טובי פלד פסיכולוג ילדים ונוער
פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.
ד"ר אליהו סמואל פסיכותרפיסט ילדים ונוער
פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
שלום... יש לי שאלה.. אני נערה בת 18 פלוס..מטר 155 מזה כשנתיים גילו לי רגישות לגלוטן ורזיתי המון... אבל עדיין נשארה לי מאין בטן כזו.. איך אוכל להיפטר מזה?!? מה עליי לאכול? אני מגובלת מבחינת האוכל אבל נוטה לאכול שטויות...כמו שוקלד במבה וכדומה ושאלה נוספת מה המשקל הרצוי לנערה בגילי? אשמח לקבל תשובה..
בתודה מראש..!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
המשקל האידאלי צריך להקבע לפי מדד מסת הגוף ואחוז השומן בגוף.אחוז השומן בגילך צריך להיות בסביבות כעשרים אחוז ממשקל הגוף.זאת ניתן למדוד במיכשור מיוחד הבודק את כמות השומן בגוף.מכשירים אלו נמצאים בד"כ במרפאות להרזיה.מדד מסת הגוף צריך להיות בין 18.5 ל- 24.9 ומקבלים את התוצאה כאשר מחלקים את המשקל בק"ג בגובה במטרים בריבוע.לפי הנוסחה הפשוטה הזו תוכלי לדעת כמה ק"ג עליך להשיל כדי להגיע למשקל בריא.קצב הירידה במשקל צריך להיות בין חצי ק"ג לק"ג אחד לשבוע בממוצע.הגלוטן זה חלבון הנמצא בדגנים כגון חיטה והיום קיימים מוצרי מזון רבים ללא גלוטן.מאד מומלץ להקפיד על התזונה דלת גלוטן לאנשים הסובלים מצליאק או מרגישות לגלוטן למנוע סיבוכים בעתיד.בקשר לשאלתך בקשר להשטחת הבטן רק בתרגול לחיזוק שרירי הבטן הישרים והאלכסונים ושרירי הגב תוכלי להקטין את היקף הבטן . דר' פיגנבאום
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
זאת אחת התופעות המטרידות והשכיחות ביותר בקרב גברים ונשים כאחד. לעתים היא נחווית באופן קל ומסבה אי נוחות בלבד, וישנם מקרים חמורים יותר בהם מתפתחת דלקת כרונית ותסמינים כואבים