מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- לטיפול באקנהמעיין11/11/2012
אחותי התאומה לוקחת גלולות פמינט שנה וחצי בגלל אקנה, זה ממש עזר לה ולא רואיםאצלה אקנה. לי יש אקנה גם והשאלה שלי אם זה יכוללעזור לי כמו שזה עוזר לה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
לטיפול באקנה - תגובה
יפית כהן12/11/2012מעיין שלום וברוכה הבאה לפורום!
טיפול הורמונלי כדוגמת גלולות נגד הריון (Oral Contraceptive), ניתן בד"כ לנשים עם אקנה אשר לא הגיב בד"כ לתרפיית טיפול קונבנציונלית/שגרתית ו/או כאשר יש חשש לפעילות היפראנדרוגנית (Hyperandrogenism), קרי ייצור והפרשה עודפת של הורמונים אנדרוגנים גבריים המתבטאת בין היתר בשעירות יתר, מחזור שאינו סדיר וכן במקרים של שחלות פוליציסטיות (Polycystic ovarian syndrome), מצב המצריך בדיקה של פרופיל הורמונלי ובדיקות דם ספציפיות.
טיפול הורמונלי במקרים של אקנה מומלץ בד"כ לשלב עם תרפיית טיפול טופיקלית משחתית כדוגמת תכשירים אנטי דלקתיים ואנטיבקטריאלים. לעיתים נרשמת בנוסף גם אנטיביוטיקה סיסטמית/בליעתית ואפילו רטינואידים. הכל כמובן תלוי בחומרת האקנה, בסימפטומים הקיימים וסוג הנגעים.
סוג הגלולות נקבע בהתאם להיסטוריה הרפואית של החולה, דרגת חומרת האקנה, רגישות ותופעות לוואי, על כן גלולה אשר הותאמה לאחותך לא יכולה בהכרח להתאים לך שכן כל גוף מגיב אחרת ויש נשים הרגישות לסוג אחד של גלולה ולהיפך!
אי לכך, חובה לבדוק את ההיסטוריה הרפואית וסיבת הופעת האקנה ורק אז להתאים את סוג הגלולה.
לידיעה כללית, גלולות נגד הריון הניתנות לטיפול באקנה ולעיתים אף בשעירות יתר מכילות את שני הורמוני המין הנשיים: אסטרוגן מסוג (Ethinyl estradiol) ופרוגסטרון מסוג Drospirenon כדוגמת גלולות יאסמין ומרכיב פרוגסטרוני נוסף מסוג Cyproterone acetate כדוגמת גלולת דיאנה.
כעיקרון, לאסטרוגן בגלולות ידועה פעילות של
א. דיכוי הפרשת חלב.
ב. השפעה על הכבד, ע"י השפעה על סינתזה וייצורו של הורמון בשם:
Sex hormone binding globulin. הורמון זה נקשר להורמון הגברי טסטוסטרון וע"י כך
מקטין את ריכוז רמות הורמון Free Testosteron.
ג.דיכוי פעולת השחלות לייצר הורמונים גבריים. פעולה זו מתבצעת ע"י דיכוי ביוץ האשה -דבר הגורם למינונים נמוכים של הורמונים אנדרוגניים בדם ומשכך השפעה על הפרשת החלב. (מצריך מינונים נמוכים של אסטרוגן בגלולה).
עם השנים ריכוז האסטרוגן בגלולות פחת מריכוז של 150 מיקרוגרם ל- 30 מיקרוגרם
ובחלק מהגלולות מהדור החדש הריכוז הינו של 20 מיקרוגרם Ethinyl estradiol.
פמינט הינה גלולה מהדור החדש המכילה ריכוז אסטרוגן של 20 מיקרוגרם ופרוגסטרון מסוג דזוגסטרל.
כאמור, קיים מגוון רחב של גלולות למניעת הריון לטיפול באקנה והתשובה לשאלה איזה גלולה תעבוד טוב יותר קשה לעיתים להשבה שכן, בחלק מהמקרים מדובר "בניסוי וטעייה" וזאת גם מפאת תופעות הלוואי אם וכאלו יהיו.
בהסתייגות שלא אבחנתי את עור פנייך, ממליצה לך ראשית להתייעץ עם הרופא המטפל.
בנוסף, תוכלי ליצור עימי קשר בכל שאלה ועניין.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- משחהשאול10/11/2012
שלום אני בן 22 יש לי צלקת אקנה שקרתה לי בגיל 19 וחצי.
שמעתי על משחה חדשה בשם קול-קוט
רציח לבקש את חוות דעתך בנושא האם שווה לנסות את זה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
משחה - תגובה
יפית כהן15/11/2012* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פירוט מורחב והתייעצותרויטל09/11/2012
רומן רב שנים עם האקנה
תיאור הפצעים :
כן המצב שלי לא קריטי וגרוע אבל מאוד מאוד מפריע לי.
הם באים בצרורות ובגדלים מפחידים , בדר"כ הם מתחת לעור ואחרי כמה ימים יוצא ראש לבן . אם וכשאני מנקה אותם אז אני רואה שיש שערה בתוך המוגלה .. ואני חושבת שהם מקור הבעיה !
עושה לייזר בפנים אבל ללא גילוח .
עור שומני מאוד
פצעים גם בגב ובחזה
מוצרים ותכשירים :
פוליסן A של וילונה בשביל השערות שצומחות מתחת לעור
זינדקלין
% 10 clearex
רט-אוויט
benzacAC 10%
(baziron עוד אחד שקניתי בחו"ל ולמעשה גיליתי שזה אותה משחה כמו הbenzac )
ועוד כמה מהמשחות הישראליות הרגילות ..
??????? ? ( לא יודעת מה השם באנגלית/עברית , וגם זה ממוסקבה )
Intensive therapy hydrogel - acne treatment של cosmedrerm
חומצה סליצילית
עוד משהו ממוסקבה שנקרא "מוק " אבקה לבנה שעושים ממנה מסכה ועוד תכשיר נוזלי מאותה סדרה
VICHY משחה נקודתית מהסדרה של האקנה
MURAD קיט/ מארז של אקנה שכולל סבון משחה ליום גל לילה ומשחה נקודתית
fast action solution של magiray
אספירין מרוסק במים
סבונים :
ACNIL WASH
צאטפיל לעור רגיש
צאטפיל לעור שמן
2 סבונים שונים שהקוסמטיקאית נתנה לי
ניטרוג'ינה למינהם - מוצק + נוזל
ועוד כל מיני סבונים מוצקים שהמליצו לי כי הכי טוב פשוט
טבעי :
דבש ,שיבולת שועל , סודה לשתיה , תבלינים שלא זכור לי מה היו כוללים , יוגורט , ביצה
אז זו רשימה קצרה למוצרים שהיו בשימוש במלחמה הנוראית !
שאני חושבת על זה הייתי משתמשת במוצרים לתקופה עד שהייתי "שוכחת " או פשוט עוברת למוצר הבא ..
אם אפשר להגיד לי מה המוצר הכי מומלץ מבחינתכם ברשימה או מוצר אחר שלא מופיע ברשימה שאני אוכל להתמיד בו בלי שהעור שלי יתרגל אחרי תקופה קצרה ולא יגיב יותר ..
עוד התייעצות :
עד כה לא רציתי לשמוע בכלל על ראוקוטן אבל החלטתי שלא בא לי לקנות עוד שטויות יותר ואני רוצה להתחיל , אבל היום הייתי ברופא עור בחיפה והוא לא נתן לי , הוא נתן לי כדורים בשם רוקסיטרומיצין ואני לא יודעת אם לבזבז חודשייים חשובים מהחורף בשביל הכדורים האלה או להתעקש על ראוקוטן .. מה דעתכם ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
פירוט מורחב והתייעצות - תגובה
יפית כהן12/11/2012רויטל שלום וברוכה הבאה לפורום!
בהתייחס לשאלותייך, ובהסתייגות שלא ראיתי ולא איבחנתי את עור פנייך, אציין כי רשימת התכשירים שהרחבת בתיאורם הן הקוסמטיים והן הרפואיים הינה ארוכה ואפילו מייגעת....
הרשימה כמעט ואינה מביישת אף בית מרקחת אבל למעשה היא מצביעה על התנהגות צרכנים אופיינית, בלבול ותסכול רב ובעיקר בעייתיות לגבי בחירה נכונה של מוצרים ואסביר מהיא כוונתי:
לא אחת מגיעות אליי נשים לטיפול בקליניקה כשבאמתחתם שקית ענקית המכילה מגוון רחב ביותר של מוצרים אותם רכשו לטיפול באקנה...הן מגיעות עם התכשירים על פי בקשתי וכמעט תמיד השקית מכילה מגוון רחב של מוצרים ...מסבון מוצק וסבון נוזלי וסוג נוסף של סבון של חברה ידועה אחרת, מי פנים עם אלכוהול או נטול אלכוהול לפעולת ניקוי נוספת לאחר הסבון, ג'ל לייבוש פצעים ומסיכה לייבוש פצעים, מסיכה לסגירת נקבוביות, קרם לחות לעור שמן וקרם לחידוש העור והרשימה ארוכה ביותר...
הטיפול באקנה במיקרים רבים הינו "ניסוי וטעייה" וכמו שברפואה אין מצב של 100%
על אחת כמה וכמה כשמדובר בתכשירי קוסמטיקה ובמיוחד כשמדובר במיקרים של אקנה מפושט בפנים, בגב בחזה ואפילו בכתפיים.
לא אוכל לייעץ לגבי המוצר הכי מומלץ ברשימה או להתאים לך תרפיית טיפול אחרת שכן כפי שציינתי לא איבחנתי את עור פנייך ולא ראיתי במה מדובר!
באשר לתכשירים ברשימה:% 10 clearex או benzacAC 10% הינם תכשירים המכילים מרכיב אנטיבקטריאלי בשם בנזואיל פרוקסיד (Benzoyl Peroxide). חומר זה מיועד לטיפול במצבים קלים/בינוניים של אקנה. במצבים קשים משלבים אותו עם טיפול תרופתי כדוגמת אנטיביוטיקה ובעצם מומלץ לשלבו עם אנטיביוטיקה שכן זה מונע את עמידות החיידק לאנטיביוטיקה. החומר קיים במגוון תכשירים בתצורה של ג'ל, קרם, תחליב, סבון מוצק ונוזלי בריכוז של 2.5% ועד 10%. למרכיב זה ידועה בנוסף פעילות קרטוליטית קרי, מניעת היווצרות של קומדונים ופעילות בקטריוצידית המתבטאת בהריגת החיידק P.acnes
רט-אויט (RET-AVIT Cream), הינו תכשיר למריחה טופיקלית והניתן במרשם רופא. מכיל חומצה רטינואידית שהינה נגזרת של ויטמין A. החומר קיים בריכוז של 0.05 או 0.025.
תכשיר מצויין לטיפול במיקרו קומדונים או גבשושיות חלב הנוצרות בשל סתימת פתח תעלת זקיק השערה ובלוטת החלב. התכשיר לעיתים יוצר אודם וגירוי בעור ובכך חסרונו
כמו כן, כאשר מדובר באקנה מפושט באזור הגב, החזה והפנים מומלץ לשלבו עם תרפיות טיפול נוספות כדוגמת אנטיביוטיקה סיסטמית/בליעתית.
טעות נפוצה הקיימת בקרב צרכנים הינה מריחת תכשיר הרט-אוית ומיד לאחריה מריחת תכשיר הקלירקס או הבנזאק או כל תכשיר אחר המכיל בנזואיל פרוקסיד, דבר הגורם לניטרול פעולת הרט-אויט!!
באשר לסבונים, או ניקוי העור. לתשומת ליבך, שימוש רב בסבון מתוך מטרה לייבש את הפצעים האופיינים ברב המיקרים יכול להגביר את שגשוש והתרבות חיידק האקנה!
על כן, בחירה נכונה של סבון ותדירות השימוש חשובה לא פחות !
בפורום רוזצאה ועורות רגישים שאותו אני מנהלת גם כן באתר Be Ok תוכלי למצוא
פרוט רב לגבי מרכיבים בסבונים מהם מומלץ להימנע. אציין כי קיימים סבונים מוצקים מהדור החדש הטובים עד מאד לעורות רגישים ואפילו להפרעות עור כדוגמת אקנה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
פירוט מורחב והתייעצות - תגובה - תגובה
יפית כהן12/11/2012המשך לתשובתי,
יש להימנע משימוש בסבונים מוצקים המכילים מרכיב בשם:
Sodium alkyl carboxylate, סבונים מוצקים המכילים מרכיב זה יכולים לגרום לדנטורציה קרי, שינוי במבנה החלבונים בשכבת ההגנה של העור ולפגיעה במחסום ההגנה של העור וכתוצאה יובש ואף התקלפויות. על כן, בחירה נכונה של סבונים מוצקים הינה בגדר חובה לשמירת בריאות העור.
הדור החדש של סבונים מוצקים נקרא סבוני Bar או Syndet. סבונים אלו מכילים מרכיב בשם:
Sodium acyl isethionate, חומר ניקוי הידידותי יותר לעור.
באשר לאנטיביוטיקה אשר נרשמה לך ע"י הרופא מסוג רוקסיטרומיצין ידועה גם בשם רוליד. האם אנטיביוטיקה זו נרשמה לך משום שהינך אלרגית לאנטיביוטיקה מסוג מינוציקלין?
רואקוטן (Isotretinoin), שהינו למעשה נגזרת של ויטמין A והשייך למשפחת הרטינואידים נרשם ע"י רופאים בד"כ למצבים בהם האקנה לא הגיב או כמעט שלא הגיב לתרפיית טיפול אחרת. ו/או נרשם למצבים בהם האקנה הינו מפושט ושכיח באזור הפנים, כתפיים, צוואר וגב עם מאפיינים של פצעים ציסטים ו/או נגעים נודולריים.
טיפול אנטיביוטי בשילוב חומרים טופיקלים למריחה על העור יכול להיטיב עם הנגעים האופיינים. במידה וטיפול זה אינו משביע רצון הרי שתמיד ניתן ליטול רואקוטן כתרפיית טיפול נוספת. אך כאמור חובה להתייעץ עם הרופא המטפל.
לשאלות נוספות תוכלי ליצור עימי קשר
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהואווו ! תודה !
רויטל13/11/2012תודה רבה על תשובה מעמיקה ומפורטת ! השכלתי .. טוב מאוד שיש את הפורומים האלה ושיש אנשים כמוכם !!! תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה !
רויטל13/11/2012תודה רבה על תשובה מעמיקה ומפורטת ! השכלתי ..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה חשובהסמיילי5208/11/2012
היי כולם
אני לוקחת מינוציקלין לפצעי אקנה שלי ...
ורציתי לשאול משהו כדי שאדע
כשאמא הלכה להביא לי את הכדורים (ע"פ המרשם רופא) הרוקח אמר לה שזה מכיל קצת פינצלין ...
אז רציתי לדעת האם מינוציקלין עלול לעשות לי פיטריה באיבר מין ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
שאלה חשובה - תגובה
יפית כהן15/11/2012* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה חשובה - תגובה
איריס לוי18/11/2012שלום רב וברוכה הבאה לפורום,
הגורם העיקרי לדלקת באקנה הוא חיידק הנקרא פרופיוניבקטריום אקנס או P.ACNE .
הטיפול באקנה תלויה בדרגת הנגעים, בחומרת המחלה, בנטייתה לגרום לצלקות בעור או צלקות נפשיות ובגיל המטופל. באם מדובר במחלה בדרגה בינונית, ניתן לשלב קורס טיפולי אנטיביוטי פומי בכדור המינוציקלין (שמות מסחריים Minocin, Minocyclin).
מינוציקלין - אנטיביוטיקה ממשפחת הטטראציקלינים המשמשת בעיקר לטיפול בפצעי בגרות , אקנה. תופעות לוואי אפשריות כוללות, תגובות אלרגיות, סחרחורת וכאבי ראש, רגישות יתר לשמש, בחילות, כאבי בטן שלשולים, ופטרת ווגינאלית בנשים - לעתים נדירות יכולות להתפתח פטריות מסוג קנדידה בנרתיק. הסיבה לכך היא שבמצב רגיל הפטריות בנרתיק חיות באיזון עם החיידקים הנמצאים שם באופן רגיל. כאשר נוטלים כדורי אנטיביוטיקה לתקופות ארוכות החיידקים בנרתיק נפגעים והפטריות יכולות להתרבות.
יש הממליצים לבצע בדיקות דם אחת ל 6 חודשים במקרים שלוקחים את התרופות לתקופות ארוכות במיוחד. מומלץ לקחת כדור אחרי האוכל כדי למנוע גירוי לקיבה.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צלקות אקנהמייק01/11/2012
שלום רב אני בן 24 בינואר הקרוב היה לי אקנה בילדותי ובגיל 16.5 נטלתי רואקוטן למשך חצי שנה והפצעים נעלמו לחלוטין עד היום אך לצערי נותרו לי סימנים מהאקנה לא משהו רציני אלא מין צלקות שנראות כמו נקבוביות פתוחות ורציתי לדעת בבקשה מה הוא הטיפול היעיל ביותר כיום לצלקות אקנה חקרתי קצת בנושא ולפי מה שהבנתי קיים כיום טיפול לייזר שנקרא פיקסל ולפי מה שהבנתי הוא נותן את התוצאות הטובות ביותר במינימום זמן החלמה אשמח לדעת אם זה נכון ואם יש לכן מידע נוסף בנושא אשמח אם תשתפו אותי אני מאוד מבולבל ומתלבט והמצב מפריע לי מאוד תודה רבה וכל טוב
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
צלקות אקנה - תגובה
יפית כהן15/11/2012* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בת 14 עם פצעי בגרות בגפייםשלי30/10/2012
בתי סובלת מפצעים שנראים כמו פיצעי בגרות, אדומים עם שומן בתוכם.(רצ"ב תמונה)
הם על הידיים והרגליים והגב ומעט על הפנים.(היא לא מסירה שיער)
בתי ניסתה לטפל בהם במשחות אנטיביוטיות וסטראואידיות שניתנו לה על ידי רופאת עור.
היא משפשפת אותם עם ספוג מחוספס ועם סבון גרגרים מיוחד ומורחת משחות שמטפלות בעור אטופי.
מכוון שזה התחיל בהתבגרות ואין הטבה בכל טיפול מקומי שהיא לקחה, חשבנו אולי על אופציית הראוקוטן?
השאלה שלי האם מקובל לקחת ראוקוטן למקרה שבו יש פצעים שלא בהכרח על הפנים? האם זה יעזור במקרה כזה?
תודה על תשובתך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בת 14 עם פצעי בגרות בגפיים - תגובה
איריס לוי31/10/2012שלום רב שני,
בהסתייגות של אבחנתי את הנגעים, ורק על פי התמונה, הנגעים נראים כמו "פולי קוליטיס" - דלקת זקיק השערה – בשילוב עם פצעי בגרות. פוליקוליטוס הינו זיהום של זקיק השיער הנגרם ע"י חיידקי סטאפילוקוק מסוג קואגולז-שלילי הנגע הקל ביותר מכונה בלעז Folliculitis, יש רופאים הממליצים על הסרת שיער, לטענתם, ברגע שלא צומח שיער לא נגרמת הדלקת. בספרות הרפואית ישנם דיווחים לפיהם הטיפול יעיל - לכן אמליץ לך לקבל אבחון נוסף.
איזוטרטינואין Isotretinoin היא תרופה הדומה במבנה הכימי לוויטמין A ונמכרת בישראל תחת השמות המסחריים רואקוטן וקוראטן. הטיפול מיועד לפצעי בגרות שלא הגיבו לטיפול עם תכשירים טופיקליים מריחתיים. זו התרופה, שחוללה מהפכה רצינית בטיפול באקנה, פצעי הבגרות - למרות יתרונותיה של התרופה, היא אחת האופציות האחרונות שרופאים מציעים לטיפול באקנה וזאת בגלל תופעות הלוואי הרבות והרציניות שלה.
כשמטפלים באקנה בתכשירים מקומיים סיסטמטיים, אחת הבעיות העיקריות היא מידת ההצלחה הטיפולית. הפסקת הטיפול עלולה לגרום להחזרת האקנה. ואכן מחקרים קליניים מצביעים על העובדה שלמעלה מ-40% מחולי האקנה, פצעי הבגרות, בני נוער ומבוגרים שנטלו רואקוטן הופיעה התפרצות של הפצעים לאחר תום נטילת הכדור.
רואקוטן יכול להפחית את האקנה במידה ניכרת, במידה פחותה או בכלל לא...!
עוד מומלץ ע"י רופאים הטיפול הפוטותרפי בטכנולוגיית IPL – קרן אור, איתו ניתן לשלב טיפול מקומי קרטולטי להסרת קומודונים ע"י כך מוגברת יעילות הטיפול. טיפול המונע את השימוש בתרופות: רואקוטן ואנטיביוטיקה – מינוציקלין וללא תופעות לוואי.
הטיפול בפוטותרפיה באמצעות מקורות אור יעיל ואטרקטיבי לטיפול באקנה דלקתית ומהווה אלטרנטיבה לטיפול מקומי באמצעות תרופות ומשחות שלא נתנו מענה מספק לריפוי הנגעים.
בטיפול היום יומי, קשה לעמוד בפני הפיתוי לסבן ולקרצף את האזורים הנגועים, אולם מוצרים שתוכננו לטפל באקנה, פצעי הבגרות מכילים הרבה פעמים מולקולות פעילות-שטח (דטרגנטים קשים) וחלקיקי קרצוף רבים, גם אלכוהול, מנטול, מנטה, קמפור (מור) ואקליפטוס, לימון או שמני אשכולית. כל אלה הנם מאד מגרים והגירוי יכול לפגוע ביכולת העור להתרפא או להלחם בחיידקים. הגירוי מעודד ייצור שומן, מעודד אדמומיות. מגביר נפיחות מייבש את העור ועלול אף להוסיף גם פצעונים דמויי תפרחת .
תכשירי טיפוח עם מרכיבים מגרים ומקרצפים עם גרגרים (שמכילים גם שעוות), הם פוטנציאל לפגיעה בעור ולהחמרת מצב האקנה. פצע הוא בהגדרה כבר ממילא מגורה, אדום ונפוח ולכן אמליץ על ניקוי האזור בעזרת פד/צמר גפן וסבון קלינזר הידרופילי עדין המנקה בעדינות את העור בלי לגרות את בלוטות השומן, הצעד הזה הוא סטנדרטי עבור כל שיגרת טיפוח עור כיוון שהוא עושה הבדל קבוע במראה ובהרגשה של העור, והוא חיוני בהפחתת פצעים.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כושריוסי25/10/2012
האם זה מומלץ לאנשים שעושים כושר מידי יום?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר acnegon
יוסי25/10/2012האם זה מומלץלאנשים שעושים כושר מידי יום?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ראקוטןדניאל09/10/2012
נטלתי ראקוטן לפני חצי שנה ונכנסתי להריון בדיוק שהתנקתי חצי שנה האם זה בסדר וזה מספיק אני לא יודעת אני מפחדת??
ראקוטן - תגובה
יפית כהן11/10/2012דניאל שלום וברוכה הבאה לפורום!
רואקוטן (Isotretinoin), שהינו למעשה נגזרת של ויטמין A והשייך למשפחת הרטינואידים נרשם ע"י רופאים בד"כ למצבים בהם האקנה לא הגיב או כמעט שלא הגיב לתרפיית טיפול אחרת. ו/או נרשם למצבים בהם האקנה הינו מפושט ושכיח באזור הפנים, כתפיים, צוואר וגב עם מאפיינים של פצעים ציסטים ו/או נגעים נודולריים.
אחת מתופעות הלוואי הידועות לתרופה זו הינה טרטוגניות (Teretogenic), קרי, היווצרות מומים לתינוק (Birth Defects). על כן, התרופה אסורה לנטילה בזמן הריון והנקה.
התרופה מקוטלגת בקטגוריה X, ע"פ ארגון המזון והתרופות האמריקאי (FDA). כלומר תרופה השייכת לקבוצת תרופות האסורות לשימוש בהריון.
הזמינות הביולוגית של תרופה זו במחזור הדם משתנה ותלוייה במינון, תדירות השימוש ותקופת השימוש, שכן, ישנם מטופלים הנוטלים מינון של 40 מ"ג ויותר ליום ויש הנוטלים 10 מ"ג ליום תלוי בחומרת האקנה ומשקל הגוף.
במקרה של נטילת תרופה זו ובמידה ויש מחשבה להיכנס להריון עם תום השימוש בתרופה זו קיימת העדפה ברורה בישראל לקחת טווח בטחון של מס' חודשים בד"כ עד שלושה למרות שההנחיה הרשמית על פי מנהל התרופות האמריקאי הינה שימוש באמצעי הגנה במשך חודש ימים מיד עם תום נטילת התרופה.
כך שבהתייחס לשאלתך חצי שנה זהו זמן סביר. אציין עוד כי גם טיפולים קוסמטים מבוצעים רק כחצי שנה עם תום הפסקת השימוש בתרופה שכן תרופה זו גורמת לשבריריות העור . בכל מקרה במקרה של ספקות, תמיד תוכלי להיוועץ עם הרופא המטפל.
לשאלות נוספות, תוכלי ליצור עימי קשר.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה
דניאל11/10/2012תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלות לגבי מינוציקליןהדר08/10/2012
שלום, אני התחלתי השבוע לקחת מינוציקלין 50 מ"ל כתוספת לטיפול פוטו טארפי שאני עושה לפנים (פעם שנייה).
בעבר כבר השתמשתי באנטיביוטיקה הזו אבל הייתי בת 14, כיום אני בת 17, לוקחת גלולות ויוצאת לפעמים לשתות עם חברות.
השאלות שלי הם כאלה:
1) מותר לשתות אלכוהול עם נטילת המינוציקלין? גם אם זה רק בירה וכדומה?
2) הבנתי שהמינוציקלין יכול להביא ליציאות רכות או שלשולים וזה יכול לפגוע ביעילות הגלולה, אבל אם ו.. אין לי יציאות רכות, המינוציקלין עדיין מוריד מיעילות הגלולה?
3) אם אני לוקחת את הכדור כחצי שעה לפני הארוחת ערב, זה בסדר?
תודה רבה :)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
שאלות לגבי מינוציקלין - תגובה
יפית כהן13/10/2012* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צלקות אקנהדן05/10/2012
אני אחרי שלוש שנים שסבלתי מאקנה חריף במיוחד ,הסיבה היחידה הייתה היא שלא הלכתי לטיפול קומטיקאית בכלל ,בחיים לא חשבתי שזה הפתרון ,ירד לי אחרי שני טיפולים 80% מהאקנה ב"ה ,אבל אני כמו כל נער ממורמר שסבל מזה בתיכון מאוד ובאימונים בכדורגל נגעתי בפצעים וגרמתי לצלקות שונות ונראות לעין ,השאלה היא ,האם טיפול של ניקוי פנים שהוא אם כמה חומרים ופילינג יוכל להוריד לי בעתיד (כל חודש טיפול) את הצלקות או לפחות להסתיר אותם קצת ? או אם לא מה אני צריך להגיד לקוסמטיקאית שלי שתעשה לי כדאי שזה יעבור לי בעתיד (מאמין שזה לוקח שנה או פחות ) ,אתן מבינו יותר ממני והיייתי רוצה לקבל ממכם המלצה שתוכל לעזור לי (בנתיים הניקוי פנים הוריד לי 80 % מהפצעים נותר לי טיפה אדמומיות והצלקות זהו ) .
תודה רבה שבת שלום וחג שמח לכם .....* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
צלקות אקנה - תגובה
יפית כהן11/10/2012דן שלום וברוך הבא לפורום!
בהתייחס לשאלותייך, אדגיש תחילה כי הנני שמחה על כי טיפולי הפנים הניבו שיפור משמעותי במצב העור. אציין בנוסף, כי מחקרים חדשים שנערכו בתחום האקנה עם התפתחות הביוטכנולוגיה שהינו תחום יחסית חדש של מחקר ופיתוח העושה שימוש בידע ביולוגי לצורך ייצור מוצרים בתחום הרפואה והקוסמטיקה וכמובן קדמת הרפואה וטכנולוגיות של מזעור חלקיקים/ ננוטכנולוגיה ושיפור מנגנוני ההובלה של חומרים ומרכיבים פרמקולוגים לתוך העור במדוייק לאיבר המטרה (Delivery System).
שימוש של חומרים פרא רפואיים ושילובם עם טכנולוגיות חדשות ומתקדמות (פוטותרפיה), העושות שימוש במכשור הפולט אורכי גל שונים והמטפל בגורמים האחראים להתהוות מחלת האקנה. כל אלה ואחרים מהווים כלים חשובים בידיה של הקוסמטיקאית לטיפול באקנה ואפילו במצבים הקשים יותר- כלים אשר עד לפני מס' שנים לא היו קיימים כלל ומשכך גם התוצאות.
הפרוטוקול הטיפולי אשר נקבע ע"י הרופא ו/או הקוסמטיקאית המתמחה בנושא מושתת בעיקר על ההיסטוריה הרפואית של המטופל, אנמנזה של נגעי העור, חומרת האקנה, זמן ריפוי הפצע,פיגמנטציות וכתמים שלאחר הפצע,הצטלקויות ואזור הופעת הנגעים.
אציין באותה נשימה כי מצבים קשים ביותר של אקנה ובעיקר פצעים או נגעים פוסטולרים ונודולרים באזור הפנים צוואר וגב הצריכו והגיבו לטיפול תרופתי סיסטמי/ בליעתי.
לעומת זאת מניסיוני אציין כי טיפול תרופתי טופיקלי/משחתי ו/או שימוש בתכשירים טופיקלים שאינם מצריכים מרשם רופא בשילוב עם טיפולים המבוצעים בקליניקה הרפואית נותנים מענה מצויין למצבים הקלים יותר של אקנה.
בהתייחס לשאלותייך לגבי הטיפול בצלקות בעור ומאחר והנני נשאלת לא פעם מהו הטיפול האולטמטיבי לטיפול בבעיה זו ובהסתייגות כי לא איבחנתי את עור פניך אדגיש כי טרם הטיפול בצלקות יש לפתור את בעיית הופעת הפצעים שכן ריפוי לא תקין של פצע עלול להותיר את הפנים עם הצטלקויות.
שנית, ורשמתי על כך בפורום יש לאבחן את סוג הצלקת שכן הטיפול בצלקות הינו טיפול מערכתי המשלב בד"כ יותר מתרפיית טיפול אחת או מכשור אחד.
כעקרון, שימוש בפילינגים שטחיים המותרים לקוסמטיקאיות ובחירה של פילינג בהתאם לסוג הצלקת פרוצדורה הנעשת בקליניקה רפואית למעשה טובה רק לעידון פני המתאר של הצלקת וחידוש רקמת העור. אך זו אינה מעלימה את הצלקת!
חשוב להדגיש כי עידון צלקות אינו מתקבל מכל פילינג המבוצע ע"י קוסמטיקאית גם אם זה מבוצע במסגרת טיפול פנים חודש בחודשו! יש לברר מהו סוג החומר והמרכיב הפעיל בפילינג?האם הפילינג גורם לאקספוליאציה/קילוף העור?
פיליניג עמוק (פנול)לדוגמא, המיועד לצלקות עמוקות יותר מבוצע ע"י רופא בד"כ בביה"ח שכן פילינג זה הינו קרדיוטוקסי היכול לגרום לשינויים בקצב הלב.
שימוש בגלילת מחטים למטרת פציעה מבוקרת מיקרוסקופית של העור אף היא ומנסיוני מעדנת עד מאד צלקות פוסט אקנתיות. קיימות טכנולוגיות נוספות המבוצעות בד"כ רק ע"י רופאים ועל כך ארשום בהמשך בהרחבה, אך כאמור כפי שציינתי חובה לאבחן את סוג הצלקת(קיימים שלושה סוגים של צלקות אטרופיות המכונות גם חטטים) ובהתאם לתשאל את המטופל לגבי תאום ציפיות.
לשאלות נוספות, תוכל ליצור עימי קשר
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהצלקות אקנה - תגובה
איריס לוי12/10/2012שלום רב דן,
אין ספק כי תופעת האקנה/פצעי הבגרות מהווה מיטרד ומקור לסבל פיסי וריגשי כאחד בעיקר בגיל הנעורים. ברוב המקרים, טיפול כללי ומקומי נכון במוקדים הדלקתיים ימנע סיבוכים ויביא להבראה שלמה. אולם, הזנחת התופעה ועל אחת כמה וכמה טיפול לא נכון ו/או רשלני, עלולים לגרום לסיבוכים ולכיעור ניכר של הפנים והגוף ולנזקים בלתי הפיכים דוגמת "חורים" בעור, צלקות מכוערות כתמים וכד'.
צלקות אקנה נגרמות כאשר הדלקת נמצאת לא רק בדרמיס העליון (שכבת העור השנייה המכילה בעיקר רקמת חיבור), אלא גם בדרמיס הבינוני והעמוק והיא איננה נעצרת או מטופלת בזמן. לכן, מודעות לבעיה, טיפול מיידי ונכון במוקדים המוגלתיים, עשוי להקל משמעותית את הסבל מהתופעה, למנוע החמרה של הדלקת ונזקים קוסמטיים ונפשיים רבים בעתיד.
במקרים של אקנה קשה יתכנו הצטלקויות ויוותרו חטטים בעומקים שונים, כתוצאה מחסר של רקמה על פני העור.
טיפול בטכנולוגית פוטותרפיה בשילוב עם תכשירים פרא-רפואיים הוא בגדר בשורה והתקדמות אמיתית. הדור החדש לטיפולי צלקות לאחר אקנה המהווה חלופה הולמת לטיפולים האגרסיביים הניתנים כיום, המספקת מענה הן ברמה של יכולת לטפל בכל סוגי הצלקות והן במזעור תופעות הלוואי .
מדובר בטכנולוגיה שאיננה פולשנית והינה קלה לביצוע, היכולה לתת תוצאות מרשימות בטיפול בצלקות אקנה, כל זאת ללא הטראומה הקשה הכרוכה בטיפולים האחרים כגון, שיוף העור, פילינג כימי עמוק, ניתוח לכריתת הצלקת והזרקות מילוי לצלקות.
טכנולוגיה המבוססת על אור וחום בשיטות של לייזר / אור / תדרים, המסוגלת לגרות יצירת קולגן בבסיס הצלקת וסביבתה ובכך לגרום לטישטוש הצלקת ועור פנים חלק יותר ומאוזן.
לצערי פילינג, או טיפולים שגרתיים בלבד הנעשים ע"י קוסמטיקאית אין ביכולתם לתת מענה איכותי בטיפול בצלקות אקנה.
שבת שלום וסוף שבוע נעים,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה לך באמת
דן14/10/2012אני בימים הקרובים יתקשר אלייך וישאל עוד כמה שאלות ,תודה רבה על המכתב
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כתמים באזור הלחיים כתוצאה מאקנהאורית בן יהודה04/10/2012
שלום רב
אני בת 28 בריאה
יש לי קצת כתמים באזור הלחיים כתוצאה מאקנה בעבר
ולעיתים קרובות מאוד יוצאים לי פצעים באיזור הלחי והסנטר
וזה נורא מפריע לי
הלכתי לרופאת נשים לקחת גלולות בפעם הראשונה
והיא נתנה לי הורמנט אבל נתנה את זה בלי כל קשר לאקנה ושיעור יתר אמרה שגלולות לא קשור לזה
בכל אופן ההרמונט לא עשה לי טוב עשה בחילות וכאבי ראש ובטן אז הפסקתי לאחר שבועיים
האם יש גלולה מומלצת במיוחד
לבעיה של אקנה ושיעור יתר
תודה אני ממש אשמח לקבל תשובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ניקוי
אורנה11/10/2012היי,
הכי חשוב, בלי קשר לגלולות, כדי להמנע מהופעת פצעונים זה לשמור תמיד על עור הפנים נקי, ולהקפיד פעמיים ביום - בוקר וערב לנקות את הפנים..
אני נגיד בדרך כלל משתמשת בקרם ניקוי של סבוקלם, כי זה מתאים לעור הרגיש שלי, וזה עושה את העבודה.
את יכולה גם לשים מסכה מידי פעם.
אישית אני לא הייתי ממליצה לך לרוץ לגלולות, זה לא כלכך בריא להתעסק עם ההורמונים לדעתי.
בהצלחה (:
-אורנה-* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאקנה
נועה11/10/2012יש מצבים של אקנה שניקוי פנים וכל תכשיר כזה או אחר לא משפיעים לצערי.. גם אני פניתי לגלולות אחרי שניסיתי לא מעט תכשירים, אני בת 23 על פמינט כבר שנה בערך, התחלתי לראות שיפור משמעותי אחרי 3 חודשים של שימוש בגלולות, מניסיון שלי יכולה להמליץ לך עליהן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
אקנה - תגובה
יפית כהן13/10/2012מוריה שלום וברוכה הבאה לפורום!
טיפול הורמונלי כדוגמת גלולות נגד הריון ניתן בד"כ לנשים עם אקנה אשר לא הגיב בד"כ לתרפיית טיפול קונבנציונלית/שגרתית ו/או כאשר יש חשש לפעילות היפראנדרוגנית
(Hyperandrogenism), קרי ייצור והפרשה עודפת של הורמונים אנדרוגנים גבריים המתבטאת בין היתר בשעירות יתר.
במידה ויש חשש לפעילות הורמונלית עודפת מומלץ לבצע הערכה/בדיקה אנדוקרינית (Endocrine evaluation), המתבטאת בין היתר בבדיקות דם הורמונליות כדוגמת:
א.הורמון מגרה זקיק/הורמון מעורר גופיף צהוב האחראי גם על גירוי הביוץ- LH/FSH
ב.טסטוסטרון/טוטל טסטוסטרון- Free testosteron/Total testosterone
ג.Dehydroepiandrosterone sulfate -DHEAS
טיפול הורמונלי במקרים של אקנה מומלץ בד"כ לשלב עם תרפיית טיפול טופיקלית משחתית כדוגמת רטינואידים או אנטיביוטיקה סיסטמית/פומית תלוי בחומרת האקנה ובסימפטומים הקיימים וסוג הנגעים אך כאמור מומלץ להתייעץ עם הרופא המטפל.
גלולות נגד הריון בד"כ מכילות מרכיב בשם אסטרוגן (Ethinyl estradiol) וופרוגסטרון.
גלולות הניתנות לטיפול באקנה ובשעירות יתר (Hirsutism), הינן גלולות בד"כ
מהדור השלישי המכילות מינונים נמוכים של אסטרוגן. גלולות כדוגמת יאסמין- Yasmin
המכילות ethinyl estradiol במינון של 30 מיקרוגרם ומרכיב פרוגסטיני בשם Drospirenone
גלולה נוספת הינה Yaz - המכילה אסטרוגן -Ethinyl estradiol במינון של 20 מיקרוגרם
ו- drospirenone במינון של 3.0mg
גלולה נוספת מהדור הישן הינה דיאנה -Diane המכילה אסטרוגן במינון 50/35 מיקרוגרם ומרכיב פרוגסטיני בשם: Cyproterone acetate
Drospirenone-הינו מרכיב חדש יחסית של פרוגסטון בעל פעילות אנטי אנדרוגנית ואנטי מינרלוקורטיקואיד(הורמונים הנוצרים בקליפת בלוטת יותרת הכליה) והניתן למצבים של אקנה ושעירות יתר.
חשוב להדגיש כי טיפול הורמונלי הניתן למצבים של אקנה ושעירות יתר מעבר לגלולות המכילות Cyproterone Acetate בד"כ משלב טיפול תרופתי המכיל מרכיבים בשם Spironolactone ומרכיב נוסף בשם Flutamid. על אופן פעילותם ארשום בהמשך.
בנוסף, אציין כי נטילה של גלולות מלווה לעיתים בתופעות לוואי, על כן נדרשת "תקופת הסתגלות". בכל מקרה, במידה וקיימות תופעות לוואי יש להתייעץ עם הרופא המטפל על מנת להחליט אם להפסיק את הטיפול בגלולה או להחליפה בגלולה אחרת.
לשאלות נוספות תוכלי ליצור עימי קשר.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאקנה - תגובה
איריס לוי15/10/2012שלום רב,
בהסתייגות שלא ראיתי במה מדובר, פצעים באזור הסנטר יכולים להעיד על חוסר איזון הורמונאלי, במידה ויש חשש לפעילות הורמונאלית עודפת מומלץ לבצע הערכה/בדיקה אנדוקרינית . התסמינים הקלאסיים של התסמונת כוללים אקנה ועודף בהורמוני מין זכריים (אנדרוגניים) המביאים לשיעור יתר. התסמינים הללו שונים בין נשים באופן משמעותי במידת חומרתם .
גלולות המשמשות גם לטיפול באקנה וגם בשיעור יתר הן: דיאנה, יסמין, בלרה אסטל ועוד. יש סוגים שונים של גלולות למניעת הריון אך לא כולן מתאימות לטיפול באקנה ושיעור יתר, לכן חשוב להתייעץ עם רופא לקבלת הטיפול הנכון .
הטיפול הניתן על ידי לאקנה על רקע הורמונלי בשילוב תרופות אלה הינו טיפול מערכתי פנימי וחיצוני טיפול המהווה אלטרנטיבה לטיפול מקומי באמצעות תרופות ומשחות שלא נתנו מענה מספק לריפוי האקנה.
טיפול באמצעות מקורות אור - טיפול פוטותרפי בטכנולוגיית IPL - המומלץ ע"י רופאים. טיפול חדשני לאקנה פצעי הבגרות, פצעים פצעונים פרנוקלים, ציסטות, כתמים עור אדמומי מגורה ומגרד – סבוריאה בפנים, בבני נוער ומבוגרים המונע את הצורך בשימוש בתרופות רואקוטן ואנטיביוטיקה – מינוציקלין וללא תופעות לוואי.
התוצאות מוכיחות כי ב-99% מהמקרים נרשמה הצלחה בטיפול פוטותרפי בטכנולוגיית IPL- הטיפול הפחית את הסבל, ריפא את הפצעים, החליק העור ומנע צלקות וכתמים לאורך זמן.
קרני האור בהם משתמשים בטכנולוגיית IPL הינם קרני אור שאינם מסוכנות ואינן גורמות כל נזק לעור. אלו הם קרני אור הנראה לעין, כמו פלש של מצלמה ללא המרכיבים המסוכנים הנמצאים בקרינת השמש (אולטרה ויאולט).
טיפולי אקנה בטכנולוגיית IPL נמצאו יעילים במיוחד לצמצום ואף להשמדת הדלקת ללא גרימת נזקים או תופעות לוואי כלשהן. טכנולוגיית IPL יעילה לא רק בהשמדת הבקטריה אלא גם באיזון יצור הסבום (השומן) בבלוטות החלב. אחד מהיתרונות העיקריים בטיפול אקנה בטכנולוגיית IPL היא ההחלמה המהירה, למעט אדמומית נקודתית ולעיתים תחושת רגישות קלה שחולפת אין כל כאב או אי נעימות וניתן לחזור מיד לשגרה.
עקרון הפעולה של מכשיר ה- IPL הינו החדרת אנרגית אור חזקה ההופכת לאנרגית חום מרוכזת וממוקדת מבלי לפגוע בסביבה הקרובה.
טיפולי אקנה בטכנולוגיית IPL – קרן אור, הינו טיפול רב מערכתי פנימי וחיצוני ארוך טווח, הכולל סידרת טיפולים בהתאם לאזור ומצבו. במהלך הטיפול עובר האזור הנגוע ניקוי ניקוז חיטוי ושימור בתכשירים פרא-רפואיים והיפו אלרגניים, לשחזור ולחידוש מראה עור הפנים, המסייעים לאזן את הפרשת השומן בעור ומונעים היווצרות קומודונים (שחורים ושומנים) ופצעים חדשים לאורך זמן, בשילוב תוספי תזונה ייחודיים העובדים על הסימפטום במניעה וטיפול בנגעי עור דלקתיים, שיקום רקמת העור ומניעת צלקות, עידוד תהליכי ניקוי הגוף וחיזוק מערכת החיסון.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תופעות לוואי ברואקוטןאנה19/09/2012
שלום,
אני בת 28, התחלתי טיפול ברואקוטן. היה לי אקנה יחסית חלש רק באזור הסנטר שלאחרונה לא הגיב לשום טיפול כולל אנטביוטי, בעקבות כך הרופאה שלי נאלצה לרשום לי רואקוטן.
כבר בתחילת הטיפול כל הפנים שלי התמלאו בפצעי אקנה כואבים ומגרדים. ידוע לי כי אחת מתופעות הלוואי של התרופה היא החמרה של האקנה.
אני נוטלת את התרופה כבר קרוב לחודש ולא רואה ירידה בכמות הפצעים שמציפים את הפנים שלי, אציין כי בעבר כבר טופלתי ברואקוטן ולא הייתה לי תופעה לוואי של החמרה אלא שתוך חודש ימים התנקו פניי.
שאלה שלי כמה זמן עלולה להימשך תופעת החמרה של האקנה?
תודה מראש!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תופעות לוואי ברואקוטן - תגובה
איריס לוי21/09/2012שלום רב,
בהסתייגות שלא ראיתי במה מדובר, אקנה הינה מחלה המערבת את בלוטות החלב. בלוטות החלב מושפעות מגורמים הורמונליים אנדרוגנים המפעילים אותן להפריש חלב (שומן-סבום).
גורמים נוספים לאקנה הם התרבות של חיידקים בעיקר מסוג P-ACNE וזיהום משני עם תגובה דלקתית אימונולוגית. ואכן, אחת מתופעות הלוואי הרבות והקשות בתחילת הטיפול ברואקוטן הינה החמרה בהתפרצות הפצעים. ההחמרה באקנה הינה אינדוודואלית ונתונה לשינויים ברמת חומרת האקנה ומשך זמן הופעתה. עוד חשוב לציין שעל פי מחקרים החל מגיל 20-23 הרואקוטן לא משפיע.
לעיתים פצעים באזור הסנטר מעידים על בעיה הורמונאלית,. ניתן לפתור זאת ע"י הסדרת המחזור באמצעות אמצעי מניעה, גלולות למניעת הריון שהמרכיב הדומיננטי הוא האסטרוגן.
שימוש בגלולות למניעת הריון במינון נמוך מוכיח באופן מדעי מובהק כי הן אכן משפרות את מראה העור. כאשר מדובר באקנה במצב בינוני אמליץ על שילוב של גלולות עם חומרים טופיקליים מריחתיים, אנטי דלקתיים ואנטי בקטריאליים או שילוב של תכשירים אלה עם טיפולים נקודתיים או מערכתיים.
כ-80% מהאוכלוסיייה בין גילאי 14-38 יסבלו מאקנה בשלב כזה או אחר בחייהם, כאשר הטיפול התרופתי בכדורים ומשחות לא עוזר לכולם ולא באופן מיידי הטיפול הפוטותרפי בטכנולוגיית IPL - קרן אור המומלץ ע"י רופאים, יכול להעניק פתרון חדש ונטול תופעות לוואי .
התוצאות מוכיחות כי ב-99% מהמקרים נרשמה הצלחה בטיפול פוטותרפי בטכנולוגיית IPL – הטיפול הפחית את הסבל, ריפא את הפצעים ומנע צלקות וכתמים לאורך זמן.
מחקרים מראים כי בעזרת קרן אור באורך גל מסוים ניתן להפחית ב-80 אחוזים לעיתים גם יותר מנגעי האקנה פצעי הבגרות.
קרני האור בהם משתמשים בטכנולוגיית IPL הינם קרני אור שאינם מסוכנות ואינן גורמות כל נזק לעור. אלו הם קרני אור הנראה לעין, כמו פלש של מצלמה ללא המרכיבים המסוכנים הנמצאים בקרינת השמש (אולטרה ויאולט).
פוטותרפיה הוא למעשה טיפול באור, אשר משמש כפתרון טיפולי למגוון בעיות עור, כולל אקנה. פצעי בגרות בבני נוער ומבוגרים, סבוריאה והבהרת כתמי אקנה/פוסט אקנה בפנים ובגוף.
הרואקוטן מקטין ומצמצם את פעילות בלוטות החלב בעור, מסיר ומייבש את הקומודונים (השחורים) ופועל נגד הדלקת והזיהום הנגרמים כתוצאה מאקנה אך אינו מחסל את חיידקי האקנה P. ACNE כפי שפועל ונותן הטיפול הפוטותרפי בטכנולוגיית IPL לאקנה, פצעי הבגרות – הורס באופן סלקטיבי את חיידקי האקנה…!
הטיפול הפוטותרפי בטכנולוגיית IPL הניתן ע"י מוגבר על ידי שילוב של תוספי תזונה העובדים על הסימפטום. כמניעה וטיפול בנגעי עור דלקתיים, שיקום רקמת העור ומניעת צלקות, ריפוי ואיחוי פצעים, עידוד תהליכי ניקוי הגוף וחיזוק המערכת החיסונית. בשילוב עם תכשירים פרא -רפואיים המבוססים על חומרים פעילים ובטוחים לשחזור ולחידוש מראה עור הפנים והגוף.
לשאלות נוספות בנושא הינך מוזמנת ליצור עימי קשר ישירות לנייד, גמר חתימה טובה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאקנה
שיראל23/09/2012בהמשך למה שהד"ר כתבה, האם באמת ניסית גלולות נגד הריון? אני סובלת מאקנה קל והתחלתי טיפול בגלולות (פמינט) לפני 3 חודשים והיום הפנים שלי כמעט חלקות לגמרי, כך שאם לא ניסית זה עדיף על הראוקטן ותופעות הלוואי שהוא גורם
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אקנגוןא17/09/2012
שלום,
אני מעוניין לקחת את התרופה אקנגון, האם היא מומלצת מניסיון של מישהו?
האם היא פוגעת פיזית בגוף?
האם מותר לשתות אלכוהול במהלך הטיפול?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
דוד21/10/2012שלום גם אני עכשיו סובל מפצעי האקנה והתחלתי לקחת את האקנגון לפני 4-5 ימים .. התרופה לא פוגעת בכלום אין לה תופעות לוואי וגעדיף שלא לשתות אלכוהול במהלך הטיפון .. ואני חייב להגיד לך שבמשך ה5 ימים האלה אני מרגיש שיפור גדול הפצעים מקטינים מיום ליום .. ביומיים הראשונים צמחו לי המון פצעים מוגלתיים צהובים כאלה .. אבל עם הזמן זה עובר.. ואני ממליץ לך לך על האקנגון ! (:
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלהמנע מכדורים
אורנה18/11/2012אני חושבת שמי שאין לו הרבה מידי חצ'קונים עדיף לו להמנע משימוש בכדורים, עדיף כמה שפחות לשחק עם הגוף בדברים האלה...
אני ממליצה להשתמש במסכה זיטאאאוט של סבוקלם, אצלי זה עשה פלאים.
מצרפת סרטון ביוטיוב של מישהי שהעלתה ביקורת על המוצר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אקנה בגיל 30טום09/09/2012
עדיין מופיעים לי פצעונים לפעמים
בעיקר באזור הסנתר
האם זה נורמלי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אקנה בגיל 30 - תגובה
איריס לוי12/09/2012שלום רב,
בהסתייגות שלא ראיתי במה מדובר, תופעת האקנה אופיינית לכ-80% מאוכלוסיית המתבגרים. אקנה יכולה להופיע אף בגיל 9 ולהמשיך עד גילאי 35-40. מסתבר כי אקנה אינה תוקפת מתבגרים בלבד...!
ברוב המקרים מקורה של תופעת ה"אקנה" בחוסר איזון הורמונלי בגוף. חוסר האיזון ההורמונלי נפוץ בעיקר בתקופות השינויים ההורמונליים האופייניים לגיל הנעורים. אולם, חשופים לתופעה לא פחות, אנשים בתקופות של עצבנות וחרדה, (למתחים נפשיים השפעה ניכרת על האיזון ההורמונלי). במקרים מסוימים מופיעה תופעת ה"אקנה" גם כסימן מלווה למחלות פנימיות שונות או בעקבות טיפולים תרופתיים המפרים את האיזון ההורמונלי והיא עלולה להימשך עד שנות הארבעים.
לעיתים פצעים באזור הסנטר מעידים על בעיה הורמונלית. שינויים הורמונליים מאיצים ומעודדים ייצור מוגבר של סבום (חלב, שומן המופרש מהעור) וכשתאי העור חסומים חיידקי הP.ACNE מתרבים ומשגשגים וכתוצאה מכך נוצרים הנגעים. ניתן לפתור זאת ע"י הסדרת המחזור באמצעות אמצעי מניעה, גלולות למניעת הריון שהמרכיב הדומיננטי הוא האסטרוגן.
שימוש בגלולות למניעת הריון במינון נמוך מוכיח באופן מדעי מובהק כי הן אכן משפרות את מראה העור. מלבד ההשפעה לטובה על עור הפנים ומלבד יעילותם המוכחת בתחום הזה, יודעים היום הרופאים לומר בוודאות כי מלבד מניעת הריון, מניעת ציסטות בשחלות, מניעת דלקות באגן והפחתת הסיכון למחלה שפירה בשד, יש לגלולה יתרון ניכר בהפחתת שיעור יתר בפנים ובגוף ושיפור במצב נגעי האקנה.
כאשר מדובר באקנה במצב בינוני אמליץ על שילוב של גלולות עם חומרים טופיקליים מריחתיים, אנטי דלקתיים ואנטי בקטריאליים או שילוב של תרופות אלה עם טיפולים נקודתיים או מערכתיים.
טיפול פוטותרפי בטכנולוגיית IPL - קרן אור (טיפול המומלץ ע"י רופאים). התקדמות הטכנולוגיה כיום, מאפשרת להגיע לתוצאות לא רק בטיפול אלא גם בתופעות הנלוות לאקנה, בריפוי, הבהרת הכתמים (חומים/אדומים) ושיפור משמעותי בצלקות.
אחד מהיתרונות העיקריים בטיפול בטכנולוגיית IPL היא ההחלמה המהירה למעט אדמומית נקודתית ולעיתים תחושת רגישות קלה שחולפת אין כל כאב או אי נעימות וניתן לחזור מיד לשגרה.
הטיפול הניתן ע"י בטכנולוגיית IPL הינו טיפול רב מערכתי, פנימי וחיצוני ארוך טווח הכולל סידרת טיפולים בהתאם לאזור ומצבו בשילוב תכשירים היפו אלרגניים ופרא-רפואיים לשמר את המצב עם תוספי תזונה ייחודיים העובדים על הסימפטום במניעה וטיפול בנגעי עור דלקתיים, שיקום רקמת העור ומניעת צלקות, עידוד תהליכי ניקוי הגוף וחיזוק מערכת החיסון.
כתבות נוספות ומידע רב בנושא ניתן למצוא באתר הבית שלי,
חג שמח ושנה טובה,
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רוקאטן והורדת שיערגל01/09/2012
מה הסיבה לכך שלא מומלץ להוריד שיער במהלך טיפול ברוקאטן חוץ מעם סכין?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רוקאטן והורדת שיער - תגובה
איריס לוי02/09/2012שלום רב גל,
זו שאלה המעסיקה רבים המטופלים ברואקוטן.
השפעות רואקוטן על העור כוללות הידקקות העור והשיער, שבירות ויובש של העור, גרד, פריחה, התרפאות לא תקינה של פצעים, ומגוון פריחות והצטלקויות. יש סיכון מוגבר לכוויות שמש ויש להימנע מחשיפה ממושכת לקרינת UV או קרני שמש.
ההמלצה הגורפת היא לא לערוך מניפולציות עוריות במשך שנה מטיפול ברואקוטן. ספציפית לגבי הרחקת שיער, לאור הסיכון להצטלקויות, שינוי בפיגמנטציה, וכוויות.
לכן , מומלץ, להימנע מהסרת שיער בשעווה לפחות עד שישה חודשים מתום הטיפול. היובש שנגרם על ידי הרואקוטן הוא בכל הגוף ובהסרת שיער בשעווה החשש הוא לקילוף של העור.
בהצלחה,
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם בדיכאון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)