מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- איך מטפלים בחצ'קונים מתחת לעורנופר28/11/2017
מדי פעם יוצאים לי פצעונים מתחת לעור בלי ראש, הם מאוד כואבים ולוקח להם הרבה זמן לעבור. איך אפשר לטפל בהם?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חצ'קונים מתחת לעור
אורית בן יהודה30/11/2017שלום נופר.
את מתארת מצב מאוד כללי. איני יכולה לתת לך תשובה מקצועית בלי לראותך ולהבין לעומר ממה נובעת התופעה.
אני כן יכולה להמליץ בהסתייגות לעל פוטותרפיה לאקנה בטיפולי פוטותרפיה לאקנה מוקרן אור בעל אורך גל הפוגע בחומר המוצא של החיידק.
שוב רק המלצה
צריכה לראות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- המלצה עיל סבון נגד אקנהמיכל26/11/2017
לבת שלי יש אקנה שבאה לידי ביטוי בפצעונים קטנטנים בלי ראש שמכסים לה את כל המצח. איזה סבון מתאים לנערה עם סוג זה של אקנה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המלצה על סבון
אורית בן יהודה30/11/2017שלום מיכל.
אני מאוד אוהבת לתת למטופלי את הסבון של חברת ביופור הוא מכיל מן עץ התה שהוא אנטי דלקתי ואנטי פטרייתי וחומצות אלפא ביתא מבלי ליבש את עור הפנים. יתכן והיא תצטרך גם קרם אנטיספטי.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מה אפשר לעשות נגד חצ'קונים בחזה?דון23/11/2017
היי, אני בת 19, חיילת ואני סובלת מחצ'קונים בחזה ובין השדיים. פעם אחת ניסיתי לפוצץ ונשארה לי צלקת אז מאז אני לא נוגעת בהם. מה אפשר לעשות נגדם?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פצעים באזור החזה
אורית בן יהודה23/11/2017שלום דון,
ניתן לעשות הרבה, טיפולי פוטותרפיה לאקנה- אור כחול הפוגע בפורפירינים - חומר המוצא של חיידק האקנה וכמובן התאמת תכשירים מתאימים למיגור האקנהץ
חשוב לראותך כדי לתת ייעוץ מקצועי יותר.
ערב טוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חצ'קונים גדולים שמשאירים צלקותאילנית21/11/2017
אני לא סובלת מהרבה חצ'קונים אבל כשהם יוצאים הם ממש גדולים, לוקח להם הרבה זמן לעבור והכי גרוע זה שחלק מהם משאירים צלקות!!! מה אני יכולה לעשות כדי למנוע את הצלקות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חצ'קונים
אורית בן יהודה21/11/2017שלום לך, האם הפצעים יוצאים לקראת המחזור החודשי.?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מי חמצן לייבוש חצ'קוניםנירית16/11/2017
מותר לשים מי חמצן על חצ'קונים כדי שיתייבשו או שזה יכול לפגוע בעור ולהשאיר צלקות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מי חמצן ליבוש חצ'קונים
אורית בן יהודה16/11/2017לא מומלץ עלול לגרום לכויה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חצ'קון ענק שהותיר צלקתדניאלה14/11/2017
היה לי חצ'קון ממש גדול שלא עבר במשך כמעט שבועיים. אחרי שהוא עבר נשארה צלקת, איך אפשר לטפל בצלקת הזו?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צלקות
אורית בן יהודה14/11/2017שלום,
יש לראות כדי להחליט על סוג הטיפול.
לפעמים מטופלים מבלבלים בין פוסט אקנה לצלקת לכן יש לאבחן במדוייק כדי להתאים את הטיפול המייטיבי.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חצ'קונים לתינוק בן 4 חודשיםחגית05/11/2017
היי יש לי תינוק בן 4 חודשים שיצאו לו בעיקר בלחיים חצ'קונים ממש כמו של נער מתבגר..(זה בערך כבר חודש פלוס החצ'קונים יוצאים ונעלמים אחרי שבועיים לערך. בדרך כלל הפצעים יוצאים מחדש באותו המקום שהיו הקודמים שעברו) החצקונים בצבע אדום עם ראש צהוב . יש לציין שזה אך ורק בלחיים הילד מתקלח כל יום בערב ומחליף בגדים מספר פעמים ביום . מה זה יכול להיות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פצעונים בתינוק
התופעה מוכרת וחולפת מאליה עם הזמן
ניתן להעזר בתרחיף קלמין להרגעה
בכל מקרה רצוי להיוועץ ברופא/אחות טיפת חלב
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם מותר לעשות כושר אינטנסיבי בזמן לקיחת קיורטן?מאי02/11/2017
שלום,
אני לוקחת קיורטן 40 מ"ג מזה שלושה שבועות ורציתי לשאול, האם מותר לעשות פעילות רגליים אינטנסיבית - ספינינג בזמן לקיחת הקיורטן?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ראקוטן
בזמן לקיחת רואקוטאן וגם תקופת מה לאחת הפסקת הטיפול העור מאוד רגיש ודקיק .
לכן עלייך להיזהר מפציעות בכל פעילות ספורטיבית.
הסכנה גדולה יותר במשחקי קבוצות בן יש סכנת לפציעה.
מקווה שעזרתי
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מזותרפיה ושתי צלקות בפניםאיתי13/10/2017
שלום רב.
מאיפה אתחיל? אני בן 27 מזה כתשע שנים סובל מסבוריאה בעור הפנים ובקרקפת הראש(צדעות האוזניים,צידי האף,וליד הגבות). ניסיתי עשרות תכשירים משחות .
אני בעל שני צלקות אקנה בפנים. הייתי בכמה מקומות ושמעתי על טיפול נגד צלקות. בעיקר שמעתי על לייזר ופילינג. לאחרונה שמעתי על מזותרפיה.
ורציתי לשאול מה לדעתך השיטה הכי יעילה נגד טשוטש צלקות?
ושנית האם טיפול מזותרפיה יכול להתבצע אצל קוסמטיקאית?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מזותרפיה לצלקות אקנה וסבוריאה בפנים-יש טיפול ב-IPL
איריס לוי14/10/2017שלום רב איתי, וברוך הבא לפורום.
הטיפול בצלקות אקנה מחייב התמחות מיוחדת, אבחנה והבנה של סוג הצלקת, מבנה ועומקה ובהתאם לכך התאמת הפרוטוקול הטיפולי המשלב סוגים שונים של טיפולים ובמקרים מיוחדים אף מומלצת פנייה לרופא כירורג פלסטיקאי.
ולשאלתך ובהסתייגות שלא אבחנתי את מצבך, תחום הקוסמטיקה מתחדש ומתקדם ללא הרף והחידושים האחרונים מבטיחים טיפולי אקנה/פצעי בגרות טיפול בצלקות אקנה/ כתמי אקנה שיעניקו לך עור חלק למשעי גם במקרים העקשניים והקשים ביותר.
ואכן, חלק מהפרוצדורות הקיימות היום בתחום טיפול בצלקות פוסט אקנה ניתנות ומבוצעות ע"י קוסמטיקאית פרא-רפואית המתמחה בטיפול בבעיות עור ומומחית לנושא.
קוסמטיקאית פרא-רפואית תדע לאבחן את סוג הצלקת מבנה ועומקה כפי שציינתי בתחילה ובהתאם לכך להתאים את סוג הטיפול בשלוב הטכנולוגיה והמכשור המתאימים.
וכקוסמטיקאית פרא-רפואית המתמחה רק בתחום בעיות עור (כ-17 שנים ) שאינן ניתנות לשיפור ברפואה העכשווית, חשוב לי לציין כי מילת המפתח לפני טיפול מזו תראפיה הנה "תיאום ציפיות" בשיחה מקדימה עם כל מטופל אני מסבירה שאין העלמה מוחלטת של הצלקות, אלא שיפור משמעותי בנראות ובבולטות שלהן. כן יש טשטוש, עידון, החלקה, הבהרה, אך לא ניתן להגיע לצמיתות, או למאה אחוז שיפור והטבה, תמיד יישארו עכבות באזור המטופל לצערי.
פילינג שטחי, שיוף עדין, מזותרפיה, בשילוב עם טיפול חדשני בטכנולוגיית IPL ואנרגיית גלי רדיו RF ניתנים על ידי כטיפול פנימי וחיצוני לטשטוש עידון וריכוך צלקות פוסט אקנה.
אחד מהיתרונות העיקריים בטיפול אקנה בטכנולוגיית IPL היא ההחלמה המהירה, למעט אדמומית נקודתית ולעיתים תחושת רגישות קלה שחולפת אין כל כאב או אי נעימות וניתן לחזור מיד לשגרה
שבת שלום,
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמזה תשע שנים סובל מסבוריאה - יש טיפול ב-IPL
איריס לוי14/10/2017היי איתי, לשאלתך הנוספת, ובהסתייגות שלא אבחנתי את מצבך ועל פי תיאורך "בן 27 מזה כתשע שנים סובל מסבוריאה בעור הפנים ובקרקפת , ניסיתי עשרות תכשירים משחות".
הטיפול החדשני לסבוריאה בפנים בטכנולוגיית IPL ואנרגיית גלי רדיו RF בבני נוער ומבוגרים, המונע את הצורך בשימוש התרופתי הניתן לטיפול בסבוריאה – תכשירים אנטי פטריתיים, משחות על בסיס קורטיזון (סטרואידים) או אנטיביוטיקה לטיפול קצר טווח. ידוע כי שימוש ממושך בהם עלול לפגוע במערכת החיסון המקומית ועל ידי כך לזרז ההחמרה במצב עד לגרימת כוויות בעור.
לא מאמין/נה? הנך מוזמן/נת לגלוש באתר הבית ולהתרשם מעל ל- 120 המלצות לקבל טלפון להתקשרות ולהיווכח שיש טיפול לסבוריאה בפנים ללא סטרואידים קורטיזון ואנטיביוטיקה
סובל/ת מסבוראה בפנים, העור מגורה אדמומי שומני ורגיש יותר, מלווה בתחושת גירוד גירוי חום ועקצוץ, פצעונים קטנים אדומים, לעתים עם ראשים קטנים של מוגלה דומה לפצעי חררה! עם נטייה להתפשט לאזור הגבות מאחורי האוזניים והקרקפת בליווי קשקשים?
התוצאות מוכיחות כי באחוזים גבוהים מהמקרים נרשמה הצלחה בטיפול פוטותרפי בטכנולוגיית IPL – קרן אור ואנרגיית גלי רדיו RF טיפול בעור שומני – סבוראה שומנית, או בעור יבש – סבוראה יבשה.
סבוריאה מתבטאת בדלקת כרונית בעור באזורים שבהם קיימות בלוטות חלב (שומן) רבות. הבעיה שכיחה בגיל ההתבגרות וגם בגילאים בוגרים יותר ולעתים היא מופיעה בשילוב עם נגעי האקנה, פצעי הבגרות המופיעים באזורי הגוף העשירים בבלוטות חלב, בלוטות שומן.
הטיפול המומלץ לסבוריאה בפנים הניתן על ידי הנו:
1. טיפול קוסמטי – לניקוי ניקוז וחיטוי האזור הנגוע.
2. טיפול פוטותרפי בטכנולוגיית IPL ואנרגיית גלי רדיו RF – טיפול יעיל במיוחד לצמצום ואף להשמדת הדלקת ללא גרימת נזקים או תופעות לוואי כלשהן. הטכנולוגיה יעילה לא רק בהשמדת הבקטריה אלה גם באיזון ייצור הסבום (השומן) בבלוטות החלב.
אחד מהיתרונות העיקריים בטיפול סבוריאה בטכנולוגיית IPL היא ההחלמה המהירה, למעט אדמומית נקודתית ולעתים תחושת רגישות קלה שחולפת אין כל כאב או אי נעימות וניתן לחזור מיד לשגרה.
עקרון הפעולה של מכשיר ה – IPL הנו החדרת אנרגיית אור חזקה ההופכת לאנרגיית חום מרוכזת וממוקדת מבלי לפגוע בסביבה הקרובה.
טיפול המונע זיהומים ומאזן את הפרשות החלב, משפר את מרקם העור ומסייע לניקוי, חיטוי המרצת הדם, כיווץ הנקבוביות וספיחת שומנים והפרשות. מניעת קשקשת יובש וקילופים איחוי וריפוי, הרגעה ואיזון הפרשת הסבום (השומן) הנלווים לסבוריאה בפנים.
3. תוספי תזונה ייחודיים (לא וויטמינים) המכילים פרוביוטיקה איכותית לטיפול בבעיות עור וחיזוק המערכת החיסונית. היעילים לטיפול בסבוריאה ואקנה שלהן רקע אלרגי – דלקתי – וזיהומי .
4. תכשירים קוסמטיים לטיפול בסבוריאה בפנים על בסיס טבעי אנטי בקטריאליים ואנטי פטרייתיים המונעים התפתחות של הבקטריה ומחזקים את מנגנון ההגנה הטבעי בעור לשימור המצב לאורך זמן, ממיטב המעבדות המקצועיות בארץ ובאיכות גבוהה. מכילים מסנני קרינה המותאמים מיוחד לאקלים הישראלי, מאושרים ע"י משרד הבריאות ונותנים מענה מושלם לריפוי שיפור והרגעת סבוריאה בפנים.
סדרת התכשירים לטיפול בסבוריאה, מעניקה טיפול יום יומי טבעי ועדין במיוחד לעור מעורב ורגיש. המבוסס על תכשירים שהוכיחו את יעילותם במשך שנים רבות בטיפול המקצועי והאישי.
המוצרים יעילים ביותר לטיפול אמתי וארוך טווח.
בסדרה המורחבת לטיפול בסבוריאה מגוון תכשירים עשיר הנותן מענה למכלול צרכי המשתמש, טיפול
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אדפרין ג'ל - שגרת טיפוחמירי12/10/2017
התחלתי להשתמש באדפרין ג'ל 0.1%. בבוקר אני מורחת קרם הגנה, אבל בערב מה אני עושה? רק שוטפת פנים, מיי פנים ושמה את המשחה? אמא שלי אומרת לא לשים קרם או שמן (רוז היפ), כי אז המשחה לא תעבוד ולא תקלף את העור. ואני מרגישה שזה מייבש. מה לעשות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אקנה אדפרין
אני בגישה שיש לעקוב אחר כל מטופל ולהתאים לו את הטיפול המטיב.
בגדול אדפרין גורמת לגירוי, איני יכולה לעזור מבלי לראות אותך ולא ממליצה על מריחת שמנים.
עור שמן ואקנתי צריך להיות מאוזן לא מיובש מידי לכן מעקב צמוד מאוד חשוב.
יום טוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- החמרה באקנה לאחר שימוש בדואק ג'לאילנה08/08/2017
שלום,
אני בת 30 ובשנה האחרונה חזרו לי פצעי אקנה. זה התחיל בפצעונים בודדים והלך וגבר לאחרונה. בהמלצת רופא עור התחלתי למרח בנזק והיה ניכר שינוי בחודשים הראשונים אך פתאום החלה החמרה והרופא המליץ לי על דואק ג'ל. אני משתמשת בדואק ג'ל כמעט חודש גם הפעם היה שינוי קטן אך לאחרונה החלה החמרה משמעותית באקנה.
אשמח לקבל המלצה כיצד להתנהל כרגע? להמשיך עם המשחה או לא?
תודה רבה,
אילנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המרה באקנה
הטיפול הנכון האקנה מצריך ניקוז הנקודות השחורות שהן לרוב המקור לאקנה . שילוב חכם בין טיפול חיצוני וטיפול עמוק לעתים בשילוב פוטותרפיה לאקנה ו/או טיפול פרקשנאלי בגלי רדיו מביא לשיפור משמעותי במצב העור.
מקווה שעזרתי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- למה בתחילת הטיפול ברואקוטן יש החמרה בפצעים?א14/07/2017* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
החמרה עם ראוטאן
אורית בן יהודה14/11/2017החמרה בפצעים בטיפול ברואקוטאן מוכרת וידועה , במידה ורצים להמנע ממנה ככל ה אפשר ניתן לעבור טיפולי פוטותרפיה לפני תחילת הטיפול.
במינונים נמוכים עד 20 מ"ג ניתן לשלב פוטותרפיה עם מתן ראקוטאן כמובן בשיתוף פעולה עם הרופא המטפל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תופעות לוואי של ראוקוטןא15/06/2017
האם ראוקוטן מסוכן? מה תופעות הלוואי? האם חייבים לבצע בדיקות דם?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם רואקוטן מסוכן? יש טיפול ללא תופעות לוואי ב-IPL ו-RF
איריס לוי17/06/2017שבוע טוב,
חשוב לי לציין שההתוויות כיום ממשרד הבריאות הישראלי למתן טיפול ברואקוטן הוא אך ורק למקרים של אקנה ציסטית קשה.
רואקוטן, אנטיביוטיקה – מינוציקלין, תרופות מרשם הניתנות במרשם רופא בלבד ומחייבות מעקב צמוד עקב תופעות הלוואי הרבות הנלוות ולכן בד"כ ניתנות במינון נמוך ומיועדות לשימוש ארוך טווח, ההשלכה העיקרית שצריכה להילקח בחשבון היא התפתחות עמידות של החיידק, מה שיגרום לאקנה לחזור.
ואכן מחקרים קליניים מצביעים על העובדה שלמעלה מ-40% מחולי האקנה, בני נוער ומבוגרים שנטלו רואקוטן או אנטיביוטיקה הופיעה התפרצות של הפצעים לאחר תום נטילת הכדור.
קיורטן ורואקוטן מכילות מרכיב פעיל זהה שהינו נגזרת של ויטמין המכונה lsotretinoin הנן תרופות הנירשמות בד"כ למצבים בינוניים עד קשים של אקנה ו/או למצבים בהם האקנה לא הגיבה לתרפיות טיפול רפואיות או פרוצדורות אסתטיות אחרות.
אקנה הינה מחלה המערבת את בלוטות החלב. (בלוטות השומן) בלוטות החלב מושפעות מגורמים הורמונליים אנדרוגנים המפעילים אותן להפריש חלב (שומן-סבום).
גורמים נוספים לאקנה הם התרבות של חיידקים בעיקר מסוג P-ACNE וזיהום משני עם תגובה דלקתית אימונולוגית. ואכן, אחת מתופעות הלוואי הרבות והקשות בתחילת הטיפול ברואקוטן הינה החמרה בהתפרצות הפצעים.
ההחמרה באקנה הינה אינדיבידואלית ונתונה לשינויים ברמת חומרת האקנה ומשך זמן הופעתה. עוד חשוב לציין שעל פי מחקרים החל מגיל 23 כדור רואקוטן לא משפיע באקנה באזור הגב או הישבן.
לעיתים נרשמת התרופה גם למצבים של אקנה קלה אך המינון שניתן הינו 10מ"ג או 20 מ"ג ליום פעמיים עד שלוש פעמים בשבוע . שיפור והטבה בפצעים ובנגעי העור נראים בדרך כלל לאחר מספר חודשים של שימוש. ההטבה המתקבלת הינה אינדיווידואלית ביותר וכמובן תלויה במצב האקנה ובגורמים המשתנים מחולה לחולה .
רואקוטן היא תרופה שניתנת במרשם רופא בלבד ומחייבת מעקב צמוד עקב תופעות הלוואי הרבות הנלוות אליה: ירידה במס' הטסיות שעלולה לגרום לדימומים מהאף, עייפות, ישנוניות ואף חולשה, כאבי ראש, יובש קיצוני בשפתיים ובעיניים בעור הפנים והגוף, התנהגות אגרסיבית, הופעת מורסות בשדיים, הפרעות במחזור, סכנה של פגיעה בצמיחה לגובה בגיל ההתבגרות, רגישות לשמש, נשירת שיער וגרד, איסור על עיסוק בספורט, כאבי פרקים ושרירים וחולשה בגוף, פגיעה בציפורניים, הפרעות במערכת העיכול ולעיתים אף כאבי ראש והקאות נזק לכבד....נשמע מפחיד...!
מחקרים נוספים העלו כי רואקוטן עלול לגרום לדיכאון וירידה במצבי רוח, מחשבות אובדניות וכן אי יציבות נפשית הנמשכת זמן רב. אלו תופעות המחייבות הפסקה מהירה בשימוש בתרופה ופניה מהירה לרופא המטפל. בדרך כלל תופעות הלוואי הן הפיכות ועם הפסקת השימוש בתרופה המצב חוזר לקדמותו.
השפעות רואקוטן על העור (בכל הגוף) בתקופת הטיפול כוללות רגישות והדקיקות העור והשיער, שבירות ויובש של העור, גירוי וגרד, התרפאות לא תקינה של פצעים, ומגוון פריחות והצטלקויות, לכן ההמלצה הגורפת היא לא לעבור טיפולים קוסמטיים אסתטיים בכל צורה שהיא, ספציפית לגבי הסרת שיער או טיפולי אקנה העלולים בתקופה זו לגרום לפיגמנטציה, צלקות, גירויים כוויות קילוף ובמקרים נדירים אף לשינוי בצבע העור.
רואקוטן אף עלול לגרום לפוטוסנסטיביות, רגישות יתר כתוצאה מחשיפה לשמש, על כן מומלץ השימוש בקרם לחות בעל מקדם הגנה 30 spf נגד קרינת UVA ו- UVB ומניעה מחשיפה לשמש לפרק זמן ממושך.
בזמן חשיפה לשמש יש להקפיד להשתמש בלבוש מתאים, כובע, משקפיי שמש. ולשפתיים מומלץ השימון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך לתשובתי לטיפול ברואקוטן
איריס לוי17/06/2017ולשפתיים מומלץ השימון ב- וזלין, לבלו, סופתון, אק-ליפ ושימוש בסבון היפואלרגני ואנטיקומדוגני. סבונים שאינם מסירים את השומנים הטבעיים בעור.
לעיתים תכופות, רואקוטן מעלה רמות שומנים בדם, כגון: כולסטרול או טריגליצרידים. הרופא המטפל יבצע
בדיקות דם למדידת ערכים אלה בדמך לפני תחילת הטיפול ברואקוטן, במהלך הטיפול ואחריו.
רואקוטן עלול לגרום לבעיות בכבד ובכליות, לעליה ברמות הסוכר בדמך. במקרים נדירים, מטופלים הפכו להיות סוכרתיים. ייתכן והרופא המטפל יינטר את רמות הסוכר בדמך במהלך הטיפול, בייחוד אם הנך כבר חולה בסוכרת, אם הנך סובל מעודף משקל. לכן הטיפול ברואקוטן מחייב בדיקות דם חוזרות למעקב.
ולאלה שלא מוכנים לפגוע בבריאות יש טיפול - ללא בדיקות דם - ללא תרופות - ללא פגיעה בכבד.
אמליץ טיפול חדשני בטכנולוגיית IPL - קרן אור ואנרגיית גלי רדיו RF (טיפול המומלץ ע"י רופאים). המתבסס על טיפול מערכתי פנימי וחיצוני, לצמצום ואף להשמדת חיידקי האקנה P. ACNE הגורמים העיקריים לאקנה. ללא גרימת נזקים או תופעות לוואי כלשהן. יתרונה הגדול של טכנולוגיית - IPL בטיפול כוללני ויסודי, שאינו פולשני.
התקדמות הטכנולוגיה כיום, מאפשרת להגיע לתוצאות לא רק בטיפול אלא גם בתופעות הנלוות לאקנה, בריפוי, הבהרת הכתמים (חומים/אדומים) ושיפור משמעותי בצלקות.
קרני האור בהם משתמשים בטכנולוגיית IPL הינם קרני אור שאינם מסוכנות ואינן גורמות כל נזק לעור. אלו הם קרני אור הנראה לעין, כמו פלש של מצלמה ללא המרכיבים המסוכנים הנמצאים בקרינת השמש (אולטרה ויאולט).
אחד מהיתרונות העיקריים בטיפול בטכנולוגיית IPL ואנרגיית גלי רדיו RF היא ההחלמה המהירה' למעט אדמומית נקודתית ולעיתים תחושת רגישות קלה שחולפת אין כל כאב או אי נעימות וניתן לחזור מיד לשגרה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תרבית - לקיחת פצע מהראשבכרך אורן18/05/2017
שלום רב , עשיתי בדיקת תרבית מפצע שטחי בראש ורשום בתוצאה ORDER COMMENTS מה זה אומר ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ORDER COMMENTS
אורית בן יהודה16/11/2017שלום,
מדובר בזיהום חיידקי שדורש טיפול רפואי גש לרופא המטפל.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אקנה זה דבר תורשתי?אביבית27/04/2017
כשאני הייתי נערה סבלתי מאוד מאקנה ומפצעונים. הבת שלי בת 13 והתחילו לה כבר השינויים ההורמונליים. אנחנו מאוד דומות פיזית ורציתי לדעת אם בגלל שלי היה אקנה אז בהכרח גם לה יהיה ואם יש דרך למנוע את זה מראש?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אקנה זה דבר תורשתי? כן. אך לא כל אחד חייב שיהיה לו אקנה.
איריס לוי29/04/2017שלום רב אביבית וברוכה הבאה לפורום,
מחקרים שעסקו בקשר שבין גנטיקה לאקנה, הראו שהיסטוריה משפחתית קרובה או רחוקה של התפרצות פצעי אקנה/פצעי הבגרות בגיל ההתבגרות אכן משפיעה אף היא לאורך השנים בהתפרצות מחודשת ולא חייבת להגיע מהמעגל המשפחתי הקרוב ביותר.
עוד ידוע, כי חיידקים, תזונה, קוסמטיקה, איכות סביבה, שינויים הורמונליים, אורח חיים ומתח הם חלק מהגורמים העיקריים להתפרצות אקנה/פצעי בגרות בכל גיל.
גורמים אלו בשילוב מלא, או כל אחד מהם בנפרד, עלולים להשפיע על העור.
בעוד שהגורם הגנטי המדויק של אקנה עדיין אינו ברור, מחקרים קובעים באופן חד משמעי, לאחר בדיקות על אנשים בעלי היסטוריה של אקנה משפחתית חמורה, כי התופעה אכן עוברת בתורשה.
ובהתייחס לשאלתך, אכן הגנים מגבירים את הנטייה של אדם לפתח אקנה ואף משנים את פיזיולוגית העור והופכים אותו לרגיש יותר. כך למשל:
*הגנים משפיעים על רמת רגישות העור להורמונים המשפיעים על התפתחות אקנה על עור בריא. עור בעל נטייה גנטית לאקנה, מיצר יותר חלב/שומן והוא בעל קצב מהיר של צמיחת תאי עור.
*הגנים משפיעים על כוח התגובה הדלקתית לחיידקים. אנשים הסובלים מאקנה הם בעלי תגובה דלקתית חזקה יותר לחיידקים הקיימים באקנה (באקנה יש שני סוגי חיידקים).
*הגנים משפיעים אף על ייצור חומרים כימיים אנטי דלקתיים בעור עם נטייה לאקנה – ובמקרים הקשים מופיעה אקנה קשה עם פרונקלים/ציסטות באזור הפנים, הקרקפת, הגב החזה הישבן והמפשעות. פצעים אדומים גדולים נפוחים וכואבים.
בעוד שהגורם הגנטי המדויק של אקנה עדיין אינו ברור, מחקרים קובעים באופן חד משמעי, לאחר בדיקות על אנשים בעלי היסטוריה של אקנה משפחתית חמורה, כי התופעה אכן עוברת בתורשה. ולא חייבת להגיע מהמעגל המשפחתי הקרוב יותר, כפי שציינתי לעיל, בשל גורמים אלו, אדם נוטה לסבול מאקנה בעוד שאצל אחרים לא תתרחש ולא תופיע אקנה.
אני מאד מבינה ללבך, אביבית, אך לא נוכל לנבא אם אכן הילדה "תרכוש" את פצעי הבגרות שלך היו, ולכן אמליץ לך להיות עם יד על הדופק ולעמוד על המשמר. וחזון למועד.
אני יכולה לספר לך עלי ועל אחותי. לי לא היו פצעי בגרות בגיל ההתבגרות כי יש לי עור יבש דומה לאמי, ולאחותי היה עור שמן ובעייתי בגיל ההתבגרות עם פצעי בגרות, דומה לאבי שהיה לו עור שמן ובעייתי.
תחום הקוסמטיקה מתחדש ומתקדם ללא הרף והחידושים האחרונים מבטיחים טיפולי אקנה/פצעי בגרות עם אפקט מצטבר ולאורך זמן גם בגיל ההתבגרות וכפי שציינתי עוד חזון למועד.
לצערי, למנוע התפרצות של פצעי בגרות בגיל ההתבגרות לא ניתן אך כפי שציינתי לא פעם, היות וטיפול עצמי שגוי ו/או לא זהיר עלול לגרום לנזק עתידי גם בגיל ההתבגרות אמליץ עם תחילת הופעת הנגעים, לפנות לקוסמטיקאית פרא-רפואית מוסמכת ומקצועית אשר תדע לאבחן את סוג העור ומצבו ועל פיו להתאים תכשירים ומוצרים ייעודיים לניקוי ולשימור עור הפנים .
הטיפול האופטימלי בגיל ההתבגרות בפצעי הבגרות הינו שילוב של טיפול יום יומי עצמי וטיפול תקופתי ומעקב של קוסמטיקאית מקצועית המתמחה בטיפול בפצעי הבגרות.
בהצלחה, והתבגרות קלה לך ולבת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם שמרנים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)