פורום אקנה, צלקות פצעי בגרות - יש לך שאלה?

מנהל הפורום

יפית כהן
יפית כהן
053-4877791
הוספת הודעה לפורום

תמונה
לקביעת תור אצל יפית כהן
053-4877791 ללא פרסום בפורום

• העלמה של צלקות אקנה
    סלמה
    19/06/2018

יש לי צלקות אקנה קטנות על המצח, מה השיטה הטובה ביותר להעלים אותן?

ליצירת קשר עם מנהל הפורום:
    יפית כהן - 053-4877791

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    העלמה של צלקות אקנה

הוספת תגובה

תמונה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• צלקות מאקנה

אורית בן יהודה
    21/06/2018

שלום סלמה.
    הטיפול הטוב ביותר לטשטוש צלקות הוא ע"י מכשיר endymed intecif
    מתאים לטיפול בעור כהה וגם בקייץ.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

תמונה

• פצעונים אדמומים במצח בגיל 29
    גילי
    20/06/2018

אני בת 29 ויש לי פצעונים אדומים במצח,כל חיי לא היה לי פצעונים גם לא בגיל הבגרות ועכשיו יש לי ואני לא יודעת איך לטפל

יפית כהן - 053-4877791

הוספת תגובה

תמונה

• פצעונים במצח

אורית בן יהודה
    21/06/2018

שלום גילי.
    פצעונים ואקנה לעתים מפרצים בשלבים יותר מאוחרים במיוחד בתקופות לחוצות. יש טיפולים רבים אך התאמת הטיפול צריכה להעשות לאחר אבחון
    כדי לעזור אני צריכה לראות אותך

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

תמונה

• חצ'קון בבטן -האם הגיוני?
    דניאל
    24/04/2018

צץ לי אתמול חצ'קון על הבטן, אני אמנם במחזור אבל זה מקום שמעולם לא היו לי בו קודם חצ'קונים. זה מקום הגיוני? אולי יש בעיה הורמונלית?

יפית כהן - 053-4877791

לקביעת תור
    סגירה
    חצ'קון בבטן -האם הגיוני?

הוספת תגובה

תמונה

• חצ'קון בבטן

אורית בן יהודה
    07/06/2018

שלום דניאל
    קורה לפעמים בעיקר במחזור במקומות שונים בגוף עם זה פצע בודד על דאגה .

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

תמונה

• אקנה וצלקות בגב העליון
    איתי
    22/04/2018

בגיל ההתבגרות היו לי חצ'קונים בגב, עדיין יש לי מדי פעם אבל פחות. נשארו לי מזה צלקות, יש דרך לטפל בצלקות בגב?

יפית כהן - 053-4877791

לקביעת תור
    סגירה
    אקנה וצלקות בגב העליון

הוספת תגובה

תמונה

• לקות בגב כתוצאה מאקנה

אורית בן יהודה
    22/04/2018

שלום איתי.
    ניתן לטיפול.
    ראשית יש צורך לאבחן האם מדובר הפיגמנטציה - שינוי צבע או הצטלקות ולפי האבחון לבחור בטיפול ביותר עבורך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

תמונה

• שימוש בדואק - כמה זמן?
    ענבל
    10/04/2018

ביקשתי מהרופא עור דואק כי אני זוכרת שהשתמשתי פעם וזה מאוד עזר לי, אבל הוא לא טרח להסביר לי כלום. השימוש בתרופה צריך להימשך גם אחרי שיעלמו הפצעים? באותה התדירות? כלומר, אם המשחה בתוקף רק חודשיים אחרי הפתיחה, אז להשיג עוד מרשם לעוד חודשיים ולהמשיך למרוח ברצף לתמיד? (אני בת 23 והפנים שלי לא הרבה יותר חלקות מאשר בגיל 16, אז אני מניחה שהמצב לא ישתנה בקרוב...)

יפית כהן - 053-4877791

לקביעת תור
    סגירה
    שימוש בדואק - כמה זמן?

הוספת תגובה

תמונה

• אשמח לתשובה

ענבל
    21/04/2018

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

תמונה

• טיפול באקנה דלקתי בגב
    עידן
    21/07/2012

שלום,

אני בן 24 וסובל מאקנה דלקתי די כבד בעיקר באיזור הגב והכתפיים ומעט בפנים ובחזה.
    בדקתי כל מיני אפשרויות טיפול, תרופתי (רואקוטן), לייזר וטיפול פוטודינמי (אור כחול).
    רואקוטן נבצר ממני לקחת בתקופה זו ולחכות רק לחורף, מצד שני קשה לי להאמין ביעילותם של טיפולים חיצוניים כמו לייזר ואור כחול (שאמנם הם הרבה יותר קלים).
    במידה ומדובר על אקנה כבד, האם טיפול בלייזר או אור כחול מספיק ? אמנם זה מייבש את הנגעים הקיימים אבל האם זה מונע את הבאים ? ההגיון שלי אומר שאם ישנה בעיה כזו והנגעים ממשיכים לצוץ בכל מיני מקומות שונים, הרי שזו בעיה פנימית שככל הנראה רק טיפול תרופתי יפתור אותה.
    יש לי במקרה 2 אחים שנטלו רואקוטן בגיל ההתבגרות ואמנם סבלו קצת אבל הם נקיים לחלוטין מאקנה.
    אשמח לשמוע את דעתכם.
    תודה.

יפית כהן - 053-4877791

לקביעת תור
    סגירה
    טיפול באקנה דלקתי בגב

הוספת תגובה

תמונה

• פספסת אותי

עידן
    25/07/2012

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

תמונה

• טיפול באקנה דלקתי - תגובה

יפית כהן
    25/07/2012

עידן שלום,

Phototherapy כסוג טיפול יחיד למצבים של אקנה ציסטי/נודולרי או "אקנה קשה"
    בד"כ אינו מספיק לטיפול בכל הגורמים המעורבים בהתהוות מחלת האקנה קרי,
    מיגור חיידק האקנה , טיפול בדלקתיות האופיינית ובהפרשת החלב המוגברת היוצרת מיקרו קומדונים וקומדונים. בד"כ טכנולוגיה זו הינה חלק מטיפול מערכתי.

בהתייחס לכך שלא ראיתי את פניך אציין כי במצבים רבים שילוב של רטינואידים למריחה טופיקלית, שימוש בחומרים אנטימיקרוביאלים/אנטי חיידקים יחד עם אנטיביוטיקה סיסטמית/בליעתית יכולה לתת תוצאות טובות ושיפור מהיר בנגעי האקנה.

אציין עוד כי נטילה בליעתית של אנטיביוטיקה לסוגיה השונים ובעיקר מריחה טופיקלית של אנטיביוטיקה על פני העור, מחייבת שימוש בסבון אנטי חיידקי המכיל מרכיב בשם בנזואיל פרוקסיד שכן חומר זה מקטין את עמידות חיידק ה- P.acne , עמידות האופיינית בנטילה של אנטיביוטיקה .

רואקוטן ניתן בד"כ למצבים האקוטים של אקנה או למצבים בהם קיימת היפראקטיבציה/הפרשת יתר של בלוטת החלב אשר באה לידי ביטוי בגבשושיות חלב בולטות ומפושטות
    ברב אזור הפנים. כמו כן, התרופה ניתנת למצבים בהם הנגעיים הדלקתיים "עקשניים"
    ואשר לא הגיבו לכל טיפול אחר. כמובן שיש רופאים אשר רושמים תרופה זו גם למצבים הקלים יותר של האקנה.

אציין באותה נשימה כי הן לרואקוטן והן לאנטיביוטיקה לסוגיה השונים תופעות לוואי שונות. אחת הדרכים למנוע את ההתפרצויות האופייניות של פצעים בעיקר בחודש הראשון לנטילת רואקוטן הינה שילוב של פוטותרפיה.

אציין עוד כי פוטותרפיה העושה שימוש בעור כחול, אורך גל אידיאלי 415nm אינו חודר לעומק הדרמיס, קרי שכבת העור הפנימית ובכך פחות אפקטיבי לנגעי אקנה (נודולות, ציסטות) הנמצאים בעומק העור.

עוד אציין כי טכנולוגיות העושות שימוש בלייזר או באורך גל של 1450NM גורמות לנזק תרמלי לבלוטות החלב ובכך עוזרות להקטין הפרשת בלוטות החלב, בנוסף טכנולוגיות אלו טובות לטיפול בצלקות פוסט אקנתיות.

אדגיש כי כל טיפול באקנה מחייב אנמנזה של נגעי העור, אנמנזה רפואית ובירור היסטוריה משפחתית.

בברכה,
    בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

תמונה

• טיפול באקנה דלקתי - תגובה

איריס לוי
    26/07/2012

ברפואה קיימים מספר סוגי טיפול באקנה. כשהיא קלה ניתן להשתמש בתכשירים מקומיים הידועים כתכשירים מקלפים כגון: בנזואיל פרוקסיד, המסייע לשחרור פקקי החלב התקועים ובפעילות אנטיספטית נגד חיידקים, או בחומצה אזלאית בעלת פעילות אנטי חיידקית הפועלת גם נגד פיגמנטציה ובתכשירים המכילים גופרית לייבוש פצעים. כמו כן ניתן להשתמש בנגזרות רטינואידים כמו: אדפרין או רטין, הגורמים לפתיחת פקקי הקרטין ולקילוף קל של העור. במקרים של "אקנה קשה" ניתן טיפול בתרופות אנטיביוטיות וברואקוטן. המחייבות מעקב רפואי צמוד עקב תופעות הלוואי החמורות הנלוות בלקיחתן,

כשמטפלים באקנה בתכשירים מקומיים סיסטמטיים, אחת הבעיות העיקריות היא מידת ההצלחה הטיפולית. הפסקת הטיפול עלולה לגרום להחזרת האקנה. ואכן מחקרים קליניים מצביעים על העובדה שלמעלה מ-40% מחולי האקנה, פצעי הבגרות, בני נוער ומבוגרים שנטלו רואקוטן הופיעה התפרצות של הפצעים לאחר תום נטילת הכדור.

אקנה בגיל מבוגר - מתברר שאקנה בגיל מבוגר יותר שכיחה ממה שחשבנו. נוטה להופיע כאקנה קשה ועיקשת יותר עם נגעים עמוקים יותר וכואבים יותר והדרך הטובה ביותר כיום למנוע את התופעה הוא בטיפול פוטותרפי בטכנולוגיית IPL, טיפול שאושר ע"י - משרד הבריאות האמריקאי FDA , משרד הבריאות האירופאי CE מכון התקנים האנגלי BSI ומכון התקנים הישראלי. נבחן בקפדנות והוכח שאינו מזיק לבריאות.
    טיפול ההורס באופן סלקטיבי את חיידקי האקנה P.acne המונע את הצורך בשימוש בתרופות וללא תופעות לוואי.

התוצאות מוכיחות כי ב-99% מהמקרים נרשמה הצלחה בטיפול פוטותרפי בטכנולוגיית IPL – הטיפול הפחית את הסבל, ריפא את הפצעים, החליק העור ומנע צלקות וכתמים לאורך זמן.

עקרון הפעולה של מכשיר ה- IPL הינו החדרת אנרגית אור חזקה ההופכת לאנרגית חום מרוכזת וממוקדת מבלי לפגוע בסביבה הקרובה. רק מכשירי הדור האחרון בטכנולוגיית IPL עם תכנת ההתאמה של אימפולס האור למאפיינים האינדיבידואליים של עור הלקוח מבטיחים ומניבים תוצאות טיפוליות מהירות ואפקטיביות לכל בעיות העור האסתטיות הניתנות לשיפור משמעותי ביותר "אקנה ונזקי אקנה".

מניסיוני הרב בטיפולי אקנה, פצעי בגרות בטכנולוגיית IPL חשוב לי לציין שהטיפול אפקטיבי מאוד לנגעי האקנה (נדולות וציסטות) הנמצאים בעומק הדרמיס. ועל פי דעת רופאים: הטיפול הפוטותרפי מתאים לכל סוגי האקנה גם ל" אקנה קשה" ולאנשים שאינם יכולים או רוצים לקבל טיפול באנטיביוטיקה או רואקוטן. הטיפול באור נגד אקנה ידוע לפחות כ 10 שנים. נמצא כי שיעור ההצלחה של טיפול זה גבוה מכיוון שהטיפול יעיל (בהריסת החיידקים) ובטוח.

חשוב לציין שהטיפול המשלים לטיפול הפוטותרפי בטכנולוגיית IPL נעשה בשילוב תוספי תזונה ייחודיים המהווים מקור לרכיבים תזונתיים רבים העובדים על הסימפטום ותכשירים היפואלרגניים, ופרא-רפואיים המותאמים אישית כטיפול מערכתי, פנימי וחיצוני הנותן מענה מושלם וארוך טווח לאקנה גם בגיל 24.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

תמונה

• איריס כשאת כותבת IPL

עידן
    27/07/2012

הכוונה לסוג של לייזר ולא אור כחול נכון ?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

תמונה

• איריס כשאת כותבת IPL - תגובה

איריס לוי
    27/07/2012

היי עידן,

IPL – טכנולוגיית אור מתקדמת. – פעימות אור אינטנסיביות – "INTENSE PULSE LIGHT ", זה לא לייזר וגם לא אור כחול. על פי חוק, עם לייזר רשאי לעבוד רק רופא ואני כמובן עובדת על פי חוק.

המכשיר שברשותי הינו מייצג פיתוח אנגלי חדשני ועדכני של שילוב אלומת אור בעוצמה גבוהה ובעיקר שווה לאורך כל הפולסים, פטנט ממוחשב המניב תוצאות טיפוליות מהירות ומקסימאליות ללא כאבים. (אותו מכשיר בדיוק נמצא במרפאות פרטיות של רופאי עור ודרמטולוגים בארץ ובחו"ל).

הטכנולוגיה מאפשרת טיפולים ברוב סוגי העור ובכל אזורי הגוף, מבלי לגרום לאי נוחות, כאב או תופעות לוואי. התחושות הן עקצוץ קל והבזק אור הנפלט מהמכונה.

בקרן ה-IPL – משודרים הבזקי אור בשלושה אורכי גל. תחום אורכי הגל ניתנים לקביעה במכשיר בהתאם לגוון עור הלקוח/ה ובהתאם לחומרת האקנה. קרן ה-IPL שונה מהלייזר בכך שאינה ממוקדת אלא מתפזרת ורכה יותר. מכאן גם היתרון שלה על פני הקרניים האחרות. בטיחותית מבחינה רפואית בכך שאין קרינה המסכנת את המטפל והמטופל, אינה גורמת לכוויות וצלקות ונותנת תוצאות מהירות יחסית לשאר השיטות.

קרני האור בהם משתמשים בטכנולוגיית IPL הינם קרני אור שאינם מסוכנות ואינן גורמות כל נזק לעור. אלו הם קרני אור הנראה לעין, כמו פלש של מצלמה ללא המרכיבים המסוכנים הנמצאים בקרינת השמש (UV ).

הידעת, בפצעוני האקנה ניתן להבחין בעיקר בשני חיידקים:
    "פרופיוני בקטריום אקנה" (propion bacterium acnes ) חיידק החי בתנאי חוסר אויר אשר משגשג בתעלות זקיקי השיער שבעור,
    ו - "סטפילוקוקוס אפידרמידיס" (staphylococcus epidermidis) שמשגשג גם הוא בתעלות זקיקי השיער. חיידקים אלה מפרקים בעזרת אנזימים את השומנים שבחלב והופכים אותם לחומצות שומן שעלולות לגרום לגירוי העור לתגובה דלקתית ומוגלה "אקנה" .

יעילות הטיפול הפוטותרפי לטווח הרחוק.
    הטיפול הפוטותרפי בטכנולוגיית IPL יעיל במיוחד לצמצום ואף להשמדת חיידקי האקנה P. ACNE ללא גרימת נזקים או תופעות לוואי כלשהן . הריפוי מתבצע כאשר האור המוקרן פועל על חומר הפורפירין הנלווה לחיידקי האקנה. עם חשיפת חיידקי הפורפירין לאור המיוחד של המערכת הוא עובר שינוי כימי ומחסל באופן סלקטיבי את חיידקי האקנה (עובד על שורש הבעיה – החיידקים).

הטכנולוגיה יעילה לא רק בהשמדת הבקטריה אלא גם באיזון יצור הסבום (השומן) בבלוטות החלב, כיווץ הנקבוביות והבהרת הכתמים (חומים אדומים) הנלווים לעור אקנתי,

יתרונות הטיפול הפוטותרפי לטווח הרחוק.
    אחד מהיתרונות העיקריים בטיפול בטכנולוגיית IPL היא ההחלמה המהירה למעט אדמומית נקודתית ולעיתים תחושת רגישות קלה שחולפת אין כל כאב או אי נעימות וניתן לחזור מיד לשגרה. לשאלתך, תמיד ניתן לעבוד בטכנולוגיית IPL בצורה ממוקדת ונקודתית בדיוק על אותו אחד או ארבע כפי שאתה מציין, המופיעים ולחסל באופן סלקטיבי את החיידקים הקיימים באותו אזור. עם הזמן גם זה נעלם...!
    שבת שלום,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

תמונה

• תודה רבה על התשובה

עידן
    27/07/2012

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

תמונה

• איריס ויפית-תודה על התשובות

עידן
    27/07/2012

המנומקות ומפורטות.
    בביקור אצל רופא העור של קופת החולים, מיד הומלץ רואקוטן או לחילופין, מינצוקלין.
    רואקוטן הכרתי באמצעות 2 אחיי שנטלו ולכן בלית ברירה ניסיתי את המינצוקלין שכבר ביום ה-2 הפסקתי לקחת בגלל סחרחורות ותחושה לא נעימה שנגרמו לי.
    פניתי למומחה נוסף אשר בדק והציע רואקוטן במינון של 20 מ"ג וטיפול באור כחול אך מכיוון שגם הוא וגם רופא העור הראו חוסר רצינות ומכיוון שאני מתאמן הרבה בחדר כושר החלטתי לרדת מהעניין הזה.
    לכן אני מחפש דרך טיפול אחרת.
    העניין הוא שאצלי רוב הבעיה היא בגב ובכתפיים, וקצת בחזה.
    בפנים יכול להיות שקט שבוע ופתאום יוצא אחד או ארבע במקומות שונים ויצא לי כמה פעמים, על הקרקפת או בעורף העליון אפילו.
    אני מבין שטיפול כמו לייזר=IPL או אור כחול מתאימים למקומות הנגועים הברורים אבל איך מטפלים באלו שיוצאים פתאום בכל מיני מקומות שונים ?
    תודה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

תמונה

• טיפול באקנה בגב כתפיים עורף ובגוף-יש טיפול ב-IPL

איריס לוי מומחית לאקנה בטכנולוגיית IPL ו-RF
    20/04/2018

"אני מבין שטיפול כמו לייזר=IPL או אור כחול מתאימים למקומות הנגועים הברורים אבל איך מטפלים באלו שיוצאים פתאום בכל מיני מקומות שונים" - לא מדויק, ניתן לטפל גם בנגעים בודדים היוצאים מדי פעם באזורים שונים בגוף,
    בהצלחה רבה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

תמונה

• כתמים אדומים ברגליים (תמונה)
    אור שבתאי
    23/03/2018

שלום ,
    בת 22 לא נוטלת תרופות וללא בעיות בריאותיות ידועות.
    לפני כחודש התחילו לצוץ לי כתמים אדומים דמוי עקיצה ברגליים.
    מכיוון שחשבתי שזה עקיצה לא יחסתי לכך חשיבות אך עבר חודש והכתמים הללו לא עוברים ואף מופיעים יותר.
    אציין שהם לא מגרדים ובלחיצה חזקה עליהם יש כאב.

אודה לכם אם תוכלו לאבחן זאת.

אני מאד לחוצה

יפית כהן - 053-4877791

הוספת תגובה

תמונה

• פצעים ברגליים

אורית בן יהודה
    16/04/2018

לאבחנה ממליצה לגשת לרופא עור

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

תמונה

• תופעה חדשה - חצ'קונים בזמן ביוץ
    תמי
    15/03/2018

בת 32 ויש לי תופעה חדשה, יש לי חצ'קוני מחזור בזמן הביוץ ולא רק בזמן המחזור. אני מניחה שזו השתנות טבעית של הגוף עם הגיל וכאלה אבל אני במצב שבו אני שבועיים מתוך חודש מחוצ'קנת ממש, לא לעניין לאישה בגילי... מה אפשר לעשו עם זה?

יפית כהן - 053-4877791

הוספת תגובה

תמונה

• חצ'קונים בזן הוסת

אורית בן יהודה
    16/04/2018

שלום תמי
    הטיפול הוא כמו כל טיפול באקנה הורמונאלי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

תמונה

• חצ'קונים יכולים לגרום לפיגמנטציה?
    ריבי
    15/04/2018

חצ'קונים יכולים לגרום לפיגמנטציה?

יפית כהן - 053-4877791

הוספת תגובה

תמונה

• פיגמטציה

אורית בן יהודה
    16/04/2018

שלום ריבי.
    העור כהה /צהוב תתכן פיגמנטציה לאחר ריפוי הפצע
    במקרה זה יש לתמוך את הטיפול באקנה בחומר נוגד פיגמנט
    והקפדה על קרם מסנן עם קרינה לפחות 30 spf
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

תמונה

• מניעה מראש של חצ'קונים

האם יש דרך למנוע מראש חצקונים?

יפית כהן - 053-4877791

לקביעת תור
    סגירה
    מניעה מראש של חצ'קונים

הוספת תגובה

תמונה

• מניעת חצקונים

אורית בן יהודה
    15/04/2018

שלום גיל .
    אקנה / חצקוניםנ תלויה בהורמונים תורשה ועוד ...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

תמונה

• האם פותותרפיה יכול לעזור גם לחצ'קונים?
    אור
    08/04/2018

אני יודעת שזה טוב לפסוראיזיס אבל זה טוב גם לחצ'קונים? זה רק מרפא אותם הוא גם מונע מהם להתפרץ?

יפית כהן - 053-4877791

הוספת תגובה

תמונה

• פוטותרפיה לחצ'קונים

אורית בן יהודה
    15/04/2018

שלום אור.
    בהחלט בפוטותרפיה לאקנה נעשה נעשה שימוש באורך גל
    הפוגע בחומר המוצא של חיידק האקנה P.ACNE וע"י מסייע בטיפול ומיגור האקנה.
    כמובן שצריך לראות האם את/ה מתאימים לטיפול , יש טיפולים רבים פוטותרפיה לא מתאימה לכל אחד
    יש צורך באבחון.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

תמונה

• חצ'קונים חוזרים מסביב לשפה
    נעם
    29/03/2018

יש לי חצ'קונים חוזרים תמיד סביב השפה, והם ממש כואבים! איך אפשר להיפטר מהם?

יפית כהן - 053-4877791

הוספת תגובה

תמונה

• חצק'ונים סביב השפה

אורית בן יהודה
    08/04/2018

שלום
    צריך לראות
    יתכן ויש שם נקודות שחורות (קומודונים) שגורמים לפצעונים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

תמונה

• פצעונים עם ראש על הזרועות
    טליה
    22/03/2018

יש לי פצעונים עם ראש על הזרועות. מקרצפת את העור טוב טוב עם לופה והם עדיין יוצאים...

יפית כהן - 053-4877791

לקביעת תור
    סגירה
    פצעונים עם ראש על הזרועות

הוספת תגובה

תמונה

• פצעונים בזרוע

אורית בן יהודה
    03/04/2018

היי יקרה
    הראשים על הפצעון מראים על נוכחות חיידקים קרצוף העור גורם לזיהום וליותר פצעים .

ניתן לטפל צריך לראות

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

תמונה

• אקנה בחזה בכתפיים ובגב
    דן
    02/04/2018

היי,
    אני סובל כבר כשנה מאקנה בחזה בכתפיים ובגב, ניסיתי כל מיני משחות למניהן והן לא עזרו.
    לפני כשבועיים הרופא נתן לי כדורים בשם מינוציקלין, והמצב ממש החמיר, כל יום יוצאים לי עוד ועוד פצעים.
    אני מתלבט אם זה מצב בסדר והחיידק יוצא החוצה או שעליי להפסיק ליטול את הכדורים..

יפית כהן - 053-4877791

לקביעת תור
    סגירה
    אקנה בחזה בכתפיים ובגב

הוספת תגובה

תמונה

• מינוציקלין

אורית בן יהודה
    03/04/2018

היי,
    מאוד יתכן "העור מוציא החוצה" וההטבה תבוא
    חשוב שתאר רגוע.
    דבר דומה קורה בפרוצדורות לטיפולי אקנה עוריים
    החמרה ואז מגיע השיפור.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

תמונה

• פצעים דמוי אקנה בפנים
    טלי
    13/03/2018

שלום, ד"ר.
    הבת שלי, בת 24, קיבלה זריקת קורטיזון נגד דלקת בירך. מעבר לתופעות שחלפו כעבור כמה ימים התחילו להופיע לה פצעים דמוי אקנה בפנים( מין גבשושיות רק ללא מוגלה). פנינו לרופא עור והוא רשם משחה בשם דואק אבל המצב רק הולך ומחמיר. כל הפנים שלה מכוסים פצעים וגבשושיות אדומים והמצב כל כך גרוע שהיא אינה יכולה לצאת מהבית.הבנתי שזריקת קורטיזון יכולה לגרום להופעת אקנה אבל ברמה כזאת? האם זו יכולה להיות אלרגיה לזריקה ולא אקנה? מה ניתן לעשות?וכמה זמן זה יכול להימשך?
    תודה רבה

יפית כהן - 053-4877791

לקביעת תור
    סגירה
    פצעים דמוי אקנה בפנים

הוספת תגובה

תמונה

• קורטיזונים

אורית בן יהודה
    03/04/2018

ערב טוב
    ראשית תיקון אני לא ד"ר
    קוסמטיקאית פעילה עם ותק של 29 שנה ומנהלת הפורום כן-:)
    לשאלתך : חלק מתופעות הקורטיזון היא התפרצות אקנה
    אכן תגובה קשה לזריקה מוכר לי יותר מעירוי .
    אין לי תשובה עבורך, אף אחד אינו יודע איך פועל קורטיזון ונכון לעכשיו מה שחשוב זה לטפל באקנה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

תמונה