פורום אקנה, צלקות פצעי בגרות - יש לך שאלה?

מנהל הפורום

יפית כהן
יפית כהן
הוספת הודעה לפורום

לקביעת תור אצל יפית כהן ללא פרסום בפורום

• איפה אפשר להשיג דואק ג'ל?
    אלי
    23/11/2016

גם לי נגמר וזה הדבר היחיד שעזר לי.
    איפה אפשר להשיג??

vchtu kh f,jkh:
    BENZAMYCIN TOPICAL GEL

אבל הוא לא טוב באותה מידה ואני לא יודע אם הוא באמת עושה את אותו הדבר.
    הוא מייבשת הדואק ג'ל לא ייבש.
    תודה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    איפה אפשר להשיג דואק ג'ל?

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• דואק ג'ל

אורית בן יהודה
    16/12/2018

רק במרשם רופא

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• רגישות למשחות אדרפים ורטאויט?
    מישהי
    27/10/2016

שלום אני השתמשתי באדפרין ורטאויט שניהם עשו לי כאבי ראש. האם זה יכול להיות בגלל המשחות? האם להשתמש אולי 2-3 פעמים בשבוע במקום כל יום

הוספת תגובה

• רגישות לאדפרין ורטאויט

יפית כהן
    02/11/2016

שלום וברוכה הבאה לפורום,
    בהסתייגות שלא איבחנתי את עורך אציין כי אחת מתופעות הלוואי הידועות כתוצאה משימוש ברטאויט הינה כאב ראש. כידוע, כמו לכל תרופה, קיימות התוויות נגד ותופעות לוואי שכיחות או נדירות. בכל מקרה, אמליץ לך לגשת לרופא המטפל ולידע אותו בסימפטומים שהינך חשה. אציין בנוסף, כי אדפרין ורטאויט הינם תכשירים המכילים נגזרות של ויטמין A וניתנים כטיפול טופיקלי/ משחתי לטיפול באקנה. אופן פעולתם בא לידי ביטוי בפתיחת פקקי החלב ומניעת היווצרות מיקרוקומדונים בעור. לא מומלץ להשתמש לסירוגין בשני תכשירים אלו בו זמנית. שנית, במידה והינך סובלת מפצעי אקנה, אציין מניסיוני בטיפול באקנה כי הפרוטוקול הטיפולי חייב להיות מושתת על טיפול מערכתי שאינו מתבסס רק על תכשיר אחד או טיפול תרופתי אחד. מידע נוסף תוכלי למצוא באתר האינטרנט שלי: www.yafitcohen.co.il כמו כן, תוכלי ליצור עימי קשר להתייעצות אישית.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אשמח לדעת איזה מזג אוויר מטיב עם האקנה?
    A
    29/09/2016

הוספת תגובה

• אשמח לדעת איזה מזג אוויר מטיב עם האקנה? - תגובה

איריס לוי
    09/10/2016

ברוך הבא לפורום, וגמר חתימה טובה

לצערי, אקנה לא תלויי מזג אוויר. על התפרצות אקנה, בכל שלב ובכל רמה לא ניתן לשפר או להקל על פי מזג האוויר.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התפרצות אקנה בלילה אחד- אנא עזרה דחופה
    ליאת
    18/09/2016

שלום רב
    אני בת 44, ללא ילדים.
    סבלתי מאקנה בגיל ההתבגרות וטפלתי בגלולות, שעזרו מאד.
    בעשור האחרון אני בלי גלולות, ויש מדי פעם אקנה, לא רציני.
    המחזור כרגע מאחר בשבוע.
    קמתי הבוקר וחשכו עיני- על הסנטר ובצידי האף עשרות, או אולי מאה(!)פצעי אקנה לבנים, מראה מחריד. בכל קנה מידה אובייקטיבי.
    לא הלכתי לעבודה.
    אני בבית אובדת עצות ולא מעיזה לצאת.
    מרחתי חלבון ביצה וגם מיץ לימון. שותה הרבה מים. אוכלת אורז ובטטה.
    לפני כשלוש שנים הייתה התפרצות ממש זהה, בלילה אחד, כשהייתי בטיול בחו"ל. גם אז- המחזור אחר, ובעצם לא הגיע באותו החודש.
    אז אני מבינה שיש כאן התפרצות על רקע הורמונלי, ותוהה מה לעשות, מהו ההסבר המדוייק, מה הצפי...
    ה צ י ל ו
    תודה רבה

הוספת תגובה

• טיפול מומלץ לאקנה

לימור
    19/09/2016

גם לי היה סיפור דומה אבל לא בין לילה
    אני לא מכירה בעולם עוד טיפול באקנה שמקביל לטיפול של רמי מור
    שהוא בעניי רמה עולמית במחלות עור.

תחפשי בגוגל את האתר שלו - רמי מור מחלות עור

אני מטופלת שלו באקנה כבר חודש והפנים שלי חלקות ברמה שלא הכרתי עוד מהתקופה שלקחתי רואקוטאן שלעולם לא אחזור לקחת.

מקווה שעזרתי לך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התפרצות אקנה בלילה אחד- אנא עזרה דחופה - תגובה

איריס לוי
    21/09/2016

היי ליאת וברוכה הבאה לפורום,
    בהסתייגות שלא אבחנתי את מצב עור הפנים שלך, לצערי האקנה, היא לא רק נחלתם של הצעירים...! בגיל 20,30 וגם בגיל 40 , חשופים לתופעה לא פחות נשים וגברים בגיל מבוגר יותר.

80% מגילאי שנות העשרה ומאוחר יותר גם נשים וגברים סובלים מהתופעה בדרגות חומרה שונות, מה שהופך את הבעיה מבעיה פיזית – פיזיולוגית לבעיה חברתית. מעבר להשפעה האסתטית על העור ישנה גם השפעה על הדימוי העצמי , השלכות חברתיות והתנהגויות המהוות מטרד ומקור לסבל פיזי ורגשי כאחד, מבוכה רבה וחוסר בטחון .

הגורמים העיקריים לאקנה בגיל מבוגר הם בין היתר:
    שימוש בתכשירים קוסמטיים המכילים מרכיבים שומניים (אקנה קוסמטיקה) ומוצרי שיער לטיפול ועיצוב השער העלולים להביא ליצירת קומודונים/שחורים/שומנים ואפילו נגעים מוגלתיים, שינויים הורמונליים, בעיות של עודף רעלים בגוף, כולסטרול, תזונה לקויה, בעיות במערכת העיכול, גנטיקה חיידקים ועוד.

בגיל מבוגר, מומלץ לבצע הערכה/בדיקה אנדוקרינית על מנת לשלול פעילות הורמונלית עודפת. התסמינים הקלסיים של התסמונת כוללים אקנה ועודף בהורמוני מין זכריים (אנדרוגניים) המביאים לשיעור יתר. התסמינים הללו שונים בין נשים באופן משמעותי במידת חומרתם .

וכמומחית לאקנה בגיל מבוגר אמליץ לך על טיפול בטכנולוגיית IPL ואנרגיית גלי רדיו RF הניתן על ידי, כטיפול פנימי וחיצוני בשילוב תוספי תזונה המהווים מקור לרכיבים תזונתיים רבים העובדים על הסימפטום ותכשירים היפואלרגניים ופרא-רפואיים, טיפול המבטיח הצלחה באחוזים גבוהים ומוכח כיעיל מכל שאר השיטות.

מחקרים מראים כי בעזרת קרן אור באורך גל מסוים ניתן להפחית ב-80 אחוזים לעתים גם יותר מנגעי האקנה והתופעות הנלוות לאקנה בגיל מבוגר. כמו צלקות אקנה/פוסט אקנה, כתמים חומים/אדומים הנלווים לאקנה גם בגיל מבוגר.

במהלך הטיפול עובר האזור הנגוע ניקוי ניקוז חיטוי ושימור כטיפול ארוך טווח המונע את הצורך בשימוש בתרופות - רואקוטן ואנטיביוטיקה. ניסיון מצטבר בארץ ובעולם מראה שניתן להגיע להטבה ניכרת לאחר כ-4 טיפולים בהפרש של שבוע או חודש בין הטיפולים.

סקפטי/ת לא מאמין/נה? כל מה שעליך לעשות הוא ללחוץ ולהתרשם מעל ל- 100 המלצות של לקוחות מרוצים - לקבל טלפון להתקשרות ולהיווכח שיש פתרון לאקנה גם על רקע הורמנלי וגם לאקנה המתפרץ בגיל מבוגר. הטיפול הניתן הנו אישי ופרטני על ידי בלבד.

אין צורך בשינוי אורך החיים שלך -- אין צורך בשינוי בתזונה שלך -- אין צורך לקחת ויטמינים - ללא תופעות לוואי - ללא תרופות - ללא בדיקות דם - ללא פגיעה בכבד.
    כתבות ומידע רב בנושא ניתן למצוא באתר הבית שלי.
    בברכה וחג שמח,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סובל מפצעי בגרות כבר כמה שנים ואין מושיע
    בן
    06/07/2016

שלום רב.

אני סובל מפצעי בגרות כבר 8(!) שנים. בכל השנים הללו הייתי בטיפולים הלוך וחזור אצל קוסמטיקאיות והם נתנו לי רשימה ארוכה של קרמים ומשחות למרוח ביום ובלילה. הייתי ילד טוב ועמדתי בהוראות. הרצון והתקווה שהפנים שלי יחזרו להיות נקיות לחלוטין הוא הוא מה שנתן לי את הדרייב במשך כל השנים הללו לטפל יום ולילה.

בתקופה האחרונה נשברתי. אני מטפל ומוציא ככ הרבה אנרגיה ןכסף ועדיין אני סובל מפצעים. אמנם הפנים שלי יותר רגועות ולבנות מפעם אך עדיין גודלים להם פצעים מדי יום.

האם יש לכם משהו להציע לי ושיירפא אותי אחת ולתמיד?
    נשבר לי כבר מלמרוח סוגי משחות למיניהם. מעדיף כדורי אנטביוטיקה וכו.

תודה רבה!

הוספת תגובה

• סובל מפצעי בגרות כבר כמה שנים ואין מושיע - תגובה

איריס לוי
    08/07/2016

שלום רב וברוך הבא לפורום,

אני מאד מבינה ללבך, אין ספק, התפרצות אקנה בכל גיל זו תופעה מאד מבאסת, אך לצערי ישנם מחקרים המעידים שאקנה - פצעים פצעונים, עלולים להתפרץ בכל גיל והיא לא רק נחלתם של הצעירים! ולאחר כ-8שנים של טיפולים שלא צלחו...יש לי הפתעה עבורך, יש היום טיפול אפקטיבי ולטווח ארוך - ללא תופעות לוואי - ללא שינוי באורך החיים שלך - ללא שינוי בתזונה שלך - ללא תרופות - ללא בדיקות דם - וללא פגיעה בכבד.

סקפטי? לא מאמין? הנך מוזמן לגלוש באתר הבית ולהתרשם מעל 100 המלצות של לקוחות מרוצים, ואף לקבל טלפון להתרשמות.

תכשירי קוסמטיקה למריחה, ותכשירים הניתנים ע"י רופא עור כמו: רטין A, אדאפרין, בנזואיל, פראוקסיד וחומצה סליצילית, כדור אנטיביוטיקה (מינוציקלין) וגם רואקוטן לא עובדים על שורש הבעיה - חיסול חיידקי האקנה! . ואכן מחקרים קליניים מצביעים על העובדה שלמעלה מ-40% מחולי האקנה, פצעי הבגרות, בני נוער ומבוגרים שנטלו רואקוטן או אנטיביוטיקה הופיעה התפרצות של הפצעים לאחר תום נטילת הכדור.

הידעת, כי בפצעי האקנה ניתן להבחין בעיקר בשני חיידקים - חיידקים הגורמים לגירוי העור ולתגובה דלקתית ומוגלה "א ק נ ה" "פ צ ע י ב ג ר ו ת" בבני נוער בגיל ההתבגרות ובמבוגרים.

הטיפול בטכנולוגיית IPL ואנרגיית גלי רדיו RF יעיל במיוחד לצמצום ואף להשמדת חיידקי האקנה P. ACNE הגורמים העיקריים להתפרצות הנגעים, ללא גרימת נזקים או תופעות לוואי כלשהן.

הריפוי מתבצע כאשר האור המוקרן פועל על חומר הפורפירין הנלווה לחיידקי האקנה. עם חשיפת חיידקי הפורפירין לאור המיוחד של המערכת הוא עובר שינוי כימי ומחסל באופן סלקטיבי את חיידקי האקנה.

הטכנולוגיה יעילה לא רק בהשמדת הבקטריה אלא גם באיזון יצור הסבום (השומן) בבלוטות החלב, כיווץ הנקבוביות והבהרת הכתמים הנלווים לעור אקנתי,
    יתרונות הטיפול לטווח הרחוק.

אחד מהיתרונות העיקריים בטיפול בטכנולוגיית IPL היא ההחלמה המהירה, למעט אדמומית נקודתית ולעתים תחושת רגישות קלה שחולפת אין כל כאב או אי נעימות וניתן לחזור מיד לשגרה.

יש אור בקצה המנהרה.

לתאום פגישת ייעוץ חינם הנך מוזמן ליצור עמי קשר ישירות לנייד
    הטיפול שניתן הנו אישי ופרטני על ידי בלבד.
    כתבות נוספות ומידע רב בנושא ניתן למצוא באת הבית שלי.
    שבת שלום.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• צלקות אקנה
    גילי
    27/03/2016

אני בת 24 ונותרו על פני כתמים קלים וצלקות מעין שקועות די קטנות אבל קצת נראות לעין בעיקר בשמש כתוצאה מאקנה ממנו בלתי שנים. כיצד ניתן להעלים או לטשטש צלקות כאלו?

לקביעת תור
    סגירה
    צלקות אקנה

הוספת תגובה

• צלקות אקנה - תגובה

איריס לוי
    29/04/2016

שלום רב גילי וברוכה הבאה לפורום,

כתמים הם ריבוי מלנין שנוצר בעור כתוצאה מהפצעים או כתופעת לוואי מעצם החיטוט והנגיעות באותם פצעים. החומרה של הכתמים קשורה לנטייה הגנטית ולתהליך ריפוי הפצע .

צלקות אקנה יכולות להיות היפרטרופיות או אטרופיות. הצלקות האטרופיות הנן שכיחות יותר ונראות ככתמים חומים/אדומים שטחיים וחלקים הנקראים גם כתמי פיגמנטציה. בכתמים מסוג זה ניתן לטפל גם בעונת הקיץ וזאת בתנאי שהאקנה אינה פעילה.

ובהתייחס לשאלתך ובהסתייגות שלא ראיתי במה מדובר, הפתרון לאותם כתמי פיגמטציה ולצלקות השקועות, הנקראות בהגה מקצועית, חטטים, ניתנת על ידי הנוסחה הייחודית המשלבת בין :

• טיפול בטכנולוגיית IPL ואנרגיית גלי רדיו RF בפונקציית הבהרה .

אנרגיית האור ההופכת לאנרגיית חום נקלטת במלנין שבתוך הכתם ומבהירה רק את הכתם עצמו, מבלי לגרום נזק סביבו. בטכנולוגיית IPL ניתן להעלים/להבהיר כתמים מופשטים או כתמים ממוקדים ומקומיים, בהתאם לגוון הכתם, לצבע העור ולגיל המטופל.
    ימים ספורים אחרי הטיפול הכתם נעשה כהה יותר, ולאחר מכן הצבע הכהה יורד והעור מתבהר.

• פילינג – עשוי מחומרים פעילים ויעילים מאוד ממקור צמחי וימי. המשפיעים כחומר שיוף.

• מזותרפיה - בעזרת פציעה מבוקרת של אלפי דקירות מקרוסקופיות בצפיפות גבוהה אנו מעוררים בעור תהליכי שיקום של זרימת דם, ייצור של קולגן, הזרמת חמצן חידוש ובנייה של רקמה חדשה. הרקמה החדשה תהיה אחידה ועבה יותר מקודמתה ובעיקר במצב של פוסט אקנה נראה שיפור משמעותי בטשטוש ובריכוך מצב החטטים בעור הפנים.

הטיפול במכון יבוצע בהתאם לסוג הבעיה ויכלול גם המלצות לטיפול משמר בבית עם תכשירים לשימוש ביתי יום יומי להבהרת כתמים, ממיטב המעבדות המקצועיות בארץ ובאיכות גבוהה, המתאימים ביותר לאקלים הישראלי משפרים את מרקם העור ומעודדים את התהליך הטבעי של חידוש העור. תכשירי הבהרה הנותנים מענה מושלם וריפוי אמיתי וארוך טווח לכתמים ולצלקות פוסט אקנה.

במקביל מומלץ להימנע עד כמה שניתן מחשיפה לשמש ולהקפיד על שימוש בקרם עם מקדם הגנה גבוה, המרכיבים המצויים בקרם מספקים לעור לחות ומהווים מחסום כנגד נזקי הסביבה.

לשאלות נוספות בנושא הנך מוזמנת ליצור עמי קשר ישירות לנייד.

בברכה וחג שמח.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פצעי הרפס ואדום בפנים שמציק לע
    תמי
    02/03/2016

יש לי הרפס ונתנו לי משחה אנטביוטית פצע אחד ממש קטן בתחילה והשני כבר אדום נתנו לי משחה אנטביוטית ויש לי 2 שאלות תוך כמה זמן אמור לעבור ולהרגיש הקלה וגם רציתי לשאול תוך כמה זמן המשחה נספגת ממריחה ואחרי כמה זמן נגיד שעות אפשר להוריד כלומר עשתה כבר את הפעולה אני פשוט מורידה בעיקר לפני שינה שלא ילכלך כי למרות שעוברות כמה שעות נגיד שעתיים שלוש אני רואה שעדיין לא נספגה האם אפשר להוריד אחרי זמן כזה שהיתה והולכת לישון שלא ילכלך לי ושזה כבר עשה את מה שצריך היה לעשות?

הוספת תגובה

• פצעי הרפס ואדום בפנים שמציק לע - תגובה

איריס לוי
    08/03/2016

שלום רב שירה וברוכה הבאה לפורום,

לצערי מכיוון שאני לא מתמחה בתחום אמליץ לך לפנות לרופא המטפל ולקבל ממנו הנחיות והסברים לשימוש.

בהצלחה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה על אקנה קלה-בינונית והאם הטיפול IPL מתאים
    טלי
    23/02/2016

שלום, אני רוצה בבקשה לברר. יש לי אקנה שהולכת וחוזרת שמתבטאת בצורה של נקודות שחורות ולבנות ולעתים מספר פצעים גדולים יותר. הבעיה היא שהעור שלי ממש "שקוף" ואפילו אם יש פצע אחד ממש רואים אותו ומשאיר כתם אדום/חום כמה חודשים עד שנעלם. כמו כן לקחתי כבר 3 פעמים ראקוטן כל 4 שנים. כרגע אני מטופלת אצל רופאת עור עם משחת אדפרין שלא ממש עוזרת לי וכל פצע כפי שרשמתי משאיר סימן.... האם שיטת הIPL מתאימה למקרים של אקנה קלה-בינונית ללא פצעים דלקתיים? וגם בגלל המשחה אדפרין העור נהיה עוד יותר דק (בגלל הקילוף) האם ניתן לעשות טיפול IPL במצב כזה?

הוספת תגובה

• שאלה על אקנה קלה-בינונית והאם הטיפול IPL מתאים - תגובה

איריס לוי
    06/03/2016

שלום רב טלי וברוכה הבאה לפורום,

הגישה המקובלת כיום בטיפול באקנה לא מודלק והמורכב בעיקרו מ"ראשים" לבנים או שחורים הוא אדפלן (ADAPALENE) – אדפלן המוכר בשם המסחרי אדפרין. הניתן במרשם של רופא, מבוסס על חומצה של ויטמין A הנקראת גם טרטינואין או חומצה רטינואית. הפועלת לשחרור פקקי חלב התקועים בזקיקי השערה ועל ידי כך מפחיתה את מספר הקומודונים (נקודות שחורות ולבנות) שמהם מתפתחים נגעי האקנה. מאחר והוא מפחית את הקומודונים הוא מפחית במידה מסוימת גם את היווצרות הנגעים הדלקתיים המתלווים לאקנה, עם פחות גירוי העור ורגישות לשמש.

ולשאלתך ובהסתייגות שלא אבחנתי את מצב עור הפנים שלך, אקנה על כל גווניה המתפרצת ומופיעה החל מגיל 18 היא אקנה שהולכת וחוזרת " on and off " כפי שאת מציינת.

ומכוון שעברת כבר 3 סדרות טיפול ברואקוטן שלא צלחו ומריחות עם קרם אדפלן שאף הוא לא שיפר את המצב אמליץ לך לעבור טיפול בטכנולוגיית IPL בשילוב עם אנרגיית גלי רדיו RF.

הבשורה היא שהיום כבר לא צריך לסבול בגלל אקנה, פצעי בגרות, תחום הקוסמטיקה מתחדש ומתקדם ללא הרף והחידושים האחרונים מבטיחים טיפולים שיעניקו עור חלק גם במקרים העקשניים והקשים ביותר.

זהו תהליך לא פשוט, ונדרשת התמדה, סבלנות ובחירת אשת המקצוע, המתמחה בבעיות עור, קוסמטיקאית פרא-רפואית שתדע לאבחן נכונה ולהתאים תוכנית טיפול אופטימאלית באופן אינדיבידואלי. ההכרחי לטיפול בעור בעייתי, אקנתי הדורש התמחות רבת שנים בתחום הקוסמטיקה הפרא-רפואית. טיפול ע"י קוסמטיקאית יכול להוות עזר רב בעיקר בהוצאת פקקי החלב השטחיים או העמוקים.

לפני טיפול בטכנולוגיה מומלץ להפסיק השימוש בקרם אדפרין ובכל מקרה יש להקפיד על מריחה של מסנן קרינה כל בוקר לפני היציאה לשמש וכמובן להימנע משהייה בשפת הים למטרות שיזוף.

לשאלות נוספות הנך מוזמנת ליצור עמי קשר ישירות לנייד
    בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ההבדל בין דרמטיטס אלרגיה וקרטוזיס פילריס
    רחל
    29/01/2016

היי,
    יש לי נקודות אדומות על הגב (מתחת לכתפיים) ללא גרד. הייתי במספר רופאי עור והם אמרו לי שאין טיפול. אובחנתי פעם אחת כקרטוזיס פילריס ופעם אחרת דרמטיטיס אלרגיה.
    רציתי לדעת מה ההבדל בינהם והאם באמת אין טיפול בשניהם?
    אני צעירה ואני ממש מתביישת לחשוף את הגב.
    בנוסף אני מעוניינית לעשות קעוקע על הכתף האם אני יכולה או שיכול להיות שבגלל אבחנות אלה זה יתפרץ או שיהיה לי אלרגיה?

אני ממש מיואשת מהמצב ואשמח לעזרה.

הוספת תגובה

• ההבדל בין דרמטיטס אלרגיה וקרטוזיס פילריס - תגובה

איריס לוי
    29/01/2016

שבת שלום רחל וברוכה הבאה לפורום,

אטופיק דרמטיטיס Atopic dermatitis מחלת עור אוטואימונית, בה הגוף תוקף את מערכת החיסון של עצמו, שכיחה בעיקר אצל תינוקות וילדים אך נפוצה גם במתבגרים ובמבוגרים. מופיעה כפריחה אלרגית ומתאפיינת באזורים אדומים, יבשים ומגרדים.

הסיבות למחלה אינן חד משמעיות והדעה הרווחת היא שהתפרצות המחלה נובעת משילובם של מספר גורמים: כמו נטייה גנטית, שינויים סביבתיים, נטייה ליובש העור, אלרגיה לשער של בעלי חיים, פגיעה בהגנה הטבעית של העור ונטייה אלרגית חזקה לשינויים תכופים במזג האויר, ובמבוגרים גם מתח נפשי.

אטופיק דרמטיטיס מכונה גם אסטמה של העור, משום שהחולים בדרמטיטיס אטופית (ילדים ומבוגרים) סובלים בדרך כלל גם ממחלה אלרגית, מאסטמה, נזלת אלרגית (קדחת השחת), דלקת עיניים, רגישות יתר לעקיצות של חרקים ואלרגיה למזונות מסוימים.

התסמינים העיקריים לתופעה הנם:
    1. גרד - גירוד עוצמתי מופיע כמעט בכל המקרים של אטופיק דרמטיטיס. הגרד עלול להופיע אף לפני הפריחה.
    2. היסטוריה משפחתית או אישית של אטופיה (אלרגיה), חולים הסובלים מהתופעה, ו/או סובלים מתופעות אחרות של אלרגיות.
    3. הופעת שלפוחיות המלוות בהפרשה שקופה או בעור קרומי וקשה.
    4. עור יבש בכל הגוף או אזורים של עור גבשושי בחלק האחורי של הזרועות או בקדמת הירכיים.
    5. גוון העור הופך כהה יותר או בהיר יותר מהרגיל, אדמומיות בעור או עור דלקתי באזורי השלפוחיות.
    6.עור עבה או כזה המכוסה בגלד שמופיע אחרי גירודים מתמשכים.

ניתן להקל על התופעות הנלוות בטיפול מנעתי שוטף יום יומי, על ידי ניקוי העור וטיפוחו תוך שימוש בתכשירי ניקוי והזנה ייעודיים לעור יבש ומגורה . מניעה מלבישת בגדים סינתטיים או בגדי צמר העלולים לגרום לגירוי והזעה מוגברת. במקרה של מתח ולחץ מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי מתאים,

במידה והטיפול המניעתי אינו מסייע יש להתייעץ ברופא עור. ליטול לפי הצורך כדורים מקבוצת האנטי היסטמיניים, כדוגמת לורטדין /לורסטין (העוצרים את שפעול היתר של המערכת החיסונית) או להשתמש במשחות המכילות סטרואידים ברמה נמוכה. במקרים קשים ניתן טיפול באמצעות זריקות וכדורי סטרואידים לתקופות קצרות.

ולשאלתך ובהסתייגות שלא אבחנתי את מצב העור וכפי שאת מציינת, ציטוט: יש לי נקודות אדומות על הגב מתחת לכתפיים וללא גרד" גמר ציטוט. קרטוזיס פילאריס / קרטוזיס פילאריס רוברה / קרטוזיס פילאריס אלבה...המשך

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ההבדל בין דרמטיטס אלרגיה וקרטוזיס פילריס - תגובה - תגובה

איריס לוי
    29/01/2016

מדובר בבעיה הגורמת לעור להיות בעל מראה מחוספס וגס, עור ברווזי, או חררה. בחלק מהמקרים הנגעים הם לבנים-אפורים (קרטוזיס פילריס אלבה) וקל יותר למשש את הנגעים העוריים מאשר ממש לראות אותם. במקרים אחרים בסיס הנגע הופך לאדום והעור נראה כמנוקד בנקודות אדומות קטנות (קרטוזיס פילריס רוברה). במקרים קשים במיוחד חסימת זקיק השער יכול להביא להתפרצות של אקנה .

אזורים השכיחים להתפרצות התופעה הם : החלק העליון של הזרועות. הישבנים, הירכיים הקדמיות והלחיים. הגב, מחשוף ואזור החזה אצל הגבר.

אין כל השלכה משמעותית על הבריאות והבעיה היא בעיקרה קוסמטית. ולכן הטיפולים הם בעקרון לא לצורכי הבראה אלא עזרה לאילו המתקשים עם ההופעה האסתטית של הנגעים.

להלן קישור למחקרים מדעיים שהתקיימו בשנת 2015 לטיפול בטכנולוגיית IPL - קרן אור על אותם פרמטרים, בהם ניתן להיווכח שאכן קיים טיפול לקרטוזיס פילאריס וההטבה שניתנת בעזרת הטכנולוגיה היא בין 70% ל- 100% הטבה הנשמרת לאורך זמן עם אפקט מצטבר.

עוד ניתן להגיע למחקרים נוספים בתחום ב SCHOLAR - google

ומניסיוני הרב בתחום טיפול בבעיות עור, בהחלט ניתן להגיע לשיפור ולהטבה ניכרת גם בטיפול בקרוטוזיס פילאריס בטכנולוגיית IPL ואנרגיית גלי רדיו RF, ובשילוב תכשירים לשימור המצב בבית עם הרבה סבלנות והתמדה.
    ללא תופעות לוואי- ללא תרופות - ללא בדיקות דם - וללא פגיעה בכבד.

כתבות נוספות ומידע רב בנושא ניתן למצוא באתר הבית שלי,
    ולשאלות נוספות הנך מוזמנת ליצור עמי קשר לתאום פגישת ייעוץ חינם,

סופ"ש חמים ונעים

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ההבדל בין קרטוזיס פילאריס ודרמטיטס

רחל
    30/01/2016

באחד מהמקרים האם יש מניעה לעשות קעקוע?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ההבדל בין קרטוזיס פילאריס ודרמטיטס - תגובה

איריס לוי
    30/01/2016

היי רחלי,

לא הייתי ממליצה לעשות קעקוע על האזור הבעייתי.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שילוב טיפול
    אור
    18/12/2015

שלום ערב טוב התחלתי לפני חודש וחצי לקחת דרמה קליר לפצעי בגרות היה שלושה שבועות ראשונים הכל יצא כמו ראוקוטן ככה גם הנטורפתית אמרה לי שיקרה ואז נהיה שיפור של 40 אחוז בערך עכשיו בשביל שיעזור יותר הייתי אצל רופא עור ביום ראשון הראתי לו את הדרמה קליר הוא אמר שהוא לא מכיר את המוצר הזה ונתן לי כדורי רוקסו עכשיו רציתי לדעת בבקשה האם אתם חושבים שהשילוב בין התרופה הטבעית דרמה קליר לרוקסו שילוב טוב ויכול לעזור לי..תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    שילוב טיפול

הוספת תגובה

• יש מצב גדול שיש לי פתרון עבורך

אור
    24/01/2016

יכול להיות מאוד שיש לי פתרון עבורך. אני רוצה לעזור אם בא לך לפנות אליי במייל, בשמחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שילוב טיפול - תגובה

איריס לוי
    25/01/2016

שלום רב אור וברוכה הבאה לפורום,

דרמה קליר, פורמולה המסייעת לטיפול באקנה ובפצעי עור. מבוססת על גישה תרפויטית רחבה שבה יש התייחסות לאיזון הורמונאלי. תוסף תזונה בשילוב סינרגטי ייחודי של ויטמינים, מינרלים וצמחי מרפא,

רוקסיתרומיצין (רוקסו, רוליד) הוא תכשיר אנטיביוטי ממשפחת המאקרולידים.מיועד לטיפול בזיהומים חיידקיים במערכת הנשימה כולל אף, דלקת אוזניים, דלקת גרון, דלקת ריאות, דלקת סימפונות, זיהומים ברקמות העור ועוד.

יתכן שהטיפול המשולב ייטיב עם האקנה, בגלל תכולת האנטיביוטיקה שלו בכל מקרה אמליץ ליידע את הרופא/הרוקח המנפק על תרופות נוספות שאת לוקחת.

חשוב לזכור, כאשר משתמשים בתוספי התזונה במקביל לתרופות הניתנות במרשם רופא, יכולות להיות ביניהם אינטראקציות – הן חיוביות, והן שליליות. לכן, חשוב לספר לרופא ולרוקח על כל התכשירים הטבעיים שאת נוטלת ולהתייעץ אתם האם השילוב אפשרי ואיך נוטלים אותם בצורה הנכונה ביותר.

בהצלחה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מינוציקלין
    אורית
    16/12/2015

שלום!
    הבת שלי לוקחת מינוציקלין.
    היא לא יודעת לבלוע כדורים, אם היא תפתח את הכדור ותשתה את האבקה זה יעזור, או שהיא חייבת לבלוע את הכדור.
    תודה
    אורית.

לקביעת תור
    סגירה
    מינוציקלין

הוספת תגובה

• מינוציקלין - תגובה

איריס לוי
    16/12/2015

שלום רב אורית וברוכה הבאה לפורום,

לעתים אלה המתקשים לבלוע כדורים נוהגים לחלק את הכדור לשניים או לרסק אותו כדי שיהיה קל יותר לבלוע אותו, הדבר עלול לגרום לבעיה אם מדובר בתרופה בשחרור מושהה או הפועלת במשך זמן רב.

לתרופות כאלה יש ציפוי המתמוסס באטיות כדי לשחרר בהדרגה את החומרים הפעילים ויש סיכון שבפירוק הגוף יספוג מינון גבוה יותר של התרופה בבת אחת.

ולכן אמליץ לך להתייעץ עם הרופא המטפל ולשאול עם יש תצורה נוספת שבה אפשר ליטול את התרופה.

לידיעתך, 40% מהאוכלוסיה מתקשה לבלוע כדורים. קיים פתרון ייחודי העוזר לבלוע כדורים "בלי להרגיש". כוס מיוחדת לבליעת כדורים - Oralflo. העוזרת בפעולת בליעת תרופות.

איך הכוס עובדת?
    ממלאים את הכוס במשקה, מכניסים את הכדור לפתח המיוחד שנמצא במכסה הכוס ואז שותים בטבעיות.

הזווית הייחודית של פתח הכוס גורמת לכך שנבלע את הכדור, יחד עם המשקה "מבלי להרגיש בכך" ומבלי להשעין את הראש לאחור יותר מדי. ניתן לרכישה בבתי מרקחת.

בהצלחה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טיפול באקנה
    מלי
    08/12/2015

שלום רב.
    אני בת 27 לוקחת רואקוטן במשך חצי שנה(מתוכה 3 חודשים מינון 20 מ"ג ו-שלושה חודשים מינון 10 מ"ג).השבוע הייתי בביקורת אצל הרופא (בתום חצי שנת טיפול) ונאמר לי להמשיך לקחת את התרופה במינון 10 מ"ג כדור פעם ביומיים לתחזוקה שוטפה(ללא הגבלת זמן).
    אני די חוששת. שאלותיי הן: 1. מהו בדרך כלל משך הטיפול הנדרש בתרופה הנוכחית בהנחה שכעת מצב הפנים מצויין וללא תופעות לוואי?
    2. האם ישנו צורך בבדיקות דם למעקב.(בתחילת הטיפול בלבד ערכתי בדיקות דם אשר יצאו תקינות.).
    תודה מראש , מלי

לקביעת תור
    סגירה
    טיפול באקנה

הוספת תגובה

• טיפול באקנה - תגובה

איריס לוי
    14/12/2015

שלום רב מלי וברוכה הבאה לפורום,

התרופה - איזוטרטינואין (רואקוטן=קיורטן) הינה על פי דעת רופאים אחת מהתרופות המוצלחות שיש לטיפול באקנה. כמובן שיש להתאימה למטופל וזה צריך להעשות ע"י הרופא המטפל שידריך אותך לגבי גורמי האקנה, טיפולים אלטרנטיביים, תופעות לוואי ומעקב באופן מסודר ורצוף בעת הטיפול.

ההתוויה למתן תרופה זו הנה אקנה קשה שאינה מגיבה לטיפולים מקובלים אחרים. ולעתים רופאים נוטים להרחיב את ההתוויות ולא בטוח שהדבר מוצדק. יש תמיד לשקול תועלת מול נזק בהתאם לדרגת החומרה והתגובה.

ובהתייחס לשאלותיך, מכיוון שהכדור ניתן אך ורק במרשם רופא, אמליץ לך שתדוני בכך עם הרופא המטפל שלך. או שתפני לשמוע חוות דעת מקצועית רפואית נוספת.

בהצלחה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך טיפול באור IPL
    שרון
    23/11/2015

לאחר ארבעה טיפולים אני מרגישה שיפור ... הייתי עושה טיפול אחד בשבוע ...
    השאלה היא כזאת האם ניתן להמשיך בטיפולים? או שארבעה זה המקסימום שמומלץ ואם כן באיזה תדירות?

לקביעת תור
    סגירה
    המשך טיפול באור IPL

הוספת תגובה

• המשך טיפול באור IPL - תגובה

איריס לוי
    25/01/2016

שלום רב שרון וברוכה הבאה לפורום,

השיקולים בבחירת הטיפול בטכנולוגיית IPL והתדירות המומלצת תלויה בגיל המטופל, בדרגת הנגעים, בחומרת המחלה, בנטייתה לגרום לצלקות בעור וכתמים פיגמנטריים .

ובהסתייגות שלא אבחנתי את מצבך, השאלה המתבקשת היא, האם השיפור שאת מרגישה כפי שאת מציינת הנו מספק ועונה על צפיותייך להטבה ולאורך זמן במצב העור?

יש מכונים/רופאים הטוענים שלעתים על מנת להגיע להטבה ניכרת ניתן לעבור עד 30 טיפולים בטכנולוגיה וכל זאת כפי שציינתי תלוי בגיל המטופל בדרגת הנגעים וכו'.

כתבות נוספות ומידע רב בנושא ניתן למצוא באתר הבית שלי.

בהצלחה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• Ipl
    חן
    30/10/2015

האם טיפול בipl לאקנה באמת יעיל??

לקביעת תור
    סגירה
    Ipl

הוספת תגובה

• Ipl - תגובה

איריס לוי
    05/11/2015

שלום רב חן וברוכה הבאה לפורום,

טיפול ב- IPL מאד יעיל, לא מאמין/נה? הנך מוזמנת לגלוש באתר הבית ולהתרשם מעל ל- 100 המלצות לקבל טלפון להתקשרות ולהיווכח שאכן הטיפול נותן מענה איכותי ולאורך זמן עם אפקט מצטבר לאקנה .

טיפול בטכנולוגיית IPL ואנרגיית גלי רדיו RF ללא תופעות לוואי וללא תרופות. מחקרים מראים כי בעזרת קרן אור באורך גל מסוים ניתן להפחית ב-80% ולעתים גם יותר את התופעות הנלוות לאקנה, הטיפול הפחית את הסבל, ריפא את הפצעים ומנע צלקות וכתמים לאורך זמן.

השוק מוצף כמו בכל תחום באנשים יותר מקצועיים ופחות מקצועיים רב המכונים מעסיקים מטפלות שאך זה סיימו קורס, ולכן חשוב לוודא שאכן השירות/הטיפול שאת מקבלת הנו טיפול מקוסמטיקאית פרא-רפואית, מקצועית ומוסמכת המתמחה בטיפול בעור אקנתי/עור בעייתי, בהתאם לסוג העור ומצבו. הזנחה ועל אחת כמה וכמה טיפול עצמי שגוי ו/או לא זהיר עלולים לגרום לנזק עתידי רב לסיבוכים ולכיעור ניכר של הפנים דוגמת "חורים" בעור צלקות מכוערות על הפנים וכד'.

פוטותרפיה הוא למעשה טיפול באור, אשר משמש כפתרון טיפולי למגוון בעיות עור, כולל אקנה, סבוראה בפנים, קרטוזיס פילאריס ועוד. כיום ניתן לשלב פוטותרפיה עם כל טיפול סיסטמתי אחר, במידה ויש צורך, עם שביעות רצון רבה מצדם של המטופלים. יעילות הטיפול הפוטותרפי מוגברת על ידי שילוב מספר אורכי גל.

כתבות ומידע רב בנושא ניתן למצוא באתר הבית שלי.

בהצלחה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פצעים שאני לא מכירה
    מורן
    18/10/2015

שלום,אני בת 27.. כל חיי היה לי עור חלק ויפה.
    בשלוש שנים האחרונות גילתי על הלחי מעין נקודות אדומות ללא מוגלה וללא כאב. הלכתי לקוסמטיקאית שלא יכלה לטפל בהם. במהלך כל הזמן הזה התעלמתי מהם וכמו תמיד -המשכתי לשטוף בבוקר ובערב עם סבון פנים את ,חשוב לציין שרמת האסטתיקה שלי גבוהה.
    לפני כחודש החלו לצאת פצעים חדשים שמעולם לא ראיתי על עצמי לפני. אני תוהה ממה הם הגיעו , לא שינתי דבר בתזונה .. חוץ מזה שהתחלתי לפני 3 שנים ליטול תרופות נוגדות חרדה,בהן:רסיטל וציפרלקס וב4 חודשים האחרונים אני נוטלת סרנדה(לוסטרל) 150 מ"ג.
    יכול להיות שזה בגלל זה? תודה

לקביעת תור
    סגירה
    פצעים שאני לא מכירה

הוספת תגובה

• ממתינה לתגובה בבקשה

מורן
    21/10/2015

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ממתינה לתגובה בבקשה - תגובה

איריס לוי
    29/10/2015

המשך.. ככל שמצב הפצעים קשה יותר והפצעים עמוקים יותר וכואבים יותר הדלקת מפושטת יותר קיים סיכוי רב וגדול יותר לצלקות וכתמים. לכן חשוב להתחיל בטיפול מונע כבר בתחילת הופעת הפצעים בפנים וכך בעצם למנוע מהמצב להידרדר עד לכדי צלקות.

הטיפול בפצעים בפנים מהווה אתגר טיפולי לא קטן, עלינו לזכור שהצלקות הסימנים והכתמים לא נעצרים ללא טיפול מתאים. לטיפול המהיר בפצעי אקנה בפנים ישנה חשיבות רבה במניעת התופעות הנלוות.

בטיפול היום יומי, קשה לעמוד בפני הפיתוי לסבן ולקרצף את האזורים הנגועים, אולם מוצרים שתוכננו לטפל באקנה, בפצעים פצעונים מכילים הרבה פעמים מולקולות פעילות-שטח (דטרגנטים קשים), חלקיקי קרצוף רבים, אלכוהול, מנטול, מנטה, קמפור (מור) ואקליפטוס, לימון או שמני אשכולית. כל אלה הנם מאד מגרים והגירוי יכול לפגוע ביכולת העור להתרפא או להלחם בחיידקים. הגירוי מעודד ייצור שומן, מעודד אדמומיות. מגביר נפיחות מייבש את העור ועלול אף להוסיף גם פצעונים דמויי תפרחת .

תכשירי טיפוח עם מרכיבים מגרים ומקרצפים עם גרגרים (שמכילים גם שעוות), הם פוטנציאל לפגיעה בעור להתפשטות והחמרת מצב הפצעים. פצע הוא בהגדרה כבר ממילא מגורה, אדום ונפוח, ולכן אמליץ על ניקוי האזור בעזרת פד/צמר גפן וסבון קלינזר הידרופילי עדין המנקה בעדינות את העור בלי לגרות את בלוטות השומן, הצעד הזה הוא סטנדרטי עבור כל שיגרת טיפוח עור כיוון שהוא עושה הבדל קבוע במראה ובהרגשה של העור, והוא חיוני בהפחתת פצעים.

את מציינת :" הלכתי לקוסמטיקאית שלא יכלה לטפל בהם."

רמת המקצועיות של הקוסמטיקאית הפרא-רפואית נמדדת באבחון נכון ומדויק של עור הלקוח ובמתן הטיפול המדויק על פי מצב העור. אבחון נכון הנו אבן הדרך החשובה ביותר לקביעת סוג ותכנית הטיפול והתוצאות הנראות לעין. בשילוב עם התכשירים הנכונים והמתאימים לטיפול.

חשוב להבין ולהפנים - הטיפול האופטימלי בתופעות ה"אקנה" הנו שילוב של טיפול יום-יומי עצמי וטיפול תקופתי ומעקב של קוסמטיקאית מקצועית המתמחה בטיפול בבעיות עור.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פצעים שאני לא מכירה - תגובה

איריס לוי
    29/10/2015

שלום מורן וברוכה הבאה לפורום,

אני מאד מבינה ללבך, אין ספק שהתפרצות נגעים בכל גיל במיוחד בגיל 27 מאד מבאס אך לצערי ישנם מחקרים המעידים שאקנה - פצעים פצעונים, עלולים להתפרץ בכל גיל והיא לא רק נחלתם של הצעירים!

ולשאלתך, ובהסתייגות שלא אבחנתי את עור הפנים ולצערי על פי הצילום קשה לי מאד לתת אנמנזה מדויקת ומקצועית, אקנה בפנים היא מחלת עור כרונית התלויה בגורמים כמו: מתח נפשי (למתחים נפשיים השפעה ניכרת על האיזון ההורמונאלי) שינויים הורמונאליים - אקנה על רקע הורמונלי מופיע בעיקר אצל נשים ובסמיכות למחזור החודשי. במהלך המחזור החודשי עוברות הנשים שינויים הורמונאליים ברמת ההורמונים – אסטרוגן ופרוגסטרון, אשר עשויים להביא לפעילות מוגברת של בלוטות החלב (השומן) ולהתפתחות אקנה.

התסמינים המתלווים לאקנה על רקע הורמונלי היא תסמונת השחלות הפוליציסטיות
    (Polycystic ovary syndrome/disease), PCOS, היא ההפרעה האנדוקרינית השכיחה ביותר אצל נשים, המשפיעה בקירוב על כ-5% עד 10% מהנשים בגיל הפריון (12-45 שנה). התסמינים הקלאסיים של התסמונת הינם מחזור לא סדיר, וסתות מועטות או העדר מוחלט של הוסת ו/או דימומים לא סדירים. ההפרעה בווסת נובעת בדרך כלל ממיעוט או העדר ביוץ. אקנה ועודף בהורמוני מין זכריים (אנדרוגניים) מביאים אף לשיעור יתר. התסמינים הללו שונים בין נשים באופן משמעותי במידת חומרתם.

במידה ויש חשש לפעילות הורמונאלית עודפת מומלץ לבצע הערכה/בדיקה אנדוקרינית.
    הטיפול הניתן לאקנה על רקע הורמונאלי בדרך כלל הינו שימוש בגלולות למניעת הריון העוזרות להסדרת המחזור, הקלה על הכאבים והדימום ועל התפרצות האקנה. יש סוגים שונים של גלולות למניעת הריון אך לא כולן מתאימות לטיפול באקנה ושיעור יתר, לכן חשוב להתייעץ עם רופא לקבלת הטיפול הנכון .
    תנאי עבודה המחמירים אקנה, בעיות של עודף רעלים בגוף, כולסטרול, תזונה לקויה, בעיות במערכת העיכול, שימוש בתכשירים קוסמטיים המכילים מרכיבים שומניים,

אקנה קוסמטיקה - אחת מהבעיות השכיחות שנגרמות כתוצאה משימוש לא נכון בתכשירי קוסמטיקה היא "אקנה קוסמטיקה" מושג רפואי ותיק, המתאר הופעת פצעונים על הפנים אשר נראים כפצעי אקנה לכל דבר פרט להבדל אחד- הגורם להופעתם. בעוד שפצעי בגרות נגרמים בגלל נטייה גנטית, עלייה בהפרשת שומן בעור, או זיהום חיידקי משני, הרי ש"אקנה קוסמטית" נגרמת ישירות כתוצאה משימוש לא נכון ומופרז בתכשירי טיפוח! מוצרי שיער לטיפול ועיצוב השיער אף הם עלולים להביא ליצירת קומודונים ואפילו נגעים מוגלתיים.

ואת עוד מציינת : ציטוט" בשלוש שנים האחרונות גילתי על הלחי מעין נקודות אדומות ללא מוגלה וללא כאב. הלכתי לקוסמטיקאית שלא יכלה לטפל בהם. במהלך כל הזמן הזה התעלמתי מהם וכמו תמיד -המשכתי לשטוף בבוקר ובערב עם סבון פנים גמר ציטוט" חשוב לזכור, המשך....

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה