מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- אקנה רוזאציהלימור01/04/2014
היי ,
דיי חדשה בפורום הזה .
בגיל 16 סבלתי מאקנה בנונית אפשר להגיד הלכתי לרופא עור הוא המליץ לי על רוקוטאן אבל לא רציתי לקחת כי אמרו לי כל מיני דברים על הכדור למרות שהוא עושה פלאים (היום אני מצטערת שלא לקחתי) והתחלתי לנסות טיפול קוסמטיקאי שאגב דיי עזר אבל השאיר חורים ואדמומיות עם השנים. היום אני בת 23 הובחנתי אצל רופא עור כסובלת מרוזאציה קלה יחסית באזור הלחיים ולפעמיים פצעים אדומים בפנים והוא רשם לי לקחת כדורים מינציקלין ואת המשחה רוזקס.
רציתי לדעת האם מישהו נטל את הכדורים והשתמש במשחה?
יש המלצות? זה עושה שיפור בפנים?
אני מתנגדת מאז ומתמיד לבלוע כדורים מהחשש שזה יחזור לאחר שאפסיק.
האם רוזקס עושה בהתחלה אדמומיות ואם אפשר לקחת את הרוזקס בלי הכדורים?
זה מצב מאוד מציק ולעיתים מבייש ליד הסובבים אותי.
אנא תנו עצות!
תודה לימור .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
אקנה רוזאציה - תגובה
יפית כהן26/04/2014למור שלום וברוכה הבאה לפורום,
בהסתייגות שלא איבחנתי את עורך אציין כי במידה ואובחן כי בעור פנייך אקנה רוזצאה אזי שתוכלי לקבל מידע רב על הפרעת עור זאת ודרכי התמודדות גם בפורום רוזציאה אשר בניהולי באתר Be ok
רצ"ב לינק לפורום:http://be.beok.co.il/Forum.aspx?ForumID=248&p=1
לידיעה כללית, רוזציאה הינה הפרעת עור פרוגרסיבית קרי, הפרעת עור היכולה להחמיר עם השנים במידה וזאת אינה מאובחנת ו/או שקיים עיכוב בטיפול או תרפיית טיפול שאינה הותאמה לתת סוג הרוזצאה. מהסמקות חוזרות ונישנות לאדמימות קבועה המלווה לעיתים עם נימי דם ופצעים דמויי אקנה ועד פגיעה ברקמת האף דבר השכיח יותר אצל גברים. תופעה ידועה נוספת במיוחד כשמדובר במצב של אקנה רוזצאה והמכונה Sebaceous hyperplasia, תופעה שבה נראות בלוטות חלב מוגדלות כתוצאה מסתימה של פתח תעלת זקיק השערה וכתוצאה, בליטות או גבשושיות בולטות או שטוחות בגון לבן, צהבהב או גון העור.
רוזקס הינו תכשיר המכיל חומר פעיל בשם מטרונידזול. תכשיר המשמש כ- Gold Standard במצבים של רוזציאה. התכשיר בעל פעילות אנטי חיידקית ויש להשתמש פעמיים ביום. הטבה בד"כ ניראת רק לאחר שימוש של כ- 8 עד 12 שבועות. מניסיוני בטיפול ברוזציאה התכשיר אכן יכול לגרום לרגישות או אדמימות בחלק מהמיקרים. חלק מפציינטים מגיבים טוב לטיפול ולחלקם התכשיר מניב שיפור קליל אם בכלל!
חשוב להדגיש כי כמו באקנה גם ברוזצאה הטיפול הינו מערכתי ומחייב אף שינוי תזונתי בשילוב טיפול תרופתי ופרוצדורות קוסמטיות לטיפול בפיצעונים, באדמימות ובנימי הדם אם אלו קיימים! מוצרי חלב, סוכרים, ביצים, חצילים נימנים מבין מיני המזונות הידועים כמחמירים את האדמימות האופיינית והידועים בחלקם כמזונות המעלים רמות היסטמינים!
מניסיוני בטיפול ברוזציאה אציין כי טכנולוגיות העושות שימוש ב- IPL בשילוב גלי רדיו יכולות להיטיב עד מאד עם האודם האופייני ונימי דם אם אלו קיימים.
רצ"ב מחקר בנושא זה שפורסם בשנת 2008 ואשר התפרסם במגזין :
The journal of clinical and Aesthetic dermatology
אנטיביוטיקה מסוג מינוציקלין או דוקסיצקלין נמנות מבין האנטיביוטיקות לטיפול ברוזצאה אך לצערי, לא אחת ניראות תופעות לוואי כתוצאה משימוש באנטיביוטיקה במיוחד אם אלו ניטלות לתקופה ארוכה מאד!
חשוב לדעת אם בוצעה בדיקה בעור פנייך לגילוי טפיל הדמודקס? בדיקה המבוצעת באמצעות זכוכית מגדלת קטנה דרמטוסקופ והמאפשר אבחון של הטפיל בד"כ אם זה קיים ניתן לצפות בזנב הטפיל. הבדיקה והאבחון חשובים שכן לעיתים נירשם אף טיפול אנטי פרזיטרי במידה ונמצאו רמות גבוהות של הטפיל.
בנוסף, שימוש בתכשירי קוסמטיקה ייעודיים הינו אבן יסוד בכל תרפיית טיפול כל זאת ועוד כשמדובר ברוזצאה.
שמוש בקרם הגנה חשוב ביותר! תוכלי לקרוא על בחירה נכונה של קרם הגנה לרוזציאה
גם כן בפורום רוזציאה שכן יש המון מה לכתוב בנושא!
קרם לחות ייעודי לרוזציאה מומלץ אף הוא שכן ידוע במיקרים רבים כי קיים ליקוי במחסום ההגנה של העור כאשר מדובר ברוזציאה וכתוצאה איבוד מים מהיר מפנים העור לסביבה החיצונית הגורם לעור מיובש גם אם הינו שמנוני!
בברכה,
יפית כהן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פצעים בגביניב28/03/2014
אהלן.
אני סובל מפצעים בגב.
בלי קשר אני מאובחן כסובל מסיבוריאה (מתבטא בעור אדום וקילופים בתקופות מסוימות בין הגבות, צידי האף, שפם, פאות ,סנטר וגם בקרקפת).
הלכתי לאינספור רופאי עור מומחים , וקיבלתי אבחנות שונות : פעם אקנה, פעם פצעי זיעה.
לקחתי כדורים במשך 3 חודשים שאמורים לפתור את הבעיה, שמתי משחה מייבשת, המליצו לי על טלק רפואי, משחות של ים המלח , שום דבר לא פותר את זה.
צירפתי תמונות של הגב.
אני מציין שהייתי במזרח הרחוק כמה שבועות, בעיקר בחופים, נעלמו הפצעים. כמובן ששבתי לארץ הכל חזר. בין אם אני מתאמן ובין אם לא.
מבחינת מזון - אוכל בריא , משתדל להתרחק מבצק ושומנים.
מקווה שתוכלו לעזור לי.
תודה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תודה - תגובה
יניב29/03/2014תודה, לא הכרתי את השיטה.
השאלה היא אם הטיפול הוא מפגשים חד פעמיים שיתנו תוצאה לטווח ארוך, או שהוא תקופתי במשך כל הזמן אצטרך לנקוט בו?
האם האבחנה לפי התמונה זה אקנה או משהו אחר?
לגבי סיבוריאה, אין לי בעיה חמורה איתו, בתקופות "פריחה" שם משחה אנטיביוטית ותוך לילה זה עובר. לגבי הקרקפת, משום מה מאז שאני משתמש באד אנד שולדרס (בלי לפתוח פה) כבר כמה שנים שחוץ מטיפה קשקשים כבדים, אין לי כלום.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאקנה בגב - טיפול בטכנולוגיית IPL
איריס לוי30/03/2014בוקר טוב ,
על פניו זה נראה כפצעי אקנה. ולשאלתך, לצערי מאד לא מקצועי ולא נכון לתת אנמנזה מדויקת רק ע"י צילום, ולכן הנך מוזמן ליצור עמי קשר לפגישת ייעוץ חינם.
וכפי שציינתי בתשובתי, השיקולים הנוספים בבחירת הטיפול באקנה תלויה בגיל המטופל, בדרגת הנגעים, בחומרת המחלה, בנטייתה לגרום לצלקות בעור וכתמים פיגמנטריים.
הטיפול הניתן על ידי הינו טיפול מערכתי פנימי וחיצוני, בשילוב תוספי תזונה העובדים על סימפטום הבעיה, ותכשירים לשמר את המצב בבית, בסדרת טיפולים הנמשכת לאורך מספר חודשים.
מידע נוסף ניתן למצוא באתר הבית שלי.
יום טוב,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אדמומיות בפניםטום21/02/2014
היי,
בחודש האחרון קורה לי דבר מאוד מוזר- אני קמה בבוקר והפנים שלי מלאות בפצעונים אדומים. הם לרוב מתרכזים באיזור הלחיים.
זה לא חצקונים- הם לא בעלי מוגלה, ורובם נעלמים לאחר חצי יום!! חלקם נשארים איתי כמה ימים....
אני בת 25, מתאפרת באופן קבוע, משתמשת באותם מוצרים שאני יודעת שהם טובים לעור שלי (העור שלי שומני אך דיי רגיש). לא חידשתי שום דבר מבחינת קרמים וכו', אני מקפידה לנקות את המברשות שאני משתמשת בהן, התחלתי להחליף ציפית לכרית כל יום, להחליף מגבות כל יום. אני מנסה לגלות את הסיבה ולא מצליחה. בחיים זה לא קרה לי, גם בגיל ההתבגרות סבלתי מחצקונים בודדים, לא משהו מוגזם...
מאיפה זה מגיע?? לא קרה לי שום דבר נפשי, לא שיניתי את האוכל, עשיתי בדיקות דם לאחרונה והכל תקין. מה יכולה להיות הסיבה? אני משתגעת מיזה!
יש לי עור פנים ממש טוב ופתאום כולו מתמלא גבשושיות ואדמומיות! אני לא רגילה לזה.
מה יכולה להיות הסיבה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אדמומיות בפנים - תגובה
איריס לוי01/03/2014שלום רב טום וברוכה הבאה לפורום,
בהסתייגות שלא אבחנתי את מצב עור הפנים שלך, אולי באמת זה הזמן לשנות, יתכן ואת מפתחת אלרגיה לאחד מהמרכיבים של אותם תכשירים עימם את משתמשת תקופה ארוכה.
לעיתים דווקא באזור הלחיים ישנה אלרגיה או רגישות לסומק המתבטא בכל אותן התופעות אותן ציינת.
שימוש בתכשירים קוסמטיים המכילים מרכיבים שומניים (אקנה קוסמטיקה) ומוצרי שיער לטיפול ועיצוב השיער אף הם עלולים להביא ליצירת קומודונים/שומנים/ פצעונים/ אדמומיות רגישות ואפילו נגעים מוגלתיים.
לכן , אמליץ לך לפנות לקוסמטיקאית מקצועית אשר תאבחן את התופעה, תמליץ על הטיפול הנכון בעזרת התכשירים הנכונים בהתאם לסוג העור ומצבו ואף תדריך אותך לטיפול עצמי יום יומי נכון.
קוסמטיקאית מקצועית ומוסמכת תדע גם לכוון אותך אם ובאיזו תדירות עליך לעבור טיפול קוסמטי יסודי יותר. וכפי שציינת " העור שלי שומני אך דיי רגיש" גמר ציטוט יתכן והגיע הזמן לטיפול ניקוי/ניקוז יסודי לחידוש וריענון.
כתבות נוספות ומידע רב בנושא ניתן למצוא באתר הבית שלי,
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקות הורמונליות?מאור15/02/2014
שלום,
אני בן 25 וסובל מאקנה, האם מומלץ לבצע בדיקות הורמונליות?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקות הורמונליות? - תגובה
איריס לוי01/03/2014האקנה, היא לא רק נחלתם של הצעירים והיא יכולה להתפתח בכל גיל...!
שלום רב מאור וברוך הבא לפורום.
בהסתייגות שלא ראיתי במה מדובר, לסובלים מאקנה, פצעי הבגרות, אין דבר מטריד וגורם לסבל יותר מהפצעים ומהכתמים המופיעים על הפנים, הגב הזרועות ולעתים אף על החזה. אין זה מן הנמנע שתופעות האקנה יופיעו גם במקומות אחרים בגוף כמו בישבן .
80% מגילאי שנות העשרה ומאוחר יותר גם נשים וגברים סובלים מהתופעה בדרגות חומרה שונות, מה שהופך את הבעיה מבעיה פיזית – פיזיולוגית לבעיה חברתית. מעבר להשפעה האסתטית על העור ישנה גם השפעה על הדימוי העצמי , השלכות חברתיות והתנהגויות המהוות מטרד ומקור לסבל פיסי ורגשי כאחד, מבוכה רבה וחוסר בטחון .
האקנה, פצעי הבגרות, הינה למעשה דלקת בלוטות החלב וזקיקי השיער בעור. ברוב המקרים מקורה של תופעת האקנה בחוסר איזון הורמונלי בגוף, הנפוץ בעיקר בתקופות השינויים ההורמונליים האופייניים לגיל הנעורים. אולם, חשופים לתופעה לא פחות נשים וגברים בגיל מבוגר יותר, בתקופות של עצבנות וחרדה (למתחים נפשיים השפעה ניכרת על האיזון ההורמונלי).
שימוש בתכשירים קוסמטיים המכילים מרכיבים שומניים (אקנה קוסמטיקה) ומוצרי שיער לטיפול ועיצוב השיער אף הם עלולים להביא ליצירת קומודונים ואפילו נגעים מוגלתיים, שינויים הורמונליים, בעיות של עודף רעלים בגוף, כולסטרול, תזונה לקויה, בעיות במערכת העיכול, גנטיקה חיידקים ועוד.
בגיל מבוגר, מומלץ לבצע הערכה/בדיקה אנדוקרינית על מנת לשלול פעילות הורמונלית עודפת, התסמינים הקלסיים של התסמונת כוללים אקנה. חוסר איזון הורמונלי אצל נשים וגברים מהווה זרז לתופעת אקנה גם בגיל מבוגר.
ולאקנה שאינה מגיבה מומלץ הטיפול בטכנולוגיית IPL (טיפול המומלץ אף ע"י רופאים)– המתבסס על טיפול מערכתי יעיל במיוחד לצמצום ואף להשמדת חיידקי האקנה P. ACNE ללא גרימת נזקים או תופעות לוואי כלשהן.
אחד מהיתרונות העיקריים בטיפול בטכנולוגיית IPL היא ההחלמה המהירה. מאחר והטיפול מבוסס על אורך גל מיוחד ללא קרינת UV הוא אינו גורם לכוויות או כל נזק אחר לעור כמו מערכות לייזר אחרות העלולות לגרום לכוויות וכתמי פיגמנטציה. למעט אדמומית נקודתית ולעיתים תחושת רגישות קלה שחולפת אין כל כאב או אי נעימות וניתן לחזור מיד לשגרה.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שחוריםשיר04/02/2014
שלום :)
אני בת 14 ויש לי עור פנים חלק מאוד יחסית למתבגרים בגילי.. אבל לעומת זאת באזורי הטי (אף מצח סנצר ובצדדים של הגבות) יש לי המון שחורים וכמה פצעונים נקודתיים ודלקתיים שדיי כואבים לי.. אני בדרך כלל מוציאה שחורים לבד בבית אבל לא נותנת לזה לדמם , אני מוציאה רק את השומן ומפסיקה ישר. חברות שלי אמרו לי שכדאיי ללכת לקוסמטיקאית כדיי שתוציא לי אותם בצורה יותר טובה ואמא שלי אומרת לי שזה יעשה לי חורים בעור .. מה לעשות ? אני משתמשת קבוע בשטיפת פנים ולעיתים קרובות גם בפילינג לפנים של סבון קונפיטיור ..
אשמח לתשובה זה מאוד מפריע לי ...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
שחורים - תגובה
יפית כהן06/02/2014שיר שלום וברוכה הבאה לפורום,
בהסתייגות שלא איבחנתי את עורך ובהתייחס לשאלותייך אציין ראשית כי הוצאת קומדונים או "שחורים" באופן עצמאי ושלא ע"י איש מקצוע אינה מומלצת כלל וכלל!
לידיעה כללית, ניקוז הקומדונים אשר בעור מצריך הכנה מיוחדת של העור ווריכוכו במיוחד כאשר מדובר בעור רגיש או כאשר "השחורים" קשים לניקוז. הכנת העור נעשת באמצעות מרכיבים מיוחדים הנמרחים על העור טרום הניקוז. מצבים של קומדונים קשים וסוררים לניקוז מצריך אף מריחה בבית של חומר העוזר לפתוח את "פקקי" החלב הקומדונים. הכנה זאת לעיתים מצריכה שמוש של חומר מקדים במשך של כשלושה שבועות עד חודש ימים ורק אז תזמן אותך הקוסמטיקאית לניקוז הקומדונים והחלב בקליניקה הרפואית.
הכנה נכונה של העור מקטינה הסיכוי להופעתם של סימנים עם תום הניקוז ומאפשרת כמה שפחות הפעלה של לחץ על העור בזמן ניקוז הקומדונים כל זאת ועוד כשמדובר בעורות רגישים.
ניקוז שחורים שלא על ידי איש מקצוע עלול להותיר את העור עם סימנים ובמיוחד כשמדובר בפצעים מוגלתיים ניקוז שאינו מיקצועי שימי לב עלול להותיר העור אף עם הצטלקויות!
בנוסף ולתשומת לבך ותשומת לבה של אמך חוסר טיפול או עיכוב בטיפול בפצעי אקנה עלול להותיר את העור עם סיכון להצטלקויות או עם "חורים בעור"
מומלץ השימוש בסבון שאינו מייבש את עור הפנים שכן יובש עלול לגרום עוד יותר לשגשוג חיידק האקנה. בנוסף, שימוש בקרם לחות המותאם לעורות שמנים והמכיל מרכיבים אנטי אוקסידנטים ואנטידלקתיים מומלץ אף הוא שכן ליחוח טוב של העור מקדם ריפוי טוב יותר של פצעים.
אציין לסיום כי בהרצאותיי הרבות אף בפני הורים למתבגרים עולה תמיד השאלה אם לשלוח המתבגר לטיפול אצל קוסמטיקאית במצבים של אקנה מפאת החשש שהקוסמטיקאית תשאיר את חותמה בעור בצורה של חורים וצלקות.
הגיע הזמן להפריח מיתוס זה לאלתר! פצעים מוגלתיים ובמיוחד פצעים אשר זמן ריפויים ארוך מהרגיל מעלים הסיכוי להישארותם של חורים ו/או הצטלקויות בעור הפנים במיוחד אם חל עיכוב מיקצועי בטיפול. בנוסף, הצטלקויות בעור מושפעות מגנטיקה ומגורמים נוספים. כיום לקוסמטיקה הרפואית פתרונות מעולים לטיפול באקנה והקידמה רק מוכיחה את עצמה אף בריפוי מצבים קשים ביותר של אקנה ללא טיפול תרופתי.
לשאלות נוספות ולהתייעצות אישית ניתן ליצור עימי קשר.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשחורים - תגובה
איריס לוי08/02/2014שלום שיר וברוכה הבאה לפורום.
בדרמטולוגיה שמם של שחורים בפנים הוא קומדונים. אלה פקקים בזקיקי השיער העשויים חלב, שומן, תאי עור וחיידקים. צבעם צהבהב. ראשו של הקומדון הנראה על פני העור נהיה שחור כתוצאה מהתחמצנות המלנין - חומר בתאי העור. הפקק השחור אינו מעורר דלקת משום שהתעלה שבה הוא נמצא איננה סתומה לגמרי. אם התעלה סתומה לגמרי, יהיה זה קומדון לבן, שמתפתח לפצע דלקתי ומוגלתי.
הסיבה העיקרית להיווצרותם של השחורים היא הפרשה של "סבום", שומן טבעי של העור, שמקורו בבלוטות החלב הנמצאות בחלקו העמוק של העור, והוא מופרש לשכבת העור החיצונית דרך הנקבוביות של זקיקי השיער. לסבום יש תפקיד חשוב מאוד בהגנה ובריכוך עור הפנים, אך כאשר הוא מופרש במידה מופרזת עור הפנים נראה מבריק, לא אסתטי ושמנוני.
השארתם של שחורים בפנים איננה מהווה בעיה פתולוגית אלא אסתטית. ריחם של שחורים "קומודונים" בפנים אינו נעים וכן המראה שלהם. הופעתם בצפיפות על פניך יוצר מראה לא נקי ואפרורי. ועל כן נהוג ורצוי להוציאם.
לשאלתך ובהסתייגות שלא אבחנתי את מצב עור הפנים שלך, רבים מוציאים שחורים מהפנים באופן אינסטינקטיבי מתוך שהם לוחצים משני צדדיו של הקומדון/השחור עד ליציאתו החוצה כגופיף צהצהב או לבנבן. הבעיה היא שרבים עושים זאת לא נכון ואף עלולים לגרום בכך נזק בלתי הפיך לעור הפנים כדוגמת: "חורים" בעור, צלקות מכוערות כתמים וכד'.
לכן, הנכון הוא להוציא אותם לאחר ניקוי עמוק אצל קוסמטיקאית מקצועית ומוסמכת המתמחה בטיפול בעור אקנתי. הדבר אף מומלץ שכן הקוסמטיקאית יודעת להוציאם בזהירות, בשלמות, בסביבה מחוטאת, לאחר ניקיון מושלם של הפנים והידיים וריכוך העור באדים או בפילינג מבלי שהדבר יגרום לסימנים אדומים ולצלקות.
חיידקי ה - P.acne פועלים על זקיקי החלב, גורמים לפירוק החלב לחומצות שומן חופשיות ולדלקת סביב זקיק השערה ויוצרים אזורים מוגלתיים ברמה שטחית או עמוקה., הכוונה שלי לפצעונים הדלקתיים הכואבים שאת מציינת, חומרת התהליך הסופי תלויה ברגישות אינדיבידואלית לחיידק. ללא התערבות מקצועית נכונה, עלול התהליך להסתיים בהצטלקות קשה.
בקוסמטיקה המקצועית קיים מגוון רחב של מוצרים המותאמים לטיפול בצורכי העור ובמצבי עור שונים. פותחו מוצרים ייעודיים לטיפול בבעיות ממוקדות המתלוות לאקנה, כמו שחורים, שומנים, פצעונים פצעים ועוד. באמצעות תכשירים מקצועיים ניתן לבנות תוכנית טיפוח/טיפול אישית על פי מצב העור ותכונותיו. השילוב בין התכשירים השונים מאפשר התאמה מרבית של התכשירים לאחר אבחון מצב עור הלקוח/ה ותוך הדרכה נכונה על אופן השימוש בתכשירים בבית.
קוסמטיקאית מקצועית המתמחה בטיפול בעור אקנתי, תדע אף להדריך אותך לטיפול עצמי יום יומי נכון ותכוון אותך אם ובאיזו תדירות עליך לעבור טיפול קוסמטי יסודי יותר. לצערי, לא ניתן לשפר את מצב עור הפנים על ידי ניקוי /ניקוז עצמי בבית.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סובל מצלקות אקנה חמוריםעידו02/02/2014
שלום רב ,
שמי עידו ואני בן 17
התחיל לי פצעי בגרות כבר מלפני שלוש וחצי ארבע שנים
והשיא של זה היה מלפני שנה וחצי בערך
לקחתי רקוטאן למשך 4 חודשים עד שהייתה לי תופעת לוואי בפנים שממש יבשה לי את העור שנבהלתי והפסקתי מיד .
פצעים כבר לא גודלים לי , אולי אחד ל.. בגלל זיעה במכון כושר שהתחלתי שנה שעברה
אבל יש לי צלקות בגב , שדווקא השתפרו טיפה אבל יש לי שתי כתמים באיזור החזה גדולים בערך סנטימטר אורך על סנטימטר רוחב שהיו שם שתי פצעים שהזדהמו והחמירו, ועכשיו יש לי שם כבר חודש צלקת אדומה , שאני מתבייש להוריד חולצה בפני חברים .
עכשיו , לפני הקיץ אני מת להפטר מזה אני מת להיות כמו כולם כבר וזה מציק לי ואין דבר שיותר מעיק לי מזה , אני פשוט מתוסכל ומתעסק בזה כל היום .
קראתי על משחת קלו-קוט , היא מומלצת ?
או שעדיף לעשות טיפולים אחרים
אם את צריכה אולי תמונות של הצלקות אני מוכן להוסיף .
תודה רבה ומחכה לתשובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
סובל מצלקות אקנה חמורים - תגובה
יפית כהן06/02/2014עידו שלום וברוך הבא לפורום,
בהסתייגות שלא איבחנתי את עורך ובהתייחס לשאלותיך אציין כי ריפוי של פצע אשר הותיר את חותמו בעור בצורה של סימן אדום מחייב התייחסות מיוחדת.
חשוב לאבחן האם מדובר בצלקת או האם אכן נותר חוסר אחידות במרקם העור באזור שהיה הפצע או שרק מדובר באודם ואדמימות המכונה בטרמינולוגיה רפואית פיגמנטציה שלאחר הדלקת או הפצע, כלומר אודם שנותר בעור כתוצאה מהתהליך הדלקתי שאפיין את הפצע.
בכל מקרה, יש לדאוג לליחוח המקום באמצעות תכשיר המכיל מרכיבים ייעודים שכן עור מיובש מחד, מחמיר את האדמימות האופיינית ומאידך ליחוח העור משפיע בד"כ על ריפוי מהיר של הדלקתיות או האדמימות. בנוסף, מומלץ השימוש בחומרים אנטי דלקתיים ואנטי אוקסידנטים ובמצבים מסויימים אף חומרים מדכאי פיגמנט מלנין כאשר מדובר בכתמים שלאחר הדלקת.
במידה וקיים באזור הפצע צלקת המאופיינת במרקם לא אחיד של העור הטיפול איפוא יהיה שונה אך כאמור יש לראות במה מדובר על מנת להתאים הטיפול.
במידה ומדובר בכתם שלאחר דלקת אזי קיימים מניסיוני תכשירים מצויינים שאינם קלו-קוט.
להתייעצות אישית ניתן ליצור עימי קשר.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסובל מצלקות אקנה חמורים - תגובה
איריס לוי08/02/2014שלום רב עידו וברוך הבא לפורום,
כתמים הם ריבוי מלנין שנוצר בעור כתוצאה מהפצעים או כתופעת לוואי מעצם החיטוט והנגיעות באותם פצעים. החומרה של הכתמים קשורה לנטייה הגנטית ולתהליך ריפוי הפצע .
אחד מתופעות הלוואי השכיחות המתלוות לאקנה הינן צלקות אטרופיות הנראות יותר ככתמים אדומים/חומים שטחיים וחלקים תופעה ידועה המכונה בשם: פיגמנטציה שלאחר דלקת. יכולה להופיע גם לסובלים מפצעי אקנה שלא טופלו ע"י תרופת רואקוטן.
עוצמת/חומרת הפיגמנטציה תלויה קשר ישיר בחומרת הדלקת ומצביעה על פגיעה בשכבת העור העליונה שכבת האפידרמיס, ובשל כך הטיפול יתבסס על חומרים מבהירים מדכאי ייצור פיגמנט המלנין. הטיפול בצלקות/כתמי אקנה הינו מערכתי ומחייב התייחסות מיוחדת לסוג וצבע העור וזאת בתנאי שהאקנה אינה פעילה.
קיימות היום מספר טכניקות לטיפול בצלקות אקנה, כמו, פילינג כימי, קרמים מבהירים, שיוף, טכנולוגיית IPL - קרן אור ועוד. ובהתייחס לשאלתך ובהסתייגות שלא ראיתי במה מדובר, אמליץ לפנות לייעוץ רפואי או קוסמטי על מנת לאבחן את סוג הצלקת ולהתאים את הטיפול הנכון ביותר .
הטיפול דורש התמדה והקפדה על ההנחיות. ההטבה במראה העור אינה מידית ומתרחשת לרוב אחרי כחודש מתחילת הטיפול.
בהצלחה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ויטמינים שמשפיעים על אקנה?ארנון01/02/2014
שלום
אני משתמש במולטי ויטמין הזה:
http://il.bodybuilding.com/store/opt/men.html?_requestid=497440
יכול להיות שאחד ממרכיביו גורם ליצירת אקנה ?
תודה לכם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
ויטמינים שמשפיעים על אקנה? - תגובה
יפית כהן08/02/2014ארנון שלום וברוך הבא לפורום,
בהתייחס לשאלתך ובהסתייגות שלא איבחנתי את עורך אציין ראשית כי תוכל לקרוא בתשובתי בפורום זה על הקשר בין תזונה ואקנה.
שנית, חשוב להבין את גילך ואת ההיסטוריה הרפואית כמו כן חשוב לדעת האם הינך נוטל איזה שהן תרופות בנוסף לתוסף המזון ?
באשר לשאלתך לגבי תוסף המולטי ויטמינים לגבר בשם "Opti Men". אינני מכירה באופן אישי תוסף זה אך מקריאת המרכיבים שבתוסף זה צד את עיני מרכיב בשם Iodine שהינו יוד. בשנים האחרונות נעשו מחקרים רבים לגבי תזונה ואקנה אשר חלקם חיזקו את ההשערות על הקשר בין החמרת/התפרצות האקנה למיני מזונות. למרות שעדיין לא קיים קונצנזוס לגבי נושא זה אציין כי קיימים מחקרים אשר הצביעו על צריכת יוד בצורה של מזונות העשירים במרכיב זה כגון אצות או תרופות מערכתיות המכילות יוד עלולות ליצור התפרצות חד צורתית של מורסות.
כאמור, חשוב להבין אם נגעי האקנה התפרצו רק עם או במהלך השימוש בתוסף המולטי וויטמינים או שנגעים אלו הופיעו טרום השימוש?
ממליצה לך להתייעץ בנוסף עם דיאטנית או איש מקצוע המומחה לעניין.
כמו כן, ממליצה לך לעבור אבחון של נגעי האקנה אצל קוסמטיקאית רפואית המומחית לנושא שכן עיכוב בטיפול נגעי האקנה עלול להותיר את העור במיקרים רבים עם כתמים והצטלקויות.
בכל מקרה, תוכל ליצור עימי קשר לכל דבר ועניין.
בברכה,
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אקנה ותזונהארנון01/02/2014
אני בן 26 ומטפל באקנה כמעט שנה כבר ויש שיפור גדול במצב, לאחרונה יש התפרצות והפצעים יוצאים בתדירות גבוהה יותר.
הדבר היחיד שאני מקשר לכך הוא העובדה שאני אוכל יותר מוצרים על בסיס חלבון בעקבות ספורט שאני עושה.
האם יש לכך קשר?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
אקנה ותזונה - תגובה
יפית כהן02/02/2014ארנון שלום וברוך הבא לפורום,
בהסתייגות שלא איבחנתי את עור פניך ובהתייחס לשאלותיך אציין כי ב- 5-10 שנים אחרונות, בוצעו מחקרים משכנעים אשר הציגו ראיות חדשות התומכות בקשר בין תזונה ואקנה. נכון להיום ידוע כי קיים קשר בין אקנה וצריכת פחמימות, מוצרי חלב, חומצות שומן, נוגדי חמצון, אבץ, ויטמין A, יוד וחומצות אומגה 3.
קייימים מחקרים רבים המצביעים על הקשר בין חומרת האקנה וצריכה של סוכרים
או מזונות בעלי אינדקס גליקמי גבוה (The Glycemic Index) כלומר גורמים לרמות גבוהות של גלוקוז או אינסולין בדם.
בנוסף, מחקרים רבים מצביעים על חומרת האקנה ומוצרי חלב ואף סוג החלב
צריכה של חלב יכולה לגרום להפרשה של רמות גבוהות של מרכיב בשם
(IGF-1 (insulin-like growth factor 1. ובנוסף מרכיב בשם androstenedione
שזה האחרון הינו חומר מקדים לייצור הורמון הטסטוסטרון הגברי.
בתהליכים מסויימים הורמון זה הופך למרכיב אשר משפיע על הפרשת בלוטת החלב בזקיק השערה.
יתר על כן, התפקיד של חומצות שומן רב בלתי רוויות ובמיוחד
היחס שבין חומצות שומן אומגה6 ואומגה 3 עשוי להיות השפעה ישירה על המסלול
הדלקתי המעורב בהתפתחות אקנה. בעוד שצריכת שומן בתזונה מערבית טיפוסית מורכבת בעיקר מחומצות שומן אומגה 6 , צריכת השומן של חברות לא מערביות, מורכבת בעיקר מחומצות שומן אומגה 3 עם צריכה גבוהה של דגים.
מומלץ לצרוך יחס גבוה יותר של חומצות אומגה 3 מאשר אומגה 6. חומצות אומגה 3 ידועות בהשפעתן בהורדה של רמות (insulin like growth factor), וכן, לחומצות אלה יכולת השפעה והקטנה של שחרור חומרים מחוללי דלקת בעור המעורבים בתהליך הדלקתי באקנה.
באשר לאנטי אוקסידנטים, קיימים מחקרים המצביעים כי בקרב מי שבעורו אקנה קיימות רמות נמוכות של אנטי אוקסידנטים מסוג ויטמין E, ויטמין A וחלבונים מסויימים לכן מומלצת צריכה של אנטי אוקסידנטים מסוג תה ירוק למשל.
כאמור, מומלצת תזונה העשירה בירקות ודגים. אדגיש כי כל שינוי תזונתי חייב היוועצות עם איש מקצוע המומחה לעניין.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאקנה ותזונה - תגובה
איריס לוי09/02/2014שלום רב ארנון וברוך הבא לפורום.
קיימים גורמים שונים תורשתיים וסביבתיים המעודדים התפתחות אקנה, בהם:
במהלך גיל ההתבגרות, השינויים ההורמונאליים גורמים לעלייה ברמת ההורמונים ומשפיעים מאוד על אקנה. על כן אקנה שכיחה בגיל ההתבגרות. פעילות מוגברת של האנזים 5 אלפא רדוקטאז- אנזים הממיר טסטוסטרון לדה הידרו טסטוסטרון, צורה פעילה של ההורמון. חשיפה למזהמים סביבתיים. מתח נפשי המגביר הפרשת הורמונים מבלוטת יותרת הכליה, המשפיעים על פעילות הורמוני מין. אלרגיה או אי סבילות למזונות, זיעה ולחות מוגברת, גנטיקה וחיידקיים.
לתזונה השפעה מכרעת בהתפתחות האקנה ובדרך הטיפול בה. על כן יש להפחית צריכת מזונות מסוימים ולהגביר צריכת מזונות אחרים. המזונות שיש להפחית בצריכתם:פחמימות פשוטות: מוצרי קמח לבן, דברי מאפה- עוגות, עוגיות ועוד. על מנת להימנע מעלייה ברמת האינסולין בדם ולחוסר איזון של רמת הסוכר בדם וחוסר איזון הורמונאלי.
שומן רווי המצוי במזון מטוגן, צמצום צריכת מזון מהחי, מזונות מעובדים, המשפיעים על היחס שבין אומגה 3 לאומגה 6 ועלולים לעודד התפתחות דלקת.
מזונות אלרגניים: יש להבחין האם קיימת תגובתיות למזונות הידועים כאלרגניים, מזונות כגון: מוצרי חלב, חיטה, תירס, בוטנים ועוד, העלולים להחמיר את הנגעים העוריים.
מזון המשפיע על איזון הורמונאלי: קיימת דרך תזונתית להשפיע על הפעילות של האנזים 5 אלפא רדוקטאז, שהינו בין הגורמים המעודדים התפתחות אקנה. התזונה המומלצת היא צריכה מוגברת יותר של חלבון מהצומח והפחתה בצריכת הפחמימות, המורידה את הפעילות של האנזים אלפא רדוקטאז. מומלץ לשלב אבץ בתזונה: אבץ הוא אנזים חשוב לכמה תהליכים מטבוליים בעור: ניצול יעיל של ויטמין A, שהוא בעל חשיבות גבוהה לטיפול באקנה ושיפור מראה העור, לתפקוד תקין של מערכת החיסון ולפעילות נגד זיהומים וסיוע בתהליכים דלקתיים, בהגלדת פצעים ובחידוש תאים.
ולאקנה שאינה מגיבה ונמשכת לאורך זמן אמליץ על טיפול בשילוב טכנולוגיית IPL - קרן אור. הטיפול יעיל במיוחד בנטרול והריסת חיידקי האקנה. הריפוי מתבצע כאשר האור המוקרן פועל על חומר הפורפירין הנלווה לחיידקי האקנה. עם חשיפת חיידקי הפורפירין לאור המיוחד של המערכת הוא עובר שינוי כימי ומחסל באופן סלקטיבי את חיידקי האקנה.
השימוש באנרגיית אור נעשה במגע ישיר על העור. השיטה הייחודית עובדת על ידי החדרת קרן אור ממוקדת, אשר עובדת על פולסים בעוצמה שווה לכול האזור המטופל ללא תופעות לוואי וללא כאב., לכן גם התוצאות לא מאחרות לבוא והנן בעלות אחוזי הצלחה גבוהים ביותר.
הטכנולוגיה יעילה לא רק בהשמדת הבקטריה אלא גם באיזון יצור הסבום (השומן) בבלוטות החלב, כיווץ הנקבוביות והבהרת הכתמים הנלווים לעור אקנתי. אחד מהיתרונות העיקריים בטיפול בטכנולוגיית IPL היא ההחלמה המהירה למעט אדמומית נקודתית ולעיתים תחושת רגישות קלה שחולפת אין כל כאב.
כתבות ומידע רב בנושא ניתן למצוא באתר הבית שלי.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כתמים אדומיםנטלי 2709/01/2014
אני שבוע 25 הכל תקין היום גיליתי שיש לי מן כתמים אדומים על הפנים. זה ממש מזעזע לא היה אותם אף פעם מזה?? היו לי קצת חצ'קונים ליפעמים אבל זה מין נפיחות כזאת ממש מכוער ומוזר לא יכולה להסתכל על עצמי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כתמים אדומים - תגובה
איריס לוי10/01/2014מזל טוב נטלי וברוכה הבאה לפורום,
בהסתייגות שלא ראיתי במה מדובר, תקופת ההיריון ולעיתים גם תקופת ההנקה היא תקופה המאופיינת בחוסר איזון הורמונלי העלול לגרום להיווצרות :
1. כתמי הריון הנקראים "מלזמה" כתמי פיגמנטציה המופיעה בפנים בעיקר בנשים בהריון או בנשים המקבלות גלולות למניעת הריון. התופעה נובעת מנטייה גנטית בשילוב השפעה הורמונאלית. חשיפה לשמש מחמירה את המצב. לאחר הלידה התופעה שוככת באופן הדרגתי .
2. אקנה בהיריון המופיע בדרך כלל באזור הפנים והגב, בשליש הראשון להריון ישנה החרפה ובשני השלישים האחרונים בדרך כלל חוזר האיזון ההורמונלי והאקנה פוחתת בהדרגה.
ניתן ואפילו רצוי מאוד לטפל באקנה בזמן ההיריון כדי לא להגיע להחרפה, לריבוי הנגעים ולהתפשטות הדלקת. כמובן יש להתייחס בטיפול לכך שאת בהריון ויש להשתמש בחומרים מותרים.
לא אמליץ על שימוש בכל משפחת החומרים של נגזרות ויטמין A, רטין A, בכל הצורות החל מקפסולות לפנים וכלה בקרם לילה המכיל רטינול. כל הנגזרות של ויטמין A נחשבות טרטוגניות, ולכן מומלץ לא להשתמש בהן בזמן ההריון ואפילו כמה חודשים לפניו.
הטיפול האופטימלי בתופעות "אקנה בהריון" הינו שילוב של טיפול יום יומי עצמי וטיפול תקופתי ומעקב של קוסמטיקאית פרא-רפואית המתמחה בטיפול בעור אקנתי.
היות וטיפול עצמי שגוי ו/או לא זהיר עלול לגרום לנזק עתידי רב עד כדי צלקות, חטטים וכתמים, מומלץ לפנות קודם כל לקוסמטיקאית מקצועית אשר תאבחן את התופעה, תמליץ על הטיפול הנכון בעזרת התכשירים הנכונים.
צלקות של אקנה יכולות להיות עם פיגמנט. נגעים דלקתיים, בעיקר בכהה עור, עלולים להיות מלווים בפיגמנטציה. הנראים ככתמים אדומים על הפנים.
שני מרכיבים לטפול: א) הגנה קפדנית משמש ב) קרם הבהרה - אמליץ לך על סדרת התכשירים להבהרה של החברה הישראלית "רויאל קאר" .בה ניתן השימוש פעמיים ביום בוקר וערב.
לידה קלה ובהצלחה,
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אקנה בת 12הילה04/01/2014
כיצד ניתן לטפל באקנה , פצעונים והרבה שחורים בבת 12?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
אקנה בת 12 - תגובה
יפית כהן09/01/2014הילה שלום,
בהסתייגות שלא איבחנתי את עור פנייך ממליצה לך ראשית לפנות לרופא עור.
במידה וקיימים בעור הפנים הרבה שחורים (קומדונים), אזי יוכל הרופא לרשום לך מרשם לתכשיר הנקרא רט אוית או לוקסיד המכילים חומצה רטינואית שהינה נגזרת של ויטמין A.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאקנה בת 12 - תגובה
איריס לוי01/03/2014שלום הילה וברוכה הבאה לפורום,
ברוב המקרים מקורה של תופעת האקנה/פצעי הבגרות בחוסר איזון הורמונאלי בגוף. חוסר האיזון ההורמונאלי נפוץ בעיקר בתקופות השינויים ההורמונאליים האופייניים לגיל הנעורים.
בגיל ההתבגרות - אין כמעט הבדל בין נערים לנערות מעצם היותם חשופים לתופעה, בצורה בה מופיע האקנה או בנזקים העלולים להיגרם עקב הזנחה או טיפול לא נכון בפצעונים/שחורים או בעור.
כשם שלא ניתן לעצור את ההתבגרות ואת הפרת האיזון ההורמונאלי האופיינית לתקופת ההתבגרות, כך לא ניתן למנוע את תופעת ה"אקנה". אולם, מודעות לבעיה, טיפול נכון הניתן ע"י קוסמטיקאית מקצועית המתמחה בטיפול בעור אקנתי בניקוי/ניקוז השחורים והשומנים בשילוב טיפול בטכנולוגיית IPL ותכשירים פרא-רפואיים העוזרים לשמר את מצב העור, ותזונה נכונה בתקופת השינויים הפיזיולוגיים וההורמונאליים - עשויים להקל משמעותית את הסבל מהתופעה ולמנוע נזקים קוסמטיים ונפשיים לעתיד.
תפקידם של התכשירים המיוחדים לטיפול ב"אקנה" אמור לענות על שלוש מטרות, החשובות כל אחת בפני עצמה:
* טיפול ושמירה על נקיון יסודי של הנקבוביות.
* הקלה והרחקת המוקדים המוגלתיים ו"הראשים השחורים" (קומדונים) שתאפשר מראה אסטטי ומטופח יותר.
* יצירת "סביבה חומצית" שתגן על העור מפני התפתחות חיידקים ומניעת נזקים עתידיים (חורים וצלקות בעור).
ייחודם של תכשירים אלו בהיותם מבוססים על חומרים טבעיים אנטיספטיים בשילוב עם חומרים פעילים דוגמת: קמפור, מנתול, תחמוצת האבץ, רטינול, המשפר את מרקם העור ומעודד את התהליך הטבעי של חידוש העור, וכן רכיבים צמחיים הידועים כאנטי-דלקתיים ואנטי-בקטריאליים המסייעים להפחית את כמות הקומדונים באופן ניכר, ולצמצם את התדירות והעוצמה של התפרצות האקנה/פצעי הבגרות גם בגיל ההתבגרות.
בהצלחה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההטיפול שהייתי ממליצה לך כדי להקל על
רונה20/03/2014התופעה הוא בראש והראשונה שהילדה תשתה המון מים ותאכל המון פירות וירקות... מעבר לכך יש מוצרים פרא רפואיים שיכולים לעזור בהתהליך כפי שנאמר תגובה לפני....
אני לילדה שלי בתקופת ההתבגרות רכשתי מוצר בשם TEENAGE שמבוסס על צמחי מרפא טבעיים ( כמו פוליגונום) זה ייבש לה את העור ומנע היווצרות של צלקות... סך הכל התוצאה הייתה ממש טובה ועברנו את זה בשלום :)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סימנים לאחר פצעי בגרותאנה07/11/2013
שלום אני בת 17 ואני סיימתי לפני כשלוש חודשים להשתמש בקיורטן במשך 5 חודשים,
כל החצ'קונים אכן נעלמו אבל מה שמציק לי עוד שבלחיים יש לי סימנים, אדמדמים ( כמה נקודות ) ואין לי באמת מראה של "מראה" על הפנים כמו שהובטח, אבל בכל זאת אני מרוצה מהתוצאה.
הייתי רוצה להעלים את הנקודות האלו, הרופא עור שלי נתן לי מישחה בשם רט-אויט, השתמשתי בה יותר מחודש וחצי היא בכלל לא עזרה לי.. לא מאוד..
והייתי רוצה לדעת איזה טיפול אפשר לעשות להעלים את הסימנים שנשארו לאחר כל הטיפולים האלה ? ( יש לי עור פנים שומני )* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
סימנים לאחר פצעי בגרות - תגובה
יפית כהן26/11/2013* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תכשירים טובים לעור שמנוני הנוטה לאקחסוי01/11/2013
שלום אני צריך סבון פנים לעור שמנוני שמטפל גם באקנה ועוד תכשיר לטיפול נקודתי שמייבש את הפצע.אשמח לתשובה בן 15
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תכשירים טובים לעור שמנוני הנוטה לאק - תגובה
איריס לוי14/11/2013שלום רב וברוך הבא לפורום,
בהסתייגות שלא ראיתי במה מדובר, אמליץ על סבון/ג'ל ניקוי לעור שמן ובעייתי של חברת רניו RENEW - אל סבון הגייני ואפקטיבי המיועד לעור השמן והבעייתי, משמש לניקוי וטיהור עור הפנים, מכיל חומרי סבון טבעיים, מותיר עור נקי ולא מגורה.
הוראות שימוש: על עור רטוב להקציף מעט ג'ל/סבון לעסות ולשטוף היטב במים פושרים .
תרחיף ייבוש מאותה חברה - אופן השימוש לנער היטב לפני שימוש עם קיסם למרוח נקודתי מספר פעמים ביום.
את התכשירים ניתן לרכוש אצל כל קוסמטיקאית/או מכון קוסמטי שעובדים עם החברה הישראלית רניו.
רצ"ב מספר טיפים לטיפול בחצ'קונים או בעור שמנוני:
למרות הדעה הרווחת אין לרחוץ את הפנים מעבר לפעם או פעמיים ביום וגם אז רק עם סבון המיועד לעור שמן או שמן ובעייתי המנקה את העור מבלי לגרות את בלוטות השומן. פצעי הבגרות, הינם במצב של דלקת שבו העור ממילא מגורה, כך שהשימוש בחומרים מגרים עלול רק להחמיר את המצב ואף לעודד עוד יותר את ייצור השומן.
יש להימנע משימוש בקומפרסים חמים, אדים חמים או מים חמים. החום עלול לגרום לביקוע הנקבוביות ואף לפגוע ביכולתו להלחם בחיידקים המחוללים את הדלקת.
סוגים מסוימים של תכשירים קוסמטיים עלולים לגרום לגירוי יתר של העור. לסובלים מפצעי בגרות חשוב לשים לב שעל האריזה כתוב: OIL FREE שפירושו נטול שומן. או – NON COMDOGENIC – שפירושו אינו גורם לקומודונים/הראשים השחורים.
מומלץ לא להשתמש במוצרי שיער כמו: מוס, מסכה, קרם ומרכך, חלק מסוגי התכשירים לטיפול ועיצוב השיער עלולים להביא ליצירת שומנים ואפילו נגעים מוגלתיים מכיוון שהם מכילים כמות גדולה של שומן.
מומלץ גם אצל בנים לאסוף את השיער שלא יהיה מפוזר על הפנים- פוני , שיער שומני על פנים שומניות הינו מצב אידיאלי להיווצרות פצעים/חצ'קונים.
והחשוב מכל, לפני חשיפה לשמש למרוח על הפנים, קרם לחות עם מסנן קרינה לא פחות מspf15 המיועד לעור אקנתי , עור עם פצעים. המרכיבים המצויים בקרם מספקים לעור לחות ומהווים מחסום כנגד נזקי הסביבה. רבים החשופים לשמש ללא הגנה של קרם המכיל מסנני קרינה מקבלים כתמים כהים על אותם אזורים הנגועים בפצעים.
בהצלחה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בקשר למשחה הלו קוט- צלקותבן 1525/10/2013
זה גם קשור לכתמים אדומים לאחר שנשארו פצעי בגרות ( אקנה ) ?
אשמח לתשובה! ( עלתה 162 ₪ )
תודה ויום טוב :)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
בקשר למשחה הלו קוט- צלקות - תגובה
יפית כהן25/10/2013בן שלום,
כתמים אדומים אשר השאירו את חותמם בעור הפנים כתוצאה מפצעי אקנה הינם תופעה שכיחה למדי המכונה גם בשם: פיגמנטציה שלאחר דלקת ובטרמינולוגיה רפואית: Post Inflammatory Hyper Pigmantation.
הפרעת עור זו מצביעה על ליקוי במנגנון הריפוי של הפצע, ונגרמת כתוצאה מחומרים מחוללי דלקת המעורבים בתגובה הדלקתית שבעור וכן מייצור וסינתזה של פיגמנט המלנין בעור. עוצמת/חומרת הפיגמנטציה תלוייה קשר ישיר בחומרת הדלקת ולכן הפרוטקול הטיפולי יתבסס על חומרים אנטי דלקתיים וחומרים מבהירים מדכאי ייצור פיגמנט המלנין!
פיגמנטציה המופיעה כתוצאה מפצעי אקנה בד"כ מצביעה על פגיעה בשכבת העור העליונה של העור היא שכבת האפידרמיס או ליתר דיוק בשכבה הבאזלית של שכבת האפידרמיס(תת השכבה העמוקה יותר מבין תת שכבות האפידרמיס), המתבטאת כפי שציינתי באדמימות זמנית לא תקינה של העור או בשינויים פיגמננטרים כדוגמת פיגמנטציה שלאחר דלקת (PIH).
הפרוטוקול הטיפולי מניסיוני בטיפול בהפרעת עור זו מתבסס על מס' עקרונות חשובים ביותר:
א. שימוש בחומרים טופיקלים/מריחתיים אנטי דלקתיים על מנת לטפל בדלקת ובאדמימות האופיינית.
ב.יש להמנע מכל חומר או מרכיב בתכשירי קוסמטיקה הידועים כבעלי פוטנציאל לגירוי העור כדוגמת: מרכיבי בישום, מי פנים מגרים/אלכוהול, חומרים אסטריג'נטים/מכווצים כדוגמת: הממליס
ג. שימוש במסנני קרינה מותאמים לעורות רגישים. מומלץ מרכיבים אנאורגנים מסוג Zinc Oxide או Titanium Dioxide.
ד.סבלנות
בהסתייגות שלא איבחנתי את עור פניך, אמליץ לך על תכשיר בשם אקניל רוז. קרם לעור אדמומי והנמכר בבתי מרקחת ובפארמים שונים. התכשיר מכיל חומצה אזלאית בריכוז של 15%
חומר מעולה לפיגמנטציה שלאחר דלקת שכן לחומר פעילות הידועה כמעכבת את אינזים הטירוזינאז המשתתף בתהליך יצירת פיגמנט המלנין. החומר מנטרל פעילות של רדיקלים חופשיים הנוצרים גם כתוצאה מהתהליך הדלקתי.
בהתייחס לשאלתך לגבי תכשיר הקלו- קט לטיפול בצלקות. התכשיר מכיל סילקון
חומר היוצר מאין שכבה אוטמת בעור ועל ידי כך יוצר מיום ומעלה רמות הלחות בעור דבר העוזר מאד לתהליך של ריפוי פצע ועידון צלקות בהתהוות.
מניסיוני, כאשר מדובר בכתמים אדומים או חומים כתוצאה מפצעים הטיפול האולטמטיבי הינו שימוש בתכשירים אנטי דלקתיים ומדכאי ייצור מלנין כפי שרשמתי.
מומלץ כמובן להרוות את הפנים בלחות דבר התורם לריפוי הדלקת.
שימוש באנטי אוקסידנטים מסוג ויטמין C בפורמולציה למריחה המכילה נגזרת יציבה וחדירה לעור וכן מרכיבים מסוג תה ירוק וגליצרהייזיניק (תמצית צמח ליקוריש), הידוע בתכונותיו גם כנוגד ומרגיע אדמימות אף מומלצים.
בכל מקרה, מאחר ולא אבחנתי את עור פניך, ממליצה לך להתייעץ עם איש מקצוע על מנת שיאבחן את סוג הכתמים והישכחותן של צלקות אם וכאלו נותרו בעור פניך?
על מנת להתאים את הפרוטוקול הטיפולי.
לשאלות נוספות תוכל ליצור עימי קשר באופן אישי.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבקשר לתשובה שרשמת
בן 1525/10/2013תודה על המענה המהיר!
בקשר לתשובה שלך ,אני משתמש כרגע בסבון פנים של SeboCream ,משחה לייבוש פצעי בגרות ( אקנה ) של בנזק ac 5% ופילינג של פישר פעמיים בשבוע .
ועד לא מזמן הייתי משתמש ברקנים וואש ועברתי לסבוקרם .
אז אולי עדיף שאני לא ישים שום תכשיר על הפנים במשך שבוע .יתן להם להתנקות ואז יקנה את הטריילר וואש ואת האקניל רוז ?
בבקשה תעזרו. אני כבר מתוסכל כל היום אני במחשבות על איך להפטר מזה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבקשר לתשובה שרשמת - תגובה
איריס לוי26/10/2013שלום רב,
אקנה, או פצעי בגרות היא בעיית העור השכיחה ביותר והיא נפוצה בקרב 80% מבני הנוער. בגיל ההתבגרות אין כמעט הבדל בין נערים לנערות בעצם היותם חשופים לתופעה, בצורה בה מופיע האקנה או בנזקים העלולים להיגרם עקב הזנחה או טיפול לא נכון ולא מקצועי בפצעים או בעור.
כשם שלא ניתן לעצור את ההתבגרות ואת הפרת האיזון האיון ההורמונאלי האופיינית לתקופת ההתבגרות, כך לא ניתן למנוע את תופעת פצעי הבגרות. אולם, מודעות לבעיה, טיפול נכון במוקדים המוגלתיים מיד עם הופעת התופעה ובמהלכה, ותזונה נכונה בתקופת השינויים הפיזיולוגיים וההורמונאליים – עשויים להקל משמעותית את הסבל מהתופעה ולמנוע נזקים קוסמטיים ונפשיים לעתיד.
הטיפול הסטנדרטי באקנה ע"י תכשירי חיטוי שהנם תכשירים קוטלי חיידקים הניתנים לרכישה ללא מרשם רופא קיימים בצורות שונות, משחות תרחיצים וקרמים. חלקם מלווים בתופעת לוואי כמו פגיעה בעור עצמו, יובש, גירוי ואודם.
על פניו נראה לי שאתה כבר מאוד מבולבל מכל העצות, מכל התכשירים והקרמים והיות וטיפול עצמי שגוי ו/או לא זהיר עלול לגרום לנזק עתידי רב עד כדי צלקות וכיעור הפנים ומכוון שהשיקולים הנוספים בבחירת הטיפול באקנה תלויה בגיל המטופל, בדרגת הנגעים, בחומרת המחלה ובנטייתה לגרום לצלקות בעור וכתמים פיגמנטריים,
ועל מנת שלא לגרום לנזק, אמליץ לך לפנות לרופא עור או לקוסמטיקאית מוסמכת, פרא-רפואית המתמחה בטיפול בעור אקנתי, אשר יאבחנו את התופעה וימליצו על הטיפול הנכון בעזרת התכשירים הנכונים. קוסמטיקאית מקצועית תדע גם לכוון אותך אם ובאיזו תדירות עליך לעבור טיפול קוסמטי יסודי יותר, לניקוי ניקוז הנקבוביות. בהתאם לסוג העור ומצבו.
במקביל לטיפול אמליץ לך לשלב תוספי תזונה העובדים על הסימפטום. למניעה וטיפול בנגעי עור דלקתיים, שיקום רקמת העור ומניעת צלקות, ריפוי ואיחו פצעי עור, עידוד תהליכי ניקוי הגוף וחיזוק המערכת החיסונית.
בהצלחה,
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אקנה הורמונלי וטיפול מיידי לכתמיםיעל21/09/2013
שלום, אני בת 27, בעלת שחלות פוליציסטיות, ולכן האקנה שלי נובע משיבוש הורמונלי.
האקנה שלי בדרגה קלה יחסית ואינו חמור, הייתי אומרת עד 15 פצעים בפנים כל פעם ואפילו פחות, בד״כ גושים אדומים פנימיים ולוקח זמן עד שהצהוב יוצא החוצה. האקנה מופיע לי גם מעל החזה מתחת לכתפיים ושם הוא די נתקע יחסית ולא משתפר.
הטיפול עד עכשיו היה ע״י מייבשים וסבון ומי פנים ואני מודה שלצערי אני מפוצצת ומתעסקת עם הפצעים מה שבוודאי לא תורם ויוצר כתמים בעור.
זה מטריד אותי אסטתית, וכרגע התחלתי שוב גלולות בגלל השחלות הפוליציסטיות ובתקווה שיעזרו להוריד את האקנה, האם יש טיפול מומלץ שאוכל לקחת במקביל לגלולות ולמייבשים כדי לעזור להעלמת הכתמים שנוצרו בעור (אני כהה קצת ובעלת נטיה לפיגמנטציה). האם מינוציקלין למספר חודשים יעזור במקביל לגלולות? מצב האקנה שלי אינו חמור בכלל ולכן איני רוצה להשתגע, אבל נוצר מצב שבינתיים עד שהגלולות ישפיע הפנים שלי וההורמונים משתגעים וההתעסקות שהייתה לי בחודשים האחרונים יצרה מלא כתמים שאני מנסה לצמצם את הנזק ע״י טיפול מיידי. קבעתי עם רופא עור ובכל זאת אשמח לשמוע את עצתכן. תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אקנה הורמונלי וטיפול מיידי לכתמים - תגובה
איריס לוי26/10/2013שלום רב יעל וברוכה הבאה לפורום,
בהסתייגות שלא אבחנתי את מצבך, צטט: האקנה שלי בדרגה קלה יחסית ואינו חמור, הייתי אומרת עד 15 פצעים בפנים כל פעם ואפילו פחות, בד״כ גושים אדומים פנימיים ולוקח זמן עד שהצהוב יוצא החוצה. האקנה מופיע לי גם מעל החזה מתחת לכתפיים ושם הוא די נתקע יחסית ולא משתפר, גמר ציטוט, חמודה שלי לצערי, זה לא אקנה קלה...!
אקנה על רקע הורמונאלי מופיע בעיקר אצל נשים לאחר הפסקת נטילת גלולות ובסמיכות למחזור החודשי. במהלך המחזור החודשי עוברות הנשים שינויים הורמונאליים ברמת ההורמונים – אסטרוגן ופרוגסטרון, אשר עשויים להביא לפעילות מוגברת של בלוטות החלב (השומן) ולהתפתחות אקנה.
התסמינים המתלווים לאקנה על רקע הורמונלי היא תסמונת השחלות פובליציסטיות
(Polycystic ovary syndrome/disease), להלן PCOS, היא ההפרעה האנדוקרינית השכיחה ביותר אצל נשים, המשפיעה בקירוב על כ-5% עד 10% מהנשים בגיל הפריון (12-45 שנה). התסמינים הקלאסיים של התסמונת הינם מחזור לא סדיר, וסתות מועטות או העדר מוחלט של הוסת . ההפרעה בווסת נובעת בדרך כלל ממיעוט או העדר ביוץ.
גלולות נגד הריון הינן חלק מפרוטוקול טיפולי הניתן לעיתים לנשים או נערות מתבגרות אשר בעור פניהן סימפטומים של אקנה או במצבים בהם הטיפול בתכשירים קונבנציונאלים לא הניב תוצאות ו/או במצבים בהם מזהים חוסר איזון הורמונלי (Endocrine abnormalities ) במיוחד במצבים בהם קיימת שעירות יתר או מחזור לא סדיר.
עם גלולות ניתן לשלב את שתי התועלות המתאימות במיוחד לטיפול באקנה. ההשפעה של הגלולות היא אנטי אנדרוגנית, משפיעה על רמת ההורמונים הזכריים, הקשורים בהופעת האקנה. אפשר לתת את המרכיב האנטי אנגרוגני (ציפרוטרון אצטט) גם בנפרד, כתוספת לגלולות אחרות. יש סוגים שונים של גלולות למניעת הריון אך לא כולן מתאימות לטיפול באקנה, לכן חשוב להתייעץ עם רופא לקבלת הטיפול הנכון .
ולגבי הכתמים - פצע דלקתי בעור אם הוא בינוני או קשה משאיר אחריו כתמים ואפילו צלקות, חומרת הכתמים קשורה גם לנטייה הגנטית לתהליך ריפוי הפצע ועל מנת שלא לגרום לנזקים נוספים בעור, חשוב לא לחטט, לא לפוצץ, להימנע מחשיפה לשמש לפרק זמן ממושך, שימוש בלבוש מתאים וקרם הגנה עם מקדם הגנה .
ולשאלתך, אנטיביוטיקה סיסטמית כגון טטראציקלין, אריתרומיצין, מינוציקלין ודוקסילין יעילה בפעילות כנגד החיידקים, נוגדת דלקת באופן ישיר, אך גם במתן סיסטמי קיים חשש להתפתחות עמידות של החיידקים. כיוון שאנטיביוטיקה אינה מטפלת בבעיית השורש אלא רק מרגיעה את הסימפטומים הפצעים עלולים לחזור בסיום הטיפול.
ולאקנה שאינה מגיבה אמליץ על טיפול בטכנולוגיית IPL - קרן אור, המביא לחיסול החיידקים ללא תופעות לוואי כפי שיש לטיפול באמצעות תרופות וחומרים כימיים. אחד מהיתרונות העיקריים בטיפול היא ההחלמה המהירה, למעט אדמומית נקודתית ולעיתים תחושת רגישות קלה שחולפת אין כל כאב וניתן לחזור מיד לשגרה.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תודה רבה על תשובתכם. ואם אפשר שאלהרחלה15/09/2013
נוספת. .יש לי גם סימנים אדומים מתחת לעור. (לא פוצצתי אף פעם פצעים.לא יודעת ממה נוצרו הסימנים הללו) כיצד אפשר לטפל בהם? האם אפשר להעלים אותם לגמרי או שישארו לי סימנים? האם עור צעיר יש לו יותר סיכוי להיות חלק למרו ת הסימנים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תודה רבה על תשובתכם. ואם אפשר שאלה - תגובה
יפית כהן25/10/2013רחלה שלום,
בהמשך לשאלתך לגבי סימנים אדומים מתחת לעור ובהסתייגות שלא איבחנתי את עורך
תוכלי לקרוא בפורום זה לגבי הסיבות להופעתם של כתמים אדומים וכיצד ניתן לטפל בהם.
הרחבתי על כך בתשובותיי הרבות.
חשוב מאד לציין כי מאחר ולכתמים האדומים נטייה להיהפך בחלק מהמיקרים לכתמים חומים,
ככל שתקדימי להיוועץ עם איש מיקצוע ומשכך, להקדים במתן הטיפול כך התוצאות תהיינה יותר אפקטיביות למרות שבחלק גדול מהמיקרים לכתמים האדומים נטייה להתרפא ולהעלם רק אחרי מס' חודשים..
חשוב לאבחן אם הכתמים האדומים הינם רק כתמים מקולרים/פיגמנטטיבים או שמא מדובר גם בהצטלקויות אטרופיות.
כעיקרון, בעור צעיר בד"כ תהליך הריפוי מהיר יותר מהעור הבוגר.
עם זאת אציין בהסתייגות כי כתמים אדומים או חומים כתוצאה מפצעי אקנה הינם תופעה שכיחה ביותר גם בגיל הצעיר.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה על תשובתכם. ואם אפשר שאלה - תגובה
איריס לוי26/10/2013שלום רב,
אחד מתופעות הלוואי השכיחות המתלוות לאקנה הינן צלקות אטרופיות הנראות יותר ככתמים אדומים/חומים שטחיים וחלקים תופעה ידועה המכונה בשם: פיגמנטציה שלאחר דלקת. יכולה להופיע גם לסובלים מפצעי אקנה שלא טופלו ע"י תרופת רואקוטן. החומרה של הכתמים קשורה גם לנטייה הגנטית לתהליך ריפוי הפצע.
ובהתייחס לשאלתך ובהסתייגות שלא ראיתי במה מדובר, הטיפול בצלקות/כתמי אקנה הינו מערכתי ומחייב התייחסות מיוחדת לסוג וצבע העור (טיפול הניתן ע"י תכשירים ובשילוב טכנולוגיית IPL ) וזאת בתנאי שהאקנה אינה פעילה.
עוצמת/חומרת הפיגמנטציה תלויה קשר ישיר בחומרת הדלקת ומצביעה על פגיעה בשכבת העור העליונה שכבת האפידרמיס, ובשל כך הטיפול יתבסס על חומרים מבהירים מדכאי ייצור פיגמנט המלנין!
בקוסמטיקה הישראלית, ישנם מוצרים שנותנים מענה של כמעט 100% להבהרת כתמי הפיגמנטציה שנותרו, ניתן לטפל ולעבוד עמם גם בקיץ בתנאי שמורחים קרם לחות עם מסנן קרינה גבוה (פירוט על התכשירים ניתן לראות בתשובותיי בפורום). ואכן לעור צעיר יש יותר סיכוי להיות חלק למרות הסימנים.
בהצלחה,
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם את/ה אלכוהוליסט/ית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)