מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- הסרת נקודת חן בלייזרהילה22/11/2018
זה נכון שהסרת נקודות חן בלייזר אינה מותירה צלקות? האם זה תלוי באזור שבו מורידים או שזה נכון בכלל?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר להילה שלום
ד``ר שריה כהנוביץ22/11/2018כל פציעה נרפאת תוך יצירת צלקת. הצלקת נראית יותר או פחות בתלות בומק הפציעה,שטח הפציעה,זהום משני,איכות העור,כיוון הפציעה ביחס לקוי מתח העור במקום והאזור בגוף.
בברכה ד"ר כהנוביץ* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הבדל בין ציבטה לבלוטת חלבכרמל20/11/2018
האם שי הבדל קליני בין ציסטה לבין חסימה של בלוטת חלב? האם יש הבדל בטיפול בה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לכרמל שלום
ד``ר שריה כהנוביץ22/11/2018ציסטה חלבית היא כיסית של חלב הנובעת מחסימת פתח בלוטת החלב.
בברכה ד"ר כהנוביץ* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הבדל בין שומה שטוחה למורמתמרגלית18/11/2018
האם יש הבדל בהליך ובצלקת שנשארת אחרי כשמסירים נקודת חן שטוחה לבין שומה שמורמת מהעור?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר למרגלית שלום
ד``ר שריה כהנוביץ18/11/2018כדי לקבוע את מידת האיום בשומה, יש לבדוק אותה בדקדקנות.
ממדי הצלקת נקבעים בהתאם לקוטר הבסיס. ככל שנעמיק, הצלקת עלולה להיות גסה יותר, אך הסיכוי לשרידי שומה - קטנים יותר.
בברכה ד"ר כהנוביץ* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טשטוש צלקות אחרי מתיחת פניםאליה14/11/2018
עשיתי מתיחת פנים ונשארו לי צלקות בולטות, יש איך לטשטש אותן?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לאליה שלום
ד``ר שריה כהנוביץ14/11/2018בעיקרון, יש מקום לשיפור מראה הצלקות. ההתיחסות ספציפית לכל צלקת בנפרד. לכן,מומלצת בדיקת ייעוץ מדוקדקת לחוות דעת מקיפה.
בברכה ד"ר כהנוביץ* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קילוף של נקודת חן מדממתאיתמר11/11/2018
נתקעתי אתמול עם הרגל בשולחן והרגל נפגעה וירד קצת דם ומנקודת חן במקום הפגיעה. בלי לשים לב גירדתי את הנקודה והיא התקלפה קצת, שמתי עליה פלסטר ולא נגעתי בה מאז. זה מסוכן? כדאי כבר להסיר אותה וזהו?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לאיתמר שלום
ד``ר שריה כהנוביץ11/11/2018מדבריך נראה כי הדימום בא מפרובוקציה מכנית בלבד. למרות זאת, תולעת הספק עלולה לכרסם בך, בגלל הציוף שומה-דימום. לכן, הצעתי להסיר השומה ולבדוק מהותה תחת מיקרוסקופ.
בברכה ד"ר כהנוביץ* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ציסטה מוגלתית חוזרת במצחאייל08/11/2018
יש לי ציסטה מוגלתית במצח שחוזרת אחת לכמה זמן. עד עכשיו ניקזו לי אותה אבל אני חושב להסיר אותה לגמרי. יש בכלל אפשרות כזו? איזה רופא מטפל בזה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לאייל שלום
ד``ר שריה כהנוביץ08/11/20181.כן.חלון ההזדמנות כשהציסטה אינה מודלקת.
2.כירורג פלסטי.
בברכה ד"ר כהנוביץ* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אפשר להסיר נבוס מהעור?דידי06/11/2018
יש אפשרות להסיר נבוס מהעור?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לדידי שלום
ד``ר שריה כהנוביץ08/11/2018כן.
בברכה ד"ר כהנוביץ* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צלקת אחרי הסרת שומהאילנית04/11/2018
יש לי שומה גדולה על הצוואר, אני שונאת אותה!! הלכתי לרופא עור והוא אמר שהיא לא מסוכנת ואין הצדקה להסיר אותה והוא אמר שגם תישאר צלקת שיכול להיות שתהיה מכוערת יותר מהשומה. יש דרך לצפות את גודל הצלקת לפני שמורידים? האם הצלקת באמת יכולה להיות גרועה יותר מהשומה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לאלמונית שלום
ד``ר שריה כהנוביץ04/11/2018כדי להעריך הצלקת הצפויה, יש לראות השומה ומיקומה .
בברכה ד"ר כהנוביץ* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חזרה של תג עור בבית השחישימי31/10/2018
היה לי תג עור בבית השחי, הסירו לי אותו עם חנקן ועכשיו הוא חזר. למה זה קורה? אם אני שוב אוריד אותו או יצמח שוב בחזרה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לשימי שלום
ד``ר שריה כהנוביץ31/10/2018אני מניח כי החנקן לא צרב את בסיס הנגע.
ניתן לכרות את תג העור לחלוטין, מבלי שיחזור שוב.
בברכה ד"ר כהנוביץ* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נקודת חן שמגרדת כל הזמןעמית28/10/2018
יש לי נקודת חן שמגרדת כל הזמן, היא בגב אז יכול להיות שזה בגלל החולצה. בכל מקרה, בגלל הגרד, כדאי להסיר אותה גם אם היא לא מסוכנת?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לעמית שלום
ד``ר שריה כהנוביץ28/10/2018עקצוץ בשומה הוא סימן מנבא שלילי, אך איננו מוחלט. יש לכן לבדוק את שאר מאפיני השומה.
עם זאת, אני מסכים שרצוי להסיר השומה,ביחוד בגלל קלות ההסרה,והצלקת המינורית (תלוי בטכניקת ההסרה )הנשארת.
בברכה ד"ר כהנוביץ* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הסרת שומה מחייבת תפרים?יערה25/10/2018
האם בהסרת שומה חייבים לשים תפרים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ליערה שלום.
ד``ר שריה כהנוביץ26/10/2018לא בהכרח. תלוי בעיקר בהערכתנו האם מדובר בבעיה רפואית,או אסתטית בלבד.
בברכה ד"ר כהנוביץ* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הסרה של נקודת חן על נמשלינה23/10/2018
יש לי עור בעיר ומנומש, לפני כמה זמן הופיעה לי נקודת חן שטוחה על נמש, אפשר להסיר אותה למרות שהיא על נמש?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ללינה שלום
ד``ר שריה כהנוביץ23/10/2018כן. וראוי לבדוק הנגע פתולוגית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הסרה של יבלות קונדילומהצחי21/10/2018
איך מסירים יבלות קונדילומה על איבר המין? האם אחרי ההסרה המחלה לא תחזור?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לצחי שלום
ד``ר שריה כהנוביץ21/10/2018גורם המחלה - ויראלי. גידולי העור הקטנים הם רק ביטוי עורי לזהום הויראלי . ניתן להרוס הנגעים נקודתית. מנסיוני, כשמקפידים במשך 2-3 שנים לסלק הגידולים מדי מספר חודשים, הרי שהגעת למצב של ריסון הזהום.
יש לזכור כי הזהום הכרוני עללול להביא לממאירות צוואר הרחם,ממאירות בפה וממאירות בפי הטבעת. בקיצור, בכל רירית הנחשפת לוירוס.
בברכת "ונשמרתם לנפשותיכם " ד"ר כהנוביץ* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הסרה של נגע תת עוריאודי18/10/2018
איך מסירים נגע תת עורית (מרגיש כמו יבלת אבל מתחת לעור)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לאודי שלום
ד``ר שריה כהנוביץ19/10/2018כריתה סירתית של העור, סביב גבולות הנגע,בידוד הגוש מרקמת השומן התת עורית, ושליפת הגוש.
בברכה ד"ר כהנוביץ* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הסרה של כתם מכתף ימיןעופר18/10/2018
היי, אני בן 22 אובחן אצלי לפני כ4 שנים כתם בכתף ימין כבקר נבוס bekres nevus רציתי לשאול האם קיימת דרך להסיר את הכתם והאם יש צורך בניתוח?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לעופר שלום
ד``ר שריה כהנוביץ19/10/2018המדובר בנגע שפיר. כריתתו מסיבות אסתטיות בלבד. אפשר להסירו במחיר הצלקת שלאחר ההסרה.
בברכה ד"ר כהנוביץ* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אורח חייכם בריא?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)