מידע רפואי
פורומים
- שבץ מוחי - טיפול לא תרופתי
- רפואת ספורט
- רצפת האגן, בריחת שתן, דליפת שתן, צניחת רחם
- רפואת מטיילים
- אלצהיימר, דמנציה - טיפול לא תרופתי
- דיקור סיני
- פסיכולוגיה ילדים
- תזונה טבעית
- חרדה חברתית
- קרדיולוגיה - רפואת לב
- הידרותרפיה
- אורתופדיה
- אנמיה
- סרטן ריאות, סרטן ריאה
- אורולוגיה, אימפוטנציה
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
ד"ר עדי אדר
מומחה לנוירולוגיית ילדים דר` עדי אדר הינו מומחה לנוירולוגיה והתפתחות הילד, כיום מנהל את מכון אדר , מכון ארצי לאבחון הפרעות קשב וריכוז, נירולוגיה ילדים. מכון אדר זכה גם השנה בסקר שביעות רצון של כללית מושלם. כמו כן תחומי העיסוק של דר` אדר כוללים כאבי ראש, הפרעות תנועה, טיקים.ד"ר אחיה אמיר
מומחה לגסטרו-ילדים מחלות כבד, תזונת ילדים ורפואת ילדים. תחומי טיפול: כאבי בטן כרוניים, עצירות כרונית, קרוהן, קוליטיס, צליאק, הליקובקטר פילור, מחלות רפלוקס ועוד.
מנהל הפורום
053-4877791
- פצעים שאני לא מכירהמורן18/10/2015
שלום,אני בת 27.. כל חיי היה לי עור חלק ויפה.
בשלוש שנים האחרונות גילתי על הלחי מעין נקודות אדומות ללא מוגלה וללא כאב. הלכתי לקוסמטיקאית שלא יכלה לטפל בהם. במהלך כל הזמן הזה התעלמתי מהם וכמו תמיד -המשכתי לשטוף בבוקר ובערב עם סבון פנים את ,חשוב לציין שרמת האסטתיקה שלי גבוהה.
לפני כחודש החלו לצאת פצעים חדשים שמעולם לא ראיתי על עצמי לפני. אני תוהה ממה הם הגיעו , לא שינתי דבר בתזונה .. חוץ מזה שהתחלתי לפני 3 שנים ליטול תרופות נוגדות חרדה,בהן:רסיטל וציפרלקס וב4 חודשים האחרונים אני נוטלת סרנדה(לוסטרל) 150 מ"ג.
יכול להיות שזה בגלל זה? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ממתינה לתגובה בבקשה
מורן21/10/2015* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהממתינה לתגובה בבקשה - תגובה
איריס לוי29/10/2015המשך.. ככל שמצב הפצעים קשה יותר והפצעים עמוקים יותר וכואבים יותר הדלקת מפושטת יותר קיים סיכוי רב וגדול יותר לצלקות וכתמים. לכן חשוב להתחיל בטיפול מונע כבר בתחילת הופעת הפצעים בפנים וכך בעצם למנוע מהמצב להידרדר עד לכדי צלקות.
הטיפול בפצעים בפנים מהווה אתגר טיפולי לא קטן, עלינו לזכור שהצלקות הסימנים והכתמים לא נעצרים ללא טיפול מתאים. לטיפול המהיר בפצעי אקנה בפנים ישנה חשיבות רבה במניעת התופעות הנלוות.
בטיפול היום יומי, קשה לעמוד בפני הפיתוי לסבן ולקרצף את האזורים הנגועים, אולם מוצרים שתוכננו לטפל באקנה, בפצעים פצעונים מכילים הרבה פעמים מולקולות פעילות-שטח (דטרגנטים קשים), חלקיקי קרצוף רבים, אלכוהול, מנטול, מנטה, קמפור (מור) ואקליפטוס, לימון או שמני אשכולית. כל אלה הנם מאד מגרים והגירוי יכול לפגוע ביכולת העור להתרפא או להלחם בחיידקים. הגירוי מעודד ייצור שומן, מעודד אדמומיות. מגביר נפיחות מייבש את העור ועלול אף להוסיף גם פצעונים דמויי תפרחת .
תכשירי טיפוח עם מרכיבים מגרים ומקרצפים עם גרגרים (שמכילים גם שעוות), הם פוטנציאל לפגיעה בעור להתפשטות והחמרת מצב הפצעים. פצע הוא בהגדרה כבר ממילא מגורה, אדום ונפוח, ולכן אמליץ על ניקוי האזור בעזרת פד/צמר גפן וסבון קלינזר הידרופילי עדין המנקה בעדינות את העור בלי לגרות את בלוטות השומן, הצעד הזה הוא סטנדרטי עבור כל שיגרת טיפוח עור כיוון שהוא עושה הבדל קבוע במראה ובהרגשה של העור, והוא חיוני בהפחתת פצעים.
את מציינת :" הלכתי לקוסמטיקאית שלא יכלה לטפל בהם."
רמת המקצועיות של הקוסמטיקאית הפרא-רפואית נמדדת באבחון נכון ומדויק של עור הלקוח ובמתן הטיפול המדויק על פי מצב העור. אבחון נכון הנו אבן הדרך החשובה ביותר לקביעת סוג ותכנית הטיפול והתוצאות הנראות לעין. בשילוב עם התכשירים הנכונים והמתאימים לטיפול.
חשוב להבין ולהפנים - הטיפול האופטימלי בתופעות ה"אקנה" הנו שילוב של טיפול יום-יומי עצמי וטיפול תקופתי ומעקב של קוסמטיקאית מקצועית המתמחה בטיפול בבעיות עור.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפצעים שאני לא מכירה - תגובה
איריס לוי29/10/2015שלום מורן וברוכה הבאה לפורום,
אני מאד מבינה ללבך, אין ספק שהתפרצות נגעים בכל גיל במיוחד בגיל 27 מאד מבאס אך לצערי ישנם מחקרים המעידים שאקנה - פצעים פצעונים, עלולים להתפרץ בכל גיל והיא לא רק נחלתם של הצעירים!
ולשאלתך, ובהסתייגות שלא אבחנתי את עור הפנים ולצערי על פי הצילום קשה לי מאד לתת אנמנזה מדויקת ומקצועית, אקנה בפנים היא מחלת עור כרונית התלויה בגורמים כמו: מתח נפשי (למתחים נפשיים השפעה ניכרת על האיזון ההורמונאלי) שינויים הורמונאליים - אקנה על רקע הורמונלי מופיע בעיקר אצל נשים ובסמיכות למחזור החודשי. במהלך המחזור החודשי עוברות הנשים שינויים הורמונאליים ברמת ההורמונים – אסטרוגן ופרוגסטרון, אשר עשויים להביא לפעילות מוגברת של בלוטות החלב (השומן) ולהתפתחות אקנה.
התסמינים המתלווים לאקנה על רקע הורמונלי היא תסמונת השחלות הפוליציסטיות
(Polycystic ovary syndrome/disease), PCOS, היא ההפרעה האנדוקרינית השכיחה ביותר אצל נשים, המשפיעה בקירוב על כ-5% עד 10% מהנשים בגיל הפריון (12-45 שנה). התסמינים הקלאסיים של התסמונת הינם מחזור לא סדיר, וסתות מועטות או העדר מוחלט של הוסת ו/או דימומים לא סדירים. ההפרעה בווסת נובעת בדרך כלל ממיעוט או העדר ביוץ. אקנה ועודף בהורמוני מין זכריים (אנדרוגניים) מביאים אף לשיעור יתר. התסמינים הללו שונים בין נשים באופן משמעותי במידת חומרתם.
במידה ויש חשש לפעילות הורמונאלית עודפת מומלץ לבצע הערכה/בדיקה אנדוקרינית.
הטיפול הניתן לאקנה על רקע הורמונאלי בדרך כלל הינו שימוש בגלולות למניעת הריון העוזרות להסדרת המחזור, הקלה על הכאבים והדימום ועל התפרצות האקנה. יש סוגים שונים של גלולות למניעת הריון אך לא כולן מתאימות לטיפול באקנה ושיעור יתר, לכן חשוב להתייעץ עם רופא לקבלת הטיפול הנכון .
תנאי עבודה המחמירים אקנה, בעיות של עודף רעלים בגוף, כולסטרול, תזונה לקויה, בעיות במערכת העיכול, שימוש בתכשירים קוסמטיים המכילים מרכיבים שומניים,
אקנה קוסמטיקה - אחת מהבעיות השכיחות שנגרמות כתוצאה משימוש לא נכון בתכשירי קוסמטיקה היא "אקנה קוסמטיקה" מושג רפואי ותיק, המתאר הופעת פצעונים על הפנים אשר נראים כפצעי אקנה לכל דבר פרט להבדל אחד- הגורם להופעתם. בעוד שפצעי בגרות נגרמים בגלל נטייה גנטית, עלייה בהפרשת שומן בעור, או זיהום חיידקי משני, הרי ש"אקנה קוסמטית" נגרמת ישירות כתוצאה משימוש לא נכון ומופרז בתכשירי טיפוח! מוצרי שיער לטיפול ועיצוב השיער אף הם עלולים להביא ליצירת קומודונים ואפילו נגעים מוגלתיים.
ואת עוד מציינת : ציטוט" בשלוש שנים האחרונות גילתי על הלחי מעין נקודות אדומות ללא מוגלה וללא כאב. הלכתי לקוסמטיקאית שלא יכלה לטפל בהם. במהלך כל הזמן הזה התעלמתי מהם וכמו תמיד -המשכתי לשטוף בבוקר ובערב עם סבון פנים גמר ציטוט" חשוב לזכור, המשך....* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אקנה בגבאבי24/09/2015
אני בן 33 וכבר 20 שנה שיוצא לי אקנה בגיל הבגרות זה יצא בפנים ובגב אבל כרוב ל10 שנים שלא יוצא לי בפנים אבל עדיין בגיל 33 זה יוצא בגב השאלה שלי האם זה משהו טבעי ואם כן עד עד מתי אני אמור לסבול מזה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אקנה בגב - תגובה
איריס לוי17/10/2015שלום רב אבי וברוך הבא לפורום,
אני מאד מבינה ללבך, אך לצערי אקנה היא לא רק נחלתם של הצעירים כפי שחשבו בעבר. אקנה הנה מחלה כרונית תורשתית העלולה להופיע ולהתפרץ החל מגיל 9 ולהמשיך עד גילאי 35-45, עם נטייה להתפשט לכל אזור בגוף. אופיינית לכ-80% מאוכלוסיית המתבגרים, .
אין ספק כי תופעת האקנה מהווה מטרד ומקור לסבל פיזי ורגשי כאחד בעיקר בגיל הנעורים ומאוחר יותר גם אצל נשים וגברים בגיל מבוגר יותר. מעבר להשפעה האסתטית על העור, הלוקים באקנה לא רק שסובלים מאי נוחות אלא גם מפגיעה קשה בדימוי העצמי, וכתוצאה מכך ישנם השלכות חברתיות והתנהגויות .
אקנה בגב גם בגיל 33 היא תופעה נפוצה כמו אקנה על הפנים ובכל אזור אחר בגוף. שכיחה גם אצל גברים וגם אצל נשים. למרות הקשר ההורמונלי להופעת אקנה, בעיקר בגיל ההתבגרות מתגובה לקויה להורמון הטסטוסטרון קיימת עלייה במספר האנשים מעל גיל 25 שסובלים מהתפרצות מאוחרת של אקנה.
אקנה בגב נוטה להופיע כאקנה קשה ועיקשת יותר שכן עור הגוף עבה והנקבוביות גדולות יותר ועם הגיל, הבלוטות הגורמות לזיעה ולשימון העור מתחילות לעבור תהליך של ניוון, העור הופך להיות יבש יותר אך גם בעל נטייה לפתח אקנה.
הפצעים מופיעים באזורים של הגב העליון והתחתון, הכתפיים והעורף. אזורים המכוסים ועטופים לעתים בבדים סינתטיים שאינם מאפשרים אוורור ומעצם היותם אזורים הקשים לטיפול מתפרץ אקנה.
ולשאלתך, וכמומחית לטיפולי אקנה מבוגרים ובני נוער, "אין צורך לסבול", יש פתרון יעיל אפקטיבי ולאורך זמן לאקנה בגב גם בגיל 33 - טיפול בטכנולוגיית IPL ואנרגיית גלי רדיו RF, המומלץ אף ע"י רופאים.
התקדמות הטכנולוגיה כיום, מאפשרת להגיע לתוצאות לא רק בטיפול אלא גם בתופעות הנלוות לאקנה, בריפוי, הבהרה ושיפור משמעותי בכתמים ובצלקות. הטיפול בטכנולוגיה ניתן כטיפול מערכתי יעיל במיוחד לצמצום ואף להשמדת חיידקי האקנה P. ACNE הגורמים העיקריים להתפרצות הנגעים, ללא גרימת נזקים או תופעות לוואי כלשהן.
אחד היתרונות העיקריים של הטיפול בטכנולוגיית IPL היא ההחלמה המהירה, מאחר והטיפול מבוסס על אורך גל מיוחד ללא קרינת UV הוא אינו גורם לכוויות או כל נזק אחר לעור כמו מערכות לייזר אחרות העלולות לגרום לכוויות וכתמי פיגמנטציה . למעט אדמומית נקודתית ולעתים תחושת רגישות קלה שחולפת אין כל כאב או אי נעימות וניתן לחזור מיד לשגרה.
רק מכשירי הדור האחרון עם תכנת ההתאמה של אימפולס האור למאפיינים האינדיבידואליים של עור הלקוח מבטיחים ומניבים תוצאות טיפוליות מהירות ואפקטיביות לכל בעיות האסתטיקה.
שבת שלום* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהטיפול ייחודי באקנה
הילה סגול25/05/2016שלום, רציתי להמליץ על המשחה לטיפול בצלקות noscar, עזרה לי מאוד ובתוך זמן קצר. מומלץ בחום!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נטילת רואקוטן לאחר מינוציקליןדינה01/10/2015
שלום,
מזה כחודשיים אני לוקחת מינוציקלין 50 מ"ג פעמיים ביום. הייתי השבוע אצל רופא עור אשר המליץ להפסיק את נטילת המינוציקלין ולקחת רואקוטן במינון נמוך - 20 מ"ג לאורך תקופה ארוכה לטיפול באקנה.
חשוב לציין כי אני בת 30 וסובלת מאקנה עקב שחלות פוליציסטיות. כלומר הטיפול המוצע הינו ארוך טווח.
האם אפשרי לקחת את הרואקוטן ישירות לאחר מינוציקלין או שמומלץ לעשות איזשהי תקופת מעבר בין שתי התרופות?
האם ישנן השלכות לנטילת רואקוטן לאורך תקופה ארוכה מלבד יובש, איסור כניסה להריון וכד'?
תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נטילת רואקוטן לאחר מינוציקלין - תגובה
איריס לוי15/10/2015שלום דינה וברוכה הבאה לפורום,
אקנה על רקע הורמונאלי מופיע בעיקר אצל נשים לאחר הפסקת נטילת גלולות ובסמיכות למחזור החודשי. במהלך המחזור החודשי עוברות הנשים שינויים הורמונליים ברמת ההורמונים – אסטרוגן ופרוגסטרון, אשר עשויים להביא לפעילות מוגברת של בלוטות החלב (השומן) ולהתפתחות אקנה.
התסמינים המתלווים לאקנה על רקע הורמונלי היא תסמונת השחלות פובליציסטיות
Polycystic ovary syndrome/disease PCOS, שהיא ההפרעה האנדוקרינית השכיחה ביותר אצל נשים, המשפיעה בקירוב על כ-5% עד 10% מהנשים בגיל הפריון (12-45 שנה). התסמינים הקלסיים של התסמונת הנם מחזור לא סדיר, וסתות מועטות או העדר מוחלט של הוסת ו/או דימומים לא סדירים. ההפרעה בווסת נובעת בדרך כלל ממיעוט או העדר ביוץ.
גלולות נגד הריון הנן חלק מפרוטוקול טיפולי הניתן לעתים לנשים או נערות מתבגרות במצבים בהם מזהים חוסר איזון הורמונלי עם תופעות לוואי כמו, שיעור יתר, מחזור לא סדיר, סימפטומים של אקנה, ואף במקרים בהם הטיפול בתכשירים קונבנציונאליים לא הניבו תוצאות.
עם גלולות ניתן לשלב את שתי התועלות המתאימות במיוחד לטיפול באקנה. ההשפעה של הגלולות היא אנטי אנדרוגנית, משפיעה על רמת ההורמונים הזכריים, הקשורים בהופעת האקנה. אפשר לתת את המרכיב האנטי אנגרוגני (ציפרוטרון אצטט) גם בנפרד, כתוספת לגלולות אחרות. יש סוגים שונים של גלולות למניעת הריון אך לא כולן מתאימות לטיפול באקנה, לכן חשוב להתייעץ עם רופא לקבלת הטיפול הנכון .
ולשאלתך, רואקוטן, אנטיביוטיקה – מינוציקלין, תרופות מרשם הניתנות במרשם רופא בלבד ומחייבות מעקב צמוד עקב תופעות הלוואי הרבות הנלוות ולכן בד"כ ניתנות במינון נמוך לשימוש ארוך טווח למצבים בהם האקנה לא הגיבה לתרפיות טיפול רפואיות או פרוצדורות אסתטיות אחרות. ההשלכה העיקרית שצריכה להילקח בחשבון היא התפתחות עמידות של החיידק, P.ACNE הגורם העיקרי לתופעה.
כשמטפלים באקנה בתכשירים מקומיים סיסתמטיים, אחת הבעיות העיקריות היא מידת ההצלחה הטיפולית. הפסקת הטיפול עלולה לגרום להחזרת האקנה. ואכן מחקרים קליניים מצביעים על העובדה שלמעלה מ-40% מחולי האקנה, שנטלו רואקוטן או אנטיביוטיקה הופיעה התפרצות של הפצעים לאחר תום נטילת הכדור.
ולאור הגברת המודעות לתופעות הלוואי ולסכנות הכרוכות בשימוש ברואקוטן במיוחד לאחר הורדת התרופה מהמדפים בארה"ב ובמדינות נוספות באירופה, הנך מוזמנת לגלוש בגוגל accutane recall. ולהיווכח עד כמה השימוש ברואקוטן שנוי במחלוקת.
ולשאלתך, ובהסתייגות שלא אבחנתי את מצב עור הפנים שלך, השיקולים בבחירת הטיפול באקנה, תלויה בגיל המטופל, דרגת הנגעים, חומרת המחלה, בנטייתם לגרום לצלקות בעור וכתמים פיגמנטריים. (בישראל ההתניה של משרד הבריאות לטיפול ברואקוטן הוא רק באקנה וולגריס).
להלן חלק מתופעות הלוואי בטיפול בכדור רואקוטן....המשך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנטילת רואקוטן לאחר מינוציקלין - תגובה
איריס לוי15/10/2015ובהמשך לתשובתי, רואקוטן היא תרופה שניתנת במרשם רופא בלבד ומחייבת מעקב צמוד עקב תופעות הלוואי הרבות הנילוות אליה: ירידה במס' הטסיות שעלולה לגרום לדימומים מהאף, עייפות, ישנוניות ואף חולשה, כאבי ראש, יובש קיצוני בשפתיים ובעיניים בעור הפנים והגוף, התנהגות אגרסיבית, הופעת מורסות בשדיים, הפרעות במחזור, סכנה של פגיעה בצמיחה לגובה בגיל ההתבגרות, רגישות לשמש, נשירת שיער וגרד, איסור על עיסוק בספורט, כאבי פרקים ושרירים וחולשה בגוף, פגיעה בציפורניים, הפרעות במערכת העיכול ולעתים אף כאבי ראש והקאות נזק לכבד.
מחקרים נוספים העלו כי רואקוטן עלול לגרום לדיכאון וירידה במצבי רוח, מחשבות אבדניות וכן אי יציבות נפשית הנמשכת זמן רב. אלו תופעות המחייבות הפסקה מהירה בשימוש בתרופה ופניה מהירה לרופא המטפל. בדרך כלל תופעות הלוואי הן הפיכות ועם הפסקת השימוש בתרופה המצב חוזר לקדמותו.
השפעות רואקוטן על העור (בכל הגוף) בתקופת הטיפול כוללות רגישות והידקקות העור והשיער, שבירות ויובש של העור, גירוי וגרד, התרפאות לא תקינה של פצעים, ומגוון פריחות והצטלקויות, לכן ההמלצה הגורפת היא לא לעבור טיפולים קוסמטיים אסטטיים בכל צורה שהיא, ספציפית לגבי הסרת שיער או טיפולי אקנה העלולים בתקופה זו לגרום לפיגמנטציה, צלקות, גירויים כוויות קילוף ובמקרים נדירים אף לשינוי בצבע העור.
רואקוטן אף עלול לגרום לפוטוסנסטיביות, רגישות יתר כתוצאה מחשיפה לשמש, על כן מומלץ השימוש בקרם לחות בעל מקדם הגנה 30 spf נגד קרינת UVA ו- UVB ומניעה מחשיפה לשמש לפרק זמן ממושך. בזמן חשיפה לשמש יש להקפיד להשתמש בלבוש מתאים, כובע, משקפיי שמש.
ולשפתיים מומלץ השימון ב- וזלין, לבלו, סופתון, אק-ליפ ושימוש בסבון היפואלרגני ואנטיקומדוגני. סבונים שאינם מסירים את השומנים הטבעיים בעור.
וכמומחית לטיפולי אקנה/פצעי בגרות אמליץ לך לשלב טיפול חדשני בטכנולוגיית IPL ואנרגיית גלי רדיו RF (המומלץ אף ע"י רופאים) ומתבסס על טיפול מערכתי פנימי וחיצוני, לצמצום ואף להשמדת חיידקי האקנה P. ACNE הגורמים לאותם נגעים, ללא גרימת נזקים או תופעות לוואי כלשהן. יתרונה הגדול של טכנולוגיית - IPL בטיפול כוללני ויסודי, שאינו פולשני.
התקדמות הטכנולוגיה כיום, מאפשרת להגיע לתוצאות לא רק בטיפול אלא גם בתופעות הנלוות לאקנה על רקע הורמונלי, בריפוי, הבהרת הכתמים (חומים/אדומים) ושיפור משמעותי בצלקות.
קרני האור בהם משתמשים בטכנולוגיית IPL הינם קרני אור שאינם מסוכנות ואינן גורמות כל נזק לעור. אלו הם קרני אור הנראה לעין, כמו פלש של מצלמה ללא המרכיבים המסוכנים הנמצאים בקרינת השמש (אולטרה ויאולט).
אחד מהיתרונות העיקריים בטיפול בטכנולוגיית IPL היא ההחלמה המהירה למעט אדמומית נקודתית ולעתים תחושת רגישות קלה שחולפת אין כל כאב או אי נעימות וניתן לחזור מיד לשגרה.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צלקות וכתמים בגב מהאקנהאבי15/06/2015
אני בן 33 והמון שנים יוצאים לי בגב פצעי אקנה ועברתי המון טיפולים וכלום לא עזר עדיין יש לי כתמים וצלקות בגב שהאקנה השאיר אני ישמח אם מישהו אתן לי עצה לטיפול בזה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צלקות וכתמים בגב מהאקנה - תגובה
איריס לוי15/06/2015ערב טוב אבי וברוך הבא לפורום.
חשוב לזכור, שצלקות אקנה נגרמות כאשר הדלקת הנמצאת לא רק בדרמיס העליון (שכבת העור השנייה המכילה בעיקר רקמת חיבור) אלא גם בדרמיס הבינוני והעמוק והיא איננה נעצרת ללא טיפול מתאים. לטיפול המהיר בנגעי האקנה ישנה חשיבות רבה במניעת צלקות וכתמים.
ובהסתייגות שלא אבחנתי את מצבך,"אקנה בגב", היא תופעה נפוצה כמו אקנה על הפנים ובכל אזור אחר בגוף. שכיחה גם אצל גברים וגם אצל נשים. למרות הקשר ההורמונלי להופעת אקנה, בעיקר בגיל ההתבגרות מתגובה לקויה להורמון הטסטוסטרון קיימת עלייה במספר האנשים מעל גיל 25 שסובלים מהתפרצות מאוחרת של אקנה.
אקנה היא מחלת עור כרונית התלויה בגורמים כמו: מתח נפשי, תנאי עבודה המחמירים אקנה, שינויים הורמונאלים, חוסר איזון הורמונאלי (הורמונים אנדרוגנים), חיידקים, גנטיקה ועוד.
אקנה בגב נוטה להופיע כאקנה קשה ועיקשת יותר שכן עור הגוף עבה והנקבוביות גדולות יותר ועם הגיל, הבלוטות הגורמות לזיעה ולשימון העור מתחילות לעבור תהליך של ניוון, העור הופך להיות יבש יותר אך גם בעל נטייה לפתח אקנה. הפצעים מופיעים באזורים של הגב העליון והתחתון, הכתפיים והעורף. אזורים המכוסים ועטופים לעתים בבדים סינתטיים שאינם מאפשרים אוורור ומעצם היותם אזורים הקשים לטיפול מתפרץ אקנה גם באזורי הגוף הללו. אקנה היא מחלת עור כרונית התלויה בגורמים כמו: מתח נפשי, תנאי עבודה המחמירים אקנה, שינויים הורמונאלים, חוסר איזון הורמונאלי (הורמונים אנדרוגנים), חיידקים, גנטיקה ועוד
ואחרי אין ספור טיפולים שלא נתנו מענה מספק אמליץ לך על טיפול חדשני בקרני אור בטכנולוגיה המחדירה אור לעומק העור. טיפול אקנה בגב בטכנולוגיית IPL - קרן אור ואנרגיית גלי רדיו RF.
טיפול המונע את השימוש בתרופות: רואקוטן ואנטיביוטיקה – מינוציקלין וללא תופעות לוואי. התקדמות הטכנולוגיה כיום, מאפשרת להגיע לתוצאות לא רק בטיפול אלא גם בתופעות הנלוות לאקנה, בריפוי, הבהרה ושיפור משמעותי בצלקות ובכתמים.
בעיות העור השונות נוצרות בשכבת הדרמיס של העור ולכן, בבעיות כאלה תכשירים קוסמטיים כמו משחות וקרמים אינם יעילים, לעומת זאת, האור אותו מקרין המכשיר הופך לאנרגיית חום מרוכזת וממוקדת מבלי לפגוע בסביבה הקרובה, קרן האור חודרת לשכבות העור העמוקות יותר פותרת ונותנת את המענה הטוב ביותר לבעיות עור אסתטיות הניתנות לשיפור משמעותי ביותר.
טיפולי אקנה גב בטכנולוגיית IPL נמצאו יעילים במיוחד לצמצום ואף להשמדת חיידקי האקנה ( P. ACNE ) הגורמים לאקנה, ללא גרימת נזקים או תופעות לוואי כלשהן. טכנולוגיית IPL יעילה לא רק בהשמדת החיידקים אלא גם באיזון יצור הסבום השומן בבלוטות החלב, כיווץ הנקבוביות והבהרת הכתמים.
הטיפול הניתן על ידי הנו טיפול מערכתי, פנימי וחיצוני בשילוב תוספי תזונה העובדים על סימפטום הבעיה, ותכשירים לשמר את המצב בבית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צלקות אקנהמצולק02/06/2015
אני נער בן 19, כשהייתי צעיר יותר היה לי אקנה בחומרה מאוד קשה, לקחתי רואקוטן שעזר לי לחלוטין והעלים את האקנה, אבל לצערי נשארו לי המון צלקות, חלק עמוקות יותר וחלק שקועות אבל שטוחות, רציתי לדעת (אני יודע שיש טיפולי לייזר ופילינג כימי וכאלה) אם יש משחה שאפשר לקנות שעוזרת לטשטש צלקות? באופן מוזר עד עכשיו הייתי מודע לצלקות אבל הן לא הפריעו לי ממש, ועכשיו זה ממש גורם לי לירידה בביטחון העצמי ובערך העצמי.. אני חייב למצוא דרך לטפל בזה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צלקות אקנה - תגובה
איריס לוי07/06/2015שלום רב וברוך הבא לפורום,
צלקות בדרך כלל נעלמות במשך הזמן, אך לעולם לא ייעלמו לחלוטין. אם מראה צלקת מפריע לך, טיפולים שונים עשויים למזער אותה ואלה כוללים תיקון כירורגי, dermabrasion טיפולי לייזר,זריקות, פילינג כימי, קרמים.
לצערי אין אפשרות להסיר צלקות לחלוטין, מבלי להשאיר עקבות. ובכל זאת, ניתן לשנות את המראה של הצלקות לטשטש או לעדן במידה ניכרת בעזרת קרמים, להלן מספר קרמים הקיימים לטיפול טישטוש צלקות :
1.קרם טיפולי להפחתת צלקת Dermefface FX7
2.קרם להסרת צלקת Revitol .
3.קרם לטיפול בצלקת Zenmed .
4.קלו-קוט (Kelo-Cote) - ג'ל, UV ותרסיס רפואיים למניעה ולטיפול בצלקות
קלו-קוט יעיל גם בהשטחת השוליים ושיפור הצבע של צלקות שנגרמו כתוצאה מאקנה (פצעי בגרות).
חשוב להתמיד ולעקוב אחר הוראות השימוש.
בהצלחה,
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהצלקות אקנה - תגובה
יפית כהן14/08/2015* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סימנים אדומים כמו פצעונים לאחר אקנהרונית06/05/2015
עור מאד עדין ורגיש. מה הדרך הטובה ביותר (לייזר פילינג כימי כלום?) לטפל להעלמת הסימנים הללו?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סימנים אדומים כמו פצעונים לאחר אקנה - תגובה
יפית כהן15/05/2015רונית שלום וברוכה הבאה לפורום,
סימנים אדומים או כתמים אדומים שלאחר פצעי האקנה הינם תופעה אופינית ושכיחה ביותר הנקראת בטרמינולוגיה רפואית Post inflammatory Hyperpigmentation כלומר פיגמנטציה שלאחר הדלקת. למעשה זוהי אחת התופעות השכיחות ביותר באקנה כאשר פצעי אקנה מותרים את חותמם בעור בצורה של כתמים אדומים אשר בחלקם הופכים אף לכתמים חומים.
התופעה נגרמת כתוצאה מהימשכות התהליך הדלקתי כאשר בסופו יצירה של פיגמנט המלנין(הפיגמנט הנראה גם בתהליך השיזוף והאחראי על התכהות העור).
תופעה זאת ניראת לא פעם גם לאחר נטילה של תרופת הרואקוטן כאשר עם תום נטילת התרופה ובמיקרים רבים כבר במהלך נטילתה ניראים כתמים אדומים במקומות בהם היו פצעים.
בהתייחס לשאלתך ובהסתייגות שלא איבחנתי את עורך מניסיוני הטיפול לתופעה זאת הינו טיפול מערכתי המשלב קרמים המכילים מרכיבים אנטידלקתיים, אנטיאוקסידנטים, מרכיבים לשיקום מחסום ההגנה של העור ולעיתים משלבים מרכיבים מבהירים. כמו כן, במיקרים רבים משלבים מרכיבים אשר ביכולתם לקלף את הכתם אבל כאמור יש צורך לאבחן את עורך ואת הסימפטומים בעור פנייך ורק לאחר להתאים את הפרוטקול הטיפולי.
בהצלחה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא הבנתי את התשובה...
רונית15/05/2015* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסימנים אדומים לאחר אקנה - תגובה
איריס לוי15/05/2015שלום רב רונית וברוכה הבאה לפורום,
למה לייזר ולמה פילינג כימי טיפולים כל כך אגרסיביים "לעור מאד עדין ורגיש" כפי שאת מתארת.
ובהתייחס לשאלתך ובהסתייגות שלא ראיתי במה מדובר, הטיפול בכתמים הנלווים לפצעי האקנה כתמים חומים/אדומים מחייבים התמחות מיוחדת, אבחנה והבנה מבנה ועומק הכתמים ובהתאם לכך התאמת הפרוטוקול הטיפולי המשלב בד"כ סוגים שונים של טיפולים.
החידוש המהותי ביותר בטיפול בכתמי אקנה בעולם בשנים האחרונות, הוא האפשרות להביא לטשטוש, עידון הבהרת הכתמים, בעזרת קרן אור- טכנולוגיית IPL . קרני האור בהם משתמשים אינם מסוכנות ואינן גורמות כל נזק לעור. אלו הם קרני אור הנראה לעין, כמו פלש של מצלמה ללא המרכיבים המסוכנים הנמצאים בקרינת השמש (אולטרה ויאולט).
במחקרים שנעשו נמצא שהמערכת הפחיתה משמעותית ובאחוזים ניכרים את נגעי האקנה הדלקתיים והכתמים הנלווים. הטיפול מוכח כיעיל מכל שאר השיטות. טיפול קצר, בטוח והתוצאות חד משמעיות ללא כאב ותופעות לוואי (להבדיל מטיפול לייזר ופילינג כימי).
הטיפולים להבהרת כתמי אקנה, בטכנולוגיית IPL ניתנים על ידי בשילוב עם תכשירים פרה-רפואיים המבוססים על חומרים פעילים ובטוחים לשחזור ולחידוש מראה עור הפנים, ממיטב המעבדות המקצועיות בארץ ובאיכות גבוהה מתאימים ביותר לאקלים הישראלי מאושרים ע"י משרד הבריאות ומבטלים את הצורך בשימוש בתרופות.
בהצלחה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסימנים אדומים כמו פצעונים לאחר אקנה - תגובה
איריס לוי16/05/2015היי רונית,
בהמשך לתשובתי, סימנים אדומים יכולים אף להעיד על סבוריאה בפנים או קרטוזיס פילאריס - שיש לה נטייה להתפשט גם גם לאזור הפנים.
סבוריאה - סבוריאה מתבטאת בדלקת כרונית בעור באזורים בהם קיימות בלוטות חלב (שומן) רבות ובאה לידי ביטוי בתסמינים כמו אדמומיות, קשקשים, עור שומני, או לחילופין עור יבש מאד, נקבוביות פעורות וסימנים דלקתיים, פצעונים קטנים, ומראה עור סדוק ומתקלף הגורמים לתחושת חום, גירוי, גירוד עיקצוץ ולעיתים כאב.
קרטוזיס פילאריס -keratosis pilaris פצעים בזרועות, פצעונים קטנים, לעתים אדומים עם ראש קטן לבן, עור מחוספס וגס כמו חררה, עם אדמומיות מתפשטת.
האזורים השכיחים בפצעונים הם: החלק העליון של הזרועות. הישבן, הירכיים הקדמיות והלחיים. בחלק מהמקרים הנגעים הם לבנים-אפורים (קרטוזיס פילריס אלבה) וקל יותר למשש את הנגעים העוריים מאשר ממש לראות אותם.
במקרים אחרים בסיס הנגע הופך לאדום והעור נראה כמנוקד בנקודות אדומות קטנות
(קרטוזיס פילריס רוברה). עם נטייה להתפשט, בנות סובלות מהתופעה יותר מבנים.
ולכן יקירתי, היות וטיפול עצמי שגוי ו/או לא זהיר עלול לגרום לנזק עתידי רב עד כדי צלקות וכיעור הפנים, מומלץ. לפנות לאיש מקצוע - קוסמטיקאית פרא-רפואית המתמחה בטיפול בבעיות עור אשר תאבחן את התופעה, תמליץ על הטיפול הנכון בעזרת התכשירים הנכונים ואף תדריך אותך לטיפול עצמי יום יומי נכון. קוסמטיקאית מקצועית תדע לכוון אותך אם ובאיזו תדירות עליך לעבור טיפול קוסמטי יסודי יותר לשימור וטיפוח העור. אל לנו לשכוח - הפנים הם המראה שלנו ולא כדאי לעשות עליהם ניסיונות.
חשוב לציין שהטיפול הייעודי בבעיות עור אלו ניתן ע"י בטכנולוגיית IPL ואנרגיית גלי רדיו RF/* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לימון לטיפול באקנה ובשאריות אקנה..טיילס23/03/2015
שלום ,אני בן 16 ויש לי אקנה ולמזלי הוא כבר עובר ומשתפר מיום ליום ..
יש הרבה מקומות שיש בהם שאריות , כתמים אדומים ועדיין יש כמה דלקות..
אני שמעתי שלמרוח מיץ לימון על פנים נקיות למשך 20 דקות יעזור .. עשיתי את זה ואחרי זה העור הרגיש ונראה טוב אבל לא היה ממש שיפור ..
ראיתי באתר באנגלית שצריך לשים את זה לכמה שעות אפילו (לא ל20 דקות) אז אולי באמת כדאי לי למרוח את זה לכמה שעות?
חשבתי אולי למרוח את זה לפני שינה וללכת לישון איזה 8 שעות , לקום בבוקר ולשתוף, זה יהיה נכון?
וכמה פעמים בשבוע לעשות את זה?
תודה מראש..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תעזרו לי בבקשה?
טיילס31/03/2015??
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלימון לטיפול באקנה ובשאריות אקנה.. - תגובה
איריס לוי05/05/2015שלום רב טיילס, וברוך הבא לפורום,
הטיפול באקנה עם לימון היא תרופת סבתא, כמו טיפול עם עגבניית ועם בצל נגד אקנה, לצערי לא אוכל לעזור לך מכיוון שאני חושבת שהתגובה שלאחר הטיפול בלימון יכולה גם להיות הפוכה, החומציות עלולה לגרום לאדמומיות יתר, גירוי, עיקצוץ ואי נוחות.
אין שום הוכחה מדעית או כל מידע בספרות הרפואית שאכן הלימון מבהיר את כתמי האקנה או משפר את הפצעים, ולכן עד שלא תנסה לא תדע, לשיקולך כמובן.
אני אמליץ לך לפנות לאיש מקצוע רופא עור/קוסמטיקאית פרא-רפואית המתמחים בתחום על מנת לקבל ייעוץ והכוונה כיצד לשפר את מצב הער.
בהצלחה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלימון לטיפול באקנה ובשאריות אקנה.. - תגובה
יפית כהן15/05/2015שלום וברוך הבא לפורום,
כתמים אדומים בעור הפנים כתוצאה מפצעי אקנה הינה תופעה שכיחה ביותר עליה כתבתי רבות בפורום זה.
כתמי עור אלו בשפה רפואית נקראים (Post Inflammatory Hyperpigmentation).
פיגמנטציה ו/או כתמי עור אדומים נוצרים לידיעה כללית כתוצאה מהפרשה לאזור הפצע המודלק של חומרים מחוללי דלקת כדוגמת לויקוטריאנים וטרומבוקסנים. וכן, מייצור מוגבר של פיגמנט המלנין המגן על עורנו בעת חשיפה לשמש(תופעת השיזוף).
חשוב מאד לאבחן את צבע הכתמים האם הינם אדומים או חומים?
מה היא סיבת הופעתם? וזמן הימצאותם בעור? שאלות אלו ואחרות וכמובן אנמנזה המבוצעת בעור באשר לסוג הכתם ועומקו בעור מבוצע ע"י מכשיר מיוחד, מאפשרת להתאים פרוטוקול טיפולי המותאם אישית למצב העור ולסוג ומצב הכתמים.
טיפול בכתמים אדומים בעור שונה מהטיפול הניתן לכתמים כהים!
חומרת הפיגמנטציה והופעת כתמים חומים באזורים בהם היו קיימים פצעים אדומים תלוייה קשר הדוק בעוצמת הדלקת ומשכך, אם אכן מופיעים בעור פנייך כתמים אדומים אשר טרם הפכו לכתמים חומים מומלץ להקדים ולטפל במרכיבים אנטי דלקתיים המעודדים ריפוי של רקמה ואשר אינם מייבשים או מעודדים קילוף והשלה אגרסיבית של תאים.
כמו כן, אמליץ לך להימנע מחשיפה לשמש ו/או להשתמש במסנני קרינה המותאמים לעורות הרגישים שכן, שמש יכולה להחמיר את הכתמים האופייניים.
שימוש במיץ לימון כמריחה טופיקלית על העור אינו לכשלעצמו ישפר ויטיב עם הכתמים האדומים הניראים כל עוד ועוד כשמדובר עדיין במצב דלקתי כפי שציינת.
בהצלחה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תחליב סבון לעור רגישאני13/04/2015
שלום,
האם ניתן להשתמש בתחליבים לעור רגיש כמו של סדרת לקטופיל (שמותאם לאקנה) כשמשתמשים בראקוטן?
תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תחליב סבון לעור רגיש - תגובה
איריס לוי18/04/2015שלום רב,
המפתח לטיפול בעור יבש ובמיוחד בעת הטיפול ברואקוטן הוא שמירה מתמדת על לחותו.
על מנת לשמור על העור ולא לפגוע בחומציותו מומלץ להשתמש בתכשירים בעלי pH נמוך (חומציים). תחליב סבון לקטופיל הוא היחיד המכיל pH 3.5 אשר אינו פוגע בשכבה שומנית של העור ואינו מייבש אותו, הוא אינו מכיל דטרגנטים מזיקים שנועדו להקצפה בלבד . מיועד לאנשים הסובלים מעור יבש, מגורה ופגום
איו שום מניעה בשימוש בתכשיר במקביל לטיפול ברואקוטן, חשוב ומומלץ במקביל למרוח תכשיר בעל מקדם הגנה SPF15 .
בהצלחה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- משחה לקומודוניםאביבית26/01/2015
שלום
קניתי משחה לקומודונים באף: בנזק AC 10%
רציתי לשאול לגבי השימוש בה
האם למרוח פעם אחת בכל לילה
או יותר?
האם ניתן למרוח את זה גם על פצע דלקתי?
תודה רבה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר משחה לקומודונים - תגובה
איריס לוי18/04/2015שלום אביבית וברוכה הבאה לפורום,
פעילות רפואית - בנזק אי.סי.. 10 ג'ל - פעילות אנטי בקטריאלית כנגד חיידקים מזהמים. התרופה מיועדת לטיפול בפצעי אקנה - פצעי בגרות. ההתניות לטיפול:
אין להשתמש בתכשיר - אם ידועה רגישות לאחד ממרכיבי התרופה.
אין להשתמש בתרופה - מבלי להיוועץ ברופא:
אין להשתמש בתרופה - באם הנך בהריון או מניקה. אם הנך סובל/ת מפריחה או דלקת בעור.
אין להשתמש בתרופה - על פצעים פתוחים.
אין להשתמש בתרופה - במידה והעור רגיש במיוחד.
השימוש בתכשיר יכול לגרום לאדמומיות או גירוי מקומי, במקרה זה יש להפסיק מיד את הטיפול.
מינון מקובל בהעדר הוראה אחרת מרופא: למרוח שכבה דקה של בנזק פעם עד פעמיים ביום על האיזורים הנגועים. אין לעבור על המנה המומלצת.
מומלץ לנסות את התכשיר במשך יומיים על פני שטח קטן בגב היד ובאם לא התפתח כל גירוי, אודם, קילוף יתר או נפיחות מקומית ניתן להשתמש בתכשיר על פי הוראות השמוש.
יש להמנע משימוש בו זמני עם תכשירים אחרים לטיפול באקנה, תכשירים המכילים אלכוהול או תכשירים קוסמטיים וסבונים בעלי אפקט מייבש - אלא בהוראת רופא.
אני בכוונה מציינת כאן את כל ההזהרות וההנחיות לגבי הטיפול בתכשיר מכיוון שקומודונים באף זה לא פצעי אקנה ולא פצעי בגרות,
קומודונים על האף הם השחורים, ועל מנת לנקות אותם נהוג ורצוי להוציאם בטיפול פנים / ניקוי פנים להוצאת השחורים/השומנים המתרכזים במיוחד באזור האף. כפי שאת מציינת.
בדרמטולוגיה שמם של שחורים בפנים הוא קומדונים. אלה פקקים בזקיקי השיער העשויים חלב, שומן, תאי עור וחיידקים. צבעם צהבהב. ראשו של הקומדון הנראה על פני העור נהיה שחור כתוצאה מהתחמצנות המלנין - חומר בתאי העור. הפקק השחור אינו מעורר דלקת משום שהתעלה שבה הוא נמצא איננה סתומה לגמרי. אם התעלה סתומה לגמרי, יהיה זה קומדון לבן, שמתפתח לפצע דלקתי ומוגלתי.
אנשים רבים מוציאים שחורים בפנים באופן אינסטינקטיבי מתוך שהם לוחצים משני צדדיו של הקומדון עד ליציאתו החוצה כגופיף צהצהב. הבעיה היא שרבים עושים זאת לא נכון ואף גורמים בכך נזק בלתי הפיך לעור הפנים כדוגמת: "חורים" בעור, צלקות מכוערות וכד'. לכן, הנכון הוא להוציא אותם לאחר ניקוי פנים, טיפול פנים עמוק אצל קוסמטיקאית מקצועית ומוסמכת המתמחה בטיפול/ניקוי להוצאת שחורים, שומנים וקומודונים , הדבר אף מומלץ שכן הקוסמטיקאית יודעת להוציאם בזהירות, בשלמות, בסביבה מחוטאת, לאחר ניקיון מושלם של הפנים והידיים וריכוך העור באדים או בפילינג מבלי שהדבר יגרום לנזק ברקמות העור, לסימנים אדומים ולצלקות.
זו השיטה הנכונה והמתאימה ביותר לניקוי שומנים/שחורים/קומודונים מאזור האף.
בהצלחה,
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמשחה לקומודונים - תגובה - תגובה
יפית כהן16/05/2015* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמשחה לקומודונים - תגובה
יפית כהן16/05/2015* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לגבי אקנה בינונית בגיל 25אביב02/02/2015
שלום,
אני עוד מעט בת 25 ועדיין צומחים לי בערך 5 פצעונים פעם בשבועיים ככה...על הלחי,המצח,הסנטר וכו'...זו לא אקנה קיצונית והפצע בדרך כלל בצבע לבן מעין נקודה בולטת אבל זה מאוד מאוד מפריע לי...זה צומח לי באמצע הפנים אדום עם ראש לבן ואני מתה להפטר מזה...השאלה שלי היא כזאת:
1. איך אדע אם בקרוב זה יפסיק להופיע ושזה יעבור עם הזמן? או שזה הולך ללוות אותי עוד תקופה ארוכה?
2. השתמשתי בהמון תכשירים מכל הסוגים עד לפני כמה זמן וכנראה שחלקם לא היו מתאימים...יכול להיות שהם הגורמים לפצעונים בעצמם?
תודה רבה מראש!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה לגבי אקנה בינונית בגיל 25 - תגובה
איריס לוי02/02/2015שלום רב ילדה וברוכה הבאה לפורום.
מצטערת לאכזב אותך, אך מחקר חדש, שנעשה באוניברסיטת אלבמה וכלל ?1,300? משתתפים בני ?,50-20? סותר את התפיסה המקובלת שלפיה אקנה היא נחלתם של צעירים. לפי המחקר, שפורסם בעיתון הקליני של רופאי העור באמריקה, מתברר שאקנה בגיל מבוגר יותר (מעל גיל 18) שכיחה ממה שחשבנו. נוטה להופיע כאקנה קשה ועיקשת יותר עם נגעים עמוקים וכואבים יותר. כמובן שזה לא שחור או לבן.
במקרים של אקנה מתמשכת גלולות נגד הריון הנן חלק מפרוטוקול טיפולי הניתן לעתים לנשים או נערות מתבגרות אשר בעור פניהן סימפטומים של אקנה או במצבים בהם הטיפול בתכשירים קונבנציונאלים לא הניב תוצאות ו/או במצבים בהם מזהים חוסר איזון הורמונלי (Endocrine abnormalities ) במיוחד במצבים בהם קיימת שעירות יתר או מחזור לא סדיר. יש סוגים שונים של גלולות למניעת הריון אך לא כולן מתאימות לטיפול באקנה, לכן חשוב להתייעץ עם רופא לקבלת הטיפול הנכון .
את שואלת, ציטוט: " השתמשתי בהמון תכשירים מכל הסוגים שחלקם לא היו מתאימים יכול להיות שהם הגורמים לפצעונים בעצמם?"גמר ציטוט,
ובהסתייגות שלא אבחנתי את מצב עור הפנים שלך ולשאלתך, לא אחת אני מציינת בתשובותיי בפורום כי לעתים קרובות בחירה לא נכונה של מוצרי קוסמטיקה מהמדף ו/או שימוש לא נכון בתכשירים עלולים לגרום לבעיות שונות בעור, בהן אקנה קוסמטיקה, מושג רפואי ותיק, המתאר הופעת פצעונים על הפנים אשר נראים כפצעי אקנה לכל דבר פרט להבדל אחד- הגורם להופעתם. בעוד שפצעי בגרות נגרמים מנטייה גנטית, עלייה בהפרשת שומן בעור, או זיהום חיידקי משני, הרי ש"אקנה קוסמטית" נגרמת ישירות כתוצאה משימוש לא נכון ומופרז בתכשירי טיפוח! טיפול מהיר, ממוקד ומקצועי הוא חיוני לשמירה על מראה אחיד, חלק בהיר נקי ואסתטי.
הסיבות לאקנה המתפרצת בגיל מבוגר הן רבות ומגוונות: עצבנות חרדה ומתחים נפשיים, שימוש בתכשירים קוסמטיים המכילים מרכיבים שומניים (אקנה קוסמטיקה) ומוצרי שיער לטיפול ועיצוב השיער אף הם עלולים להביא ליצירת קומודונים (שחורים, שומנים) , בעיות של עודף רעלים בגוף, כולסטרול, תזונה לקויה, בעיות במערכת העיכול, גנטיקה, חיידקים P.ACNE. קיימת פעילות משגשגת של חיידקי האקנה הממוקמים בתוך בלוטות החלב, בלוטות השומן, אלה מתרבים במהירות וגורמים לתגובה דלקתית המופיעה בצורות של נגעים.
לכן יקירה, היות וטיפול עצמי שגוי ו/או לא זהיר עלול לגרום לנזק עתידי רב עד כדי צלקות וכיעור הפנים, אמליץ לך לפנות ולקבל אנמנזה מקוסמטיקאית מקצועית, פרא רפואית המתמחה בטיפול בעור אקנתי, אשר תאבחן את התופעה, תמליץ על הטיפול הנכון בעזרת התכשירים הנכונים תדריך אותך לטיפול עצמי יום יומי נכון ותכוון אותך אם ובאיזו תדירות עליך לעבור טיפול קוסמטי יסודי יותר בהתאם לסוג העור ומצבו.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה על התגובה המפורטת!
אביב02/02/2015* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה על התגובה המפורטת! - תגובה
איריס לוי14/04/2015בבקשה, בכף ובשמחה רבה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלשאלתך
רננה05/02/2015בהחלט יכול להיות שהתכשירים גורמים לגירוי יותר משהם עוזרים, אני מניחה שמדובר בתכשירים כימיים, ממליצה לך לבדוק לגבי שימוש בסבון טבעי מוצק. אני מכירה את זה של ama lurra עם בוץ מים המלח שנהדר לטיפול באקנה ויש להם גם סבון לטיפול המשך במידה ונשארות צלקות.
מעבר לזה ייתכן ומדובר בבעיה הורמונלית, כדאי להתייעץ עם רופא. וכמובן לשמור על היגיינה ולא לחטט בפצעים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רןאקוטןלי24/02/2015
היי,
אני לוקחת 7 שנים גלולות מסוג דיאנה כדי להעביר אקנה בפנים ובגב שקיימים אצלי מגיל 13 (כיום בת 24). כעת אני רוצה להכנס להריון אך בכל פעם שאני מפסיקה ליטול את הגלולות-תוך חודש מתכסה באקנה.
האם ניתן לקחת רואקוטן כ״מניעה״ לפריצת האקנה? וכמה זמן עליי לחכות בין סיום הרואקוטן להתחלת הריון?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רןאקוטן - תגובה
איריס לוי31/03/2015שלום רב וברוכה הבאה לפורום,
Retinoids (רואקוטן, אקוטן) תרופה לטיפול באקנה. יכולה לגרום למספר רב של מומים. לתרופה זו פוטנציאל טרטוגני גבוהה ויש להפסיק הטיפול בכדור לפחות חודש טרום ההריון. זו גם התקופה המומלצת על ידי יצרניות התרופה להימנעות מכניסה להריון. תקופה זו כוללת אף מקדם בטחון משמעותי שכן כבר 10 ימים עד שבועיים לאחר הפסקת (או השלמת) טפול ברואקוטאן יש ירידה של רמות רואקוטאן חזרה לנורמה. ולכן מומלץ להימנע מכניסה להריון כ 3 חודשים לאחר סיום הטיפול ברואקוטאן.
אחת התופעות הנפוצות המוכרות והשכיחות אצל נשים היא אקנה המופיעה לאחר הפסקת נטילת גלולות. נשים רבות שהפסיקו טיפול בגלולות מתלוננות על הופעת/התפרצות אקנה.
ההשפעה של הגלולות היא אנטי אנדרוגנית – משפיעה על רמת ההורמונים הזכריים, הקשורים בהופעת האקנה. אקנה על בסיס הורמונלי נפוץ כאשר רמה גבוהה של אנדרוגנים גורמת להופעת.פצעי האקנה. ההורמונים האנדרוגניים הם הורמוני המין הזכריים, אשר מופרשים באופן תקין בגברים (ברמה גבוהה) ובנשים (ברמה נמוכה יותר).
הפרשה מוגברת של אנדרוגנים גורמת לגירוי של בלוטות החלב בלוטות השומן ומגבירה את הופעת הפצעים.אחת הדרכים לטפל בבעיה היא על ידי שימוש בגלולות למניעת הריון.
הגלולות המכילות אסטרוגן ופרוגסטרון גורמות לאיזון הורמונלי ולירידה ברמת האנדרוגנים, ובכך מסייעות להפחתת ושיפור משמעותי ברמת הנגעים.
לרב מדובר באקנה קלה המבטאת את השינוי ההורמונלי החדש לגוף, וחולפת לאחר תקופה קצרה.
במידה והמצב מחמיר ומפריע ניתן להשתמש בטיפול מקומי או טיפול בטכנולוגיית IPL הנותן אפקט מצטבר ולאורך זמן גם לאקנה המופיעה על רקע הורמואלי.
אחד מהיתרונות העיקריים בטיפול אקנה על רקע הורמונלי בטכנולוגיית IPL היא ההחלמה המהירה, למעט אדמומית נקודתית ולעיתים תחושת רגישות קלה שחולפת אין כל כאב או אי נעימות וניתן לחזור מיד לשגרה.
כתבות נוספות ומידע רב בנושא ניתן למצוא באתר הבית שלי.
בהצלחה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפול בחצ'קונים ובעור הפניםאתי29/12/2014
שלום,
אני סובלת מאקנה שחוזרת וחולפת ואני כבר בת 21
אני טופלתי בעבר ברוקטאן כי היו לי חצ'קונים מתחת לעור שרציתי להסיר וזה כמובן לא עזר.. בהמלצת רופא עור הביא לי שוב תרופה בסגנון רוקטאן בשם קיורטאן 20 מ"ג לטיפול ל4 חודשים.
התחלתי לקחת קופסה אחת לאחר מחזור ואז הפסקתי כי היה לי קשה להתמיד אבל המצב שלי בפנים מאז ממש החמיר יש לי חצ'קונים ועור יבש ושפתיים סדוקות שכמה שאני לא מנסה לטפל בזה זה לא עובר.
השאלה שלי זה האם להמשיך לקחת אחרי שהפסקתי חודש.. או לגשת לרופא עור להתייעצות?
אם אני מעוניינת להתחיל שנית האם אני חייבת להתחיל בזמן הווסת החודשית?
האם חובה ליטול את התרופה לאחר אוכל? בשעות קבועות?
כמו כן אשמח לשמוע אם יש טיפים נוספים שיש על מנת להעביר את הפצעים האלה.
תודה והמשך יום נעים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפול בחצ'קונים ובעור הפנים - תגובה
איריס לוי20/01/2015שלום רב אתי וברוכה הבאה לפורום.
חשוב לי לציין שההתוויות כיום ממשרד הבריאות הישראלי למתן טיפול ברואקוטן הוא אך ורק למקרים של אקנה ציסטית קשה.
שיפור והטבה בפצעים ובנגעי העור נראים בדרך כלל לאחר מספר חודשים של שימוש. עוד אציין כי ההטבה המתקבלת הינה אינדיבידואלית ביותר וכמובן תלויה במצב האקנה ובגורמים המשתנים מחולה לחולה.
מחקרים קליניים מצביעים על העובדה שלמעלה מ-40% מחולי האקנה, בני נוער ומבוגרים שנטלו רואקוטן הופיעה התפרצות של הפצעים לאחר תום נטילת הכדור. ולשאלותייך לגבי אופן המשך הטיפול בכדורים כדאי ומומלץ לקבל הנחיות אך ורק מהרופא המטפל . .
גם טיפול הורמונלי דוגמת גלולות למניעת הריון נמצא יעיל לטיפול באקנה בנשים אשר לא הגיבו לתרפיות טיפול רפואיות שגרתיות כמו רואקוטן ואנטיביוטיקה (מינוציקלין). יש סוגים שונים של גלולות למניעת הריון אך לא כולן מתאימות לטיפול באקנה. חשוב להתייעץ עם הרופא לקבלת הטיפול המתאים.
ובהסתייגות שלא אבחנתי את עור פניך, אכן את צודקת בציינך ציטוט:" כמה שאני לא מנסה לטפל בזה זה לא עובר" גמר ציטוט ולכן יקירתי, המלצתי היא לגשת ולפנות לייעוץ/טיפול לקוסמטיקאית פרא-רפואית המתמחה בטיפול בעור אקנתי. אשר תאבחן את התופעה, ותמליץ על הטיפול הנכון בעזרת התכשירים הנכונים, תדריך אותך לטיפול עצמי יום יומי נכון ותדע לכוון אותך אם ובאיזו תדירות עליך לעבור טיפול קוסמטי יסודי יותר בהתאם לסוג העור ומצבו.
ולאחר כל הניסיונות שלא נתנו מענה הולם ומספק, אמליץ לך על טיפול בטכנולוגית IPL - קרן אור, ואנרגיית גלי רדיו RF, טיפול המומלץ ע"י רופאים.
התוצאות מוכיחות כי ברב המקרים נרשמה הצלחה בטיפול בטכנולוגיית IPL – הטיפול הפחית את הסבל, ריפא את הפצעים, החליק העור ומנע צלקות וכתמים לאורך זמן.
מחקרים מראים כי בעזרת קרן אור באורך גל מסוים ניתן להפחית ב-80 אחוזים לעיתים גם יותר מנגעי האקנה פצעי הבגרות. קרני האור בהם משתמשים בטכנולוגיית IPL הינם קרני אור שאינם מסוכנות ואינן גורמות כל נזק לעור. אלו הם קרני אור הנראה לעין, כמו פלש של מצלמה ללא המרכיבים המסוכנים הנמצאים בקרינת השמש (אולטרה ויאולט). אחד מהיתרונות העיקריים בטיפול בטכנולוגיית IPL היא ההחלמה המהירה למעט אדמומית נקודתית ולעיתים תחושת רגישות קלה שחולפת אין כל כאב או אי נעימות וניתן לחזור מיד לשגרה.
רק בטיפול פוטותרפי בטכנולוגיית IPL - קרן אור - ניתן להרוס באופן סלקטיבי את חיידקי האקנה P.ACNE ולקבל שוב, עור חלק, נטול שומנים ואדמומיות, טיפול המונע את הצורך בשימוש בתרופות ללא תופעות לוואי - ללא בדיקות דם - ללא פגיעה בכבד...!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מרכיבים שגורמים לקומדוניםקרן29/12/2014
שלום
אני בת 35 , עם עור מעורב,
רציתי לדעת אלו מרכיבים אסור שיהיה בטיפוח שלי שגורם לקומודונים וסותם נקבוביות או גורם לפצעונים קטנים
אלו שמנים אסור לי להשתמש
אני צריכה לעשות ניקוי פנים מקומדונים כל שבוע
אני מנסה הרבה קרמים - יש כאלה שטובים ומעניין אותי לדעת מה אין בהם שלא גורם לי לפצעונים , אלה שלא טובים לי גורמים לפצעונים מיד אחרי השימוש הראשון ולפעמיים לכאלה שמשאירים לי כתמים
מיואשת כבר- זרקתי מלא קרמים ומסכות
אנא עזרו לי
העניין הוא שבגלל הגיל אני רוצה להתחיל השתמש בקרמים מזינים אך איך אמצא את הקרם האידאלי לעור שמן לעור מתבגר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מרכיבים שגורמים לקומדונים - תגובה
איריס לוי10/01/2015שלום כרמי וברוכה הבאה לפורום.
מי אמר שאת "צריכה" לעשות ניקוי פנים מקומודונים כל שבוע. מי קבע שיש לך עור מעורב? האם אובחנת ע"י רופא עור/קוסמטיקאית פרא-רפואית המתמחה בתחום?
את כותבת ציטוט:"אני מנסה הרבה קרמים יש כאלה שטובים אלה שלא טובים לי גורמים לפצעונים ולפעמים משאירים כתמים" גמר ציטוט יש לי שאלה: עור הפנים שלך הוא שפן ניסיון?. על פניו כך זה נראה. וזו דרך אגב אחת הסיבה שמגיעות אלי בנות, בנות גילך שמנסות מכל הבא ליד ומכל המלצה ומן הסתם הניסויים הללו לא מטיבים עם העור, נהפוך הוא הם עלולים לגרום לנזק.
ולשאלתך ובהסתייגות שלא אבחנתי את מצב עור הפנים שלך, אני מאד מבינה ללבך, נכון שעל פי גילך 35 (ולא על פי מצב עור הפנים שלך) הנך אמורה להתחיל שימוש בתכשירים מזינים, אך יש לי הפתעה...לא מתחילים בכל תנאי ובכל גיל!
פצעים פצעונים קומודונים וכתמים היא לא נחלתם של הצעירים בלבד והיא עלולה להתפתח בכל גיל! מחקרים שנעשו סותרים את התפיסה המקובלת שלפיה אקנה היא נחלתם של צעירים. מתברר שאקנה בגיל מבוגר יותר שכיחה ממה שחשבנו. אופיינית לכ-80% מאוכלוסיית המבוגרים ויכולה להמשיך ולהתפרץ עד אחרי גיל 45.
לעיתים קרובות בחירה לא נכונה של מוצרי קוסמטיקה מהמדף ו/או שימוש לא נכון בתכשירים עלולים לגרום לבעיות שונות בעור, בהן אקנה קוסמטיקה, מושג רפואי ותיק, המתאר הופעת פצעונים על הפנים אשר נראים כפצעי אקנה לכל דבר פרט להבדל אחד- הגורם להופעתם. בעוד שפצעי אקנה נגרמים מנטייה גנטית, עלייה בהפרשת שומן בעור, או זיהום חיידקי משני, הרי ש"אקנה קוסמטית" נגרמת ישירות כתוצאה משימוש לא נכון ומופרז בתכשירי טיפוח!
בטיפול היום יומי, קשה לעמוד בפני הפיתוי לסבן ולקרצף את האזורים הנגועים, אולם מוצרי קוסמטיקה מכילים הרבה פעמים מולקולות פעילות-שטח (דטרגנטים קשים),וחלקיקי קרצוף רבים, וגם אלכוהול, מנטול, מנטה, קמפור (מור) ואקליפטוס, לימון או שמני אשכולית. כל אלה הנם מאד מגרים והגירוי יכול לפגוע ביכולת העור להתרפא או להילחם בחיידקים. הגירוי מעודד ייצור שומן, אדמומיות. נפיחות מייבש את העור ועלול אף להוסיף גם פצעונים דמויי תפרחת. תכשירי טיפוח עם מרכיבים מגרים ומקרצפים עם גרגרים (שמכילים גם שעוות), הם פוטנציאל לפגיעה בעור ולהחמרת מצב האקנה.
אנשים רבים מוציאים קומודונים/שחורים/שומנים מהפנים באופן אינסטינקטיבי, הבעיה היא שרבים עושים זאת לא נכון ואף גורמים בכך נזק בלתי הפיך לעור הפנים כדוגמת: "חורים" בעור, צלקות מכוערות וכד'.
לכן, הנכון הוא להוציא אותם לאחר ניקוי עמוק אצל קוסמטיקאית מקצועית ומוסמכת המתמחה בטיפול בכל סוגי העור. שכן הקוסמטיקאית יודעת להוציאם בזהירות, בשלמות, בסביבה מחוטאת, לאחר ניקיון מושלם של הפנים והידיים וריכוך העור באדים או בפילינג מבלי שהדבר יגרום לסימנים אדומים ולצלקות. הטיפול במכון יבוצע בהתאם לסוג הבעיה ויכלול גם המלצות לשימור המצב בבית עם תכשירים מתאימים. בהצלחה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלות על שימוש בראקוטאןאביאל04/12/2014
שלום, אני מתחיל להשתמש בראקוטאן 10 מ"ג החל ממחר, יש לי כמה שאלות:
1) הבנתי שצריך להימנע מאוכל שומני, איזה מאכלים לדוגמה? חטיפים ושוקולדים גם נחשבים?
2) החשיפה לשמש היא עד כדי כך קיצונית? אני צריך להימנע משמש גם אם זה רק עשר דקות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עוד שאלה
אביאל11/12/20143) ניתן לקחת את הכדור כנגד בחילות (נסיעה באוטובוס, פעם ביום בבוקר למשך יומיים) בשילוב על הראוקוטאן (שאותו אני לוקח בערב)? אני לא זוכר את השם הכדור, אבל הוא די קטן, עגול בצבע לבן.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעוד שאלה - תגובה
איריס לוי22/12/2014שלום רב אביאל,
לשאלתך, ממליצה לפנות שוב לרופא המטפל ולקבל מרשם לכדור הנדרש.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלות על שימוש בראקוטאן - תגובה
איריס לוי18/12/2014שלום אביאל וברוך הבא לפורום.
אחת מתופעות הלוואי השכיחות הנלוות לטיפול ברואקוטן היא עלייה ברמות הטריגליצרידים וכולסטרול (שומנים בדם) ולכן כדאי להפחית ולהימנע מתזונה העשירה בפחמימות, מוצרי חלב,סוכרים , "גאנק פוד" אוכל מטוגן פיצוחים על פניהם מומלץ להעדיף אכילת ירקות, פירות, נבטים, מיני דגנים, אגוזים, שקדים בשר עוף דגים, ביצים, שתייה מרובה של מים.
את התרופה מומלץ לקחת עם מזון שומני המשפר את ספיגת התרופה והכוונה לארוחות מלאות לא חטיפים או שוקולד. ארוחת צהרים מלאה המכילה עוף או דגים תפ"א אורז פסטה וכו'. ארוחת ערב מלאה כמו ביצים סלט לחם מלא וכו'.
מומלץ לא להיחשף לשמש לפרק זמן ממושך. בזמן החשיפה לשמש יש להשתמש בלבוש מתאים, כובע, משקפיי שמש, קרם הגנה עם מקדם הגנה מספר 15 או יותר נגד קרינת UVA ו־5 UVB.
בהצלחה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- במגביל ללקיחת רואקוטןאביאל08/12/2014
במגביל ללקיחת רואקוטן אפשר לעשות טיפולים אצל קוסמטיקאית ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר במגביל ללקיחת רואקוטן - תגובה
איריס לוי13/12/2014שלום רב אביאל וברוך הבא לפורום.
השפעות רואקוטן על העור (בכל הגוף) בתקופת הטיפול כוללות: רגישות והידקקות העור והשיער, שבירות ויובש של העור, גירוי וגרד, התרפאות לא תקינה של פצעים, ומגוון פריחות והצטלקויות, לכן ההמלצה הגורפת היא לא לעבור טיפולים קוסמטיים אסטטיים בכל צורה שהיא, ספציפית לגבי הסרת שיער או טיפולי אקנה העלולים בתקופה זו לגרום לפיגמנטציה, צלקות, גירויים כוויות קילוף ובמקרים נדירים אף לשינוי בצבע העור.
רואקוטן אף עלול לגרום לפוטוסנסטיביות, רגישות יתר כתוצאה מחשיפה לשמש, על כן מומלץ השימוש בקרם לחות בעל מקדם הגנה 30 spf נגד קרינת UVA ו- UVB ומניעה מחשיפה לשמש לפרק זמן ממושך. בזמן חשיפה לשמש יש להקפיד להשתמש בלבוש מתאים, כובע, משקפיי שמש.
ולשפתיים מומלץ השימון ב- וזלין, לבלו, סופתון, אק-ליפ ושימוש בסבון היפואלרגני ואנטיקומדוגני. סבונים שאינם מסירים את השומנים הטבעיים בעור.
כתבות נוספות ומידע רב בנושא ניתן למצוא באתר הבית שלי,
בהצלחה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעוד כמה שאלות
אביאל13/12/20141) ניתן להשתמש בתרחיץ הפנים דרמקס?
2) מאיזה מאכלים כדאי להימנע מבחינת הכבד? לא מצאתי ברשת חומר מספק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם טובים במיטה?