מידע רפואי
פורומים
- רפואת משפחה
- פוריות, פריון, הפריה חוץ גופית, IVF
- איסוף ושימור דם טבורי, תאי גזע וגנטיקה
- פרחי באך
- לימודי רפואה
- כירורגיה כללית, כירורגיה אנדוסקופית
- קנאביס רפואי - רישיון למריחואנה רפואית
- ניתוחי גב, כאבי גב, עמוד שדרה
- טיפולים אסתטיים בלייזר
- גריאטריה, גרנטולוגיה
- ניתוחים גינקולוגים בלייזר
- סרטן השד
- כושר גופני לילדים, כושר גופני לנוער
- שיקום פציעות ספורט, שיקום אורטופדי
- שתלים דנטליים, טיפול שורש
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
פרופ` אלי הרשקוביץ
מנהל היחידה לאנדוקרינולוגיה וסוכרת בחטיבה הפדיאטרית ומנהל השרות למחלות מטבוליות מולדות במרכז הרפואי האוניברסיטאי ע"ש סורוקה בב"ש. יו"ר לשעבר של האיגוד הישראלי לאנדוקרינולוגיה לילדים. מתמחה בגדילה, השמנה, סוכרת, מחלות עצם מטבוליות, בלוטות התריס ויותרת הכליה ועוד.דנה לוי ינקולוביץ
דיאטנית קלינית מוסמכת ובעלת ניסיון רב בטיפול בהפרעות אכילה, השמנת יתר, מבוגרים, מתבגרים והורים לילדים.
- הקלה על כאבים בגלל יבלתמיטל30/12/2018
יש לי יבלת תת עורית, רופא עור הפנה אותי לכירורג אבל התורים בקופה מאוד ארוכים. בינתיים כואב לי ממש ואני לא יכולה ללכת עם שום נעליים מלבד נעלי ספורט שנרטבות לגמרי בגשם... האם יש דרך להקל בינתיים על הכאבים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר למיטל שלום
ד``ר שריה כהנוביץ01/01/2019נסי המדבקות העגולות (ביגלה) של ד"ר שול סביב היבלת.
בברכה ד"ר כהנוביץ* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אפשרות לשטח את השומה?אליה25/12/2018
יש לי שומה בולטת שהיא עצמה לא מפריעה לי רק זה שהיא בולטת, יש אפשרות לשטח אותה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לאליה שלום
ד``ר שריה כהנוביץ28/12/2018כן.
בברכה ד"ר כהנוביץ* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה על ניתוח מוזאיתן27/12/2018
האם ניתוח מוז נעשה בהרדמה מלאה או מקומית? מה גודל הצלקת שנשארת אחרי הניתוח?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לאיתן שלום
ד``ר שריה כהנוביץ28/12/2018בד"כ תחת הרדמה מקומית.
בברכה ד"ר כהנוביץ* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הסרת שומה לילדה בת 12אילנה23/12/2018
לבת שלי בת ה-12 יש שומה גדולה בזווית הפה. האם אפשר להסיר את השומה כבר בגיל זה? מה גודל הצלקת שתישאר לאחר ההסרה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לאילנה שלום
ד``ר שריה כהנוביץ25/12/2018הגיל אינו מניעה להסרת נגע. אם הילדה בוגרת ומסוגלת להתגבר על כאב ההזרקה להרדמה מקומית, הרי שניתן לבצע הכריתה תחת הרדמה מקומית. אם לא - הרי שיש לבצע הכריתה תחת הרדמה כללית(טשטוש ניתן גם להמתין עד לגיל שתתמודד עם הפחד מהרדמה מקומית.
כדי לנבא הצלקת, יש לראות השומה.
ד"ר כהנוביץ* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יבלות לחץ ברגל טיפולדו18/12/2018
אם יש יבלת ברגל מלחץ זה מדביק אם הרגל נגעה במשהו ואם אני שמה גרביים במכונה כביסה זהה עובר לבגדים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לדו שלום
ד``ר שריה כהנוביץ19/12/2018מתוך הידוע לנו היום הרי שאין הדבקה מיבלות וירליות בנגיעה או בכביסה משותפת.
בברכה ד"ר כהנוביץ* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיבלות לחץ ברגל טיפול
דוש19/12/2018יבלות זה לא מדבק? קראתי באינטרנט
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלדוש שלום
ד``ר שריה כהנוביץ20/12/2018כשהיבלת ברגל נוצרה בנקודת לחץ,הרי שהגורם איננו ויראלי, והטיפול צריך לכלול את סילוק גורם הלחץ.
בברכה ד"ר כהנוביץ* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הסרה של שומה אטיפיתעמרי20/12/2018
מה אומר ממצא של שומה אטיפית? האם ההסרה שלה הכרחית?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לעמרי שלום
ד``ר שריה כהנוביץ20/12/2018שומה אטיפית -או דיספלסטית - היא "נקודת חן" תקינה לרגע זה, עם פוטנציאל להשתנות ממאירה.
ברור שהסרתה הכרחית, למניעת התפתחות מלנומה ממאירה.
בברכה ד"ר כהנוביץ* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דימום מצלקת לאחר הסרת שומהתום14/12/2018
שלום,
לפני כחודשיים הוסרה לי שומה גדולה מהגב. במהלך החודש וחצי שלאחר מכן הצלקת התפתחה יפה, אולם לפני כמה ימים היא נהייתה אדומה ומגרדת. היום הופיע דימום קל מאוד (2-3 טיפות) מהצלקת, אך היא כבר אינה מגרדת.
האם מדובר בהליך ריפוי תקין של הפצע, או שיש צורך לפנות לרופא? יכול להיות שפצע ייפתח למעלה מחודשיים לאחר הניתוח??* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לתום שלום
ד``ר שריה כהנוביץ16/12/2018ייתכן ומדובר באחור באיחוי הפצע.
עכ"פ, ממליץ להתיעץ עם הרופא המנתח.
בברכה ד"ר כהנוביץ* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אפשרות לטיפול בצלקת ישנהנטלי16/12/2018
יש חשיבות ל"וותק" של הצלקת כדי שיהיה אפשר לטפל בה? יש לי צלקת מילדות שאני רוצה להיפטר ממנה, יש אפשרות לעשות דבר כזה בכלל?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לנטלי שלום
ד``ר שריה כהנוביץ16/12/2018הדרכים לטיפול בצלקת מגוונים מאד :מהזרקות מקומיות ועד התערות ניתוחית לסוגיה.
לעתים אין מקום להתערבות ,שיצא שכרך בהפסדך.
להערכה וייעוץ רפואי הולם , יש צורך בבדיקה קלינית.
אם רצונך בכך - קבעי מועד לבדיקה.
בברכה ד"ר כהנוביץ* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אפשר להסיר כתם לידה?עמית13/12/2018
יש אפשרות להסיר כתם לידה, למרות שהוא חלק מהעור ולא מורם ממנו או משהו כזה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לעמית שלום
ד``ר שריה כהנוביץ14/12/2018ניתן להסיר "כתם לידה".
דרך ההסרה,ודרך הסגירה - תלויים במיקום הנגע, גודלו וכו.
לתשובה מלאה ניתן להגיע ,לאחר בדיקה.
בברכה ד"ר כהנוביץ* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נקודות אדומות על הקרקפתשרית11/12/2018
יש לי נקודות אדומות בולטות על הקרקפת. האם אפשר להסיר אותן מבלי לגלח את השיער? האם בגלל האוזר רצוי לא לעשות זאת?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לשרית שלום
ד``ר שריה כהנוביץ11/12/2018מדבריך מסתבר כי את סובלת מ"בריכות דם". ניתן לסלקן אחת לאחת.
למידע נוסף והערכת הטיפול - רצוי שתקבעי מועד לבדיקה.
בברכה ד"ר כהנוביץ* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נגעים הולכים ומתרבים על עור הפניםתום04/12/2018
שלום,
שמי תום, בן 31, בריא בדרך כלל. בחודשיים האחרונים אני סובל מתופעה של נגעים על עור הפנים. זה התחיל בנגע או שניים וכרגע יש שמונה, חלקם בליטות בצבע העור ואחרים האדימו. אף נגע שהופיע עד כה לא נעלם. התייעצתי עם רופא עור שהעניק לי משחת Ret-Avit (0.05%) למריחה בכל ערב. הוא אמר שהמשחה צפויה לכווץ את הפצעים אבל לא להעלים אותם, כך שלמעשה הם יישארו לתמיד. לאחר ששללנו את האפשרות שהנגעים מקורם בתוספים או תרופות שאני נוטל (משתמש רק בציפרלקס), הוא לא נותר עם אף חשד לגבי הגורם לתופעה הנמשכת והפצעים ההולכים ומתרבים.
שאלותיי הן:
1. כיצד עליי לברר (באופן מהיר) את הבעיה שגורמת להופעת הנגעים?
2. האם קיימת בשוק משחה, או כל טיפול אסתטי אחר שבחור ממעמד הביניים מינוס יכול להרשות לעצמו לממן, שמסוגלת להעלים את הנגעים ולא רק לכווצם?
העניין הזה משפיע עמוקות על מצבי הנפשי ואשמח לתשובות בהירות במידת האפשר. אוסיף שקבעתי תור לרופא עור אחר וכן לרופא המשפחה שלי, ממנו אבקש גם לערוך בדיקות כלליות.
תודה רבה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לתום שלום
ד``ר שריה כהנוביץ11/12/2018הדרך האמינה ביותר להתקדם בהבנת בעיתך, היא ביופסיה מ 1-2 נגעים אפיניים, ובדיקה היסטופתולוגית שלהם.
הטיפול ההולם ייקבע לאור הממצא הפתולוגי.
בברכה ד"ר כהנוביץ* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אחי הקטן נחבל בפניו,מין שפשוף שנראה כמו כמה שריטות שהגלידודניאל03/12/2018
שלום
אחי הקטן נחבל בפניו משפשוף בדשא סינטטי
נוצרו לו כמה גלדים בצורת שריטה
זה קרה בבית ספר שלו והוא לא חיטא ולא כלום רק שטף במים
השאלה שלי האם אפשר וכדאי לחטאות גם אחרי יומיים?
הוא אמר שירד לו הרבה דם, האם לדעתך תשאר צלקת, אם כן איך אפשר להפחית את הצלקת על ידי טיפול מעכשיו?
יש לי משחה kelo kote האם להשתמש בה לאחר שהגלד יפול? זה יעזור?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לאח/ות הגדול/ה שלום
ד``ר שריה כהנוביץ04/12/2018מרגע שהפצע מכוסה בגלד,שמירת הנקיון כרגיל.הגלדים יפלו בעקבות איחוי העור תחתם.
אין כרגע מקום לטיפול לשיפור הצלקת, אם בכלל.
בברכה ד"ר כהנוביץ* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הסרה של מיליה מהפניםאורטל02/12/2018
איך אפשר להסיר מיליה מהפנים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לאורטל שלום
ד``ר שריה כהנוביץ02/12/2018חתך זעיר של עור הציסטה. שליפת הכיסית הזעירה.וזהו. העור נסגר מאליו.
בברכה ד"ר כהנוביץ* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נגעים חוזרים באזור הפניםמרים27/11/2018
היו לי כמה נגעי עור באזור הפנים והסירו אותם והם חזרו, יש דרך להסיר לצמיתות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר למרים שלום
ד``ר שריה כהנוביץ27/11/2018יש לבדוק הנגעים לפני שאתן תשובה.לעתים,ניתן לסלק הנגע, אך אי אפשר לסלק התהליך. לכן, המלצתי שתקבעי פגישת ייעוץ.
בברכה ד"ר כהנוביץ* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הסרה של יבלת מכף הרגלליאור25/11/2018
יש לי יבלת "מסמר" בכף הרגל, למי פונים כדי להסיר אותה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לליאור שלום
ד``ר שריה כהנוביץ25/11/2018המקצוע הרפואי המתאים - כירורגיה פלסטית.
תוכל ליצור קשר למרפאתי באמצעות מנהל הפורום.
בברכה ד"ר כהנוביץ* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם עצלנים?