מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- פגיעה בציפורן עקב פרוניכיהנתנאל02/01/2018
לפני כמה שבועות הייתה לי פרוניכיה באצבע, עברתי ניקוז של הזיהום וטיפול באנטיביוטיקה.
הכאבים פסקו אחרי כמה ימים, הציפורן המשיכה "להתקדם" אך באזור של הזיהום היא הפסיקה לגדול. באזור הפגוע (הפנימי בתמונה) אין ציפורן אלא עור רך.
האם יכול להיות שהמטריקס נפגע בעת ניקוז הזיהום? האם מדובר בנזק הפיך?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פרוניכיה
ד``ר ישי רוזנבלט02/01/2018מוקדם לדעת אם מדובר בנזק בלתי הפיך
מומלץ להמתין מס' חודשים ולראות מה קורה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאם יש מה לעשות?
נתנאל02/01/2018האם יש מה לעשות על מנת למנוע המשך נזק?
האם תיתכן השהייה בחידוש הצמיחה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חבלה באצבע בכף הידעדי31/12/2017
שלום רב, לפני כחודש וחצי נחבלתי באצבע השלישית ביד. בצילום רנטגן לא הודגם שבר ובאולטראסונד נמצא מעט נוזל ונכתב שמתאים לתהליך דלקתי. מאז אותה חבלה, יש לי כאב ורגישות בנקודה על המפרק האמצעי באותה אצבע. שאלתי היא מה ניתן לעשות בעניין?תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חבלה
ד``ר ישי רוזנבלט31/12/2017ניתן לקחת נוגד דלקת לשבועיים. אתופן ארקוקסיה....
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דלקת גידים בשתי הידייםאיילת28/12/2017
לאחרונה אבחנו אצלי דלקת גידים בשתי הידיים עקב עבודתי בגינון. לאחר כשבוע מנוחה ישנה הקלה משמעותית. מציינת שגם מתאמנת בחדר כושר. כמה זמן עליי להמנע מפעילות בחדר הכושר בדגש על פעילות של פלג גןף עליון. תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דלקות
ד``ר ישי רוזנבלט28/12/2017חודש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תשובות לבדיקת mri עקב דלקת פרקיםשרית26/12/2017
הבן שלי בן 10 סובל מדלקת פרקים מזה כמה שנים ומטופל באנברל ומתותרקסט
עשינו לו עכשיו mri ואילו התוצאות.
ממצאים: מודגמת סובלוקציה במפרק המטקרפו פלנגיאלי הראשון.
מודגמת השטחת ראש העצם המטקרפלית וארוזיות קטנות.
אין יותר לראות עיבוי סינוביאלי ואין עדות לנוזל פרקי עודף
אך קיימת הארכת זמני הרפייה ברקמות המפרק.
ללא ממצאים חריגים נוספים וברקמות הרכות של כף היד לשורש כף היד
התרשמות: ללא עדות לתהליך דלקתי אקוטי כעט באזור המפרק המטקרפו פלנגיאלי הראשון אך מודגמת סובלוקציה ארוזיות בראש העצם המטקרפלית השטחתו הארכת זמני הרפייה ברקמות המפרק.
האם יש מה לעשות בקשר לזה? ואם כן מה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד``ר ישי רוזנבלט26/12/2017צריך לבדוק אותו, לראות את ההדמיה ולראות אם בכלל יש צורך לעשות משהו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים וזרמים מהכתף לאצבעות יד שמאלדניאל26/12/2017
שלום, סובל מנוירותפתיה ברצפת אגן שמקרינה לרגליים מזה תקופה. מקבל משככי כאבים. בנוסף מזה מספר שבועות כאב וזרמים מהכתף לאצבעות יד שמאל, מופיע בעיקר במעבר מישיבה לעמידה. עובד בעיקר בישיבה ומשתדל להניח את היד על משהו רך ולא ישירות על השולחן כדי לצמצם לחץ ישיר על הזרוע. זה מקל קצת אבל כנראה לא שורש הבעיה. מורגש כאב ורגישות בחלק העליון של השיכמה השמאלית וגם למעלה במקטע שבין הכתף לצוואר. התופעה מתרחשת גם בישיבה וגם בעמידה, בעיקר בעמידה. במריחת וולטרן אמולג'ל יש הקלה מסוימת אך זה לא עובר, טיפול אצל כירופרקטור החמיר את המצב, טיפול אוסתאופטי מקל. מה יכולה להיות הסיבה, כיצד מאבחנים את הבעיה ביד, והעיקר כיצד עשוי להיות טיפול פותר שלא באמצעות שיכוך הכאב אלא פתרון מהשורש, כמו שנניח אם יש דלקת אז משהו אנטי דלקתי. תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זרמים
ד``ר ישי רוזנבלט26/12/2017גש לבדיקת אורטופד ו emg. נשמע כמו בעיה ממקור צוארי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התלבטות בקשר לניתוח באצבעאלי25/12/2017
שלום רב,
מזה מספר חודשים אני סובל מכאבים בזרת יד ימין, האצבע נפוחה וקצת עקומה. בביקור אצל מומחה לכף יד נאמר:"שינויים אטרוטיים קרוב לוודאי ב-DIP של הזרת הימני המתבטא בכאבים ונודולים על שם הברדן" . נאמר שיש לי אופציה של ניתוח קיבוע. הניתוח נעשה בהרדמה מלאה, ועוד ניתוח בהרדמה מקומית להוציא את המסמרים. האצבע לא תוכל להתכופף בחלקה העליון. מתלבט מאוד, מה עושים? האם יש דרך אחרת או להמשיך לחיות עם הכאבים. תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבים
ד``ר ישי רוזנבלט25/12/2017ההחלטה אם לעבור ניתוח או להמשיך לסבול מכאבים היא שלך. לפי התיאור, זה הניתוח המומלץ במצב זה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כיפוף וכאב באגודל לילדה בת 15עידית23/12/2017
שלום רב,
בתי התעוררה לפני 5 שבועות עם נפיחות ואדמומיות באגודל ימין ללא כל חבלה. אינה מסוגלת להניע את האגודל וטוענת שהכאב לא פוסק. עברה בדיקות מקיפות לבירור הבעיה ואין אבחנה ברורה. נמצא שיש בעיה באספקת דם לאצבעות הידיים והרגליים ולכן הן קרות מזה כחצי שנה.
הציעו הזרקת סטרואידים למפרקי האגודל או פיזיותרפיה.
אשמח לקצה חוט לפני שנבצע הזרקה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבים
ד``ר ישי רוזנבלט24/12/2017כדאי להבדק, לצלם ברנטגן ואוליי אף להבדק אצל ראומטולוג.
ללא בדיקה אינני יכול לייעץ באופן מדוייק יותר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זרמים באצבע עקב חתךרון17/12/2017
שלום,נחתכתי לפני כמה ימים בעבודה מכוס זכוכית לא נראה כי החתך עמוק מידי גם הלכתי לרופא והוא אמר לי שזה כנראה בצקת באצבע אבל זה לא נראה לי הגיוני כי נחתכתי באצבע האצבע ובכל החלק העליון של האצבע אין לי תחושה ואם אני מקבל מכות בפצע או אם המרפק שלי מקופל יש לי מעיין מכות חשמל קטנות זה מפריע לי לכל סדר היום מה זה יכול להיות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חתך
ד``ר ישי רוזנבלט18/12/2017כדאי להבדק דחוף ע"י מומחה לכירורגיית כף יד או לפנות לחדר מיון
ככל הנראה מדובר בחתך של עצב באצבע.
ייתכן ויש מקום לטיפול ניתוחי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים אחרי ניתוח תעלה קרפליתרבקה17/12/2017
שלום.עברתי ניתוח תעלה קרפלית לפני 8 שבועות. לאחר כ 3 שבועות היתה נפיחות וכאבים וקיבלתי אנטיביוטיקה ע"י רופאת משפחה.המצב השתפר אבל יש עדיין נפיחות ורגישות רבה, כמו כן "זרמים" של כאב חד, חזק ודוקר. האם זה נשמע הגיוני או צריך לחזור למנתח? (נותחתי בשרפ....)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לאחר ניתוח
ד``ר ישי רוזנבלט18/12/2017הייתי מבקש הפנייה לריפוי בעיסוק + טיפולי אולטראסאונד לצלקת
בקורת אצל המנתח בעוד כחודש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפול בטריגר פינגררוני16/12/2017
מה הנזק שיכול להגרם מטיפול בטריגר פינגר באמצעות גלי הלם?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גלי הלם
ד``ר ישי רוזנבלט16/12/2017כנראה שרק נזק כלכלי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חוסר תחושה בשליש האחרון (בקצה) של אצבע הקמיצה ביד שמאלאריאל15/12/2017
שלום,
לפני מספר ימים קמתי בבוקר עם חוסר תחושה בשליש מהקמיצה העליון וכאשר אני נוגעת באמצע של האצבע בצידו השמאלי בחלק הפנימי, ישנה תחושה של זרמים שנפסקים לאחר המגע. הזרמים מגיעים עד קצה אצבע הקמיצה האצבע הרביעית
אשמח לעזרתכם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נימול
ד``ר ישי רוזנבלט15/12/2017ייתכן ויש לחץ על עצב. במידה ולא ישתפר תוך כמה ימים, תבקשי הפנייה לבדיקת מוליכות עצבית emg
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נפיחות מקומית בכף הידדנה08/12/2017
היי, אני בת 20 ולפני כחודש גיליתי נפיחות מקומית בכף היד (אצרף תמונה) יש לציין שהנפיחות הופיעה פתאום ובבת אחת וכאשר אני מקפלת את האצבע היא נעלמת. אין כאבים או פגיעה בתפקוד מה שקצת מחשיד אותי ומכניס בי חשש שאולי מדובר בסוג של סרטן, נוסף על כך מרגישה לאחרונה שהנפיחות קצת גדלה.
אשמח לתשובה או ייעוץ בהקדם! תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גוש
ד``ר ישי רוזנבלט09/12/2017קרוב לוודאי שמדובר בממצא שפיר.
כדאי לבצע צילומי רנטגן ובדיקת US להערכת הממצא. ולהבדק ע"י מומחה לכירורגיית כף יד.
ייתכן ובהמשך יהיה צורך בהדמייה נוספת/ניתוח.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שבר תלישה ביד שמאל אצבע שלישידניאל26/11/2017
ד"ר שלום,
אני בן 29, בריא ומתאמן.
לפני כ - 10 ימים עברתי שבר תלישה באצבע האמצעית של יד שמאל (היד החזקה) עקב חבלה בחדר כושר.
לאחר פניה למוקד הרפואה הדחופה ביצעו צילום (מצורף ) והאורטופד אמר כי מדובר בשבר ויש להיות עם קיבוע לאצבע למשך 10 ימים - שבועיים.
היום ביקרתי אצל מומחה אוטודפיה לכף היד ויצאתי ממנו מאוד מבולבל.
הוא אמר כי האופציות הן או ניתוח או שיקום ללא ניתוח אך בטענה כי הנזק לטווח הרחוק יכול להיות פגיעה בתנועת היד והעצבים. (כאבים וכד).
הרושם שלי מיתר הרופאים שראו אותי כי הפציעה הינה שכיחה ולא דרמטית כפי שהוא ציין. נורא נבהלתי איך מה הנזק שנגרם לאצבע בפרט ולשימוש ביד בעתיד בכלל. יש לציין כי עיסוקי ביום יום הוא בעבודה אדמינסטרטיבית (כתיבה והקלדה) מלבד כך רציתי לשמוע חוות דעת על שברים מסוג זה והאם צריך להיות מאוד מוטרד או שברוב הסיכויים פונטנציאל ההחלמה והשיקום יכול להביא אותי למצב החלמה ותפקוד מלא.
אודה אם תחווה את דעתך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שבר
ד``ר ישי רוזנבלט27/11/2017במגבלות הצילום, כנראה שלא הייתי ממליץ להנתח. סד ושיקום יספיקו קרוב לוודאי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אצבע הזרת בכף יד ומין הרבה דקירותפאני26/11/2017
התעוררתי בלילה משנתי עם דקירות בילתי פוסקות באצבע הזרת של כף יד ימין וזה מאד מציק ולא רגיל אפילו
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דקירות
ד``ר ישי רוזנבלט26/11/2017ייתכן ויש לחץ עצבי על עצב אולנרי.במידה ולא יחלוף, גש להבדק ולבצע מוליכות עצבית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפול בבליטה בשורש אגודלצבי23/11/2017
מצורף תממונה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בליטה
ד``ר ישי רוזנבלט23/11/2017יש שטפי דם. תעשו צילום.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם פרפקציוניסטים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)