מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- אהרון!יעלי11/01/2008
*אכלתי היום מרק בצל בקפה קוקימן-המרק' לא היה מוקרם אבל אני לא יודעת אם היה מרגרינה או לא. במידה והיה צרכתי סה"כ היום בערך 1000 קל'(אני אעלה ל1300 היום עדיין לא נגמר-אני רוצה עוד אוכל!)
35 חלבון 150 פחמימות ובמידה והיה במרק מרגרינה 31 שומן.
האם כמות השומן ממש גדולה? אני בדרך כלל אוכלת פחות מ-20!
אהרון יש לי בעיה-אני לא אוכלת הרבה קל' עד הצהריים(לא עוברת את ה500 עד לארוחת ערב.) כי אני יודעת שבערב אני אוכל הרבה!
אני לא עוברת את כמות הקל' המומלצת אבל אני פשוט אכולת מלא בערב.
אני לא אוכלת הרבה במהלך היום רק בגלל שאני יודעת שבערב אני אוכל הרבה. אחת הסיבות זה לא כי גופי רעב אלא כי יש לי מבחר כל-כך גדול!
בבוקר אני תמיד אוכל מעדן של עד 60 קל'. ובבצפר 80 קל'(2 חלה קלה+גבינה 3%) בצהריים(בדרך כלל) כוס פחמימות(אורז בדרך כלל)+מנה בשרית(קציצה/חלק מהעוף) ולפעמים סלט.
ואז בערב המבחר כה גדול- בדרך כלל זה כריך עם פסטרמה,רוטב 5%,גבינה 3%+עגבניה+מלפפון חמוץ.
אני צורכת 3 מנות פירות ביום ורק לפעמים 4-תפוח,תפוז ומנדרינה.
אני צורכת את המנות הללו בערב!!! כי בערב הכי מתחשק לי.
אחר כך 30 גרם פייבר 1+קצת חלב(לפעמים) וחטיף אנרג'י 60 קל'.
אני צורכת גם בערב כי בבוקר אין לי סיבה לזלול אני אוכלת וישר לבצפר, בבצפר אני אוכלת מה שיש, אין לי מאיפה להוציא עוד אוכל לכן אני מסתדרת עם מה שאני מכינה ולא זוללת, בצהריים אני כבר רגילה למה שכתבתי אבל בערב אני מול המחשב והטלויזיה וחושבת מה אני אוכל.
לפעמים אני אוכלת בערב כל שעה(ולא כל שעתיים-3) האם זה לא טוב? כל שעה זה בערך תפוח נגיד ב-7 ואז תפוז+דגנים ב-8.
זה מעצבן אותי!!!
*מחר אמא החליטה לעשות ארוחת 4(בשעה 4..חח)
יהיה בשר,תפוח אדמה וסלטים,תהיה גם עוגת דליס(עוגה מלבנית אישית העשויה מוופל, והיא שוקולדתי!) אני לא נודגת בעוגה ואם כה מסתפקת ברבע(125 לרבע, לעוגה 500).
לפני הארוחה נעשה הליכה של חצי שעה-שעה בים(בשביל הכיף.)
במידה ואחרוג מכמות הלק' המומלצת לי האם משו יקרה למשקלי, האם אעלה? מה צריך לקרות כדי שאעלה במשקל(חס וחלילה 555)?
אני צורכת ביום 1000-1300 קל'.
*ועוד משו קטן(סורי על החפירה!)
אני עושה פעמיים בשבוע התעמלות אומנותית-שעתיים וחצי כל אימון סה"כ 5 שעות בשבוע, ובדרך כלל(התחלתי לעשות עם אמא) הליכה של חצי שעה-שעה בים, האם זה בסדר מבחינה ספורטיבית וכמה קל' אני שורפת בשבוע?(אני יודעת שהתעמלות אומנותית זה לא הרבה קל'.)
*בדרך כלל אני גם עושה שעה-שעתיים הליכה בקניון אבל לא נראה נחשיב את זה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מחכה לתשובה
יעלי11/01/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיעל
אהרון11/01/2008האם כמות השומן ממש גדולה? אני בדרך כלל אוכלת פחות מ-20!
******עבור תפריט של 1300 ק מומלץ 40 גרם שומן, רק שליש רווי.
אני לא עוברת את כמות הקל' המומלצת אבל אני פשוט אכולת מלא בערב.
***"לפי הספר" מומלץ לא לאכול יותר משליש התפריט היומי בערב, כדי להחזיק את חילוף החומרים גבוה במשך היום, אבל אם את מעדיפה אחרת זה לא נורא. הכי חשוב לא לעבור את סה"כ.
. בבוקר אני תמיד אוכל מעדן של עד 60 קל'. ובבצפר 80 קל'(2 חלה קלה+גבינה 3%) בצהריים(בדרך כלל) כוס פחמימות(אורז בדרך כלל)+מנה בשרית(קציצה/חלק מהעוף) ולפעמים סלט.
***** לא רק לפעמים, חשוב כל יום, והרבה סלט (בלי רוטב עשיר)
ואז בערב המבחר כה גדול- בדרך כלל זה כריך עם פסטרמה,רוטב 5%,גבינה 3%+עגבניה+מלפפון
אני צורכת 3 מנות פירות ביום ורק לפעמים 4-תפוח,תפוז ומנדרינה.
אני צורכת את המנות הללו בערב!!! כי בערב הכי מתחשק לי.
אחר כך 30 גרם פייבר 1+קצת חלב(לפעמים) וחטיף אנרג'י 60 קל'.
אני צורכת גם בערב כי בבוקר אין לי סיבה לזלול אני אוכלת וישר לבצפר, בבצפר אני אוכלת מה שיש, אין לי מאיפה להוציא עוד אוכל לכן אני מסתדרת עם מה שאני מכינה ולא זוללת, בצהריים אני כבר רגילה למה שכתבתי אבל בערב אני מול המחשב והטלויזיה וחושבת מה אני אוכל.
לפעמים אני אוכלת בערב כל שעה(ולא כל שעתיים-3) האם זה לא טוב? כל שעה זה בערך תפוח נגיד ב-7 ואז תפוז+דגנים ב-8.
*****מאוד מומלץ לאכול מסודר, מול הטלביזיה או מחשב אוכלים יותר. אין בעיה לאכול כל שעה
אם את בטוחה שזה אותה כמות. אני בספק.
*מחר אמא החליטה לעשות ארוחת 4(בשעה 4..חח)
יהיה בשר,תפוח אדמה וסלטים,תהיה גם עוגת דליס(עוגה מלבנית אישית העשויה מוופל, והיא שוקולדתי!) אני לא נודגת בעוגה ואם כה מסתפקת ברבע(125 לרבע, לעוגה 500).
******אם באמת תצליחי לעצור ברבע, אזי בתיאבון, אחרת......
לפני הארוחה נעשה הליכה של חצי שעה-שעה בים(בשביל הכיף.)
במידה ואחרוג מכמות הלק' המומלצת לי האם משו יקרה למשקלי, האם אעלה? מה צריך לקרות כדי שאעלה במשקל(חס וחלילה 555)?
אני צורכת ביום 1000-1300 קל'.
******החשבון פשוט: אם לא תאוכלי יותר ממה שאת שורפת, לא תעלי.
*ועוד משו קטן(סורי על החפירה!)
אני עושה פעמיים בשבוע התעמלות אומנותית-שעתיים וחצי כל אימון סה"כ 5 שעות בשבוע, ובדרך כלל(התחלתי לעשות עם אמא) הליכה של חצי שעה-שעה בים, האם זה בסדר מבחינה ספורטיבית וכמה קל' אני שורפת בשבוע?(אני יודעת שהתעמלות אומנותית זה לא הרבה קל'.)
*בדרך כלל אני גם עושה שעה-שעתיים הליכה בקניון אבל לא נראה נחשיב את זה.
******עבור כל ק"מ הליכה את שורפת כ-0.8 ק לכל קילו גוף. אם את שוקלת 60 את שורפת כ-50 ק
לק"מ. את צריכה ללכת מהר. הליכה נמרצת עדיפה על התעמלות אמנותית מבחינת הוצאת אנרגיה.
אם תלכי כל יום 6 ק"ם (כולל בקניון) תשרפי 2000-2100 ק. בנוסף לפעילויות אחרות, כלומר רבע ק"ג שומן גוף.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא הבנתי משו.
יעלי11/01/2008קודם כל תודה על העזרה.
"החשבון פשוט: אם לא תאוכלי יותר ממה שאת שורפת, לא תעלי."
מזאת אומרת? תוכל להסביר לי את זה יותר ברור.
*ואני לא שוקלת 60!(אני יודעת שהבאת את זה בתור דוגמא אבל רק למקרה שחשבת שאני שוקלת כך:)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמאזן אנרגיה (קלורי)
אהרון13/01/2008מאזן האנרגיה הינו ההפרש בין כמות האנרגיה (קלוריות) שהגוף מקבל באמצעות המזון, לבין זאת שהוא מוציא. ישנם 3 מצבים:
1. מקבלים יותר ממה שמוציאים (שורפים) ----> השמנה
2. שורפים כל מה שמקבלים -----> יציבות
3. שורפים יותר ממה שמקבלים -----> הרזיה
דוגמאות
--------
1. את אוכלת כל יום בממוצע מזון המכיל 2000 ק ושורפת בממוצע 1750 ק.
250= 1750 - 2000 כלומר את מוסיפה כל יום שומן (כ- 30 גרם). בדרך הזאת את תשמיני קילו
לחודש.
2. אוכלת 1750 ושורפת 1750. את לא תשמיני ולא תרזי.
3. אוכלת 1750 ושורפת 2000 . 250- = 2000 - 1750 כלומר מאזן שלילי מה שגורם להרזיה
של קילו לחודש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאוקי
יעלי13/01/2008ואיך אני אמורה לדעת בדיוק כמה אני שורפת?
ובשריפה את מתכוון ישיבה מול המחשב,שינה,פעילויות פסורטיביות,הליכות וכד'..?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכן, לזה אני מתכוון
אהרון13/01/2008הוצאת אנרגיה מורכבת מחילוף החומרים הבסיסי + תפקוד יומי שגרתי + פעילות גופנית יזומה.
אם את לא יכולה לחשב, תפרטי את הנתונים האישיים (גיל, משקל, גובה) וכל הפעילות היומית כולל משך זמן ואנסה לעזור לך. באיזה שלב של משטר ההרזיה את נמצאת, כלומר מכמה התחלת, ומתי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
עד כמה חשוב לכם המראה החיצוני שלכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)

.jpg)

.jpg)