פורום אקנה, צלקות פצעי בגרות - יש לך שאלה?

מנהל הפורום

יפית כהן
יפית כהן
053-4877791
הוספת הודעה לפורום

תמונה
לקביעת תור אצל יפית כהן
053-4877791 ללא פרסום בפורום

• עור פנים שומני ופצעונים
    נילי
    18/04/2017

יש לי עור שומני ולכן יש לי פצעונים מסוגים שונים ומשונים. אני שמה קרמים, משתמשת במסכת פנים ובסבון פנים כל יום, ושום דבר לא עוזר! מה עוד אני יכולה לעשות?

ליצירת קשר עם מנהל הפורום:
    יפית כהן - 053-4877791

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    עור פנים שומני ופצעונים

הוספת תגובה

תמונה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• עור פנים שומני ופצעונים

יפית כהן
    22/04/2017

נילי שלום וברוכה הבאה לפורום,

בהסתייגות שלא איבחנתי את הסימפטומים בעורך, אציין מניסיוני כי מריחה של מסיכות פנים, שטיפה בסבון ומריחה של קרמים רבים לעיתים אין בה בכדי להיטיב עם מצב העור. גם אם קיימת הטבה, הרי שההטבה זמנית ועמה גם תחושת התסכול.

חשוב להבין כי הטיפול באקנה הינו טיפול מערכתי. על כן, קודם הטיפול יש לבדוק את הפרופיל הרפואי של המטופל, יש לאבחן בנוסף באופן קליני את הסימפטומים בעור הפנים, אך בראש ובראשונה חובה לבדוק אם קיימות בלוטות חלב סתומות בעור הפנים הנראות כגבשושיות לבנות או צהבהבות שטוחות או הבולטות מעל מרקם העור. רק לאחר מכן, יש להתאים את הפרוטוקול הטיפולי והתכשירים הנילווים. טיפול קוסמטי אשר אינו מנקז את אותן בלוטות חלב סתומות ו/או התאמת תכשירים שאינם מאזנים את הפרשת בלוטת החלב בעצם נידונים ברב המקרים לכישלון ולאי הצלחת הטיפול. ממליצה לך לקרוא מאמר שכתבתי בנושא: אקנה וטיפולים קוסמטים כושלים אשר פורסם באתר האינטרנט שלי: www.yafitcohen.co.il

בכל מקרה, ממליצה לך לגשת לאיש מקצוע מומחה לעניין.

בהצלחה,
    יפית כהן

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

תמונה

• עור פנים שומני ופצעונים -יש טיפול ב-IPLו-RF

איריס לוי
    30/04/2017

שלום רב נילי וברוכה הבאה לפורום.

הגישה המקובלת כיום בטיפול - באקנה פעילה בפנים הינה "כטיפול פנים" קוסמטי שגרתי - מריחת תכשירים/קרמים, לעיתים עיסוי האזור ע"י פילינג סקראב על בסיס אשכוליות ולימון, בסיום הטיפול מסכה.

מאוכזב/ת כי זה לא עבד...בוודאי, טיפול במריחת קרמים, או מריחת מסכה הינו טיפול חיצוני בלבד.

טיפול במריחת קרמים לא מטפל ולא עובד על שורש הבעיה חיידקי אקנה P.ACNE הגורמים העיקריים לאקנה .

עלינו לזכור, שצלקות אקנה נגרמות כאשר הדלקת הנמצאת לא רק בדרמיס העליון (שכבת העור השנייה המכילה בעיקר רקמת חיבור) אלא גם בדרמיס הבינוני והעמוק והיא איננה נעצרת ללא טיפול מתאים. לטיפול המהיר בנגעי האקנה ישנה חשיבות רבה במניעת צלקות סימנים וכתמים.

הטיפול במריחת קרמים, או מריחת מסכה לא חודרים לשכבת הדרמיס הבינונית והעמוקה ומחסלים באופן סלקטיבי את חיידקי האקנה P.acne הגורמים העיקריים להתפרצות אקנה המלווה בעור שומני, פצעונים מסוגים שונים ומשונים - כפי שאת מציינת.

(בפצעי האקנה ניתן להבחין בעיקר בשני חיידקים - חיידקים הגורמים לגירוי העור ולתגובה דלקתית ומוגלה- אקנה פצעי בגרות בפנים בגב ובישבן).

ובהתייחס לשאלתך, במצבים של אקנה שאינה מגיבה, וכמומחית לטיפולי אקנה אמליץ לך על טיפול בטכנולוגיית IPL ואנרגיית גלי רדיו RF (טיפול המומלץ אף ע"י רופאים)– המתבסס על טיפול מערכתי יעיל במיוחד לצמצום ואף להשמדת חיידקי האקנה P. ACNE ללא גרימת נזקים או תופעות לוואי כלשהן.

הריפוי מתבצע כאשר האור המוקרן פועל על חומר הפורפירין הנלווה לחיידקי האקנה. עם חשיפת חיידקי הפורפירין לאור המיוחד של המערכת הוא עובר שינוי כימי ומחסל באופן סלקטיבי את חיידקי האקנה.

הטכנולוגיה יעילה לא רק בהשמדת הבקטריה אלא גם באיזון יצור הסבום (השומן) בבלוטות החלב, כיווץ הנקבוביות והבהרת הכתמים הנלווים לעור אקנתי, טיפול המונע את הצורך בשימוש בתרופות ללא תופעות לוואי ללא בדיקות דם וללא פגיעה בכבד...!

התוצאות מוכיחות כי ברב המקרים נרשמה הצלחה בטיפול בטכנולוגיית IPL- הטיפול הפחית את הסבל, ריפא את הפצעים, החליק העור ומנע צלקות וכתמים לאורך זמן.

קרני האור בהם משתמשים בטכנולוגיית IPL הינם קרני אור שאינם מסוכנות ואינן גורמות כל נזק לעור. אלו הם קרני אור הנראה לעין, כמו פלש של מצלמה ללא המרכיבים המסוכנים הנמצאים בקרינת השמש (אולטרה ויאולט).

אחד מהיתרונות העיקריים בטיפול אקנה בטכנולוגיית IPL ואנרגיית גלי רדיו RF היא ההחלמה המהירה, למעט אדמומית נקודתית ולעיתים תחושת רגישות קלה שחולפת אין כל כאב או אי נעימות וניתן לחזור מיד לשגרה.

הטיפול ניתן על ידי בלבד כטיפול אישי ופרטני, טיפול רב מערכתי פנימי וחיצוני ארוך טווח, הכולל סידרת טיפולים בהתאם לאזור ומצבו.

במהלך הטיפול עובר האזור הנגוע ניקוי ניקוז חיטוי ושימור בתכשירים פרא-רפואיים והיפו אלרגניים, לשחזור ולחידוש מראה עור הפנים, תכשירים המסייעים לאזן את הפרשת השומן בעור ומונעים היווצרות קומודונים (שחורים ושומנים) ופצעים חדשים לאורך זמן, בשילוב עם תוספי תזונה ייחודיים העובדים על הסימפטום במניעה וטיפול בנגעי עור דלקתיים, שיקום רקמת העור ומניעת צלקות, עידוד תהליכי ניקוי הגוף וחיזוק מערכת החיסון

המשך שבוע טוב,
    ובהצלחה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

תמונה

• אקנה זה דבר תורשתי?
    אביבית
    27/04/2017

כשאני הייתי נערה סבלתי מאוד מאקנה ומפצעונים. הבת שלי בת 13 והתחילו לה כבר השינויים ההורמונליים. אנחנו מאוד דומות פיזית ורציתי לדעת אם בגלל שלי היה אקנה אז בהכרח גם לה יהיה ואם יש דרך למנוע את זה מראש?

יפית כהן - 053-4877791

לקביעת תור
    סגירה
    אקנה זה דבר תורשתי?

הוספת תגובה

תמונה

• אקנה זה דבר תורשתי? כן. אך לא כל אחד חייב שיהיה לו אקנה.

איריס לוי
    29/04/2017

שלום רב אביבית וברוכה הבאה לפורום,

מחקרים שעסקו בקשר שבין גנטיקה לאקנה, הראו שהיסטוריה משפחתית קרובה או רחוקה של התפרצות פצעי אקנה/פצעי הבגרות בגיל ההתבגרות אכן משפיעה אף היא לאורך השנים בהתפרצות מחודשת ולא חייבת להגיע מהמעגל המשפחתי הקרוב ביותר.

עוד ידוע, כי חיידקים, תזונה, קוסמטיקה, איכות סביבה, שינויים הורמונליים, אורח חיים ומתח הם חלק מהגורמים העיקריים להתפרצות אקנה/פצעי בגרות בכל גיל.

גורמים אלו בשילוב מלא, או כל אחד מהם בנפרד, עלולים להשפיע על העור.

בעוד שהגורם הגנטי המדויק של אקנה עדיין אינו ברור, מחקרים קובעים באופן חד משמעי, לאחר בדיקות על אנשים בעלי היסטוריה של אקנה משפחתית חמורה, כי התופעה אכן עוברת בתורשה.

ובהתייחס לשאלתך, אכן הגנים מגבירים את הנטייה של אדם לפתח אקנה ואף משנים את פיזיולוגית העור והופכים אותו לרגיש יותר. כך למשל:

*הגנים משפיעים על רמת רגישות העור להורמונים המשפיעים על התפתחות אקנה על עור בריא. עור בעל נטייה גנטית לאקנה, מיצר יותר חלב/שומן והוא בעל קצב מהיר של צמיחת תאי עור.

*הגנים משפיעים על כוח התגובה הדלקתית לחיידקים. אנשים הסובלים מאקנה הם בעלי תגובה דלקתית חזקה יותר לחיידקים הקיימים באקנה (באקנה יש שני סוגי חיידקים).

*הגנים משפיעים אף על ייצור חומרים כימיים אנטי דלקתיים בעור עם נטייה לאקנה – ובמקרים הקשים מופיעה אקנה קשה עם פרונקלים/ציסטות באזור הפנים, הקרקפת, הגב החזה הישבן והמפשעות. פצעים אדומים גדולים נפוחים וכואבים.

בעוד שהגורם הגנטי המדויק של אקנה עדיין אינו ברור, מחקרים קובעים באופן חד משמעי, לאחר בדיקות על אנשים בעלי היסטוריה של אקנה משפחתית חמורה, כי התופעה אכן עוברת בתורשה. ולא חייבת להגיע מהמעגל המשפחתי הקרוב יותר, כפי שציינתי לעיל, בשל גורמים אלו, אדם נוטה לסבול מאקנה בעוד שאצל אחרים לא תתרחש ולא תופיע אקנה.

אני מאד מבינה ללבך, אביבית, אך לא נוכל לנבא אם אכן הילדה "תרכוש" את פצעי הבגרות שלך היו, ולכן אמליץ לך להיות עם יד על הדופק ולעמוד על המשמר. וחזון למועד.

אני יכולה לספר לך עלי ועל אחותי. לי לא היו פצעי בגרות בגיל ההתבגרות כי יש לי עור יבש דומה לאמי, ולאחותי היה עור שמן ובעייתי בגיל ההתבגרות עם פצעי בגרות, דומה לאבי שהיה לו עור שמן ובעייתי.

תחום הקוסמטיקה מתחדש ומתקדם ללא הרף והחידושים האחרונים מבטיחים טיפולי אקנה/פצעי בגרות עם אפקט מצטבר ולאורך זמן גם בגיל ההתבגרות וכפי שציינתי עוד חזון למועד.

לצערי, למנוע התפרצות של פצעי בגרות בגיל ההתבגרות לא ניתן אך כפי שציינתי לא פעם, היות וטיפול עצמי שגוי ו/או לא זהיר עלול לגרום לנזק עתידי גם בגיל ההתבגרות אמליץ עם תחילת הופעת הנגעים, לפנות לקוסמטיקאית פרא-רפואית מוסמכת ומקצועית אשר תדע לאבחן את סוג העור ומצבו ועל פיו להתאים תכשירים ומוצרים ייעודיים לניקוי ולשימור עור הפנים .

הטיפול האופטימלי בגיל ההתבגרות בפצעי הבגרות הינו שילוב של טיפול יום יומי עצמי וטיפול תקופתי ומעקב של קוסמטיקאית מקצועית המתמחה בטיפול בפצעי הבגרות.

בהצלחה, והתבגרות קלה לך ולבת.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

תמונה

• סבון פנים שמייבש את העור
    נטע לי
    25/04/2017

יש לי עור שומני מאוד ואני משתמשת בסבון פנים לעור שמן עם נגזרת פחם של גרנייר. הבעיה היא שהוא מייבש את החלקים שלא שומניים ולאזורים השומניים הוא כמעט שלא עוזר. מה הבעיה בעצם ואם יש סבון אחר טוב יותר?

יפית כהן - 053-4877791

לקביעת תור
    סגירה
    סבון פנים שמייבש את העור

הוספת תגובה

תמונה

• סבון פנים שמייבש את העור-אבחון סוג העור.

איריס לוי
    25/04/2017

שלום נטע לי וברוכה הבא לפורום,

ניקוי עור הפנים היא אחת הפעולות החשובות בשגרת הטיפוח שלנו. הניקוי בערב נועד בעיקר להסרת איפור, לכלוך ושמנוניות, ואילו הניקוי בבוקר נועד להעניק תחושת רעננות וניקיון לקראת היום החדש ולפני הנחת הסרום וקרם היום עם מסנן קרינה.

סבוני ניקוי לפנים, הם סבונים המכילים את ה- PH הנכון לניקוי האופטימלי של עור הפנים.

התכשירים לניקוי הפנים מכילים ברובם דטרגנט (אחד או תערובת של כמה דטרגנטים) וגם מרכיבים צמחיים להגנה מפני רדיקלים חופשיים ונזקי הסביבה, שאריות של חומרים קוסמטיים ותכשירי איפור, חלב/שומן המופרש דרך קבע מהעור, זיעה, תאים מתים וחיידקים הנמצאים על פני העור.

המרכיבים הצמחיים מעשירים את העור בלחות ורכות, כמו, תמציות הממליס, אלוורה ,תה לבן, ג'ינסנג ,פרופוליס ,מלפפון. בנוסף מכילים הסבונים מינרלים וויטמינים (למשל ,A,C,E, פרו ויטמין B5) ונוגדי חמצון. כל אלה שומרים על בריאות העור ומעודדים את התחדשות התאים.

הבעיה מתעוררת כאשר הניקוי נעשה באמצעות חומרים לא מתאימים - הסבון הקלאסי הינו סבון המכיל תרכובת שומן ובסיס (אלקאלי) היוצרים חומצת מלח שומנית בעלת יכולת ניקוי דטרגנט.

בניקוי פנים מומלץ להיזהר מסבון אגרסיבי מדי, דרגת החומציות של הסבון צריכה להיות ‭5.5‬ עד 6 כדי לא לייבש את העור יתר על המידה.

הסבון הנכון הוא זה שאחרי השימוש בו העור מרגיש נקי: לא שמנוני מדי, לא מתוח או יבש מדי. סבון המאפשר ניקוי יסודי, אנטיספטיות גבוהה, יצירת "סביבה חומצית" המגנה גם מפני התפתחות חיידקים .

אבחון סוג העור.

ובהתייחס לשאלתך ובהסתייגות שלא אבחנתי את עור הפנים, אמנם את מציינת, ציטוט:" יש לי עור שומני מאד, הבעיה שהוא מייבש את החלקים שלא שומניים ולאזורים השומנים הוא כמעט שלא עוזר" גמר ציטוט.

אכן, החומר הבסיסי ביותר לניקוי הפנים הוא סבון, אבל יש להיזהר מסבון אגרסיבי שמכיל חומצות. החומצות יעילות כאשר הן משולבות בתכשירי ההזנה ולא בתכשירי הניקוי, שכן אז הן חודרות אל תוך שכבות העור.

יש לקחת בחשבון את דרגת החומציות של הסבון. כפי שציינתי אין להשתמש בחומרים שדרגת החומציות שלהם גבוהה מ־‭5.5‬ עד ‭6.5‬ כדי לא לייבש את העור יתר על המידה.

יתכן יקירה שיש לך עור מעורב ולא עור פנים שמן?

עור מעורב - הוא עור שמנוני במקצת באזור ה-T (מצח, אף, סנטר) ויבש במקצת באזורים אחרים של הפנים. באזור ה-T עלולים להופיע פצעונים או רק תחושת שמנוניות, זה תלוי בהורמונים, בהרגלי האכילה ולעתים בשינוי מזג האוויר.

מאידך, עור שמן נוטה לפתח נגעים של אקנה: פקקי חלב שחורים או לבנים, פצעים, פצעונים, שומניות יתר, אדמומיות, חספוס, לעיתים גם גירוד גירוי בעור הפנים.

היות וטיפול עצמי שגוי ו/או לא זהיר עלול לגרום לנזק עתידי גם בעור הפנים, אמליץ לך לפנות לקוסמטיקאית מקצועית ומוסמכת, פרא-רפואית אשר תאבחן את סוג עור הפנים שלך, ותתאים לך תכשירים ומוצרים ייעודיים לניקוי עור הפנים על פי סוג העור מצבו.

קוסמטיקאית מוסמכת פרא-רפואית תדע לבחור את תכשיר/סבון הניקוי בקפידה ולוודא היטב כי הוא נקי ממרכיבים העוינים את העור, פוגמים בו ומזיקים לו כגון: חומרי צבע, חומרי בישום המגרים ועלולים ליצור רגישויות ואלרגיות בעור.

בהצלחה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

תמונה

• עור מעורב אם פצעונים נקודתיים
    אביבית
    23/04/2017

שלום יפית!
    אני בת 28 ויש לי עור מעורב, חלקים ממנו מאוד שומניים (בעיקר האף והמצב) וחלקים ממנו מאוד יבשים. אני משתמשת במסכות ובסבון פנים באופן קבוע אבל אני לא מצליחה להיפטר מהפצעונים הנקודתיים שיכולים לצוץ גם באזורים השומניים וגם באזורים היבשים. מה הטיפול המומלץ ביותר במקרים כאלה?
    תודה

יפית כהן - 053-4877791

הוספת תגובה

תמונה

• עור מעורב עם פצעונים נקודתיים

יפית כהן
    23/04/2017

אביבית שלום וברוכה הבאה לפורום,

בהסתייגות שלא איבחנתי את הסימפטומים בעורך אציין כי תופעת הפצעונים החוזרים ונשנים בעור הפנים הינה תופעה שכיחה ולעיתים גם מאד מתסכלת. ציינתי לא אחת כי אבחון קליני של הסימפטומים והבנה מקיפה של הפרופיל הרפואי מאפשרת התאמה מדוייקת של פרוטוקול טיפולי ומשכך לא רק ריפוי הפצעים ושקום והחלקת מרקם העור אלא גם הטבה בתדירות הופעתם של הפצעים בעור אם אלו יופיעו בכלל.

כעיקרון, אזור האף ידוע כאזור מאד שמנוני ומאופיין בריבוי קומדונים לרב. הסיבה לכך נאוצה במספר בלוטות החלב באזור כל כך קטן..כ-1600 בלוטות חלב על כל ס"מ מרובע.

חשוב להבין כי שמוש במסכות או תכשירים לצורך ייבוש העור או ספיחת השומן בעור, עלולים להותיר את העור במצב מיובש או עור שמן מיובש. מנגד, חשוב להבין כי לצורך האצת ריפוי הפצעים עלינו לשמור על סביבה מלחחת ולא סביבה מיובשת.

ציינתי פעמים רבות כי אקנה או אקנה הורמונלי המופיע בגילאים מבוגרים הינו הפרעת עור מולטי פקטוריאלית קרי, רב סיבתית, הרי שהטיפול מניסיוני חייב להיות טיפול מערכתי.

יש לבדוק את הפצעונים בעורך ולאבחן האם קיימים בתוכם פקקי שומן (נקודות לבנות). לעיתים הפרשת חלב שומנית הנראת בתוך הפצע עלולה לעכב את ריפויו או להשפיע על הישנות חזרתו הנוספת בעור. על כן, ניקוז מבוקר של החלב ע"י איש מקצוע מומלצת.

במקרים רבים, נדרשים גם תכשירים לאיזון בלוטת החלב ולצורך כך, הייתי ממליצה לך לגשת לאיש מקצוע המומחה לעניין או לקוסמטיקאית על מנת שתוכל לאבחן את הסימפטומים בעורך ולבדוק אם לא קיימות גבשושיות חלב סתומות בעורך (מרקם לא אחיד) וכמובן להתאים לך באופן אישי תכשירים ייעודים למצב העור, או טיפול מקצועי בקליניקה לצורך מניעת חזרתם והישנותם של פצעים אלו.

תוכלי בנוסף, לקרוא מאמר שכתבתי באתר האינטרנט שלי לגבי מדוע בעצם טיפולי אקנה כושלים.

בהצלחה,
    יפית כהן

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

תמונה

• עור מעורב עם פצעונים נקודתיים

יפית כהן
    23/04/2017

אביבית שלום וברוכה הבאה לפורום,

בהסתייגות שלא איבחנתי את הסימפטומים בעורך, אציין כי תופעת הפצעונים החוזרים ונשנים בעור הפנים הינה תופעה שכיחה ולעיתים גם מאד מתסכלת. ציינתי לא אחת כי אבחון קליני של הסימפטומים והבנה מקיפה של הפרופיל הרפואי, מאפשרת התאמה מדוייקת של פרוטוקול טיפולי ומשכך לא רק ריפוי הפצעים ושקום והחלקת מרקם העור אלא גם הטבה בתדירות הופעתם של הפצעים בעור אם אלו יופיעו בכלל.

כעיקרון, אזור האף ידוע כאזור מאד שמנוני ומאופיין בריבוי קומדונים לרב. הסיבה לכך נאוצה במספר בלוטות החלב באזור כל כך קטן..כ-1600 בלוטות חלב על כל ס"מ מרובע.

חשוב להבין כי שמוש במסכות או תכשירים לצורך ייבוש העור או ספיחת השומן בעור, עלולים להותיר את העור במצב מיובש או עור שמן מיובש. מנגד, חשוב להבין כי לצורך האצת ריפוי הפצעים עלינו לשמור על סביבה מלחחת ולא סביבה מיובשת.

ציינתי פעמים רבות כי אקנה או אקנה הורמונלי המופיע בגילאים מבוגרים הינו הפרעת עור מולטי פקטוריאלית כלומר, הפרעת עור רב סיבתית ולכן הטיפול מניסיוני חייב להיות מבוסס על טיפול מערכתי.

יש לבדוק את הפצעונים בעורך ולאבחן האם קיימים בתוכם פקקי שומן (נקודות לבנות). לעיתים הפרשת חלב שומנית הנראת בתוך הפצע עלולה לעכב את ריפויו או להשפיע על הישנות חזרתו הנוספת בעור. על כן, ניקוז מבוקר של החלב ע"י איש מקצוע, מומלצת.

במקרים רבים, נדרשים גם תכשירים לאיזון בלוטת החלב ולצורך כך, הייתי ממליצה לך לגשת לאיש מקצוע המומחה לעניין או לקוסמטיקאית על מנת שתוכל לאבחן את הסימפטומים בעורך ולבדוק אם לא קיימות גבשושיות חלב סתומות בעורך (מרקם לא אחיד) וכמובן להתאים לך באופן אישי תכשירים ייעודים למצב העור, או טיפול מקצועי בקליניקה לצורך מניעת חזרתם והישנותם של פצעים אלו.

תוכלי בנוסף, לקרוא מאמר שכתבתי באתר האינטרנט שלי לגבי מדוע בעצם טיפולי אקנה כושלים.
    כמו כן, תוכלי ליצור עימי קשר להתייעצות אישית.

בהצלחה,
    יפית כהן

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

תמונה

• עור מעורב עם פצענים בגיל 28- יש טיפול בשיטת IPL ו-RF

איריס לוי
    24/04/2017

שלום אביבית וברוכה הבאה לפורום,

מתברר שאקנה בגיל מבוגר יותר שכיחה ממה שחשבנו. נוטה להופיע כאקנה קשה ועיקשת יותר עם נגעים עמוקים וכואבים יותר.

אופיינית לכ-80% מאוכלוסיית המבוגרים, ומהווה מטרד ומקור לסבל פיסי ורגשי כאחד מבוכה רבה וחוסר בטחון ויכולה להמשיך ולהתפרץ עד אחרי גיל 45.

ולשאלתך, ובהסתייגות שלא אבחנתי את מצב עור הפנים שלך, וכפי שאת מציינת, ציטוט " אני משתמשת במסכות ובסבון פנים באופן קבוע" גמר ציטוט

לעיתים קרובות בחירה לא נכונה של מוצרי קוסמטיקה מהמדף ו/או שימוש לא נכון בתכשירים עלולים לגרום לבעיות שונות בעור, בהן אקנה קוסמטיקה, מושג רפואי ותיק, המתאר הופעת פצעונים על הפנים אשר נראים כפצעי אקנה לכל דבר פרט להבדל אחד- הגורם להופעתם. בעוד שפצעי האקנה נגרמים מנטייה גנטית, עלייה בהפרשת שומן בעור, או זיהום חיידקי משני, הרי ש"אקנה קוסמטית" נגרמת ישירות כתוצאה משימוש לא נכון ומופרז בתכשירי טיפוח!

הטיפול באקנה בגיל מבוגר, אקנה על רקע הורמונלי, לא קל – לא עובר מהר – ולא עובר בקלות - תהליך לא פשוט בה נדרשת השקעה, התמדה, סבלנות ובחירת אשת המקצוע המתמחה בבעיות עור, קוסמטיקאית פרא-רפואית שתדע לאבחן נכונה ולהתאים תוכנית טיפול אופטימאלית באופן אינדיבידואלי ההכרחי לטיפול בעור בעייתי, אקנתי, הדורש התמחות רבת שנים בתחום הקוסמטיקה הפרא-רפואית.

מריחת קרמים באקנה פעילה בפנים אינו חודר לשכבות הדרמיס הבינוני והעמוק ולא עובד/לא פועל על שורש הבעיה, חיידקי אקנה P.ACNE הגורמים העיקריים לאקנה - פצעונים, עור שומני גם בגיל מבוגר.

עלינו לזכור, שצלקות אקנה נגרמות כאשר הדלקת הנמצאת לא רק בדרמיס העליון (שכבת העור השנייה המכילה בעיקר רקמת חיבור) אלא גם בדרמיס הבינוני והעמוק והיא איננה נעצרת ללא טיפול מתאים. לטיפול המהיר בנגעי האקנה ישנה חשיבות רבה במניעת צלקות סימנים וכתמים.

וכמומחית לטיפול בבעיות עור (כ-17 שנים רק בתחום טיפול בבעיות עור), אמליץ לך על טיפול מערכתי פנימי וחיצוני בשילוב טכנולוגית IPL ואנרגיית גלי רדיו RF – היעיל במיוחד בנטרול והריסת חיידקי האקנה.

הריפוי מתבצע כאשר האור המוקרן פועל על חומר הפורפירין הנלווה לחיידקי האקנה. עם חשיפת חיידקי הפורפירין לאור המיוחד של המערכת הוא עובר שינוי כימי ומחסל באופן סלקטיבי את חיידקי האקנה.

הטכנולוגיה יעילה לא רק בהשמדת הבקטריה אלא גם באיזון יצור הסבום (השומן) בבלוטות החלב, כיווץ הנקבוביות והבהרת הכתמים הנלווים לעור אקנתי.

אחד מהיתרונות העיקריים בטיפול בטכנולוגיית IPL היא ההחלמה המהירה למעט אדמומית נקודתית ולעיתים תחושת רגישות קלה שחולפת אין כל כאב או אי נעימות וניתן לחזור מיד לשגרה.

הטיפול הניתן על ידי הינו טיפול מערכתי , פנימי וחיצוני בשילוב תוספי תזונה המהווים מקור לרכיבים תזונתיים רבים המגנים על בריאות העור העובדים על סימפטום הבעיה בשילוב חומרים פעילים פרא-רפואיים בטוחים לשחזור ולחידוש מראה עור הפנים, המסייעים לאזן את הפרשת השומן בעור ומונעים היווצרות קומדונים/שומנים שחורים, ופצעים חדשים לאורך זמן.

ממיטב המעבדות המקצועיות בארץ ובאיכות גבוהה המתאימים ביותר לאקלים הישראלי מאושרים ע"י משרד הבריאות ונותנים מענה מושלם וריפוי אמתי וארוך טווח לאקנה, פצעונים, עור שומני גם בגיל 28.

סקפטית? לא מאמינה? הנך מוזמנת לגלוש באתר הבית שלי ולהתרשם מעל 120 המלצות של לקוחות מרוצים ואף לקבל טלפונים להתרשמות.

הטיפול באמצעות טכנולוגיית IPL אטרקטיבי לטיפול באקנה דלקתית ומהווה אלטרנטיבה לטיפ

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

תמונה

• עור מעורב בגיל 28-- יש טיפול בטכנולוגיית IPL וגלי רדיו RF

איריס לוי
    24/04/2017

בהמשך לתשובתי - הטיפול באמצעות מקורות אור יעיל ואטרקטיבי לטיפול באקנה דלקתית ומהווה אלטרנטיבה לטיפול מקומי באמצעות תרופות, קרמים ומשחות שלא נתנו מענה מספק לריפוי הפצעים, הפצעונים בפנים.

בברכה
    איריס לוי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

תמונה

• פצעוני בגרות על הגב ועל החזה
    נעמי
    09/04/2017

לבת שלי יש פצעונים לא רק על הפנים אלא גם על החזה ובגב. שטיפת פנים יכולה לעזור גם למקומות אלה?

יפית כהן - 053-4877791

הוספת תגובה

תמונה

• טיפול מומלץ מאד לאקנה

לימור
    10/04/2017

כבר רשמתי כאן בעבר זה עדיין בעמוד הזה
    על הטיפול באקנה של רמי מור שהוא רמה עולמית
    הטיפול נקרא שיטת RAM
    לצערי מרופא עור לא רואים תוצאות ואז יש צורך בהוצאה כספית
    כפי שקרה לי אך אני שלמה איתה .
    תחפש בגוגל - שיטת RAM
    תגיע לאתר של רמי מור למחלות עור שאין שני לו.
    מאחלת לך הצלחה .

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

תמונה

• פצעוני בגרות על הגב ועל החזה

יפית כהן
    22/04/2017

נעמי שלום וברוכה הבאה לפורום,

בהסתייגות שלא אבחנתי את הסימפטומים בעורך אציין כי שימוש בתכשיר לשטיפת הפנים גם על החזה והגב אפשרי אבל אין בו לבדו בכדי להיטיב עם הפצעונים. לעתים תתכן הטבה מסויימת, אך הטבה זמנית בלבד.

חשוב להבין כי אקנה הינה הפרעת עור מולטי פקטוריאלית, כלומר רב סיבתית. כיום אנו יודעים כי אקנה נגרם בעיקר בשל השפעה של הורמונים אנדרוגנים גבריים, בעיקר טסטוסטרון על פעילות בלוטת החלב ומשכך היפראקטיבציה של בלוטת החלב, עלייה של הרכב השומנים מסוג טריגליצרידים בבלוטה, דבר המביא לשיגשוש בפעילותו של החיידק הידוע לשמצה בשם P.Acne, המלווה בתהליכים דלקתיים בבלוטה, עם התקרנות לא תקינה של תאי דופן זקיק השערה והעור, דבר המוביל לסתימת תעלת בלוטת החלב ויצירת מיקרוקומדון.

הטיפול בפצעונים או פצעי אקנה מניסיוני חייב להיות טיפול מערכתי. בנוסף, לא ציינת את גילה של בתך ומומלץ לבדוק פרופיל הורמונלי בשל בעיית השחלות הפוליציסטיות הידועה בסימפטומים של פצעי אקנה לרב.

בהצלחה,
    יפית כהן

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

תמונה

• טיפול בפצעונים על הפנים, החזה והגב.

איריס לוי
    22/04/2017

שלום וברוכה הבאה לפורום,

בגיל ההתבגרות - אין כמעט הבדל בין נערים לנערות מעצם היותם חשופים לתופעה, בצורה בה מופיע ה"אקנה" או בנזקים העלולים להיגרם עקב הזנחה או טיפול לא נכון ב"פצעונים" או בעור. עם זאת, קיימת הנחה שהגורמים העיקריים ל"אקנה" הם: היגיינה לקויה, חיידקים חוסר איזון הורמונלי, ולעיתים אף גנטיקה.

נגעי האקנה מופיעים בעיקר באזורי הגוף העשירים בבלוטות החלב, אזורים אלו כוללים את: הפנים, החזה, הכתפיים, העורף והגב. אולם, אין זה מן הנמנע שהפצעונים יופיעו גם במקומות אחרים בגוף.

ובהסתייגות שלא אבחנתי את מצב הנגעים, הטיפול באקנה, בפצעי אקנה, בפנים/בגב ועל החזה מחייב התמחות מיוחדת, אבחנה והבנה של סוג האקנה, מבנה ועומקה ובהתאם לכך התאמת הפרוטוקול הטיפולי המשלב סוגים שונים של טיפולים.

ומכוון שלא ציינת את גיל הבת, אוסיף ואציין כי גלולות נגד הריון הינן חלק מפרוטוקול טיפולי הניתן לעיתים לנשים או נערות מתבגרות אשר בעור פניהן סימפטומים של אקנה או במצבים בהם הטיפול בתכשירים קונבנציונליים לא הניב תוצאות ו/או במצבים בהם מזהים חוסר איזון הורמונלי (Endocrine abnormalities ) במיוחד במצבים בהם קיימת שעירות יתר או מחזור לא סדיר.

אם המטופלת ממילא נוטלת גלולות, ניתן לשלב את שתי התועלות בגלולות המתאימות במיוחד לטיפול גם באקנה. ההשפעה של הגלולות היא אנטי אנדרוגנית – משפיעה על רמת ההורמונים הזכריים, הקשורים בהופעת האקנה. אפשר לתת את המרכיב האנטי אנגרוגני (ציפרוטרון אצטט) גם בנפרד, כתוספת לגלולות אחרות.

יש סוגים שונים של גלולות למניעת הריון אך לא כולן מתאימות לטיפול באקנה, לכן חשוב להתייעץ עם רופא לקבלת הטיפול הנכון .

ובהתייחס לשאלתך - לעיתים קרובות בחירה לא נכונה של מוצרי קוסמטיקה מהמדף ו/או שימוש לא נכון בתכשירים עלולים לגרום לבעיות שונות בעור, בהן אקנה קוסמטיקה, מושג רפואי ותיק, המתאר הופעת פצעונים על הפנים החזה והגב, אשר נראים כפצעי אקנה לכל דבר פרט להבדל אחד- הגורם להופעתם. בעוד שפצעי בגרות נגרמים מנטייה גנטית, עלייה בהפרשת שומן בעור, או זיהום חיידקי משני, הרי ש"אקנה קוסמטית" נגרמת ישירות כתוצאה משימוש לא נכון ומופרז בתכשירי טיפוח!

בטיפול היום יומי, קשה לעמוד בפני הפיתוי לסבן ולקרצף את האזורים הנגועים, אולם מוצרי קוסמטיקה מכילים הרבה פעמים מולקולות פעילות-שטח (דטרגנטים קשים),וחלקיקי קרצוף רבים, וגם אלכוהול, מנטול, מנטה, קמפור (מור) ואקליפטוס, לימון או שמני אשכולית. כל אלה הנם מאד מגרים והגירוי יכול לפגוע ביכולת העור להתרפא או להילחם בחיידקים.

הגירוי מעודד ייצור שומן, מעודד אדמומיות. מגביר נפיחות מייבש את העור ועלול אף להוסיף גם פצעונים דמויי תפרחת . תכשירי טיפוח עם מרכיבים מגרים ומקרצפים עם גרגרים (שמכילים גם שעוות), הם פוטנציאל לפגיעה בעור ולהחמרת מצב האקנה.

הטיפול החיוני והאופטימלי משך כל תקופת הופעת פצעי הבגרות הינו שילוב של טיפול יום יומי עצמי וטיפול תקופתי ומעקב של קוסמטיקאית מקצועית פרא-רפואית המתמחה בטיפול בבעיות עור- עור אקנתי.

היות וטיפול עצמי שגוי ו/או לא זהיר עלול לגרום לנזק עתידי רב אמליץ לך לפנות קודם כל לקוסמטיקאית אשר תאבחן את התופעה, ותמליץ על הטיפול הנכון בעזרת התכשירים הנכונים, קוסמטיקאית מקצועית ומוסמכת תדע גם לכוון אותך אם ובאיזו תדירות עליה לעבור טיפול קוסמטי יסודי יותר.

בחירת התכשירים הנכונים לטיפול תיעשה על ידי אנשי המקצוע, בהתאם לסוג העור ומצבו.
    לצערי שטיפה בלבד לא תיתן הטבה ושיפור במצב הפצעוני

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

תמונה

• טיפול בפצעונים על הפנים, החזה והגב - המשך

איריס לוי
    23/04/2017

בהמשך לתשובתי- אחד מהגורמים העיקריים להתפרצות פצעי הבגרות, פצעים פצעונים, בגיל ההתבגרות הם החיידקים - P.acne

חיידקי ה - P.acne פועלים על זקיקי החלב, גורמים לפירוק החלב לחומצות שומן חופשיות ולדלקת סביב זקיק השערה ויוצרים אזורים מוגלתיים ברמה שטחית או עמוקה.

חומרת התהליך הסופי תלויה ברגישות אינדיבידואלית לחיידק. ללא התערבות מקצועית נכונה, עלול התהליך להסתיים בהצטלקות קשה.

בפצעוני האקנה ניתן להבחין בעיקר בשני חיידקים:

"פרופיוני בקטריום אקנה" (propion bacterium acnes ) חיידק החי בתנאי חוסר אויר אשר משגשג בתעלות זקיקי השיער שבעור, ו - "סטפילוקוקוס אפידרמידיס"
    (staphylococcus epidermidis) שמשגשג גם הוא בתעלות זקיקי השיער. חיידקים אלה מפרקים בעזרת אנזימים את השומנים שבחלב והופכים אותם לחומצות שומן שעלולות לגרום לגירוי העור לתגובה דלקתית ומוגלה "אקנה/פצעי בגרות" - פצעים פצעונים, ציסטות, שחורים, שומנים, קומודונים, צלקות חטטים כתמים ועוד .

וכמומחית לטיפול בבעיות עור, גם בגיל ההתבגרות אמליץ על טיפול חדשני - בשילוב טכנולוגיית IPL ואנרגיית גלי רדיו RF היעיל במיוחד לצמצום ואף להשמדת חיידקי האקנה P. ACNE ללא גרימת נזקים או תופעות לוואי כלשהן .

הריפוי מתבצע כאשר האור המוקרן פועל על חומר הפורפירין הנלווה לחיידקי האקנה. עם חשיפת חיידקי הפורפירין לאור המיוחד של המערכת הוא עובר שינוי כימי ומחסל באופן סלקטיבי את חיידקי האקנה (עובד על שורש הבעיה – החיידקים).

הטכנולוגיה יעילה לא רק בהשמדת הבקטריה אלא גם באיזון יצור הסבום (השומן) בבלוטות החלב, כיווץ הנקבוביות והבהרת הכתמים (חומים אדומים) הנלווים לעור אקנתי,

יתרונות הטיפול לטווח הרחוק - אחד מהיתרונות העיקריים בטיפול בטכנולוגיית IPL היא ההחלמה המהירה למעט אדמומית נקודתית ולעיתים תחושת רגישות קלה שחולפת אין כל כאב או אי נעימות וניתן לחזור מיד לשגרה.

סקפטית? לא מאמינה? הנך מוזמנת לגלוש באתר הבית שלי בממליצים ולהתרשם מעל 120ממליצים ואף לקבל טלפונים של לקוחות מרוצות.

ללא תופעות לוואי - ללא תרופות - ללא בדיקות דם - ללא פגיעה בכבד.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

תמונה

• בליטה גדולה מתחת לעור
    קרן
    20/04/2017

הייתה לי בליטה מתחת לעור שחשבתי שהיא חצ'קון וניסיתי לפוצץ ויצאו רק נוזלים ועכשיו הבליטה ממש גדולה ואדומה ואני חושבת שיש בה גם מוגלה. מה זה אם זה לא חצ'קון ומה אני יכולה לעשות כדי להעלים אותה, היא לא עוברת כבר שבועיים...

יפית כהן - 053-4877791

לקביעת תור
    סגירה
    בליטה גדולה מתחת לעור

הוספת תגובה

תמונה

• בליטה גדולה מתחת לעור

יפית כהן
    22/04/2017

קרן שלום וברוכה הבאה לפורום,

בהסתייגות שלא איבחנתי את הסימפטומים בעורך אציין, כי ניקוז לא מיקצועי של מוגלה, או ניקוז הפרשת חלב מפצע במידה ואכן מדובר בפצעון, אינו מומלץ כלל! ניקוז שאינו נעשה ע"י איש מקצוע עלול להותיר חלב בפצעון /בלוטה (מרכיב שומני המופרש מבלוטת חלב והאחראי לעורנו השומני) ומשכך, ריפוי איטי ביותר של הבליטה או הפצע.

תהליך ריפוי איטי של פצע או בלוטה יכול להותיר את חותמו בעור בצורה של כתמים המכונים בטרמינולוגיה רפואית פיגמנטציה שלאחר דלקת או Post Inflammatory Hyperpigmentation. על כן, ממליצה לך להתייעץ עם איש מקצוע מומחה לעניין אשר יאבחן את עורך ויתאים לך את התכשיר הנכון לריפוי.

בהצלחה,
    יפית כהן

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

תמונה

• חצ'וקנים לא עוברים גם בגיל מבוגר
    לילך
    16/03/2017

אני סובלת מפצעי בגרות כבר כמעט 20 שנה, מתחילת גיל ההתבגרות והיום אני בת יותר מ-30. אני משתמשת בסבון פנים פעמיים ביום אבל זה לא מונע את החצ'וקנים.
    מה עוד אני יכולה לעשות?

יפית כהן - 053-4877791

הוספת תגובה

תמונה

• פצעי בגרת שלא עוברים 20 שנה - יש טיפול בשיטת IPL

איריס לוי
    18/03/2017

שלום רב לילך וברוכה הבאה לפורום,
    מתברר שאקנה בגיל מבוגר יותר שכיחה ממה שחשבנו. נוטה להופיע כאקנה קשה ועיקשת יותר עם נגעים עמוקים וכואבים יותר.

אופיינית לכ-80% מאוכלוסיית המתבגרים, ומהווה מטרד ומקור לסבל פיסי ורגשי כאחד מבוכה רבה וחוסר בטחון ויכולה להמשיך ולהתפרץ עד אחרי גיל 45.

ולשאלתך, ובהסתייגות שלא ראיתי במה מדובר,
    לעיתים קרובות בחירה לא נכונה של מוצרי קוסמטיקה מהמדף ו/או שימוש לא נכון בתכשירים עלולים לגרום לבעיות שונות בעור, בהן אקנה קוסמטיקה, מושג רפואי ותיק, המתאר הופעת פצעונים על הפנים אשר נראים כפצעי אקנה לכל דבר פרט להבדל אחד- הגורם להופעתם. בעוד שפצעי בגרות נגרמים מנטייה גנטית, עלייה בהפרשת שומן בעור, או זיהום חיידקי משני, הרי ש"אקנה קוסמטית" נגרמת ישירות כתוצאה משימוש לא נכון ומופרז בתכשירי טיפוח!

בטיפול היום יומי, קשה לעמוד בפני הפיתוי לסבן ולקרצף את האזורים הנגועים, אולם מוצרי קוסמטיקה מכילים הרבה פעמים מולקולות פעילות-שטח (דטרגנטים קשים),וחלקיקי קרצוף רבים, וגם אלכוהול, מנטול, מנטה, קמפור (מור) ואקליפטוס, לימון או שמני אשכולית. כל אלה הנם מאד מגרים והגירוי יכול לפגוע ביכולת העור להתרפא או להילחם בחיידקים.

הגירוי מעודד ייצור שומן, מעודד אדמומיות. מגביר נפיחות מייבש את העור ועלול אף להוסיף גם פצעונים דמויי תפרחת . תכשירי טיפוח עם מרכיבים מגרים ומקרצפים עם גרגרים (שמכילים גם שעוות), הם פוטנציאל לפגיעה בעור ולהחמרת מצב האקנה.

הדרך הטובה ביותר כיום למנוע את התפרצות אקנה, הפצעים הפצעונים, עור מחוספס ומגורה, פרונקלים,ציסטות וכתמים בגיל מבוגר הוא באמצעות טיפול חדשני בטכנולוגיית IPL - קרן אור ואנרגיית גלי רדיו RF

טיפול המומלץ ע"י רופאים ומתבסס על טיפול מערכתי יעיל במיוחד לצמצום ואף להשמדת חיידקי האקנה P. ACNE ללא גרימת נזקים או תופעות לוואי כלשהן.

הטכנולוגיה יעילה לא רק בהשמדת הבקטריה אלא גם באיזון יצור הסבום (השומן) בבלוטות החלב, כיווץ הנקבוביות והבהרת הכתמים הנלווים לעור אקנתי, טיפול המונע את הצורך בשימוש בתרופות (רואקוטן ואנטיביוטיקה - מינוציקלין), ללא תופעות לוואי ללא בדיקות דם וללא פגיעה בכבד...!

אחד מהיתרונות העיקריים בטיפול בטכנולוגיית IPL היא ההחלמה המהירה למעט אדמומית נקודתית ולעיתים תחושת רגישות קלה שחולפת אין כל כאב או אי נעימות וניתן לחזור מיד לשגרה וזה עובד, על כך יעידו מעל 120 המלצות באתר.

הטיפול באור נגד אקנה ידוע כ 25 שנים. נמצא כי שיעור ההצלחה של טיפול זה גבוה מכיוון שהטיפול יעיל בהריסת החיידקים P.acne הגורמים העיקריים לאקנה בגיל מבגר.

וכמומחית לטיפול אקנה/פצעי בגרות בבני נוער ובמבוגרים, חשוב לי לציין שהטיפול המשלים לטיפול בטכנולוגיית IPL נעשה בשילוב תוספי תזונה ייחודיים המהווים מקור לרכיבים תזונתיים רבים העובדים על הסימפטום ותכשירים היפואלרגניים, ופרא-רפואיים המותאמים אישית כטיפול מערכתי, פנימי וחיצוני הנותן מענה מושלם וארוך טווח גם לאקנה בגיל מבוגר.

הנך מוזמנת לגלוש הן באתר הבית שלי והן בסרטון וידאו שלי ולהתרשם שאכן יש פתרון איכותי אפקטיבי ולאורך זמן גם לאקנה בגיל מבוגר - ללא תרופות - ללא פגיעה בכבד - וללא תופעות לוואי.

המשך יום נפ

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

תמונה

• התחלת גלולת דיאנה לאחר 10 שבועות עם דיפרין ללא תוצאות מספקות
    שירה
    09/01/2017

שלום, אני בת 17 וכבר 10 שבועות מטופלת בדיפרין 0.1 קרם ללילה וזינדקלין ליום. יש לי אקנה בינונית, פצעונים קטנים במצח, בתפוחי הלחיים קצת פצעים לרוב מתחת לעור שנהיים מוגלתיים ותמיד באזור הסנטר קצת פצעים אך גדולים ולרוב מתחת לעור שבאים בדיוק לפני המחזור. עם הטיפול בדיפרין. יש שיפור בכמות הפצעים במצח( פחות ואין בצדדים) המון איזורים התחלקו אך עדיין תמיד יש כמה גדולים רק באזור תפוחי הלחיים( כל שאר הלחיים חלקות) ובאזור הסנטר ובצידי הסנטר. ישנם גם כתמים אדומים. לאחר התייעצות עם רופאת נשים ולא שיפור גדול עם דיפרין נתנו לי מרשם לגלולות אסטל/ דיאנה. שוקלת להתחיל לקחת כי תמיד יוצאים גדולים באזור הסנטר לפני המחזור ובלחיים. זה מאוד מטריד אותי ומפריע לי אבל פוחדת שתהיה לי התפרצות שוב פעם עם התחלת הגלולות. האם הדיפרין וזינדקלין יימנעו אולי את ההחמרה בהתחלה? האם לתת עוד זמן לדיפרין לבד או להתחיל את הגלולות?(גם אם אתחיל אמשיך עם הדיפרין וזינדקלין) תודה .

יפית כהן - 053-4877791

הוספת תגובה

תמונה

• אקנה בינונית? לא בטוח - יש טיפול בטכנולוגיית IPL ללא תרופות.

איריס לוי
    04/03/2017

שלום רב שירה וברוכה הבאה לפורום.

ולשאלתך, ובהסתייגות שלא אבחנתי את מצב עור הפנים שלך את כותבת, ציטוט "יש לי אקנה בינונית, פצעונים קטנים במצח, בתפוחי הלחיים קצת פצעים לרוב מתחת לעור שנהיים מוגלתיים ותמיד באזור הסנטר קצת פצעים אך גדולים ולרוב מתחת לעור שבאים בדיוק לפני המחזור. נתנו לי מרשם לגלולות אסטל/ דיאנה. שוקלת להתחיל לקחת כי תמיד יוצאים גדולים באזור הסנטר לפני המחזור ובלחיים".גמר ציטוט

ובכן יקירתי, על פי תיאורך לא בטוח שזו אקנה בינונית והייתי ממליצה בחם להתחיל מיד עם טיפול הורמונלי/גלולות.

גלולות נגד הריון הנן חלק מפרוטוקול טיפולי הניתן לעתים לנשים או נערות מתבגרות אשר בעור פניהן סימפטומים של אקנה או במצבים בהם הטיפול בתכשירים קונבנציונאלים לא הניב תוצאות כפי שאת מציינת אל הטיפול בדיפרין וזינדקלין. ו/או במצבים בהם מזהים חוסר איזון הורמונלי.
    (Endocrine abnormalities ))

ההתאמה של הגלולה מתבצעת לפי פרמטרים אישיים שונים,
    מעבר להשפעה ומניעת ההיריון ,לגלולות השפעות נוספות המהוות לעתים סיבה למתן: הגלולות מפחיתות כאבי מחזור וביוצים, מפחיתות שכיחות ציסטות שחלתיות, מפחיתות כמות דמם ומקרי אנמיה במתבגרות, מקלות לעתים תסמונת טרום וסתית, מטפלות היטב באקנה ושיעור יתר.

פצעים באיזור הסנטר, הלסת תחתונה וצוואר יכולים להעיד על חוסר איזון הורמונלי.

אקנה על רקע הורמונלי מופיע בעיקר אצל נשים ובסמיכות למחזור החודשי. במהלך המחזור החודשי עוברות הנשים שינויים הורמונליים ברמת ההורמונים – אסטרוגן ופרוגסטרון, אשר עשויים להביא לפעילות מוגברת של בלוטות החלב (השומן) ולהתפתחות אקנה.

התסמינים המתלווים לאקנה על רקע הורמונלי היא תסמונת השחלות הפוליציסטיות
    (Polycystic ovary syndrome/disease), PCOS, היא ההפרעה האנדוקרינית השכיחה ביותר אצל נשים, המשפיעה בקירוב על כ-5% עד 10% מהנשים בגיל הפריון (12-45 שנה).
    התסמינים הקלסיים של התסמונת הנם מחזור לא סדיר, וסתות מועטות או העדר מוחלט של הוסת ו/או דימומים לא סדירים. ההפרעה בווסת נובעת בדרך כלל ממיעוט או העדר ביוץ.

אקנה ועודף בהורמוני מין זכריים (אנדרוגניים) מביאים אף לשיעור יתר. התסמינים הללו שונים בין נשים באופן משמעותי במידת חומרתם. במידה ויש חשש לפעילות הורמונלית עודפת מומלץ לבצע הערכה/בדיקה אנדוקרינית.

הטיפול הניתן על ידי לאקנה על רקע הורמונלי הנו טיפול מערכתי פנימי וחיצוני המהווה אלטרנטיבה לטיפול מקומי באמצעות תרופות ומשחות (הדיפרין וזינדקלין) שלא נתנו מענה מספק לריפוי פצעי אקנה.

טיפול בטכנולוגיית IPL ואנרגיית גלי רדיו RF- המומלץ ע"י רופאים. טיפול חדשני לאקנה פצעי הבגרות, פצעים פצעונים פרנוקלים, ציסטות, כתמים עור אדמומי מגורה ומגרד בפנים, בבני נוער ומבוגרים המונע את הצורך בשימוש בתרופות רואקוטן ואנטיביוטיקה-מינוציקלין.

ללא תופעות לוואי - ללא בדיקות דם - וללא פגיעה בכבד.

טיפולי אקנה בטכנולוגיית IPL נמצאו יעילים במיוחד לצמצום ואף להשמדת הדלקת ללא גרימת נזקים או תופעות לוואי כלשהן. טכנולוגיית IPL יעילה לא רק בהשמדת הבקטריה אלא גם באיזון יצור הסבום (השומן) בבלוטות החלב.

אחד מהיתרונות העיקריים בטיפול באקנה על רקע הורמונלי בטכנולוגיית IPL היא ההחלמה המהירה, למעט אדמומית נקודתית ולעתים תחושת רגישות קלה שחולפת אין כל כאב או אי נעימות וניתן לחזור מיד לשגרה.

המשך שבוע

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

תמונה

• קרטוזיס פילאריס, כתמים לאחר פצעונים וקומדונים לבנים מתחת לעור.
    מריה
    22/02/2017

היי, יש לי בעיה שמאוד מפריעה לי, יש לי קרטוזיס פילאריס על הזרועות ובאזורים אחרים בגוף, אבל האזור שבעיקר מפריע לי זה הלחיים, הן תמיד אדומות והעור מחוספס כזה וזה גורם לי למאוד אי נוחות כשאנשים שואלים מה יש לי וזה מאוד מוריד לי את הביטחון, מה אפשר לעשות לגבי זה??? בנוסף לזה, יש לי גם בעיה יש לי על המצח מן פצעונים קטנים כאלה מתחת לעור, קומדונים לבנים בלי ראש מוגלה (סליחה על התיאור) וזה מאוד מציק לי, כי הם פשוט לא זזים מהמצח, פשוט מין בליטות כאלו מתחת לעור. מה זה, ואיך אפשר להיפטר מזה? ועוד דבר אחרון, יש לי כתמים כאלו בצבע אדמדמם-חום אחרי שהפצעונים עברו לי ואין לי מושג איך להעלים אותם, כיצד אפשר? וקראתי על רטינול (רטוויט ורטין A וכו'), האם אתה חושב שזה יכול לעזור בו זמנית עם הכתמים וגם להעלים את הפצעונים האלו מתחת לעור ? (כאילו שזה יעשה פילינג לעור?), אני אשמח לתשובה.

יפית כהן - 053-4877791

הוספת תגובה

תמונה

• קרטוזיס פילאריס/פצעונים קטנים/כתמים/ יש טיפול ב-IPL.

איריס לוי
    04/03/2017

היי מריה וברוכה הבאם לפורום - קרטוזיס פילאריס – Keratosis Pilaris - מתבטא בפצעים פצעונים קטנים לעתים אדומים עם ראש קטן לבן, עור מחוספס ולא נעים למגע כמו חררה עם אדמומיות בולטת.

האזורים השכיחים בגוף בהם היא נפוצה: החלק העליון של הזרועות, הישבן הירכיים הקדמיות הפנים ולעתים אף במחשוף. בחלק מהמקרים הנגעים הם לבנים-אפורים (קרטוזיס פילריס אלבה) וקל יותר למשש את הנגעים העוריים מאשר ממש לראות אותם. במקרים אחרים בסיס הנגע הופך לאדום והעור נראה כמנוקד בנקודות אדומות קטנות (קרטוזיס פילריס רוברה). עם נטייה להתפשט,

לעתים קיימת הקלה בסימנים בקיץ והחמרה בחורף. במקרים קשים במיוחד חסימת זקיק השער יכול לגרום גם להתפרצות פצעי אקנה.

הטיפול הניתן על ידי כטיפול אישי ופרטני בטכנולוגיית IPL ואנרגיית גלי רדיו RF הנו טיפול ממוקד עם אפקט מצטבר ולאורך זמן חיוני לשמירה על מראה עור אחיד, חלק בהיר נקי ואסתטי ללא כתמים חספוס ואדמומיות באזור הזרועות, הפנים הישבן הירכיים הגב והמחשוף.

אחד מהיתרונות העיקריים בטיפול בטכנולוגיית IPL היא ההחלמה המהירה, מאחר והטיפול מבוסס על אורך גל מיוחד ללא קרינת UV (אולטרה ויאולט) הוכח כי הוא אינו גורם כל נזק לעור וניתן לחזור מיד לשגרה.

ולשאלתך, ובהסתייגות שלא אבחנתי את מצבך, משחת רטוויט היא ברירת המחדל של הרופא, אך אינה מטפלת בעור הסובל מאדמומיות, חספוס, וכתמים על רקע קרטוזיס פילאריס.

פילינג - לא מומלץ השימוש בפילינג , עצם השפשוף מירוק של העור יגרום ליתר רגישות, אדמומיות, והתפשטות הדלקת.

לכל הבעיות שתיארת יש פתרון יעיל אפקטיבי, ניתן להגיע להטבה עד כמעט 90%. לא מאמינה? הנך מוזמנת לגלוש באתר הבית שלי ולהתרשם מעל 120 המלצות של לקוחות מרוצים ואף לקבל טלפונים להתרשמות.

שבת שלום והמשך יום נפלא

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

תמונה

• פצעון גדול שצץ בזמן לקיחת רואקוטן
    בר
    21/02/2017

לוקחת רואקוטן בחודש 4, וצץ לי פצעון גדול יחסית... אני אמורה לדאוג? כי בדכ בזמן הזה האקנה יורד מה עושים?
    מפחדת שזה יישאר כאן.

יפית כהן - 053-4877791

הוספת תגובה

תמונה

• פצעון גדול שצץ בזמן לקיחת רואקוטן

יפית כהן
    21/02/2017

בר שלום וברוכה הבאה לפורום,

בהתייחס לשאלתך, אציין כי הופעתם של פצעים גדולים בזמן נטילת רואקוטן הינה תופעה שכיחה גם אם עברו 3 חודשים מתחילת השימוש בתרופה זאת. על פי התמונה ששלחת (שלא כל כך יצאה ברורה) , קשה לאבחן במדוייק אם קיים חלב בתוך הפצע.

יש לנקוט משנה זהירות מחיטוט בפנים במיוחד בתקופת השימוש ברואקוטן. על כן, הייתי ממליצה לך לפנות לאיש מקצוע על מנת לבדוק אם קיים חלב (חומר שומני בפצע) ואם ניתן לנקזו על מנת לגרום לריפוי מהיר יותר של הפצע.

בהצלחה,
    יפית כהן

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

תמונה

• כאבי ראש מטורפים עקב ריקוטן ולחץ בעניים
    שלום
    06/02/2017

מאז שאני לוקח את הכדור יש לי כאבי ראש חזקים מפעם לפעם ולחץ בעניים לפעמים תשתוש בראיה... יש לציין שאני בן 27

יפית כהן - 053-4877791

הוספת תגובה

תמונה

• יש לך תופעות לוואי של רואקוטן

לימור
    09/02/2017

מה שאתה מתאר זה תופעת לוואי של רואקוטן
    ויהיה עלייך להפסיק את הטיפול מבלי להמתין לרופא עור בכלל
    כאב ראש מרואקוטן זה דיי מוכר.

תחפש בגוגל - שיטת RAM
    זה הטיפול הכי טוב בעולם לאקנה .

אני מדברת מנסיון אישי.

לימור

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

תמונה

• צלקות מאקנה בבן 18
    יהודה
    18/01/2017

מה ניתן לעשות לעור הפנים שנותרו בו צלקות לאחר אקנה. איזה טיפולים אפשריים ?

יפית כהן - 053-4877791

לקביעת תור
    סגירה
    צלקות מאקנה בבן 18

הוספת תגובה

תמונה

• מה ניתן לעשות לעור הפנים שנותרו בו צלקות לאחר אקנה בן 18

איריס לוי
    19/01/2017

שלום רב, וברוך הבא לפורום.
    הטיפול בצלקות פוסט אקנה חטטים/חורים ושקעים מחייב התמחות מיוחדת, אבחנה והבנה של סוג הצלקת, מבנה ועומקה ובהתאם לכך התאמת הפרוטוקול הטיפולי המשלב בד"כ סוגים שונים של טיפולים.

ובהתייחס לשאלתך ובהסתייגות שלא אבחנתי את מצב עור הפנים, הצלקות השכיחות ביותר בקרב הסובלים מאקנה הינן צלקות אטרופיות הנקראות גם "חטטים" ונגרמות כתוצאה ממחסור או איבוד רקמת העור.

הפרוצדורות הקיימות כיום לטשטוש ועידון הצלקות הינן מגוונות והבחירה בטכניקת הטיפול המתאימה ביותר צריכה להתבסס על עומק הצלקות בפנים היקפן, גוון העור של המטופל ועוד.

1.טיפול במזותרפיה (דרמה רולר / מזו רולר / דרמה פן לסוגיו) מכשיר רפואי-קוסמטי, יעיל ביותר בשיפור חטטים וצלקות.

הרולר, או מכשיר המחטים החשמלי, מאפשר הרס של שכבות העור המכילות את החטטים, על פי אורך המחט בו השתמשנו, הרס של קולגן המאפיין את הצלקת, ובנייה תחתיו של קולגן תקין וחדש. ככל שנעבוד עם מחט ארוכה יותר נשיג תוצאה בעומק רב יותר, וכשמדובר בחטטים עמוקים, מדובר כמובן בשיפור רב יותר. ברוב המקרים נצטרך לבצע סידרה של טיפולים, ולא טיפול בודד.

הטיפול במזותרפיה מומלץ כסדרת טיפולים: 3 בממוצע, אחת ל-6 שבועות. לצלקות אקנה עמוקות יש צורך בין 6-8 טיפולים לטשטוש/עידון הצלקת.

על מנת להשיג תוצאות איכותיות הנותרות יציבות לאורך זמן מומלץ טיפול תחזוקה אחת לחצי שנה.

לאחר פציעת העור יש להימנע מחשיפה לשמש על מנת שלא לחולל תגובה שתוביל לשינויים בגוון העור.

2. פילינג – שיוף עדין – הסרה של שכבת העור העליונה על מנת לשנות את גובה פני שטח העור ולעודד תהליכי התחדשות טבעיים.

תפקידו של הפילינג - להנשיל תאי עור מתים, זירוז התחדשות העור לייצור מוגבר של סיבי קולגן מיצוק מרקם העור הפחתה, וטשטוש הכתמים החומים/אדומים כתמי הפיגמנטציה הנלווים לצלקות אקנה.

3. חומרים מבהירים - אחד מתופעות הלוואי השכיחות המתלוות לאקנה הינן כתמי הפיגמנטציה כתמים הנראים יותר ככתמים אדומים/חומים שטחיים וחלקים תופעה ידועה המכונה בשם: פיגמנטציה שלאחר דלקת. יכולה להופיע גם לסובלים מפצעי אקנה שלא טופלו ע"י תרופת רואקוטן.

צלקות אקנה נגרמות כאשר הדלקת הנגרמת בעור, נמצאת לא רק בדרמיס העליון (שכבת העור השנייה המכילה בעיקר רקמת חיבור), אלא גם בדרמיס הבינוני והעמוק ואיננה נעצרת בזמן על ידי טיפול מתאים. לכן, חשוב מאוד לטפל בפצעי הבגרות/אקנה בזמן כדי למנוע החמרה של הדלקת ונזק בלתי הפיך לעור.

עוצמת/חומרת הפיגמנטציה תלויה קשר ישיר בחומרת הדלקת ומצביעה על פגיעה בשכבת העור העליונה שכבת האפידרמיס, ובשל כך הטיפול יתבסס על חומרים מבהירים מדכאי ייצור פיגמנט המלנין .

4. וכמומחית בטיפולי אקנה בטכנולוגיית IPL ואנרגיית גלי רדיו RF- אמליץ על שילוב טיפול בטכנולגייה חדשנית הנותנת את המענה הטוב ביותר לצלקות פוסט אקנה בפנים.

יתרונה הגדול של טכנולוגיית IPL בטיפול כוללני ויסודי שאינו פולשני. טכנולוגיה חדשנית, המתאפיינת ברמת בטיחות גבוהה.

המכשיר נותן את המענה הטוב ביותר לבעיות עור אסתטיות הניתנות לשיפור משמעותי ביותר "אקנה צלקות וכתמי האקנה" בהליך פשוט, ללא כאב, מהיר קצר ואפקטיבי הבטיחותי ביותר מבחינה רפואית

למידע רב בנושא הנך מוזמן לגלוש באתר הבית שלי ולהתרשם מעל 100 המלצות של לקוחות מרוצים בטיפול בצלקות אקנה בטכנולוגיית IPL ואנרגיית גלי רדיו RF.

ללא תרופות - ללא בדיקות דם - וללא פגיעה בכבד.

עוד אציין שקיימים בתחום טיפולים אגרסיביים ופולשניים

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

תמונה

• אקנה שנמשכת כבר קרוב לגיל 27
    א
    28/12/2016

שלום,
    רציתי לדעת האם זהו גורלי האכזר לסבול מאקנה עד קץ הימים או שבאיזשהו שלב זה אמור להפסק?! וגם האם אקנה יכול להגרם בגלל תרופות מסויימות ?

יפית כהן - 053-4877791

הוספת תגובה

תמונה

• אקנה שנמשכת כבר קרוב לגיל 27

איריס לוי
    06/01/2017

שלום רב וברוך הבא לפורום,

אקנה אופיינית לכ-80% מאוכלוסיית המתבגרים, ומהווה מטרד ומקור לסבל פיסי ורגשי כאחד מבוכה רבה וחוסר בטחון ויכולה להמשיך ולהתפרץ עד אחרי גיל 45.

מחקרים שנעשו סותרים את התפיסה המקובלת שלפיה אקנה היא נחלתם של צעירים. מתברר שאקנה בפנים בגב ובאזור הישבן בגיל מבוגר שכיחה יותר ממה שחשבנו. נוטה להופיע כאקנה קשה ועיקשת יותר עם נגעים עמוקים וכואבים יותר.

נפגעי אקנה בגיל מבוגר יודעים כי לעתים אין מנוס מטיפול אחר...ללא תופעות לוואי – ללא תרופות – ללא בדיקות דם – וללא פגיעה בכבד.

טיפול בטכנולוגיית IPL - קרן אור ואנרגיית גלי רדיו RF (טיפל המומלץ ע"י רופאים). המתבסס על פרוטוקול טיפולי מערכתי פנימי וחיצוני, לצמצום ואף להשמדת חיידקי האקנה P. ACNE הגורמים העיקריים להתפרצות אקנה ללא גרימת נזקים או תופעות לוואי כלשהן.

בטיפול פוטותרפי בטכנולוגיית IPL - קרן אור בשילוב אנרגיית גלי רדיו RF- ניתן להרוס באופן סלקטיבי את חיידקי האקנה P.ACNE הגורמים העיקריים לאקנה בפנים בגב ובישבן, ולקבל שוב, עור חלק, נטול שומנים ואדמומיות, פצעים (עמוקים,כואבים ואדומים) פצעונים, פרונקלים וכתמים (חומים אדומים) .

סקפטי לא מאמין? הנך מוזמן לגלוש באתר הבית של בממליצים ולהתרשם מעל 120 המלצות של לקוחות מרוצים ואף לקבל טלפון להתרשמות.

יתרונה הגדול של טכנולוגיית - IPL בשילוב אנרגיית גלי רדי RF בטיפול כוללני ויסודי, שאינו פולשני. התקדמות הטכנולוגיה כיום, מאפשרת להגיע לתוצאות לא רק בטיפול אלא גם בתופעות הנלוות לאקנה, בריפוי, הבהרת הכתמים (חומים/אדומים) ושיפור משמעותי בצלקות.

אחד מהיתרונות העיקריים בטיפול בטכנולוגיית IPL היא ההחלמה המהירה למעט אדמומית נקודתית ולעיתים תחושת רגישות קלה שחולפת אין כל כאב או אי נעימות וניתן לחזור מיד לשגרה.

שבת שלום.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

תמונה

• טיפול בזינדקלין לאקנה קלה
    יוני
    19/12/2016

התחלתי לפני שבועיים טיפול בזינדקלין 1% אחרי שטופלתי בעבר בדואק לאקנה קלה.
    המצב לא כל כך השתפר אך לא כל כך החמיר.
    האם מומלץ לחכות כדי לראות האם עוד שבועיים נוספים יהיה שיפור או לפנות לרופא עור שוב?

יפית כהן - 053-4877791

הוספת תגובה

תמונה

• טיפול מעולה ומומלץ לאקנה

לימור
    26/12/2016

כבר רשמתי כאן בעבר זה עדיין בעמוד הזה
    על הטיפול באקנה של רמי מור שהוא רמה עולמית
    הטיפול נקרא שיטת RAM
    לצערי מרופא עור לא רואים תוצאות ואז יש צורך בהוצאה כספית
    כפי שקרה לי אך אני שלמה איתה .
    תחפש בגוגל - שיטת RAM
    תגיע לאתר של רמי מור למחלות עור שאין שני לו.
    מאחלת לך הצלחה .

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

תמונה

• דיפרין כמה זמן עד קבלת תוצאות?
    רינת
    15/12/2016

שלום, אני בת 17 ולפני כחודש וחצי התחלתי להשתמש בדיפרין קרם 0.1 ללילה וזינדקלין ג׳ל ליום. יש לי אקנה ברמה בינונית. לא על כל הפנים אבל באזור הסנטר המצח ובאזור קטן במרכז הלחיים. אני ניסיתי המון מוצרים כבר שלא נתנו תוצאות טובות. אמרו לי שלדיפרין לוקח זמן עד שרואים תוצאות בגלל שזה רטינול. באזורים מסויימים העור ממש חלק ונעים ובאזורים אחרים עדיין יוצאים פצעים כל הזמן. אני כבר בשבוע השביעי ולא רואה כמעט תוצאות. האם התוצאות אמורות כבר להיראות או צריך לחכות עוד? במידה וזה לא ייפתור את הבעיה שוקלת להתחיל גלולות דיאנה.

יפית כהן - 053-4877791

הוספת תגובה

תמונה

• דיפרין זמן תוצאות

איריס לוי
    16/12/2016

שלום וברוכה הבאה לפורום,
    בהסתייגות שלא אבחנתי את עורך, אציין שבדרך כלל לטיפול חיצוני עם תכשירים למריחה לוקח זמן רב להביא לשינוי, לעיתים ישנם סוגי אקנה שלא מגיבים לטיפול.

Adapalene 0.1% תכשיר הפועל רק על אזורים דלקתיים בהם נראים גבשושים על פני העור כתוצאה מהתפתחות חיידק אקנה וולגריס (Acne Vulgaris). המינון המקובל בדרך כלל הוא: לפני הטיפול יש לנקות את העור עם מים פושרים וסבון עדין. יש למרוח שכבה דקה של התכשיר פעם ביום, בערב לפני השינה. לאחר הטיפול יש לשטוף ידיים. תוצאות הטיפול נראות בדרך כלל כעבור 2-4 שבועות. שימוש יתר בתרופה זו לא יתקבלו תוצאות טובות או מהירות יותר ומאידך עלולים להופיע סימנים אדומים, גירוי, קילוף ואי-נוחות.

אין להשתמש בתכשיר מעבר לשישה חודשים רצופים. בכל מקרה לפני טיפול בגלולות מומלץ להתייעץ עם הרופא המטפל או רופא גניקולוג.
    ואם גם גלולות דיאנה לא יעזרו הנך מוזמנת לטיפול חדשני מוכח בטכנולוגיית IPL ואנרגיית גלי רדיו RF - ללא תרופות - ללא בדיקות דם - וללא פגיעה בכבד.

לפרטים נוספים אודות טיפול פוטותרפי בטכנולוגיית IPL הנך מוזמנת לגלוש באתר הבית להתרשם מעל 120 המלצות ואף לקבל טלפונים להתרשמות.

בהצלחה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

תמונה