מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- קיסרי?ליאת01/11/2010
שבוע 36+3 באוטרסאונד נמדד המרחק של השליה מצוואר הרחם- 7.5 מ"מ האם י/ש צורך בקיסרי? (שליה אחורית מרגינאלית)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קיסרי? - תגובה
ד``ר איילון לחמן02/11/2010שלום.
שיליה מרגנלית אינה הוראה מוחלטת לניתוח.תלוי באם יש דימום יתר ובהתקדמות הלידה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הרגשת עקצוץ בנרתיקרוחה01/11/2010
אני בשבוע 28, ובימים האחרונים מרגישה מעין עקצוצים כמו זרם חשמלי קטן בתוך הנרתיק. האם זו תופעה נורמלית?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הרגשת עקצוץ בנרתיק - תגובה
המצב מצריך בדיקה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בטא אחרי 24 שעותמיקי01/11/2010
שלום רב,
אתמול עשיתי בדיקת דם והבטא יצאה 602 והיום, לאחר 24 שעות עשיתי שוב בדיקה והבטא יצאה 1445, האם זה תקין???
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בטא אחרי 24 שעות - תגובה
תקין ומאד יפה.אבל למה לעשות כל יום.?.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההרופא ביקש
מיקי02/11/2010שלום רב,
בשל הפרשות חומות במשך מספר ימים לפני כשבוע הרופא שלי רצה לוודא שאכן הבטא מכפילה את עצמה ולכן דרש בדיקת דם נוספת.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפרשות חומות שלא מפסיקותמירב01/11/2010
שלום אני בהריון שבוע תשיעי
יש לי הפרשות חומות שהתחילו לפני ארבעה שבועות בערך
בהתחלה חום כהה כמה ימים וועד עכשיו המון הפרשות בצבע של חום בהיר ..(צבע של ריבת חלב)
לפעמים יש גם כמו חוט בצבע חום חזק יותר
אני עדיין מניקה את ביתי בת העשרה חודשים למרות שהדבר הראשון שהרופא שלי אמר להפסיק מיד..אני התחלתי לתת לה מטרנה אבל לא מלא
לידה קודמת ראשונה התחיל עם תאומות זהות ספונטני שהכל היה תקין עד שבוע 24
ואז קיצור צוואר רחם שמירת הריון tttsשבוע 27ככה ללא התראה..נשארתי עם אחת שנולדה שבוע 28 לידה רגילה
הרופא שלי אמר להפסיק להניק בגלל ההפרשות בהריון הזה ובגלל ההריון הקודם(הרופאים במחלקת הריון סיכון גבוהה כשהייתי שם אמרו לי שאני לא צריכה לדאוג להריונות הבאים כיוון שכל הסיפור הזה של הלידה מוקדמת היה רק בגלל השליה אחת תאומות זהות ואם זה יהיה הריון יחיד אין לי מה לדאוג..)
זה הריון יחיד והרופא שלי מפחידדדדדד אותי
שני הסיבות שהרופא נתן הם באמת סיבה להפסיק לגמרי את ההנקה שכל כך חשובה לתינוקת הקטנטנה שלי?
מה עם ההפרשות מתי הם אמורות להפסיק?עשיתי אולטרסאונד אתמול והכל תקין לא רואים דימום רואים דופק..
כתוב בהרבה אתרים מנוחה עוזרת מה זה מנוחה שמירת הריון או לא להגזים?
שאלה אחרונה .. מותר יחסי מין(מאז תחילת ההפרשות זה לא קרה..) ?
אני נוראאאאא מודאגת זה נורמלי הפרשות שכאלה?מתי זה אמור להפסיק?
מה זה אומר?להפסיק להניק?צריכה שמירה?
הרבה שאלות אני מצטערת..ותודה
שוב..תודה מירב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפרשות חומות שלא מפסיקות - תגובה
הגברת אכן נשמעת מודאגת. התשובות לשאלות צריכות להינתן לאחר בדיקה מדודקת.גשי שוב לרופאך ליעוץ,או אם את לא בטוחה בו יש אפשרות לקבל דעה רפואית שניה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הריוןחן01/11/2010
שלום רב,
אני בשבוע 18 להריון ועשיתי סקירה מוקדמת ובעיקרון הבדיקה יצאה תקינה ולכן רופא הנשים שלי נתנה לי הפנייה לסקירת מערכות רגילה בטענה שהכל יצא בסדר בסקירה המוקדמת ולכן אני לא צריכה לעשות את הסקירה המאוחרת. אני יודעת שאת הסקירה המאוחרת כולן עושות ולכן, רציתי לדעת האם חייב לעשות סקירת מערכות מאוחרת, או שזה בגדר המלצה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הריון - תגובה
לא הבנתי השאלה.את כותבת שכן קיבלת הפניה לסקירת מערכות רגילה.אם את מתכוונת לסקירה מאוחרת מורחבת,את יכולה גם לעשות באופן פרטי או באם קימת המלצה רפואית עקב בדיקות שלא יצאו תקינות.לבצע במימון הקופה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בירורמזל01/11/2010
קיבלתי מחזור היום אשר הקדים שבעה ימים ..המחזור סדיר בדרך כלל ואף פעם לא הקדים שבעה ימים ...(יש לציין שכל הזמן חששתי מהריון) האם אני יכולה להירגע שאין הריון?
האם זה נורמלי לגבי ימי המחזור?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בירור - תגובה
אם מדובר בדבר חריג כמו שאת מתארת,בהחלט מומלץ לגשת לרופא להיבדק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפרשות חומותי01/11/2010
שלום
לקראת מחזור (ולפני התחלת הזרקות והשבחה)
התחילו הפרשות חומות שלא אופייניות למחזורים שלי.
האם ייתכן הריון במצב כזה? עם הפרשות כאלה?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפרשות חומות - תגובה
בעקרון כן,אי אפשר לשלול הריון,אם כי הסיכוי נמוך ביותר..בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת CMVקרן כליף01/11/2010
שלום,
אני בשבוע 6 +3 להריון. ביצעתי בדיקות ל CMV, להלן התוצאות:
CMV-IGG NEGATIVE
<0.2
NEGATIVE< 0.4
BORDERLINE 0.4-0.6
POSITIVE>0.6
CMV-IGM BORDERLINE
נבדק פעמיים
RUBELLA -IGG 123.00 IU/ML
.15 : לא מחוסנת IU -קטן מ
(30 : מחוסנת (כייל נוגדנים חיובי נמוך IU 15 עד IU
.30 : מחוסנת IU -גדול מ
TOXOPLASMA-IGG <3 ( 0.00- 7.10)
POSITIVE = / > 8.8 IU/ML
BORDERLINE 7.2 - 8.8 IU/ML
NEGATIVE < 7.2 IU/ML
TPHA NEGATIVE
CMV-AVIDITY ATTENTION
>30% HIGH AVIDITY
15%-29.9% BORDERLINE
<14.9% LOW AVIDITY
CMV IGG AVIDYTI=26.2%
BL.GR.-RH O RH POSITIVE
COOMBS INDIRECT NEGATIVE
CMV IGM METHOD2 NEGATIVE
מה אני צריכה להבין מהתוצאות הנ"ל?
(בהריון הקודם גם IGG וגם IGM היו שליליים)
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת CMV - תגובה
ד``ר אריה לידור01/11/2010שלום לך
קשה מאד להבין ממה שרשמת מה התוצאה לגבי IGG ולגבי IGM משום הערבוב של ערכי הייחוס והתוצאות. האם IGG חיובי או שלילי .? לכן פני לרופא שלך על מנת לקבל הסבר ובמידת הצורך ליעוץ זהומי
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבדיקת CMV
קרן כליף01/11/2010ה IGG שלילי.
לתשובתך אודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מכנסיים צמודיםמיכל01/11/2010
האם לבישת מכנסיים צמודים (דוגמאת ג'ינס הדוק) מסכנת את העובר - מעבר להנחה שזה לא תמיד הכי נוח לאשה...?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מקפיצה...
מיכל02/11/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמכנסיים צמודים - תגובה
בעקרון אם זה לא נוח לאם,אולי גם לא נוח לעובר.אז למה ללבוש צמוד??.אין לידיעתי מחקרים רפואיים בנושא זה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גודל עובר קטן - מקפיצה את ההודעה...תוהה01/11/2010
שלום, בבדיקה שנעשתה הבוקר נמצא כי למרות שגודל הראש תואם את גילו (36+6), הבטן ועצם הירך קטנים משמעותית:
BPD: תואם לשבוע 36+4 - 90 מ"מ
HC: תואם לשבוע 34+3 - 310 מ"מ
AC: תואם לשבוע 34+4 - 304 מ"מ
Femur: תואם לשבוע 34+0 - 66 מ"מ
זוהי בדיקת גודל עובר שנייה, וההפרשים דומים לאלו שהיו לפני 4 שבועות. גם אני וגם בעלי גבוהים יחסית (1.70 ו-1.80)
שאלתי היא מה הסיכונים ואילו בדיקות מומלץ לעשות כדי להבין אם יש בעיה?
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גודל עובר קטן - מקפיצה את ההודעה... - תגובה
ברגע שהפער דומה לזה שכלפניי 4 שבועות ואין עצירה בצמיחה אין סיבה לדאגה . פער של בן שבועיים בין פרמטרים שונים לגיל ההריון הוא עדיין תקין לסטית התקן האפשרית. ממליץ מעקב צמיחה נוסף בעוד 7-10 ימים
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה!
תוהה01/11/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שיליה בקרקעית?מורן01/11/2010
שלום
הריון תאומים, שבוע 29 , שני שקים שתי שיליות.
כל ההריון היו שיליות קדמיות.
באולטרסאונד אחרון נכתב: "שיליה בקרקעית".
למה הכוונה? איפה בדיוק ממוקמת ביחס לבטן שלי?
האם אומר שהשליות ירדו לכיוון צוואר הרחם וזה מסוכן?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שיליה בקרקעית? - תגובה
שליה בקרקעית הכוונה לקרקעית הרחם כלומר בחלק העליון של הרחם רחוק מצוואר הרחם.
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה! האם זו שיליה קדמית או אחורית?
מורן01/11/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאם היא נמצאת בקדמת הרחם או מאחור?
דנה02/11/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שבוע שביעי ודימוםג'יין01/11/2010
שלום רב,
אני נמצאת בשבוע השביעי להריון והתחלתי לדמם. לא בכבדות.. אבל דימום.
האם זה תקין?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שבוע שביעי ודימום - תגובה
פני לבדיקה גינקולוגית כולל בדיקת אולטרהסאונד
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה בעקבות סקירת מערכותליר01/11/2010
שבוע 15 + 4 לאחר סקירת מערכות ראשונה .
חדרי המוח מתייחס לחדרים הלטראליים בלבד, הודגם קו אמצע בחתך רוחבי בלבד!
האם זה צריך להדאיג אותוי?
שאר הממצאים:
bpd 29
ch 110
ac 86
hc/ac 1.28
fl 16
cm 3
lvw 5.7
cereb 14* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה בעקבות סקירת מערכות - תגובה
על פי מה שרשום הסקירה תקינה
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם יכול להיות הריון?יעל01/11/2010
שלום רב! ב 18 לאוקטובר התחלתי חפיסה חדשה של הרמונט, ב 22 לאוקטובר פיספסתי גלולה אחת אבל המשכתי יום למוחורת, ב 28 לחודש ועד היום (דהיינו כבר 5 ימים) לא לקחתי גלולות מכיוון ששכחתי 3 גלולות ברצפות... קיימתי יחסי מין בימים של הפיספוס... אתמול הופיעו לי מעט הפרשות חומות בניגוב והיום יש לי הפרשות שקופות.. האם יכול להיות שמדובר בהריון.. ברצוני גם לציין שאני כבר אמא לילדה מקסימה..
תודה ויום מקסים!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם יכול להיות הריון? - תגובה
כאשר הגלולות אינן נלקחות כסדרן אכן קיים סיכון להריון. אין טעם בהמשך נטילת החפיסה הנוכחית. לכן אציע לך להפסיק נטילתן ולהתחיל שוב בוסת הקרוב במידה ומעונינת בהמשך נטילת גלולות.
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ספורט ויחסי מיןסיון01/11/2010
האם מותר לקיים יחסי מין כרגיל בשבועות הראשונים להריון?
כמו כן, אני בעלת עודף משקל עוד מלפני ההריון. לפני ההריון נהגתי ללכת לשם ספורט אם כי לא באופן סדיר.
יש לי בבית הליכון כושר. האם אפשרי ללכת עליו בצורה מתונה או שמא זה עלול להזיק???* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מניסיון - איני רופאה
מיכל01/11/2010הרופא שלי אמרה לי שמי שלא היה פעיל לפני ההריון - עכשיו זה לא הזמן להתחיל
ובעיקר לא בשבועות הראשונים כשההריון עוד נמצא בסיכון של הפלה
אני גם לא בחורה ספורטיבית ואכן שקלתי להתחיל אבל בעקבות מה שאמרה הרופאה החלטתי לחכות.
היום בשבוע 25 ומתחילה ללכת להתעמלות לנשים בהריון
עדיף שתמתיני מעט עם הפעילות
לדעתי...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה..
סיון01/11/2010תודה, זה עוזר.אין כמו ניסיון!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהספורט ויחסי מין - תגובה
ד``ר אריה לידור01/11/2010שלום רב
אפשר לקיים יחסי מין במידה וההריון תקין. יכולה להמשיך בפעילות הגופנית שנהגת לעשות לפני ההריון
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלחכות?
סיון01/11/2010עדיף לחכות עד שיהיו בדיקות וניתן יהיה לוודא הריון תקין?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם מכורים לאינטרנט?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)