טובי פלד פסיכולוג ילדים ונוער
פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.
ד"ר אליהו סמואל פסיכותרפיסט ילדים ונוער
פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
אני ממש השתנתי לרעה...כמעט כל הבגדים כבר לא עולים עלי,אני מרגישה שהגוף שלי התעוות! הכל התרחב ובולט,אני ממש בדיכאון,אני לא יודעת איך להוריד את זה?! אני לא אוכלת מסודר בכלל,ואוכלת הרבה מחוץ לבית,מעט מאוד ירקות יחסית לפעם..לא ממש סופרת קלוריות,בקיצור נסחפתי למעגל סגור שקשה לי לצאת ממנו! עיליתי משהו כמו 13 קילו...=(.. הייתי 69 קילו,והיום אני 82 ! ממש רע וקשה לי לקנות בגדים...וקשה לי לסגור את הלוע,אני מרגישה נורא! אם יש למישהו/י עצה בשבילי מה ניתן לעשות במצבי,אני אשמח..
תודה רבה מראש לכולם!
נ.ב. גובה מטר 70 בת 21.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
המצב לא קל, גם לא קטסטרופלי. עדיף לפנות לאיש מקצוע לכמה פגישות, אפילו פגישה בודדת, שיעשה סדר אצלך וידריך אותך לאורח חיים בריא. אחרת, אני מציע להכניס פעילות גופנית לסדר היום שלך. לצמצם דרסטית את המתוקים כולל שתיה מתוקה, דברי מאפה, אוכל שמן ומטוגן, חטיפים , דגני בוקר וכל מוצר מעובד ומתועש.(לרוב מכילים סוכר, שומן לא בריא ותוספות אחרות). לאכול ירקות מגוונים בשפע, כמה פירות ביום,דגים טריים, גבינות ובשר רזים. לחם, אורז ודגנים אחרים - מלאים בלבד ובמתינות.. רצוי לאכול כל 3 שעות ארוחות קטנות שיחזיקו את קצב חילוף החומרים ברמה סבירה וימנעו רעב והתקפות זלילה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
רציתי לומר,שגם אם ארד למשקל 72 קילו,אהיה יחסית מרוצה,אני נעה בתקופה האחרונה בין 79-82.ק"ג. נורא קשה לי לעשות דיאטה,אני לא אחת כזאת שיכולה להחזיק ימים על מינימום אוכל ,אני יודעת שבשביל להצליח באמת בתהליך הרזיה אני חייבת לקחת את עצמי בידיים.. שאלה: כמה קלוריות אתה חושב שאני צריכה לצרוך ביום על מנת לרדת במשקל במשך תקופה מסויימת? עשיתי חישוב BMR והוא בסביבות ה- 1600,כלומר מה הגוף שלי שורף בשביל עצם קיומי ותפקוד מערכות הגוף ההכרחיים למחייה, אז הגוף שלי שורף 1640 קל'. וצריך להיווצר מצב של גירעון קלורי...אבל אני מפחדת שיהיה לי קשה עם מעט מידי קלוריות ליום..
אשמח אם תעזור לי,והמון תודה! :).
אנחנו אוכלים אוכל, לא קלוריות... אף אחד לא יכול לספור קלוריות כל החיים, לכן אני לא מעודד. מהתאור שלך ברור ששיטת ספירת הקלוריות לא מתאימה לך, ואחרי השבירה תמצאי את עצמך יותר שמנה מעכשיו ואולי פחות בריאה. חישוב הBMR מבוסס על סטטיסטיקה ואינו בהכרח תקף גם לגביך. אם בכל זאת את רוצה לפעול "מדעית" עליך לאבחן את הBMR\RMR שלך במכון ווינגיטט, אחת ממרפאות הספורט שעוסקות בזה או אצל דיאטנ\ית שמתמחה בנושא. אם תבצעי פעילות גופנית אירובית בעצימות בינונית שעה כל יום ותאוכלי 400 קק"ל פחות מBMR, תאורטית תרזי 3 קילו לחודש שהוא קצב בריא. אני עדיין בעד המלצותי מהתגובה הקודמת ללא חישובים קלוריים ולתת למאוזניים לדבר. זה צריך להפוך לאורח חיים .
זאת אחת התופעות המטרידות והשכיחות ביותר בקרב גברים ונשים כאחד. לעתים היא נחווית באופן קל ומסבה אי נוחות בלבד, וישנם מקרים חמורים יותר בהם מתפתחת דלקת כרונית ותסמינים כואבים
מנהל היחידה לאנדוקרינולוגיה וסוכרת בחטיבה הפדיאטרית ומנהל השרות למחלות מטבוליות מולדות במרכז הרפואי האוניברסיטאי ע"ש סורוקה בב"ש. יו"ר לשעבר של האיגוד הישראלי לאנדוקרינולוגיה לילדים. מתמחה בגדילה, השמ... קרא עוד