מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- זירוז וביוץשאלה25/10/2010
וסת אחרונה 5/9.
לפני שבוע US שלא הראה הריון = הומלץ לחכות שבוע = אולי ביוץ מאוחר...
אתמול בטא קטן מ3.
כלומר אין הריון.
אני אתחיל לקחת כדורים לזירוז מחזור.
תוך כמה ימים יש דימום?
האם זה נחשב מחזור?
מה לגבי ביוץ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זירוז וביוץ - תגובה
ד``ר אריה לידור25/10/2010שלום רב
עדיף שתתיעצי עם הרופא שלך הרושם לך את הכדורים ( מאיזה סוג? לכמה זמן? )
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהזירוז וביוץ = המשך...
שואלת25/10/2010יש לי מרשם למשך 5 ימים, פעמים ביום לכדורים:
DYDROGESTERONE 10MG
הוסת שאקבל נחשב כוסת רגיל? אני אוכל להתחיל לחשב ביוץ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמקפיצה
מישהי26/10/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלא יעלם...
שואלת26/10/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשוב מקפיצה...
שואלת28/10/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שבוע 19 ....טל25/10/2010
שלום רב.
אבקש לדעת האם מותר לבצע החלקה יפנית בשיער בשבוע ה-19 להריון ?
מכוון שמדובר בחומריים כימיים אני חוששת מסיכונים .
1. האם קיים סיכון לבריאות העובר?
2. האם עדיף להימנע ?
אבקש את תשובתכם בהקדם.
המשך יום נפלא.
אביבית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שבוע 19 .... - תגובה
מותר ללא חשש
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לגבי כתמיםרינת25/10/2010
אני בתחילת ההריון (שבוע 6) וכבר שבוע, מידי יום, אני רואה כתם ורוד אחד על התחתונית.
מלבד הכתם הזה אין לי שום תופעה אחרת חוץ מעייפות ורעב.
האם זה מראה על בעיה כל שהיא?
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה לגבי כתמים - תגובה
רצוי לבצע אולטרהסאונד להוכחת תקינות ההריון
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- gbsלוסי25/10/2010
קראתי על חיידק הGBS ואני מעוניינת לעשות את הבדיקה אני בשבוע 32+ , אך הרופא נשים שלי אמר שאני לא צריכה כי אין שום סימנים שמצביעים שיש לי את החיידק.
יש עוד דרכים שאני יכולה לעשות את הבדיקה אולי באופן פרטי? מישהו יודע?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר gbs - תגובה
ד``ר אריה לידור25/10/2010שלום לך
את הבדיקה ניתן לעשות בשבוע 35 -37 גם ללא כל סימן להמצאותו או אי המצאותו של החיידק. הדגימה נלקחת מהנרתיק ומפי הטבעת. על ידי רופא ונשלחת למעבדה.
בהצלחה
ד,ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפסקת חלב וקבותריםשלי25/10/2010
שלום
ילדתי לפני שבוע ב- 1:30 בלילה. ב- 19 בערב אותו יום לקחתי כדור קבותרים 0.5 מ"ג [להפסקת החלב] + רבע שעה אח"כ עוד כדור [כי זה כביכול בתוך 24 שעות מרגע הלידה]. זה כדור מקביל לדוסטינקס וזה מה שמאושר ע"י קופ"ח מכבי. השם בלועזית = cabotrim 0.5 mg.
היום שבוע אחרי. גודש וכאבים איומים בחזה. החזה חם למגע.
1.האם הטיפול לא הושלם/הסתיים בהצלחה?
2.מה עליי לעשות לקחת עוד זוג כדורים? אם כן באיזה מינון ובאיזה הפרשי זמן.?
3.כמה זמן אחרי לקיחת הכדורים מפסיקים הכאבים [מאוד חזקים] והחזה חוזר למצבו הטבעי?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפסקת חלב וקבותרים - תגובה
בד"כ נוטלים 2 כדורים בהפרש 12 שעות זה מזה. לוקח זמן עד אשר הגודש פוחת ונעלם. ממליץ קשירת שדיים הדוקה באמצעות חזיה הדוקה למשל.
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בטא גבוההסיון25/10/2010
שלום רב,
אני בשבוע 7 לאחר הפלה בגרידה בשבוע 13 לפני כחצי שנה.
בבדיקת דם שביצעתי בשבוע 6 תוצאות הבטא היו 10,000 ולאחר 3 ימים 22,000
בבדיקת אולטראסאונד שהתבצעה באותו שבוע נראה שק הריון, שק חלמון וכנראה דופק, נבקשתי להגיע בעוד מס' ימים לבדיקה אולטראסאונד חוזרת לבדיקת דופק וודאי.
אשמח לדעת מדוע ערכי הבטא גבוהיים מאוד ואינם מתאימים לשבוע ההריון.
האם יש קשר לכך שביצעתי הפלה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בטא גבוהה - תגובה
אין כל קשר בין הריונך הנוכחי לעברך. ממליץ לחזור על האולטרהסאונד להוכחת דופק ודאי
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה בנוגע לטוקסופלסמהדנה25/10/2010
שלום רב,
אולי השאלה מעט טפשית אבל אני קצת בלחץ ואודה לתשובה מהירה... אני בחודש חמישי להריון.אתמול נחתכתי מסכין בזמן הכנת עוף (חתך קטן אך ירד לי דם). מאחר שידועים לי הסיכונים מחיידק זה רציתי לדעת האם ניתן להידבק בטוקסופלסמה בעקבות דבר כזה (שכן מדברים על כך שיש להיזהר גם במגע עם בשר לא מבושל...)
יש סיכוי להידבק בשל החתך?
ואם כן תוך כמה זמן כבר ניתן לראות הידבקות באמצעות בדיקת דם? מה עלי לעשות? אני בלחץ...
תודה מראש
דנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה בנוגע לטוקסופלסמה - תגובה
ראשית חשוב לדעת מהו מצבך החיסוני הטרום הריוני לטוקסופלזמה אולי את מחוסנת? . שנית מעבר הטפיל הוא באוכל בעקר דרך מערכת העיכול ולא בדם
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צילום חזה בשבוע 24 דחוף!!!!קרן 3225/10/2010
שלום,
סבלתי מלחץ בחזה ודקירות במשך יומיים הרופאה שלי המליצה לעשות צילום חזה ואמרה שזה הכרחי ואין לי ממה לדאוג אם היה סיכון כלשהו היתה מוותרת על הצילום (כיסו לי את הבטן) פחדתי לעשות ואמרה שאין שום חשש התלבטתי אך ביצעתי בהסוף את הצילום עכשיו אני מצטערת וחוששת על העובר שלי .....
בבקשה תעזרו לי זה יכול להזיק לעובר?
לטיפולכם או* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צילום חזה בשבוע 24 דחוף!!!! - תגובה
צילום חזה בהריון אינו מהווה סכנה לעובר. כמובן שעדיף לכסות את הבטן בסינור עופרת אך גם כך לא קיימת סכנת חשיפה לעובר
בהצלחה
ד,ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נכוןחני24/10/2010
גם לי היה איתה מקרה לא נעים אבל באופן כללי היא אחלה רופאה מאוד חכמה! זה רק מראה שגם רופאים אנשי ציבור הם בני אדם...
חייבת לציין שהיה לי מקרה עם דוקטור סוזן ורציזר ממכבי שביררתי אצלה על רופא ללידה פרטית והיא בשיא בשיא העדינות אמרה לי שהיא גם מילדת פרטית אבל אפילו הוסיפה שאם אני רוצה היא תמליץ לי על עוד רופאים וגם שאין צורך לבזבז על זה כסף.. זאת גישת אנוש עילאית של רופאה מקום ראשון!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טעות היה אמור להגיב לנושא של דוקטור
חני24/10/2010פאני בר לוי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפול אינפרא בהריון-חשוב!סיון2624/10/2010
היום גיליתי שאני בהריון לפי בדיקת דם-2320.
שאלתי-לפני שבועיים עשיתי הסרת שיער באינפרא גם באיזור המפשעה.
האם זה יכול לפגוע בחלוקת התא?או בעובר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפול אינפרא בהריון-חשוב! - תגובה
אין כל חשש מטיפול קוסמטי זה שבצעת
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בטא והריון ושאלה...שואלת24/10/2010
וסת אחרונה הייתה ב5/9.
שבוע שעבר רופאת נשים עשתה US ולא ראתה דבר.
היא המליצה לחכות שבוע = אולי ביוץ מאוחר.
היום בדיקת דם
3-קטן מ IU/L
הבנתי שזה אומר שלילי = אין הריון.
בטוח אין הריון? ביוץ מאוחר מאוד אולי?
מה יכול להיות סיבת האיחור של מחזור שהוא סדיר?
האם בטא בדם מעיד על משהו? כלומר, האם יהיה מצב שהוא יהיה 0?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מקפיצה
מישהי25/10/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבטא והריון ושאלה... - תגובה
אם בדיקת ביטא שלילית בדם הרי שאין הריון (0-2)
במידה וקיים אחור בוסת יש לבצע ברור לסיבת האיחור
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- העמסת סוכר 50 גרםדנה24/10/2010
שלום
רציתי לדעת מהם ערכים תקינים של הבדיקה הנל
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר העמסת סוכר 50 גרם - תגובה
ד``ר איילון לחמן25/10/2010שלום.
הנורמה היא עד ערך של 140.יש הטוענים היום עד רק 130.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדחוווףף - שאלה נוספת
מיכל25/10/2010קיבלתי היום את תוצאות הבדיקה
התוצאות מראות ערך של 144
אני מבינה שזה לא תקין
השאלה עד כמה זה חשוב שאערוך את הבדיקה שוב - האם העובדה שהערך שקיבלתי קרוב לטווח היא משמעותית ומעידה שאולי אין צורך לבצע שוב את הבדיקה?
אבקש תשובתכם במהרה
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעדיין לא קיבלתי תשובה - מקפיצה...
מיכל26/10/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות בדיקות דםמיכל24/10/2010
שלום רב
אני בשליש השני להריוני.
קיבלתי היום תוצאות של ספירת דם שעשיתי, וכל הערכים בגבולות הנורמה למעט שלושה דברים:
1. WBC- יצא לי 14.1 (כשהנורמה היא עד 11)
2. Neutrophils- יצא לי 75.9% (10.73 בערכים קבועים).
3. Lymphocytes- יצא לי 16.8% (2.38 בערכים קבועים).
מה משמעות התוצאות החריגות האלו?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוצאות בדיקות דם - תגובה
ד``ר איילון לחמן25/10/2010שלום.
משמעות הבדיקות היא שאת בהריון. כלומר סקאלת הנורמה המצוינת אינה מכוילת להריון.אבל כמובן התיעצי עם רופאך בנושא תשובות אלו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אנטיביוטיקה לאחר בדיקת שתן בסטיקsvetam24/10/2010
שלום רב,
אני בשבוע 10 להריון.
ביום חמישי התחלתי לסבול מתסמינים של שפעת: כאבים בפרקים, גב, חום כ- 38.5, כאבי ראש, נזלת, תחושת אי נוחות בגרון ואוזניים "סתומות", תכיפות במתן שתן בלילה. בנוסף היו לי כאבים בבטן התחתונה. ביום שישי, לאחר שלא ישנתי כל הלילה בשל החום והעובדה כי היה חום גם בבוקר לאחר אקמול פניתי לקופ"ח. לאחר בדיקה שפרט לצפצופים בראיות (אני אסתמטית כך שכל הצטננות גוררת החמרה) ואודם בגרון לא נמצא ממצא חריג, הופנתי לבדיקת שתן בסטיק. בבדיקה נמצא חלבון(+) ולויקוציטים(++). קיבלתי הפניה לבדיקת שתן כללית ובתרבית והופנתי לרופא נשים בשל הכאבים בבטן התחתונה.
למזלי הרופאת נשים שלי קיבלה אותי לאחר שעות הקבלה, היא ראתה של התוצאות של הבדיקת שתן, בדקה באולטרסאונד דופק והורתה לי להתחיל מיד לקחת זינט 500 פעמיים ביום במשך 8 ימים. בנוסף אמרה במפורש כי אם למחרת עדיין יהא לי חום מעל 38 לפנות מייד למיון. שאלתי אם יש צורך לבצע בדיקת שתן אבל היא אמרה לי שאין צורך ופשוט להתחיל עם האנטיביוטיקה, כי יש חשש שזה יתפתח לדלקת בכליות ובראיות.
למזלי החום ירד.
האם בכל זאת צריך לעשות בדיקת שתן אפילו שהתחלתי לקחת אנטיביוטיקה? אני לא רוצה לקחת כדורים סתם בשום מצב בייחוד לא בהריון. מה אני צריכה לעשות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אנטיביוטיקה לאחר בדיקת שתן בסטיק - תגובה
אין טעם בבצוע תרבית תוך כדי נטילת אנטיביוטיקה. אמליץ לך לסיים הטיפול ובסיומו לבצע תרבית בקורת
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אוטורוגסטאןשיר24/10/2010
שלום אני בשבוע 10+6
מקבלת אוטורוגסטאן בעקבות דימומים מתחילת הריון
והיפרדות שליה קטנה.
כרגע במנוחה
מקבלת 200 גר*3
שאלתי היא עד מתי לקחת את הכדורים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אוטורוגסטאן - תגובה
אפשר לקחת כדורים אלו עד שבוע 12
בהצלחה
ד",ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם עצלנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)