מבקש את דעתם על התפריט שלי

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מבקש את דעתם על התפריט שלי
    יהודה
    11/08/2011

שלום לכולם,
    אני בן 35, גובה 185, שוקל 83.
    לפני קצת פחות משנה עברתי ניתוח טבעת, וכיום לאחר דיאטה ואכילה מבוקרת הורדתי כבר 60 קילו.
    במהלך כל תקופת הדיאטה ביצעתי אימוני כושר וגם התייעצתי בדיאטנית שהרכיבה לי תפריט ולאחר שהגעתי למשקל הרצוי היא הוסיפה כמה פריטים במטרה לאזן אותו.
    כיום זהו התפריט שלי שמטרתו היא לשמור על המשקל הקיים (פחות או יותר).
    לפני מספר חודשים התחלתי להרגיש חולשה כללית. לאחר בדיקת דם הסתבר שחסר לי B12 שאותו אני נוטל עכשיו באופן קבוע.
    אז זה התפריט שלי ואשמח לשמוע את דעתכם:
    בוקר:
    1 ביצה קשה או 3 כפות גבינה
    2 פרוסות לחם קל
    כף טחינה או חצי אבוקדו
    ירק חי
    שתיה ללא סוכר

ביניים:
    פרי או יוגורט
    2 פרוסות לחם קל
    שתיה ללא סוכר

צהריים:
    מנת עוף אחת (כרעיים) או 130 גרם בשר
    4 כפות של פחמימות לאחר בישול (אורז או פסטה או בורגול וכדומה)
    ירק חיי
    ירק מבושל
    שתיה ללא סוכר

ביניים (אחה"צ):
    פרי
    2 פרוסות לחם קל
    שתיה ללא סוכר

ערב:
    1 ביצה קשה או 3 כפות גבינה (עד 5% שומן)
    חצי קופסת טונה
    כף טחינה או חצי אבוקדו
    2 פרוסות לחם קל
    ירק חי
    שתיה ללא סוכר

הערה: אני אוכל לחם קל שהוא בד"כ כ 175 קלוריות ל 100 גרם. נאמר לי שאני יכול להחליף את הלחם קל בלחם מקמח מלא אבל אז הכמות מצטמצמת בחצי (במקום 8 פרוסות לחם קל - 4 פרוסות לחם מקמח מלא), אם כי בד"כ הלחם קל שאני קונה מוגדר כ "לחם קל מלא" כך שאני קצת מבולבל בעניין זה)
    האם התפריט הזה סביר?
    האם לדעתכם החולשה מימנה אני סובל היא אך ורק תוצאה של ירידה דרסטית במשקל ואיבוד רב של ויטמינים או שאולי התפריט לא טוב?
    אשמח לשמוע את דעתכם.
    תודה רבה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• מישהו עונה פה?

יהודה
    11/08/2011

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התפריט עושה רושם טוב

אהרון רזון
    12/08/2011

מומלץ לאכול 3-4 פירות שונים ביום ו3 מנות דברי חלב. אין ניגוד בין לחם קל למלא. הוא קל בגלל שמכיל יותר אוויר, ומלא כי עשוי מקמח מלא. אני הייתי מעדיף 4 פרוסות לחם מלא רגיל, הייתי אפילו מוריד לשלוש ואוכל יותר פירות כפי שציינתי.
    יכול להיות שהחולשה קשורה בחסר וויטמין B12 (מה מצב הברזל?), אבל זאת תופעה שכיחה לאחר הרזיה בהיקף גדול כמו אצלך. גם הרבה קפאין יכול להוות גורם. אל תשתה קפה יותר מפעמיים ביום, ועדיף להמנע. עם תזונה מאוזנת ומספקת וגם פעילות גופנית סדירה, יש לקוות שהעניין יסתדר. התוסף B12 אינו יעיל אצל כל אחד. אני מציע לך לקבל את הוויטמין מאוכל טבעי. יש להעדיף בשר בקר על בשר עוף, וכמו כן, דג סלמון (רצוי טרי) עתיר B12 וגם ערכים תזונתיים חשובים אחרים.
    המאכל הכי עשיר בוויטמין B12 הוא כבד שכדאי להכניסו לתפריט לפחות פעם בשבוע.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה אהרון - שאלה נוספת

יהודה
    13/08/2011

האם קופאין אכן מהווה גורם לחולשה?
    כי אני צרכן קפה לא קטן במיוחד מאז שהתחילה הדיאטה ואני כל כך כמהה למתוק...
    אם כך אנסה להוריד בכמות.
    האם זה נכון לגבי קופאין בכלל (כלומר נס קפה, תה, קולה זירו וכו') או רק קפה שחור?
    לאכול בשר זה קצת בעיה אצלי כי הוא לא עובר בטבעת כל כך טוב.אולי קציצות שניתן אח"כ לפורר. צריך לנסות.
    אני מודה לך על ההתייחסות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה אהרון - שאלה נוספת - תגובה

אהרון רזון
    13/08/2011

האם קופאין אכן מהווה גורם לחולשה?
    *****כן, לפחות אצל חלק מן האנשים. ממריץ (לא תמיד) לזמן קצר, ואחר כך ההשפעה הפוכה. הוא גם מעקב ספיגת ברזל, סידן ומתכות אחרות.

כי אני צרכן קפה לא קטן במיוחד מאז שהתחילה הדיאטה ואני כל כך כמהה למתוק...
    אם כך אנסה להוריד בכמות.
    *****הכמיהה למתוק היא בעיה בפני עצמה, אבל קפה לא אמור לדכא את המגמה. הנזק
    עולה על התועלת.

האם זה נכון לגבי קופאין בכלל (כלומר נס קפה, תה, קולה זירו וכו') או רק קפה שחור?
    *****תלוי בריכוז, אך עקרוני נכון לגבי כל מה שציינת. נס, אפילו גרוע מקפה שחור, ולאו דווקא בגלל הקפאין.

לאכול בשר זה קצת בעיה אצלי כי הוא לא עובר בטבעת כל כך טוב.אולי קציצות שניתן אח"כ לפורר. צריך לנסות.
    ****קציצות זה בסדר, וכבד טחון (כמו משחה) עוד יותר טוב. כמו כן, קציצות סלמון.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה -אז מה עושים עם בעיית המתוק?

יהודה
    13/08/2011

לגבי הקפה והנס - פשוט כי אני שם בזה ממתיק (סוכרזית) ולא בגלל שקופאין מדכא את החשק למתוק.
    אמרו לי גם שאני יכול לאכול 3 קוביות שוקולד ביום ולא יקרה כלום. אני מתנגד לגישה הזאת שכן היא עלולה לסחוף אותי למערבולת אינסופית של שוקולדים.
    אולי תה שאינו מכיל קופאין?
    אגב הבנתי שכבד דווקא אינו מומלץ כי הוא עתיר קלוריות.אבל אשאל את הדיאטנית שלי.
    תודה לך אהרון על התשובות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה -אז מה עושים עם בעיית המתוק? - תגובה

אהרון רזון
    13/08/2011

כמיהה למתוק היא הבעיה הנפוצה ביותר אצל בעלי נטיה להשמנה, אחרת ייתכן שלפחות חלקם לא היו שמנים. עוד יותר נפוצה אצל מי שעבר ניתוח בריאטרי בגלל שהראש ממציא לנו פטנטים ומפצה אותנו על הגבלת נפח האוכל.
    נכון, עם 3 קוביות שוקולד לא קורה כלום למי שאין לא הסטורית השמנה חולנית, אבל אתה צריך להזהר. זה כמו שלמי שנגמל מאלכוהול, אסור לו אפילו להריח אותו, או למי שנגמל מעישון, אסור אפילו עישון פסיבי, אחרת אלה חוזרים לסורם.
    הניתוח שעברת לא אמר את המילה האחרונה לגבי השמנה עתידית, צריך להיות על המשמר.
    מה שעשוי למתן את הכמיהה למתוק ללא גרימת נזק בריאותי או השמנה, היא שתיית מים עם סטיביה (ממתיק טבעי דל קלוריות) + עלי נענע (+ מיץ לימון סחוט טרי).
    הכבד ללא תוספת שומן ולא מטוגן אינו עתיר קלוריות, אלא יחסית דל קלוריות (מעט יותר מ100 קק"ל\ 100 גרם). לעומת זאת הוא עתיר כולסטרול, אך עדיין הרבה פחות מחלמון (הצהוב של הביצה), לכן לא מומלץ יותר מפעמיים בשבוע, ובאותו יום אין לאכול ביצה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה לך אהרון.

יהודה
    13/08/2011

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אגב בנוגע לקופאין והחולשה

יהודה
    13/08/2011

אם הקופאין הוא הגורם לחולשה שלי אז איך זה שבתקופה שלפני הדיאטה הייתי צורך את אותה הכמות וזה לא גרם לי לבעיה כזאת?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אגב בנוגע לקופאין והחולשה - תגובה

אהרון רזון
    14/08/2011

לפני הדיאטה אתה אכלת הרבה יותר, היו לך יותר עתודות אנרגיה, ובכלל, הגוף שלך תפקד בצורה שונה. למצבי חולי או תסמינים מסויימים ישנו בד"כ מכלול של גורמים אפשריים, ובמקרה של עייפות כרונית, קפאין עשוי (אך לא חייב) להיות אחד מהם.
    מאחר והרפואה, (בעיקר הלא פולשנית) אינו מדע מדוייק, נהוג להשתמש בשיטת ניסוי וטעיה. אני עומד בהמלצתי להגבלה דרסטית של צריכת קפאין ללא קשר לעייפות. יחד עם זאת, אם הוויתור הקבוע קשה לך, אני מציע שתפסיק לחלוטין את צריכתו למשך 10 ימים כדי לבדוק אם הקפאין הוא הגורם לעייפות. אם התשובה חיובית יהיה עליך להחליט מה עדיף: הרגשה כללית אנרגטית, או המשך צריכת קפאין בכמות הנוכחית.
    אל תשכח גם מעקב אחרי רמת ההמוגלובין, ברזל, B12 , חומצה פולית.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה אהרון.מאמץ בחום את המלצותיך.

יהודה
    14/08/2011

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מבקש את דעתם על התפריט שלי - תגובה

ליטל סמואל-לוי
    15/08/2011

הי יהודה,
    התפריט שלך בסדר. לעיתים יש בעיה גם בספיגה של B12 ולכן זה טוב שאתה לוקח גם תוסף. תמשיך לאכול ירקות, פירות בשר, ביצים, דגים וגבינות בשביל הויטמינים והמינרלים. לחם קל מלא עדיף מלחם קל רגיל, ואם אתה מעדיף 2 פרוסות ולא אחת, תמשיך לאכול ממנו.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה ליטל. מאוד עזרת לי

יהודה
    15/08/2011

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו