מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- שבר רדיוס כף ידריקי27/07/2014
לפני 4 שבועות נפלתי ונשברה לי עצם רדיוס ללא תזוזה. גובסתי. הייתי אצל הרופא לפני 10 ימים והוא אמר שזה נורמלי שזה עדיין כואב.עכשיו זה כבר 4 שבועות מאז הגבס ועדיין כואב לי. האם זה נורמלי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שבר רדיוס כף יד - תגובה
ד``ר ישי רוזנבלט27/07/2014חיובי
שבר יכול לכאוב גם לאחר הורדת הגבס, בעת שתתחילי תרגילי הפעלה
הכאב יכול להמשך חודשים
חשוב לבדוק שעמדת השבר נותרה כשהייתה ללא תזוזה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על התשובה
ריקי27/07/2014* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- המשךרויטל18/07/2014
תודה על התשובה המהירה.
ניתוח?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המשך - תגובה
ד``ר ישי רוזנבלט18/07/2014מקווה שלא
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בהמשך לתשובהרויטל18/07/2014
תודה על התשובה, אך האם לאחר קבלת פעמיים ארקוקסיה והליכה עם סד לשורש כף היד ישנו עוד טיפול.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בהמשך לתשובה - תגובה
ד``ר ישי רוזנבלט18/07/2014
קרוב לוודאי שכן, אך צריך לבדוק ולראות אותך ואת בדיקות ההדמייה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים בכף ידרויטל18/07/2014
שלום, מזה מספר חודשים סובלת מכאבים בכף יד עקב חבלה.
התשובות באולטרא סאונד: הודגמה התעבות סינוביאלית במפרק רדיו קרפלי.
במיפוי עצמות: קיימת קליטה מוגברת קלה במקום אנטומי של עצמות capitate-hamate . טיב הקליטות ככל הנראה על רקע טראומה.
מה זה אומר?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבים בכף יד - תגובה
ד``ר ישי רוזנבלט18/07/2014שלום רויטל
ככל הנראה בעקבות החבלה נגרמה דלקת במפרק שורש כף היד, הגורמת לכאבים
יש צורך להיבדק ע"י מומחה בתחום, לוודא שממצאי ה אולטראסאונד תואמים לאזור הכאב וייתכן ויהיה צורך בהמשך בדיקות הדמייה ובירור נוסף
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מיפוי עצמותשיר15/07/2014
הי אני עם שבר ביד עם גבס . לפני כשבוע אורטופד שלך אותי למיפוי עצמות מכייון שהצילום לא היה מובן .
התוצאות שהתקבלו
ממצאים:
קיימת קליטה מוגברת בראש הרדיוס מימין , בשורש כף היד האולנרי מימין .
שאר השלד תקין .
סיכום:
קליטות מוגברות כנ"ל ככל הנראה על רקע טראומה.
לקורלציה קלינית ורדיולוגית.
אני נמצאת עם כאבים נוראיים ביד למרות שאני עם גבס חודש וחצי.
אשמח לעזרה מדוע זה יכול להיות
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מיפוי עצמות - תגובה
ד``ר דן הוט15/07/2014יכול להיות שצריך להוריד את הגבס. כדאי לפנות בהקדם לאורטופד של ויסיר את הגבס. בשלב זה לא אמורים להיות כאבים בגבס ויש לברר את סיבתם בהקדם
בברכה
דר׳ הוט* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פרק אגודל בכף הידמילוא אלישבע11/07/2014
שלום
אני סובלת למעלה משנה מכאבים בפרק האגודל בכף היד. הכאב התחיל מכאב לסרוגין פעם בתקופה והיום הכאב יום יומי ומפריע לי בתפקוד ובעבודה.
עברתי טיפול באמבטיות פרפין, דיקור. הטיפולים לא ממש השפיעו על המצב.
אני מחפש רופא מומחה/טיפול שיוכל לשפר את המצב ויקל על הכאדים היומיומיים.
תודה
אלישבע* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פרק אגודל בכף היד - תגובה
ד``ר דן הוט11/07/2014אלישבע היקרה
אנא פני לפי הטלפונים למרפאתי או למרפאתו של ד״ר רוזנבלט
בברכה
ד״ר הוט* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכאבים
מילוא אלישבע11/07/2014,תודה על תגובתך.
הבעיה היחידה היא שאני גרה בצפון הרחוק ואתם בתל אביב.
האם יש לך המלצה כלשהי על מישהו קרוב יותר?
תודה אלישבע* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכאבים - תגובה
ד``ר דן הוט11/07/2014יש כירורגים של היד מצוינים באזור הצפון.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הרדמות כף הידמירה04/07/2014
אני בת 53 וסובלת מזה שנים רבות מהרדמות אצבעות כף היד. זה מתחיל באצבע 4 וממשיך ל-3-1 (כלומר-הזרת איננה מנומלת). הרדמות זו מלווה בכאבים בזרוע ובשכמה של יד ימין.
בבדיקת EMG נמצאה הולכה עצבית של 4.6 ביד ימין ו-3.3 ביד שמאל.
שאלותי:
1. האם ערך EMGזה מצדיק ניתוח פתיחת התעלה הקרפלית?
2. האם פענוח צילום עמוד שדרה עליון יכול לרמז על double crash ?
3. האם ניתוח בתעלה הקרפלית יכול לגרום נזק לגירוי השני שיש לעצב ולהחמיר את המצב, אם אכן מדובר בdouble crash ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הרדמות כף היד - תגובה
ד``ר ישי רוזנבלט04/07/2014שלום מירה
בדיקת ה EMG היא רק בדיקת עזר
אם התרשמו בבדיקה הגופנית שהבעיה ממנה את סובלת היא תסמונת תעלה קרפלית, אז ככל הנראה שיש צורך בניתוח (גם אם הערך בבדיקה אינו חמור בצורה משמעותית).
במידה ואכן מדובר ב double crush, עדיין ההמלצה תהיה לנתח קודם ביד, ולא בצוואר
בכל ניתוח, יש סכנה להחמרה באופי התלונות שהיו לפני הניתוח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לאחר ניתוח כף ידענת01/07/2014
בעלי עבר ניתוח לפני כחודש בכף יד מאחר ולא יכל לכופף את האמה. מנסה מאז הניתוח ועד היום לכופף עד הסוף לא מצליח ובנוסף האיזור כואב לו מאז הניתוח ועד היום. האם זה נורמלי כך שזה כבר חודש מאז הניתוח?! מה יכול להיות הסיבה שלא יכול לכופף וגם כואב לו עדיין???? תודה רבה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לאחר ניתוח כף יד - תגובה
ד``ר דן הוט02/07/2014שרה שלום
בהחלט יתכן, לא כתבת איזה ניתוח הוא עבר
בכל מקרה אני בטוח שאם יש קושי בתנועה וכאבים אחרי חודש כבר הפנו אתכם לריפוי בעיסוק לצורך תהליך השיקום של היד
בברכה
ד"ר הוט* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שבר רדיוס דיסטליריקי30/06/2014
שלום רב,
אתמול נפלתי ובצילום נמצא שבר ברדיוס דיסטלי אין תזוזה של העצם.
הרופא במיון שם לי גבס ותוך כדי כך כופף לי את כף היד במפרק עצמו ובאזור האצבעות. צרחתי מכאב אך עד עכשיו נורא כואב לי. היד עכשיו מכופפת בתוך הגבס. האם כך זה צריך להיות? יש לי תור לאורטופד רק בעוד 11 יום ואני סובלת וחוששת.
מבקשת תשובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שבר רדיוס דיסטלי - תגובה
ד``ר דן הוט30/06/2014ריקי שלום
אחרי הנחת הגבס את צריכה להרגיש יותר טוב
אם עדין כואב, הגבס מכופף את היד לתנוחה לא טבעית ואת סובלת, יש לפנות בדחיפות למיון לתיקון הגבס
בברכה
ד״ר הוט* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה על התשובה
ריקי30/06/2014* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תחושת חולשה וכבדות איומה ביד-הצילו!יהונתן27/06/2014
אני בחור בן 24 וסובל תקופה ארוכה של כ- 3 חודשים מחולשה ביד ימין ללא נימול וללא כאב.
עברתי אותו הדבר לפני כשנה והופניתי לבדיקת EMG שהייתה תקינה ולאחר כמה חודשים עבר לי החולשה אבל כעת חזר לי הסיפור ואני עובד עצות.
אני לא מסוגל לכתוב כמו שצריך, להרים ספר, להקליד במחשב כי אני מרגיש כל הזמן שעלי לשחרר את היד (כמו תחושת מגנט שמכריחה אותי להפסיק פעולות, למרות שאני מזיז את האצבעות יש תחושה של קושי לבצע תזוזות בצורה חלקה בהשוואה ליד שמאל)
אורטופדים מתנערים ממני, פיזיוטרפיסטים מורחים אותי ואני מיואש!
לא יודע אפילו לאיזה גורם מוסמך לגשת.
האם בכלל מה שאני מתאר מוכר בתחום הרפואה??
צריך עזרה!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תחושת חולשה וכבדות איומה ביד-הצילו! - תגובה
ד``ר דן הוט27/06/2014אני חושב שכדאי שתפנה לבדיקה גם אצל נוירולוג, הסמפטומים יכולים לנבוע ממחלה נוירולוגית או מבעיה צווארית
אשמח ליעץ במרפאתי
בברכה
ד״ר הוט* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך...
יהונתן28/06/2014ההפניה לפני שנה לבדיקת EMG הייתה מנירולוג ולפני ההפניה שאלתי אותו בחשש אם חס וחלילה ניוון בא בחשבון והא אמר לי שלא אילו הסימפטומים. (במהלך הביקור הוא עשה לי בדיקות יבשות כמו להזיז יד כאן ולמשוך שם וכו'...)
הסיבה שאני רושם את זה היא כי כשרשמת שהסימפטום יכול להיות מחלה נירולוגית נבהלתי מאוד!
האם בדיקות חיצוניות אצל נירולוג כמו זה שעשיתי אכן מספיקות בשביל לשלול מחלה כזאתי?
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך... - תגובה
ד``ר דן הוט29/06/2014מאחר ולא השתפר מצבך, מומלץ לחזור אל הנוירולוג עם הבדיקות, הרבה פעמים יש צורך בבדיקות נוספות כגון CT מוח וצוואר, אם הנוירולוג שלל מחלה נוירולוגית יש לפנות לכירורג כף יד
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קיבוע כואב בזרתאיציק26/06/2014
שלום ד"ר!
במהלך משחק כדורסל נפצעתי בזרת. לצערי לא הלכתי לטיפול ישר אחרי הפציעה אלא כשבועיים אחרי. בצילום גילו לי שבר תלישה וגיד שנקרע בזרת יד ימין. הרופאה קיבעה לי את הזרת באמצעות סד, והומלץ לי ללכת לניתוח. בינתיים נשארתי עם הקיבוע והזרת רק הולכת ונהיית כואבת יותר ויותר מאז הקיבוע. הרופא המליץ לי להשאר עם הקיבוע כדי שהזרת לא תפגע.
שאלתי היא האם עליי להשאיר בהכרח את הקיבוע עד הניתוח על אף הכאב החזק? יש אפשרות להוריד אותו או שזה יעשה נזק? והאם זה בכלל אמור לכאוב כך? יש לציין שללא הקיבוע הזרת לא כאבה בכלל אם לא הייתי נוגע בה.
תודה מראש!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קיבוע כואב בזרת - תגובה
ד``ר דן הוט27/06/2014איציק שלום
קשה לדעת מהסיפור במה מדובר. אם היית שבועיים ללא הקיבוע לא נראה לי בהנחה ויש צורך בניתוח שתיווצר בעיה אם תהיה ללא סד. בכל מקרה אם יש לך ספק אתה מוזמן לקבוע תור למרפאה שלי ביום שני ולהגיע עם כל החומר.
בברכה
ד״ר הוט* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חשד לשבר ברדיוס דיסטאלי ביד ימיןתמיר25/06/2014
ערב טוב,
לפני מספר ימים מעדתי ובלמתי נפילתי באמצעות יד ימין. כתוצאה מהנפילה חשתי כאב עז ביד ימין שהלך והתפוגג אך עדיין נשארה נפיחות וכאבים ממושכים.
אני מעוניין לצרף את צילום כף היד ומבקש לדעת האם רואים בצילום שבר שכאמור החשד נופל על הרדיוס הדיסטאלי.
תודה מראש,
תמיר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר - טינל על הצלקתדניאל22/06/2014
שלום
עברתי ניתוח לתפירת עצב אולנרי לפני ואחרי הניתוח הייתה לי הרגשת זרמים על הצלקת
והרופא תמיד רשם בסיכום ביקור יש "טינל" על הצלקת
לאחר בירור הבנתי ש"טינל חיובי" משמעותו שיש לי תחושת זרמים על הצלקת
רציתי לדעת אם יש לי "טינל" מה צריך לעשות ?
למה זה קורה וכו' ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טינל על הצלקת - תגובה
ד``ר ישי רוזנבלט22/06/2014טינל הוא סימן המופק באמצעות ניקוש על עצב מגורה, בין אם הוא חתוך או לאחר תיקון או נתון תחת לחץ.
לאחר תיקון עצבים הוא נותן מדד להתקדמות החלמת העצב
מבחינתך- אין צורך לעשות כלום* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהטינל המשך
דניאל22/06/2014אני כאמור לאחר תפירת עצב (נחתכתי ביד מסכין)
אני עברתי את הניתוח לפני קצת יותר משלושה חודשים
ובמכתב סיכום האחרון (שבוע שעבר) היה כתוב שיש עדיין טינל על הצלקת
מה זה אומר על ההתקדמות ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהטינל המשך - תגובה
ד``ר ישי רוזנבלט22/06/2014בינתיים אין התקדמות משמעותית בהחלמה
יש צורך להתאזר בסבלנות ולתת לביולוגיה לעשות את שלה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שבר באצבע בכדורסל - חזרה לפעילותאביגיל22/06/2014
ד"ר רוזנבלט שלום רב,
בני בן ה- 15 שבר לפני כשלושה שבועות וחצי את האצבע במשחק כדורסל.
האבחנה: fracture base of P1F2
שבר קטן בצד האולנרי של הבסיס, כ- 10% מהמשטח הפרקי ללא חוסר יציבות במישור הקורונרי (מקווה שהבנתי את הכתוב).
האצבעות היו בקיבוע אצבע לאצבע עם תחבושת במשך שבועות אלו. אין נפיחות, אין כאבים. הילד מזיז את האבצע עם רגישות קלה.
לפני מספר ימים חזרנו לאורטופד לביקורת. הצילום קבע: שבר בעמדה טובה
Phalanx/Phalanges fracture closed. המליץ להוריד את הקיבוע לגמרי, להפעיל כרגיל את האצבעות אך לא לשחק כדורסל במשך 3 שבועות נוספים ואז לחזור לביקורת שוב.
ברצוני לציין, כי הילד מעוניין לחזור בהקדם למשחק. יש לציין כי בעוד שבוע מתחיל מחנה כדורסל בו היה מאוד רוצה להשתתף.
האם לדעתך קיימת הגבלה על חזרה למשחק בשלב זה? האם ניתן להכשיר את האצבע לחזרה מהירה לפעילות? מה עלינו לעשות לדעתך?
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שבר באצבע בכדורסל - חזרה לפעילות - תגובה
ד``ר ישי רוזנבלט22/06/2014הקשיבי להמלצת האורטופד שלכם
עדיף להיות זהיר עכשיו, לא לחזור מוקדם מדיי לפעילות ולא להסתכן בפגיעה חוזרת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עצב אולנריגיא19/06/2014
לאחר תאונת דרכים שבה הראש עף קדימה ואחורה (תופעה הידועה כצליפת שוט)נשארה הגבלת תנועה מסוימת בצוואר.
לאחר כ 3 שנים הופיעה בעיה בפיזור שורשי של עצב אולנרי היוצא מחוליות הצוואר (כך מראה EMG) הגורם לנימלולים ותחושה ירודה באצבעות 5+4, בנוסף ללחץ על העצב האולנארי במרפק. האם יכול להיות שיש קשר סיבתי לאותה תאונה ולקח זמן (3 שנים) לבעיית שורשי העצב שבצוואר להתפתח?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עצב אולנרי - תגובה
ד``ר ישי רוזנבלט20/06/2014ככל הנראה אתה סובל מלחץ על הסעיפים העצביים המרכיבים בסופו של דבר את העצב האולנרי.
הלחץ אצלך ממוקם, לפי דבריך, גם בצוואר וגם במרפק
מדובר באפקט לחץ מצטבר, הנקרא double crush
צריך להיבדק ולראות שאין צורך בניתוח לטיפול בתלונותיך
אכן יכול לעבור זמן רב ממועד הפגיעה ועד להופעת התלונות והעדויות ב EMG
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
גיא20/06/2014כמובן נבדקתי והוחלט אחרי 4 EMG שנעשו מידי מספר חודשים שהחסימה במרפק היא גבולית לניתוח Ab Elb - Be Alb 46.2 היום, בהתחלה היה 35 , ועדיף לא לנתח בשלב כזה ובצוואר בכלל לא מדובר על אפשרות לניתוח. כנראה שצריך לעקוב שאין החמרה ויהיה בלתי הפיך.
אבל מאוד מעניין שזה יכול להופיע אחרי הרבה זמן, האם כמעט 3 שנים זה ברזולוציה הזו? חשוב לי לדעת זאת כי זה משפיע על מקרה הביטוח שלי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך - תגובה
ד``ר ישי רוזנבלט21/06/2014בד"כ הסמפטומים חלים עד שנה מהחבלה
אולם ברגע שיש פרהדיספוזיציה ממקור צווארי, כל הפרעה באזור המרפק בעתיד (ולא משנה כעבור כמה זמן) מעלה את השכיחות של התלונות וההפרעה התחושתית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם טיפוסים חברותיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)