה שצריך בהתאם לבקשת רופא המפנה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נימולחייםל15/09/2015
בן 59 עם נימול ביד שמאל שהחל באצבעות כולן ועבר לכף היד כולה.
כיום, בחלוף כחודשיים הנימול עבר לזרוע עד המרפק ונמשך רוב היום.
כל הציר השמאלי כאוב ממש כולו . בעברי ידוע קרע בRC
CT - MRI הראו בלטי דיסק אחוריים בע"מ הצווארי והיצרויות פורמינליות דו"צ קשות . בחוליות C3-C6
מומחה כתף נתן לי זריקה של דיפרוספן ולידוקאין והפנה לפיזוטרפיה.
כלום לא עזר. כעת אני אובד עצות.
האם לחזור למומחה כתף ?
האם לגשת למומחה עמוד שדרה ?
האם יש רופא בתחום אחר שקשור לנימול בכף היד ? כירורגיה? נוירוכירוג?
אודה להכוונה מי הוא הרופא אשר צריך לבחון את הנושא ולעזור לי
ע"מ לא להמשיך לבזבז זמן לשווא.
בברכה,
חיים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נימול - תגובה
ד``ר דן הוט17/09/2015חיים שלום
נראה לי שאתה צריך מומחה לע״ש צווארי בשלב ראשון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- CTSאיציק02/09/2015
לאחר שסבלתי זמן רב מתופעות CTS ב 2 הידיים עברתי ניתוח ביד ימין לפני כ 4 חודשים. ביד זאת התופעות חלפו ביד ימין. גם ביד שמאל חלה הקלה משמעותית- רוב הזמן אין בה נימול וכו'. רק מעט בשכיבה –שאז אני לובש סד על שורש כף יד שמאל ואיתו כמעט ואין נימול. במצב זה חזרתי בי מהכוונה לנתח גם ביד שמאל.
תוצאות EMG:
לפני הניתוח - mot lat rt 6.7 lt 6.2, sen lat rt__ st__ . עשיתי בימין – היד הדומיננטית ובה סבלתי יותר.
לפני כשבוע:- mot lat rt 5.7 lt 7.0 , sen lat rt 5.2 lt__ amp rt 4.3.
1.איך יתכן שביד שמאל יש שיפור ניכר לאחר ניתוח בימין, למרות שה EMG מראה החמרה?
2.בסיכום ה EMG החדש נכתב: BILATERAL CTS (motor and sensory). גם בימין עדיין? יתכן שמכשיר הEMG לא תקין?
3.יתכן שביד שמאל המצב המשופר זמני והמצב הקודם ממנו סבלתי יחזור? – שאז רצוי לנתח בהקדם ע"מ שלא יגרם נזק?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר CTS - תגובה
ד``ר דן הוט17/09/2015בדיקת EMG היא בדיקת עזר ואינה מדויקת, היא באה בחשבון במכלול הנתונים שבעקבותיהם מחליטים על ניתוח. בסדר החשיבות לפניה נמצאות הבדיקה הפיזיקלית ותלונות החולה. בד״כ הבדיקה אינה חוזרת לנורמה אחרי הניתוח מסיבות רבות שזה לא המקום לפרטן. כמו כן בכל בדיקה יש מספר משתנים שיכולים להשפיע על הנתונים כך שאין זה מפתיע שהנתונים המספריים שונים...
בכל מקרה, אם אתה מרגיש שיפור, אין דחיפות בטיפול. אם הנימול משמאל ימשיך, גם אם עוצמתו פחותה, כדאי לפנות שוב למומחה לכירורגיה של היד כדי לשקול ניתוח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גופים זרים בידייםאורלי פרי27/08/2015
שלום רב,
מזה כ-4 שנים סובלת אימי מגופים זרים בידיים. הדבר התחיל כאשר ניקתה דגים ולאחר מספר ימים החלה להרגיש כאבים באצבעות וגופים זרים החלו לצאת מהאצבעות, דבר זה נמשך עד היום. מספר חודשים לאחר תחילת האירוע היא עשתה צילום CT בו נצפו אלפי גופים זרים ונאמר לה שאין מה לעשות אלא לחכות שיצאו ולדאוג שהפצעים לא יזדהמו.
לאחר כשנתיים וחצי של סבל ואצבעות פצועות וחבושות נשלחה אימי לצילום נוסף בו לא נראה שינוי מהצילום הקודם.
האם תופעה זו ידועה?
מה ניתן לעשות?
האם זו תגובה אלרגית?
אודה על תגובתכם,
אורלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גופים זרים בידיים - תגובה
ד``ר ישי רוזנבלט30/08/2015צריך לראות את כף היד ובדיקות ההדמיה
ולהתרשם באם אכן אין מקום לטיפול ניתוחי כלשהו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם אתם מקבליםשירי22/08/2015
מטופלים דרך הקופה לבדיקה בבית חולים איכילוב?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם אתם מקבלים - תגובה
ד``ר ישי רוזנבלט30/08/2015כן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם עצלנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)

.jpg)