פורום אקנה, צלקות פצעי בגרות - יש לך שאלה?

מנהל הפורום

יפית כהן
יפית כהן
הוספת הודעה לפורום

לקביעת תור אצל יפית כהן ללא פרסום בפורום

• ראקוטן מינון נמוך
    אסתר
    06/12/2014

היי ד״ר. אני בת 22 משקל 52 קג . מטופלת חודשיים בראקוטן 10 מ״ג.סובלת ממיגרנות עוד מלפני התחלת הכדורים לכן הרופא לא ממליץ להעלות לי מינון. השאלה: האם באמת רצוי להישאר עם 10 מג כל הטיפול?קריטי כזה נמוך?(רוצה לסיים כמה שיותר מהר) ושאלה נוספת אם כן אשאר עם 10 מג, ע״פ המשקל שלי כמה זמן יימשך הטיפול???:/

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    ראקוטן מינון נמוך

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• אאא

דנה
    11/04/2016

טעות

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלות על שימוש בראקוטאן
    אביאל
    04/12/2014

שלום, אני מתחיל להשתמש בראקוטאן 10 מ"ג החל ממחר, יש לי כמה שאלות:

1) הבנתי שצריך להימנע מאוכל שומני, איזה מאכלים לדוגמה? חטיפים ושוקולדים גם נחשבים?
    2) החשיפה לשמש היא עד כדי כך קיצונית? אני צריך להימנע משמש גם אם זה רק עשר דקות?

לקביעת תור
    סגירה
    שאלות על שימוש בראקוטאן

הוספת תגובה

• עוד שאלה

אביאל
    11/12/2014

3) ניתן לקחת את הכדור כנגד בחילות (נסיעה באוטובוס, פעם ביום בבוקר למשך יומיים) בשילוב על הראוקוטאן (שאותו אני לוקח בערב)? אני לא זוכר את השם הכדור, אבל הוא די קטן, עגול בצבע לבן.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עוד שאלה - תגובה

איריס לוי
    22/12/2014

שלום רב אביאל,
    לשאלתך, ממליצה לפנות שוב לרופא המטפל ולקבל מרשם לכדור הנדרש.

בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלות על שימוש בראקוטאן - תגובה

איריס לוי
    18/12/2014

שלום אביאל וברוך הבא לפורום.

אחת מתופעות הלוואי השכיחות הנלוות לטיפול ברואקוטן היא עלייה ברמות הטריגליצרידים וכולסטרול (שומנים בדם) ולכן כדאי להפחית ולהימנע מתזונה העשירה בפחמימות, מוצרי חלב,סוכרים , "גאנק פוד" אוכל מטוגן פיצוחים על פניהם מומלץ להעדיף אכילת ירקות, פירות, נבטים, מיני דגנים, אגוזים, שקדים בשר עוף דגים, ביצים, שתייה מרובה של מים.

את התרופה מומלץ לקחת עם מזון שומני המשפר את ספיגת התרופה והכוונה לארוחות מלאות לא חטיפים או שוקולד. ארוחת צהרים מלאה המכילה עוף או דגים תפ"א אורז פסטה וכו'. ארוחת ערב מלאה כמו ביצים סלט לחם מלא וכו'.

מומלץ לא להיחשף לשמש לפרק זמן ממושך. בזמן החשיפה לשמש יש להשתמש בלבוש מתאים, כובע, משקפיי שמש, קרם הגנה עם מקדם הגנה מספר 15 או יותר נגד קרינת UVA ו־5 UVB.

בהצלחה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כמה שאלות על טיפול באקנה
    אנונימית
    01/11/2014

שלום, אני בת 20. סובלת מפצעונים פה ושם מגיל 16-17. לא הייתה לי שיגרת טיפוח וגם אף פעם לא התמדתי עם טיפולים שרופאי העור המליצו לי (משחות, תרחיפים, כדורים - מינוציקלין ודוקסילן) תמיד הייתי פותחת ונוגעת בפנים וזה החמיר את המצב.
    בסביבות גיל 18 התחלתי עם שיגרת טיפוח שכללה מוצרים לאקנה וזה שיפר מאוד את המצב.. כיום אני סובלת מפיצעונים סביב הביוץ והמחזור. זה חוזר כל חודש אז פניתי לרופא עור שאמר שאני צריכה רואקוטן וזה הדבר היחיד שעוזר, כמובן שלא הסכמתי איתו בטח ובטח לא כשאני עם עור מעולה ובריא ופצעונים שמגיעים אך ורק סביב המחזור וביקשתי תחלופות.. הוא עשה לי טובה ונתן מינוציקלין 100מ"ג ל3 חודשים ומשחה בשם benzamycin topical gel. התחלתי עם המשחה, היא עושה פלאים!! אני בדיוק במחזור והיו לי 5 פצעונים שצצו ואחרי יום יומיים אין זכר (במקרים אחרים הייתי מפוצצת וזה היה גורם לאדמומיות ולעוד פצעונים שיוצאים) ואני דיי מתלבטת אם להתחיל לשתות את התרופה. כאמור אני עם עור בריא וטוב והפצעונים מופיעים סביב הביוץ שזה הורמונלי האם כדאי להתחיל עם המינוצקלין ? לשם השוואה, חברה שלי שסובלת מאקנה הרבה יותר חמורה ממני, והפנים שלה במצב לא טוב תמידית קיבלה את אותה התרופה רק שהיא קיבלה 50 מ"ג וזה גורם לי לערער על המינון שאני קיבלתי כשהפנים שלי בהשוואה לפנים שלה חלקות וטובות. חשבתי לחצות את התרופה לחצי ופשוט לשתות 50 מ"ג אבל אני רואה את הפלאים שהמשחה עושה ותוהה אם כדאי בכלל להתחיל את התרופה ?

ועוד שאלה, בעיקבות השימוש במשחה, הפנים שלי נהיו מאוד יבשות והתחילו להתקלף. מה אפשר לעשות עם זה ?

לקביעת תור
    סגירה
    כמה שאלות על טיפול באקנה

הוספת תגובה

• כמה שאלות על טיפול באקנה - תגובה

איריס לוי
    29/11/2014

שלום רב וברוכה הבאה לפורום,

benzamycin topical gel.זהו תכשיר מקומי, אשר נועד לטיפול בפצעי אקנה. לתרופה ישנו אפקט אנטיביוטי, להלן מספר התניות לטיפול בקרם:

התרופה עלולה לגרום ליובש או לגירוי בעור. עלולים להופיע אדמומיות, רגישות, הרגשת צריבה וקילוף קל של העור. במקרה זה יש להפחית תדירות המריחה או להפסיק לגמרי את המריחה עד אשר הגירוי יחלוף, ואז לחדש את הטיפול.

במקביל יש להימנע משימוש בחומרים אשר מגרים או מייבשים את העור במהלך הטיפול - כגון: מוצרי פילינג, סבונים, מוצרי קוסמטיקה שמכילים אלכוהול וכו'. מומלץ לא להיחשף לשמש לפרק זמן ממושך ולדאוג להגנה מתאימה (כובע, משחת הגנה, משקפי שמש).

ובהתייחס לשאלתך ובהסתייגות שלא אבחנתי את מצב עור הפנים שלך וכפי שאת מציינת ציטוט " אני עם עור בריא וטוב והפצעונים מופיעים סביב הביוץ שזה הורמונלי ואני רואה את הפלאים שהמשחה עושה" גמר ציטוט. ואכן כפי שאת מציינת זה הורמונלי וגם שכיח, לכן הייתי ממליצה להמשיך את הטיפול ללא הכדורים. לא הייתי ממהרת.

כשמטפלים באקנה בתכשירים מקומיים סיסטמתיים, אחת הבעיות העיקריות היא מידת ההצלחה הטיפולית. הפסקת הטיפול עלולה לגרום להחזרת האקנה. ואכן, מחקרים קליניים מצביעים על העובדה שלמעלה מ-40% מחולי האקנה, פצעי הבגרות, בני נוער ומבוגרים שנטלו רואקוטן או אנטיביוטיקה הופיעה התפרצות של הפצעים לאחר תום נטילת הכדור. הכדורים לטיפול באקנה יכולים להפחית את האקנה במידה ניכרת, במידה פחותה או בכלל לא.

השיקולים בבחירת הטיפול באקנה, תלויה בגיל המטופל, בדרגת הנגעים, בחומרת המחלה, בנטייתה לגרום לצלקות בעור וכתמים פיגמנטריים.

ישנם מוצרי-מדף ותכשירים קוסמטיים רבים לטיפול באקנה וגם תרופות מרשם לא מעטות. המבחר מבלבל, ואין תוכנית טיפול אחת שתתאים לכל אחד. לצערנו, לפעמים יש ללמוד מהי השיטה או שילוב השיטות הטוב ביותר עבורנו - דרך תהליך של ניסוי וטעייה.

כתבות נוספות ומידע רב בנושא ניתן למצוא באתר הבית שלי.
    בהצלחה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אקנה
    מיכל
    22/10/2014

שלום,
    סליחה על החפירה אני שוכחת להסביר לרופא הכל ולשאול בזמן...
    אני בת 23 עוד מעט 24 והחל מהצבא יש לי כל הזמן "מתקפות" של אקנה.
    במהלך גיל ההתבגרות היה לי קצת "חררה" במצח ותו לא.
    לאחרונה הלכתי לרופא עור שהסתכל על הפצעים ואמר לי שכלום לא יעזור לי חוץ מרואקוטן.
    הוא נתן לי מרשם לקיורטן-למיטב הבנתי זה אותו הדבר.
    הבעיה שלי עם הקיורטן
    היא שאני חוששת מנשירת השיער כתופעת לוואי, היו לי תקופות של נשירת שיער במהלך הצבא בעיקר, לקח לי הרבה זמן לשקם אותו ועדין הוא יחסית דליל.
    במידה ואחליט להשתמש בתרופה,
    האם תופעת הלוואי של נשירת השיער תיפסק והשיער יצמח ויחזור לעצמו ברגע שאפסיק עם התרופה?

והאם זה נכון שאין פתרון אחר?

אציין שאיני יכולה לקחת גלולות בגלל תופעות לוואי, כל בדיקות דם להורמונים שעשיתי היו תקינות לגמרי כך גם הויטמינים ומחסני הברזל,אני אוכלת בריא-לא ג'אנק פוד.

שמעתי לאחרונה על כמוסות של סבוקלם לעור בריא שטובות גם לשיער.
    האם זה יכול להיות במקום רואקוטן? האם זה טיפול שיפתור אותי מהפצעים? או שגם זה כנראה יהיה זמני רק לתקופה בה אקח את הכדורים?

תודה רבה מראש

לקביעת תור
    סגירה
    אקנה

הוספת תגובה

• תודה על התגובה אבל,

מיכל
    24/10/2014

השימוש בטכנולוגיה הזאת שפירטת עליה + כל תוספי התזונה מאוד יקרים... ודורשים התמדה לכל החיים, אני סטודנטית ולכן ההוצאות האלה כרגע כבדות עבורי לעומת ה 40 שח כדורים לחודש.
    בדיוק בגלל זה ברחתי מהקוסמטיקה לרופא...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה על התגובה אבל, - תגובה

איריס לוי
    24/10/2014

היי מיכל,

השאלה המתבקשת מתוך כך, היא, האם 40 ₪ לחודש יפתרו לך את הבעיה, האם תופעות הלוואי אותן ציינת מהם סבלת בעבר לא ישובו?

מחקרים קליניים מצביעים על העובדה שלמעלה מ-40% מחולי האקנה, פצעי הבגרות, בני נוער ומבוגרים שנטלו רואקוטן הופיעה התפרצות של הפצעים לאחר תום נטילת הכדור. רואקוטן יכול להפחית את האקנה במידה ניכרת, במידה פחותה או בכלל לא.

אמנם רבים מאלו המטופלים בתרופה נהנים מהיתרונות שלה אך במחיר כבד של תופעות לוואי חמורות: דיכאון , נשירת שיער וגרד, כאבי פרקים ושרירים, נזק לכבד, דיכוי מח עצם, עלייה של טריגליצרידים בדם (מגביר את הסיכון של דלקת הלבלב ומחלות לב וכלי דם), דלקות עיניים ושפתיים ודימומים מהאף.

הטיפול בטכנולוגיה עם תוספי התזונה אינו דורש התמדה לכל החיים, הטיפול קיים לכל אלה שניסו והתנסו בכל אותם הטיפולים הסטנדרטים הקיימים בשוק, התייאשו והתאכזבו.

לצערי אין תוכנית טיפול אחת שתתאים לכל אחד. לפעמים יש ללמוד מהי השיטה או שילוב השיטות הטוב ביותר עבורנו – דרך תהליך של ניסוי וטעייה.

שבת שלום ,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מייקאפ בזמן ריאוקוטן
    מירי
    07/10/2014

שלום,
    איזה מייקאפ מומלץ בזמן טיפול בריאוקטן. האם אפשר להשתמש במייקאפ אנטיבלמיש של קליניק או מומלץ מייאפ אחר?
    בתודה

לקביעת תור
    סגירה
    מייקאפ בזמן ריאוקוטן

הוספת תגובה

• מייקאפ בזמן ריאוקוטן - תגובה

איריס לוי
    07/10/2014

שלום רב מירי וחג שמח,

לצערי לא מוכר לי מייק-אפ של קליניק. ומעבודתי הרבה עם תכשירי ומוצרי החברות הישראליות המתאימות לאקלים הישראלי, והמאושרות ע"י משרד הבריאות אמליץ לעור שמן/שמן בעייתי על שימוש במייק-אפ נוזלי נטול שומן במראה מט של החברה הישראלית של "דר' רון כדיר" המייק-אפ על בסיס מים Oil Free מתקבע ביעילות ובמהירות.

קיימים 5 גוונים המתאימים במיוחד לעור שמן/שמן בעייתי ומשתלבים באופן מושלם עם גוון העור. מכסים פגמים ביעילות רבה ומקנים לעור גוון טבעי ואחיד ומגן מקרינת השמש.

למריחת המייק-אפ מומלץ השימוש בספוגיות סיליקון. ניתן לשטוף/לנקות אותן במים וסבון והן חוזרות ונראות כחדשות. חשוב להרטיב את הספוגית לפני שימוש.

לבחירת הגוון המתאים יש למרוח את המייק-אפ באזור הפנים, קו הלסת או צוואר לא על גב כף היד כי הגוון שם שונה.

מכיוון וטיפול בכדור רואקוטן, כתופעת לוואי, עלול לגרום ליובש בעור (פנים, כפות ידיים ורגליים) ובריריות (עיניים, שפתיים, אף ולוע), מומלץ להשתמש בקרם לחות/ קרם הגנה עם מקדם הגנה גבוה לפני מריחה/שימוש במייק-אפ.

כתבות נוספות ומידע רב בנושא ניתן למצוא באתר הבית שלי.

בהצלחה,

מיק אפ משי נוזלי: 6 גוונים.

כשמו כן הוא – נמרח כמשי, משתלב באופן מושלם עם גוון העור, מכסה פגמים ביעילות רבה, מקנה לעור גוון טבעי ואחיד ומגן מקרינת השמש.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אקנה מיצין
    שרה
    12/09/2014

שלום
    רציתי לדעת אם התכשיר הנוזלי אקנה-מיצין דורש מרשם רופא?
    אני מחפש תכשיר שמייבש פצעים דלקתיים(יש לי פה ושם לפעמים)
    ללא מרשם. משהו "חזק" הכוונה שעובד ולא סתם פרסומי.
    אשמח לייעוץ
    תודה רבה.

לקביעת תור
    סגירה
    אקנה מיצין

הוספת תגובה

• אקנה מיצין - תגובה

יפית כהן
    12/09/2014

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תכשיר אדפלן לקומודונים
    שרה
    09/09/2014

שלום
    אני מעוניינת בתכשיר מקומי לקומודונים באף
    קראתי על אדפלן( זה שם התרופה?)
    שהוא מומלץ וגם פחות תופעות לוואי
    מה דעתכן?
    האם התרופה דורשת מרשם רופא?
    (אם כן, אשמח להמלצה לתכשיר שלא דורש מרשם)

תודה מראש.

לקביעת תור
    סגירה
    תכשיר אדפלן לקומודונים

הוספת תגובה

• תכשיר אדפלן לקומודונים - תגובה

יפית כהן
    12/09/2014

גילעד שלום,

בהתייחס לשאלתך, משחת אדפלן (Adapalene) הידועה גם בשם אדפרין דורשת מרשם רופא.

התכשיר משפיע על קלוף והשלה של תאי העור המתים וידוע גם בפעילותו הקומדוליטית (משחרר קומדונים). לתכשיר ידועה אף פעילות אנטי דלקתית.

התכשיר מומלץ לשימוש בערב ובימות החורף .

תחליף לתכשיר זה לפתיחה ושחרור פקקי החלב או הקומדונים ניתן למצוא בתכשירים המכילים חומצות פרות. ידועים גם בשם חומצות AHA.
    תוכלי להיוועץ עם קוסמטיקאית המתמחה בטיפול באקנה שכן קיימים תכשירים רבים בריכוזים משתנים. יש לאבחן את עורך והסימפטומים הקיימים בעור על מנת להחליט גם על מינון ומידת השימוש בחומר.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אקנה הורמונאלי
    אנונימית
    09/08/2014

שלום, אני בת 19 והאקנה התפרץ אצלי בסביבות גיל 16-17. אף פעם לא סבלתי מאקנה חמורה אלא פצעונים פה ושם וכתוצאה מחיטוט המצב היה גרוע ואף הצריך כדורים (דוקסילן) ומשחות. המצב השתפר פלאים בגיל 18 כשהחלטתי להפסיק לחטט. יש לי ערכת טיפול של MURAD שכוללת סבון, ג'ל מטפל, קרם לחות, ומשחה לטיפול נקודתי. אני משתמשת בה כבר קרוב לשנה וחצי והפנים שלי ממש חזרו לעצמן.
    שמתי לב שנכנסתי למעגל שלא עוצר בגלל הופעת פצעונים לקראת המחזור. כל החודש אני מטפלת וכשאני מגיעה למצב של פנים חלקות בום מחזור ושוב יש פצעונים פה ושם, ושוב אני מטפלת - ושוב מחזור.. אני מאוד אובססיבית לגבי הפנים, 4-5 פצעונים זו בעיה מאוד גדולה מבחינתי ואני פשוט מקנאה באנשים שלא סובלים מזה.
    אני תוהה אם יש דרך לטפל בפצעונים ההורמונאלים ולמנוע מהם לצוץ? אוליי משהו טבעי או תוספיי תזונה .. אני יודעת שגלולות למניעת הריון יכולות לפתור את הבעיה אבל אני ממש נגד כדורים ומאוד קשה לי להחליט לקחת את הגלולות כדי לטפל בפנים.

לקביעת תור
    סגירה
    אקנה הורמונאלי

הוספת תגובה

• אקנה הורמונאלי - תגובה

יפית כהן
    12/09/2014

שלום וברוכה הבאה לפורום,

בהתייחס לשאלותייך ובהסתייגות שלא איבחנתי את עור פנייך אציין כי התופעה של פצעים החוזרים ונישנים לקראת המחזור הינה שכיחה ביותר בקרב נשים רבות.

למרות זאת אציין כי חשוב לאבחן את עורך ולבדוק אם לא קיימות גבשושיות חלב פנימיות ואו פקקי חלב אותם חשוב לנקז על מנת למנוע פוטנציאל להיווצרות פצעים נוספים ועתידיים. חלק מהגבשושיות לא ניתן לנקז בנקל ולכן מומלץ להשתמש בתכשיר המכיל מרכיבים אשר יש ביכולתם להשפיע על הפרשת בלוטת החלב. לא ראיתי בפרוט התכשירים בהם הינך משתמשת חומר שכזה!

לאחר תק' שימוש ממושכת בתכשירים לפצעים אשר באמתחתך, הייתי ממליצה לך להשתמש בתכשירים אחרים המכילים מרכיבים אנטי דלקתיים, אנטי אוקסידנטים והמשקמים מחסום ההגנה של העור.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פצעי בגרות
    לא משנה
    05/08/2014

שלום,
    לפני כשבוע התחיל לגדול לי פצע על האף (בהתחלה מאוד כאב לגעת בו) ועכשיו הוא פשוט ממשיך לגדול ולגדול ונהיה אדום. אני לא יודע מה לעשות, ניסיתי להשתמש בקרמים+פילינג+סבון פנים לא עוזר.
    קרם+סבון פנים: acnil
    פילינג Dr. Fisher YOUNG

בכל מקרה, לפי כשנה הייתי אצל רופא עור, הוא הביא לי משחה אחת לפצעים קטנים ועוד משחה לפצע גדול שהיה לי על האף לפני שנה.

המשחה לפצעים הקטנים, הוא אמר למרוח על כל הפנים פעמיים ביום: אקנתרים
    המשחה לפצע הגדול באף, אני לא זוכר את שמה. אני יודע שהיא באה בבקבוק לבן די נמוך ושמן, והמשחה עצמה הייתה לבנה. ולפי הנחיות הרופא הייתי צריך לשים אותה נקודתית על הפצע באף.

השאלה שלי היא, אם אני יכול להשתמש במשחות האלו שוב? בייחוד במשחה המיוחדת לאף כי לפי מה שהבנתי היא די חזקה + אני לא חושב שהמשחה לפצעים הקטנים תשפיע על הפצע באף.

תודה מראש.

לקביעת תור
    סגירה
    פצעי בגרות

הוספת תגובה

• דרך אגב אני בן 14

לא משנה
    05/08/2014

שלום וברוך הבא לפורום,

תכשיר נאו מדרול Neo- Medrol ניתן לטיפול נקודתי בפצעים בלבד.
    התכשיר מכיל שני מרכיבים פעילים: אנטיביוטיקה מסוג neomycin
    ומרכיב אנטי דלקתי- קורטיקו סטרואיד מסוג methylprednisolone

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שם התרופה לאף הוא Neo-Medrol

לא משנה
    05/08/2014

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פצעי בגרות - תגובה

יפית כהן
    12/09/2014

שלום וברוך הבא לפורום,

תכשיר נאו מדרול Neo-Medrol מיועד לטיפול נקודתי בפצעים.
    התכשיר מכיל שני מרכיבים פעילים : אנטיביוטיקה מסוג neomycin - ומרכיב אנטי דלקתי- קורטיקוסטרואיד בשם methylprednisolone.
    נדרשת זהירות בשימוש בתכשיר זה שכן כמו בכל תכשיר המכיל קורטיקוסטרואיד שימוש ארוך טווח יכול לגרום לתופעות של אטרופיה ועוד.
    מאחר ועברה לה שנה יש לבדוק תוקף התכשיר, מקום איחסונו ומידת יעילותו.

אציין כי כיום קיימים תכשירים מעולים אנטי דלקתיים לריפוי פצעים ללא תופעות לוואי ואשר אינם מכילים קורטיקוסטרואידים.

תוכל להתייעץ לגבי סוג התכשיר עם קוסמטיקאית המתמחה בטיפול בפצעי אקנה.
    כמובן שיש לאבחן את סוג עורך והסימפטומים הקיימים על מנת להתאים התכשיר והמרכיבים הנכונים.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אקנה גיל 23
    cris
    04/07/2014

שלום לכולם, אני בן 23 לאחר 2 סטים של ראקוטן בגיל 17 ו21 למשך חצי שנה כל אחד, שעזרו באופן זמני להיפטר מהאקנה והשאירו צלקות,
    כיום עדיין יוצאים לי פצעים בפנים,כמו כן גם ראשים שחורים, ניסיתי כבר את כל המשחות והסבונים האפשריים, הלכתי לרופאי עור שנתנו לי משחות על בסיס סטרואידים שהחמירו את המצב. ניסיתי גם את המשחה רטאוייט שעזרה למשך תקופה ולאחר סיום השימוש בה חזרו הפצעים.
    באמת שני מייאש כבר שבגילי עדיין יוצאים לי פצעים ואין פתרון לזה, אשמח לקבל כיון לטיפול במחלה הזאת

לקביעת תור
    סגירה
    אקנה גיל 23

הוספת תגובה

• אקנה גיל 23 - תגובה

איריס לוי
    28/08/2014

שלום רב וברוך הבא לפורום,
    אקנה ופצעי הבגרות היא לא נחלתם של הצעירים בלבד והיא עלולה להתפתח בכל גיל!

מחקרים שנעשו סותרים את התפיסה המקובלת שלפיה אקנה היא נחלתם של צעירים. מתברר שאקנה בגיל מבוגר יותר שכיחה ממה שחשבנו. נוטה להופיע כאקנה קשה ועיקשת יותר עם נגעים עמוקים וכואבים יותר. אקנה אופיינית לכ-80% מאוכלוסיית המתבגרים, ומהווה מטרד ומקור לסבל פיסי ורגשי כאחד מבוכה רבה וחוסר בטחון ויכולה להמשיך ולהתפרץ עד אחרי גיל 45.

איזוטרטינואין Isotretinoin היא תרופה הדומה במבנה הכימי לוויטמין A ונמכרת בישראל תחת השמות המסחריים רואקוטן וקוראטן. הטיפול מיועד לפצעי בגרות שלא הגיבו לטיפול עם תכשירים טופיקליים מרחתים. זו התרופה, שחוללה מהפכה רצינית בטיפול באקנה, פצעי הבגרות - למרות יתרונותיה של התרופה, היא אחת האופציות האחרונות שרופאים מציעים לטיפול באקנה וזאת בגלל תופעות הלוואי הרבות והרציניות שלה.

כשמטפלים באקנה בתכשירים מקומיים סיסטמתיים, אחת הבעיות העיקריות היא מידת ההצלחה הטיפולית. הפסקת הטיפול עלולה לגרום להחזרת האקנה. ואכן מחקרים קליניים מצביעים על העובדה שלמעלה מ-40% מחולי האקנה, פצעי הבגרות, בני נוער ומבוגרים שנטלו רואקוטן הופיעה התפרצות של הפצעים לאחר תום נטילת הכדור.

חיידקי ה - P.acne פועלים על זקיקי החלב (השומן) גורמים לפירוק החלב לחומצות שומן חופשיות ולדלקת סביב זקיק השערה ויוצרים אזורים מוגלתיים ברמה שטחית או עמוקה. חומרת התהליך הסופי תלויה ברגישות אינדיבידואלית לחיידק. ללא התערבות מקצועית נכונה, עלול התהליך להסתיים בהצטלקות קשה.

גם היום בגיל 23 בהחלט ניתן כמעט להיפתר מאותם התופעות הנלוות לאקנה, לא מאמין? הנך מוזמן לגלוש באתר הבית שלי ולהתרשם מעל ל-70 המלצות ולקבל אף טלפון להתרשמות, ורבים מהם הם בני גילך.

הדרך הטובה ביותר כיום למנוע את התופעה הוא בטיפול מערכתי פנימי וחיצוני בטכנולוגיית IPL קרן אור וגלי רדיו RF בשילוב תוספי תזונה העובדים על סימפטום הבעיה, ותכשירים לשמר את המצב בבית. טיפול המאושר ע"י -משרד הבריאות האמריקאי FDA , משרד הבריאות האירופאי CE מכון התקנים האנגלי BSI ומכון התקנים הישראלי. נבחן בקפדנות והוכח שאינו מזיק לבריאות.

טיפול ההורס באופן סלקטיבי את חיידקי האקנה P.acne המונע את הצורך בשימוש בתרופות וללא תופעות לוואי. התוצאות מוכיחות כי ברב המקרים נרשמה הצלחה בטיפול פוטותרפי בטכנולוגיית IPL וגלי רדיו RF – הטיפול הפחית את הסבל, ריפא את הפצעים, החליק העור ומנע צלקות וכתמים לאורך זמן. מחקרים מראים כי בעזרת קרן אור באורך גל מסוים ניתן להפחית ב-80 אחוזים לעיתים גם יותר מנגעי האקנה פצעי הבגרות. עקרון הפעולה של מכשיר ה- IPL הינו החדרת אנרגית אור חזקה ההופכת לאנרגית חום מרוכזת וממוקדת מבלי לפגוע בסביבה הקרובה.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פילינג לטיפול בצלקות אקנה?!
    יעקב
    27/05/2014

שלום רב.

לפני מספר שנים סבלתי מאקנה בינוני-קשה שבתום הטיפול נותרתי עם צלקות (חטטת) בעור הפנים. הצלקות אינן קיצוניות לפי דעתי, אך אני מעוניין לשפר את המרקם של העור.

מה יכול לתת מענה עבורי?
    ראיתי שישנם המון שיטות, אני נוטה לכיוון הלייזר, אך גם שם ראיתי שקיימות המון טכנולוגיות וטווח המחירים הוא מאד קוטבי כך שנשארתי מבולבל וחסר החלטה.

אשמח מאד להכוונה וטיפים...

בברכה,
    יעקב

הוספת תגובה

• פילינג לטיפול בצלקות אקנה?! - תגובה

יפית כהן
    12/09/2014

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פילינג
    יעל
    23/05/2014

אני בת 24 וסובלת מאקנה חמורה בפנים . המליצו לי על קוסמטיקאית והיא אמרה לי שכדאי לעשות לי פילינג .האם זה לא מסוכן בזמן אקנה? איך אני יודעת אם קוסמטיקאית היא טובה או לא.?תודה מראש.

לקביעת תור
    סגירה
    פילינג

הוספת תגובה

• פילינג - תגובה

איריס לוי
    23/05/2014

שלום רב דנית וברוכה הבאה לפורום,

פילינג הינו קילוף שכבת העור העליונה, בעזרת חומצות, חומרים כימיים או באמצעות שיוף פיזי, במטרה למנוע הצטברות של תאי עור מתים, עידוד צמיחת תאי עור חדשים בריאים, הבהרת כתמים, וצלקות שנותרו לאחר אקנה. לאחר הטיפול העור נראה כלאחר טראומה בהתאם לעומק הפילינג ולרגישות המטופל (לא מומלץ לעבור פילינג בעונת הקייץ).

ובהסתייגות שלא אבחנתי את עור פניך, טיפול באקנה פעילה, כפי שאת מציינת "סובלת מאקנה חמורה בפנים" גמר ציטוט, ע"י פילינג לא נותן מענה לפצעי
    אקנה, מכוון שחושף את העור לזיהום ועלול לגרום להתפשטות האקנה לאזורים נוספים ולהחמרת הבעיה. אלו טיפולים המבוססים על קילוף עדין של שכבת העור העליונה השכבה הקרנית, בנוסף הפילינג לא עובד ולא מטפל בשורש הבעיה, חיסול חיידקי האקנה באופן סלקטיבי P.ACNE הגורמים להתפרצות פצעי האקנה ובנרמול הפרשת החלב הפרשת השומן עליו מתקיים החיידק. ולכן נטיית רוב המטפלים היא לא לקחת את הסיכון ולנקוט בטיפול אחר.

טיפולי פילינג יעילים ביותר רק במצב שאקנה לא פעילה, אין פצעים, נותרו רק הכתמים או הצלקות.

עלינו לזכור, שצלקות אקנה נגרמות כאשר הדלקת הנמצאת לא רק בדרמיס העליון (שכבת העור השנייה המכילה בעיקר רקמת חיבור) אלא גם בדרמיס הבינוני והעמוק והיא איננה נעצרת ללא טיפול מתאים. לטיפול המהיר בנגעי האקנה ישנה חשיבות רבה במניעת צלקות וכתמים.

וכמומחית לטיפולי אקנה בטנולוגיית IPL - קרן אור, אוסיף כי הטיפול באקנה אמור להיות מערכתי פנימי וחיצוני בשילוב עם תכשירים אנטי דלקתיים ואנטי בקטריאליים ותוספי תזונה העובדים על סימפטום הבעיה לשימור/טיפול בבית.

ולכן יקירה, היות וטיפול עצמי שגוי ו/או לא זהיר עלול לגרום לנזק עתידי רב עד כדי צלקות וכיעור הפנים, אמליץ לך לפנות לקוסמטיקאית מקצועית, פרא-רפואית המתמחה בטיפול בעור אקנתי, אשר תאבחן את התופעה, תמליץ על הטיפול הנכון בעזרת התכשירים המתאימים, תדריך אותך לטיפול עצמי יום יומי ותדע לכוון אותך אם ובאיזו תדירות עליך לעבור טיפול קוסמטי יסודי יותר בהתאם לסוג העור ומצבו.

אקנה בגיל מבוגר (גם בגיל 24) היא אקנה עיקשת יותר ולכן אמליץ לך על הטיפול בטכנולוגיית IPL - קרן אור המבטיחה הצלחה באחוזים גבוהים ומוכחת כיעילה מכל שאר השיטות. הטיפול מומלץ ע"י רופאים ומתבסס על טיפול מערכתי יעיל במיוחד לצמצום ואף להשמדת חיידקי האקנה P. ACNE ללא גרימת נזקים או תופעות לוואי כלשהן ומהווה אלטרנטיבה לטיפול מקומי באמצעות תרופות ומשחות. לא מאמינה? הנך מוזמנת לגלוש באתר הבית שלי ולהתרשם מעל 70 ההמלצות ולקבל אף טלפון להתקשרות ולהיווכח שגם בגיל 24 ניתן ואפשרי למגר את נגעי האקנה.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התייעצות
    עינב
    17/05/2014

יפית שלום,
    קראתי מעט מתשובותייך ומאוד התרשמתי מהידע שלך בנושא האקנה. אשמח אם תוכלי לעזור לי עם מספר שאלות

קצת רקע- אני בת 34 יש לי 2 בנות. כל חיי סבלתי מאקנה שהיום מסתבר שהוא תמיד היה הורמונאלי. כשהייתי צעירה לקחתי כמה קורסים של ראקוטן שכמובן עזרו(בזמנו נמנעתי משימוש בגלולות- אין לי מושג למה. למרות שהן עזרו- לקחתי יאז.)
    בקורס האחרון של הראקוטן לפני כ 5-6 שנים נכנסתי לדיכאון ומצב נפשי לא טוב שלפי דעתי היה קשור קשר הדוק לראקוטן. מאז אני לא שוקלת אפילו להתקרב לטיפול זה.
    יש לי כל הזמן פצעים בפנים כל פעם הם מתמקדים במקום אחר, כרגע אני נמצאת בתקופה איומה מבחינת כמות הפצעים ואיך שהפנים נראות. אני מיואשת מאוד מכיון שזו התעסקות בלתי פוסקת ומצב עור הפנים מכניס אותי לדיכאון ממש.
    יש לי מחזור סדיר, אין לי שחלות פולציסטיות ואני לא סובלת מעודף משקל. בעבר גם עשיתי בירור אצל אנדוקרינולוגית ואין לי רמת אנדרוגנים חריגה. ובכל זאת אין לי ספק שזה הורמנואלי- הגלולות פותרות את הבעיה.
    הפצעים שלי הם לרוב פנימיים גדולים ורדומים כל פצע לוקח לו מלא זמן להחלים, אני לא נוגעת בהם אלא מטפלת במספר מוצרים שארצה שתחווי את דעתך לגביהם.
    1 משתמשת בגל דואק. מה דעתך עליו? האם יש מוצר טוב יותר?
    2. שוטפת את הפנים עם סבון פנים שקניתי מקוסמטיקאית שאני לא בטוחה שהוא טוב הוא נורא מייבש את הפנים- ואני לא יודעת כמה פעמים בשבוע כדאי לשטוף איתו. הוא מכיל בנזואיל פרוקסיד 5 אחוז חומר פעיל. נקרא bpo 5 % cleancer - pca skin
    המליצו לי על תכשיר שנקרא קיור. מה דעתך עליו?
    לגבי גלולות- האם יש גלולות שהן לא יאז ולא דיאנה שטובות לאקנה? האם יש משהו חוץ מאנטיביטיקה שהוא לא זה ולא גלולות שעוזר? הכוונה לכדורים.. בגלולות אני חוששת מהעניין של הקרישיות יתר, אין לי היסטוריה אבל היו כמה פירסומים לגבי יסמין ויאז שהן מסוכונות יותר מהאחרות.. מה דעתך בעניין?
    ולסיום לגבי תזונה- אני נמנעת ממוצרי חלב ומסוכרים מעובדים(אוכל פירות וסוכר שהוא טבעי, תמרים למשל) אבל אני לא יודעת עד כמה זה עוזר.
    מה המלצתך לי? האם אני אסבול כך מאקנה כל עוד יהיה לי מחזור? עד גיל 50?!
    בבקשה עזרתך

תודה ויום טוב,
    עינב

לקביעת תור
    סגירה
    התייעצות

הוספת תגובה

• התייעצות - תגובה

איריס לוי
    17/05/2014

שלום רב עינה וברוכה הבאה לפורום,

בהסתייגות שלא ראיתי מה מצב עור הפנים שלך, ועל פי תיאורך "הפצעים שלי הם לרוב פנימיים גדולים ורדומים כל פצע לוקח לו מלא זמן להחלים" גמר ציטוט, אלו התופעות הנלוות לאקנה בגיל מבוגר. אקנה קשה, מפושטת ומתמשכת לאורך שנים,
    ושימוש בחומרים לא מתאימים מגבירה את הסיכוי /סיכון להצטלקויות בעור.

תכשירים למריחה כמו: רטין A, אדאפרין, בנזואיל, פראוקסיד וחומצה סליצילית, כדור אנטיביוטיקה (מינוציקלין) וגם רואקוטן לא עובדים על שורש הבעיה - חיסול חיידקי האקנה! וזו אחת הסיבות שאותם פצעים, פצעונים, פרונקלים וציסטות חוזרים ומופיעים לאחר סיום הטיפול ואף שבים ומתפרצים בגילאים מאוחרים ומבוגרים יותר - אקנה בגיל מבוגר..!

כשמטפלים באקנה בתכשירים מקומיים סיסטמתיים, אחת הבעיות העיקריות היא מידת ההצלחה הטיפולית. הפסקת הטיפול עלולה לגרום להחזרת האקנה. ואכן מחקרים קליניים מצביעים על העובדה שלמעלה מ-40% מחולי האקנה, פצעי הבגרות, בני נוער ומבוגרים שנטלו רואקוטן הופיעה התפרצות של הפצעים לאחר תום נטילת הכדור .

דואק ג'ל – הינו תכשיר המיועד לטיפול במקרים של אקנה קלה עד בינונית, במיוחד זו המלווה בפצעים דלקתיים. מחקרים קליניים הוכיחו שדואק מביא לשיפור משמעותי במצב האקנה כבר לאחר שבוע טיפול, האם זה הביא לך את השינוי?

סבון שמייבש - בעור אקנתי אין לשטוף או להשתמש בסבונים מיבשים מדי, כדי למנוע עודף גירוי או ייבוש העור. לא מומלץ לשטוף את הפנים יותר מפעם פעמיים ביום.

ולאחר אין ספור ניסיונות ושנים בטיפולים קונבנציונליים וכמומחית לטיפולי אקנה אמליץ לך על טיפול מערכתי פנימי וחיצוני הכולל בתוכו טיפול בטכנולוגיית IPL - קרן אור. ללא תופעות לוואי וללא תרופות, טיפול המומלץ אף ע"י רופאים.

מחקרים מראים כי בעזרת קרן אור באורך גל מסוים ניתן להפחית ב-80 אחוזים לעיתים גם יותר מנגעי האקנה גם בגיל מבוגר. לא מאמינה? הנך מוזמנת לגלוש באתר הבית ולהתרשם מעל ל-60 המלצות לקבל טלפון להתקשרות ולהיווכח שיש פתרון גם לאקנה בגיל מבוגר.

הטיפול הפוטותרפי בטכנולוגיית IPL יעיל במיוחד לצמצום ואף להשמדת חיידקי האקנה P. ACNE ללא גרימת נזקים, ללא תופעות לוואי וללא תרופות. אחד מהיתרונות העיקריים בטיפול בטכנולוגיית IPL היא ההחלמה המהירה למעט אדמומית נקודתית ולעיתים תחושת רגישות קלה שחולפת אין כל כאב או אי נעימות וניתן לחזור מיד לשגרה.

הטכנולוגיה יעילה לא רק בהשמדת הבקטריה אלא גם באיזון יצור הסבום (השומן) בבלוטות החלב, כיווץ הנקבוביות והבהרת הכתמים הנלווים לעור אקנתי.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה איריס. מחכה לתגובת יפית גם.

עינב
    17/05/2014

איריס שלום,
    הדואק בהחלט משפר את המצב אבל אני בהחלט נופלת תחת הקטגוריה של אקנה קשה ועקשן בגיל מבוגר לצערי.
    האמת אני סקפטית לגבי הטיפול באור..
    לצערי לא התייחסת לגבי השינוי תזונה וכו..

אבל תודה בכל זאת על תשובתך

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה איריס. מחכה לתגובת יפית גם. - תגובה

איריס לוי
    17/05/2014

שבוע טוב עינב,

לגבי תזונה נכונה, הדעות חלוקות, אין מחקרים בדוקים שאכן תזונה היא טריגר לבעיות אקנה בגיל מבוגר. אני חושבת שבגילך כאמא ל-2 חשוב להתמיד באכילה בריאה ומאוזנת, אל תשכחי שאחת מהנאות החיים היא אוכל.

האקנה, פצעי הבגרות, הינה למעשה דלקת בלוטות החלב וזקיקי השיער בעור. ברוב המקרים מקורה של תופעת האקנה בחוסר איזון הורמונלי בגוף, הנפוץ בעיקר בתקופות השינויים ההורמונליים האופייניים לגיל הנעורים. אולם, חשופים לתופעה לא פחות נשים וגברים בגיל מבוגר יותר, בתקופות של עצבנות וחרדה (למתחים נפשיים השפעה ניכרת על האיזון ההורמונאלי). שימוש בתכשירים קוסמטיים המכילים מרכיבים שומניים (אקנה קוסמטיקה) ומוצרי שיער לטיפול ועיצוב השיער אף הם עלולים להביא ליצירת קומודונים ואפילו נגעים מוגלתיים, שינויים הורמונאליים, בעיות של עודף רעלים בגוף, כולסטרול, תזונה לקויה, בעיות במערכת העיכול, גנטיקה חיידקים ועוד.

הטיפול בשילוב הטכנולוגיה באקנה בגיל מבוגר הניתן על ידי הינו טיפול פנימי וחיצוני המשלב בתוכו תוספי תזונה העובדים על סימפטום הבעיה (אותם ניתן לרכוש בבית מרקחת או בבית טבע) ותכשירים פעילים פרא-רפואיים, לשחזור ולחידוש מראה עור הפנים והגוף, המסייעים לאזן את הפרשת השומן בעור ומונעים היווצרות קומודונים כתמים ופצעים חדשים לאורך זמן. ממיטב המעבדות המקצועיות בארץ ובאיכות גבוהה, המתאימים ביותר לאקלים הישראלי מאושרים ע"י משרד הבריאות ומבטלים את הצורך בשימוש בתרופות, רואקוטן וכדורי אנטיביוטיקה.

בקוסמטיקה המקצועית קיים מגוון רחב של מוצרים המותאמים לטיפול בצורכי העור ובמצבי עור שונים. פותחו מוצרים ייעודיים לטיפול בבעיות ממוקדות המתלוות לאקנה באמצעותם ניתן לבנות תוכנית טיפוח/טיפול אישית על פי מצב העור ותכונותיו. השילוב בין התכשירים השונים מאפשר התאמה מרבית של התכשירים לאחר אבחון מצב עור הלקוח/ה ותוך הדרכה נכונה על אופן השימוש בתכשירים בבית.
    רבות מלקוחותיי הן בנות גילך שסבלו שנים מאקנה וקיבלו מענה איכותי אפקטיבי ולאורך זמן בשילוב המצוין לעיל.

בברכה,

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ארצה גם להוסיף לשאלותי..

עינב
    17/05/2014

אני עוסקת בספורט אינטסיבי כ 4 פעמים בשבוע ואני מזיעה המון. אולי גם זה תורם להחמרת מצב עור הפנים שלי. מה אפשר לעשות עם זה? לא בא לי להפסיק להתאמן.

תודה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ארצה גם להוסיף לשאלותי.. - תגובה

איריס לוי
    17/05/2014

היי עינב,

נהפוך הוא, אימון גופני חשוב וחיוני לבריאות העור. פעילות גופנית מגבירה את זרימת הדם ואספקת חומרי ההזנה לעור ואף מעודדת שלווה ורוגע העשויים להפחית נגעי אקנה והפרעות עור הקשורות במתח ולחץ. כמובן חשוב להתמיד בשמירה על היגיינה מתאימה, שטיפת הזיעה מיד אחרי אימון גופני, ושימוש בתכשירי ניקוי פנים המתאימים לסוג העור.

להלן מספר טיפים לפעילות ספורטיבית בקיץ הישראלי :
    *מומלצת פעילות ספורטיבית בשעות הבוקר המוקדמות או שעות הערב בהן השמש פחות יוקדת.
    *מומלץ להימנע מאיפור לפני אימון גופני או לחילופין השימוש באיפור נטול שומן.
    *שימוש במסנני קרינה עם הגנה נרחבת לקרני השמש ועם מקדם הגנה של SPF15 ומעלה העמידים בזיעה ומים.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התייעצות - תגובה

יפית כהן
    24/05/2014

עינב שלום וברוכה הבאה לפורום,

בהסתייגות שלא איבחנתי את עורך אשתדל להשיב לכל שאלותייך.
    ראשית, לגבי אקנה הורמונלי ובדיקות אנדוקרינולוגיות אשר יצאו תקינות. ברב המיקרים כאשר אני שולחת פציינטית עם אקנה לבדיקות אנדוקרינולוגיות ברב המיקרים הבדיקות יוצאות תקינות. אחת הסיבות לכך היא שגם אם לא נמצא חוסר איזון הורמונלי וגם אם אין נטייה או היסטוריה גנטית לאקנה הרי שידוע היום שבלוטת החלב הינה סטריודוגנית קרי, מייצרת באופן מקומי הורמונים אנדרוגנים גבריים, זאת היא עושה על ידי סינתזה של כולסטרול המצוי בבלוטת החלב והרגישות של הבלוטה להורמונים אלו ובהתאם אקטיבצייה של הבלוטה להפריש יותר חלב הינה גם גנטית ומשתנה מאדם לאדם.

שנית, לגבי הפצעים בעור פניך, ציינת שקיימים פצעים פנימיים אשר לוקח להם המון זמן להחלים ולהתרפא. אציין מניסיוני בטיפול באקנה כי במצבים אקנתים או במצבים בהם קיימת הפרשת חלב מוגברת או עור שומני קיימת תופעה שכיחה של בלוטות חלב מוגדלות כתוצאה מסתימה של פתח תעלת זקיק השיערה ובלוטת החלב הנמצאת באותה תעלה. כתוצאה ניתן לאבחן בלוטות חלב מוגדלות או בולטות הנראות כגבשושיות שטוחות או בולטות על פני העור בגון צהבהב, לבן או גון העור. ואני לא מתכוונת למיליומים
    בלוטת החלב אינה יכולה לנקז החלב על פני העור ולכן עם הזמן החלב מתייבש ומתקשה ולכן במחט רגילה לא ניתן לנקזו. הדבר גורם גם למרקם עור לא אחיד ולכן מריחה של מייק אפ לא תגרום למרקם עור אחיד וחלק יותר. על כן, חשוב לבדוק ולאבחן את עורך.

בנוסף, באשר לסבונים. אני מרצה הרבה בנושא בכנסים רפואיים ומיקצועיים ולצערי, במקרים רבים כשרוכשים סבון לאקנה, רוכשים סבון אשר מיועד לייבוש הפנים. היום אנחנו יודעים ומחקרים רבים אף מאששים זאת כי כאשר מדובר באקנה לא מומלץ לייבש הפנים מהסיבה שחיידק ה- P.acnes משגשג בסביבה של יובש או יותר נכון להגיד שבדיקות שנערכו הצביעו על שגשוג מוגבר(פרוליפרציה) של החיידק דווקא באזורי פנים שהייו מיובשים יותר! על כן, יש חשיבות לסבון שאינו מייבש הפנים ואינו מסיר השומנים הטבעיים של העור.

חב' PCA הינה חברה טובה אבל אם את מורחת קרם לחות ובכל זאת הנך מרגישה יובש אזי תוכלי לרכוש סבון שנקרא Syndet Bar סבון מוצק המכיל דטרגנטים שהינם חומרי ניקוי שאינם כימיקלים והמכילים Stearic acid חומר מלחח. כמובן שחשוב לאבחן הנגעים בעורך לפני שאוכל להמליץ על סוג הסבון והחברה.

באשר למשחת דואק, ניתנת במיקרים מסויימים ע"י רופאים לטיפול באקנה או סבוראה וגם רוזציאה. לתכשיר פעילות אנטי בקטריאלית ואנטי דלקתית ואנטי קומדונאלית(מונעת סתימה של פקקי החלב). בנוסף, מכילה היא מרכיבים השומרים על רמת לחות העור. התכשיר מכיל בנזואיל פרוקסיד ואנטיביוטיקה מסוג קלינדמיצין. אציין כי גם באקנה אין טיפול אחד או פרוטקול טיפולי אשר מתאים לכל הפציינטים ולכל הסימפטומים. השפעת התכשיר והטבה בעור הינה אינדווידואלית ומשתנה מפציינט לפציינט.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אדפרין

עינב
    26/05/2014

שלום יפית,
    תגובתך נשארה ריקה..
    האם אפשר למרות אדפרין לא על כל הפנים אלא על חלקים שבהם אני יודעת שיש התפרצות גדולה יותר?
    התחלתי איזה שהוא טיפול עם מוצרי ביופר למרות שאני מאוד סקפטית כבר..
    הרופאת עור שהייתי אצלה אמרה לי למרוח אדפרין, ציינה שיש לי עור שמן ושאני צריכה לשטוף את הפנים עם סבון מייבש.. כל אחד אומר משהו אחר, אחד אומר לייבש אחד אומר לשטוף פעם ביום ולא להגיע לגירוי יתר של הפנים..
    איזה גלולות מהדור ה 3-4 וכוחות להתאים לטיפול האקנה הורמונלי? אני לא מעוניינת לקחת דיאנה או יאז.. יש עוד משהו??

המון תודה,
    מחכה לתשובתכם

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התייעצות - תגובה - תגובה

יפית כהן
    26/05/2014

המשך לתשובתי,

באשר לתכשיר של חב' ביופור כדוגמת קיור. תכשיר מצויין רק שכפי שציינתי אם נרפא הפצע אבל בפנים ישארו עדיין בלוטות חלב מוגדלות הרי שהפצעים והדלקתיות יכולים להופיע שוב.

באשר לתזונה, ידוע כי מוצרי חלב מעלים מרכיב בשם Insulin like growth factor אשר ידוע בהשפעתו על הורמון הטסטוסטרון ומשכך אקטיבציה של בלוטת חלב. העור גם מייצר באופן מקומי מרכיב זה. הדבר נכון גם לגבי מאכלים מתועשים או סוכרים בעלי ערך גליקמי גבוה. בנוסף, יש חשיבות לאכול מזונות המכילים אומגה 3 שכן מזונות אלו משפיעים על הקטנת 1 -Insulin like growth factor . בנוסף חומצות אומגה 3 מדכאות פעילות של ציטוקינים/ חומרים בעלי פעילות אינפלמטורית דלקתית. לעומת זאת מאכלים שמכילים אומגה 6 גורמים ומשפיעים על היווצרות מרכיבים דלקתיים כדוגמת חומצה ארכידונית.

פרוביוטיקה סיסטמית מומלצת גם למיקרים של אקנה אך יש להיוועץ עם דיאטנית המכירה את הפרופיל הרפואי שלך.

באשר למשחת אדפארין, מומלצת לפתוח קומדונים או פקקי חלב סתומים אם אלו קיימים. יש להיזהר בחשיפה לשמש וחובה להשתמש עם חומר ייעודי ללחוח העור שכן בשל תכונותיה יכולה לגרום היא לאיבוד מים מהיר מפנים העור לסביבה החיצונית וכתוצאה עור מיובש ואף התפרצות של פצעים נוספת.
    התכשיר אינו מיועד לריפוי פצעים דלקתיים.

באשר לגלולות. הדור החדש של גלולות מכיל אסטרוגן במינונים נמוכים (ethinyl estradiol), ופרוגסטרון (progestin). לא יהיה נכון להמליץ לך על גלולות מבלי להכיר את הפרופיל הרפואי שלך. גלולות המכילות אסטרוגן במינונים נמוכים לטיפול באקנה כדוגמת יאסמין ויש רשימה ארוכה. עוד אציין כי לכל גלולות ותופעות הלוואי שלה לכן חשוב להתאים את הגלולה כפי שציינתי למצב הרפואי.

בכל מקרה הטיפול באקנה הינו טיפול מערכתי ומחייב קודם כל אבחנה של סוג הנגעים והסימפטומים בעור.
    מקווה שעניתי לשאלותייך
    בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הצילו!
    אנה
    16/05/2014

אני בת 24, לפני כחצי שנה או יותר אפילו הפסקתי גלולות דיאנה שהייתי לוקחת בשביל סידור מחזור ועשה לי גם פנים חלקות אבל מאז שהפסקתי הפנים שלי על הפנים
    בתקופה אחרונה נהיה לי מלא מלא פצעעים אדומים ואני מתביישת להסתכל על עצמי אפילו במראה אני שמה מק אפ גם שאני בבית
    לפני כמה ימים לקחתי מהרופא משפחה כדורי אנטביוטיקה וגל לשים בערב
    גל RET-AVIT והכדורים מינוציקלין
    מאז שהתחלתי את המשחה או ההכדור אני לא יודעת איזה מהם גרם לי , הפנים שלי נשרפות מכל דבר, שאני שוטפת בסבון פנים ושמה קרם פנים נשרפות ממש ונהיה לי גם פנים לגמרי אדומות כאילו נכוויתי גם
    אני כל כך נואשת אני כבר לא יודעת מה לעשות עם הפנים האלה
    ואני גם לא רוצה לחזור לקחת גלולות מכייון שזה משמין נורא והשמין אותי גם ואני לא בחורה רזה גם. ונהיה לי גם פנים ממש יבשות לגמרי במיוחד באיזור הפה מתקלף לי ממש
    תעזרו לייייי תמליצו לי על משו טוב להיפטר כבר מהאקנה הזאת סופיתתתתתת!!!

לקביעת תור
    סגירה
    הצילו!

הוספת תגובה

• עוד תמונה

אנה
    16/05/2014

ושורף לי ליד הפה נראה כאילו כוויה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מצאת פתרון?

cris
    04/07/2014

אני גם במצב כמו שלך עם אותו הטיפול, אשמח שתעדכני אותי אם מצאת פתרון לבעיה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הצילו! - תגובה

יפית כהן
    12/09/2014

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שחורים
    רונית
    10/05/2014

אינני יודעת אם זה הפורום המתאים ,אך אני חייבת לשאול...הפנים שלי מלאות שחורים פנימיים וממש רואים אותפ. זה מאוד מפריע לי ..ניסיתי מלא שיטות שונות כמו : אדי מים חמים וניקוי הפנים,מדבקות, כל מיני מסכות ואני הולכת לטיפול פנים אצל קוסמטיקאית אבל זה מאוד מאכזה לכלות את התוצאה של עבודתן.. חוץ מאדמומיות בפנים בגלל הנסיון לנקותם הכל אותו דבר. אני ממד נואשת האף שלי זה המקום בו יש הכי הרבה שחורים. דמעתי מחברה שרקואטן יכול להשפיע גם על השחורים ולנקות את הפרצוף,האם זה נכון והאם הרופא יאשר לי זאת מכיוון דאין לי פצעי בגרות?

לקביעת תור
    סגירה
    שחורים

הוספת תגובה

• שחורים - תגובה

איריס לוי
    15/05/2014

שלום רב רונית וברוכה הבאה לפורום.

שחורים - שומנים – עור פנים שמנוני, מבריק אפרורי ולא אסתטי - שחורים בפנים הם הביטוי הראשוני של מחלת האקנה - חזזית או חטטת בעברית .

בדרמטולוגיה שמם של שחורים בפנים הוא קומדונים. אלה פקקים בזקיקי השיער העשויים חלב, שומן, תאי עור וחיידקים. צבעם צהבהב. ראשו של הקומדון הנראה על פני העור נהיה שחור כתוצאה מהתחמצנות המלנין - חומר בתאי העור. הפקק השחור אינו מעורר דלקת משום שהתעלה שבה הוא נמצא איננה סתומה לגמרי. אם התעלה סתומה לגמרי, יהיה זה קומדון לבן, שמתפתח לפצע דלקתי ומוגלתי.

הסיבה העיקרית להיווצרותם היא הפרשה של "סבום", שומן טבעי של העור, שמקורו בבלוטות החלב הנמצאות בחלקו העמוק של העור, והוא מופרש לשכבת העור החיצונית דרך הנקבוביות של זקיקי השיער. לסבום יש תפקיד חשוב מאוד בהגנה ובריכוך עור הפנים, אך כאשר הוא מופרש במידה מופרזת עור הפנים נראה מבריק, לא אסתטי ושמנוני.

השארתם של שחורים בפנים איננה מהווה בעיה פתולוגית אלא אסתטית. ריחם של שחורים "קומודונים" בפנים אינו נעים וכן המראה שלהם. הופעתם בצפיפות על פניך יוצר מראה לא נקי ואפרורי. ועל כן נהוג ורצוי להוציאם.

אנשים רבים מוציאים שחורים בפנים באופן אינסטינקטיבי מתוך שהם לוחצים משני צדדיו של הקומדון עד ליציאתו החוצה כגופיף צהצהב או לבנבן. הבעיה היא שרבים עושים זאת לא נכון ואף גורמים בכך נזק בלתי הפיך לעור הפנים כדוגמת: "חורים" בעור, צלקות מכוערות וכד'.

ובהסתייגות שלא ראיתי במה מדובר, ולאחר אין ספור טיפולים ותכשירים שלא צלחו אמליץ לך על טיפול בטכנולוגיית IPL - קרן אור. ללא תופעות לוואי- ללא תרופות - וללא פגיעה בכבד.

טכנולוגיית IPL יעילה לא רק בהשמדת החיידקים P.ACNE הגורמים לאקנה אלא גם באיזון /ייבוש יצור הסבום (השומן) בבלוטות החלב, ייבוש אותם שחורים/קומודונים.

אחד מהיתרונות העיקריים בטיפול בטכנולוגיית IPL היא ההחלמה המהירה, למעט אדמומית נקודתית ולעיתים תחושת רגישות קלה שחולפת אין כל כאב או אי נעימות וניתן לחזור מיד לשגרה. הטיפול הניתן על ידי הינו טיפול בשילוב תכשירים קוסמטיים לטיפול ניקוי שחורים ביתי יומיומי מונע, במקביל לטיפולים קוסמטיים קונבנציונליים להוצאת/ניקוז השחורים מהפנים טיפול יעיל אפקטיבי הנשמר לאורך זמן.

כשמטפלים באקנה בתכשירים מקומיים סיסטמתיים, אחת הבעיות העיקריות היא מידת ההצלחה הטיפולית. הפסקת הטיפול עלולה לגרום להחזרת האקנה. ואכן מחקרים קליניים מצביעים על העובדה שלמעלה מ-40% מחולי האקנה, פצעי הבגרות, בני נוער ומבוגרים שנטלו רואקוטן הופיעה התפרצות של הפצעים/שחורים/שומנים לאחר תום נטילת הכדור.

כתבות נוספות ומידע רב בנושא ניתן למצוא באתר הבית שלי,

בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה