טובי פלד פסיכולוג ילדים ונוער
פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.
ד"ר אליהו סמואל פסיכותרפיסט ילדים ונוער
פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
במי בן אני בן 21 שוקל 66 וגובה 175. לפני כ4 שנים עשיתי דיאטת כאסח שבה השלתי כ20 קילו. מאז היו לי ירידות ועליות ומאוד קשה לי לשמור על המשקל. אני אוכל ביום בסביבות ה2000 קלוריות ועושה 4 פעמים בשבוע אימון משקולות. רציתי לשאול שתי שאלות: 1.האם 2000 קלוריות למישהו בגילי זה מעט כיוון שחברים שלי אוכלים הרבה יויתר ממני ולא משמינים והאם יש דרך לתקן את זה? 2.אני משמין במיטה מאוד מועטה מדי שבוע כאילו אני רואה שאני מתרחב במותניים ובאיזורים שבדר"כ משמינים בהם, אך כשאני עולה על המשקל אני רואה ירידה קלהץ איך הדבר יכול להיות שיש לי יותר שומן על הגוף כל שבוע אך במשקל לא רואים זאת?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
1. לחברים שלך יש נתונים אישיים ומטבוליסם שונים משלך. 2000 קק"ל זה בסדר עבורך בתנאי שהתפריט בנוי היטב ממזונות בריאים. 2. אם בנוסף לאימון המשקולות תבצע כל יום שעת פעילות אירובית (שורפת יותר אנרגיה), תפסיק להשמין ואף תרזה. גם תוכל לאכול קצת יותר. אתה רואה ירידה קלה למרות הגדלת ההיקפים בגלל ששומן יותר קל מהשרירים. מלבד זה, יכול להיות שאימון המשקולות שלך אינו אפקטיבי. צריך לדעת איך לבצעו. תדירות האימונים ואורכם לא תורמים לחיזוק השרירים והגדלתם אם האימון אינו אפקטיבי. (מספר הסטים, החזרות, העומסים)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
למה שאני יראה ירידה אם נוסף שומן לגוף? הרי הוספת חומר לגוף תראה עוד משקל זה לא שהשריר שלי יורד והשומן עולה זה רק השומן עולה כי לגבי השרירים שלי אני לא רואה שוב שינוי. אני מתאמן אימון משקולות אינטנסיבי 4 פעמים בשבוע הבעיה שאני לא יכול לרוץ בנוסף למשקולות כי זה יקח לי המון זמן ואני בנאדם די עסוק. האם אין דרך כלשהי להעלות את חילוף החומרים באופן משמעותי? מה אתה מציע לעשות?
קצב חילוף החומרים הינו ביסודו נתון גנטי, אף מושפע על ידי גיל, משקל (עולה עם המשקל), שינוים בהרכב הגוף (הגדלת מסת השרירים), היקף התזונה, תדירות הארוחות וכמובן פעילות גופנית. בכל מקרה, מה שאנ י יכול להציע זה פעילות גופנית אירובית יומיומית, חלוקת התפריט היומי לארוחות כל 3 שעות, וגם להרבות בשתיית מים. אל תתפתה לפתרונות קסם כגון תרופות ותכשירים למיניהם, כי אלה לא רק שלא עוזרים, אלא בד"כ מזיקים.
זאת אחת התופעות המטרידות והשכיחות ביותר בקרב גברים ונשים כאחד. לעתים היא נחווית באופן קל ומסבה אי נוחות בלבד, וישנם מקרים חמורים יותר בהם מתפתחת דלקת כרונית ותסמינים כואבים
בן 35, אב לנועם ואור, בעל ותק של 20 שנים בענף מוצרי התינוקות. לשעבר מנכ"ל בייבי קלאב. כיום עוסק במתן יעוץ ליבואנים ועסקים בתחום מוצרי התינוקות.... קרא עוד
מנתח בכיר במחלקה לכירורגיה כללית והשתלות במרכז הרפואי שיבא. סיים את לימודי הרפואה בהצטיינות בבי"ס לרפואה ע”ש סאקלר בת"א. את ההתמחות בכירורגיה כללית השלים בשיבא, כולל שנת התמחות בבי"ח Mount-Sinai בניו-... קרא עוד