טובי פלד פסיכולוג ילדים ונוער
פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.
ד"ר אליהו סמואל פסיכותרפיסט ילדים ונוער
פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
שלום רב, אני בת 21, גובהי 1.66 ומשקלי 48 ק"ג. אני יודעת שמבחינת BMI אני מוגדרת כתת משקל אבל באמת שאני לא מרגישה שאני מרעיבה את עצמי.. למעשה מבנה גופי הוא מבנה רזה, מאז ומתמיד הייתי רזה.. אמנם בתקופת הצבא עליתי במשקל אך מזה כשנה "נפתרתי" מהק"ג העודפים.. חזרתי לעשות ספורט שאני כ"כ אוהבת (ריצות, שפעם הייתי מבצעת אחת ליומיים-שלושה, היום קצת פחות...כי אימי טוענת שזה מוגזם כבר..). לגבי התזונה שלי: לארוחת בוקר אני אוכלת 2 פריכיות עם קוטג', חצי עגבניה, וחצי מלפפון.. לארוחת צהריים זה דיי משתנה, אבל לרוב מנה בשרית כלשהי- אם זה חזה עוף/כדורי בשר/שוקי עוף. בנוסף פחמימה - תפוח אדמה/אורז/פסטה. לארוחת ערב- 2 פריכיות אורז עם קוטג' או גבינה לבנה, מלפפון, עגבניה, פלפל, גבינות נוספות (בולגרית/צפתית שאני מאוד אוהבת). בין ארוחה אחת לשנייה אני אוכלת תפוח/כמה פתי בר/יוגורט.. וכמובן מתמידה לשתות מים כמו שצריך ובימים שאני מתאמנת אני שותה גם יותר. בסופ"שים (שישי-שבת) אני "מרשה לעצמי" לאכול יותר. ויותר הכוונה להרבה יותר.. אין לי בעיה לאכול עוגה, פשטידות, פירות בשפע.. אני יודעת שיחסית זה לא הרבה אוכל ואני יכולה להרשות לעצמי יותר בגלל משקלי הנמוך. אבל אני באמת לא מרגישה צורך לאכול יותר מזה.. האם זה נורמלי? תודה רבה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
אכן, את בתת-משקל, אך המצב אינו קטסטרופלי. את תמיד היית רזה כי זה המבנה הגנטי שלך. אם לא מדובר בהרזיה משמעותית בזמן האחרון, כפי שהמצב אצלך, את מרגישה טוב גופנית ונפשית, המחזור החודשי , בדיקות הדם ופרמטרים אחרים תקינים, אין מקום לדאגה. גם התזונה שלך בסדר ואם את לא רעבה אין צורך לאכול "בכוח". הייתי מוסיף סלט עם שמן זית בצהריים, ושלושה פירות מגוונים ביום. הפחמימות מלאות בלבד. מומלץ להתאמן לפחות 3 פעמים בשבוע.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
אוקיי.. הבעיה היא שבאמת אני לא מקבלת מחזור.. כבר שנה כמעט. מאוגוסט שנה שעברה... עשיתי בדיקות דם שיצאו תקינות חוץ מרמות ההורמונים שלי... לקחתי כדורים מסוימים בהמלצת רופאת הנשים שלי ולא עזר דבר מלבד חודש אחד שלקחתי גלולות, ביום ראשון אני אמורה לעשות גם בדיקת MRI לבדוק את תפקוד בלוטת יתרת המוח..
אבל ייתכן שהבעיה קשורה בכל זאת (גם) באחוז שומן נמוך. את זה תוכלי לדעת רק אחרי השמנה מסויימת, אם יתר הצעדים לא יועילו. אגב, כדאי למדוד את אחוז השומן על ידי מתמחה בתחום (לא על ידי מכשיר ביתי או בחדר הכושר).
זאת אחת התופעות המטרידות והשכיחות ביותר בקרב גברים ונשים כאחד. לעתים היא נחווית באופן קל ומסבה אי נוחות בלבד, וישנם מקרים חמורים יותר בהם מתפתחת דלקת כרונית ותסמינים כואבים