מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- תג עור חדש מתחת לעיןאייל14/08/2018
צמח לי משום מקום תג עור מתחת לעין, צמוד לעפעף התחתון. א' למה זה קורה? ב' אפשר להסיר אותו? זה לא מסוכן?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לאייל שלום
ד``ר שריה כהנוביץ15/08/2018א.לאחר בדיקה, אוכל לראות מה הגורם המשוער של הנגע.
ב.אני מניח שכן,שוב לאחר בדיקה.
ג.נראה שלא,אך שוב,ללא בדיקה,הרי שהתשובה ספקולטיבית בלבד.
בברכה ד"ר כהנוביץ* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יבלת חומה באיזור התחתוןענבר11/08/2018
הי
צמחה לי יבלת חומה באיזור התחתון מעל הפות.. הרופא אמר שזה לא נראה כמו קונדילומה (פעם היתה לי).
הוא צרב לי בחנקן כמה שניות ואמר שזה ייפול תוך יומיים.
עברו יומיים וסביב היבלת נשאר סימן חום.. וזה לא נראה שזה עומד לנשור.. זה לא כואב או מציק אבל גם לא נראה שייפול. פשוט נראה אותו דבר פלוס עיגול חום מסביב (החלק שסביב ליבלת).
לפעמים זה לוקח יותר מיומיים ויש מצב שייפול? אם כן כמה זה זמן סביר לחכות?
או שעלי לפנות לרופא שוב לבדיקה ?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לענבר שלום
ד``ר שריה כהנוביץ12/08/2018המתיני שבועים. אם עדיין נשאר שריד,פני לכירורג פלסטי, שיכרות הנגע, וישלח לבדיקה היסטופתולוגית.
בברכה ד"ר כהנוביץ* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפול בבלוטה בבית השחימוריה09/08/2018
יש לי בלוטה קטנה בבית השחי, אמרו לי שזה כנראה קשור לבלוטות זיעה שנחסמו או משהו כזה, איך מטפלים בזה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר למוריה שלום
ד``ר שריה כהנוביץ09/08/2018הקשרית מקורה בבלוטת חלב או בבלוטת זיעה.
כך או כך, רצוי להסיר זאת בניתוח תחת הרדמה מקומית.
ד"ר כהנוביץ* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צלקת עגולה חומה מגפרוראיתמר05/08/2018
אז ככה נכוויתי מגפרור ונותרה צלקת חומה עגולה בקוטר סמ על סמ
העור שלי חום אך הצלקת חומה בהרבה מהעור שלי,יש אפשרות לטשטש אותה
***חשוב לציין שהצלקת בת 3 חודשים
****הצלקת תקינה ורגילה מלבד הצבע שלה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לאיתמר שלום
ד``ר שריה כהנוביץ09/08/20181.להימנע מחשיפה לשמש עד סוף נובמבר. 2.ניתן לנסות משחות מבהירות כאזודרם.
בברכה ד"ר כהנוביץ* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יבלת על היד שצצה משום מקוםלינוי05/08/2018
צצה לי יבלת על היד משום מקום, על כף היד. איך מסירים כזה? האם חייבים להסיר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ללינוי שלום
ד``ר שריה כהנוביץ05/08/2018בד"כ, היבלת המתוארת מקורה בזיהום וירלי, הנע בדם, ומסיבות לא ידועות, מתפרץ בכפות הידים או הרגלים.
בגלל אי הנוחות בנגע,ובגלל יכולת ההדבקה ,זעירה, אך קיימת, מומלץ לסלק היבלת.
ד"ר כהנוביץ* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הסרת נקודת חן בקיץרונן02/08/2018
האם יש בעיה עם הסרה של נקודת חן בקיץ? הנקודה על הזרוע והבנתי שצריך להימנע מחשיפה לשמש? האם עדיף לדחות לחורף?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לרונן שלום
ד``ר שריה כהנוביץ02/08/2018צלקת טריה, וריפוי כל פציעה כרוך בהצטלקות זו או אחרת, הנחשפת לקרני השמש, עלולה להגיע להתכהות יתר (היפרפיגמנטציה ). לכן אנו נמנעים מלבצע פילינג לקראת הקיץ.
עכ"פ, כשמדובר בנגע קטן, שיקול זה אינו מגביל, מכיוון שניתן לכסותו הרמטית משמש, בחודשים שלאחר הכריתה.
בברכה ד"ר כבהנוביץ* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דימום מגידול עור ברגלדגן31/07/2018
ברגל יש לי מעין גידול עור, נראה כמו עקיצה מבחינת הצורה, אבל העור קשה והיא שם כבר הרבה שנים. הבוקר שמתי לב שיש עליה נקודות דם קטנות... משהו שצריך לדאוג לגביו?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לדגן שלום
ד``ר שריה כהנוביץ31/07/2018המידע שבשאלתך דל מכדי לתת תשובה.
ממליץ ביקורת בהקדם אצל פלסטיקאי או רופא עור,לאבחון הבעיה.
בברכה ד"ר כהנוביץ* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הסרה חוזרת של נקודת חןרונן29/07/2018
הסרתי נקודת חן והיא חזרה. האם אפשר להסיר אותה שוב?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לרונן שלום
ד``ר שריה כהנוביץ29/07/2018כן.
קודם להתערבות החוזרת, אני מעונין בתשובה הפתולוגית של הכריתה הראשונה.
ד"ר כהנוביץ* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דימום מיבלת בכף הרגלאלירן26/07/2018
על ף הרגל יש לי יבלת והיא קצת מדממת, זה נורמלי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לאלירן שלום
ד``ר שריה כהנוביץ27/07/2018יבלת ברגל אינה מדממת בדרך כלל,אך עלולה לדמם
להערכת המסוכנות יש לבדוק היבלת.
לאור ספורך,נטיתי היא לסלק היבלת ולבודקה במיקרוסקופ.
בברכה ד"ר כהנוביץ* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איך מסירים שומה אטיפית?תמרה26/07/2018
הסרה של שומה אטיפית נעישת רק בהקפאה או שיש שיטות אחרות? מה הכי עדיף?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לתמרה שלום
ד``ר שריה כהנוביץ27/07/2018שומה החשודה להיות אטיפית,חייבת להבדק פתולוגית, לשלילת ממאירות מסוג מלנומה.לכן, הריסתה(בהקפאה ע"י חנקן נוזלי,או ע"י חומר כימי או בצריבה בלייזר)היא טעות חמורה.
לכן יש לכרות הנגע, ולבדוק הנגע במיקרוסקופ, לשלילת הממאירות.
טכניקת הכריתה תלויה במידת החשד לאטיפיות,וברצון לצלקת נאה יותר
בברכה ד"ר כהנוביץ* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפול בכוויה אחרי טיפול פניםלינוי26/07/2018
עשיתי טיפול פנים אצל קוסמטיקאית והחומרים שהיא השתמשה בהם עשו לי כוויות. כואב לי ושורף לי, איך מטפלים בזה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ללינוי שלום
ד``ר שריה כהנוביץ26/07/2018רחצה מספר פעמים ביום בסבון ניטראלי או חומצי חלש.
מריחת תחליב מרגיע על בסיס אלוורה.
להימנע מחשיפה לשמש ב 3-4 חודשים הקרובים.
למרח כל היום,גם באיזורי צל, קרם הגנה, במקדם 50.
בברכה ד"ר כהנוביץ* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פלול קטן על העפעףתומר25/07/2018
יש לי פלול קטן על העפעף, אפשר להוריד ממקום כזה? זה לא מסוכן?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לתומר שלום
ד``ר שריה כהנוביץ25/07/2018כעיקרון, ניזן להסיר נגע עורי מעל העפעף. כמובן בזהירות ובמיומנות הנדרשות. לפרטים נוספים - 035402825
בברכה ד"ר כהנוביץ* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הסרת טיפה צמודה לאוזןאורנה25/07/2018
יש לי מעין גדיל עור שנראה כמו טיפה צמודה לאוזן, מה השיטה הטובה ביותר להסרה שלה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לאורנה שלום
ד``ר שריה כהנוביץ25/07/2018השיטות הרווחות:כריתה ותפירה או כריתה משיקית וצריבה.
התאמת השיטה, בהתאם לבדיקה והסיכום עם הנבדק.
בברכה ד"ר כהנוביץ טל.035402825* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איך מסירים נגעי עור?רות25/07/2018
יש לי נגע על היד, בין יבלת לשומה, איך מסירים כאלה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לרותי שלום
ד``ר שריה כהנוביץ25/07/2018האפשרויות: תחת הרדמה מקומית, כריתה ותפירה,או כריתה משיקית וצריבה.
יש להתאים השיטה לנגע ולציפיות הנבדק.
בברכה ד"ר כהנוביץ טל.035402825* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפול ביבלת על האצבעחופית24/07/2018
יש אפשרות להסיר יבלת על האצבע שנוצרה בעקבות לחץ מעט בכתיבה בתקופת מבחנים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לחופית שלום
ד``ר שריה כהנוביץ24/07/2018יש טעם לבדוק את חומרת היבלת. אם היא בחומרה קלה,כדאי לנסות למנוע ממנה חיכוך, ולראות אם תיסוג ספונטנית.
בברכה ד"ר כהנוביץ* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם פרפקציוניסטים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)