מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- בן שנתיים עם קרע בגידורוניקה22/03/2014
הבן שלי נפל לפני שלשה שבועות ונחתך באצבע ביד ימין. בקופת החולים הרופאה המליצה לבצע הדבקה וקיבוע של האצבע. לאחר כשבועיים בערך הורדנו את התחובשת וגילינו כי הילד לא יכול לכופף את האצבע והיא נותרה ישרה. פניתי ליעוץ אצל רופא כף היד שאבחן זאת כקרע בגיד והמליץ על ניתוח בהקדם. אתמול פנינו לבית חולים על מנת לבצע את הניתוח אך לא היה להם תור קרוב וגם שם הומלץ לנו לבצע את הניתוח בהקדם.השאלה היא האם יש לכם המלצה לרופא מנתח שיוכל לבצע את הניתוח כבר השבוע. יש ביטוח פרטי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בן שנתיים עם קרע בגיד - תגובה
ד``ר ישי רוזנבלט22/03/2014אין הנחתום מעיד על עיסתו
אין זה המקום להמלצות לגבי כירורג X או Y
ד"ר הוט (שותפי לפורום) ישמח לעזור לכם
מה גם שאני בטוח שבית החולים שבו ביקרתם ייצור עמכם קשר בתחילת השבוע לתאום הניתוח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הרדמות אצבעות בכף הידמירה22/03/2014
מזה למעלה מ-10 שנים אני סובלת מהרדמות אצבעות כף יד ימין. הרדמות האצבעות מדורגת בעוצמתה: החזק ביותר – אצבע מספר 4 והולך ופוחת לכיוון 3 ו-2 והחלש ביותר באגודל. אצבע מספר 5 (זרת) איננה נרדמת כלל. התחושות הללו כרוכות בתחושת כבדות וחולשה בזרוע העליונה, ולעיתים אף דקירות כאב בשיכמה הימנית. תופעות אלו מתגברות בעקבות מאמץ גדול בהפעלת הזרוע כולה או בהפעלה ממוקדת של אצבעות היד. התדירות, נכון להיום, יום יומית ומפריעה לתפקוד בחיי היום-יום ובשינה בלילה.
לפני 8 שנים עשו לי בדיקת EMG והתוצאה היתה היצרות קלה (mild) בתעלה הקרפלית, אבחנה שלא הצדיקה התערבות כרורגית.
כיוון שהיום הבעיה מטרידה ביותר, מפריעה בהפרעה בחיי היום-יום ולעיתים אף כואבת מאד – חזרתי לבדוק את הנושא.
הפעם נשלחתי לצילום עמוד שדרה צווארי – בגדר הנורמה, ול-US כתף – סימנים של טנדיניטיס ובורסיטיס.
שאלתי: האם יתכן שיש גורם משותף לשתי התופעות הללו – בכף היד ובכתף, או שהן בהכרח בלתי תלויות זו בזו?
כיצד כדאי להתקדם מכאן?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הרדמות אצבעות בכף היד - תגובה
ד``ר ישי רוזנבלט22/03/2014שלום לך
אכן ייתכן ומדובר ביותר מבעיה אחת התורמות לרדימות האצבעות:
1. החמרה בתסמונת התעלה הקרפלית
2. בעיה צוארית משולבת
באשר לדלקת בכתף, יכולה בהחלט לגרום לכאבים בפעילות במהלך היום ואף לכאבי לילה.
הייתי ממליץ לחזור על בדיקת EMG ושם יוכלו לאמר האם מקור לתלונות הוא מהצואר ו/או מתסמונת התעלה הקרפלית
ממליץ שתקבעי תור גם לכירורג כף יד
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סיבוב של שבר לפני איחוי?דן20/03/2014
בן 60. לפני חודש שברתי שלוש עצמות של המסרק. יש תחילת איחוי. הורד הגבס ובסגירת היד שתי אצבעות (עם השברים) הסתובבו כך שהן עולות: האמה על הקמיצה והקמיצה על הזרת. עדיין נפוח. הוצע לי לחכות חודש-חדשיים (כולל פיזיו) ולראות כמה מפריע. נראה לי שמפריע. האם לא כדאי עכשיו, בתחילת האיחוי לסובב בניתוח את האצבעות חזרה למקומם ? למה לחכות לאיחוי מלא ואז "לשבור" שוב? .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סיבוב של שבר לפני איחוי? - תגובה
ד``ר ישי רוזנבלט20/03/2014קשה לענות על השאלה מבלי לבדוק אותך, ולראות את מידת העיוות בעיניים, כולל בצילומים.
בכל מקרה, גם חודש לאחר השבר כבר מדובר על לשבור עצם מחוברת (עד שתגיע לניתוח יעבור עוד שבוע בתסריט הכי טוב)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- CT תקין אבל היד כואבת...חן17/03/2014
שלום רב,
לפני למעלה מחודשים נחבלתי ביד ימין (בלמתי נפילה..). בצילום ראשון ראו שבר עדין בסטילואיד של האולנה, עברתי בין רופאים שהתלבטו אם לגבס או לא, הייתי עם גבס מספר ימים ואז הוחלט להוריד אותו. הכאב העז נרגע עם הזמן, אבל כעת למעלה מחודשיים אחרי, אני עדיין עם כאבים בעוצמה משתנה בשורש כף היד, כואב לי בכתיבה, בנהיגה ולמעשה בכל מאמץ. לפעמים הכאב הוא בשורש כף היד ולפעמים בחיבור שבין שורש כף היד לזרת או לאגודל. הכל כואב לי. התחלתי ריפוי בעיסוק, אבל אין שיפור בינתיים. אורתופד שלח אותי ל-CT של כף היד, היום קיבלתי את הפענוח ונראה שהבדיקה תקינה, המבנים שמורים וגם הגידים (CT של שורש כף היד במנח אקסיאלי עם שחזורים קורונלים וסגיטאלים ).
מה יכולה להיות סיבת הכאב עם בדיקת הCT תקינה?
אני כבר מיואשת :-(
חן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר CT תקין אבל היד כואבת... - תגובה
ד``ר ישי רוזנבלט18/03/2014שלום רב
עלייך להיבדק שנית ע"י כירורג כף יד.
כמו כן עלייך להביא את בדיקת ה CT
לעיתים יש טעויות בפענוח הבדיקה (המפענח לא בדק אותך ולא יודע היכן להתמקד בבדיקה)
לעיתים יש צורך בבדיקות נוספות, דוגמת MRI
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכירורג או אורתופד?
חן18/03/2014שלום רב,
תודה על המענה.
קבעו לי היום תור לאורתופד מומחה לכף יד. האם יש הבדל בין כירורג לאורתופד? ומה עדיף במקרה שלי? (שאלו אותי ולא ידעתי...)
חן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכירורג או אורתופד? - תגובה
ד``ר ישי רוזנבלט18/03/2014מומחה לכף יד הוא כירורג בד"כ
(אותו דבר)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מגבלת תנועה במרפקשלמה12/03/2014
שלום ד"ר , איני יכול ליישר את היד לגמרי ואיני יכול לכופף אותה מתחת ל90 מעלות , אני סובל מדלקת מפרקים , האם יש פתרון ניתוחי? תדה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מגבלת תנועה במרפק - תגובה
ד``ר ישי רוזנבלט12/03/2014שלום שלמה
התשובה לשאלתך היא כן
צריך לקחת בחשבון את מצב המפרק(לפי צילום) , את גילך , מידת הגבלת התנועה ובהתאם להציע לך אחד ממגוון הפתרונות הניתוחיים הקיימים לבעיה זו, החל מהטריית (ניקוי) המפרק וכלה בהחלפתו במשתל מלאכותי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תסמונת התעלה הקרפליתאלי09/03/2014
יש לי בעיה בכפות ידיים של דלקת וכן של הרדמות והתקשות של הכף יד- תחושה ירודה של הכף יד .. זה לעיתים עושה זרמים באצבעות. וזה ממש מקשה עליי את התפקוד..
להכין אוכל.. להרים דברים עם היד ולהחזיק אותם לאורך זמן בלי שיפלו.
בשימוש במכונת גילוח מרגיש זרמים בכף יד שממש לא נעימים
בזמן שאני רוצה להפעיל את היד כמו כתיבה או הקלדה אני מרגיש כאב שלא כמו שאני שם את היד במנוחה. וממש סובל בעת הקלדה .
זה אפילו מקרין לי לכתף הכאב
אם אני מנער את היד יש הקלה רבה..
בבדיקת EMG תקין אך האורטופד אומר שיש תעלה קרפלית.
מה עושים כדי לאשש את טענת הרופא שהיא בניגוד לבדיקה..?
או האם יש בדיקה אחרת שיכולה למצוא את הבעיה כמו MRI.?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תסמונת התעלה הקרפלית - תגובה
ד``ר ישי רוזנבלט09/03/2014בד"כ, הבדיקה הגופנית ותאור התלונות מספיקים לצורך אבחנת תסמונת תעלה קרפלית.
לא תמיד ה EMG מאושש את האבחנה. (קיימת תסמונת תעלה קרפלית גם בנוכחות EMG תקין)
אם אתה לא שקט, ניתן לבצע US ולראות את עובי העצב בכניסה לתעלה הקרפלית, אולם גם בדיקה זו לא תמיד מרמזת על התסמונת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אחת האצבעות ביד שמאלדנה24/02/2014
שלום
לפני כשבוע באופן פתאומי מתקפלת לפתח אחת האצבעות (האצבע השלישית מהבוהן) אני חושבת שזו קמיצה ואני מיישרת אותה בעזרת היד השניה זה קורה לעיתים קרובות אני מאד מודאגת
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אחת האצבעות ביד שמאל - תגובה
ד``ר ישי רוזנבלט24/02/2014נשמע כמו אצבע הדק
ממליץ כי תפני לכירורג כף יד להמשך טיפול* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תופעה מלחיצההדסה17/02/2014
שלום רב הלילה קרתה לי תופעה מפחידה ואודה להתייחסות בהקדם. קמתי מתוך שיינה מאחר והרגשתי כי יד ימין נרדמה לי נשענתי עליה או שישנתי לא טוב. קמתי עם תחושת הירדמות של היד/נימול. והתחלתי לנער אותה תוך כדי הניעור כף היד התעוותה לי בצורה מפחידה ולא הצלחתי להחזיר אותה לצורתה המקורית מספר שניות. והרגשתי זרמים כואבים חמים ביד. פתחתי אותה ושוב היא נסגרה לי והתעוותה. לאחר מס שניות זה חלף והיד כולה טיפה כואבת. התקשרתי מיד לאמי שאמרה שגם לה היו תופעות דומות ביד ונאמר לה עי מדובר במחסור מסויים של מינרל בגוף. אשמח לתשובתכם. חשוב לציין שזה לא הופיע משום מקום אלכ שקמתי כי נשענתי לא טוב על היד מה שגרם לה להירדם.אודה לתשובתכם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תופעה מלחיצה - תגובה
ד``ר ישי רוזנבלט18/02/2014ככל הנראה מדובר בתסמונת התעלה הקרפלית, עם לחץ על אחד מעצבי כף היד
במקביל, יש לשלול בעיה במשק המינרלים (קלציום, מגנזיום)
אנא פני לרופא המשפחה שיפנה אותך לבדיקות דם הכוללות את המינרלים הללו, תפקודי כבד ותריס
בנוסף שיפנה אותך לבדיקת EMG לשלילת הבעיה העצבית
במידה ובדיקות הדם יהיו תקינות, פני לכירורג כף יד
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- וונדר מומיואהרון16/02/2014
לאחרונה המליצו לי על הוונדר מומיו
האם שמעת על התעשיר ומה הן הממלצות?
תודה מראש על התשובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר וונדר מומיו - תגובה
ד``ר ישי רוזנבלט18/02/2014מדובר בחומר הומאופתי /תוסף מזון ולא בתרופה
מכיל מינרלים, ויטמינים ועוד...
יעילותו של התכשיר אינה מוכחת ככל הידוע לי באופן מובהק, ולכן לא נכנס לרפואה הקונבנציונלית.
ככל שידוע לי, אין בו נזק* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הרגשה של הרדמהדניאל09/02/2014
שלום . קיבלתי לפני שבוע מכה מכדור כדורסל שפגעה לי באגודל ובחלק כף היד שמתחת לאגודל בכרית של כף היד אם ככה ניתן לתאר את זה. יש לי כאבים רק בהפעלת לחץ על בסיס האגודל בעיקר וכתמים סגולים באזור שמסביב לאגודל בכף היד עצמה. בקצה האגודל יש תחושה מוזרה כמו שיש בפה כשמזריקים חומר הרדמה. עקצוצים מוזרים. רציתי לדעת כמה חמור זה יכול להיות ואם חייב גבס או חבישה מסויימת כדי שזה יעבור . או שזה פשוט יחלים לבד ללא צורך בשום טיפול מיוחד
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הרגשה של הרדמה - תגובה
ד``ר דן הוט09/02/2014כדאי לבצע צילום. הכתמים יכולים להעיד על שבר או פגיעה ברצועות.
אחרי הצילום אנא תאם תור למרפאתי
בברכה
דר הוט* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יד נשברה מספר פעמיםאהרון09/02/2014
שלום,
בעברי שברתי את שני הידיים מספר פעמים
ובכל הפעמים לא ראו כלום ברנטגן ומבדיקת רופא היה חשש קל לשבר והרופאים חשבו שאין שבר(למעט הפעם הראשונה בכיתה ו' שראו שבר ברנטגן) לאחר מכן ראו שבר במיפוי עצמות/CT
כיום אני בן 21 ולפני שנתיים יד שמאל נשברה לאחר שחלק מהזמן היד גובסה וחלק מהשבר לא התאחה לגמרי.
לאחר מספר בדיקות אצל מומחה כף יד ובדיקות C.T ומיפוי עצמות
הופנתי לניתוח בסקאפויד(יותר משנה לאחר השבר)
לא ביצעתי את הניתוח
והמצב השתפר ולא הפריע לי לתפקד ביום יום
(המגבלה היחידה הייתה כאב קל מאוד בכיפוף היד לאחור ולא יכולתי לעשות שכיבות שמיכה)
אתמול בלילה קיבלתי שוב מכה באותה היד
הלכתי למיון סיפרתי את העבר של היד ושזו הפעם השלישית או הרביעית שהיא נשברה
שוב לא ראו אצלי שבר ברנטגן
ובתנועות היד נאמר לי ש2 מתוך 3 בדיקות תקינות
ביקשתי מספר רב של פעמים לעשות CT
ולא נתנו לי
שמו לי גבס עם ביקורת לעוד 10 ימים
מה לעשות עם היד ולמה אף פעם לא רואים לי שבר ברנטגן ובבדיקה הפיזית?
תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יד נשברה מספר פעמים - תגובה
ד``ר דן הוט09/02/2014שלום
אני מציע שתגיע למרפאה שלי עם כל החומר כדי שאיעץ לך בצורה רצינית
בברכה
ד"ר הוט* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קנאביסhthr09/02/2014
שלום, שמי יאיר, אני בן 27, סובל מ erb palsy מלידה, עקב רשלנות רפואית.
רציתי לשאול בדעתך, אם יש טעם או סיכוי לקבל מרשם לקאנביס רפואי.
1) מאז שאני זוכר את עצמי אני סובל מכאבים עזים, בידי הפגועה, הכאבים מתחזקים עם השנים, והם מתחזקים ככל שאני מפעיל אותה יותר, אני סובל מהם באופן שבוע – יומי באופן ראנדומלי, כשזה קורה זה בדרך כלל במשך יום שלם של סבל, עם הזמן למדתי לחיות עם הכאבים האלה, אבל שמתי לב בשנים האחרונות להרעה בהם, גם בתדירות וגם בעוצמה. אני יכול לדבר עם אדם במשך כמה דקות רגיל ופתאום לקבל את הכאב, הרבה אנשים אומרים לי שזה נראה כמו שאדם מתחשמל, אי אפשר לדעת עד שזה בא. אני רגיל ופתאום אני תופס את ידי, אני בדרך כלל מנסה לתת ליד מכות, או להחדיר אצבע חזה למקום הכאב, זה בדרך כלל בשריר כשיש את הכאב כדי להפיג אותו, לפעמים זה עוזר, בדרך כלל לא.
2) כל המגבלה הזו משפעיה על חיי באופן יום יומי בפן החברתי, אני מרגיש שאני דוהך מיום ליום, טופלתי כל חיי על ידי פסיכולוגים, בעיקר בילדותי, כשהייתי ילד, העולם היה ורוד, זה בעיקר כי דברים כמו מערכת יחסים או יחסי חברות לא עיניינו אותי, הייתי רץ ומשחק כמו כולם רק שנראתי מוזר כמובן. הורי היו מגוננוים ולא התעסקתי בדברי החיים כמו שאני קורא לזה היום. כיום כשאני מנסה להיכנס למערכות יחסים, או כשאני הולך ברחוב אני שם לב כמה אנשים יותר ויותר בוהים בי, לכן פיתחתי מנגנון להסתיר את זה. למרות זאת אין יום שאני לא נהייה בדיכאון מהמצב, שלא ינתן לשנותו. כשהייתי בן 25 טסתי לאמסטרדם אחרי שכבר לא יכולתי לחיות כך, שם עישנתי פעם ראשונה קנאביס. לא נגעתי בסיגריות מעולם. אני לא אשקר, זה עוזר למצבי נפשית, אני קורא לזה רגיעון, רווחה רגעית לחיים. גם כן זה עשה אתה בילתי האפשרי, אני יכול לישון תחת כאבים עם ההשפעה שלה.
האם נראה לך שיש טעם להגיש בקשה למרשם חוקי? זה לא ימנה ממני לעשן לא חוקי למרות זאת.
אני יודע שהזמן שלך חשוב ואם טרחת לקרוא את הכל – אשמח לתגובה לא של חצי משפט, תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קנאביס - תגובה
ד``ר דן הוט09/02/2014אין לי מושג מה הקריטריונים, מי שקובע הם מומחים לכאב ומומלץ שתפנה למרפאת כאב
בברכה
ד"ר הוט* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אצבע הדקגל05/02/2014
ד"ר שלום
יום ראשון עברתי ניתוח אצבע הדק חלפו 3 ימים אני עם חבישה אבל קשה לי ליישר את האצבע המנותחת,האם זה בסדר?
בזמן הזה אני מרגישה שיש לי אצבע נפוחה שקשה לכופף אותה זה גם היה לי לפני הניתוח אבל המנתח אמר שלא לנתח ביחד כמה אצבעות כי ההחלמה תהיה קשה.
האם יכול להיות שזאת אצבע הדק נוספת?התופעה כבר נמשכת שבועיים היא נפוחה וקשה לכופף אותה.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אצבע הדק - תגובה
ד``ר דן הוט06/02/2014גל שלום
המצב המתואר יתכן בהחלט בעיקר עקב נפיחות ותהליך דלקתי סביב הגידים
אני מתחיל בדרך כלל טיפול בנוגדי דלקת והפעלה מידית בריפוי בעיסוק
אנא פנה לכירורג כף היד שניתח אותך כדי שימליץ על הטיפול בהתאם לדעתו
בברכה
ד"ר הוט דן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אחרי ניתוח אצבע הדקגלי04/02/2014
ד"ר שלום
לאחר שנה של סבל עשיתי ניתוח אצבע הדק,בזמן האחרון האצבע הפסיקה להינעל כשבועיים שלוש,
אבל היו לי בבוקר במיוחד כאבים בכף יד בעיגול כשאני לוחצת מתחת לאצבע.
המומחה החליט על ניתוח אבל רציתי שתסתכל על הגיליון ניתוח האם היה לי אצבע הדק?או שזה עבר מעצמווסתם נותחתי?
בגיליון הניתוח כתוב לי
האבחנה הקלינית -TRUGGER FINGER
ממצא בזמן ניתוח-היצרות של מעטפת הגיד המכופף
הנתוח: TRIGGER FINGER RELEASE
מהלך הניתוח בהרדמה מקומית ,תחת חוסם עורקים בלחץ 250 רחצה וכיסוי כמקובל
ביצוע חתך רוחבי כפי וולארי בבסיס האצבע הרביעית ביד שמאל
חשיפת מעטפת הגידים FDS AND FDP בעזרת סכין בוצע חיתוך של PULLEY A1 לכל אורכו,נמצאה תנועה תקינה של הגידים וללא טריגר.
שיחרור חוסם.
תפירת העור באמצעות חווט ניילון 4/0
מה זה אומר שנמצאה אצבע הדק או שלא?לא הבנתי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אחרי ניתוח אצבע הדק - תגובה
ד``ר ישי רוזנבלט04/02/2014נראה שהייתה לך אצבע הדק
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הרדמות אצבעות בידיעל03/02/2014
שלום רב, כבר מס' שנים סובלת לסרוגין מהרדמויות בקצות אצבעות הידיים. אני חיה עם זה כבר הרבה זמן, כי זה לא היה קורה לעיתים כ"כ תכופות. אני יודעת שזה מצריך ניתוח בפרק כף היד וכל עוד יכולתי להמנע מזה- הסתדרתי.
כעת התופעה קורית לי מדי יום למס' דק' כל פעם ודי מציקה.
הבעיה היא שבעוד חודש אני אמורה לעבור ניתוח למתיחת בטן בהרדמה כללית.
שאלתי היא האם התופעה באצבעות כף היד יכולה להפריע לביצוע ההרדמה הכללית לניתוח הבטן? אני מעוניינת קודם כל לסיים עם ניתוח זה, ובעתיד לטפל בבעיה בכף היד. האם זה בסדר? או שהתופעה מסוכנת בזמן הרדמה כללית?
תודה מראש על התשובה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הרדמות אצבעות ביד - תגובה
ד``ר דן הוט03/02/2014יעל שלום
ניתן לדחות את הניתוח עד לאחר הניתוח אותו את מתעתדת לעבור
אין סכנה מוגברת תחת הרדמה כללית
אולם, לא כדאי לדחות יותר מידי מאחר ואם יש כבר החמרה יתכן ואם לא תנותחי יגרם נזק בלתי הפיך לעצב.
המלצתי, לאחר שתחלימי מניתוח הגדול, פני לכירורג כף יד כדי שזה ימליץ על דחיפות הניתוח לשחרור התעלה הקרפלית
בהצלחה
ד״ר הוט* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם ישרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)