טובי פלד פסיכולוג ילדים ונוער
פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.
ד"ר אליהו סמואל פסיכותרפיסט ילדים ונוער
פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
שלום, אני אחרי שתי לידות בת 29 וחצי גובהי 1.55 שוקלת בערך 78 - נחשבת שמנה. אחי מתחתן בחודש דצמבר - נותרו 4 חודשיים היעד שלי להיות במשקל 54 ידוע לי שזה דורש הרבה עבודה והקפדה האם אני אספיק בכלל להגיע ליעד בתוך 4 חודשיים? יש לי אפטיקיל בבית ומשקולות קלות. מספיק? או הכי טוב להרשם במכון כושר?
ברור ביחד עם תזונה נכונה ולא לאכול בלילות שאני תמיד אוכלת אחרי המקלחת :) מצפה לתשובה בהקדם כרמלה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
בהתחשב בנתונים שלך אין סיכוי סביר (ובריא) לרזות כל כך מהר. בקושי ובמאמץ רב תוכלי להגיע למשקל 64 תוך 4 חודשים מבלי לסכן את הבריאות. פני לאיש מקצוע שירכיב לך תוכנית הרזיה מבוססת על תזונה מותאמת לנתונים ומטרה + פעילות גופנית. אם העודף שלך, נדמה לי שאת זכאית לדיאטנית דרך קופת חולים. (תלוי בקופה)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
קודם כל תודה על התגובה - אני נהנית לקרוא כל פעם שאתה כותב ומסביר לכולם בסבלנות - מרגישים את זה. אז.. האם כדאי לי להרשם במכון הכושר? זה יזרז לי לרדת במשקל? או שיש בבית מכשיר אפיטקיל ומשקולות קלות זה מספיק? או במכון כושר עם מאמן אישי?
לגבי דיאטטנית אני לא מאמינה בזה כי לא ממש עוזר לדעתי. תודה על הסבלנות ושוב :) שבת שלום כרמלה
מכון כושר תמיד מומלץ. אם את חדשה "בעסק" עליך לבקש מהמדריך (כלול במחיר) לבנות לך תוכנית אימונים ושיוודא שאת מבצעת נכון, אחרת לא רק שלא יעזור אלא עלול לגרום לנזק גופני. מה ששורף שומן היא הפעילות האירובית שלמטרתך הקשה להשגה צריכה להתקיים לפחות שעה וחצי כל יום. (אם את לא בכושר, תעשי את זה בהדרגה, רצוי אחרי התייעצות עם רופא המשפחה). לצורך זה, המכשיר שלך בבית הוא יעיל אבל מומלץ לגוון גם עם פעילות אחרת, כגון שחיה הליכה נמרצת עם קטעי ריצה ועוד. העיקר היא ההתמדה. פעילות אנאירובית (עם משקולות ונגד משקל הגוף) לא שורפת הרבה קלוריות אבל נחוצה לבלימת איבוד מסת השריר שבין היתר יגרום להשמנה עתידית מזורזת. יש לתרגל את כל קבוצות השרירים 3 פעמים בשבוע תחת הדרכה מקצועית, לפחות בהתחלה, כפי שכבר ציינתי. אם יש בעיה כספית או סיבה אחרת, אפשר לוותר על חד"כ ולקחת מאמן אישי להדרכה ראשונית ואחר כך להמשיך לבד. ייתכן שתצטרכי להשקיע (לא הרבה) להשלמת ציוד כמו גומיות, ספסל אימונים ואולי משקולות נוספות. נכון שדיאטנית לא תמיד עוזרת, אבל השחקן הראשי הוא המטופל ואם יש לך מספיק ידע, מוטיבציה ,כוח רצון ובעיקר כוח התמדה אפשר לעשות את זה גם לבד. יחד עם זאת יש להתייחס להרזיה ושמירה כשינוי תמידי באורח החיים ולא כמבצע חד פעמי לקראת אירוע זה או אחר. במקרה האחרון ההשמנה עם שיאים חדשים, מובטחת. לסיכום, פעילות גופנית במינון גבוה בחדר כושר או מחוצה לו תורמת באופן מהותי להרזיה בריאה ומהירה.
זאת אחת התופעות המטרידות והשכיחות ביותר בקרב גברים ונשים כאחד. לעתים היא נחווית באופן קל ומסבה אי נוחות בלבד, וישנם מקרים חמורים יותר בהם מתפתחת דלקת כרונית ותסמינים כואבים
בעלת תואר ראשון בפסיכולוגיה, תואר שני בייעוץ וטיפול, הנחיית קבוצות וטיפול באומנויות. מזה 22 שנים מרצה ומנחה קבוצות ובעלת קליניקה ליעוץ אישי, זוגי ומשפחתי בשרון ובמרכז. מטפלת גם בתנועה, בקול, באנרגיות ... קרא עוד