פורום אקנה, צלקות פצעי בגרות - יש לך שאלה?

מנהל הפורום

יפית כהן
יפית כהן
053-4877791
הוספת הודעה לפורום

תמונה
לקביעת תור אצל יפית כהן
053-4877791 ללא פרסום בפורום

• פצעי בגרות או שלא???
    סיון
    03/09/2013

בוקר טוב...
    יש לי בעיה שמאוד מדאיגה אותי ומציקה לי
    אני בת 24 , ואני חושבת שכבר עברתי את גיל ההתבגרות .
    בכמה חודשים אחרונים התחילו לצאת לי פצעים בסנטר. ממה שקראתי באינטרנט זה קומדונים או משהו כזה. זה לא מופיע כפצע זה מופיע כמו שומן או שחור רק כשמתקרבים נוגעים וזה קטן ועם הזמן זה מתחיל להיתפתח לפצע וגודל ונהיה ראש לבן וכואב. אני חייבת לציין שלעולם לא סבלתי מפצעים , לא גנטיקה ולא משהו בסגנון.
    אני לא מהבחורןת עם הפנים החלקות שלעולם לא יוצא להם פצעים. לפעמים היה יוצא פצע פה ושם לפני מחזור בלחי כזה יותר קרוב לשיער, פצע אדום והיה לוקח המון זמן לעבור כי אני עם פנים מאוד רגישות ונוטות לאדמומיות יותר. אבל הפצעים שהיו יוצאים לי בל לפוצץ אותם היו משאירים לי קצת צלקת אדומה ועם הזמן היה עובררר.
    אך בסנטר לעולם לא היה ולא בתדירות כזאת , אחד עובר יוצא עוד אחד וכמעט כל פצע משאיר סימן אדמדם.
    יש לי פנים בעייתיות ומאוד רגישות , בחורף סובלת מיובש נוראי ובקיץ פתאום במקומות מסוימים זה יבש ובמקומות אחרים שומני.
    אני לא משתמשת בסבון קבוע אלא בסבון מוצק של ״דאב״. תמיד היה לי פחד להשתמש בכל סבון שלא יחמיר את היובש או משהו כזה. ואני משתמשת בחלב פנים של חברת ״גאיה״ מוצרים מינרליים .
    אני חייבת לציין שאני נוטלת גלולות מינס בערך 7 שנים עם הפסקות ונוטלת כדורים ״אריוס״ לאלרגיה פעמיים ביום. והבנתי שגם סטרואידים עושים פצעים. האם זה נכון?
    כשביקרתי אצל רופאת עור לראשונה בגלל פצעים הביאה לי ״זינדקלין״ ו״רטאויט״ . השתמשתי בזנדקלין והוא יחסית עוזר נקודתי אבל העור נורא מגרד אחרי השימוש בו
    את הרטאויט לא ניסיתי כי אני מפחדת מכך המשחות שמקלפות . העור שלי נורא רגיש וזה בטח ישפיע עלי לא טוב
    שמעי על לקטופיל מוס טיפולי. האם הוא יתאים לי?
    יש גם לקטופי יאנג. אבל אני לא יודעת אם בגיל שלי יתאים לי יאנג
    אשמח אפ תעזרי לי ותייעצי לי
    חג שמח

ליצירת קשר עם מנהל הפורום:
    יפית כהן - 053-4877791

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    פצעי בגרות או שלא???

הוספת תגובה

תמונה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• פצעי בגרות או שלא??? - תגובה

יפית כהן
    07/09/2013

סיוון שלום וברוכה הבאה לפורום,

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

תמונה

• פצעי בגרות או שלא??? - תגובה

איריס לוי
    09/09/2013

שלום סיון וברוכה הבאה לפורום,

מסתבר כי אקנה אינה תוקפת מתבגרים בלבד, 80% מגילאי שנות העשרה ומאוחר יותר גם נשים וגברים סובלים מהתופעה בדרגות חומרה שונות, בגיל מבוגר האקנה נוטה להופיע כאקנה קשה ועיקשת עם נגעים עמוקים וכואבים יותר, מה שהופך את הבעיה מבעיה פיזית – פיזיולוגית לבעיה חברתית. מעבר להשפעה האסתטית, ישנה גם השפעה על הדימוי העצמי , השלכות חברתיות והתנהגויות המהוות מטרד ומקור לסבל פיסי ורגשי כאחד, מבוכה רבה וחוסר בטחון.

הסיבות לאקנה בגיל מבוגר הן רבות ומגוונות: עצבנות חרדה ומתחים נפשיים, שימוש בתכשירים קוסמטיים המכילים מרכיבים שומניים (אקנה קוסמטיקה) ומוצרי שיער לטיפול ועיצוב השיער אף הם עלולים להביא ליצירת קומודונים (שחורים, שומנים) , בעיות של עודף רעלים בגוף, כולסטרול, תזונה לקויה, בעיות במערכת העיכול, גנטיקה, חיידקים P.ACNE. הממוקמים בתוך בלוטות החלב, בלוטות השומן, אלה מתרבים במהירות וגורמים לתגובה דלקתית המופיעה בצורות של נגעים מוגלתיים עמוקים וכואבים בדרגות שונות המותירים אחריהם כתמים אדומים/חומים תופעה ידועה המכונה פיגמנטציה שלאחר דלקת. בהם ניתן לטפל בעזרת קרמים מבהירים, מדכאי יצור פיגמנט המלנין, טכנולוגיית IPL , ופילינג כימי שטחי.

ובהסתייגות שלא ראיתי במה מדובר לעיתים, אותם התופעות המתוארות, ציטוט: "יש לי פנים מאוד רגישות ונוטות לאדמומיות יותר, יש לי פנים בעייתיות ומאוד רגישות , בחורף סובלת מיובש נוראי ובקיץ פתאום במקומות מסוימים זה יבש ובמקומות אחרים שומני" גמר צטט. ניתן לאפיין כסבוריאה הבעיה שכיחה בגיל ההתבגרות וגם בגילאים בוגרים יותר ולעתים היא מופיעה בשילוב עם נגעי האקנה.

הטיפול בסבוריאיה בפנים נעשה בשילוב עם טיפולים במכון להרחקת שכבות השומן באזור הנגוע וטיפול יום יומי עם תכשירים מרגיעים בעלי מרקם קליל על בסיס מימי, אנטי בקטריאליים ואנטי פטרייתיים המונעים התפתחות של הבקטריה ומחזקים את מנגנון ההגנה הטבעי בעור, בתוספת של חומצת השומן גאמה לינולאית מסוג אומגה 6 הידועה בפעילותה להפגת מצבים דלקתיים וככלי עזר חשוב לשמירה על בריאות העור ורמת הלחות בו.

לכן יקירה, היות וטיפול עצמי שגוי ו/או לא זהיר עלול לגרום לנזק עתידי רב עד כדי צלקות וכיעור הפנים, אמליץ לך לפנות לקוסמטיקאית מקצועית, פרא רפואית המתמחה בטיפול בעור אקנתי, אשר תאבחן את התופעה, תמליץ על הטיפול הנכון בעזרת התכשירים המתאימים, תדריך אותך לטיפול עצמי יום יומי ותדע לכוון אותך אם ובאיזו תדירות עליך לעבור טיפול קוסמטי יסודי יותר בהתאם לסוג העור ומצבו.

ולאקנה שאינה מגיבה לטיפול עם תכשירים מקומיים סיסטמתיים אמליץ לשלב טיפול בטכנולוגיית IPL טיפול המומלץ ע"י רופאים ומתבסס על טיפול מערכתי יעיל במיוחד לצמצום ואף להשמדת חיידקי האקנה P. ACNE ללא גרימת נזקים או תופעות לוואי כלשהן. לצערי לא ניתן לשפר את מרקם העור רק עם לקטופיל,
    חתימה טובה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

תמונה

• פצעונים בטוסיק
    מעיין
    14/08/2013

מה עושים עם פצעונים שמופיעים באיזור הטוסיק בעיקר?
    אני בת 16 וממש מתביישת מהתופעה הזאת.

תודה על העזרה.

יפית כהן - 053-4877791

לקביעת תור
    סגירה
    פצעונים בטוסיק

הוספת תגובה

תמונה

• פצעונים בטוסיק - תגובה

איריס לוי
    20/08/2013

שלום רב מעיין וברוכה הבאה לפורום,

ברוב המקרים מקורה של תופעת האקנה, פצעי הבגרות בחוסר איזון הורמונלי בגוף. חוסר האיזון ההורמונלי נפוץ בעיקר בתקופות השינויים ההורמונליים האופיניים לגיל הנעורים.

בגיל ההתבגרות אין כמעט הבדל בין נערים לנערות בעצם היותם חשופים לתופעה, בצורה בה מופעים הפצעים, הפצעונים או בנזקים העלולים להיגרם עקב הזנחה או טיפול לא נכון בעור.

נגעי האקנה מופיעים בעיקר באזורי הגוף העשירים בבלוטות חלב, בלוטות שומן, אזורים אלו כוללים את הפנים החזה, והגב, אך אין זה מן הנמנע שהתופעות הללו תופענה גם במוקמות אחרים בגוף – כמו בישבן, אזור מוסתר ופחות חשוף הנוטה להיות פחות מטופל כי לא רואים אותו!

ובהסתייגות שלא ראיתי במה מדובר, יתכן ואת סובלת מפוליקוליטוס – דלקת זקיק השערה. זיהום של זקיק השיער ע"י חיידקי סטאפילוקוק מסוג קואגולז-שלילי הנגע הקל ביותר מכונה בלעז Folliculitis ,

מדובר בהצטברות קטנה של מוגלה (אבצס) באזור זקיק השיער.הזיהום נגרם עקב נזק באזור זקיק השיער (האזור בעור ממנו צומחת השיערה) המאפשר לחיידק לחדור עמוק יותר לרקמות במקום. במצב של פוליקוליטיס יש מעורבות קלה בלבד של הרקמות באזור וניתן לראות אודם מקומי קל שילווה לעיתים קרובות בגרד או תחושה לא נעימה. וסה"כ הנגע מזכיר מעט פצע בגרות קטן והוא יכול להתרחש למעשה בכל מקום בו קיימות שערות.

בשני המקרים הגישה הרפואית הרווחת כיום הוא טיפול ע"י משחה אנטיביוטית מקומית או טיפול אנטיביוטי פומי (דרך הפה) או טיפול בשילוב רואקוטן.למרות יתרונותיה של התרופה, היא אחת האופציות האחרונות שרופאים מציעים לטיפול באקנה וזאת בגלל תופעות הלוואי הרבות והרציניות שלה.

במקרים שאינם מגיבים לטיפולים הרפואיים אמליץ על טיפול חדשני בטכנולוגיית IPL - קרן אור, גם באזור הישבן, המתבסס על טיפול מערכתי פנימי וחיצוני, לצמצום ואף להשמדת חיידקי האקנה P. ACNE הגורמים לאותם הנגעים, ללא גרימת נזקים או תופעות לוואי כלשהן.

יתרונה הגדול של טכנולוגיית IPL בטיפול כוללני ויסודי, שאינו פולשני, יעיל ואטרקטיבי לטיפול באקנה דלקתית.

הטיפול נעשה בשילוב עם תכשירים המבוססים על חומרים טבעיים אנטיספטיים דוגמת: קמפור, מנתול, תחמוצת האבץ, רטינול, המשפרים את מרקם העור ומעודדים את התהליך הטבעי של חידוש העור, וכן רכיבים צמחיים הידועים כאנטי-דלקתיים ואנטי-בקטריאליים, המסייעים להפחית את כמות הקומודונים באופן ניכר ולצמצם את התדירות והעוצמה של התפרצות האקנה. תכשירים המאושרים ע"י משרד הבריאות ומתאימים לאקלים הישראלי.

ולסיום ישנה חשיבות רבה לשמירה על אורח חיים בריא. הקפדה על תזונה נכונה ומאוזנת. מומלץ להימנע בתקופה זו מאכילת מזון עמילני, מטוגן וממותק יועדפו על פניהם ירקות, פירות טריים ושתייה מרובה של מים. שמירה על היגיינה ולבישת ביגוד מאוורר. בעדיפות מכותנה. לא לשפשף את האזור ולנגב אחרי מקלחת בטפיחות קלות.

בהצלחה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

תמונה

• פצעונים בטוסיק - תגובה

יפית כהן
    07/09/2013

מעיין שלום וברוכה הבאה לפורום,

פיצעונים בטוסיק הינם תופעה שכיחה למדי הנראית תדיר הן בקרב צעירים והן בקרב מבוגרים או מתבגרים.

בהסתייגות שלא איבחנתי את עורך אציין מניסיוני כי שימוש בתכשירים טיפוליים המגיעים בתצורה של טונר (מי פנים), והמכילים חומצה סיליצילית ו/או תכשירים המכילים חומצות פרות כדוגמת חומצה גליקולית, יכולים לתת מענה מצויין לתופעת עור זאת.

בנוסף, שימוש בתכשיר הניתן בד"כ למצבי אקנה כדוגמת רטאווית או לוקאסיד שהינם תכשירים למריחה טופיקלית והמכילים חומצה רטינואידית הידועה בשם Retin - A.
    התכשיר ניתן ע"י רופא ומריחה על אזור הפיצעונים בשילוב גלגלת מחטים מיוחדת אותה מומלץ לרכוש מקוסמטיקאיות המתמחות בטיפול באקנה. מניסיוני התוצאות מצוינות ומשביעות רצון!

גלגלת המחטים לשימוש ביתי הינה מכשיר ידני אותו גוללים על פני העור. המכשיר מכיל מחטים באורך של כ- 0.2 מילימטר ו/או מחטים שאורכם 0.3 מילימטר. עצם גלילת המחטים על העור יוצרת תעלות מיקרוסקופיות בעור המאפשרות החדרה של החומר הפעיל ובכך להגביר את אפקטיביות התכשיר.

לשאלות נוספות ניתן ליצור עימי קשר.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

תמונה

• פצעי בגרות או שלא???
    דנה
    02/09/2013

בוקר טוב...
    יש לי בעיה שמאוד מדאיגה אותי ומציקה לי
    אני בת 24 , ואני חושבת שכבר עברתי את גיל ההתבגרות .
    בכמה חודשים אחרונים התחילו לצאת לי פצעים בסנטר. ממה שקראתי באינטרנט זה קומדונים או משהו כזה. זה לא מופיע כפצע זה מופיע כמו שומן או שחור רק כשמתקרבים נוגעים וזה קטן ועם הזמן זה מתחיל להיתפתח לפצע וגודל ונהיה ראש לבן וכואב. אני חייבת לציין שלעולם לא סבלתי מפצעים , לא גנטיקה ולא משהו בסגנון.
    אני לא מהבחורןת עם הפנים החלקות שלעולם לא יוצא להם פצעים. לפעמים היה יוצא פצע פה ושם לפני מחזור בלחי כזה יותר קרוב לשיער, פצע אדום והיה לוקח המון זמן לעבור כי אני עם פנים מאוד רגישות ונוטות לאדמומיות יותר. אבל הפצעים שהיו יוצאים לי בל לפוצץ אותם היו משאירים לי קצת צלקת אדומה ועם הזמן היה עובררר.
    אך בסנטר לעולם לא היה ולא בתדירות כזאת , אחד עובר יוצא עוד אחד וכמעט כל פצע משאיר סימן אדמדם.
    יש לי פנים בעייתיות ומאוד רגישות , בחורף סובלת מיובש נוראי ובקיץ פתאום במקומות מסוימים זה יבש ובמקומות אחרים שומני.
    אני לא משתמשת בסבון קבוע אלא בסבון מוצק של ״דאב״. תמיד היה לי פחד להשתמש בכל סבון שלא יחמיר את היובש או משהו כזה. ואני משתמשת בחלב פנים של חברת ״גאיה״ מוצרים מינרליים .
    אני חייבת לציין שאני נוטלת גלולות מינס בערך 7 שנים עם הפסקות ונוטלת כדורים ״אריוס״ לאלרגיה פעמיים ביום. והבנתי שגם סטרואידים עושים פצעים. האם זה נכון?
    כשביקרתי אצל רופאת עור לראשונה בגלל פצעים הביאה לי ״זינדקלין״ ו״רטאויט״ . השתמשתי בזנדקלין והוא יחסית עוזר נקודתי אבל העור נורא מגרד אחרי השימוש בו
    את הרטאויט לא ניסיתי כי אני מפחדת מכך המשחות שמקלפות . העור שלי נורא רגיש וזה בטח ישפיע עלי לא טוב
    שמעי על לקטופיל מוס טיפולי. האם הוא יתאים לי?
    יש גם לקטופי יאנג. אבל אני לא יודעת אם בגיל שלי יתאים לי יאנג
    אשמח אפ תעזרי לי ותייעצי לי
    חג שמח

יפית כהן - 053-4877791

לקביעת תור
    סגירה
    פצעי בגרות או שלא???

הוספת תגובה

תמונה

• שאלה - תגובה

יפית כהן
    07/09/2013

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

תמונה

• שאלה - תגובה

יפית כהן
    07/09/2013

דנה שלום וברוכה הבאה לפורום,

כתמים אדומים המותירים את חותמם בעור הפנים כתוצאה מפצעים הינם תופעה ידועה המכונה בשם: פיגמנטציה שלאחר דלקת ובטרמינולוגיה רפואית: Post Inflammatory Hyper Pigmantation.

תופעה זו שכיחה ביותר בקרב מי שבעור פניו אקנה ו/או הפרעות עור כדוגמת אסמה של העור, אקזמה, פוליקוליטיס (דלקת בזקיק השערה), אלרגיה, ודלקת עור כתוצאה ממגע של חומר בעור ועוד.

פיגמנטציה שלאחר דלקת הניראת ככתמים אדומים וחומים יכולה להופיע בעור הפנים של כל מי שבפניו אקנה גם אם לא נטל תרופת רואקוטן!

התייחסתי זה מכבר לתופעת עור זאת בפורום ולכן אצטט שוב חלק מתשובתי: "הפרעת עור זו מצביעה על ליקוי במנגנון הריפוי של הפצע, ונגרמת כתוצאה ממתווכים מחוללי דלקת(לויקוטרינים ותרומבוקסנים) המעורבים בתגובה הדלקתית שבעור וכן מייצור וסינתזה של פיגמנט המלנין בעור. עוצמת/חומרת הפיגמנטציה תלוייה קשר ישיר בחומרת הדלקת ולכן הפרוטקול הטיפולי יתבסס על חומרים אנטי דלקתיים וחומרים מבהירים מדכאי ייצור פיגמנט המלנין!

הפרוטוקול הטיפולי מניסיוני בטיפול בהפרעת עור זו מתבסס על מס' עקרונות חשובים ביותר:
    א. שימוש בחומרים טופיקלים/מריחתיים אנטי דלקתיים על מנת לטפל בדלקת ובאדמימות האופיינית.
    ב.יש להמנע מכל חומר או מרכיב בתכשירי קוסמטיקה הידועים כבעלי פוטנציאל לגירוי העור כדוגמת: מרכיבי בישום, מי פנים מגרים/אלכוהול, חומרים אסטריג'נטים/מכווצים כדוגמת: הממליס
    ג. שימוש במסנני קרינה מותאמים לעורות רגישים. מומלץ מרכיבים אנאורגנים מסוג Zinc Oxide או Titanium Dioxide.
    ד. סבלנות

בהתייחס לשאלתך, מומלץ להשתמש במייק אפ Oil- Free אשר אינו קומדוגני קרי, אינו סותם את נקבוביות העור (Non Comedogenic), ואשר ניתן להסירו בנקל מהעור.
    הייתי ממליצה על שימוש במייק אפ המיועד לעורות רגישים. מייק אפ משמש כשכבת הגנה נוספת מפני קרני השמש. ולכן מומלץ שיהיה לו תכונת כיסוי טובה במיוחד באזורים
    בהם נותרו בעור הפנים כתמים אדומים. במידה והמייק אפ מכיל מסנן קרינה מומלץ שיהיה זה מסנן קרינה שאינו כימיקלי! מייק אפ איכותי אינו אמור להחמיר האדמומיות.

לתשומת לבך, קרני השמש האחראיות להזדקנות המואצת של העור ולכתמי הפיגמנטציה האופיניים תורמות אף להחמרת האדמומיות הנראית על פני העור. קרני השמש המזיקות נקלטות בעור ע"י קולטנים מיוחדים וגורמות לשחרור של חומר בשם:
    (Nuclear Factor kappa B (NFkB. חומר זה אחראי על שרשרת של תהליכים אשר במהלכם משתחררים בעור חומרים מחולי דלקת המחמירים עוד יותר את האדמימות.

זוהי אחת הסיבות לשימוש טופיקלי של אנטי אוקסידנטים כדוגמת ויטמין C.
    ויטמין C במריחה על העור לפני חשיפה לשמש יכול להקטין שחרור של חומר זה.

מניסיוני בטיפול בכתמי עור הנובעים כתוצאה מפצעי אקנה, ולשאלתך קיימות פרוצדורות קוסמטיות המבוצעות בקליניקה ואשר נותנות תוצאות מצויינות בריפוי, הבהרה חידוש העור ושיפור מרקמו.

בהסתייגות שלא איבחנתי את עור פנייך אחד המרכיבים הידועים לטיפול בבעיית עור זאת הינו חומצה אזלאית.
    ניתן למצוא בפארמים השונים תכשיר בשם אקניל רוז המכיל 15% של חומצה אזלאית.
    בנוסף, מומלץ השימוש בבית בתכשיר המכיל חומצות פרות כדוגמת חומצה גליקולית
    חומצה זו מעולה לחידוש, ושיקום מרקם העור במיוחד כשמדובר בכתמים אפידרמלים שאינם עמוקים ואשר ממוקמים בשכבת העור העליונה.

בברכת שנה טובה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

תמונה

• IPL במקביל לראוקוטן
    ליויה
    21/08/2013

האם מותר לשלב את הטיפול בראוקוטן עם טיפול IPL?

יפית כהן - 053-4877791

לקביעת תור
    סגירה
    IPL במקביל לראוקוטן

הוספת תגובה

תמונה

• IPL במקביל לראוקוטן - תגובה

איריס לוי
    21/08/2013

שלום רב ליויה וברוכה הבאה לפורום,

זו שאלה המעסיקה רבים מהמטופלים ברואקוטן.
    השפעות רואקוטן על העור כוללות הידקקות העור והשיער, שבירות ויובש של העור, גרד, פריחה, התרפאות לא תקינה של פצעים, ומגוון פריחות והצטלקויות. יש סיכון מוגבר לכוויות שמש ולכן מומלץ לא להיחשף לשמש לפרק זמן ממושך.

בזמן חשיפה לשמש יש להשתמש בלבוש מתאים, כובע, משקפיי שמש, קרם הגנה עם מקדם הגנה מספר 15 או יותר נגד קרינת UVA ו־ UVB.

ההמלצה הגורפת היא לא לערוך מניפולציות עוריות במשך שנה מטיפול ברואקוטן. בכל צורה שהיא. ספציפית לגבי הסרת שיער, או טיפולי אקנה לאור הסיכון להצטלקויות, שינוי בפיגמנטציה, וכוויות. היובש שנגרם על ידי הרואקוטן הוא בכל הגוף, ובטיפולים הללו יש אף חשש לקילוף של העור.

כתבות נוספות ומידע רב ניתן למצוא באתר הבית שלי,

בהצלחה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

תמונה

• רואקוטן לא משפיע כלל
    ליטל
    19/03/2013

שלום רב, אני לוקחת רואקוטן מזה 4 וחצי חודשים. אני בת 22, התחלתי במינון של 20 מ"ג ליום עליתי במינון כל חודש עד שבחודשיים האחרונים אני במינון של 70 מ"ג ליום. מראה הפנים שלי ללא שינוי כלל, עדין יש לי פצעים ובעיקר הרבה הרבה שחורים שמהם אני סובלת שנים ארכות, אין לי אופציה לנקות את פני מהשחורים ומהנקודות הלבנות הבולטות עקב הרואקוטן. ראוי לציין כי אין לי אקנה חמור, יש לי אקנה די קל, אבל רוב פני מכוסות שחורים ו"לבנים"..יחד עם פצעים פנימיים ולעיתים 2-1 מוגלתיים. ניסיתי כבר הכול, משחות, אנטיביוטיקה, קוסמטיקטאיות וכלום לא עזר. וגם לא הרואקוטן!...למה הוא לא עוזר לי? אני תמיד שומרת על הייגינה, אני לוקחת גלוגלת היש קשר? מה ניתן לעשות כדי להיפטר מהפצעים והשחורים הרבים?? אשמח מאוד לתשובה!! תודה רבה!!

יפית כהן - 053-4877791

לקביעת תור
    סגירה
    רואקוטן לא משפיע כלל

הוספת תגובה

תמונה

• מזדהה עם כל מילה שרשמת

עדן
    04/04/2013

מצבי היה דומה.
    הפסקתי את הכדורים לאחר 6 חודשים, מיד התחילו להופיע שוב פצעים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

תמונה

• IPL בזמן ראוקוטן

ליויה
    21/08/2013

האם מותר לשלב טיפול IPL במקביל לטיפול בראוקוטן?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

תמונה

• כתמים אדומים חומים.
    ריקי
    07/07/2013

שלום לכולם.הילדה שלי בת 15 וחצי .לוקחת ראקוטן כבר 9 חודשים 20 מ"ג עם תופעות לוואי מחרידות אדמומיות בפנים. יובש בעיניים. פריחה ועוד הרבה. אני לא אשקר זה עזר הרבה הפנים שלה היו מחרידות. אבל היא סבלה. נסענו לטיול ובטיול הפריחה החמירה והפנים נהיו לה אדומות ונפוחות אני מציינת ואומרת שלא היינו שניה בשמש לקחנו מלון עם בריכה פנימית בגלל הראקוטן. החלטתי על דעת עצמי להפסיק לה את הראקוטן כמובן שדיברתי יותר מאוחר עם הרופא והכל לטובה.יש שינוי גדול בפנים רק הבעיה שנישארו כתמים לא הרבה אבל יש וחייבים למצוא פיתרון אשמח להעלות את התמונה של הילדה בפנים. ואשמח לתשובות והאם יש פיתרון?

יפית כהן - 053-4877791

לקביעת תור
    סגירה
    כתמים אדומים חומים.

הוספת תגובה

תמונה

• כתמים אדומים חומים. - תגובה

יפית כהן
    16/07/2013

ריקי שלום וברוכה הבאה לפורום,

בהתייחס לשאלתך וכפי שנראה בתמונה המצורפת אציין כי הכתמים האדומים/חומים המופיעים בעור פנייה של בתך הינם תופעה ידועה המכונה בשם: פיגמנטציה שלאחר דלקת ובטרמינולוגיה רפואית: Post Inflammatory Hyper Pigmantation.
    תופעה זו שכיחה ביותר בקרב מי שבעור פניו אקנה ו/או הפרעות עור כדוגמת אסמה של העור, אקזמה, פוליקוליטיס (דלקת בזקיק השערה), אלרגיה, ודלקת עור כתוצאה ממגע של חומר בעור ועוד.
    פיגמנטציה שלאחר דלקת הניראת ככתמים אדומים וחומים יכולה להופיע בעור הפנים של כל מי שבפניו אקנה גם אם לא נטל תרופת רואקוטן!

הפרעת עור זו מצביעה על ליקוי במנגנון הריפוי של הפצע, ונגרמת כתוצאה ממתווכים מחוללי דלקת(לויקוטרינים ותרומבוקסנים) המעורבים בתגובה הדלקתית שבעור וכן מייצור וסינתזה של פיגמנט המלנין בעור. עוצמת/חומרת הפיגמנטציה תלוייה קשר ישיר בחומרת הדלקת ולכן הפרוטקול הטיפולי יתבסס על חומרים אנטי דלקתיים וחומרים מבהירים מדכאי ייצור פיגמנט המלנין!

פיגמנטציה המופיעה כתוצאה מפצעי אקנה בד"כ מצביעה על פגיעה בשכבת העור העליונה של העור היא שכבת האפידרמיס או ליתר דיוק בשכבה הבאזלית של שכבת האפידרמיס(תת השכבה העמוקה יותר מבין תת שכבות האפידרמיס), המתבטאת כפי שציינתי באדמימות זמנית לא תקינה של העור או בשינויים פיגמננטרים כדוגמת פיגמנטציה שלאחר דלקת (PIH).

הפרוטוקול הטיפולי מניסיוני בטיפול בהפרעת עור זו מתבסס על מס' עקרונות חשובים ביותר:
    א. שימוש בחומרים טופיקלים/מריחתיים אנטי דלקתיים על מנת לטפל בדלקת ובאדמימות האופיינית.
    ב.יש להמנע מכל חומר או מרכיב בתכשירי קוסמטיקה הידועים כבעלי פוטנציאל לגירוי העור כדוגמת: מרכיבי בישום, מי פנים מגרים/אלכוהול, חומרים אסטריג'נטים/מכווצים כדוגמת: הממליס
    ג. שימוש במסנני קרינה מותאמים לעורות רגישים. מומלץ מרכיבים אנאורגנים מסוג Zinc Oxide או Titanium Dioxide.
    ד.סבלנות

בהסתייגות שלא איבחנתי את עור פניה של בתך ומהנראה מהתמונה שצירפת אמליץ לך על תכשיר בשם אקניל רוז. קרם לעור אדמומי והנמכר בבתי מרקחת ובפארמים שונים. התכשיר מכיל חומצה אזלאית בריכוז של 15%
    חומר מעולה לפיגמנטציה שלאחר דלקת שכן לחומר פעילות הידועה כמעכבת את אינזים הטירוזינאז המשתתף בתהליך יצירת פיגמנט המלנין. החומר מנטרל פעילות של רדיקלים חופשיים הנוצרים גם כתוצאה מהתהליך הדלקתי.
    בנוסף, ממליצה על שימוש באנטי אוקסידנטים מסוג ויטמין C בפורמולציה למריחה המכילה נגזרת יציבה וחדירה לעור.
    אציין בנוסף, כי קיימות פרוצדורות אסתטיות/רפואיות המתקיימות בקליניקה הרפואית המערבות שימוש בפילינגים שטחיים לריפוי, שיפור והטבה בגון ומרקם העור.
    ניתן לבצעם חודשים מס' עם תום נטילת כדור הרואקוטן.

לשאלות נוספות ולהתייעצות אישית ניתן ליצור עימי קשר.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

תמונה

• פטמות
    דנה
    06/05/2013

יש לי גבשושיות לבנות על הפטמות, כמו אקנה
    ניתן לפוצץ (סורי על התיאור המגעיל)
    איך מעלימים אותן?

יפית כהן - 053-4877791

לקביעת תור
    סגירה
    פטמות

הוספת תגובה

תמונה

• גבשושיות לבנות בפטמות

מיכל
    16/07/2013

לא בטוח כי המדובר באקנה. יש ראשית לבצע אבחון על מנת להבין במה מדובר. האם את מניקה בתקופה זו ?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

תמונה

• אקנה בגיל 20
    גבריאל
    22/03/2013

שלום ,
    אני מגיל 15 בערך סובל מפצעי בגרות ,שלפעמים גם נהיים לבנים.
    חשבתי שאם סיום גיל הבגרות הדבר יעלם אבל לא.
    כל פצע בגרות שנעלם לי מפצה את מיקומו פצע חדש במקום אחר בפנים.
    יש לי אפילו צלקת קטנה בגלל האקנה בפנים.
    בכל מקרה ,אני שוטף את הפנים פעמיים ביום עם סבון פנים , אני מנסה שלא לגעת בפנים ועדיין זה לא עובר לי.
    אני שוקל להתחיל טיפול תרופתי אך שמעתי שהוא מזיק מאוד לכבד וגם אני רואה שהוא מאוד מאוד ממושך .
    מה תמליץ לי לעשות? והאם הטיפול התרופתי מעלים את האקנה לכל החיים או שזה יכול לחזור ואז אצטרך להתחיל שוב טיפול תרופתי.

תודה מראש על התשובה :-)

יפית כהן - 053-4877791

לקביעת תור
    סגירה
    אקנה בגיל 20

הוספת תגובה

תמונה

• אקנה בגיל 20 - תגובה

איריס לוי
    08/07/2013

שלום רב וברוך הבא לפורום,

לצערי האקנה היא לא רק נחלתם של הצעירים והיא עלולה להתפתח בכל גיל, לכן חשוב מאוד לטפל באקנה בזמן, כדי למנוע החמרה של הדלקת וגרימת צלקות וסימנים בעתיד.

עלינו לזכור, שצלקות אקנה נגרמות כאשר הדלקת הנמצאת לא רק בדרמיס העליון (שכבת העור השנייה המכילה בעיקר רקמת חיבור) אלא גם בדרמיס הבינוני והעמוק והיא איננה נעצרת ללא טיפול מתאים. לטיפול המהיר בנגעי האקנה ישנה חשיבות רבה במניעת צלקות סימנים וכתמים.

איזוטרטינואין Isotretinoin היא תרופה הדומה במבנה הכימי לוויטמין A ונמכרת בישראל תחת השמות המסחריים רואקוטן וקוראטן. הטיפול מיועד לפצעי בגרות שלא הגיבו לטיפול עם תכשירים טופיקליים מריחתיים. זו התרופה, שחוללה מהפכה רצינית בטיפול באקנה, פצעי הבגרות - למרות יתרונותיה של התרופה, היא אחת האופציות האחרונות שרופאים מציעים לטיפול באקנה וזאת בגלל תופעות הלוואי הרבות והרציניות שלה.

כשמטפלים באקנה בתכשירים מקומיים סיסטמטיים, אחת הבעיות העיקריות היא מידת ההצלחה הטיפולית. הפסקת הטיפול עלולה לגרום להחזרת האקנה. ואכן מחקרים קליניים מצביעים על העובדה שלמעלה מ-40% מחולי האקנה, פצעי הבגרות, בני נוער ומבוגרים שנטלו רואקוטן הופיעה התפרצות של הפצעים לאחר תום נטילת הכדור.

היות וטיפול עצמי שגוי ו/או לא זהיר עלול לגרום לנזק עתידי רב עד כדי צלקות וכיעור הפנים, אמליץ לך לפנות לקוסמטיקאית מקצועית, פרא רפואית המתמחה בטיפול בעור אקנתי, אשר תאבחן את התופעה, תמליץ על הטיפול הנכון בעזרת התכשירים הנכונים תדריך אותך לטיפול עצמי יום יומי נכון ותדע לכוון אותך אם ובאיזו תדירות עליך לעבור טיפול קוסמטי יסודי יותר בהתאם לסוג העור ומצבו. לצערי לא ניתן לשפר את מצב האקנה רק ע"י שטיפת הפנים בסבון.

ולאקנה שאינה מגיבה אמליץ לשלב טיפול פוטותרפי בטכנולוגיית IPL - קרן אור, טיפול המומלץ ע"י רופאים ומתבסס על טיפול מערכתי יעיל במיוחד לצמצום ואף להשמדת חיידקי האקנה P. ACNE ללא גרימת נזקים או תופעות לוואי כלשהן.

טכנולוגיית IPL יעילה לא רק בהשמדת הבקטריה אלא גם באיזון יצור הסבום (השומן) בבלוטות החלב, כיווץ הנקבוביות והבהרת הכתמים (חומים/אדומים) הנלווים לעור אקנתי.

אחד מהיתרונות העיקריים בטיפול בטכנולוגיית IPL היא ההחלמה המהירה. למעט אדמומית נקודתית ולעיתים תחושת רגישות קלה שחולפת אין כל כאב או אי נעימות וניתן לחזור מיד לשגרה.

ולשאלתך, ישנם מוצרי-מדף רבים לטיפול באקנה, תרופות מרשם וטיפולים לא מעטים, המבחר מבלבל ואין תוכנית טיפול אחת שתתאים לכל אחד. לצערי, לפעמים יש ללמוד מהי השיטה או שילוב השיטות הטוב ביותר עבורנו דרך תהליך של ניסוי וטעייה, התמדה וסבלנות. בכל מקרה, לא ניתן להבטיח שהאקנה תעלם לכל החיים, כמו כל דבר בחיים...!

כתבות נוספות ומידע רב בנושא ניתן למצוא באתר הבית שלי,

בהצלחה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

תמונה

• אקנה בגיל 30
    תכלת
    20/05/2013

שלום,
    יש לי אקנה קל ואני בת 30. היה לי גם בתיכון ולקחתי רואקוטן ושוב לקחתי אחרי צבא. נשארו לי חטטים ברמה בינונית על עור הפנים. אני לא מוכנה ליטול שוב רואקוטן. מה ניתן לעשות?

יפית כהן - 053-4877791

לקביעת תור
    סגירה
    אקנה בגיל 30

הוספת תגובה

תמונה

• אקנה בגיל 30 - תגובה

יפית כהן
    02/07/2013

שלום וברוכה הבאה לפורום,

בהתייחס לשאלתך, חטטים על פני העור הינם למעשה צלקות אשר השאירו את חותמן על פני העור כתוצאה מריפוי לא תקין של פצעי האקנה. בנוסף, צורתם המורפולוגית של החטטים, אופיים, עומקם ומיקומם תלוייה וקשורה קשר הדוק לעוצמת הדלקת ומשכה- דלקתיות האופיינית במצבים רבים של אקנה. בד"כ פצעים פפולרים ו/או פוסטולרים(מוגלה) המופיעים זמן רב על פני העור ותהליך ריפויי איטי, מועדים להשאיר את חותמם על פני העור בצורה של צלקת זאת ועוד אם גם היתה קיימת הזנחה או עיכוב בטיפול התרופתי/קוסמטי בעור.

גנטיקה הינה גורם נוסף להיווצרות חטטים ואף נטילה של רואקוטן לא פעם יכולה להותיר בעור הפנים חטטים וצלקות לרב. (אציין מניסיוני בטיפול בצלקות אקנה כי קיים פרוטקול טיפולי ידוע והמבוסס גם על מחקרים אחרונים והניתן בזמן הטיפול ברואקוטן ובכך מקטין הוא עד מאד את הסיכוי להיווצרותם של החטטים. על כך ארחיב בהמשך).

פגיעה בשכבת העור האמצעית היא הדרמיס כתוצאה מהדלקתיות האופיינית לפצעי אקנה מתבטאת בתהליכי ריפוי שבסופם עודף רקמה או חוסר רקמה כמו זה האחרון הניראה בצורה של חטטים. הנזק הנגרם לרקמת העור באקנה דלקתי מוביל בד"כ לשינויים טקסטורלים ברקמת העור המתבטאים בהרס סיבי קולגן והיווצרות צלקות.

אדגיש כי רואקוטן אינו מיועד לטיפול בחטטים/צלקות אשר נותרו בעור הפנים. הפרוטקול הטיפולי לטיפול בצלקות הינו מערכתי וכולל מניסיוני שילוב של מס' טכנולוגיות ותכשירים למריחה על העור.

מניסיוני בקליניקה בטיפול בצלקות אקנה אפרט על טכנולוגיה חדישה המהווה אלטרנטיבה לפילינגים כימיים או ליזר. מכשיר הנקרא דרמפן שהינו למעשה מכשיר חשמלי המורכב ממחטים באורכים שונים והניתן לכיוונון אורך המחט בהתאם לסוג הצלקת , עובי רקמת העור ואזור הטיפול. המכשיר מכיל מחטים דקיקות בקוטר של 0.25 מ"מ. מכשיר זה יוצר פציעה מבוקרת של העור, המחטים החודרות דרך האפידרמיס יוצרות תעלות מיקרוסקופיות בעור ואינן מסירות שכבה זו. פציעה מבוקרת זו גורמת לסטימולציה ולתהליכי ריפוי טיבעיים בעור אשר במהלכם נוצרים חלבוני הקולגן והאלסטין. טכניקה זו מפרקת סיבי קולגן ישנים המצויים בחלק העליון של שכבת הדרמיס בו ממוקמים בד"כ קמטוטים ונוצרות צלקות ומנגד כפי שציינתי מובילה לייצור של סיבי קולגן חדשים. פרוצדורה זאת בשונה מפילינגים כימקלים וליזר אינה פוגעת בשכבת העור העליונה היא האפידרמיס ובמחסום ההגנה של העור. תהליך הריפוי מהיר ביותר בשונה מליזרים, התהליך אינו מצריך Down Time קרי, השבתה מחיי היום יום
    ומבחינה היסטולוגית בסופו של דבר מוביל התהליך לעיבוי שכבת הדרמיס עם מינימום סיכון של היפרפיגמנטציה והופעת כתמים כהים- תופעה האופיינית יותר לפילינגים כימיים וליזר המבוצעים בעיקר על עורות כהים אך לא רק!

הטיפול מבוצע כל 30 עד 40 יום ובד"כ נדרשים בין 3 ל- 6 טיפולים. לעיתים נדרשים טיפולים נוספים בהתאם לסוג הצלקת וצורתה המורפולוגית.

אדגיש כי יש לאבחן את סוג הצלקת על מנת להתאים את הפרוטקול הטיפולי שכן לעיתים נדרשת גם הזרקה של חומרי מילויי יעודיים לצלקת בשילוב עם פרוצדורה זו.
    הזרקה של חומרי המליויי מבוצעת ע"י רופא מומחה לדבר.

מצרפת סרטון של טכנולוגיה זו הנקראת דרמפן. חשוב ביותר לבצע פרוצדורה זו ע"י איש מקצוע אשר עבר הכשרה מיקצועית במכשיר זה ובעל תעודת הסמכה.
    שכן קיימים חיקויים שונים למכשיר זה.
    כמובן חשוב לבדוק כי המכשיר הינו דרמפן מקורי והמכיל מחטים בקוטר של 0,25מ"מ.
    מחטים בקוטר זה ממקסמות את הפציעה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

תמונה

• אקנה בגיל 30 - תגובה

איריס לוי
    07/07/2013

שלום רב וברוכה הבאה לפורום,

לעיתים, התגובה הדלקתית החמורה לחיידקי האקנה (propionibacterium acnes ) מובילה לצלקות קבועות ולא אסתטיות המשאירות את חותמן על העור ומהוות מטרד משמעותי עבור הסובלים מהן. וככל שהנזק לעור קשה יותר זמן ההחלמה ארוך יותר, והסיכוי להיווצרותן של צלקות גדול יותר.

כשמטפלים באקנה בתכשירים מקומיים סיסטמטיים, אחת הבעיות העיקריות היא מידת ההצלחה הטיפולית. הפסקת הטיפול עלולה לגרום להחזרת האקנה. ואכן, מחקרים קליניים מצביעים על העובדה שלמעלה מ-40% מחולי האקנה, פצעי הבגרות, בני נוער ומבוגרים שנטלו רואקוטן הופיעה התפרצות של הפצעים לאחר תום נטילת הכדור. רואקוטן יכול להפחית את האקנה במידה ניכרת, במידה פחותה או בכלל לא.

ובהסתייגות שלא ראיתי במה מדובר, רבים מלקוחותיי אכן מנסים את השיטה המיושמת ע"י רופאים ללא הצלחה יתרה. ולאחר שתי סדרות של טיפול ברואקוטן ורמה בינונית של חטטים הקיימים בעור אמליץ לך על טיפול בטכנולוגיית IPL – קרן אור - טיפול חדשני לאקנה פצעי הבגרות בבני נוער ומבוגרים המונע את הצורך בשימוש בתרופות, ללא תופעות לוואי וללא פגיעה בכבד. טיפול המומלץ ע"י רופאים.

הטיפול בטכנולוגית IPL – קרן אור יעיל במיוחד בנטרול והריסת חיידקי האקנה. הריפוי מתבצע כאשר האור המוקרן פועל על חומר הפורפירין הנלווה לחיידקי האקנה. עם חשיפת חיידקי הפורפירין לאור המיוחד של המערכת הוא עובר שינוי כימי ומחסל באופן סלקטיבי את חיידקי האקנה.

בדומה לטיפולים אסתטיים אחרים שנעשים בלייזר, השימוש באנרגיית אור נעשה במגע ישיר על העור. השיטה הייחודית עובדת על ידי החדרת קרן אור ממוקדת, אשר עובדת על פולסים בעוצמה שווה לכול האזור המטופל ללא תופעות לוואי וללא כאב., לכן גם התוצאות לא מאחרות לבוא והנן בעלות אחוזי הצלחה גבוהים ביותר.

הטכנולוגיה יעילה לא רק בהשמדת הבקטריה אלא גם באיזון יצור הסבום (השומן) בבלוטות החלב, כיווץ הנקבוביות והבהרת הכתמים הנלווים לעור אקנתי. אחד מהיתרונות העיקריים בטיפול בטכנולוגיית IPL היא ההחלמה המהירה למעט אדמומית נקודתית ולעיתים תחושת רגישות קלה שחולפת אין כל כאב או אי נעימות וניתן לחזור מיד לשגרה.

הטיפול הניתן על ידי הינו טיפול מערכתי , פנימי וחיצוני בשילוב תוספי תזונה המהווים מקור לרכיבים תזונתיים רבים המגנים על בריאות העור העובדים על סימפטום הבעיה בשילוב חומרים פעילים פרא-רפואיים בטוחים לשחזור ולחידוש מראה עור הפנים והגוף, המסייעים לאזן את הפרשת השומן בעור ומונעים היווצרות קומדונים ופצעים חדשים לאורך זמן. ממיטב המעבדות המקצועיות בארץ ובאיכות גבוהה המתאימים ביותר לאקלים הישראלי מאושרים ע"י משרד הבריאות ונותנים מענה מושלם וריפוי אמתי וארוך טווח לאקנה,

הטיפול באמצעות מקורות אור יעיל ואטרקטיבי לטיפול באקנה דלקתית ומהווה אלטרנטיבה לטיפול מקומי באמצעות תרופות ומשחות שלא נתנו מענה מספק לריפוי הנגעים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

תמונה

• אדפרין
    להלהלה
    29/06/2013

היי,אני בת 17 וסובלת מאקנה
    לפני בערך חודשיים הלכתי לרופאת עור והיא רשמה לי אדפרין, (היא אמרה שעוד אין צורך בראוקוטן) ובהתחלה השתמשתי בהדרגה ולאט לאט התחלתי כל לילה. בכל זאת,אני מרגישה שהאקנה החמירה לי. (ויש יובש קל באיזור העיינים)
    האם זה יכול להיות קשור לבעייה הורמונלית שיש לי? או משהו שאני אוכלת? כי אני אוכלת המון גבינות וכמעט ולא אוכלת בשר וקראתי שזה משפיע.
    בכל אופן רציתי לדעת אם כדאי לי ללכת אליה שוב ולהתייעץ איתה בקשר לטיפול אחר או שזה מוקדם מדי מלראות תוצאות?
    ויש לי עוד שאלה,פצעים שהיו לי באיזור הפה לא מתאחים אצלי או מתאחים מאוד לאט ומשאירים פיגמנט שלא נעלם. למה זה יכול להיות קשור?
    תודה מראש

יפית כהן - 053-4877791

לקביעת תור
    סגירה
    אדפרין

הוספת תגובה

תמונה

• מוסיפה עוד שאלה...

להלהלה
    01/07/2013

האם יהיה נכון לעשות טיפול להוצאת שחורים בזמן שאני משתמשת באדפרין?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

תמונה

• אדפרין - תגובה

יפית כהן
    02/07/2013

שלום וברוכה הבאה לפורום,

אדפרין (Adapalene) בריכוז של 1%, הינו תכשיר הניתן במרשם רופא לטיפול במצבים של אקנה.
    התכשיר הינו דור שלישי של רטינואידים (נגזרות של ויטמין A). דור ראשון של רטינואידים לידיעה כללית הינן אותן משחות הידועות בשם רטווית לוקאסיד וכו.
    אדפרין מכיל מולקולה חדשה שהינה נגזרת סינתטית של חומצה הידועה בשם
    NAPHTHOIC ACID . ומשכך, התכשיר ידוע כמגרה פחות את העור, ויציב יחסית בחשיפה לשמש.

לתכשיר פעילות קומדוליטית (מונע היווצרות קומדונים או ראשים שחורים ע"י נירמול תהליך התקרנות והתחדשות של תאים בתעלת זקיק השערה) וכן פעילות אנטידלקתית ולכן הוא ניתן לטיפול באקנה או במצבים בהם קיימת פעילות אקטיבית של בלוטות חלב הניראת כגבשושיות לבנות שומניות בעור. וכן ניתן גם במיקרים בהם ניראת על פני העור פיגמנטציה או כתמים כהים אשר הותירו את חותמם על העור כתוצאה מריפוי לא תקין ודלקתיות אופיינית של פצעי האקנה. על כן, לעיתים רופאים רושמים תכשיר זה כתרפיית טיפול יחידה ולעיתים הוא ניתן בשילוב עם תכשירים אנטימיקרוביאלים טופיקלים/מריחתיים או סיסטמיים(בליעתיים), ואו כטיפול תחזוקתי.

אציין כי לתכשיר אין כל השפעה על פעילותן של בלוטות החלב.

לשאלתך, ניתן ואפילו רצוי לבצע טיפול פנים לשם ניקוז הקומדונים (ראשים שחורים) בזמן השימוש באדפרין. יש להפסיק השימוש באדפרין מס' ימים ממועד טיפול הפנים.
    מניסיוני, שימוש באדפרין בתקופה של שלושה שבועות עד חודש טרם טיפול הפנים עוזר מאד לריכוך וניקוז של קומדונים עקשניים במיוחד ובכך יכול למנוע אדמימות וכתמים אשר יכולים להיווצר בפנים כתוצאה מהפעלה של לחץ יותר ממתון על אותם "ראשים שחורים סוררים ועקשניים". יש לשים לב גם לרגישות העור ולרגישות הנגרמת כתוצאה מחשיפה לשמש(פוטוסנסטיביות), תופעה הידועה בעיקר בשימוש של רטינואידים מהדור הראשון אך אופיינית גם לשימוש באדפרין בעיקר תופעת רגישות העור.

על כן, חשוב ובגדר חובה להשתמש במסנן קרינה בכל מהלך תקופת השימוש בתכשיר אם ובמידה נרשם לך ע"י הרופא בתקופת הקיץ. יש לנקוט במשנה זהירות לגבי חשיפה לשמש.

באשר לתופעת החמרת האקנה הניראת בעור פנייך, אציין כי תופעה זו הינה שכיחה עם השימוש ברטינואידים שכן, התפרצות של אקנה יכולה להיגרם כתוצאה מאותם קומדונים או מיקרוקומדונים שהיו בעומק העור . חשוב ביותר להתמיד עם השימוש בתכשיר ובכל מקרה להיוועץ עם הרופא המטפל במידה וקיימת פרוגרסיביות שלילית בתסמינים.

באשר לתופעת היובש הניראת בעור פניך- זוהי תופעה אופיינית עם השימוש ברטינואידים. מומלץ השימוש בקרם לחות המכיל מרכיבים הידועים בשם
    "Barrier Repair Cream". ידוע כי רטינואידים כתוצאה מהשפעתם על מנגנון ההתקרנות של תאי העור ידוע כי מחלישים הם את מחסום ההגנה של העור הידוע בשם סטרטאום קורנאום היא השכבה החיצונית ביותר של העור וכתוצאה חל איבוד מהיר של מים מפנים העור לסביבה החיצונית.

באשר לכתמים החומים בפיך לא אוכל לחוות דעתי מבלי לראות במה מדובר.
    ולסיום אציין כי כיום יש הרבה מאד מחקרים המצביעים כי לחלב ומוצריו השפעה על פעילות בלוטת החלב. כמובן שההשפעה הינה אינדוידואלית מאדם לאדם.

לשאלות נוספות הנך מוזמנת ליצור עימי קשר באופן אישי.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

תמונה

• תודה רבה

להלהלה
    02/07/2013

על התשובה המפורטת,עזרת לי מאוד :)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

תמונה

• אדפרין - תגובה

איריס לוי
    03/07/2013

שלום רב וברוכה הבאה לפורום,

הגישה המקובלת כיום בטיפול באקנה לא מודלק והמורכב בעיקרו מ"ראשים" לבנים או שחורים הוא אדפלן (ADAPALENE) – אדפלן המוכר בשם המסחרי אדפרין. הניתן במרשם של רופא, מבוסס על חומצה של ויטמין A הנקראת גם טרטינואין או חומצה רטינואית. הפועלת לשחרור פקקי חלב התקועים בזקיקי השערה ועל ידי כך מפחיתה את מספר הקומודונים (נקודות שחורות ולבנות) שמהם מתפתחים נגעי האקנה.

האדפרין% 1 Adaferin הינה נגזרת דור שלישי של חומצה רטינואית בעלת מבנה כימי יחודי גבוה יותר מהתרופות האחרות מקבוצת הרטינואידים, המקנות לחומר הפעיל יציבות לחמצן ואור. דבר הבא לידי ביטוי בפחות תופעות לוואי עוריות כמו אדמומיות, גרד ועוד.

בעל פעילות אנטי בקטריאלית (קוטלת חיידקים), אנטי דלקתית ופעילות קרטוליטית הגורמת לנשירה טובה יותר של תאי העור המתים בפתח זקיק השערה ולפתיחה של קומדונים.

לשאלתך, התכשיר אכן גורם לקילוף עדין ולתחושת יובש של העור. תופעות אלו נגרמות מאחר שהטרטינואין גורם לשכבת האפידרמיס בעור להיות דקה יותר מהרגיל. לעיתים יכולה להיות מעט החרפה של האקנה בחודש הראשון לטיפול.

לתחושות היובש הנלוות מומלץ השימוש בקרם לחות שאינו מבושם ואינו מכיל שומן OIL FREE על בסיס טבעי, אמליץ לך על קרם " skin recover cream " של החברה הישראלית "רניו" (ניתן לרכישה בכל מכון קוסמטי או קוסמטיקאית שעובדים עם מוצרי החברה). קרם משקם לעור מגורה ויבש מאוד המכיל ביסבולול, תמצית אלוורה ותמצית אצות ים הידועים בתכונותיהם המרגיעות. חמאת שיאה ושמן זית מגנים על העור מפני יובש , הקרם אינו מכיל תמציות ריח ומתאים לשימוש יומיומי.

מאחר ומדובר בתופעה שגורמת לפגיעה קוסמטית בתקופה משמעותית בחיים (גיל ההתבגרות), חשוב להיות ערים לבעיה, ולפנות בהקדם לקבלת טיפול קוסמטי תומך של קוסמטיקאית פרא-רפואית המתמחה בטיפול ניקוי/ניקוז עור אקנתי, שחורים, שומנים, קומודונים כבר בשלבים המוקדמים, על מנת למנוע היווצרות של צלקות וכתמים. במרבית המקרים, טיפול מתאים והימנעות מחיטוט בהם, או הימנעות מלחיצות 'ופיצוצים', יסייעו במניעת היווצרות צלקות על העור.

בזמן הטיפול בתכשיר הרגישות לשמש עולה. לכן, חשוב ומומלץ להקפיד על מריחה של מסנן קרינה כל בוקר לפני היציאה לשמש וכמובן להימנע משהייה בשפת הים למטרות שיזוף. חשיפה מוגזמת לשמש בזמן הטיפול בקרמים המכילים טרטינואין עלולה להביא לגירוי חזק של העור ואפילו כתמי עור.

תוצאות הטיפול נראות בדרך כלל כעבור 2-4 שבועות. במידה ותופעות הלוואי ממשיכות או מחמירות כדאי להיוועץ שוב עם הרופא המטפל.

ובהסתייגות שלא ראיתי במה מדובר, כתמים הם ריבוי מלנין, לעיתים נוצרים כתמי פיגמנטציה על אותם אזורים הנגועים בפצעי אקנה, החומרה של הכתמים קשורה גם לנטייה הגנטית ולתהליך ריפוי הפצע. בקוסמטיקה הישראלית ישנם מוצרים להבהרת כתמים עמם ניתן להגיע כמעט ל100% הבהרה, גם בקיץ.
    בהצלחה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

תמונה

• אקנה בפנים לילדה בת 15 וחצי
    ריקי
    30/05/2013

כבר כמעט שנתיים יש לילדה שלי אקנה היום היא בת 15 וחצי . היא התחילה ראקוטן לפני כמעט 9 חודשים במינון מאד נמוך 20 מ"ג עקב בעיה רפואית אינה יכולה לקחת מינון גבוהה. הפצעים עברו נישארו רק כתמים אדומים עדיין שלא עברו השאלה שלי היא האם זה יעבור ?או שצריך קוסמטיקה למרות שאני לא בעד. בגלל שהמינון נמוך זה לוקח זמן להבריא?אשמח לתשובות תודה ויום טוב.

יפית כהן - 053-4877791

הוספת תגובה

תמונה

• אקנה בפנים לילדה בת 15 וחצי - תגובה

יפית כהן
    02/07/2013

ריקי שלום וברוכה הבאה לפורום,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

תמונה

• ראקוטן
    טל
    01/06/2013

אם אני מתחילה לקחת ראקוטן היום, 20 מ"ג. תוך כמה זמן בערך אני כבר יראה את התופעות לוואי שיש? כלומר יובש בפנים, בשפתיים ואת ההחמרה. אני מבינה שזה אינדיבידואלי אבל בכל מקרה אשמח לדעת ..
    בנוסף עדיף לי לקחת ראקוטן לביים עם התקנה לתמיד או שעדיף לי דווקא להשתמש ברט-אויט קרם נגד אקנה בריכוז 0.50?? העניין הוא שעד עכשיו השתמשתי במשך חודשיים בריכוז נמוך יותר של אותו הקרם כלומר בריכוז 0.25.
    מה עדיף??

יפית כהן - 053-4877791

לקביעת תור
    סגירה
    ראקוטן

הוספת תגובה

תמונה

• ראקוטן - תגובה

איריס לוי
    28/06/2013

שלום רב טל וברוכה הבאה לפורום,

לא ניתן לצפות בדיעבד בתופעות הנלוות לרואקוטן. אני הייתי מייעצת לך לפנות לרופא המטפל ולקבל ממנו הנחיות מתאימות לגבי אופן והמשך הטיפול.

בהצלחה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

תמונה

• ראקוטן - תגובה

יפית כהן
    02/07/2013

טל שלום וברוכה הבאה לפורום,

רואקוטן במינון של 20 מ"ג האם הוא נירשם לך ע"י הרופא לנטילה פעמיים עד שלוש פעמים בשבוע או כל יום?

כאמור, מינון נמוך של רואקוטן הניטל פעמיים עד שלוש פעמים בשבוע במיקרים רבים ומניסיוני מונע את התופעות האופייניות של יובש (Xerosis) הן בפנים והן בשפתיים ותופעת התפרצות הפצעים האקוטית הינה מינורית אם בכלל! אך כאמור הנושא מאד אינדבידואלי ולא ניתן לחזותו מבעוד מועד לבטח מבלי שאובחן עור פנייך ומבלי להכיר את ההיסטוריה הרפואית.

לתשומת ליבך, לתכשיר רטאויט שהינו רטינואיד (נגזרת של ויטמין A), מנגנון פעולה השונה מתרופת הרואקוטן הניטלת בליעתית ומשכך גם תופעות הלוואי ברובן שונות.

רטאויט בריכוז %0.025 או %0.05 או בריכוז אחר אינו משפיע על פעילותן של בלוטות החלב ועל כן דווקא רואקוטן נירשם במיקרים רבים למצבים בהם קיימת פעילות היפראקטיבציה של בלוטות החלב הניראת בעור הפנים כגבשושיות חלב רבות הבולטות על פני העור וכמובן בשילוב עם סימפטומים אקוטיים של פצעים ודלקתיות.

בכל מיקרה לא אוכל לחוות את דעתי ו/או להמליץ על הפרוטקול התרופתי המתאים לעור פניך מבלי שאיבחנתי את עורך.

ולסיום אדגיש כי בכל תרפיית טיפול בין אם הנך משתמשת ברטאויט או רואקוטן חובה השימוש במסנן קרינה - מומלץ מסנן קרינה המותאם לעורות רגישים. וכמובן ,קרם לחות המכיל מרכיבים המשקמים את מחסום ההגנה של העור.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

תמונה

• אקנה בגב
    מני
    25/05/2013

שלום אני בן 26 סובל מגיל 16 באקנה בגב. יש לי כתמים צלקות וגם פצעים פעילים ניסיתי משחות סבונים מרופאי עור אך שום דבר אינו ממגר את הבעיה. מה נותר לי לעשות? אני כבר לא נער

יפית כהן - 053-4877791

לקביעת תור
    סגירה
    אקנה בגב

הוספת תגובה

תמונה

• אקנה בגב - תגובה

איריס לוי
    07/06/2013

שלום רב מני וברוך הבא לפורום,

אין ספק כי תופעת האקנה מהווה מטרד ומקור לסבל פיסי ורגשי כאחד בעיקר בגיל הנעורים ומאוחר יותר גם אצל נשים וגברים בגיל מבוגר יותר. מעבר להשפעה האסתטית על העור, הלוקים באקנה לא רק שסובלים מאי נוחות אלא גם מפגיעה קשה בדימוי העצמי, וכתוצאה מכך ישנם השלכות חברתיות והתנהגויות .

אקנה בגב וכתמים בגב - היא תופעה נפוצה כמו אקנה על הפנים ובכל אזור אחר בגוף. שכיחה גם אצל גברים וגם אצל נשים. למרות הקשר ההורמונאלי להופעת אקנה, בעיקר בגיל ההתבגרות מתגובה לקויה להורמון הטסטוסטרון קיימת עלייה במספר האנשים מעל גיל 25 שסובלים מהתפרצות מאוחרת של אקנה.

אקנה בגב - נוטה להופיע כאקנה קשה ועיקשת עם פצעים עמוקים יותר וכתמי עור ופיגמנטציה כהים יותר, שכן עור הגב עבה והנקבוביות גדולות יותר ועם הגיל הבלוטות הגורמות לזיעה ולשימון העור מתחילות לעבור תהליך של ניוון, העור הופך להיות יבש יותר אך גם בעל נטייה לפתח אקנה. הפצעים מופיעים באזורים של הגב העליון והתחתון, הכתפיים והעורף, אזורים המכוסים ועטופים לעיתים בבדים סינטטיים שאינם מאפשרים אוורור ומעצם היותם אזורים הקשים לטיפול מתפרץ אקנה גם באזורי הגוף הללו.

חשוב מאוד לטפל באקנה וכתמי האקנה הנלווים בזמן כדי למנוע החמרה של הדלקת וגרימת צלקות וסימנים בעתיד.

עלינו לזכור, שצלקות אקנה נגרמות כאשר הדלקת הנמצאת לא רק בדרמיס העליון (שכבת העור השנייה המכילה בעיקר רקמת חיבור) אלא גם בדרמיס הבינוני והעמוק והיא איננה נעצרת ללא טיפול מתאים. לטיפול המהיר בנגעי האקנה ישנה חשיבות רבה במניעת צלקות סימנים וכתמים.

ובהסתייגות שלא ראיתי במה מדובר ולאחר כל ניסיונות לטיפול שכשלו וכמומחית לטיפולי אקנה גם בגיל מבוגר, אמליץ לך על טיפול בטכנולוגיית IPL -קרן אור, בשילוב תוספי תזונה ייחודיים המהווים מקור לרכיבים תזונתיים רבים העובדים על הסימפטום ותכשירים היפואלרגניים, ופרא-רפואיים המותאמים אישית כטיפול רב מערכתי פנימי וחיצוני הנותן מענה מושלם וארוך טווח לאקנה בגיל מבוגר.

טיפולי אקנה בגב בטכנולוגיית IPL נמצאו יעילים במיוחד לצמצום ואף להשמדת חיידקי האקנה ( P. ACNE ) ללא גרימת נזקים או תופעות לוואי כלשהן . הריפוי מתבצע כאשר האור המוקרן פועל על חומר הפורפירין הנלווה לחיידקי האקנה. עם חשיפת חיידקי הפורפירין לאור המיוחד של המערכת הוא עובר שינוי כימי ומחסל באופן סלקטיבי את חיידקי האקנה.

אחד מהיתרונות העיקריים בטיפול בטכנולוגיית IPL היא ההחלמה המהירה, למעט אדמומית נקודתית ולעיתים תחושת רגישות קלה שחולפת אין כל כאב או אי נעימות וניתן לחזור מיד לשגרה. עקרון הפעולה של מכשיר ה- IPL הינו החדרת אנרגית אור חזקה ההופכת לאנרגית חום מרוכזת וממוקדת מבלי לפגוע בסביבה הקרובה

כתבות נוספות, המלצות (מעל 50) ומידע רב בנושא ניתן למצוא באתר הבית שלי.

בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

תמונה

• זקוקה לקוסמטיקאית טובה
    מרינה
    14/04/2013

שלום,
    אני סובלת מאקנה ולא מעוניינת ליטול רואקוטן. אני רוצה קוסמטיקאית טובה שתתן לי דברים טבעיים לאקנה. יש לכם המלצות?

יפית כהן - 053-4877791

לקביעת תור
    סגירה
    זקוקה לקוסמטיקאית טובה

הוספת תגובה

תמונה

• נקודות אדומות אחרי אקנה, מה עושים ?
    צפונית
    28/03/2013

שלום, אני בת 18 וסבלתי במשך שנתיים בערך מאקנה מאוד קל- פצעונים לפני מחזור, עור שמנוני.. שתיתי כדורים (דוקסילן) והכל עבר ולאחר שנה התחילו לצאת שוב פצעונים פה ושם עד שהתחלתי לגעת בהם ולפתוח אותם (הייתי תקופה שהייתי ממש מחוררת טיפה עם מחט ומוציאה את מה שבפנים. סליחה על התיאור המגעיל) והכל חזר וניסיתי לשתות שוב דוקסילן אבל היו לי תופעות לוואי אז הפסקתי.
    עם הזמן הפסקתי לגעת בהם והאקנה דיי נרגע, עכשיו אני גם מנהלת שגרת טיפוח הכוללת סבון לעור שמנוני עם פגמי עור, מי פנים לעור שמן עם פגמי עור, קרם לחות, ומייבש פצעונים שמאוד מאוד עוזר לי (תכשיר קוסמטי של החברה CLEAN&CLEAR ) .
    אני עדיין נוגעת בהם לפעמים אבל ממש כמעט הפסקתי.

כרגע עור הפנים שלי חלק אך יש עליו נקודות אדומות. מה עליי לעשות כדי להעלים את הנקודות ? (אני נמנעת מלהשתמש בכדורים)

ובמהלך החורף האקנה הגיע לגב וטיפה לחזה, הייתי פותחת את הפצעונים (אני מאוד מצטערת על זה!) וכרגע יש לי על הגב (בעיקר העליון) פצעונים, נקודות אדומות (חלקות) ופצעונים פתוחים, מה עליי לעשות ? חשבתי לנסוע במיוחד בגלל הגב לים המלח, זה יכול לעזור ?

יפית כהן - 053-4877791

הוספת תגובה

תמונה

• נקודות אדומות אחרי אקנה, מה עושים ? - תגובה

איריס לוי
    31/03/2013

שלום רב,

ה"אקנה, או "פצעי בגרות" היא בעיית העור השכיחה ביותר, והיא נפוצה בקרב 80% מבני הנוער. בגיל ההתבגרות אין כמעט הבדל בין נערים לנערות בעצם היותם חשופים לתופעה, בצורה בה מופיע ה"אקנה" או בנזקים העלולים להיגרם עקב הזנחה או טיפול לא נכון ולא מקצועי בפצעים או בעור.

ועל מנת שלא לגרום נזק נוסף לעור, חשוב לא לחטט, לא לפוצץ, ולא לגעת. הלחץ עלול לגרום להתפשטות הזיהום ואף להגדיל את הסיכון לצלקות. סוג הטיפול בכתמים ובפצעי האקנה מתווה עפ"י הנגעים בעור וחומרת התופעה.

ובהתייחס לשאלתך ובהסתייגות שלא ראיתי במה מדובר, כתמים הם ריבוי מלנין שנוצר בעור כתוצאה מהפצעים וכתופעת לוואי מעצם החיטוט והנגיעות באותם פצעים. החומרה של הכתמים קשורה לנטייה הגנטית ולתהליך ריפוי הפצע .

הטיפול בצלקות/כתמי אקנה הינו מערכתי ומחייב התייחסות מיוחדת לסוג וצבע העור (טיפול הניתן ע"י תכשירים ובשילוב טכנולוגיית IPL ) וזאת בתנאי שהאקנה אינה פעילה, ומכוון שציינת שעדיין קיימים "פצעים פתוחים ופצעונים" ועל פי הצילום אני מניחה שהאקנה אכן פעילה חשוב להבין שהטיפול הראשוני אמור לטפל ב"פצעים הפתוחים" ורק לאחריו ניתן יהיה להבהיר את הכתמים. לכן אמליץ לך:

*לבצע הערכה/בדיקה אנדוקרינית (בדיקת דם שגרתית) אצל רופא גניקולוג/ או רופא אנדוקרינולוג על מנת לשלול פעילות הורמונאלית עודפת שאקנה, הינו אחד מתסמיניה.
    הטיפול הניתן לאקנה על רקע הורמונאלי בדרך כלל הינו שימוש בגלולות למניעת הריון המכילות ריכוז יחסית גבוה של אסטרוגן וכדורים המנטרלים את השפעת ההורמון הזכרי (הנוצר גם אצל נשים). הגלולות מסדירות את המחזור, מקלות על הכאבים הדימום ועל התפרצות פצעי האקנה.

*טיפולים קוסמטיים – פניה לקוסמטיקאית פרא-רפואית המתמחה בטיפול בעור אקנתי, אשר תאבחן את התופעה, תמליץ על הטיפול הנכון בעזרת התכשירים הנכונים ואף תדריך אותך לטיפול עצמי יום יומי נכון ותדע לכוון אותך אם ובאיזו תדירות עליך לעבור טיפול קוסמטי יסודי יותר בהתאם לסוג העור ומצבו.

מומלץ במקביל לטיפול לשלב תוספי תזונה העובדים על הסימפטום. למניעה וטיפול בנגעי עור דלקתיים, שיקום רקמת העור ומניעת צלקות, ריפוי ואיחו פצעי עור, עידוד תהליכי ניקוי הגוף וחיזוק המערכת החיסונית

*רטינואידים, (נגזרות של ויטמין A) בצורה של תמיסה, ג'ל או קרם, אשר מדכאים את היווצרות קומדונים (כולם חייבים במרשם רופא). תכשירים אלה גורמים ליובש בעור ולהגברת הרגישות לקרינת השמש. למניעת תופעות לוואי מומלץ למרוח קרם לחות לא שומני (oil-free) ולהקפיד על הגנה מפני קרינת שמש (קרם הגנה - גם הוא חייב להיות מסוג oil-free)
    .
    *תכשירים אנטיביוטיים בצורה של נוזל או קרם (חלקם ניתנים לרכישה ללא מרשם רופא). חלק מהתכשירים האנטיביוטיים גם עלולים לגרום ליובש בעור. הטיפול דורש התמדה והקפדה על ההנחיות. ההטבה במראה העור אינה מיידית ומתרחשת לרוב אחרי כחודש מתחילת הטיפול.

בהצלחה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

תמונה

• תודה רבה !

צפונית
    03/04/2013

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

תמונה