מידע רפואי
פורומים
- שיער, עיצוב שיער, שיער יבש
- שאיבת שומן, הזרקת שומן
- אימון אישי, קואצ'ינג
- קוסמטיקה טבעית
- אקנה-רוזציאה
- הפרעות אכילה - תמיכה
- בריאות העין, מחלות עיניים, בעיות ראיה
- כירופרקטיקה
- פלדנקרייז, שיטת פלדנקרייז, התפתחות תינוקות
- מין וסקסולוגיה
- כירורגית פה ולסת, סרטן הפה והלוע
- טנטרה, מיניות
- אוסטאופורוזיס
- אנמיה
- הפרעות שמיעה, ליקויי שמיעה, חרשות
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר עדי אדר
מומחה לנוירולוגיית ילדים דר` עדי אדר הינו מומחה לנוירולוגיה והתפתחות הילד, כיום מנהל את מכון אדר , מכון ארצי לאבחון הפרעות קשב וריכוז, נירולוגיה ילדים. מכון אדר זכה גם השנה בסקר שביעות רצון של כללית מושלם. כמו כן תחומי העיסוק של דר` אדר כוללים כאבי ראש, הפרעות תנועה, טיקים.
- הסרה של כתם מכתף ימיןעופר18/10/2018
היי, אני בן 22 אובחן אצלי לפני כ4 שנים כתם בכתף ימין כבקר נבוס bekres nevus רציתי לשאול האם קיימת דרך להסיר את הכתם והאם יש צורך בניתוח?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לעופר שלום
ד``ר שריה כהנוביץ19/10/2018המדובר בנגע שפיר. כריתתו מסיבות אסתטיות בלבד. אפשר להסירו במחיר הצלקת שלאחר ההסרה.
בברכה ד"ר כהנוביץ* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הסרה של נגע תת עוריאודי18/10/2018
איך מסירים נגע תת עורית (מרגיש כמו יבלת אבל מתחת לעור)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לאודי שלום
ד``ר שריה כהנוביץ19/10/2018כריתה סירתית של העור, סביב גבולות הנגע,בידוד הגוש מרקמת השומן התת עורית, ושליפת הגוש.
בברכה ד"ר כהנוביץ* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אחרי הסרה של נגע עור מטרידמירי 195817/10/2018
לאחרונה הסירו לי נגעים ברמה של bcc.בניתוחי מוז. האם אני נחשבת כחולה בסרטן עןר? האם עלי לראות אונקולוג?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר למירי שלום
ד``ר שריה כהנוביץ19/10/2018ממאירות תאי הבסיס,היא ברוב המקרים - מקומית בלבד. התיחסותנו חמורה יותר בגידול בעפעפים,אף ושפתים.זאת ,בגלל שהרזרבה האנטומית במקומות אלה, מצומצמת.
חשוב להבדק 2- 3 פעמים בשנה,בדיקה של עור כל הגוף, אצל רופא עור או פלסטיקאי,לנגעים חדשים, ולהוציאם בהקדם.
בברכה ד"ר כהנוביץ* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הורדת שומה שנמצאת על הקרקפתיוני16/10/2018
יש לי שומה על הקרקפת, אני מעוניין להסיר אותה, זה אומר שצריך לגלח את הראש? תישאר צלקת?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ליוני שלום
ד``ר שריה כהנוביץ16/10/20181.אין צורך בגילוח, מחוץ לאיזור השומה.
2.הצלקת אינה משמעותית ומכוסה בשיער.
בברכה ד"ר כהנוביץ* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- השבתה אחרי הסרת שומה מכף הרגלשירן14/10/2018
יש לי שומה על כף הרגל עצמה, רופא עור של הקופה לא רוצה להסיר אותה כי היא לא מסוכנת. רוצה להוריד באופן פרטי, השאלה היא כמה זמן אחרי ההסרה הרגל תהיה מושבתת ואסור יהיה לי לדרוך עליה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לשירן שלום
ד``ר שריה כהנוביץ14/10/20181.מקובל להסיר נגע פיגמנטרי מכפות הידים והרגלים, גם אם אינם חשודים כרגע לממאירות.
2.התשובה תלויה בקוטר הנגע.
בברכה ד"ר כהנוביץ* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הסרה של בריכות דםאיילת10/10/2018
יש לי המון בריכות דם (אם ככה קוראים לזה?) נקודות אדומות בולטות. הבנתי שאפשר להסיר אותן אבל השאלה היא אם הן יחזרו אחרי ההסרה? אחרי ההסרה נשארות צלקות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לאיילת שלום
ד``ר שריה כהנוביץ10/10/2018ניתן לבצע זאת בצריבה נקודתית.ההיצטלקות בד"כ זניחה. הפגם לא חוזר, אלא ממשיך ומתפתח במקומות אחרים, ללא קשר להורדה.
בברכה ד"ר כהנוביץ* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סקין תג לבת שבעה חודשייםקארין08/10/2018
בתי בת 7-חודשים
בגיל חודשיים ביצענו הוצאת סרח עור עי חוט ונשאר בעצם רק הסחוס שנאמר לנו שזה מתבצע בניתוח
האם זה יגדל? מפחדת מהרדמה מלאה בגיל כזה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לקארין שלום
ד``ר שריה כהנוביץ10/10/2018מומלץ לדחות התיקון עד לבגרות, כשניתן לבצע הכריתה תחת הרדמה מקומית.
כריתה מוקדמת יותר, ניתן לבצע תחת טשטוש ע"י מרדים, מגיל 3 -2 ואילך.
בברכה ד"ר כהנוביץ* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מותר לטוס באותו יום של הסרת שומה?נדב07/10/2018
האם מותר לטוס באותו יום שמסירים בו שומה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לנדב שלום
ד``ר שריה כהנוביץ07/10/2018כן.
בברכה ד"ר כהנוביץ* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יש שומות שאי אפשר להסיר?איב04/10/2018
יש לי מעין שומה בצבע העור הממוקמת בשקע שמתחת לגרון. היא קצת בולטת מהעור ואני לא אוהבת איך שהיא נראית. יש איזושהי מניעה להסיר אותה (צבע, מיקום או משהו כזה?)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לאיב שלום
ד``ר שריה כהנוביץ07/10/2018לא, מחוץ לחשש מהצלקת שתיווצר.
בברכה ד"ר כהנוביץ* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יבלת מפוצלת בעור הבוהןשגיב02/10/2018
יש לי יבלת פתוחה מתחת לבוהן. היא בטח פתוחה כי אני הולך על הרגל... בכל מקרה זה כואב ומציק ולפעמים מדמם ובטח שזה נראה זוועה. אפשר להסיר דבר כזה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לשגיב שלום
ד``ר שריה כהנוביץ07/10/2018כן.תחת הרדמה מקומית.
בברכה ד"ר כהנוביץ* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלות על ביופסיה לאנגיוקרטומהיאיר21/09/2018
שלום
בחור בשנות הארבעים
הייתי אצל רופא עור בגלל גרד בשק האשכים, היכן שיש לי (לא משהו חדש) מה שנקרא "אנגיוקרטומה" (אולי לאחרונה זה חלקם קצת גדולים יותר).
רופא העור נתן לי מרשם למשחת הידרואגיסטן.
וכן הפניה לכירורג פלסטי לצורך ביופסיה:
מזה מספר שנים גושים כהים על שק האשכים, לאחרונה גרד רב. הגושים כהים נראים אנגיוקרטומה.
אבחנות: ANGIOMA. at the level of scrotum
החולה מופנה לשם:
ממליץ על ביופסיה של אחד הגושים הכהים מעל הסקרוטום לצורך אבחון מדויק.
1. האם העובדה שמדובר בגושים כהים יכולה להעיד על משהו או שזה הצבע הטבעי של אנגיוקרטומה?
2. מה הסיבה להפניה לביופסיה?
3. איך מתבצעת ביופסיה כזו?
4. קראתי לאחרונה שלפעמים יש קשר בין אנגיוקרטומה למחלת פברי. באיזה מקרים יש מקום לחשד למחלת פברי?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ליאיר שלום
ד``ר שריה כהנוביץ25/09/20181.הצבע הטבעי של אנגי,הוא ארגמן כהה.
2.ישנם גם נגעים אחרים בעלי גוון כהה.הבופסיה באה לדייק באבחנה.
3הרדמה מקומית.כריתת הנגע. סגירת הפצע בתפרים או בצריבה.
4.מחלת פברי היא מחלה נדירה ביותר.אחת מהתופעות בה היא אכן אנגיוקרטומ.אך לא כל אנגיוקרטומה היא מחלת פברי. ולהשואה -במלריה מופיע חום, אך לא כל חום הוא מלריה.
השתדל להמעיט בבבליעת נתונים אינטרנטיים שאינם ממין הענין. מועדים לשמחה ד"ר כהנוביץ* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלאחר ביקור אצל כירורג פלסטי
יאיר04/10/2018שלום
בהמשך לשאלתי הקודמת.
הייתי אצל הכירורג פלסטי (כשהייתי אצלו זה היה לאחר יומיים שהיו לי דימומים והתחתון היה מוכתם). נתן לי זימון ותור לביצוע הביופסיה בחדר ניתוח זעיר. אך הוא רוצה שלפני כן אבצע בדיקת US רקמות רכות לשק האשכים ואשכים.
זה מה שכתוב בהפנייה:
Chronic, Investigation for VASCULAR DISORDER OF SKIN, et the of scrotum, sometimes bleedung, for DD Bx r/a Kaposi Sa vs Hemangioma.
1. מה הסיבה לצורך בביצוע US?
2. מה כתוב באנגלית? האם יש משהו חדש מעבר למה שציין הרופא עור ששלח לוודא האם זה אנגיוקרטומה?
3. למה ה- us צריך להיות לפני הביופסיה?
4. בהפניה לUS כתוב - US רקמות רכות. ולמטה רשום US רקמות רכות שק אשכים ואשכים. למה הכוונה בשק אשכים ואשכים? והאם זה כולל בדיקת אשכים מלאה?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהליאיר שלום
ד``ר שריה כהנוביץ07/10/2018נראה לי כי ראוי ששאלות אלה יופנו על ידך לרופא הרושם.
בברכה ד"ר כהנוביץ* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שיקום עור אחרי כוויה מחומצהענבל27/09/2018
האם יש אפשרות לשקם עור - רקמה צלקתית, בעקבות כוויה מחומצה? מדבור באזור קטן בעור הפנים אם זה משנה....
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לענבל שלום
ד``ר שריה כהנוביץ27/09/20181.ממתי?
2.מה היה זמן הריפוי לכיסוי עורי,ללא הפרשות?
מועדים לשמחה ד"ר כהנוביץ* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הסרה של כמה נקודות באזור אחדדגנית25/09/2018
האם אפשר להסיר כמה נקודות חן קטנות באזור מרוכז?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לדגנית שלום
ד``ר שריה כהנוביץ25/09/2018כן.
מועדים לשמחה ד"ר כהנוביץ* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הסרה של שומה אטיפיתיעלה20/09/2018
איך מסירים שומה אטיפית? זה שונה מהסרה של שומה רגילה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ליעלה שלום
ד``ר שריה כהנוביץ21/09/2018בשומה אטיפית אהיה רגיש יותר לנושא הרפואי, ופחות לנושא האסתטי.
לכן חיוני לשלוח שומה החשודה לאטיפיות לבדיקה היסטופתולוגית, ולהסירה במישור עמוק יותר.
ישנם הנוהגים לכרות השומה לעומק, המחיר הנובע מכך - צלקת קוית וסימני התפרים.
מועדים לשמחה ד"ר כהנוביץ* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הסרה של נקודת חן בהתפתחותינאי16/09/2018
צמחה לי נקודת חן על נמש. רופא עור אמר שהנקודה עוד מתפתחת (מה שזה כבר לא יהיה...) לפי הנתונים האלה אפשר לדעתך להסיר את נקודת החן?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לינאי שלום
ד``ר שריה כהנוביץ17/09/2018כן.
מלווה בבדיקה היסטופתולוגית של הנגע.
גמר חתימה טובה ד"ר כהנוביץ* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם רומנטיים?