טובי פלד פסיכולוג ילדים ונוער
פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.
ד"ר אליהו סמואל פסיכותרפיסט ילדים ונוער
פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
שלום, אני בת 20 גובה 160 שוקלת 59 (אולי פחות בשקילה הקרובה) בתהליך דיאטה כבר חודש וחצי בערך, אני אוכלת נכון ובריא, 3 ארוחות ביום ואוכלת דברים קטנים בין הארוחות כדי לא להיות רעבה מדי לקראת ארוחה. הבעיה שנכנסתי לזה יותר מדי ויוצא שאני אוכלת לא יותר מ 700 קלוריות ביום ואני באמת שבעה, אם אני אוכלת יותר אני מרגישה כבדה. מעבר לכמות קלוריות נדרשת ביום, לאחרונה הבנתי שככל שאוכלים פחות הירידה במשקל איטית יותר, האם זה נכון?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
זה פוגע בבריאות, ובמצבים מסויימים הנזק עלול להיות בלתי הפיך. השאלה שלך לגבי קצב הירידה איננה רלוונטית, כי הקצב לא חשוב אלא ההתמדה ובעיקר השמירה. התחילי לאכול תפריט שפוי ( 5-6 ארוחות ביום) ולבצע פעילות גופנית סדירה ותוכלי לרדת בקצב סביר בלי נזק אפשרי לגוף.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
על פי ההיגיון כן, בתנאי שהגוף לא נכנס לסטרס ומוריד באופן משמעותי את קצב חילוף החומרים. יש כאלה שגופם באמת מגיב בהורדת משקל ניכרת, כאשר בחלקו הגדול הוא אובדן שריר שקשה מאוד לבנות אותו מחדש. לעומת זאת בעליה שבאה תמיד עם סיום תקופת ההרעבה העצמית, מקום מסת השריר שאבדה נתפס על ידי שומן, שמוריד עוד יותר את קצב חילוף החומרים, דבר שמקשה על הרזיה עתידית. בכל מחזור הרזיה-השמנה מורידים פחות ומעלים יותר מאשר במחזור הקודם.
זאת אחת התופעות המטרידות והשכיחות ביותר בקרב גברים ונשים כאחד. לעתים היא נחווית באופן קל ומסבה אי נוחות בלבד, וישנם מקרים חמורים יותר בהם מתפתחת דלקת כרונית ותסמינים כואבים
מנהל היחידה לאנדוקרינולוגיה וסוכרת בחטיבה הפדיאטרית ומנהל השרות למחלות מטבוליות מולדות במרכז הרפואי האוניברסיטאי ע"ש סורוקה בב"ש. יו"ר לשעבר של האיגוד הישראלי לאנדוקרינולוגיה לילדים. מתמחה בגדילה, השמ... קרא עוד