שאלה דחופה..

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שאלה דחופה..
    ליטל
    22/07/2011

אני צריכה להוריד כ-15 קילו כדי לחזור לעצמי (בת 25, גובה 1.62 משקל 72) ודיאטנית נתנה לי תפריט של שבועיים (אפשרי לקצר אותו ל-10 ימים) שהוא יחסית דל מאוד בקלוריות רק כדי שהגוף "ישתחרר" מהחשקים וההרגלים הלא נכונים ואחרי השבועיים האלה נתנה לי תפריט מאוזן עם לפחות 1,100 קלוריות ליום שיש בו פחמימות חלבונים ושמנים בריאים.

אני קצת מבינה בתחום ואני יודעת שבגלל שהשבועיים האלה דלים יחסית בקלוריות אאבד גם מסה של שריר ובכך אוריד ממספר הקלוריות שאשרוף במנוחה=מטבוליזם.

האם במקרה כזה ניתן לשמר את מסת השריר הקיימת אם כל יום או לפחות 4 פעמים בשבוע (או כמה שתגידו לי...) אגיע למכון לאימון כוח על כמה שיותר קבוצות שרירים? ברור לי שאי אפשר בשבועיים האלה להימנע מאיבוד מסה של שריר אבל אני רוצה לצמצם כמה שיותר את הנזק לשריר.. האם אפשרי?

תודה,
    ליטל.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שאלה דחופה..

הוספת תגובה

• שאלה דחופה.. - תגובה

ד''ר רוני חרמון
    22/07/2011

נראה לי שיש הגזמה וחוסר ידיעה בגדול בכול הנושא הזה. בכול דיאטה הגוף מאבד את כל הדברים שאפשר לפרק ובעיקר שומן ושריר אין יוצא מהכלל כמובן שהייחס יכול להשתנות וזה תלוי בסוג התפריטים ובפעילות הגופנית אבל חייבים לקחת בחשבון שכול עליה במסת שריר מעלה במשקל ויותר מכך בכדי להעלות מסת שריר או לחילופין לרדת במשקל צריך זמן ולא מדובר בימים או שבועות כי אם חודשים. מסכנה תעשי דיאטה בריאה וטובה ותעשי קצת פעילות גופנית כמו הליכה זה מספיק תשתי הרבה ותתמידי חצי שנה והכול יהיה בסדר בהצלחה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אז..

ליטל
    22/07/2011

אוקיי הבנתי... אז אני מבינה שאם אעשה את ה10 ימים האלה ברור שלא למטרה של להוריד כי באמת אי אפשר להוריד ב10 ימים משהו משמעותי אבל אעשה בזמן הזה בכל זאת קצת ספורט ולא בהגזמה... ואז אחזור לתפריט נורמלי יותר ובריא יותר לאורך זמן עם פעילות גופנית.. =)

תודה =)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אז.. - תגובה

אהרון רזון
    22/07/2011

כפי שנאמר, אין הרזיה ללא איבוד מסת שריר. אימון התנגדות ****א פ ק ט י בי****
    יבלום במידה זו או אחרת את איבוד השריר, אבל זה נכון לגבי תקופה ארוכה, לא רק 10 ימים. אני לא מסכים לשיטת הדיאטנית שלך שרק תגביר את איבוד מסת שריר.
    דווקא הקילוגרמים הראשונים יורדים בד"כ מהר גם עם דיאטה מתונה. אם היא מאוד דלה בהתחלת התהליך, כשתמתני אותה אחרי 10 ימים, ייתכן והירידה תפסק ואף תהיה עליה מסויימת.
    הייתי מדלג על השלב הראשון, מה עוד שהוא יכול לגרום לשבירה עם כל ההשלכות.
    דיאטה איננה מבצע לזמן מוגבל, אלא אורח חיים לאורך ימים, הכולל תזונה נכונה ופעילות גופנית סדירה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו