פורום נוירופסיכיאטריה - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שינוי אופי אחרי אירוע מוחי
    תומר
    13/02/2019

אמא שלי עברה אירוע מוחי ומאז ההתנהגות שלה קצת השתנתה, היא יותר תוקפנית וחדשנית. זה נפוץ במצבים כאלה?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• שינוי התנהגות לאחר אירוע מוחי

ד``ר תמרה אליזוב פישל
    21/02/2019

שלום תומר,
    יש תופעות נפשיות רבות לאחר אירוע מוחי שעלולות להשפיע על התנהגות. תוקפנות וחשדנות יכולים להיות קשורים לירידה קוגניטיבית, תסמינים דכאונים, חרדה, קושי להסתגל למצב הנוכחי , הפרעת שינה ,תופעות לוואי של טיפול תרופתי או סיבות אחרות כמו הפרעה בתפקוד התריס, חוסר ויטמין B12 , אנמיה , שינוי ברמות סידן ועוד סיבות אחרות.
    מציעה הערכה אצל גריאטר לשלול סיבות שהן הפיכות ולמצוא פתרון לעזור לה להיות רגועה יותר. במידה שיש בעיה קשה יותר בהתנהגות יש לשקול הערכה אצל פסיכוגריאטר.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התקף פאניקה ראשון אחרי פרידה
    בר
    13/02/2019

חבר שלי נפרד ממני, אני ממש שבורה. אתמול בלילה היה לי התקף פאניקה, זה היה נורא. איך עושים שזה לא יקרה יותר?

הוספת תגובה

• התקף פניקה

ד``ר תמרה אליזוב פישל
    21/02/2019

שלום בר,
    אין ספק שזה נורא מפחיד לחוות התקף פניקה - אבל זה יחסי נפוץ והתקף אחד לא בהכרח מחייב התקף נוסף. כמובן אם זה קורה שוב ובעיקר אם זה מתחיל להשפיע על רמת תפקודך או גורם לך להימנע מלעשות דברים חשוב לקבל עזרה מקצועית .

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קבוצת פייסבוק "אפילפסיה עמידה לטיפול תרופתי"
    לירז אלשך
    10/05/2018

אני לירז אלשך - אמא לעידו, חולה באפילפסיה. במשך שנים חווינו מעבר מתרופה לתרופה ללא כל הצלחה עד שהבנו שעידו מוגדר כחולה עמיד לטיפול תרופתי. הבנו שלמשפחות של חולים עמידים לטיפול תרופתי יש קשיים רבים, בעיות ובעיקר צורך לקבל מידע אמין ומקצועי על אפשרויות הטיפול וההתמודדות במחלה.
    היום עידו בן 23 ובזכות טיפולים לא תרופתיים שקיבל הוא סוף סוף מאוזן יותר, מרגיש טוב יותר וחיינו השתנו לטובה באופן משמעותי.
    מתוך החוויה שלי ושל בני משפחתי, ומתוך כך שאני מרגישה שעם מודעות נכונה , חולים ומשפחות יכולים להגיע לפתרונות ראויים מהר יותר ולחסוך סבל רב, החלטתי להקים קבוצת פייסבוק שמטרתה :
    1. להעלות מודעות לאפילפסיה עמידה לטיפול תרופתי.
    2. לספק יותר תמיכה ומידע על פתרונות אפשריים לחולי אפילפסיה עמידים לטיפול תרופתי.
    3. לשתף חוויות אישיות של חולים ומשפחות שנוגעות לנושא.
    על פי פרסומי משרד הבריאות , במדינת ישראל חיים כ-82,000 חולי אפילפסיה .
    כ-70% מהחולים מאוזנים תרופתית וכ-30% מהמטופלים מוגדרים עמידים לטיפול התרופתי.
    הקבוצה נקראת "אפילפסיה עמידה לטיפול תרופתי". אתם מוזמנים להצטרף

הוספת תגובה

• אפילפסיה עקשנית

נירה
    14/05/2018

שלום לך , גם לי יש ילדה בת 22 עם אפילפסיה מידה לטיפול תוכלי לומר לי מה עשה כדי להגיע לאיזון? איזה טיפול

תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• איזון אפילפטי

לירז אלשך
    23/05/2018

הבן שלי אוזן בסופו של דבר על ידי השתלת קוצב וגאלי. זהו קוצב שמשתילים בחזה עם אלקטרודה בצואר ששולח פולסים למוח ובכך הוא שולט בהתקפים

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ירידה קוגניטיבית לילד עם אפילפסיה
    מיכל
    03/08/2017

שלום רב,
    אם מגיע אליך ילד אינטליגנטי עם אפילפסיה בלתי נשלטת. לאחר זמן מסוים הוא מתדרדר תפקודית וקוגניטיבית. מה סביר יותר שהפרכוסים גרמו לירידה הקוגניטיבית או שקיים משהוא לא תקין במוח שגרם גם לפרכוסים הבלתי נשלטים וגם לירידה הקוגניטיבית. אני מדברת על ילד בן 8. תודה

הוספת תגובה

• מיכל שלום,

ד``ר טל גלבוע
    03/08/2017

שתי האפשרויות סבירות.
    אם יש המון פרכוסים ביום וגם EEG לא תקין בין ההתקפים אז סביר שעצם הפעילות החשמלית מפריעה לתפקוד המוח ותורמת לירידה הקוגניטיבית. לפעמים נדמה שיש ירידה קוגניטיבית אך למעשה יש רק חוסר התפתחות ואז הפער בין הילד לילדים אחרים בגילו יותר גדול וזה מרגיש כמו נסיגה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שוק אחרי התקף ופחד מהתקפים
    ירין
    01/08/2017

בן 28, היה לי התקף ראשון לפני חודש והובחנתי כחולה אפילפסיה. אני קצת בשוק מאז ההתקף ואני כל הזמן מפחד מההתקף הבא... יש משהו שאפשר לעשות עם זה?

הוספת תגובה

• התקף אפילפטי

ד``ר מרינה בוקסר
    14/08/2017

שלום רב.
    נכון, זה לא נעים לחוות התקף אפילפטי, אבל עם רפואה מודרנית, זה לא בעיה. קודם כל צריך לבצע מספר בדיקות ולהחליט באיזה סוג אפילפסיה מדובר, צריך או לא צריך לקחת טיפול אנטי אפילפטי. קיימים סוגי אפילפסיה שמאוד קל לשלוט בהם ולהמשיך את איכות החיים רגילים.

בהצלחה. ד"ר בוקסר מרינה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דיכאון בגלל תרופות נגד אפילפסיה
    מאור
    06/04/2017

על רוב התרופות נגד אפילפסיה אומרים שהן יכולות לגרום לדיכאון, כמו פיקומפה. מה עושים אם באמת מגיעים למצב כזה? צריכים להוסיף גם תרופות נגד דיכאון? ואיך הגוף מגיב לזה?

הוספת תגובה

• דיכאון ואפילפסיה

ד``ר מרינה בוקסר
    13/04/2017

בוקר טוב.
    נכון, קיימות תרופות שיכולות לגרום למצבי דיכאון, יחחד עם זה יש הרבה תרופות אנטי אפילפטיות ללא ת"ל כאלה. תלוי באיזה סוג התקפים מדובר, מה שילוב תרופות ואיזון תרופתי. לפעמים אפשר לאזן את ת"ל עם תרופות נוספות.

חג שמח

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אפילפסיה ללא ממצא
    ליאוק
    17/12/2016

עקב התקפים של איבד הכרה ותנועות בלתי רצוניות , בוצעו כל הדירות לשלילת אפילפסיה הכול יצא תקין חוץ מהוידאו Eeg ששם נכתב שישנו האטה מזערית באזורים טימפוראלים דן צידי
    האם בגלל הממצא בוידאו יש צורך להתחיל בטיפול ?

לקביעת תור
    סגירה
    אפילפסיה ללא ממצא

הוספת תגובה

• מענה לשאלתך

שרונה נמר
    18/12/2016

האים הומלץ טיפול תרופתי ע״י נוירולוג?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אפילפסיה ללא ממצא

ליאוק
    18/12/2016

הומלץ על טיפול ע"יום הניחוחות אך זה נקבע על סמך תיאור של המשרה ולא על פי הממצא
    השאלה אם הממצא מעיד על קשיים של אפילפסזיה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התקפי חרדה לאחר פירכוס שני וטיפול באוספולוט
    Dana
    08/08/2016

שלום
    בני בן שמונה וחצי אחרי שני פירכוסי אפילפסיה רולנדית שפירה. אחרי הפירכוס השני בני חווה התקף חרדה גדול. ועדיין חודש מהפירכוס השני נמצא בחרדות מתלונן על כאבים בכל מני מקומות בגוף ועל שקשה לו לנשום. במגביל התחיל טיפול באוספולוט כבר שבוע חמישי ובמינון היעד האם התלונות שלו יכולות להיות תופעות לוואי של התרופה? התקף החרדה הגדול היה לפני שהתחלנו את הטיפול התרופתי. הוא גם מתנשם במאמץ קל של ריצה.
    תודה מראש על תשובתכם2

הוספת תגובה

• תשובה

ד``ר שי מנשקו
    08/12/2016

התקף החרדה הינו " חלק" ידוע מהתפעות הקורות לפני / בעת / לאחר פירכוסים, בפרט בפרכוסים רואלנדים אשר חלק מהאונות הטמפוראליות . הקושי בנשימה ובעיקר ההתנשפויות בהחלט תופעות לוואי אפשריות של הטיפול באוספולוט - ולכן מציע לפנות לרופא מטפל לתאום הערכה חוזרת ומעבר על הטיפול.
    בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טיפול בחרדות ודיכאון
    יעל
    26/05/2015

שלום וברכה,
    אני סובלת מחרדות מזה כשלוש שנים כתוצאה מזה שאחותי חטפה אפילפסיה והמראה של ההתקפי אפילפסיה של אחותי החמירו אצלי את המצב אך אפשר להגיד שתמיד מאז שאני זוכרת את עצמי היו לי חרדות אך כיום החרדות זה משהו שממש משפיע לי על החיים ומלווה אותי במהלך כל היום שלי, מלווה במחשבות, מיגרנות כאבי ראש בחילות סחרחורות ועוד , החרדה הרצינית היא שאולי קיימת בגופי המחלה הידועה חלילה.
    אף פעם לא טיפלתי באופן רציני וכעת החלטתי לקחת את עצמי בידיים.
    אני מאוד מתלבטת בין לקחת כדור (כגון ציפרלקס וכד') שמעתי שזה מאוד משפר את איכות החיים אך חוששת מאוד מאוד מתופעות הלוואי ומהשלכות ומהתמכרות לכדור, חשבתי גם על טיפול פסיכולוגי על מנת לטפל בשורש הבעיה אך אני יודעת שזה מצריך המון סבלנות ועבודה עצמית ולאורך זמן ואינני יודעת אם באמת יניב תוצאות.

אשמח מאוד לעצתכם.

לקביעת תור
    סגירה
    טיפול בחרדות ודיכאון

הוספת תגובה

• טיפול בחרדות ודיכאון - תגובה

שרון לויט
    28/05/2015

היי יעל,
    קודם כל, ניתן לשלב בין שני הטיפולים (תרופתי ופסיכולוגי), וממש אין צורך לבחור רק באחד מהם ולא באחר.
    לגבי טיפול פסיכולוגי, יש לפנו לטיפול קוגניטיבי התנהגותי (טיפול CBT), המניב את התוצאות הטובות ביותר בטיפול בחרדות. זהו טיפול שאורך מספר חודשים, ונותן לך כלים מעשיים להתמודדות, הכולל תרגול ושיעורי בית בין הפגישות, שבסופו של דבר פותרים את הבעיה מן השורש ולא רק משפרים את מצב הרוח באופן מלאכותי.
    אם יש לך שאלות נוספות על דרך הטיפול וכיצד הוא עוזר- אשמח לענות.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה